Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Cocky | Rouw- en verliestherapeut, relatietherapeut

Rouw- en verliestherapeut, relatietherapeut - Oss - Cocky
Rouwbegeleiding & Relatietherapie Oss
Oude Litherweg 2
5346 RT Oss
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht



Rouwbegeleiding & Relatietherapie Oss

Rouw ontstaat na een impactvol verlies. We denken hierbij vaak als eerste aan het verlies van een dierbare door overlijden maar rouw ontstaat veel breder. Ook verlies van gezondheid door bijvoorbeeld ziekte of een ongeval zorgt voor een rouwproces. Verlies van werk is een rouwproces dat vaak minder gezien of erkend wordt door de omgeving maar bestaat zeker. Zo ook de rouw na het verlies van een relatie bijvoorbeeld door een scheiding of het verbreken van contact.  

Ieder rouwproces is uniek en wordt gevormd door wie je bent, wat je hebt meegemaakt en hoe je geleerd hebt met gebeurtenissen in je leven om te gaan. Wat waren de omstandigheden rond het verlies en ervaar je voldoende steun uit je sociale netwerk? Heb je eerdere impactvolle verliezen geleden waar dit verlies aan raakt? Omdat het een persoonlijk proces is ziet rouw er voor iedereen anders uit. Bijvoorbeeld twee zussen die rouwen om dezelfde moeder doen dit ieder op hun eigen manier. Dat maakt het soms lastig om elkaar tot steun te kunnen zijn terwijl je zelf zo zoekende bent.  


Rouw heeft effect op alle facetten van ons leven. Na een overlijden bijvoorbeeld kun je problemen ervaren op het gebied van je gezondheid, werk, financien maar ook sociale contacten en je vertrouwen in de toekomst. Het verlies is als een olievlek die zich verspreidt. 
 

Hiermee staat jouw rouwproces altijd in verbinding met anderen omdat het verlies impact heeft op de relaties in je leven. Je rouwt altijd in relatie tot anderen. Het verlies heeft effect op jullie relatie omdat je (tijdelijk) minder beschikbaar bent, of omdat je er minder goed voor de ander kan zijn. Al langer sluimerende irritaties komen naar de oppervlakte. Doordat in rouw je ‘filters’ verdwijnen komt alles veel harder binnen. Het vraagt steeds weer om afstemming in wat de ander nodig heeft, wat jij nodig hebt en wat je voor elkaar kunt betekenen en wat niet. Je ziet dat sommige relaties sterker worden omdat je elkaar kan vinden in gedeeld verdriet. Maar helaas komt het ook voor dat er afstand ontstaat omdat het niet lukt om aansluiting te vinden bij elkaar. 
 
Omdat voor mij rouw en relaties onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, richt ik me op zowel individuele rouwbegeleiding als op begeleiding bij relatieproblemen. Want we moeten voorkomen dat je na het verlies van een dierbare ook nog je relatie verliest. Dit kunnen verschillende betekenisvolle relaties zijn zoals broers en zussen onderling, ouders en (volwassen) kinderen of een partnerrelatie.  

 

 • Individuele rouwbegeleiding

Als een geliefde overlijdt, kan het zijn dat je tijdelijk vastloopt, dat je even niet weet hoe je verder moet met je leven. Of dat je merkt dat je graag met iemand wilt praten over jouw verlies. Blijf daar dan niet mee rondlopen. Het is goed om te bespreken wat er in jouw hoofd omgaat. Iedereen rouwt op zijn eigen manier. Zelfs als je rouwt om dezelfde persoon, kan jouw behoefte heel anders zijn.


 • Rouw na verlies van je ouder(s)

Het overlijden van je ouder(s) heeft een grote impact op je leven. Vaak wordt het door buitenstaanders gezien als iets wat bij het leven hoort. Toch kan het voelen alsof je een stukje van jezelf kwijtraakt, alsof je je basis kwijt bent. Op belangrijke momenten in je leven kan je het gemis heel sterk ervaren. Het kan je ook op onverwachte momenten aangrijpen, ook later in je leven. Als dit je in de weg zit, blijf er dan niet alleen mee lopen!

 • Relatieproblemen door rouw

Naast rouwbegeleider ben ik ook gecertificeerd relatietherapeut en richt ik me met name op mensen bij wie relatieproblemen ontstaan door rouw. Het verliezen van iemand die je dierbaar was heeft een enorme impact op je leven en dus ook op je relatie. Ga er maar eens aanstaan om ruimte te nemen voor je eigen rouwproces en daarbij ook de ander te steunen. Je ziet vaak dat relaties er of sterker uitkomen, of er ontstaat verwijdering. Ik begeleid mensen hierbij om te voorkomen dat ze naast dat ingrijpende verlies ook nog hun relatie verliezen.

 • Relatietherapie voor ex-partners

Ook bij een scheiding is sprake van rouw. Je verliest niet alleen je partner, maar vaak ook je toekomstbeeld, er verandert veel rondom kinderen, misschien kun je niet meer in je huis blijven wonen, familie, vrienden en kennissen kiezen vaak een kant. Als jullie als ex-partners jullie relatie goed kunnen afronden, kun je op een andere manier met elkaar omgaan, zodat jullie als ouders met elkaar kunnen samenwerken. Ook als er geen kinderen zijn, is het voor beiden belangrijk om die periode met elkaar goed af te sluiten. Een schone wond kan immers beter genezen.


Begeleidingsvormen:

Begeleiding is altijd maatwerk en wordt afgestemd op wat jij nodig hebt. Dat betreft het aantal sessies dat je nodig hebt, maar ook de vorm van begeleiding.

 

 • Individuele rouwbegeleiding
Soms is het helpend om inzichten en handvatten te krijgen om te weten wat jij nodig hebt om te leren omgaan met de grote verandering die heeft plaatsgevonden. Om duidelijk te krijgen waar jij tegenaan loopt in jouw rouwproces, waarom je hiertegen aan loopt en wie jou hierbij kan helpen. Niet iedereen heeft hier hulp bij nodig, maar soms kan rouwbegeleiding wel helpend zijn zodat je daarna zelf verder kunt.


 • Lotgenotengroepen
De kracht van lotgenotencontact is heel bijzonder. Praten met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt en precies weten wat je bedoelt geeft vaak herkenning maar ook erkenning voor bepaalde gevoelens die je ervaart. Het besef dat je niet de enige bent met deze gevoelens of vragen geeft rust. Alle rouwprocessen zijn uniek maar er zijn ook vaak overeenkomsten. Door ervaringen te delen, kun je elkaar en jezelf tot steun zijn.


 • Relatietherapie
Een relatie kan zijn een (ex)partnerrelatie, maar het kan hier ook gaan over broers, zussen, ouder - (volwassen) kind, vriendenrelaties. Als twee mensen dezelfde persoon verliezen, kan het zijn dat ze hier heel anders mee omgaan. De een wil er bijvoorbeeld veel over praten, terwijl de ander het er liever helemaal niet over heeft. Hoe ga je heir samen mee om? Hoe geef je elkaar ruimte zonder over je eigen grenzen te gaan?



Over mij

Ik ben Cocky en ik werk vanuit mijn eigen praktijk in Oss. Samen met mijn man en onze drie kinderen woon ik hier in de buurt. 

De reden voor mij om na 20 jaar werken bij een grote welzijnsorganisatie een eigen praktijk te starten is de overtuiging dat de ondersteuning van mensen bij rouw en verlies meer aandacht behoeft. Zowel individueel als binnen relaties. Het overkomt ons allemaal vroeg of laat, maar doordat iedereen er anders mee omgaat kan het lastig zijn om je eigen weg hierin te vinden.

Ik wil helpen bij het vinden van de juiste balans, bij het terugkrijgen van de regie over je leven. Het scheppen van inzicht in de manier waarop jouw persoonlijke proces eruit ziet inclusief alle kwetsbaarheden, dilemma's en krachten. Jouw verhaal is waardevol en verdient alle aandacht en respect. 

Ik zie mezelf als iemand die even met je meeloopt tot je het zelf weer kan met steun uit jouw netwerk. Dit hoeft geen lang traject te zijn. Het verlies en de pijn kan ik niet wegnemen maar ik kan je wel helpen hoe ermee om te gaan. 

Heb je het gevoel dat ik je kan helpen of wil je meer weten neem dan contact op met mij. 

Cocky

Online therapie

Als het niet mogelijk is om live af te spreken, is het ook prima om via Teams onze afspraak te laten plaatsvinden. Ik stuur je dan een link waarmee je in kunt loggen.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Opleidingen:

 • Post hbo-opleiding Verlies- en rouw therapie  - SAU
 • SCHIP-aanpak (omgaan met (v)echtscheiding)
 • Post hbo-opleiding Praktijkondersteuner Huisarts GGZ - HAN Nijmegen
 • Post-hbo-opleiding Rouw- en verliesbegeleiding - HAN Nijmegen
 • Maatschappelijk werk- en dienstverlening - Hogeschool 's-Hertogenbosch
 • Propedeuse PABO 's-Hertogenbosch


Trainingen:

 • Verschillende één- en meerdaagse trainingsdagen over rouw en verlies
 • Maatschappelijk werk en Niet Aangeboren Hersenletsel  - BPSW
 • Maatschappelijk werk in de gezondheidszorg - BPSW
 • Normaal begaafde volwassenen met autisme - BPSW
 • Huiselijk geweld
 • Crisisteam Psychosociale Hulp bij Ongevallen en Rampen / Psychosociale Hulp bij Incidenten


Certificeringen:
Ik ben gecertificeerd Verlies- en rouwtherapeut 
Ik ben gecertificeerd SCHIP-behandelaar. (relatietherapie) 



Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Verlies- en rouwtherapie
Relatietherapie
Therapie bij relatieproblemen door rouw
Therapie bij verlies na scheiding


De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

 • Rouw / verlies
 • Relatieproblemen
 • Stress- en spanningsklachten
 • Zingevingsvragen
 • Autonomieproblemen / gebrek aan zelfvertrouwen

Tarieven

Individuele begeleiding:
€ 85,00 per sessie (1 uur)
Vergoeding is mogelijk via uw aanvullende verzekering / alternatieve zorg. Per consult krijgt u een gedeeltelijke vergoeding tot een bepaald maximumbedrag. Check uw polis voor uw specifieke vergoeding. 


Relatietherapie:
Intake € 100,00 per sessie (1 uur)
Vervolggesprek € 150,00 per sessie (1,5 uur)


Vergoeding voor relatietherapie is alleen mogelijk via de aanvullende verzekering van CZ. (alternatieve zorg) Check uw polis voor uw specifieke vergoeding. 

Een verwijzing van de huisarts is niet nodig. 

Openingstijden

Maandag 9.00-17.30
Dinsdag 9.00-17.30
Woensdag -
Donderdag 9.00-17.30
Vrijdag -
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten