Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

SIBO eb antibioticakuur d.m.v. Rifaximin

Beste allemaal,

Na ruim 7 jaar aan klachten ben ik 2 maanden geleden positief getest op een hydrogene dominante SIBO. Om van deze SIBO af te komen wordt in de wetenschap veelal gesproken over een antibioticakuur d.m.v. Rifaximin. Deze specifieke antibiotica heeft goede resultaten laten zien in verschillende onderzoeken en wordt in veel landen al jaren toegepast in de behandeling hiervan.

Je raad het al, in Nederland wordt SIBO nog niet echt erkend en is er nog maar weinig over bekend. Ik heb bergen moeten bewegen om mijn huisarts ervan te overtuigen dat SIBO bestaat en ook is onderzocht. Vervolgens een verwijzing naar een MDL arts gekregen die mij vertelde dat ze Rifaximin niet kan voorschrijven en dat ik er maar mee moet leren leven. Ze had duidelijk haar bedenkingen over het bestaan van SIBO.

Kortom, zijn er hier mensen die aan dit middel hebben weten te komen? of die wellicht een specialist/huisarts kennen die kennis heeft van SIBO en mogelijk het middel zou willen voorschrijven?

Mijn alternatief zou zijn om het te importeren via het buitenland maar daar gaat mijn voorkeur niet naar uit.

Met vriendelijke groet,
Hill

Hill
01-11-2023
laatste reactie: 08-01-2024

9
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Beste Hill,

Ik ben deze zomer positief getest op SIBO. Ik herken de struggles om de huisarts ervan te overtuigen dat het bestaat en ik ben na allerlei testen en onderzoeken het elders (alternatief) gaan zoeken. Zo ben ik bij een Natuurgeneeskundige Arts terecht gekomen die weet had van SIBO. Positief getest en de rifaximine kuur voorgeschreven gekregen. Ik kan zeggen dat het goed werkt, maar omdat ik nog andere onderliggende kwaaltjes heb bennik er nog niet vanaf. Ik heb ook gekeken naar een orthomoleculair therapeut, wellicht dat zo iemand het ook zou mogen/kunnen voorschrijven. Sterkte en succes in de zoektocht naar beterschap!
Gr. Freek

Freek
06-12-2023
Reageer:
Welke arts is dat, als ik vragen mag? Heb ook last van SIBO. Probeer nu paardenmelk capsules maar weet niet of het daarmee in balans wordt gebracht. Mijn darmflora is juist naar de gallemiezen gegaan door antibiotica. Werkt deze alleen op bepaalde bacteriën en laat het de goede met rust?

Hanneke
08-01-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>