Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Kalyani | Lichaamsgerichte therapeut en coach

Lichaamsgerichte therapeut en coach - Diemen - Kalyani
Therapie & Coaching Diemen
Burgemeester Bickerstraat 17
1111bz Diemen
Stuur een berichtGoed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie & Coaching Diemen

Wil jij duidelijker je grenzen aan kunnen geven? Minder leven vanuit angst en meer vanuit vertrouwen? Wil je meer in contact staan met je gevoel? Wil je begrijpen wat jouw lichaam te vertellen heeft en daar naar luisteren? 

Je hoeft het niet alleen te doen!

Tijdens de sessies leer je vanuit veiligheid om jezelf te zijn en te accepteren wat er in jou onstaat. Zodat je levendig, krachtig en met vertrouwen in het leven kan staan.

Binnen de lichaamsgerichte therapie maak ik gebruik van de therapiemodellen Somatic Experiencing, The Polyvagal Theory, Innerlijk kindwerk en Systemisch Werk.


Somatic Experiencing 

De methode richt zich in de eerste plaats op de effecten van trauma in ons lichaam (met name het zenuwstelsel). Het zenuwstelsel kan overbelast zijn geraakt door gebeurtenissen die je als zeer stressvol of pijnlijk hebt ervaren en waarop je op dat moment niet adequaat hebt kunnen reageren. De spanning hiervan ligt ‘opgeslagen’ in het zenuwstelsel.

Als gevolg is het mogelijk om stress-symptomen te ervaren zoals: angst, paniekaanvallen, flashbacks, overspannenheid, oppervlakkig ademen, hyperactiviteit (ADHD), slapeloosheid, overmatige alertheid of prikkelbaarheid, een chronisch gevoel van onveiligheid, uitputting (burnout), gevoelloosheid of depressieve gevoelens.

Sensaties en emoties zijn de taal van ons lichaam, het ervaren van sensaties en emoties is daarom de ingang tot verwerking van trauma, angst of stress klachten. Alleen praten is niet voldoende. Door het lichaam te helpen op een veilige en geleidelijke manier de vastzittende spanning ontladen, kan jouw levensenergie weer gaan stromen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van interne en externe hulpbronnen die het verwerkingsproces ondersteunen. SE is een zachte, respectvolle methode, ontwikkeld om jouw capaciteit om aanwezig te zijn te vergroten. 

The Polyvagal Theory

Ons zenuwstelsel snakt naar wederkerige interacties omdat we dat nodig hebben voor zelfregulatie, zodat we ons veilig voelen. Een aantasting van dat vermogen om wederkerige interacties aan te gaan blijkt een kenmerk van disfunctionele ontwikkeling te zijn. 

Vanuit polyvagaal perspectief is een ontbrekend gevoel van veiligheid het onderliggende element bij uitstek dat via zowel biologische als gedragsmatige wegen leidt tot psychische aandoeningen en lichamelijke ziekten.

We beginnen met het onderzoeken hoe jij je zo veilig mogelijk kan voelen. Van daaruit leer je stap voor stap je overlevingsresponsen kennen. Door te vertragen wordt steeds duidelijker wat jouw triggers zijn en welke hulpbronnen jij tot je beschikking hebt. Door hier bewust van te worden leer je een gezonde zelfregulatie. Zelfregulatie is het vermogen om te kunnen opsporen en volgen wat er in je gebeurd, om met jezelf te kunnen zijn. (Bijvoorbeeld als we moe zijn we kunnen slapen en wanneer we gestrest zijn hebben we gezonde manieren om die stress kwijt te raken.)


Innerlijk kind werk

Met innerlijk kind werk ga je terug naar het verleden, naar je kindertijd. Vanuit je volwassen positie maak je contact met die ervaringen die je weerhouden om in je kracht te gaan staan. 

Nare onverwerkte ervaringen kunnen zich hebben vastgezet in het lichaam en zorgen ervoor dat je niet optimaal volwassen kan worden. Hoewel we allemaal angst, verdriet, boosheid, vreugde en liefde beleven, kunnen bepaalde ervaringen zodanig doorwerken dat het je belemmert of blokkeert.

Met innerlijk kind werk, verkennen we je worstelingen, je beperkende overtuigingen, je oordelen naar jezelf en je omgeving. We onderzoeken je terugkerende patronen en welke overlevingsmechanismen je hebt ontwikkeld. Door herkenning van je patronen en heling van je wonden en omarmen van wat is, zal je vrijer in het leven staan. Je kunt met een volwassener perspectief terugkijken naar je verleden, meer ontspannen de toekomst tegemoet zien en steeds beter met je aandacht hier en nu zijn.

Systemisch werken

Deze methodiek heeft als doel de verborgen belemmeringen binnen een systeem zichtbaar te maken. Systemisch werk laat ons door een zgn. ‘systemische bril’ naar een vraag of situatie kijken. De inhoud is hier minder belangrijk. Het gaat om de dynamieken en verhoudingen tussen de delen. Wat is het grotere plaatje van een probleem? Wat is het achterliggende kader van een vraag? Waar is of was dit probleem ooit een oplossing voor? Wat is de geschiedenis van mijn patronen? Deze manier van werken kan zeer verhelderen en inzicht gevend werken.

De optellingen worden gedaan met ankers (poppetjes of een blaadje met een naam erop) of met symbolen uit de natuur. Het zijn individuele opstellingen waar dus geen levende personen als represtant worden opgesteld. 


Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Kalyani

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

  • Pedagogiek (HBO)
  • Verlicht werken coaching traject
  • Somatic Experiencing (Lichaamsgerichte Trauma therapie)
  • Pre and prenatal trauma online cursus, Raja Selvam
  • Systemisch coachen 
  • The Polyvagal Theory, Deb Dana


Ik volg elk jaar bijscholingstrainingen om mijzelf als therapeut steeds verder te ontwikkelen. Ook supervisie en intervisie maken onderdeel uit van mijn verdere ontwikkeling als therapeut.Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Therapievormen:
Somatic Exeriencing
SOMA Embodiment
The Polyvagal Theory
Systemisch werken
Coaching
Mindfulness

In de intake kijken wij wat je hulpvraag is en maken wij een inschatting van de te verwachten sessies. 

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

Paniekaanvallen
Burn-out / Overspannen
Trauma (overweldigende situaties)
Onzekerheid
Levensvragen

Tarieven

1 sessie 95,00 euro
5 sessies 450,00 euro


Mogelijke vergoeding via aanvullende verzekering en werkgever. 

Neem gerust contact met mij op om te kijken welke vergoeding voor jou van toepassing is.

Openingstijden

Maandag -
Dinsdag 9:30 - 13:00
Woensdag 13:00 - 17:00
Donderdag -
Vrijdag -
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews Therapie & Coaching Diemen

Hieronder staan een aantal reviews over Therapie & Coaching Diemen - Kalyani

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 2 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik voelde mij echt gezien

Ik kwam bij Kalyani terecht, omdat ik na sessies bij een psycholoog, meer behoefte had aan lichaamsgerichte begeleiding.

Zij leerde mij beter naar mijn lichaam luisteren, waardoor ik nu beter voel waar mijn grenzen liggen en wanneer ik uit balans raak. Daarnaast heeft zij mij ook tools geleerd die ik in het dagelijks leven zelfstandig kan toepassen.

Zij heeft mij door verschillende methodes (zoal een familieopstelling ) nieuwe inzichten gegeven. Met haar geduld en openheid voelde ik mij echt gezien en gaf zij mij ruimte voor wat voor mij op dat moment nodig was.

| 3 dec 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Zeer professioneel en betrokken

De lichaamsgerichte therapie heeft mij inzicht gegeven in hoe emoties in je lichaam een plek zoeken.
Dat wat je voelt vaak een emotie is en geen lichamelijke klacht. Dat oude patronen doorsudderen als je ze niet herkent. En dat ik het kan doorbreken.

Kalyani heeft een een lieve zorgzame energie. Zij is zeer professioneel en betrokken. Tevens zet ze mij weer op de rails als ik de bocht uitvlieg, relativeert het en brengt mij terug naar de essentie van het punt waar het over ging.

Ze laat de emotie bij jou, begeleidt je erin en haalt de angel eruit waardoor ik er anders naar ging kijken en voelen. Ze is precies goed voor mij.

| 30 nov 2021
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten