Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Marije | psycholoog/traumatherapeut

psycholoog/traumatherapeut - Langweer - Marije
Psycholoog Langweer - Friesland
Efterom 16
8525 EJ Langweer
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtPsycholoog Langweer - Friesland

U bent van harte welkom voor individuele therapie of coaching van volwassenen.
Ik werk vooral lichaamsgericht in combinatie met mindfulness. Deze 2 ingangen vullen elkaar heel mooi aan. Ik werk lichaamsgericht met alle soorten en effecten van trauma. Tevens begeleiding bij zingeving, HSP en werkgerelateerde problemen/uitdagingen.  
Wilt u meer weten of een afspraak maken, aarzel niet en neem contact op. Het kennismakingsgesprek/intakegesprek is gratis en vrijblijvend.  

Ik werk lichaamsgericht met de gevolgen van trauma zoals niet voelen, verdoving, angst, eenzaamheid, somberheid, shock, slaapproblemen, intimiteitsproblemen, concentratieproblemen etc.


Over mij

Ik ben geboren en getogen op een boerderij te Jorwert, het dorp waar Geert Mak een boek over schreef.  Tijdens mijn schooltijd hielp ik mijn vader met veel plezier. Ik kreeg de liefde voor de natuur en dieren mee.

Ik heb daarna klinische psychologie gestudeerd en enkele jaren in het bedrijfsleven gewerkt. Tijdens en na mijn studie ging mijn belangstelling vooral uit naar de combinatie van spiritualiteit en psychologie.   
Ook heb ik me jarenlang bezig gehouden met de vraag wat nodig is om duurzame verandering/heling te bewerkstelligen. Zie verderop bij specialisatie. 

Ik heb vele jaren coaching en psychologische begeleiding gegeven aan werkenden, met vooral aandacht voor zingeving. Dat heeft me ook geleerd mijn hart te volgen en daarom begeleid ik nu het liefste mensen individueel bij trauma of verlies. Ik ben 59 jaren jong.

Ik vind vooral inspiratie in het werk van Jung, Ken Wilber, Adyashanti en Thomas Hubl en gebruik ook hun methoden en inzichten in mijn werk. Van Thomas Hubl heb ik geleerd hoe ik in verbinding met de ander mensen kan helpen om samen emotionele pijn, afgescheidenheid en 'niet voelen' te verwerken. 

Andere mensen beschrijven me meestal als enthousiast, betrokken, integer, vrolijk en nuchter. Humor ervaar ik als een belangrijke bron voor genezing. Er mag daarom bij mij gehuild maar ook gelachen worden.   


Werkwijze

 Ik werk integraal, d.w.z. dat ik het geheel van lichaamssensaties, emoties, denken en gewaarzijn als ingang voor therapie gebruik. We gebruiken de methoden die het beste aansluiten bij jou en de hulpvraag. Dat betekent dat elk traject maatwerk is. Voor ons beiden een bijzondere reis.

Bij sommige mensen werk ik vooral verkennend en vragend, bij andere mensen werken we samen aan het verwerken van trauma en emoties door die in het lichaam te herkennen en te verwerken. Ook maak ik graag gebruik van dromen, omdat deze ongefilterd uit het onderbewuste informatie en sleutels tot heling aanreiken.
Voor de duidelijkheid; bij lichaamsgericht werken raak ik je niet aan.

Ik gebruik uitsluitend methoden die ik ook voor mezelf zelf toepas en waarvan ik uit eigen ervaring weet dat ze werken.  


Mijn motto

Geef een man een vis en hij heeft eten voor een dag. Leer een man vissen en hij heeft eten voor heel zijn leven. Lao Tse.

Dat betekent dat ik je methoden aanleer die je ook zelf kunt gebruiken.
Daarnaast weet ik dat voor alle vormen van trauma waarbij sprake is geweest van fysiek, emotioneel of mentaal geweld of intimidatie het contact met de ander nodig is voor de verwerking.  

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Marije

Online therapie

Ik bied online therapie aan via Zoom.
Ik stuur je een dag vantevoren per email een uitnodiging voor het gesprek en je hoeft dan alleen op de link te klikken. 
Ik heb zelf een voorkeur voor Zoom boven Skype omdat Zoom altijd stabiel is. 

Voor zoom via de PC hoef je zelf geen account aan te maken. Wil je zoom contact via je teleoon, dan moet je de gratis zoom app downloaden.  


Enkele jaren geleden toen ik internationale cliënten kreeg, moest ik wennen aan Zoomgesprekken en vond ik dit niet zo gemakkelijk. Ik heb ondertussen geleerd hoe ik ook dit contact 'dichtbij' kan maken en leer dit ook aan mijn clienten. Ik heb daarvoor een hele simpele mindfulness techniek die super werkt.


Mededeling inzake corona-pandemie

We volgen de Coronarichtlijnen/veiligheidsvoorschriften van de regering/ RIVM.
Afspraken in onze praktijkruimte zijn mogelijk. We houden natuurlijk afstand. 

Bij mogelijke coronasymptomen svp afspraak annuleren en omzetten naar een online afspraak. 
Dat geldt ook voor mij. Ik annuleer alle face to face afspraken bij elke geringste twijfel of ik mischien besmet ben. Ik neem geen enkel risico. 

Online contact via Zoom is een goed alternatief. 
Ik heb zelf eerst wat moeten wennen om therapiecontacten online te doen, maar heb ondertussen ervaren dat het mogelijk is dezelfde emotionele intimiteit via Zoom te ervaren als bij face to face afspraken.
Ik gebruik bij online sessies een simpele maar doeltreffende techniek die ik ook aan mijn cliënten leer om makkelijker online met de ander contact te maken. Al mijn vrienden en kennissen gebruiken deze techniek ondertussen ook voor online werk- en prive contacten.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Opleidingen
Klinische psychologie, universiteit Groningen

Training
Enneagram typing en begeleiding 
Intergenerational en Collective Trauma, Pocket Project, Israel   
Timeless Wisdom Training, Academy of Inner Science 
Meditatie/mindfulness via Vipasana centrum in Belgie, Adyashanti retraites, retraites Thomas Hubl
Coregroup Thomas Hubl

Registraties
Registerpsycholoog NIP
Registered EuroPsy Psychologist

AGB code 
zorgverlener: 94105581
praktijk: 94064667

Vrijwilligerswerk
Groepstraining omgaan met trauma voor vluchtelingen via Vluchtelingenwerk

Talen 
Nederlands, Engels en Frysk 

Parkeren
 In het centrum van Langweer is een autoluw parkeerbeleid. Dat betekent dat u op de Efterom max. een half uur mag parkeren met de blauwe kaart. Er zijn een paar gratis parkeerterreinen binnen 100 meter afstand waar altijd ruimte is.    
 


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

De centrale methode die ik gebruik is een combinatie van mindfulness en lichaamsgericht werken. 

Ik ben zelf niet geinteresseerd in symptoombestrijding oftewel iets oplossen dat een half jaar later elders weer opduikt in een net wat andere vorm. Het duikt opnieuw op wanneer de energie die het symptoom heeft gecreëerd niet is verwerkt.

Alle onverwerkte emoties, alles wat we bij onszelf onderdrukken, vermijden of bevechten blijft in ons lichaam zitten en leidt tot spanning, niet-voelen, lichamelijke ziektes etc. Sommige van deze emoties kennen we, maar willen we liever geen contact mee hebben, andere zijn onbewust. Dee laatste voelen we soms vaag en weten we soms ook niet te koppelen aan concrete herinneringen. 

In therapie gaan we via de lichaamssensaties, emoties, gedachten of dromen deze vastzittende of onbewuste gevoelens opzoeken en verwerken. Blijvende of duurzame transformatie treedt op wanneer de vaste of 'bevroren' energie weer gaat stromen. Dit is in het lichaam ook duidelijk voelbaar. 

Het grote voordeel van het werken met het lichaam is dat het lichaam ons nooit voor de gek houdt. Het lichaam liegt niet. Het tweede voordeel van lichaamsgericht werken is dat het lichaam altijd de juiste timing aangeeft.  Te vroeg of te snel iets willen verwerken door dingen te forceren kan leiden tot retraumatisering. Timing is essentieel. Het lichaam geeft precies aan waar op elk moment de grenzen liggen. Als we deze samen respecteren nemen we precies de juiste stappen. 
Met het werken met dromen gelden deze twee voordelen ook. Daarom gebruik ik deze graag.


Hoeveel sessies zijn nodig?
Dat is afhankelijk van de hulpvraag. Zo kort mogelijk en zo lang als nodig is.
Tot nu toe varieert het van 3 afspraken bij een client die nog wat hulp wilde hebben bij het laatste stukje herstel uit een diepe burn-out tot een half jaar wekelijkse sessies voor traumaverwerking.

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

Zingeving

We kijken samen naar vragen zoals:
Wat is mijn levensdoel ?
Wat geeft mijn leven zin ?
Wat is mijn passie ?
En hoe realiseer ik dit in het dagelijkse leven.  

We beantwoorden deze vragen door contact te maken met onze ziel of het Hogere Zelf, het allerhoogste in onszelf. Daarnaast kijken we naar wat ons motiveert en raakt in het leven.

Jung gaf ooit eens aan dat hij alleen impulsen of ideeen voor projecten uitvoerde als deze uit zijn dromen voortkwamen of daarin bevestigd werden. Het is ook mijn eigen ervaring dat het leven een magische dimensie vol met synchroniciteit krijgt als ik de boodschappen uit mijn dromen volg.

Trauma

Onverwerkt trauma leidt tot spanning of verdoving in ons lichaam en heeft consequenties. Het kan leiden tot ziektes, emotioneel disfunctioneren, slaapproblemen en/of onbewuste overdracht op onze kinderen.
Voor traumaverwerking werk ik vooral lichaamsgericht. Ik gebruik methoden die vergelijkbaar zijn met Somatic Experiencing van Peter Levine. U kunt o.a. voor de verwerking van seksueel trauma en huiselijk geweld bij mij terecht maar ook voor b.v. preverbaal trauma. Dat is trauma uit de tijd van toen we nog niet konden praten, dus de heel vroege kindertijd. Vaak hebben we hieraan geen concrete herinneringen.

Verlies/rouw

Vaak kunnen we bij vrienden terecht na een verlies. Soms is het goed wat extra hulp hierbij te vragen.
Ik luister naar je verhaal en samen staan we stil bij de pijn en het verdriet. We verwerken het verlies door alle pijn samen te omarmen. 


Hoogsensitiviteit (HSP)

Ik zie hoogsensitiviteit als een kracht en een voordeel maar het kan er ook toe leiden dat allerlei situaties in het dagelijks leven niet zo makkelijk of 'teveel' voor ons zijn, vooral situaties waarin veel sensaties van buiten tot ons komen, denk b.v. aan het doen van boodschappen op een drukke markt, de kermis, een druk feest. 

Voor mensen die hoogsensitief zijn is 'aarden' of 'gronden' van cruciaal belang. Daar geef ik in de begeleiding veel aandacht aan, opdat stagnerende energie kan doorlopen. Daarnaast kijken we naar een goede balans tussen aandacht voor de binnenwereld en aandacht voor ee buitenwereld. 

Ik ben zelf ervaringsdeskundige op het terrein van hoogsensitiviteit. 

Burnout/vermoeidheid/laag energieniveau

Samen kijken we naar de oorzaken van het energieverlies en gebruiken we methoden om hierin verandering aan te brengen. We kijken vanuit een integraal perspectief, dus zowel lichamelijk, voeding, emotioneel, mentaal, gewoontes, gewaarzijn. Waar zitten de energielekken? 
Vaak gebruik ik huiswerkopdrachten bij dit soort vraagstellingen.  
    

Therapievormen

 • Angst therapie
 • Burnout therapie
 • Coaching
 • Counselling
 • Cursussen en trainingen
 • English speaking therapy
 • Groepstraining
 • Lichaamsgerichte therapie
 • Loopbaancoaching
 • Meditatie
 • Mindfulness
 • Mindfulness therapie
 • Mindfulness training
 • Online therapie
 • Personal coaching
 • Psychotherapie
 • Rouwbegeleiding
 • Traumatherapie
 • Wandeltherapie
 • Werkgerelateerde therapie

Behandeling van


Tarieven

Het intake gesprek is gratis

Consult: € 95,00 per uur

Vergoeding

Als u aanvullend verzekerd bent kunt u soms een gedeelte van de gemaakte kosten vergoed krijgen. Dit hangt af van de betreffende verzekeraar en de vraagstelling.  Afhankelijk van de zorgverzekeraar liggen de bedragen die u kunt declareren tussen de 35 - 50 euro per sessie. 

Een andere optie voor vergoeding voor werkenden is om uw werkgever/UWV om een gehele of gedeeltelijke bijdrage te vragen.

ZZP'ers hebben mogelijkheden om de kosten van de belasting af te trekken via de post  'opleidingskosten'. 

zie ook: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/psychotherapie#vergoedingen 


Openingstijden

Maandag 10.00-17.00
Dinsdag 10.00-17.00
Woensdag 10.00-17.00
Donderdag 10.00-17.00
Vrijdag 10.00-17.00
Zaterdag alleen in overleg
Zondag -

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


Tips van Marije:© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten