Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Kalyani | Lichaamsgerichte therapeut en coach

Lichaamsgerichte-therapeut-en-coach-Diemen

1112bp Diemen
coaching-diemen@datzitzo.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie & Coaching Diemen

Wil jij duidelijker je grenzen aan kunnen geven? Minder leven vanuit angst en meer vanuit vertrouwen? Wil je meer in contact staan met je gevoel? Wil je begrijpen wat jouw lichaam te vertellen heeft en daar naar luisteren? 

Je hoeft het niet alleen te doen!

Tijdens de sessies leer je vanuit veiligheid om jezelf te zijn en te accepteren wat er in jou onstaat. Zodat je levendig, krachtig en met vertrouwen in het leven kan staan.

Binnen de lichaamsgerichte therapie maak ik gebruik van de therapiemodellen Somatic Experiencing, The Polyvagal Theory en Systemisch Werk.


Somatic Experiencing 

De methode richt zich in de eerste plaats op de effecten van trauma in ons lichaam (met name het zenuwstelsel). Het zenuwstelsel kan overbelast zijn geraakt door gebeurtenissen die je als zeer stressvol of pijnlijk hebt ervaren en waarop je op dat moment niet adequaat hebt kunnen reageren. De spanning hiervan ligt ‘opgeslagen’ in het zenuwstelsel.

Als gevolg is het mogelijk om stress-symptomen te ervaren zoals: angst, paniekaanvallen, flashbacks, overspannenheid, oppervlakkig ademen, hyperactiviteit (ADHD), slapeloosheid, overmatige alertheid of prikkelbaarheid, een chronisch gevoel van onveiligheid, uitputting (burnout), gevoelloosheid of depressieve gevoelens.

Sensaties en emoties zijn de taal van ons lichaam, het ervaren van sensaties en emoties is daarom de ingang tot verwerking van trauma, angst of stress klachten. Alleen praten is niet voldoende. Door het lichaam te helpen op een veilige en geleidelijke manier de vastzittende spanning ontladen, kan jouw levensenergie weer gaan stromen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van interne en externe hulpbronnen die het verwerkingsproces ondersteunen. SE is een zachte, respectvolle methode, ontwikkeld om jouw capaciteit om aanwezig te zijn te vergroten. 


The Polyvagal Theory

Ons zenuwstelsel snakt naar wederkerige interacties omdat we dat nodig hebben voor zelfregulatie, zodat we ons veilig voelen. Een aantasting van dat vermogen om wederkerige interacties aan te gaan blijkt een kenmerk van disfunctionele ontwikkeling te zijn. 

Vanuit polyvagaal perspectief is een ontbrekend gevoel van veiligheid het onderliggende element bij uitstek dat via zowel biologische als gedragsmatige wegen leidt tot psychische aandoeningen en lichamelijke ziekten.

We beginnen met het onderzoeken hoe jij je zo veilig mogelijk kan voelen. Van daaruit leer je stap voor stap je overlevingsresponsen kennen. Door te vertragen wordt steeds duidelijker wat jouw triggers zijn en welke hulpbronnen jij tot je beschikking hebt. Door hier bewust van te worden leer je een gezonde zelfregulatie. Zelfregulatie is het vermogen om te kunnen opsporen en volgen wat er in je gebeurd, om met jezelf te kunnen zijn. (Bijvoorbeeld als we moe zijn we kunnen slapen en wanneer we gestrest zijn hebben we gezonde manieren om die stress kwijt te raken.)Systemisch werken
Deze methodiek heeft als doel de verborgen belemmeringen binnen een systeem zichtbaar te maken. Systemisch werk laat ons door een zgn. ‘systemische bril’ naar een vraag of situatie kijken. De inhoud is hier minder belangrijk. Het gaat om de dynamieken en verhoudingen tussen de delen. Wat is het grotere plaatje van een probleem? Wat is het achterliggende kader van een vraag? Waar is of was dit probleem ooit een oplossing voor? Wat is de geschiedenis van mijn patronen? Deze manier van werken kan zeer verhelderen en inzicht gevend werken.

De optellingen worden gedaan met ankers (poppetjes of een blaadje met een naam erop) of met symbolen uit de natuur. Het zijn individuele opstellingen waar dus geen levende personen als represtant worden opgesteld. 

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Kalyani

Mededeling inzake corona-pandemie

Mijn praktijkruimte is ruim genoeg om 1,5 meter afstand te houden. Live sessies kunnen dus doorgaan.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

  • Pedagogiek (HBO)
  • Verlicht werken coaching traject
  • Somatic Experiencing (Lichaamsgerichte Trauma therapie)
  • Pre and prenatal trauma online cursus, Raja Selvam
  • Systemisch coachen 
  • The Polyvagal Theory, Deb Dana


Ik volg elk jaar bijscholingstrainingen om mijzelf als therapeut steeds verder te ontwikkelen. Ook supervisie en intervisie maken onderdeel uit van mijn verdere ontwikkeling als therapeut.Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Therapievormen:
Somatic Exeriencing
The Polyvagal Theory
Systemisch werken
Coaching
Mindfulness

In de intake kijken wij wat je hulpvraag is en maken wij een inschatting van de te verwachten sessies. 

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

Paniekaanvallen
Burn-out / Overspannen
Trauma (overweldigende situaties)
Onzekerheid
Levensvragen

Tarieven

1 sessie 85,00 euro
5 sessies 400,00
15 sessies 1125,00

Mogelijke vergoeding via aanvullende verzekering en werkgever. Bij het aangaan van een traject zijn er mogelijheden van vergoeding binnen UWV, AOV'S. 

Neem gerust contact met mij op om te kijken welke vergoeding voor jou van toepassing is.

Openingstijden

Maandag 9:00 - 18:00
Dinsdag -
Woensdag -
Donderdag 9:00-18:00
Vrijdag 9:00-18:00
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten