Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog
Integratief therapeut, coach & relatietherapeut - Zwolle - Edwin
Therapie Zwolle
Aa Landen
8033 CM Zwolle
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtEdwin | Integratief therapeut, coach & relatietherapeut

Therapie Zwolle

 • Op maat gemaakte therapie en coaching
 • Ook in de avonduren afspraken mogelijk
 • Snel een afspraak, geen wachtlijsten
 • Persoonlijke benadering

 

Je vindt het bij mij.

 

 

Psychotherapie, relatietherapie, coaching, EMDR, ademhalingstherapie

Je kan bij mij terecht voor integratieve psychotherapie, relatietherapie, coaching, EMDR-therapie en ademhalingstherapie (Buteyko methode) in regio Zwolle. Een heel arsenaal aan hulpmiddelen voor het behandelen van een diversiteit aan klachten, problemen of uitdagingen.

 

Iedereen heeft wel eens een periode dat het minder goed gaat. Wanneer je gaat zoeken voor therapie en coaching bij een therapeut of psycholoog, dan heb je al een hele stap gezet. Ik heb meer dan 25 jaar met groepen en individuen in de reguliere gezondheidszorg en hulpverlening gewerkt. In 2007 ben ik parttime gaan werken naast mijn ondernemerschap. Sinds 2015 voer ik volledig eigen praktijk.

 

Je vrijer voelen in je leven

Uit mijn ervaring in de behandeling van mensen met allerlei soorten problemen blijkt, dat ze tóch in staat zijn hun leven weer op een positieve en zinvolle wijze in te richten.

Ook zijn vastgelopen relatie- of communicatiepatronen om te buigen of te veranderen richting een fijner en meer vrije manier van samen praten.

 

Graag wil ik ook jou helpen om weer in jouw kracht te komen, zodat je je vrijer kunt voelen in je leven. Wil jij dit ook? Neem dan contact op en we maken snel een afspraak.

  

Waarvoor kan je bij mij terecht? Voor jouw gemak heb ik verschillende klachten gegroepeerd. 

 

 

Burn-out, overspannenheid, stress

Vaak ben je behoorlijk over je grens gegaan. Er is eerst weer balans en overzicht nodig, dit kan bereikt worden door stressmanagement en ontspanning in te zetten.

 

Dan ben je er nog niet, want dan wordt therapie ‘echt’ ingezet. Om in de toekomst niet weer in dezelfde valkuil te trappen. Je gaat bezig met groeien, zelfontwikkeling en veranderingen aanbrengen op gedrag, denken en emoties. Keuzes leren maken, die bij jou als persoon passen.

 

 

Angst, trauma, pijn

Nare herinneringen, medische missers, slachtoffer van geweld of juist zorgen over de toekomst maken. Allerlei redenen om situaties te ontwijken, telkens weer een herhaling van gebeurtenissen ervaren, of druk lopen maken over een examen of sollicitatiegesprek?

 

Hier is wat aan te doen en in overleg met jou gaan we de behandeling vormgeven. Actief aan de slag om het trauma of beeldenreeks in je hoofd te verwerken. De ingang kan zijn imaginatie of EMDR om de lading weg te nemen. Hierna nog het laatste en belangrijk stuk. We gaan de behandeling integratief maken om meer zingeving te ervaren en weer te genieten van het leven.

 

 

Relatietherapie

In de beste relaties komen problemen voor en ze kennen vele oorzaken. Totaal onverwachts komt er een affaire naar boven drijven, problematische rouwverwerking, die kleine onhebbelijkheden waarop de relatie ploft, jarenlang langs elkaar heen leven, of zorgen om de toekomst maken. 

 

In de praktijk zie ik ook regelmatig mensen die bewust of onbewust last van verlatingsangst en/of bindingsangst hebben. Een dynamiek die een patroon van afhankelijk versus onafhankelijk met zich mee brengt. Dit gaan we aanpakken door bewust maken en te veranderen of om te vormen. Het brengt een relatie die gebaseerd is op vertrouwen en gelijkwaardigheid. Je hebt lef nodig om het proces aan te gaan vanuit openheid en verdieping.

 

 

Ademtherapie

Wil je de oorzaak van allergieën, astma, eczeem, stress, angsten, depressie, hoge bloeddruk, slapeloosheid, snurken, spierziekten, reumatische aandoeningen, et cetera aanpakken? Volgens Buteyko is dit mogelijk. De arts en wetenschapper Buteyko is jarenlang hoofd van een laboratorium geweest. Hij heeft onderzoek gedaan naar de relatie tussen gezondheid en ademhaling. Uit onderzoek heeft hij een lijst van 150 ziektes opgesteld, die direct te relateren zijn aan een verkeerde ademhaling. 

Zonder het te weten heeft - volgens Buteyko - een groot deel van de mensen last van verborgen chronische hyperventilatie.

 

Met de Buteykotherapie krijg je een meetmethode, zodat je weet dat je de oefeningen goed doet. Een toegankelijke en logische theoretische basis om motivatie te houden als het moeilijk is. Samen biedt dit een goede weg om je klachten aan te pakken.

 

 

Depressie, schuld, schaamte

Gevoelens of gedachten dat je geen grip hebt op gebeurtenissen? En je  ziet de noodzaak of de mogelijkheid niet om jezelf weer te activeren? Langzamerhand vervlakken je gevoelens en er is steeds minder beleving van plezier en genieten. Depressie kent vele verschillende oorzaken. Net als schuld en schaamte. Schuld gaat over gedrag en het veranderen begint bij (h)erkennen van wat je ‘fout, verkeerd of slecht’ hebt gedaan.

 

Schaamte gaat meer over jezelf. Schaamte verlamt, het brengt het gevoel van bekritiseerd te worden en de neiging om je af te keren van de ander of situatie is groot. De oplossing zit nu in je – weer – openstellen. Je kwetsbaarheid en betrokkenheid tonen naar jezelf en de ander. Zonder het direct door te hebben ben je bezig in het verleden te ‘leven’.

 

Anders omgaan met emoties en ervaringen verwerken, kan goed helpen in je proces. Het lijkt soms onmogelijk en toch kan je doormiddel van therapie je leven weer zelf in handen nemen.

 

Mensen uit de regio Zwolle, Kampen, Hattem, Genemuiden, Hasselt, Dalfsen en verder weten mij te vinden.

Online therapie

Aangezien het belangrijk is om je privacy te garanderen (AVG-proof) werk ik met Teams als het nodig is om online psychotherapie of coaching te geven. Mijn voorkeur gaat uit naar sessies met een ontmoeting in levende lijve, maar waar nodig heb ik deze mogelijkheid gecreëerd.

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

 • Social Work
 • Integratieve pychotherapie – NAvP – 2009
 • Medische basiskennis – BivT – 2010
 • Buteyko Ademtherapeut – Buteyko Academie – 2016
 • Integratieve EMDR – NAvP – 2016
 • Systemisch Werken – Phoenix – 2019
 • Relatietherapie – Phoenix – 2019
 • Integratieve Puber- & Jongerentherapie - Druppel Academy - 2022

 

 

Werkervaring

2007 – heden: Therapie-Zwolle.com.

Praktijk voor Integratieve Psychotherapie voor volwassenen & jongeren, Relatietherapie, EMDR-i Therapie, Buteyko (ademtherapie), Zelfverwezenlijking en Coaching.

 

2012 – 2015: Algemeen Bestuurslid VIT (Vereniging van Integraal Therapeuten)

In portefeuille de commissies COKO (Commissie Onderzoek Kwaliteit Opleidingen) en Bij- & Nascholing.

 

2007 – 2015: Trias Jeugdhulp

Mijn werkzaamheden:

 • Individueel & Specialistische Hulpverlening. Behandeling, zelfstandigheidstraining en kamertraining van jongeren in de leeftijd 16+.

 

 • December 2010: geïnstalleerd als OR-Lid in werkgroep Strategisch beleid.

 

 • April 2011: Ambulant Hulpverlener EBW (Extern Begeleid wonen) en Traject Coördinator voor jongeren die zelfstandig (gaan) wonen.

 

 • Mei 2012: Traject Coördinator voor jongeren van 16,5 jaar en ouder. Een Traject Coördinator is verantwoordelijk om van aanmelding t/m afsluiting de juiste hulpverlening voor een cliënt te coördineren, aan te vragen en in te zetten

 

1996 – 2007: Frion

Gewerkt met meerdere groepen en individuen als (persoonlijk) begeleider van cliënten met een verstandelijke beperking (midden tot hoog niveau) en ernstige gedragsproblematiek. Naast de diagnose PDD-NOS en PDD-AD was er sprake van psychiatrische problematiek, wat zich manifesteerde in angsten, depressies, wanen en obsessies.Registraties

Specialisaties

Specialisaties

 • 1. Burn-out, overspannen, stress
 • 2. Angst, trauma en pijn
 • 3. Relatietherapie
 • 4. Ademtherapie
 • 5. Depressie, schuld, schaamte


Specialisaties - Toelichting

 

1. Burn-out, overspannenheid, stress

In de therapie krijgen mensen het besef dat er bij stress, overspannenheid en burn-out een overtreffende trap is. De eerste signalen van vermoeidheid en overbelasting zijn al langere tijd aanwezig. Als het ze niet meer lukt om te herstellen van hun vermoeidheid en de overbelasting aanblijft houden, dan wordt de stress chronisch. 

Als er een punt van verandering in het stresssysteem volgt en het lukt niet meer te functioneren, dan is er overspannenheid. Vaak zie ik dat mensen denken overspannenheid te kunnen oplossen met een vakantie, maar daarmee wordt de onderliggende oorzaak niet aangepakt. 

Als ze door blijven lopen, dan slaat het stresssysteem op tilt en volgt er burn-out. Functioneren wil niet meer, maar ontspannen op de bank zitten lukt ook niet meer. 

 

De eerste oplossing is de oorzaken aan pakken. Daarnaast help ik als therapeut, door middel van stressmanagement en ontspanning, voor rust om balans en overzicht te bevorderen. 

Daarna geef ik ‘echt’ therapie opdat in de toekomst diezelfde valkuil eerder wordt gezien. Het resultaat is groei, ontwikkeling en verandering op gebied van gedrag, denken en emoties. Mensen leren  keuzes te maken, die bij hun als persoon passen.

 

 

Te verwachten aantal sessies bij burn-out, overspannenheid, stress

De hoeveelheid sessies bij stress, overspannenheid of burn-out, is afhankelijk van de heftigheid van de klachten en hoelang de klachten aanwezig zijn. Als iemand fiks burn-out is, dan kan het behandeltraject langdurig zijn.

 

- Chronische stress meestal tussen 4 – 10 sessies.

- Overspannenheid meestal tussen 7 – 15 sessies.

- Burn-out meestal tussen 12 – 20 sessies.

 

 

2. Angst, trauma en pijn 

Mensen kunnen een nare herinnering hebben of zich zorgen om de toekomst maken omdat ze bijvoorbeeld een medische misser hebben meegemaakt. Of ze zijn slachtoffer van een mishandeling.

Angsten uiten zich ook op andere manieren. De vraag is dan ‘Wat is de reden dat je situaties ontwijkt, of een herhaling van gebeurtenissen ervaart, of druk maakt over een examen of sollicitatiegesprek?’.

Het ligt aan jou als persoon hoe we de behandeling vorm geven. 

We kunnen werken met beelden om te verwerken (trauma is vaak de beeldenreeks in je hoofd).Of we halen de eerste lading weg via EMDR, om vervolgens integratief aan de slag te gaan, voor meer zingeving en meer genieten van het leven.

 

Hoeveel sessies nodig zijn, is afhankelijk van wat voor een trauma, angst of pijn het betreft en hoelang de klachten al aanwezig zijn en de complexiteit van de klachten.

 

 

Integratieve psychotherapie

Vanuit integratieve psychotherapie pakken we het probleem vanuit verschillende methoden breed aan om je klacht vanuit de diepte te veranderen. We benaderen je klacht vanuit gedachten, emoties, lichamelijke gewaarwording, gedrag, beeld en zingeving.

 

Hierdoor kan je het gewenste doel meestal in 5 – 15 sessies bereiken.

 

 

EMDR-therapie
EMDR is een vorm van psychotherapie en kan enkele sessies binnen integratieve psychotherapie gebruikt worden.

Als je enkel een EMDR traject wilt, dan is het voortraject 1 – 3 sessies. Een voortraject is nodig om jezelf rustig te maken om de vaak heftige reactie van een EMDR behandeling op te vangen. 

Studies hebben aangetoond, dat 80 – 90 % van de gevallen voor een enkelvoudig trauma (eenmalige gebeurtenis) met 3 EMDR sessies klaar zijn. Voor multiple traumata (vele schokkende ervaringen) zijn er 5 – 12 sessies nodig.

Het is belangrijk is om de EMDR met integratieve psychotherapie te combineren, zodat je weer vanuit betrokkenheid kan genieten van je leven.

 

 

3. Relatietherapie

Problemen in de relatie kent vele oorzaken. Het kan een affaire zijn met een ander, veel ruzies, rouwverwerking, werkeloosheid, kleine onhebbelijkheden, structureel langs elkaar heen leven, zorgen om de toekomst maken… 

Veel mensen hebben bewust of onbewust last van verlatingsangst of bindingsangst. Het zorgt voor een patroon van afhankelijk versus onafhankelijk. Deze wordt  bewust gemaakt en gaan we omvormen. Mits je het lef hebt om het proces aan te gaan, zal je weer een relatie ervaren die gebaseerd is op vertrouwen, gelijkwaardigheid, openheid en verdieping.

 

 

Te verwachten aantal sessies bij relatietherapie

Bij relatietherapie zijn er stellen die met 3 sessies klaar zijn en anderen hebben meer dan 15 sessies nodig. Het meest voorkomende is rond de 8 sessies. 

 

Als het nodig blijkt te zijn, worden er enkele individuele sessies ingezet. Dat kan nodig zijn als er individuele problemen onder de relatieproblemen blijken te zijn. Of indien de lading zo groot is tussen de partners, dat er bijna geen vooruitgang geboekt kan worden.

 

 

4. Ademtherapie

Buteyko is een wetenschapper en arts die jarenlang hoofd van een laboratorium is geweest. Hier heeft hij onderzoek kunnen doen naar de relatie tussen gezondheid en ademhaling. Hij heeft maar liefst een lijst van 150 ziektes opgesteld, die direct te relateren zijn aan een verkeerde ademhaling. 

 

Hij noemt dit (verborgen) chronische hyperventilatie. Het gevolg van chronische hyperventilatie kan zijn astma, allergieën, hoge bloeddruk, slapeloosheid, snurken, stress, angsten, depressie, spierziekten, reumatische aandoeningen, et cetera. 

Met de Buteyko methode krijg je therapie, oefeningen, meetmethode en een theoretische basis om je klachten aan te pakken.

 

 

Te verwachten aantal sessies bij Buteykotherapie

Mensen die alleen voor Buteykotherapie komen, hebben meestal 4 tot 7 sessies nodig om verder zelfstandig  hun klachten aan te pakken. Telefonische therapiesessies kunnen onderdeel van het traject zijn.

 

 

5. Depressie, schuld, schaamte

Bij depressie vervlakken gevoelens vaak. Aan de ene kant zijn er veel gebeurtenissen die je overkomen en die je verlammen; aan de andere kant is er noodzaak om jezelf weer te activeren.. Plezier en genieten trekken weg uit het leven. Neerslachtigheid, interesse verlies en lijden doen hun intrede. 

Natuurlijk heeft depressie verschillende oorzaken, net als schuld en schaamte. Schuld heeft vaak iets met gedrag te maken, terwijl achter schaamte meer een emotie zit. Schuld heeft meestal te maken met iets wat je ‘verkeerd of slecht’ hebt gedaan in het verleden. De oplossing is te (h)erkennen wat dit is geweest. 

Schaamte heeft iets te zeggen over jezelf. Mensen keren zich bij schaamte vaak naar binnen en trachten zich af te wenden van de ander om maar niet gezien te worden. De oplossing zit in jezelf openstellen, je kwetsbaarheid te tonen en weer betrokken zijn naar jezelf en de ander.

 

Bij depressie, schuld, schaamte ‘leven’ mensen veelal in het verleden. Vaak gaat het erom jouw emoties te uiten, verwerken en er anders mee om gaan. Hoe onmogelijk het ook lijkt, je gaat met respect je leven weer zelf in handen nemen.

 

 

Te verwachten aantal sessies bij depressie, schuld, schaamte

Het aantal sessies kan sterk variëren. Het ligt aan de complexiteit van je klachten en de hoeveelheid ervaringen, die je in het verleden hebt mee gemaakt.

Schuld en schaamte zit vaak tussen de 4 – 10 sessies. Soms is alleen opbiechten al voldoende om je leven weer vorm te geven. Vaak zie ik dat er ook veranderingen bij je zelf nodig zijn.

Bij depressie kan je wel rekenen op 8 – 15 sessies. 

Therapievormen

 • Angst therapie
 • Burnout therapie
 • Coaching
 • Counselling
 • Cursussen en trainingen
 • Depressie therapie
 • Eetstoornis therapie
 • EMDR-therapie
 • Gesprekstherapie
 • Integratieve psychotherapie
 • Jongerentherapie
 • Lichaamsgerichte therapie
 • Life Coaching
 • Meditatie
 • Mindfulness
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Personal coaching
 • Psychosociale therapie
 • Psychotherapie
 • Relatietherapie
 • Rouwbegeleiding
 • Stress therapie
 • Therapie
 • Traumatherapie
 • Wandeltherapie
 • Werkgerelateerde therapie

Behandeling van


Tarieven

Kosten: € 95,- (btw vrijgesteld) per sessie van 1 uur.

Voor relatietherapie en coaching zijn de kosten € 115,- per uur, omdat over deze diensten btw moet worden geheven.

 

Bij je zorgverzekering een aanvullend pakket met alternatieve zorg? Mogelijk komen je sessies in aanmerking voor gedeeltelijke vergoeding.

 

AGB-code: 90039144. AGB-praktijk: 90065742
KvK: 73547972 te Zwolle

Openingstijden

Maandag -
Dinsdag -
Woensdag -
Donderdag -
Vrijdag 09:30 - 15:30
Zaterdag -
Zondag -

Ligging

Mijn praktijk ligt in Zwolle.
Ik ontvang mensen uit de regio Zwolle, Meppel, Raalte, Dronten, Nunspeet.
Reviews Therapie Zwolle

Hieronder staan reviews over Therapie Zwolle - Edwin

rating
Waardering van 4,9 uit 5
Op basis van 10 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Onze relatie en ons gezin gered

We hebben 8 sessies relatietherapie gehad bij Edwin. We zijn op een zeer respectvolle en menselijke wijze ontvangen. We konden hierdoor steeds beter met elkaar praten en dankzij de gesprekken zijn we tot vele inzichten gekomen.

Edwin dank je wel. Je hebt ons met onze relatie verder geholpen en daarmee is ook ons gezin gered!


| Zwolle | 22 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik sta nu anders in het leven

Edwin dank je wel. Ik was voor de 3de keer burn-out in 7 jaar tijd. De 1ste keer burn-out coaching gehad via mijn werk en de 2de keer reguliere therapie. Beide keren veel geholpen om stress te managen en mijn denken te veranderen. Helaas trap ik daarmee toch in dezelfde valkuilen in situaties die anders lijken.

Nu heb ik geleerd om naar mezelf te kijken en zelf te veranderen. Verantwoordelijkheid te nemen voor mezelf om te genieten en te groeien. Ik sta nu echt anders in het leven en heb de keuze om voor mezelf te kiezen of even vol gas te gaan.


| Zwolle | 20 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik voel me nu sterker en vrijer

De hele dag maakte ik lijstjes. Hierdoor plande ik mijn dag vol om geen angst en depressie te voelen. Uiteindelijk liep ik vast. Gelukkig kwam ik bij Edwin van therapie-zwolle.

Hij leerde me hoe ik juist wel bij mezelf kan blijven. Dat ik sterk genoeg ben om wel de confrontatie aan te gaan. De lijstjes die heb ik al lang niet meer nodig en ik kan nu vrijer handelen.


| Kampen | 10 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Mijn creativiteit is weer terug

Al jaren depressief en ieder keer therapie via een grote instelling. Uiteindelijk ben ik gestopt met therapie en de bijbehorende medicatie. Zo toen kwam er veel op me af. Na een half jaar zwoegen heeft een kennis Edwin aangeraden.

Ik heb geleerd dat therapie tijd snel kan gaan, omdat het heftig is en positief resultaat brengt. Ik begrijp nu dat er stukje in mezelf zit wat zich depressief voelt en hoe ik hiermee om kan gaan. Hierdoor kan ik genieten en mijn creativiteit is weer terug.


| Zwolle | 27 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Inzicht en verandering

Ik ben hartstikke burn-out gegaan en dat is zeer pijnlijk. Te moe en angstig voor woorden. ook was ik vol ongeduld bij Edwin om er weer uit te komen.

Edwin het ging voor mij in eerste instantie te langzaam. Toch was jouw geduld nodig om eerst de stress en spanning uit mijn lichaam en situatie te krijgen. Vandaar uit kon er met therapie inzicht en verandering komen.


| Zwolle | 2 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


4 sessies en ik kan weer zelf verder

Eerst mijn zus en een jaar later mijn moeder overleden. Ik ging maar door, maar merkte steeds meer irritaties naar mijn kinderen en ook op mijn werk kon ik minder aan. Ik vind het belangrijk om zelf mijn problemen op te lossen, maar kwam er even niet meer uit.

Wat ben ik blij dat ik binnen een week bij Edwin terecht kon. Je wist precies ‘de vinger op de zere plek te leggen’ en mij uit te dagen om stil te staan bij wat ik voel. Bewust even bij mezelf blijven om de pijn van verlies te verwerken.

Even een setje van 4 sessies en ik kan weer zelf verder… Dank je wel.


| Zwolle | 12 mei 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Goed gevoel en privacy

Nooit gedacht een therapeut nodig te hebben. Ik ging voor iemand waar ik een goed gevoel bij heb en ik wil niet dat mijn gegevens bekend worden bij zorgverzekeraars of andere instellingen. Edwin wist mijn privacy te garanderen. 

Mijn stress en irritatie naar anderen is aangepakt. Pijnlijk confronterend, dat ik het buiten mezelf leg. Mijn irritatie aanpakken door naar mezelf te kijken is voor mij een nieuwe dimensie en zeer goed werkbaar.


| Hardenberg | 1 mei 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Er is een wereld open gegaan

Hoi Edwin,
Je hebt me flink door de mangel gehaald door die rake opmerkingen. Gelukkig deed je dit met de nodige humor, zodat ik me niet ging afsluiten. Dank voor je kennis en ervaring. Mijn stress en paniek is nu weg. Bij mij is er een wereld open gegaan, die ik nu bij mezelf weet te vinden.


| Zwolle | 3 sep 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Breed ontwikkelde therapeut waar ik me veilig bij voelde

Breed ontwikkelde en georiënteerde therapeut waar ik me veilig bij voelde. Heeft voldoende geboden waarmee ik verder kan in de situatie waarin ik mij bevind.


| Meppel | 4 nov 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Heel tevreden

Hoi
Ik ben bij Edwin in therapie geweest en ben daar heel tevreden over.


| Zwolle | 18 sep 2017
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


Interview

Lees hieronder het interview met Edwin .
praktijk


1. Waar zit je praktijk?

Mijn praktijk zit aan de rand van Zwolle in de wijk de AA-Landen. Ik ontvang hier mensen uit de regio Zwolle, Kampen, Dalfsen, Nieuwleusen, Heino, Hattem, Heerde, Meppel, Steenwijk en verder.2. Welke gebeurtenis in je leven is belangrijk voor je geweest?

Het besluit op mijn 22ste om uit mijn geboortedorp Dwingeloo te verhuizen. Uit de techniek te gaan en kiezen voor een sociale opleiding. De keuze hiermee om mijn eigen weg te gaan en het leven op mijn manier vorm te geven.3. Waarom ben je therapeut geworden?

Na 10 jaar werken met licht verstandelijk beperkte jong volwassenen met ernstig gedragsproblematiek en bijkomende psychiatrische stoornissen, kreeg ik het besef dat ik het wederom anders wou. Ik ben integratieve psychotherapie gaan studeren, een eigen praktijk gaan opbouwen en parttime als traject coördinator en hulpverlener in de jeugdzorg gaan werken.

 

Sinds april 2015 ben ik gestopt met werken in de jeugdzorg en richt me volledig op mijn eigen praktijk voor psychotherapie, relatietherapie en coaching.4. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?

Mensen komen uit zichzelf bij mij voor therapie en hierdoor zijn ze gemotiveerd om veranderingen tot stand te brengen. Ik vind het super om te zien hoe mensen vanuit inzicht gaan veranderen.5. Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?

Dat er een trend lijkt te zijn van mensen die uit elkaar gaan, toch relatietherapie willen om beter met elkaar te communiceren. Mooi om te zien en tegelijkertijd kan het een zeer pijnlijk proces zijn voor de ex-partners. Het brengt vaak confrontatie, dat er nu wel gecommuniceerd kan worden. Terwijl je bezig bent met elkaar loslaten en er een verminderde wederzijds vertrouwen en veiligheid wordt ervaren.
leven


1. Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?

Netwerken voor meer samenwerking. Administratie afronden om vakantie te kunnen houden. Opleiding Systemisch Werken afgerond bij Phoenix. Nu ga ik de verdiepingsopleiding Relatietherapie doen bij Phoenix.2. Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?

Mezelf blijven ontwikkelen en mijn onderneming verder uitbreiden, om mensen verder te helpen in datgene wat ze nodig hebben. Met korte lijnen, snel contact en kortdurende trajecten.3. Wat zijn je hobby's? Wat doe je in je vrije tijd?

Genieten en spelen met mijn gezin. Veel ondernemerschap, lezen, studeren, uitgaan, astrologie, biologisch koken, reizen en klussen.4. Waar word jij blij van?

Ik word blij van cliënten die geïnspireerd hun proces aangaan en doorleven om vervolgens de therapie positief af te ronden. Blij van intervisie voor verdieping en leren van collega's om zelf weer te groeien. Van inspiratie met bijscholingen. Leuke dingen doen met mijn vrouw en spelen met mijn kinderen.5. Heb je een partner en/of gezin?

Ja. Ik ben getrouwd met Mathilde en we hebben 2 kinderen, die allebei eind november zijn geboren; Joshua (2008) en Lisha (2013). Het heeft mijn leven totaal op zijn kop gezet met gratis zingeving, reflectie en speelplezier.6. Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?

Ja, ik kreeg therapie/coaching toen ik in 2004 keihard een burn-out met vele bijbehorende klachten kreeg. Het heeft me geholpen om mijn leven op de rit te zetten, verantwoordelijkheid te nemen voor mijn eigen keuzes en weten wat ik zelf wil doen. Mijn eigen weg gaan en rekening houden met anderen is mijn speerpunt geworden.7. Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?

Ondenkbaar momenteel, want ik heb al bewust deze stap gezet en me vrij geworsteld van wat ik in het verleden behoorde te doen.
inspiratie


1. Wie vind je inspirerend?

Mijn vrouw en kinderen, die zo duidelijk laten zien en merken ‘wie ik ben en wat ik (on)bewust doe!’ Ik bewonder natuurlijk Jung met zijn uitspraak: ‘vrije wil is niets meer, dan met plezier doen wat ik moet doen’.2. Jouw favoriete boek en boekentips?

De schijfwereld serie van Terry Pratchett. Hij geeft op een satirische, humoristische en maatschappij kritische wijze zeer goed weer, dat alles wat we doen gevolgen heeft in de wereld. Die wereld ziet er wellicht toch anders uit, dan wij geloven.

 

De Amerikaanse psychiater Irvin D. Yalom met ‘de therapeut’; hij weet vol zelfspot de handelswijzen, desillusies en zwakheden van de wereld der therapeuten in kaart te brengen en op de hak te nemen.

 

Boekentips:

– Ik (k)en mijn ikken (ontdek andere kanten in jezelf). Van Karin Brugman. Judith Budde, Berry Collewijn. – Liefdesbang (Overwin verlatingsangst en bindingsangst). Van Hannah Cuppen.

– Jezus & Maria Magdalena (een mythe van liefde en vrijheid). Van Lisette Thooft.3. Jouw favoriete spreuk / quote?

Lisette Thooft, omdat ze de mythe van de relatie (liefde en vrijheid) met bijbehorende patroon weet te vereenvoudigen, in een vrouw als een draak en de man als een robot.

 

Zij – de draak – verwijt, claimt en wil hem bezitten.

 

Hij – de robot – neemt steeds meer afstand, gaat rationaliseren en heeft allang zijn emoties & gevoelens aan haar uit besteed.

 

 

Overigens ook ode aan den ouden:

 

– Einstein: ‘een probleem kan niet worden opgelost op het zelfde niveau als deze is ontstaan’. Vandaar onze neiging om als individu, maar ook als partners in kringentjes te blijven denken en doen.

 

– Jung: ‘Verliefdheid is niets meer dan een prettige toestand van tijdelijke bewustzijnsvernauwing, waarbij complex herkenning een rol speelt’. Op een één of andere wijze vallen we op iemand, die alles in onszelf naar boven haalt.

 

We denken dat die ander helemaal tof is, maar we worden verliefd op wat iemand kan worden en niet zo zeer wie degene is. Dat kan later gaan tegenvallen en dan komen we in een patroon, die we diep van binnen eigenlijk zelf ook heel goed kennen.4. Wat is jouw missie?

Graag wil ik meer bewustzijn voor mezelf en anderen creëren om verder te komen in het leven. We bestaan uit delen of rollen, die we graag willen uiten. Het gaat om inzicht, uitdragen en accepteren van wat we leuk en minder leuk vinden aan ons zelf zonder schade aan de ander te brengen.5. Wat is jouw superkracht?

Tja… superkracht. Wellicht bestaat Superman en toch is het goed om de vraag wat te vereenvoudigen. Ik ga vol passie voor wat ik doe. Ik bedien me graag van menselijkheid, kennis, inzicht en bewustzijn. Wellicht zit mijn kracht in snel duidelijk krijgen waar de pijn bij de ander zit. Dan is dat duidelijk en kunnen we dit ervaren en weer nieuwe wegen samen vinden/bewandelen.6. Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?

Stap uit je automatisme. Als je weerstand voelt (naar de ander) zit je vaak op de juiste plek mits je deze bij jezelf weet/durft aan te gaan of te doorvoelen.
Integratief therapeut, coach & relatietherapeut - Zwolle - Edwin

Contact met Edwin

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht