Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Prikkelbare darm syndroom PDS - forum lotgenoten

 

Lotgenoten prikkelbare darm

Heb je een prikkelbare darm?

Voor veel mensen lucht het op als ze hun verhaal opschrijven en delen.

 

  • Je kunt hier je hart luchten.
  • Je kunt de verhalen van lotgenoten lezen.
  • Je kunt reageren op de ervaringen van lotgenoten.

 

Ontdek hier de verhalen van andere mensen met PDS en deel jouw eigen verhaal.

 

Overzicht verhalen+ Mijn verhaal delen
Alle verhalen


Depri, pijn linksboven en enorm opgeblazen (Verhaal 337)

Ik zal mijn verhaal delen, misschien herkent iemand het of heeft iemand tips…
Ik heb eens in de paar jaar een episode van ernstige buikpijnen. Kan zo paar maanden duren en ik word er radeloos van. Ik kan niet functioneren op mijn werk of thuis.
Vanaf september heb ik weer last.
Voornaamste klachten zijn:
-pijn linksboven, net onder de ribben, gemene steken daar;
-opgeblazen gevoel, dikke darm voelt soms van links tot rechts heel hard aan en dit zit in de weg. Veel lucht en winderigheid.
- ik heb nu enkele weken een ontzettende druk op bij bekken en endeldarm. Enorme aandrang hoewel ik ook voel dat ik niet (direct) naar de toilet moet. De druk zit hoger in mijn darm. Alsof er een enorme keutel dwars zit, maar even plat gezegd.
- bij de druk een soort van weeënd gevoel in mijn darm, alsof die keutel er doorheen moet, maar niet past. Ik heb dit soms ook tussen 4 en 6 uur in ochtend, ik word er dan wakker van.
- ik kan niet op mijn linker- of rechterzij slapen, dan krijg ik pijn linksboven onder mijn ribben.
-Mijn maag doet mee; soort gespannen gevoel, niet echt maagzuur. Niet misselijk. Maagzuurremmers helpen niet.
- brandende, tintelende tong en “koud gehemelte”. Zeer irritant
- ontzettend moe
Ik heb uren dat ik me best redelijk voel, optimistisch ben en weer dat het PDS is en onschuldig. Maar ik kan me ook ineens moe en ziek voelen, ben dan ook depri en hypochonder en vrees dan dat ik iets anders heb dan PDS. Barst dan soms in tranen uit.
Ik probeer elke dag een 2 x minimaal een half uur te wandelen, ik werk halve dagen om toch iets te doen te hebben, maar eigenlijk trek ik het niet.
Ik eet geen tarwe, zuivel, kolen, ui etc, maar het helpt allemaal niets. Gebruik macrogol en mebeverine, het laatste helpt ook niets.

Ben inmiddels paar x naar de huisarts geweest en heb bloedonderzoek, ontlastingsonderzoek en echo gehad, allemaal goed. Allemaal op eigen verzoek omdat de 6 verschillen (inval-) huisartsen die ik gezien heb allemaal een andere mening hadden over wat het zou kunnen zijn.
De een dacht PDS, de ander dacht aan maagklachten, weer een ander vond de pijn wel er hoog zitten voor PDS en vertrouwde het niet en liet onderzoek doen. Na het onderzoek kwam ik helaas weer bij een andere huisarts en de heeft zonder lichamelijk onderzoek Mebeverine voorgeschreven met de mededeling dat het toch niet werkt en ik beter naar een psycholoog kan gaan.

Ik had gelukkig wel al een doorverwijzing voor een darmonderzoek ( ook op eigen verzoek) om de hypochonder in mij gerust te stellen.
Volgende week afspraak bij de MDL arts, ik hoop dat ze verder gaan zoeken om gekke dingen uit te sluiten.
Het rare is dat ik bovenstaande klachten nog nooit eerder gehad heb, mijn PDS bestond uit pijn rechts- en linksonder. En ook het zieke de deprimerende ken ik niet van mezelf; ik ben altijd het blije ei in huis.

Zijn er mensen die mijn verhaal/ klachten herkennen en die misschien tips hebben?
Alvast bedankt, Groet Anja

Anja
02-04-2023
laatste reactie: 04-10-2023

2
9
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Jahoor herken me er volledig in. Het is om wanhopig van te worden. Had mijn verhaal kunnen zijn. Ik ben nu begonnen met pepermuntoilepillen, fodmap dieet en nu na paar weken denk ik dat het heel misschien gaat helpen. Ik begin nu na 20 jaar pds het vermoeden te krijgen dat het weleens aan fructose zou kunnen liggen.

Evie
03-04-2023
Reactie:
Ik herken mij ook hier in je word er erg gestrest van

Anoniem
06-04-2023
Reactie:
Heb ook altijd klachten boven in darm waar hij de bocht maakt daar blijft het altijd vast zittten. Vaak is stress een trigger waardoor mijn darm nog meer geprikkeld wordt dan erge buikpijn naar kan wel gewoon ontlasten met heel veel slijm. Krijg dan ook altijd een branderig gevoel in maag wat het erger maakt. Dit kan maanden duren en dan blijft het weer een hele poos weg.

Yvonne
27-08-2023
Reactie:
Heel herkenbaar jouw verhaal. Ik voel me ook heel depri en kan wel de hele dag huilen. Constant last van mijn darmen en maag. Dan weer week of twee dat het redelijk gaat met weinig klachten en dan weer 5 tot 7 dagen ellendig voelen. Alles al geprobeerd en kom er maar niet achter wat de triggers zijn. Heb wel veel stress op dit moment wat het ook niet beter maakt. Vreemd ook dat er een soort patroon in zit.

Anoniem
28-08-2023
Reactie:
Ik huil ook veel, geen zin om iets te ondernemen, niet kunnen genieten van leuke dingen om dat die buikpijn en de bijhorende stress/angst de boventoon heeft. Ook erg vervelend voor mijn omgeving, ze begrijpen niet wat ik voel/denk. Ze zeggen afgelopen jaren zoveel onderzoeken gehad en alles wijst op niets uit maak je niet zo druk. Maar ik voel me dan vaak zo alleen. Weet dat ze gelijk hebben maar toch kan die knop niet om en blijf googlen wat het slechtste is wat je moet doen maar dat is dan de hypochonder die in mij schuilt. Ik werdt er zo hopeloos van

Yvonne
31-08-2023
Reactie:
Heel herkenbaar Yvonne .
Ik loop ondertussen bij spygoloog . Maatschappelijkwerk en huisarts .
Ook ik ben op alles onderzocht , ben gezond mankeer niks maar toch zo beroerd voelen ppfff . Snap je heel goed

Marian
31-08-2023
Reactie:
Psycholoog heb ik ook al gehad. Ze doen hun best echt waar en het werkt voor even totdat de pijn weer komt en dan toch weer in negatief spiraal kom.hoop dat er iets gevonden wordt wat mensen helpt die lijden aan pds

Yvonne
31-08-2023
Reactie:
Ik herken ook *gelukkig* veel van deze klachten. Het gevoel dat ik mijzelf verloren ben, door bovenal de angst dat het wellicht tóch geen pds is. Ook niet meer normaal kunnen funcioneren. De dikke opgeblazen buik en maag. De moeheid erbij. De druk op het bekken, de pijn onderin buik en liezen lucht wat er niet uitkomt en naar boven drukt. Bij het ontwaken voel ik het al. Dat geeft steeds meer stress en angst waardoor de vicieuze cirkel rond is. Nu toch weer edn buikecho en naar gynaecoloog om mij gerust te stellen. Geeft nog meer stress. Daarom is dit forum fijn om te snappen dat deze pds hypochondrie veroorzaakt.
Emma

Emma
02-10-2023
Reactie:
Wat herkenbaar allemaal. En ik dacht dat ik de enige was die zich zo beroerd voelt. Heb ook al alles geprobeerd maar de klachten blijven. Onderzoeken wijzen niks uit maar toch kan ik het niet van me afzetten en accepteren. Blijf Googlen en me afvragen wat ik heb, de hele dag door. Daardoor voel ik me nog slechter. Weet het, maar kan het niet laten. Weet niet wat ik hoop te vinden want lees al jaren alleen maar hetzelfde. Vooral die onrust in je lijf is verschrikkelijk

Anoniem
04-10-2023

Jouw reactie:Soms denk ik dat mijn burnout eigenlijk PDS is (Verhaal 451)

Ik zit nu twee jaar in een burnout en heb ook PDS. Soms denk ik dat mijn burnout eigenlijk PDS is, maar kan me bijna niet voorstellen dat PDS klachten zo erg kunnen zijn. Ik ben vooral de hele dag onrustig en heb last van paniekaanvallen. En uiteraard heel veel last van mijn darmen en maag. Soms heb ik nergens last van en gaat het een week of twee goed met nauwelijks klachten en dan plotseling als een soort van donderslag bij heldere hemel weer die ellende. Meestal duurt het dan een dag of vier/vijf dat ik me dan zo ellendig voel en het liefste ook de hele dag huilen.

Hoort dit bij PDS ??

Theo
01-10-2023
laatste reactie: 04-10-2023

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi Theo,

Ik kon dit wel zelf geschreven hebben. Bizar, dacht dat ik de enige was. Vraag me ook af of PDS dit met je kan doen. Crohn kan ik me voorstellen, maar bij PDS ? Of onderschat ik PDS aangezien mijn huisarts ook altijd doet alsof ik me aanstel en PDS wel meevalt....je moet er mee leren leven 🤬 er zijn ergere dingen. Ja dat snap ik, maar ik zit met mijn klachten en mijn leven dat hieronder lijdt !!

Anoniem
04-10-2023

Jouw reactie:Geen hap door mijn keel (Verhaal 452)

Als ik last heb van PDS krijg ik geen hap door mijn keel. Eet dan soms dagen niet of nauwelijks. Zijn er mensen die dit herkennen ?

Anoniem
02-10-2023
laatste reactie: 04-10-2023

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik herken dit zeker. Heb ik ook last van, eet soms dagen helemaal niks. Krijg dan ook geen hap door mijn keel. Ik denk dat het allemaal stress is wat dit triggert. In iedergeval bij mij. Zit met mijn PDS ook nog eens in een burnout wat niet echt een gelukkige combinatie is (zacht uitgedrukt)

Petra
04-10-2023

Jouw reactie:Eten is een opgave 😓 (Verhaal 423)

Nog nooit maag of darm problemen gehad in mijn leven, ineens komt het op. Het begint heel onregelmatig, 1 nacht ben ik doodziek, overgeven en op toilet zitten tot in de vroege uurtjes. Plotsklaps de dag erop is er geen wolkje aan de lucht. Naarmate de tijd vordert worden deze 'aanvallen' langer, soms ben ik drie dagen ziek, dan 3 weken goed. Nu reeds 2 weken ziek met betere, maar ook vooral slechtere momenten... Ben al bij 3 dokters geweest, 3 keer op spoed, overal zeggen ze PDS, ik heb nu een afspraak bij de darmspecialist, maar heb ergens een vermoeden dat ze me daar ook met hetzelfde antwoord gaan wegsturen. Het sloopt me, ik heb me nooit zorgen gemaakt over wat er zich in mijn buik afspeelt en plots ben ik hyperalert voor de kleinste beweging of gevoel van ongemak uit schrik dat zo'n aanval komt op zetten... Rugpijn, spierpijn in de benen, constant buikpijn. Ik neig naar obstipatie dus hele dagen laxeermiddel nemen en daarbovenop iets om mijn darmen te kalmeren. Ik ben 27 en slik hele dagen pillen, soms is het me te veel... En als het dan echt hevig is komen de depressieve gedachten erbij, ga ik dood, kan dit echt PDS zijn en niets levensbedreigend? Ik heb me werkelijk nog nooit zo ziek gevoeld als op die momenten. Het houdt mijn leven in de ban, ik heb geen fut en zin om de dingen te doen waarvan ik hou. Eten is een opgave 😓 Ik hou nu sinds kort een eetdagboek bij, om te zien wat mogelijke triggers zijn. Zijn er mensen die dit ook zo intens ervaren? En enige tips om de moed niet te verliezen tijdens uitzonderlijk zware periodes?

Heike
26-08-2023
laatste reactie: 04-10-2023

1
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Probeer eens lactose vrij te eten?

Lactose intolerantie
30-08-2023
Reactie:
Tegen opstipatie helpt appelazijn , biologische troebele.
Beter dan al die laxeer middelen .

Lian
03-10-2023
Reactie:
Oja , als je met de appelazijn begint ,doe dan eerst 1 druppel in lauw water . En bouw dat langzaam op . Ik doe meestal 1 dopje in mn fles water . En dat 3 keer op een dag . Plus dan nog mn andere water inname

Lian
03-10-2023
Reactie:
Hallo Heike,

Je verhaal komt me heel bekend voor en zou ik zelf geschreven kunnen hebben voor wat betreft het verloop. Soms is er bij mij ook niks aan de hand en heb ik geen klachten en dan plotseling uit het niets weer dagen dat ik me echt ellendig voel en depressief. Denk dat onbewuste stress hiermee te maken heeft. Hou ook al een jaar een dagboek bij maar kan er geen pijl op trekken. De ene keer als ik iets specifieks eet heb ik vreselijk last van maag en darmen en de volgende keer als ik hetzelfde eet nergens last van 😥. Als ik last heb eet ik soms ook dagen niet of nauwelijks en als het weer voorbij is komt de eetlust ook weer terug. Heel erg frustrerend en heeft ontzettend veel invloed op mijn dagelijkse leven. Heb zo'n beetje alles al geprobeerd, lactosevrij, glutenvrij, pillen, therapieën etc.

Daarom denk ik dat het allemaal getriggerd wordt door stress, stress en niets anders dan stress. En dan vaak onbewuste stress.

Heb jij veel stress ?

Petra
04-10-2023
Reactie:
Hallo Heike,

Je verhaal komt me heel bekend voor en zou ik zelf geschreven kunnen hebben voor wat betreft het verloop. Soms is er bij mij ook niks aan de hand en heb ik geen klachten en dan plotseling uit het niets weer dagen dat ik me echt ellendig voel en depressief. Denk dat onbewuste stress hiermee te maken heeft. Hou ook al een jaar een dagboek bij maar kan er geen pijl op trekken. De ene keer als ik iets specifieks eet heb ik vreselijk last van maag en darmen en de volgende keer als ik hetzelfde eet nergens last van 😥. Als ik last heb eet ik soms ook dagen niet of nauwelijks en als het weer voorbij is komt de eetlust ook weer terug. Heel erg frustrerend en heeft ontzettend veel invloed op mijn dagelijkse leven. Heb zo'n beetje alles al geprobeerd, lactosevrij, glutenvrij, pillen, therapieën etc.

Daarom denk ik dat het allemaal getriggerd wordt door stress, stress en niets anders dan stress. En dan vaak onbewuste stress.

Heb jij veel stress ?

Petra
04-10-2023

Jouw reactie:Bang om de ziekte met de k te hebben (Verhaal 428)

Ik ben zo bang om de ziekte met de k te hebben. Heb jaren pds en eens per jaar heb ik daar enkele maanden last van niet zomaar een beetje maar echt heftig. Kan gewoon naar het toilet, maar heb pijn in darmen/maag/opboere/ slokdarm. Nu heb ik problemen met door slikken van brood alsof het langzaam en voelbaar door slokdarm gaat verder kan ik alles zonder moeite eten. Herkent iemand dit?????hoe ga jij ermee om? Ik maak mezelf helemaal gek . Aantal jaren terug alkerlei onderzoeken gehad waar niets uit kwam, dus waarschijnlijk geen reden om ne zorgen te maken maar helaas komt in deze situatie een hyperchonder naar boven. Ik ben erg verdrietig en hopeloos

Yvonne
31-08-2023
laatste reactie: 03-10-2023

7
6
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Dat heb ik ook af en toe. problemen met slikken je voelt het letterlijk maar je slokdarm gaan,heel naar gevoel. Ik stop dan ook gelijk met eten.
Nu heb ik het al een poos niet gehad dus het kan ook tijdelijk zijn,
Wie weet is dat bij jou ook zo. Sterkte.

shawna
01-09-2023
Reactie:
Hi ja dat heb ik ook.
heb dan ook echt een soort brok in de keel gevoel maar dan dieper in de slokdarm en slikproblemen.
ik heb erg geleden onder hyperventilatie aanvallen maar ik kreeg dat door slokdarm kramp.. en het leek op hart problemen, deed echt gruwelijk zeer. Ook ik heb allerlei onderzoeken gehad waar niks op uit kwam, En toen heb ik pas langzamerhand wat rust kunnen vinden en heb me er maar bij neergelegd, tenzij ik weer een zware aanval krijg dan ben ik weer even terug bij af. Als je er alleen bij wit brood last van hebt dan zou ik het vermijden, dat werkt laxerend voor de darmen zeker met pds

anoniem
04-09-2023
Reactie:
Dat heb ik ook gehad. Het kwam door maagzuur. 40 Mg Pantoprazol en een gastroscopie en ik was er snel vanaf.

Nancy
08-09-2023
Reactie:
Je Weet nooit waar je aan toe bent. Ikheb veel zweetaanvallen en duizelig heid. Depri wordt je ervan.

Yvomajo
13-09-2023
Reactie:
Appelazijn tegen slokdarmkramp en maagzuur . En volgens mij helpt het ook je ontlasting in periodes van moeilijk gaan .
Het heeft bij mij wonderen gedaan .
Wel de biologische troebele nemen

Lian
03-10-2023
Reactie:
Als je met de appelazijn begint , eerst met 1 druppel in lauw water . En langzaam opbouwen . Ik gebruik nu 1 dopje in een fles water . Dat 3 keer per dag . Geen maagzuur meer . Geen slokdarm krampen meer . En stukken beter naar de wc

Lian
03-10-2023

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Draderige en soms vette ontlasting (Verhaal 405)

Heb al jaren PDS ging altijd goed, nu draderige en soms vette ontlasting.
Wie weet meer?


Wil 04-08-2023

Wil
04-08-2023
laatste reactie: 03-10-2023

3
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik heb op dit moment de k ik dan na zoveel jaar weer last van pds. Kan jaren goed gaan en dan komt er Iets en heb ik weer periode van klachten. Nu heel opgeblazen gevoel en ook wat je zegt op en af vette ontlasting, de ene week wat meer dan de andere. Heel soms denk ik hé bijna weer normaal en dan is het weer helemaal mis. Maagonderzoek gehad daar zat het probleem niet, maar lees idd is meest in gal, alvleesklier of dunne darm... Is dit bij jouw ook het geval of heb jij alleen die ontlasting zo? Mogelijk al een oplossing? Ben benieuwd, val je ook af en hoe zijn je bloedwaardes? Groetjes

Jolanda
14-08-2023
Reactie:
Dat had ik ook jaren . Van die eng uitziende ontlasting met al die rare draden.
Mee naar de dokter , uhh , geen idee werd er gezegd.
Soms heel lang tussendoor diaree.
In 2020 werd de diaree echt super erg
Wel 30 keer op een dag. Mischien wel meer
Na een jaar mocht ik eindelijk naar het ziekenhuis na 22 kilo te zijn kwijtgeraakt .
Toen hebben ze hapjes genomen bij het onderzoek en het bleek collagene colitis te zijn . Ik hoop dat je hier wat aan hebt . Sterkte en succes
Lian
03-10-2023
Reactie:
Dat had ik ook jaren . Van die eng uitziende ontlasting met al die rare draden.
Mee naar de dokter , uhh , geen idee werd er gezegd.
Soms heel lang tussendoor diaree.
In 2020 werd de diaree echt super erg
Wel 30 keer op een dag. Mischien wel meer
Na een jaar mocht ik eindelijk naar het ziekenhuis na 22 kilo te zijn kwijtgeraakt .
Toen hebben ze hapjes genomen bij het onderzoek en het bleek collagene colitis te zijn . Ik hoop dat je hier wat aan hebt . Sterkte en succes
Lian
03-10-2023

Jouw reactie:Doodziek bij aanval (Verhaal 450)

Doodziek bij aanval door de kramp en erg zweten. herkenbaar?

Anoniem
01-10-2023
laatste reactie: 01-10-2023

1
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Nu net klaar met ontlasten en Ik ben zeiknat van het zweten na een hevige aanval van pds

anoniem
01-10-2023
Reactie:
Zelf misselijk en zweten.. en kan zelf niet rustig blijven zitten.. dus ben altijd aan bewegen.

Anoniem
01-10-2023

Jouw reactie:Ik heb hypnotherapie voor pds gevolgd (Verhaal 449)

Tientallen jaren pds met verschillende klachten afgewisseld met periodes van weinig tot geen klachten. Sinds ik magnesium slikgeen echte krampaanvallen in clusief zweten en bijna flauwvallen meer. Het afgelopen jaar wel toenemende klachten met name wanneer ik niet meteen naar toilet kan maar soms ook gewoon wanneer ik vaak moet poepen. Daarna kan ik 2-6 dagen last hebben van zeurende buikpijn met vaak de eerste dagen het gevoel alsof mijn buikvlies/wand super op spanning staat. Als ik op mijn buik druk doet ook pijn. Soms verplaatst de pijn naar linksonder. Ik heb hypnotherapie voor pds gevolgd. Dit hielp vrij snel maar het blijft helaas terugkomen. Wie herkend deze pijn. Heb paar maanden geleden darmonderzoek gedaan om in ieder geval uit te sluiten dat er iets anders de veroorzaker vd pijn was.

Anna
30-09-2023
laatste reactie: 01-10-2023

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi Anna, ik heb vaak dat het twee tot drie weken goed gaat met weinig klachten of in iedergeval handelbaar is en dan dagen lang ellende met veel darmkrampen in mijn onderbuik. Soort branderig gevoel alsof je darmen in brand staan. Herken je dit ?

Lotte
01-10-2023

Jouw reactie:Loop wel twee of drie keer per uur naar het toilet (Verhaal 446)

Ik vroeg me af of er ook lotgenoten zijn die ook zo ontzettend veel moeten plassen als ze last van PDS hebben ? Ik loop wel twee of drie keer per uur naar het toilet en moet dan echt heel veel plassen. Als ik geen last van PDS heb is dit namelijk niet zo. Heel vreemd.

Anoniem
28-09-2023
laatste reactie: 01-10-2023

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Nee ik heb dat niet, wel dat ik soms last van me blaas heb of dat ik niet helemaal uit kan plassen, vooral onder het onlasten plas ik een paar keer zodra het achter de rug is kan mijn blaas volledig leeg

anoniem
01-10-2023

Jouw reactie:ik val op het toilet soms flauw van de pijn (Verhaal 10)

PDS.... zucht.....
Al een aantal jaar dit stempeltje. Maar tot op heden nog niet wetende waar mijn darmen door worden getriggered... sinds een ruime week is het weer raak. Waarvan 1 keer weer op zijn allerheftigst.... incl flauwvallen. Helaas heb ik zulke erge pijnlijke krampen dat ik bij flauw val. Gelukkig voel ik dit vaak aankomen en weet ik op tijd mijn partner te roepen. Hij pakt me dan stevig vast terwijl ik op het toilet zit en helaas terwijl ik zelf dus even afwezig ben blijft de diarree er uit lopen. ( wat is het toch vreselijk gênant) staat je partner daar in de poeplucht. Als ik bijkom ben ik altijd enorm verward, paniekerig, misselijk en is de pijn nog steeds aanwezig. Ook zweet ik me op dat moment helemaal kapot. ( zo erg dat het lijkt alsof ik net onder de douche weg kom) het enige wat fijn voelt op dat moment is een kruik. En ik blijf vaak 2 uur zitten op het toilet tot het echt wat rustiger is geworden. Dit is een angst dingetje. Zijn er meer mensen die zoiets meemaken?

Corine
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 30-09-2023

40
48
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Beste Corine, ik heb inderdaad identiek hetzelfde voor!! Alles wat jij opsomt heb ik ook. Zeer vervelend.. Ik voel het opkomen want dan borrelen letterlijk mijn darmen.. ook tot flauwvallen toe, zweten, hevige krampen, paniekerig enz.. weet echter ook niet welke de reden is dat ik dit soms krijg.. ben jij dit al te weten gekomen? Groetjes

Lvh
> 2 jaar geleden
Reactie:
Heel erg herkenbaar

Anoniem
> 2 jaar geleden
Reactie:
Zeker herkenbaar, gelukkig alleen nog nooit flauwgevallen. Maar de rest heb ik allemaal wel. Bij mij is het echt voeding, de pijn die je ervaart is vaak lucht in de darmen. Mijn trigger is: koolzuurhoudende dranken, eten+drinken samen (drink dus alleen 30min voor en na een maaltijd), uien, prei etc(gasvormende producten). Slecht bereid voedsel of voedsel wat dicht bij de houdbaarheidsdatum ligt. Dit vermijd ik nu zo veel mogelijk en eet alleen nog glutenvrij, speld of mais brood en het gaat echt veel beter. Ook stress en slechte nachtrust is een enorme trigger. Ik weet nog dat ik voor mijn rijbewijs op moest ik zat de hele dag op wc en heb met buikpijn mijn examen gedaan. Hoe ik het gehaald heb...

Suz
> 2 jaar geleden
Reactie:
Nog een aanvulling; waar ik ook zwaar voor wordt gestraft is als ik niet voldoende drink. Ik moet echt 1,5-2 liter per dag drinken. Ik weet dat het per persoon zo verschilt, maar misschien heeft iemand er iets aan.

Suz
> 2 jaar geleden
Reactie:
Zo herkenbaar.......ik heb precies hetzelfde 😶

Marjon
> 2 jaar geleden
Reactie:
Beste Corine,

Wat een herkenbaar verhaal. Ik heb al jaren last van PDS en ik slik al 3 jaar vezels. De vezels hielpen in het begin, maar nu steeds minder. Sinds kort drink ik Yakult plus (bevat probiotica, vezels en goede darmbacterien). Ik weet niet of het voor jou of andere mensen werkt, maar ik heb al 2 maanden geen last gehad!

Succes en groet,
Lisa

Lisa
> 2 jaar geleden
Reactie:
Vreselijk...ik herken zo goed de dingen die je beschrijft. Ik zit altijd net op dat randje van flauwvallen.. dan kan ik de pijn bijna niet meer hendelen, zo heftig. Alsof ze mijn darmen er aan het uit snijden zijn zonder verdoving. Ik zeg dan maar zachtjes tegen mezelf, geef je maar over aan de pijn, je kan nu op dit vreselijke moment niet anders, het is sterker dan jij. Vertrouw er maar op, het gaat zo dadelijk minder worden..dan krijg ik eerst nog koude rillingen van de pijn en dan heb ik het weer redelijk onder controle

Blondie
> 2 jaar geleden
Reactie:
De heftige aanvallen van pijn .
Bijna flauwvallen.
Soms plotselinge koorts, rillingen.
Meestal een heftige dag en 2 mildere dagen.
Daarna geen pijn meer.
Eens in de 3mnd gemiddeld last van.

C
> 2 jaar geleden
Reactie:
Zo herkenbaar vreselijk. Vanmorgen ging het hier ook weer helemaal mis. Buikpijn, veel zweten, eerste vaste ontlasting daarna complete leegloop. Dit alles duurt ongeveer 1 uur. Daarna helemaal gesloopt, doodmoe en net of je lichaam helemaal is leeg gezogen. Ik heb sinds 7 jaar een gastric bypass in combi met pds is dit voor mij heel heftig. Tot op heden gelukkig alleen thuis deze aanvallen. Gemiddeld 1 x in de maand. Ik heb geen galblaas meer, geen baarmoeder geen eierstokken en geen eileiders meer. Kortom behoorlijke puinhoop in mijn buik. Ik let op mijn voeding, drink geen prik, geen alcohol rook niet eet regelmatig. Geen idee met welke voeding het opeens weer helemaal fout gaat. De weken dat het rustig is wissel ik af met verstopping en diarree. Iemand de gouden tip?? Radeloos word ik ervan....

Imke
> 2 jaar geleden
Reactie:
Zeer herkenbaar. vooral pijnlijk tot heftige zweetaanvallen toe.Duurt een uur ,daarna weer rustig, geen steken meer in de darmen, dat is een teken dat alles eruit is!. Helaas snel een hongergevoel waardoor je weinig durft te gaan eten. En een buik waarin lijkt je een tweeling te dragen.

anja
> 2 jaar geleden
Reactie:
Hier ook de enorme hartoverslagen en enorme schokken gehad bij hart, alles tig maar onderzocht en niks mis mee. Opgeblazen buik en harde stoelgang zet alles op en irriteert alles denk ik. Heb diagnose helaas pds maar oh geestelijk hakt alles er ook in, lijkt wel vitamine gebrek te komen of anders te ademen dat op je hersens slaat? Jullie ook last van?

Tim
> 2 jaar geleden
Reactie:
Hoi , het kon wel mijn verhaal zijn .
Precies hetzelfde . Mijn vraag aan jou is heb jij dan ook n paar dagen erna totaal geen energie en doodmoe?

Anoniem
> 2 jaar geleden
Reactie:
Zo ontzettend herkenbaar
Alleen heb ik het meerdere malen per week. Zoveel pijn. Weeen zijn er niks bij. Ik val regelmatig ook flauw van de pijn.

Anoniem
04-10-2021
Reactie:
Wat kan helpen is buscopan, maar ik heb dit ook, ik heb nu hulp gevraagd bij pds coaching en ga emdr doen voor de angst, ik ben al bang om een blokje om te moeten van huis dus

Anon
29-10-2021
Reactie:
Ik heb verschillende malen gereageerd op verschillende verhalen maar mij helpt Alflorex voor PDS , probeer het gewoon.

Anoniem
06-12-2021
Reactie:
Aa ik herken dit zo erg. Al vanaf de puberteit last van. Ik ben nu 36 en heb 3 kinderen maar ik vind het erger als weeen . Ik heb nu standaard paracetol smelttabletten liggen naast het toilet en bij de eerste pijntjes slik ik er 2 . En dat helpt redelijk . Ook ligt er standaard een krukje om mijn voeten op te zetten en een dekentje voor tegen mijn buik . Het duurt ook meestal een uur voor het weer over is en daarna ben ik doodop.

Anoniem
07-04-2022
Reactie:
Ja, ik ben ook al flauwgevallen van de pijn en momenteel kan ik maar halve dagen werken. Zelfs dan ben ik doodop.
Nachten zijn soms vreselijk, pijn , angst, benauwdheid.

Het maakt je kreupel.
Heb ook al onderzoeken gehad van maag en darmen , daaruit blijkt dat het zuiver pds is en dat ik er mee moet leren leven en dat lukt soms , maar het is niet makkelijk.
Yoga helpt bij en probiotica.Venkelthee en kamillethee zijn ook goed en gember

Sonja
05-05-2022
Reactie:
Fijn om te lezen dat ik/we niet de enige zijn. Jullie verhalen zijn zo herkenbaar. Ik voel mij soms zo slecht dat ik juist daar angstig van wordt en vaak denk; dit is toch niet normaal, die kan toch niet goed zijn.
Ik ben sinds kort bezig in samenwerking met een diëtist met het FODMAP dieet.
Het heeft mij de afgelopen 2 weken geholpen, geen buik klachten en zelfs mijn man zegt dat hij merkt dat ik meer energie heb. Zo voelt het ook.
Helaas heb ik deze avond toch weer een ‘aanval’ gehad. Buikkramp, zweten - je kent het wel. Gisteren heb ik sushi gehad met een wijntje, ik ben bang dat ik daar dus toch iets niet goed gegaan is.

Lisette
04-08-2022
Reactie:
ik heb al zeker 12 jaar hetzelfde probleem gehad, niet dagelijks of wekelijks maar wel regelmatig aanvallen van diarre met zweten, koortsaanvallen en flauwvallen. Het is heel herkenbaar en toevallig ben ik er nu achtergekomen via mijn zus dat er coeliakie in de familie zit en via bloeduitslag en onderzoek van dunne darm is dit er ook uitgekomen. ik eet nu geen gluten meer sinds enkele weken en voel me echt veel beter en dus ook geen aanvallen meer gehad.

karin
02-09-2022
Reactie:
Het is nu 1uur snachts zit letterlijk al 2 uur op de wc. Heb dezelfde symptomen ik vergelijk de krampen een beetje met een wee. Ik voel ook aankomen dat ik ga flauwvallen zweet druppels vallen letterlijk van mijn lichaam. Dus ik ga op de grond liggen dan is er wel achteraf opkuis maar ja kmoet er geen tekening bijmaken zeker.na onderzoek gebleken pds en diverticullose. Bepaalde voeding, stress en laat eten vermijden helpen nu en dan. Grtj sabine

Sabine
16-10-2022
Reactie:
Heel herkenbaar allemaal. Volg bij de diëtist een FODMAP dieet. Dan wordt uitgezocht wat voor jouw darmen de triggers zijn. Hoop dat ik uiteindelijk dit onder controle krijg! Misschien kunnen jullie er wat mee
Elka

Elka
29-11-2022
Reactie:
Al deze verhalen en symptomen zijn voor mij zeer herkenbaar. Ik lees veel feedback van dames, maar als man van 36 kan ik bevestigen dat ik hier ook regelmatig last van heb al enkele jaren. Gisternacht voor het eerst flauwgevallen. Gaat bij mij vaak gepaard met een aantal dagen (soms bijna een week) niet voor de grote boodschap hoeven gaan. Ik vast regelmatig een aantal dagen achter elkaar (vanuit andere overwegingen overigens). Ik drink nooit frisdrank, rook niet, eet bewust en drink spaarzaam alcohol (weekenden). Mijn bmi is 19,7 en dus prima. Ik ben hiervoor nog niet bij de dokter geweest, maar wellicht toch eens doen en kijken of het bij mij ook PDS betreft.

Frank
04-01-2023
Reactie:
Al deze verhalen en symptomen zijn voor mij zeer herkenbaar. Ik lees veel feedback van dames, maar als man van 36 kan ik bevestigen dat ik hier ook regelmatig last van heb al enkele jaren. Gisternacht voor het eerst flauwgevallen. Gaat bij mij vaak gepaard met een aantal dagen (soms bijna een week) niet voor de grote boodschap hoeven gaan. Ik vast regelmatig een aantal dagen achter elkaar (vanuit andere overwegingen overigens). Ik drink nooit frisdrank, rook niet, eet bewust en drink spaarzaam alcohol (weekenden). Mijn bmi is 19,7 en dus prima. Ik ben hiervoor nog niet bij de dokter geweest, maar wellicht toch eens doen en kijken of het bij mij ook PDS betreft.

Frank
04-01-2023
Reactie:
Heel herkenbaar en erg vervelend

Anne-Marie
04-01-2023
Reactie:
Dat heb ik precies hetzelfde, net weer bij de pinken 😀

Ieke
29-03-2023
Reactie:
Ik toevallig afgelopen donderdag spugen en diaree zit op toilet en heet word zwart roep.mijn man te laat die hoorde een klap

Leni V.
08-04-2023
Reactie:
Ook herkenbaar. Begonnen rond pubertijd ( 9 jaar) langzaam, en eerst enkel met producten hoog in lactose, en langzaamaan zijn de darmen steeds meer geprikkeld geraakt door van alles. Gluten interesseert mijn darmen weinig, vezels en koolhydraten ook niet; maar vette producten, chocolade en veel fruitsoorten is er wel bij gekomen. als iemand die 20+ jaar wekelijks 3 pannen verse soep maakt; moet ik nu toch écht het vet er afscheppen of bij kip het kookwater gewoonweg niet gebruiken.. met ouder worden lijkt de PDS ook erger te worden.
Stress is gelukkig ook geen reden. Maar erg suf.. verandering in dieet , ook al gezond, wél. Stoppen met roken/cafeïne/alcohol/afkicken van suiker.. dat heb ik dus écht wel de vakantie-dagen (en dus thuis zijn bij toilet/kunnen uitslapen na midden nacht op plee flauwvallen) voor moeten gebruiken. Het werd daarna wel minder door gezondere levensstijl elke keer.. Maar hou hier dus wel rekening mee (ook als diëtist FODMAP aanraad) dat met PDS het de eerste 3 dagen tot week elke dag prijs kan zijn tijdelijk. Maar tja.. het is voor het groter doel het er in de toekomst minder last van hebben..

Robin van D.
10-04-2023
Reactie:
Jeetje, wat veel reacties! Mijn huisarts noemt t appelflauwte. Meestal ontstaat het als ik rustig thuis ben. Ik heb t sinds mijn 16e en ben nu 47. Vroeger nam ik tijdens werk gewoon 25 minuten de tijd om ff op t toilet flauw te vallen. Had niemand door.

Sinds de kinderen leek het me de moeite waard om eens te onderzoeken. Helaas niets feitelijks bewezen. Voelt inderdaad minstens zo pijnlijk als weeën, en heb 3 bevallingen mogen ervaren.

Bloeddruk daalt, word erg koud maar ook nat van zweet. Na de aanval nog lang slap, licht in hoofd, dun in de benen en rillerig.

Eet sinds 2x FODMAP-diëet geen eiwitten van de koe en geen tarwe. Dat lijkt te helpen … maar deze maand is het weer behoorlijk mis. Al heb ik ook gezondigd met een croissantje, maar dat is echt al bijna weer 3 weken geleden.

Heb vaak last van zwavelachtige winden, en bij het ontlasten komt er ook veel gas vrij. Op mijn 17e kreeg ik een buikecho en daar zagen ze niets anders dan veel gas.

Ik ga vaak van keutelige dikke bonkerige traag opkomende ontlasting, (waar ik echt de tijd voor moet nemen) via een softijs machine achtige worst-stroom naar dunne waterigheid die in golfbewegingen naar buiten komt. Tijdens die laatste fase is het flauwvallen. Heb inderdaad ook wel eens liggend door geklodderd.

Mijn lichaam kan niet zomaar ergens gaan poepen. Zeker niet als er veel mensen zijn, of er anderen staan te wachten. Gerammel aan de gesloten toiletdeur kan zomaar de kans verpesten en alle lichamelijke poorten sluiten. Echter als de poorten uit zichzelf openen en het eenmaal niet meer te houden is … ben ik in staat om op straat te poepen.

EMDR, therapie, hypnose mocht allemaal niet baten. Ik leef zonder alcohol, zonder koemelk, zonder tarwe en weinig toegevoegde suiker.

De buikpijn zit mijn hele leven al links-onderin mijn buik en in mijn linker slaap en linker kuit voel ik ook getintel. Volgens een arts lijkt de nervus vagus te worden getriggerd, maar mijn wervels en alles zijn ook al nagekeken.

Ben ook wel een beetje ten einde raad.

Appelflauwte (?)
14-04-2023
Reactie:
Ja, heb ik heel heftig, lag op de grond en alles loopt eruit. Inderdaad mijn man erbij je schaamt je na afloop. Heel veel kramp.
Wil nu darmonderzoek. Heel mijn leven heb ik het al.

Elly

Darmen
16-04-2023
Reactie:
Ik heb vanmorgen mijn eerste ervaring gehad. Buikpijn, misselijk zweten, tot bijna flauwvallen toe.
Maar wat ik niet lees in andere reacties en waar ik eigenlijk het meest van schrok is een tintelend gevoel in beide armen en kramp in de vingers/handen wat doortrok naar mijn schouders en bovenlijf en ook vanaf mijn voeten door heel mijn benen.
Op dat moment heb ik mijn man geroepen.ik ben net niet flauwgevallen maar ben nu nog ontzettend moe.
ik vond het allemaal héél beangstigend

Jolanda
02-05-2023
Reactie:
Laatste maanden last van..
Gevoel alsof ik weeen en buikgriep heb maar er komt geen diarree..
Koud zweet breekt me uit en ik word volgens m’n partner lijkwit en zak weg… Volgens huisarts PDS..en kan door veel verschillende oorzaken komen…Afstrepen… lactose ? Gluten? Probiotica te kort..
Bij zo n heftige aanval kan ik alleen maar in bed liggen…
Als dit aanhoudt voor de zekerheid een coloscopie..
Hoop echt dat dit over gaat..

Els
05-05-2023
Reactie:
3 jaar geleden ben ik ook zo ziek geworden, na een lange aanloop van diverse buikklachten.
Ik kon alleen nog maar zelfgemaakte kippensoep eten met rijst.
Na een eetdagboek en het FODMAPDIEET ben ik heel langzaam weer opgeknapt.
De hele erge aanvallen zoals jullie beschrijven zijn weg.
Het is heel belangrijk te beseffen dat heel veel voeding die als normaal beschouwd worden, voor ons niet te doen zijn: veel groente ? ✖️
Tarwe?✖️
Chocola?✖️
Koffie?✖️
En nog veeeel meer.
Maar ik weet wat voor mij veilig eten is!
Vooral de koffie… ik dacht dat ik daar best tegen kon….
Maar als je daarmee stopt, dan merk je binnen een week het verschil.
Het is moeilijk om je eigen dieet te volgen , terwijl anderen zorgeloos alles eten, maar jij bent uiteindelijk alleen de klos.
Ik wil iedereen veel sterkte wensen in de zoektocht, maar er is een oplossing en dat is dat je elk voedingsmiddel test.
Liefs

Marijke
14-05-2023
Reactie:
Ik heb hetzelfde, alleen, bijna flauwfallen.

Reactie op Jolanda;
Ik had ook tintelende armen, benen, en trillen erbij.
Dit werd veroorzaakt door mijn ademhaling.
Vanwege de hevige pijn probeerde ik mijzelf kalm te krijgen door rustig en diep adem te halen.
Als je dit verkeerd doet ga je "hyperventileren en krijg je teveel zuurstof binnen.
Teveel zuurstof veroorzaakte het tintelen.
Nu ik dit weet haal ik iets minder diep adem en blijven de tintelingen weg.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt.
Heel veel sterkte allemaal en bedankt voor het delen van jullie ervaringen.
X, Jane

Jane
16-05-2023
Reactie:
Zo herkenbaar dit ik heb het al vanaf mijn puberteit.
Als ik zo een aanval krijg dan duurt het 2 uur zweten trillen bijna flauwvallen.
Voelt echt als weeën.
Daarna zo slap en ijskoud wil alleen maar slapen.
Dokter heeft me nooit serieus genomen dus ik accepteer het maar.

Corina
13-06-2023
Reactie:
Zo herkenbaar. Ik heb er al mijn hele leven last van. Ik ben nog maar een paar keer flauwgevallen. Nu ben ik 45 jaar. Als ik zeer licht verteerbare voeding eet en drink, heb ik nergens last van. Maar dat lukt mij niet altijd.

Gudrun
21-06-2023
Reactie:
Herkenbaar dat flauwvallen door de krampen en diarre. Met ik alleen woon als ik zo een aanval voel aankomen ga ik liggen en zet een bedpan onder mijn kont. Krampen en spastisch persen is dan minder en als ik van mijn stokje ga door de pijn lig ik al met een bedpan onder mijn kont. Met obstipatie harde stoelgang kan het evengoed zo gaan maar dan zit ik alweer aan de Movicol en lacementen die ook geen pretje zijn en ook krampen kunnen uitlokken zelfs al zit er harde ontlasting in mijn endeldarm die ik er zonder lavement of Movicol er niet uit krijg. Diarre obstipatie lavementen Movicol of je lichaam schiet zelf in krampen flauw word je ervan om maar te zwijgen van de misselijkheid van de pijn en geregeld sterretjes zien. Als alleen wonende ben ik blij dat er iets bestaat als een bedpan of ik lag ook allicht een paar keer tegen de grond van de pijn door erge krampen en ongewild veel te hard drukken erg pijnlijk voor mijn anus en zo vermoeiend. Ja lieve meid ik snap die rot pijn aanvallen en de ellende met de ontlasting.

Vanessa
28-06-2023
Reactie:
Door al jullie verhalen te lezen kom ik erachter dat al mijn klachten zo herkenbaar zijn voor mij. Ik heb heel mijn leven al last van mijn darmen gehad en de huisarts zei dan je hebt PDS maar verder werd er niks mee gedaan. Een paar keer per jaar had ik flinke ontstekingen waar ik dan medicijnen voor kreeg. Maar sinds ruim een jaar zijn de klachten zo heftig geworden dat ik toch doorgestuurd ben. Ik heb al een aantal darm en maagoderzoeken gehad maar verder niks kunnen vinden. Na het eten breekt het zweet me uit, krijg krampen hart kloppingen en soms duizelig. Ik dacht eerst het ligt ook aan de overgang. Ik ben Ook best veel aangekomen wat ik er niet afkrijgt en heb met regelmaat slapeloze nachten. Van de week zat ik op een vol terras en kreeg hele erge buikkrampen waarna ik flauw viel, dit was me nog niet eerder overkomen.
Ik heb nu een tijdje Mebeverine gekregen maar dit help weinig dus daar moest ik weer mee stoppen. Ik heb een tijdje het fodmap geprobeerd maar dat heeft ook niet het gewenste resultaat.

Yvonne
13-07-2023
Reactie:
Herken het maar al te goed .gelukkig maar om de 2 maand ong

Anoniem
23-07-2023
Reactie:
Echt 100% herkenbaar. Ik wil altijd direct een natte washand of doek in mijn nek om er een beetje bij te kunnen blijven en ter verkoeling van de acute zweetaanval.

Bij mij is het sterk geminderd nadat ik meer glutenvrij/tarwevrij ben gaan eten. Geen gist haver, rogge, tarwe etc. Ook geen glutenvrije haver. Ik eet mais en rijstzetmeel glutenvrije producten. Een koekje of taartje af en toe kan. Maar geen boterhammen of brood/standaard iedere dag.

Verder vermijd ik prei, varkensvlees, bier. Alcohol triggert het ook zeker.

Ben benieuwd of het bij jullie ook helpt

Loes
26-07-2023
Reactie:
Weet niet of mensen hier mis iets aan hebben maar ik zit hier ook al mee sinds .. dunno 20 jaar nu ofzo en mij werd direct Duspatalin aangeboden en dit hielp mij enorm! Normaal kreeg ik zo een krampaanval 2-3 keer per week en nu is dit 1-2 keer per half jaar ofzo (en niet eens meer zo heftig). Nu recent wel eens darmonderzoek laten doen sinds men darmen niet veel meer uit hun eigen aan het werken zijn en ik moeilijk naar wc kon en na wat scans bleek dat alles compleet vol zat, nogtans lette ik op alles wat ik at en ik nam al movicol in tegen de sterren op. Nu heb ik iets nieuws gekregen ook tegen PDS maar dat tegelijk ook tegen verstopping genoemd Contella, alleen is dit medicijn wel pokke duur (60 euro per doosje).

Wim
29-07-2023
Reactie:
Zo fijn om te lezen dat meer mensen dit probleem hebben! Ik heb ook al heel lang last van mijn darmen en Viña altijd begint de aanval in de nacht. Buikpijn, zo lang mogelijk blijven liggen ( heel soms gaat het over) tot het niet meer gaat en dan al beetje dol in het hoofd naar het toilet. Daar heb ik altijd een kruk klaar staan voor het geval dat ik echt heel erg duizelig word. Intussen zweten als een gek met koude rillingen en een pijn in de buik wat erger is dan een kind op de wereld zetten (en dat was al geen pretje bij mij) Soms lukt het zo maar meestal ga ik uiteindelijk maar op de vloer liggen want dan ben ik echt zo goed als weg. Zo blijf ik liggen tot ik ‘leeg’ ben en de pijnen bijna weg zijn. Dan de boel opruimen, douchen (ik kan zitten in de douche) ik heb tot nu toe nog steeds niet mijn man erbij gehaald al neem ik wel mijn telefoon mee voor het geval ik echt niet meer overeind kan komen maar dat is gelukkig nooit gebeurd. Ik wil op het moment dat ik zo ben er ook echt niemand bij hebben. Daarna weer naar bed, dood en doodmoe..tegenwoordig heb ik bij mijn bed en in de badkamer die matjes klaarliggen om puppy’s zindelijk te maken. Als het lukt wriemel ik zo’n matje onder me voor ik ga liggen, misschien een tip voor anderen? In ziekenhuis PDS diagnose gekregen en ik slik daarvoor de zakjes metamucil. Eerder had ik zo’n 3x per jaar een aanval, nu zeker het dubbele . Ik vertelde het laatst nog eens aan HA hoe zo’n aanval gaat en hij kende het dus blijkbaar niet..

Jantien
30-07-2023
Reactie:
Zo fijn om te lezen dat meer mensen dit probleem hebben! Ik heb ook al heel lang last van mijn darmen en Viña altijd begint de aanval in de nacht. Buikpijn, zo lang mogelijk blijven liggen ( heel soms gaat het over) tot het niet meer gaat en dan al beetje dol in het hoofd naar het toilet. Daar heb ik altijd een kruk klaar staan voor het geval dat ik echt heel erg duizelig word. Intussen zweten als een gek met koude rillingen en een pijn in de buik wat erger is dan een kind op de wereld zetten (en dat was al geen pretje bij mij) Soms lukt het zo maar meestal ga ik uiteindelijk maar op de vloer liggen want dan ben ik echt zo goed als weg. Zo blijf ik liggen tot ik ‘leeg’ ben en de pijnen bijna weg zijn. Dan de boel opruimen, douchen (ik kan zitten in de douche) ik heb tot nu toe nog steeds niet mijn man erbij gehaald al neem ik wel mijn telefoon mee voor het geval ik echt niet meer overeind kan komen maar dat is gelukkig nooit gebeurd. Ik wil op het moment dat ik zo ben er ook echt niemand bij hebben. Daarna weer naar bed, dood en doodmoe..tegenwoordig heb ik bij mijn bed en in de badkamer die matjes klaarliggen om puppy’s zindelijk te maken. Als het lukt wriemel ik zo’n matje onder me voor ik ga liggen, misschien een tip voor anderen? In ziekenhuis PDS diagnose gekregen en ik slik daarvoor de zakjes metamucil. Eerder had ik zo’n 3x per jaar een aanval, nu zeker het dubbele . Ik vertelde het laatst nog eens aan HA hoe zo’n aanval gaat en hij kende het dus blijkbaar niet..

Jantien
31-07-2023
Reactie:
Zo fijn om te lezen dat meer mensen dit probleem hebben! Ik heb ook al heel lang last van mijn darmen en Viña altijd begint de aanval in de nacht. Buikpijn, zo lang mogelijk blijven liggen ( heel soms gaat het over) tot het niet meer gaat en dan al beetje dol in het hoofd naar het toilet. Daar heb ik altijd een kruk klaar staan voor het geval dat ik echt heel erg duizelig word. Intussen zweten als een gek met koude rillingen en een pijn in de buik wat erger is dan een kind op de wereld zetten (en dat was al geen pretje bij mij) Soms lukt het zo maar meestal ga ik uiteindelijk maar op de vloer liggen want dan ben ik echt zo goed als weg. Zo blijf ik liggen tot ik ‘leeg’ ben en de pijnen bijna weg zijn. Dan de boel opruimen, douchen (ik kan zitten in de douche) ik heb tot nu toe nog steeds niet mijn man erbij gehaald al neem ik wel mijn telefoon mee voor het geval ik echt niet meer overeind kan komen maar dat is gelukkig nooit gebeurd. Ik wil op het moment dat ik zo ben er ook echt niemand bij hebben. Daarna weer naar bed, dood en doodmoe..tegenwoordig heb ik bij mijn bed en in de badkamer die matjes klaarliggen om puppy’s zindelijk te maken. Als het lukt wriemel ik zo’n matje onder me voor ik ga liggen, misschien een tip voor anderen? In ziekenhuis PDS diagnose gekregen en ik slik daarvoor de zakjes metamucil. Eerder had ik zo’n 3x per jaar een aanval, nu zeker het dubbele . Ik vertelde het laatst nog eens aan HA hoe zo’n aanval gaat en hij kende het dus blijkbaar niet..

Jantien
31-07-2023
Reactie:
Zo fijn om te lezen dat meer mensen dit probleem hebben! Ik heb ook al heel lang last van mijn darmen en Viña altijd begint de aanval in de nacht. Buikpijn, zo lang mogelijk blijven liggen ( heel soms gaat het over) tot het niet meer gaat en dan al beetje dol in het hoofd naar het toilet. Daar heb ik altijd een kruk klaar staan voor het geval dat ik echt heel erg duizelig word. Intussen zweten als een gek met koude rillingen en een pijn in de buik wat erger is dan een kind op de wereld zetten (en dat was al geen pretje bij mij) Soms lukt het zo maar meestal ga ik uiteindelijk maar op de vloer liggen want dan ben ik echt zo goed als weg. Zo blijf ik liggen tot ik ‘leeg’ ben en de pijnen bijna weg zijn. Dan de boel opruimen, douchen (ik kan zitten in de douche) ik heb tot nu toe nog steeds niet mijn man erbij gehaald al neem ik wel mijn telefoon mee voor het geval ik echt niet meer overeind kan komen maar dat is gelukkig nooit gebeurd. Ik wil op het moment dat ik zo ben er ook echt niemand bij hebben. Daarna weer naar bed, dood en doodmoe..tegenwoordig heb ik bij mijn bed en in de badkamer die matjes klaarliggen om puppy’s zindelijk te maken. Als het lukt wriemel ik zo’n matje onder me voor ik ga liggen, misschien een tip voor anderen? In ziekenhuis PDS diagnose gekregen en ik slik daarvoor de zakjes metamucil. Eerder had ik zo’n 3x per jaar een aanval, nu zeker het dubbele . Ik vertelde het laatst nog eens aan HA hoe zo’n aanval gaat en hij kende het dus blijkbaar niet..

Jantien
04-08-2023
Reactie:
De pijn is zo erg dat ik he aal niet goed wordt en een flauwte voel opkomen. De kramp ligt mijn benen lam. Geen enkele keer frituur of gesmolten kaas en dergelijke. Had er een jaar geen last meer van tot ik van de week een kroketje nam. Vreselijk afgestraft weer.

Jacqueline
30-08-2023
Reactie:
Ja, eergisteren was het weer eens zover. Ik heb geen stempeltje. Het komt ook niet zo vaak voor. 1x in de zoveeel tijd, niet eens 1x per jaar. Ik vraag me af hoe dit kan? Ga gewoon heel regelmatig naar het toilet en dan ineens is het er weer. Wel valt op dat het ; meestal kort na het eten is. Het vaak warm is.en ik doe dag veel te weinig heb gedronken meestal. Ik ga vaak al op de grond liggen om flauwvallen te voorkomen. Ik zie zo bleek als een vaatdoek en glij gewoon van de pot, zoveel zweet komt er vrij. Het is een soort shockreactie. Daarna ben ik doodop en wil alleen maar slapen . Vraag me soms af of er een neurologisch iets bij komt kijken? Mijn broer heeft epilepsie.
Maar de hamvraag : wat doe ik eraan behalve meer drinken. ?

Juliette
10-09-2023
Reactie:
Hey juliette. ook ik ga meestal op de grind liggen maar dan zo koud mogelijk. Ik krijg dan ook ineens koud zweet op mijn voorhoofd en misselijk dat het niet normaal is. De kramp is dan ook hevig, meestal binnen een half uur/3 kwatier na het eten. Ik heb pds maar zo’n aanval is vrij zeldzaam bij mij. Teminste, soms heb ik er jaren geen last van en dan ineens 2 in een maand tijd en dan is het weer voor een lange poos weg. Gelukkig maar (elke dag zou echt vreselijk zijn!!) helaas is er niet veel aan te doen zelfs opletten met eten kan de ene keer goed gaan en de andere keer helemaal mis gaan. Ik heb al zoveel geprobeerd en de dingen zoals vet heb ik gewoon door gegeten zelfs na een aanval, en nu kan ik er weer goed tegen en bijv over een week kan het weer goed mis gaan.

Anoniem
16-09-2023
Reactie:
Helloo, Ik herken het ook en inderdaad de juiste voeding is natuurlijk heel belangrijk en letten op de juiste voeding kan zeker een grote positieve impact hebben, maar zelf ervaar ik dat de oorzaak niet in voeding ligt maar meer mentaal. Zo heb ik bijvoorbeeld de neiging om te lang over mijn eigen grenzen heen te gaan om er voor te anderen te zijn / en mijn eigen behoeften te negeren. De storm in mijn hoofd met allerlei things to do en de chaos wordt groter en groter en op een gegeven moment is mijn lichaam er zo klaar mee dat het het andere methoden zoekt om mij te waarschuwen dat ik echt beter voor mezelf moet zorgen.
Opzich een vrij logische reactie van mijn lichaam.... wie niet luisteren wil moet maar voelen... harde levenslessen soms, maar wel nodig.

Ik vond deze site bij toeval en kom hier niet zo vaak, maar het lijk mij fijn om met iemand hierover te sparren die dit ook herkent... mijn e-mail is: wendy-b1@outlook.com

Verder wens ik iedereen heel veel succes met zijn zoektocht hierin. Ik hoop echt dat iedereen hier zijn/haar weg in weet te vinden, want ik weet hoe naar het is om zon aanval te hebben.

Lieve groetjes,

Wendy
Wendy
30-09-2023

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Tongbranden en een hele bleke tong (Verhaal 448)

Beste lotgenoten,

Als mijn PDS me weer opspeelt heb ik altijd last van tongbranden en een hele bleke tong. Zijn er mensen die dit herkennen ?

Lotte
29-09-2023
laatste reactie: 30-09-2023

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ja, dat heb ik ook en heel af en toe ook een rare smaak in de mond. En er is niet veel dat daar tegen helpt. :-(

Anoniem
30-09-2023

Jouw reactie:Wordt er langzaam hopeloos van 😢 (Verhaal 404)

Ik vroeg mij af of er meer mensen zijn die een tijdje geen/minder last hebben en dan plotseling dagen heel veel last. Niet alleen van darmen, maar ook misselijk, veel slijm in keel, oorsuizen, zuurbranden, onrustig en depressieve gevoelens. Het is om gek van te worden, zo voel je je goed en dan plotseling vreselijk slecht. En de achterliggende oorzaak kan ik maar niet achterhalen wat ik ook probeer.

Soms zijn mijn darmen rustig en ervaar ik geen tot weinig klachten. Dan kan ik alles doen en ben ik positief. Maar als ik dan weer klachten ervaar slaat het volledig om en herken ik mezelf niet meer. Lijk wel een compleet ander persoon. Mijn dagen zijn dan vreselijk en zit in een negatieve vicieuze cirkel. Ik ben benieuwd of meer mensen met PDS dit zo ervaren en of dit wel PDS is. Wordt er langzaam hopeloos van 😢

Thomas
04-08-2023
laatste reactie: 29-09-2023

7
10
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Wat ik vergeten ben te vermelden is dat ik ook de hele dag naar het toilet loop om te plassen. Wel 3 tot 4 x per uur soms....dat is alleen als ik last heb, anders niet.

Thomas
04-08-2023
Reactie:
Ik ervaar het ook zo, heb daarnaast ook last van maag en opboeren waardoor weer last van branderigheid achter borstbeen en pijn achter schouderbladen. Mijn darmen zitten vol ontlasting waardoor ik pijn heb met wandelen en fietsen en daardoor krijg ik het ook benauwd. Duurt een paar maanden en ben daarna weer een langere tijd pijnvrij. Maar die paar maanden zijn een hel haal me vanalles in mijn hoofd en heb ook de ergste ziekte’s die er zijn.frustrerend

Kees
29-08-2023
Reactie:
Wel, herken uw beschreven probleem. Heb ook een zgn. “spastische darm”: onrustig gevoel in de buik, veel beweging, heeft de huisarts al meermaals gediagnosticeerd. Niets aan te doen (?).
Maandenlang geen probleem en dan komt het plotseling weer terug. Eet vezelrijke voeding . Slik probiotica. Zoals u zegt: denk ook direct aan “erge ziekte”. Zou het liefst de gehele dag in hoekje willen gaan zitten. Gedurende de nacht komen de darmen tot rust……Ook de vraag: wat is de oplossing….

Jacky Mol
30-08-2023
Reactie:
Vele onderzoeken gehad. Sommigen al wel jaren terug nooit kwam er iets uit. Maagonderzoek gehad was goed. Slokdarmonderzoek gehad was goed. Kno arts geweest ivm brok in de keel zag er allemaal goed uit dit kwam door het brandige gevoel uit de maag. Darm onderzoek gehad arts zei u heeft een motorische gestoorde darm maar dat wist ik al. Het heeft geen zin om weer nieuwe onderzoeken te doen want het levert verder niets op. Heb gelukkig een hele lieve huisarts die me gerust stelt. Ook al zijn onderzoeken rond 2017/2018 geweest toen had ik dezelfde klachten en kwam er nooit iets uit. Paar maanden maar uit zitten dan verdwijnen de klachten hopelijk weer voor een tijd😥

Kees
30-08-2023
Reactie:
Hoi Kees, ik vrees dat het allemaal toch onbewust stress gerelateerd is. Ik heb een heel dagboek bijgehouden van wat ik eet en er is geen pijl op te trekken. Maar ook stress momenten schrijf ik op en ook hier is niks van te maken. Daarom denk ik dat het onbewuste stress is die dit veroorzaakt. Onderzoeken heb ik ook zat gehad en leveren niks op. Het is idd om hopeloos van te worden. Ook alles geprobeerd wat er maar te krijgen is en elke soort van therapie. Maar denk aan de andere kant ook vaak dat dit nooit door stress kan komen dat je je zo ellendig voelt. Het is gewoon verschrikkelijk 😥

Thomas
30-08-2023
Reactie:
Idd ellendig. Als ik weer pijn krijg zoals nu dan wordt ik ook een hypochonder. Daar krijg ik dan wel stress van. Ondanks dat alle onderzoeken uitwijzen dat er niets is haal ik de vreselijkste dingen in mijn hoofd. Ik google me suf terwijl dat niet verstandig is,en dat gaat dan niet uit mijn hoofd, ik denk dat je het dan ook onbewust misschien zelf in stand houdt. Ik wordt er kribbig van. Het is vervelend voor mezelf maar zeker ook voor mijn omgeving. Ze snappen mij niet zij voelen ook niet wat ik voel. Ik zit er dan helemaal door heen en vraag me af waarom ik🥲maar wel fijn dat dit bestaat om te lezen dat je niet alleen bent en leest dat er toch veel mensen zijn met pds klachten en alle andere klachten die er bij horen.

Kees
30-08-2023
Reactie:
Beste,

Ja ik herken het heel goed. Ik loop al 18 jaar met PDS, echter lijkt het afgelopen jaar echt erger te zijn geworden. Mijn darmen reageren op alles of eigenlijk op niets. Ik eet al lactose vrij wat op het begin goed ging alleen nu werkt dat niet. Ik heb zelfs gelopen bij een maag lever en darm arts. Ik heb toen vezelzakjes en Mebeverine(pillen) gekregen. Dit heeft een paar maanden geholpen nu werkt het weer niet. Weer veel pijn, niet naar de wc kunnen, energie heel laag. Daarnaast ook hypnotherapie gedaan, werkte voor geen meter.

Ik zit letterlijk met mijn handen in mijn haar!
Andere hebben idd geen idee hoe het voelt. Je hele houding veranderen, helemaal in jezelf gekeerd, geen geluk meer omdat je niet zomaar wat kan doen, want die klote buik zit er altijd!!

Denk soms echt, haal het er allemaal aub uit! Ben er zo klaar mee.

Anouk
31-08-2023
Reactie:
Hoi allemaal .

Ik zit ook in het zelfde schuitje.
Ik kwam bij de huisarts die zei dat ik een burn out had . Heb ook veel mee gemaakt en nooit wat verwerkt alleen maar doorgaan werken thuis en voor mijn zoon zorgen , ik ben nu 60 jaar .
Van burn out pijn naar paniek aanvallen . Ik begon met oxacepam . Maar hielp niet raakte mijn baan kwijt , maar ik had alweer nieuw werk ik moest en zou daar beginnen met tegen zin kreeg ik escitalopram ik werkte 3 dagen bij de nieuwe werkgever toen ging mijn lampje weer uit
3 keer met de ambulance naar het ziekenhuis geweest .
Dachten aan aorta ik mijn buik , was het niet hartfilmpje was ook goed darmonderzoek 6 poliepen weg gehaald was ook goed alleen uitstulpingen dat weer wel .
Ik kreeg mebeverine. Constant aan de sirene dan ging het weer goed .

Ik ben de laatste week vergeten ze in te nemen , dat heb ik geweten gister bij de huisarts weer geweest die luisterende het was erg druk in mijn maag en darm . Middenrif doet zeer hartbonzrn schijnt dat de lucht daar tegen aanduwt waardoor je benauwd voelt en verkeerd gaat ademen .

Bijna niks kunnen eten ondertussen 10 kilo kwijt .

Ook ik denk steeds dat dood ga of iets ernstigs heb . Gek word je er van . In de periode daar voor zat ik ook iedere weekend bij de hap .

En ook ik vraag me af , wanneer stopt dit , ik wil me leve terug .
Lol maken me dingen doen weer werken . Mijn zoon van 20 die hier geconfronteerd word vind ik vreselijk. Probeer me sterk te houden voor hem . Maar of dat goed is ?

Mijn herstel zal langer duren . Ik gun mij zelf ook die tijd .

Maar goed ooit gaat het over zeggen ze .
Sterkte allemaal .

Marian
31-08-2023
Reactie:
Ik herken dit ook. Soms nergens last van en dan van het ene op het andere moment slaat het om. Darmen gaan tekeer, last van zeurende pijn in de bovenbuik, tongbranden en brok gevoel. Maar ook onrustig, paniekerig en heel slecht slapen waardoor de klachten erger worden. Zo zit ik dus in een vicieuze cirkel waar ik maar niet uitkom. Echt vreselijk, wil gewoon mijn leven terug

Anoniem
16-09-2023
Reactie:
Goedemorgen, ik lees over jullie klachten en herken heel veel. Alleen wordt mij niet duidelijk of jullie het FODMAPDIEET ooit geprobeerd hebben. Dat heeft mij mijn leven weer teruggegeven. Ik kan niet meer alles eten, maar ik kom met weinig klachten de dag door.
Het is een zoektocht, maar het is het waard.
Vriendelijke groet en sterkte

Marijke
29-09-2023

Jouw reactie:Heb wel het idee dat het allemaal getriggerd wordt door stress (Verhaal 438)

Zijn er meer mensen die heel onrustig en paniekerig zijn als ze een aanval van PDS hebben ? Ik heb vaker weken dat het redelijk gaat en dan plotseling slaat het helemaal om en heb ik veel last van de gebruikelijke symptomen als darmkrampen, wisselende ontlasting, maagzuur, slijm in keel, branderige tong en maagpijn. Maar naast deze symptomen heb ik dus ook last van paniekaanvallen en heel veel onrust in mijn lijf. Zijn er mensen die dit herkennen ?

Ik kan dit maar niet accepteren en naast me neerleggen ondanks dat ik weet dat het ook weer overgaat 😥. Blijf maar de hele tijd Googlen wat het ook niet echt beter maakt, sterker nog het maakt alles nog erger. Ik weet het maar blijf het toch doen, net alsof ik mijn verstand verloren ben. Het beheerst mijn hele leven en ik word er echt hopeloos van.

Heb wel het idee dat het allemaal getriggerd wordt door stress.

Marco
17-09-2023
laatste reactie: 29-09-2023

5
9
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Herkenbaar! Ook ik zit weer in zo'n periode en behalve de bekende klachten heb ik ook last van paniekaanvallen en hyperventilatie. Ben de hele dag benauwd en aan het lucht happen. Stiekem weet ik dat het mijn PDS is maar toch overheerst de angst hier weer en maak ik mezelf helemaal gek. Hopeloos word je er van.

Jessica
18-09-2023
Reactie:
Hoi Jessica, dank voor je reactie. Ik ben dus schijnbaar niet de enige met onrust en paniek klachten. Denk ook vaak dat ik chronische hyperventilatie heb naast mijn PDS. Vanochtend ook weer opgestaan met meteen een onrustig gevoel. Zou het liefste de hele dag huilen maar dat lukt zelfs niet. Kan me van een kant niet voorstellen dat PDS dit met je kan doen en denk vaak dat er iets anders aan de hand is. Ook die schommelingen zijn om gek van te worden. Dan weer een periode dat het redelijk gaat en vervolgens uit het niets weer extreem slecht voelen. Bij mij is het vaak een week of twee tot drie redelijk en dan weer een week slecht. Heel vreemd en kom maar achter de oorzaak.

Marco
19-09-2023
Reactie:
Hey ik herken mezelf in jouw verhaal heb ook die klachten waardoor ik paniekaanvallen krijg en niks anders doe dan googlen. En ik laat mij wijs maken dat het een schimmelinfectie is maar dokter zegd dat het van pds komd.

Debra
19-09-2023
Reactie:
Herkenbaar. Alle klachten die jij omschrijft heb ik ook. Ik google me suf en dat is zo verkeerd. Daar wordt ik dan weer paniekerig van, heb dan ook andere ziekte’s. Wederom bloed laten prikken alles is prima, volgende week een gastropie ivm branderig gevoel maag/slokdarm en keel. In de ochtend heb ik altijd de neiging om te moeten slikken omdat er voor mijnngevoel wat zit en ook voelbaar in maag. Net als met kriebelhoest als je eenmaal hoest dan blijf je hoesten.ik heb dat met slikken. Hoop dat ik wat wijzer wordt na onderzoek. Ik ben er zo klaar mee met pds en alle klachten die er bij komen😥

Yvonne
21-09-2023
Reactie:
Ik ervaar lrecies hetzelfde

Lien
22-09-2023
Reactie:
Yep, helaas, loop er al 6/7 jaar mee rond. Maar het went, naar iets pds. Helaas ook koliekaanvallen gehad, en geen echte stenen ontdekt maar gruis… maar goed het gaat nu weer en laat mij galblaas zitten (voorlopig want als die aanvallen blijven komen wordt je gek).

Angst en paniek, slaat op je darmen en daarom wordt je paniekerig, en denk dat het ook komt door verminderde opnamen van een stof uit voeding.

Ik slik nu wel vitamine preparaat van biodami digist stress relaxt en werkt voor mij echt goed… aanrader dus! Zit ook probiotica in, vitamine B en D en aswagnda

Anoniem
23-09-2023
Reactie:
Heel herkenbaar .. ik word gek van de zeurende buikpijn.. constant Google.. en maakt het alleen maar erger.
Binnenkort blaasonderzoek . Bloed en baarmoeder al onderzocht en gelukkig alles goed..maar blijf maar denken komt dit echt door pds...
Iemand die het herkend ? Zeurende buikpijn net of je ongesteld moet worden of heel nodig moet plassen... om gek van te worden

Kimmie
24-09-2023
Reactie:
Yep, helaas, loop er al 6/7 jaar mee rond. Maar het went, naar iets pds. Helaas ook koliekaanvallen gehad, en geen echte stenen ontdekt maar gruis… maar goed het gaat nu weer en laat mij galblaas zitten (voorlopig want als die aanvallen blijven komen wordt je gek).

Angst en paniek, slaat op je darmen en daarom wordt je paniekerig, en denk dat het ook komt door verminderde opnamen van een stof uit voeding.

Ik slik nu wel vitamine preparaat van biodami digist stress relaxt en werkt voor mij echt goed… aanrader dus! Zit ook probiotica in, vitamine B en D en aswagnda

Anoniem
25-09-2023
Reactie:
Heb elke dag buikpijn en misselijk gevoel,2 keer colonscopie,eco onderbuik heb nu ook liesbreuk,maar word erg depressief van die pds,Google ook altijd blijf ook denken dat het wat anders is,ik herken jullie klachten het is erg klote

Bob
29-09-2023

Jouw reactie:Stempel (Verhaal 447)

Hoi, ik ben ondertussen 43jaar. En woon in België. Het begon bij mij op 10jarige leeftijd met trage darmenwerking zeiden ze toen. Het gaat wel beter als ze ouder is. Maar helaas toen het woordje pds gevormd werd. Kreeg ik die stempel. Jaren van afzien, tientallen maag en darm onderzoeken ver. Telkens moest ik zuurremmers innemen. En vooral het wisselen van gewicht... heel zwaar tot extreem licht. De opstoten zijn de laatste jaren extreem fel. De dokters zeggen hier je moet er leren mee omgaan. Dus ben ik begonnen met dokter google... ik heb ondertussen veel geleerd over pds. Maar ook over lekkende darmen. Dus ben ik L-glutamine beginnen nemen en het is een wereld van verschil. Het is soort sportdrank. Ik neem 2mg een half uur voor elke maaltijd en slapen gaan en een pro en prebiotica want het ene helpt het andere. En na tijdje ben ik kunnen afbouwen en wanneer er weer een opstoot komt neem ik wat meer. Ik hoop dat ik hier iemand mee kan helpen.. ik ben ondertussen ook van alle medicatie af buiten de L-glutamine. Bestaan trouwens ook pilletjes die neem ik als goed gaat, poedervorm bij opstoten.

Sylvia
29-09-2023

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Géén buikpijn, megavaak moeten poepen en poep die drijft (Verhaal 230)

Géén buikpijn, megavaak moeten poepen en poep die drijft

Beste mensen
Ik hoor iedereen met PDS altijd over de nare buikpijn. Daar heb ik absoluut geen last van. Wel dat ik enorm vaak moet poepen op een dag. Mijn ontlasting verzamelt zich niet. Het lijkt mij wel een lopende band. Iedere keer als ik moet plassen, moet ik ook poepen. Ik heb dan ook helemaal geen aandrang, maar de poep komt gewoon. Soms wel 8 x per dag. Wat ook zo vreemd is, is dat mijn poep vaak drijft. Vaak potlood achtig gevormd.
Herkent iemand mijn probleem?
Volgens MDL arts is het toch 'gewoon' PDS ondanks het feit dat ik nooit kramp of buikpijn heb.

Linda
22-10-2022
laatste reactie: 28-09-2023

6
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hallo Linda , Jou verhaal is het zelfde wat ik ook met mijn ontlasting heb . Ik zelf krijg 6 december een colonscopie . Heel erg spannend en zie er tegenop . Heb ook een zeer stressvolle periode gehad . Waar door mijn darmen van slag gemaakt zijn. . Het is een vervelend probleem en angstig .

Anja
17-11-2022
Reactie:
Ik heb enigszins hetzelfde, maar iets minder heftig dan jij. @ x coloscopie gehad, waarbij 'alles goed was'. Prettig om te weten. Ik reageer met heftige diarree op te vet voedsel en te zoet voedsel. Dat gaat eerder om de dunne darm dan om de dikke darm die onderzocht wordt met coloscopie!
Alsof ik dat vet slecht kan verteren. Dat heeft volgens mij eerder te maken met slechte galwerking en slechte alvleesklier werking. Wat mij het beste helpt zijn spijverteringsenzymen, die je zonder recept kunt kopen en waarvan je er een inneemt voor je gaat eten. Stress is zeker een oorzaak voor darmklachten. De darmen zijn 'de hersenen van de buik'.

eva
06-09-2023
Reactie:
Ik heb dat ook maar dan diaree

Sonja
28-09-2023

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Ik kan mijn ontlasting niet ophouden (Verhaal 7)

Lieve mensen

Ik heb ook PDS. Waar ik me erg naar over voel en ook heel erg alleen is dat ik soms mijn ontlasting niet kan ophouden.

Ik probeer het maar meestal als ik een wc zie dan gaat het fout. Dan red ik het niet meer om op tijd op de wc te geraken . Dit is zo gênant en naar.

Herkennen jullie dit? Ik hoop eigenlijk voor jullie van niet. Maar ik zou me niet meer zo alleen voelen als dit herkend wordt


Kim
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 28-09-2023

29
31
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hey Kim,

Ik heb het gelukkig nog maar 1 keer gehad dat ik te laat aan de wc was. Over het algemeen probeer ik al naar de wc te rennen als ik krampen voel.

Ik ga gemiddeld 6x per dag naar de wc maar heb bijna nooit het gevoel dat alles er uit is..

Sari
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik ken het maar al te goed

Krista
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik herken me helemaal in wat Sari schrijft.
Nu ik in de coronatijd veel in de vrije natuur wandel, kom ik regelmatig 'in hoge nood'. Met fietsen kan ik de aandrang beter reguleren!
Alle lotgenoten. Sterkte!

Gijsbert
> 2 jaar geleden
Reactie:
jaa hoor ik heb heel vaak diaree
ik ben bang als ik ga uit eten dat eve later al naar de wc moet
sons onderweg naar huis al
ik zit er elke dag mee

riekske
> 2 jaar geleden
Reactie:
Dit is een zeer herkenbare situatie. Zelfs als ik op mijn eten let heb ik steeds het gevoel naar de wc te moeten. De stress is enorm hoog,zelfs in de nabijheid van mijn huis. Zeer lastig, en andere mensen kunnen er te weinig begrip voor opbrengen. Ook steeds die diarree na het eten...

Pieter
> 2 jaar geleden
Reactie:
Hallo Kim,

Dat inderdaad heel vervelend, probleem doet zich met mij ook voor.
Kan soms mijn ontlasting, niet ophouden, heb dan gelijk een wc nodig.
Heb altijd een wc rol bij me.
Door dit pds syndroom is je leven wel beperkt.
Heb je voor mij wat oplossingen om me vrijer te bewegen?

Groetjes Ben

Ben
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik heb na de bevalling van mijn dochter van 17 PDS gekregen. Ik heb een bekken instabiliteit en een te grote darm waardoor alles extra pijnlijk word. Buik word groot alsof ik 9 maanden zwanger ben. En ontlasting blijft in onderbuik dus zitten. Het is zo afwisselend vooral veel verstoppingen en heftige diarree aanvallen waarbij het lijkt alsof ik een beroerte krijgt. Ik ben 41 en voel me vaak 80 alsof mijn lichaam niet van mij is. Ik vind het verschrikkelijk naar voor iedereen die het heeft. En omdat ik veel bid en naast medicijnen Positiviteit en een goed en gezond eetpatroon helpt wens ik voor jullie allemaal veel meer geluk en mooie momenten toe. Blije momenten zijn vaak de momenten waar ik mij even niet ziek voel
Hoop dat jullie dat ook ondanks al die ellende toch kunnen hebben en beleven.
En heel veel sterkte allemaal.

Gina
> 2 jaar geleden
Reactie:
hallo
ik heb een prikkelbaredarm
en heel vaak diaree
en waterige ontlasting
ik ben soms bangergens naar toe tegaan
en regelmatig buikpijn


mieke
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik herken dit zeker. Heb al menig keer de wc niet gehaald of buiten achter een struik gezeten. Super vervelend.

Marga
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik herken alle verhalen en begrijp nog steeds niet dat er geen dokter is die er iets aan kan doen. Je hele sociale leven is hopeloos. Je kunt nergens meer van genieten , durft niet eens meer een boodschap te doen en bent alleen maar bezig met jezelf en je onderbuikgevoel. Moe , misselijk en depri.
Dit is een van de heel erg onderschatte problemen. Het went nooit en het maakt je kapot.

Beertje
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ja, ik heb heel vaak diarree. Ik ga meestal nergens heen zonder de fiets of auto. Ik ga niet met t ov. Ik slik nu wel eens loperamide. Dat helpt wel. Ik ga nu ook hypnotherapie doen. Sterkte allemaal!

Marian
> 2 jaar geleden
Reactie:
ik heb een prikkelbare barm

veel buik pijn en diaree soms kan ik het ook bijna niet op houden ik fiets veel maar durf soms niet te gaan
het bepaald je leven

riekske
> 2 jaar geleden
Reactie:
ik heb een prikkelbaredarm
veel last van buikpijn en diaree
ik durf bijna niet gaan fietsen

Anoniem
> 2 jaar geleden
Reactie:
ik herken het helemaal
wat kunnen we er aan doen???
je leven is op deze manier minder leuk
soms bang om ergens naar toe te gaan

riekske
> 2 jaar geleden
Reactie:
ik poep de hele dag in de broek ,,kan ontlasting niet op houden

johanna
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik ken het. Altijd al wat last van PDS gehad, maar sinds 6 weken diarree erbij. Ca. een uur na het eten moet ik lopen naar de wc. Ergens naartoe gaan enkel met 2 onderbroeken en extra maandverband. Ook ‘s nachts veel gerommel. Echt zo een miserie. Kan op termijn ook niet goed voor je darmen, en vitamineverlies….en het maakt je depri. Ik vind geen oplossing.

Lyntje
> 2 jaar geleden
Reactie:
Hoi ! Dat naar de WC rennen ! Heb ik ook regelmatig!! Als ik ga wandelen moet ik geen koffie drinken !! PDS zeggen huisartsen !! Als ik verkeerd heb gegeten !! Friet halen ! Chocolade! Weinig vezels !! Ervaar ik 3 kilo cement in mijn darmen !! En nu erge Angst !! Erbij gekregen !! Fuck !!!! 🥲

Ellen
06-04-2022
Reactie:
Ja Kim dit herken ik ook met erge krampen erbij

Ria
31-05-2022
Reactie:
Na 1 a twee kilometer wandelen ga ik veel winden laten en dan opeens komt de kramp en ben ik blij als ik nog op tijd een wc kan bereiken. Soms diarree maar ook gewoon vaste ontlasting. Heel hinderlijk, durf niet ver te lopen.Net ook eerst nog ontlasting gehad thuis en dacht veilig te kunnen wandelen. Toch weer kramp en net op tijd de wc gehaald.

Edith
04-07-2022
Reactie:
Ik heb vanaf eind jaar 2017 ook darm klachten gekregen, in 2018 is de diagnose PDS gemaakt. Ik had wisselende periodes van de klachten. Het kon weken goed gaan, maar de klachten kwamen snel terug en hielden dan vaak voor maanden aan. Ik had dan altijd last van diarree, maar sinds een poos geleden is het waterige diarree. Het gaat nu ook niet meer weg. Zodra ik de minste druk voel, moet ik gaan rennen. Ik ben meestal optijd, soms net te laat. Ik kluister de laatste weken aan huis, ik durf er niet meer opuit te gaan. Ik herken het zeker.. Ik vind het erg beschamend, mensen geven wel aan dat het niet erg is. Toch kunnen ze niet begrijpen dat ik mijn leven hierop aanpas. Het is vooral die onbegrip wat mij raakt.

Hejo
07-08-2022
Reactie:
Ik heb al weet ik hoeveel jaren PDS. Bij mij zit rechts onder de ribben meestal de "pijn". Is gelukkig lang zo erg niet als ik hier van velen lees. Ik heb als ik blijkbaar iets verkeerds eet, ook soms te maken met de ren je rot naar de wc. Dan moet je er gelijk zijn anders gaat je hele broek eronder zitten. Maar komt gelukkig ook niet zo vaak voor. Maar bij uit eten gaan heb je altijd de angst onder het eten te moeten of onderweg naar huis. Maar ook dat komt gelukkig bij mij zelden voor.

Henk
27-10-2022
Reactie:
Ik sukkel al van 2011 met mijn darmen. Had het in het begin niet echt door tot ik mij niet meer kon inhouden en het toilet van de Horeca zaak waar ik zat volledig heb onder gekakt omdat ik een korte broek aan had en mijn riem niet open kreeg. Beschamend direct naar huis. Sindsdien is ook de schrik er bij gekomen en ga ik nooit zonder wc papier en propere kleren de deur uit. Toch heb ik nog een paar voorvallen gehad waardoor ik nu bijna nergens naar toe durf en anders neem ik 6 tot 8 emodiums dan ik toch een uur of 5niet naar wc. Dus ik versta jullie allemaal maar ondervindt ook dat er bijna geen begrip is en nog minder hulp voor dit.

Wim
01-01-2023
Reactie:
ik durf reeds een bijna een jaar mijn woning niet meer te verlaten en zit dus al die tijd in mijn woning op gesloten liefst in mijn bed omdat die juist naast het toilet zich bevind! Ik ben heel de dag en nacht zo bang dat het probleem de kop weer op steekt en ik niet snel genoeg het toilet kan bereiken met de gevolgen vandien, ik zo al menig ondergoed moeten weggooien want dat nog wassen zie ik niet zitten dan moet ik ook nog erna heel het toilet poetsen daar die helemaal bevuild is geraakt en ook de vloer dweilen, vroeger lag er nog een mooie toilet matje in die kamer maar die heb ik moeten verwijderen omdat die ook telkens bevuild is,! Ik heb ook juist een zware rugoperatie achter de rug waar de chirurg ook hoopt dat hij hierbij het probleem zou kunnen oplossen daar het probleem is ontstaan na darmonderzoek onder volledige narcose ik moest hierbij op mijn zijde gaan liggen met mijn rechterbeen helemaal opzij hierbij had ik pijn in mijn heupen en mijn rug maar gaven ze geen reactie op ik moest zo blijven liggen, dus volgens mijn rug chirurg zijn zo de problemen ontstaan dat ik moeilijk mijn ont lasting kan ophouden en het vaak zelfs niet eens voel pas als het reeds te laat is voel ik dat mijn broek bevuild is en me dan me spoedig naar het toilet begeef en ja hoor dan is het weer te laat en dat zou dus komen volgens mijn rugchirug omdat ze mij in narcose hebben gebracht in een verkeerde houding en tijdens een normale slaap kan een mens zich nog bewegen maar tijdens een narcose niet en zo is er waarschijnlijk ergens een zenuw gekneld geraakt en dus hoopte hij dat tijdens mijn zware rugoperatie ook dit probleem was opgelost! Het was dus ook mede de schuld van diegene die het darm onderzoek heeft uitgevoerd ik heb dat reeds enkele malen dat in die kliniek aangekaart maar ze zeggen dat dat onmogelijk kan dus ik heb geen poot om op de staan want ze houden elkaar het dak boven elkaars hoofd en wij zijn maar gewone mensen wij kunnen hun macht toch niet tegen op I Zo loop ik reeds twee jaar met ook een voos gevoel in mijn achterwerk en mijn bovenbenen I Ik heb juist nog het schrijven moeten stoppen omdat het probleem zich weer de kop op stak gelukkig was ik er op tijd bij I Mijn man beweerd als ik een doktersbriefje va'van de specialist heb waar op staat dat ze mij wegens mij ziekte me steeds de toegang tot het toilet moeten verlenen dat dat niet rechtsgeldig is en dat ze altijd de toegang tot het toilet kunnen weigeren ik zei erop dan haal ik er de politie erbij want dan sta ik er mooi maar hij beweerd als de politie komt dat ik dan ik te horen krijg dat het briefje totaal niet helpt want dat de winkellier me niet verplicht is om mij de toegang tot het toilet hoeft te geven en dan maak ik mij zo enkel maar belachigheid maak, dat ik dan maar een pamper moet aan doen zie je me al een mooi kleedje bv:gaan kopen met een zwaar rugkorset en een pamper aan ze zullen me graag zien komen het zal snel zijn maar we kunnen jou jammer genoeg niet helpen want alle kleding is te tialeerd dat het korset er niet onder kan en zo zijn ze er gelijk ook vanaf om iemand met een pamper toe te laten! Als je dan in een winkel staat ook al met een pamper aan de reuk kun je toch niet tegen houden en dan sta je daar met een rode kop als iedereen naar je kijkt I Ten eerste ik voel me nog veel te jong om een pamper te dragen ten tweede het lost het probleem niet totaal op want er blijft altijd de kans bestaan dat je in de winkel staat en iedereen naar je kijkt en ik met een rode kop er sta omdat de reuk je niet kunt tegen houden dus dan is er maar een oplossing altijd thuis blijven op gesloten tussen vier muren maar daar krijg je jammer genoeg geen begrip voor, want dan zeggen ze ik zou me toch niet op sluiten ik zou met een pamper aan toch naar de winkel gaan of buiten komen want daar dient dat toch voor om je wat vrijheid te geven, maar zij hebben dat probleem niet en dan is het gemakkelijk van spreken, maar eigenlijk weten ze totaal niet waarover ze praten enkel de mensen die in de zelfde situatie zitten begrijpen waarover ik spreek I Eigenlijk moeten de artsen die het probleem hebben veroorzaakt hebben mij proberen te helpen en op welke manier dan ook het probleem proberen op te lossen maar die laten me gewoon in de steek I Mijn rugchirug had mij nog enig hoop gegeven dat hij het probleem zou kunnen oplossen door de geknelde rugzenuw vrij te maken want die had ondertussen er ook voor gezorgd dat ik plotseling verlamd was geraakt en een spoedoperatie moest ondergaan binnen het uur na dat de verlamming is opgetreden want iets later zou de zenuw afsterven en ik voor heel mijn leven verlamd moest doorbrengen in een rolstoel met dat darmprobleem er ook nog bij, want je hebt dan wel recht op thuis verpleging en verzorging maar die zijn niet heel de dag aanwezig en je zult altijd zien als die weg zijn het probleem zich de kop opsteekt en dan zit je daar voor een lange tijd in je eigen vuil en beschaamd en bang dat er dan juist iemand op bezoek komt of binnen moet zijn, en mijn ventje kan mij totaal niet helpen want hij ligt zelf vaak heel de dag te kreunen van de pijn op de zetel dus hoe wil je dan dat hij mij uit de rolstoel zou krijgen om me vervolgens te verschonen ik zou zelfs niet willen dat hij dat zou moeten en ook eender wie ook ik zou me doodschamen dan heeft het leven voor mij geen enkele zin meer dan mogen ze mij het liefst laten inslapen als onnodig lijden, want je zit daar dan toch enkel pijn te lijden en een last te zijn voor de mensen in je dichte omgeving ook al zeggen van niet ik zou dat zo wel aanvoelen! En jammer genoeg is er altijd de kans dat ik terug een ruginfarct kan krijgen met een verlamming als gevolg dan volgd er weer een spoedoperatie maar ik heb nooit de garantie dat ik erna kan lopen of ook het darmprobleem hierbij is opgelost, ik zie de toekomst angstig vreselijk bang tegemoet opgesloten heel mijn verdere leven tussen twee muren, zonder enige zin van leven liggend in mijn bed want veel meer kan ik echter niet meer! Ik blijf nog enkel leven voor mijn ventje en mijn kinderen en kleinkinderen met de hoop dat ze me ooit zouden kunnen helpen I Ik wens hierbij alle mensen met dit vreselijk darmprobleem nog van harte veel sterkte en heel veel moed toe uit het diepste van mijn hart want ik weet waarover ik spreek! Veel liefs en nog een goed leven en dat er hopelijk zo snel mogelijk een oplossing komt ook voor ons probleem, véél sterkte en moed en blijf geloven want anders heeft het leven nog maar amper zin zonder hoop I


Carina
18-01-2023
Reactie:
Vind het erg naar voor je en herkenbaar.ik heb al wel 20 jaar PDS en al verschillende "ongelukjes"gehad.heel gênant,maar ik weet,kan er niets aan doen en alles wil weer schoon, ik zelf,mn kleding.maar het geeft onzekerheid met winkelen en wandelen.en soms is een wc vlak bij,nog niet dichtbij genoeg.ik heb dit altijd smiddags,dus daar rekening mee houden, helpt.sterkte er mee!

Maria
29-03-2023
Reactie:
Ik herken het ook hoor. Ik vind het prettig te lezen dat ik niet de enige ben al gun ik dit niemand. Wanneer ik iets voel in mijn buik raak ik in paniek en moet gelijk naar de wc en soms ook overgeven erbij. Ik heb al veel onderzoeken en therapie gehad en nu in een burn-out terecht gekomen. Ik las veel over de Lucovitaal die ga ik proberen en therapie voor de angsten. Sterkte.

Rs
09-05-2023
Reactie:
Ik heb daar ook last van dan je soms net het toilet niet haalt,heb het 3 X gehad en het gaat tussen de oren zitten,bang dat als je kramp krijgt en je bent ergens het net niet gaat halen,vindt het vreselijk hoop er toch nog eens van af te komen

Carla
26-05-2023
Reactie:
Ik heb daar ook last van dan je soms net het toilet niet haalt,heb het 3 X gehad en het gaat tussen de oren zitten,bang dat als je kramp krijgt en je bent ergens het net niet gaat halen,vindt het vreselijk hoop er toch nog eens van af te komen

Carla
27-05-2023
Reactie:
Helaas na een tijdje dat het beter ging nu ook weer last. Ik heb vooral veel last in het voorjaar/zomer als het warm is. Je sociale leven wordt er door beïnvloed.
Altijd denken is er een toilet in de buurt, waar fiets of rijd ik langs naar huis moet het eens erg nodig zijn. En ik vind het lastig uit te leggen aan anderen, heb nl wel eens gemene opmerkingen gekregen, ze snappen het niet. Ik bedenk ook altijd iets dat ik niet met iemand anders mee hoef in de auto, voor het geval dat.
Het blijft een k. probleem. Maar ben blij ook verhalen van anderen te lezen, voel ik me niet zo alleen.

Anja
11-06-2023
Reactie:
Heel herkenbaar

Josje
30-06-2023
Reactie:
Dank Anne, ik heb hier dezelfde symptomen. Super vervelend en ook wel alles uitgesloten en niks mee hart of longen. Wel longontsteking gehad begin dit jaar en ja hoor prednisol en antibiotica gehad, maand later begonnen de heftigste symptomen weer. Net of er lucht naar boven gedrukt wordt tegen het hart. Altijd opgeblazen buik en merk dat mineralen en vitamine slecht worden opgenomen. Dus ben weer aan extra magnesium met taurine beginnen en vitamine minerale complex van Bonusan. Dat is overigens wel goed spul. Hopelijk slaat de magnesium snel aan want dat verminderd de spierpijnen in rug ook.

Tim
08-07-2023
Reactie:
Ik heb er ook last van soms wel 5 keer per dag. Mijn energie is dan helemaal op, en ik wordt er ook hopeloos van. Ik heb nog zoveel verplichtingen in mijn leven. En niemand helpt me.

Sonja
28-09-2023

Jouw reactie:Ik heb van 8jarige leeftijd pds (Verhaal 440)

Ik heb van 8jarige leeftijd pds (nu 43jaar)
Ik heb door dit ook fobie/angst van overgeven ontwikkeld. Ik noem ze opstoten.. maar deze blijft duren.. en wordt met dag erger. Heel afwisseld diarree dan constipatie. Om letterlijk zot van te worden. Met moeite geraak ik door de dag. Niemand die dit wilt begrijpen. De meeste zeggen het gaat zo wel over. De paniek aanvallen en de nachtelijk onrust vindt ik heel erg. Stress lokt pds uit maar wanneer ik me rot slecht voel dan komt de stress er gratis bij. Ik ben te einde raad.. ik zit al maanden zonder een dag met klachten. Weet iemand raad?

Syl
20-09-2023
laatste reactie: 28-09-2023

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Meschien eens proberen om genoeg rust te nemen, en niet druk te maken. Stress zorgt er voor dat pds veel erger word en langer aanhoud, en veel water drinken. Ik voel me ook vaak onbegrepen omdat ik mensen ken die mij vertellen dat darmen geen pijn kunnen doen en dat het dan bij mij tussen de oren zit. Ik heb zelf chv ontwikkeld en een ontregelde ademhaling door de opgeblazen buik. Door de buik ademen gaat dan gewoon niet en dan heb ik weer extra veel spierpijn door dat ik mijn borstkas moet gebruiken. Ik heb ook wel eens onrust, meestal in de avond of na de maaltijd, dan krijg ik hartkloppingen en bonzen die een tijd aanhouden, mijn maag en darmen doen bijna elke dag moeielijk, tenzij ik genoeg drink dan valt het nog mee. Ik heb wel een tijdje anti histamine tabletten uitgeprobeerd en die hielden het wel tegen. Goed kijken wat je eet en opschrijven. Meschien heb je wel een intolerantie/te hoog histamine

anoniem
27-09-2023
Reactie:
Wat zegt je huisarts. Ben je wel eens door verwezen naar mdl arts en/of onderzoeken gehad? Had het ook al vanaf jongere jaren, darm onderzoek gehad maar toen spraken ze nog niet over pds maar een te lange en te trage darm.ben nu 56 en heb periodes dat ik het een hel vindt die buikpijn/maagpijn/slokdarm pijn. Stress verergert de pijn . Heb een lieve huisarts die goed luisterd en meedenkt . Probeer te ontstressen en dingen onder nemen ook al kost dat veel moeite, anders blijf je hangen in die cirkel en daar is dan lastig uit te komen. Sterkte.

Yvonne
28-09-2023

Jouw reactie:Lucht in darmen (Verhaal 431)

Last van pds. Elke ochtend bij het opstaan overmatig veel lucht (gasvorming) in darmen aanwezig. Herkennen meer mensen dit?

Lucht in darmen
09-09-2023
laatste reactie: 27-09-2023

5
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ja heel herkenbaar. Heb van alles geprobeerd niks helpt.

shawna
20-09-2023
Reactie:
Veel water drinken kan helpen

anoniem
26-09-2023
Reactie:
Veel water drinken kan helpen

anoniem
27-09-2023
Reactie:
Kiwi eten op nuchtere maag.. Tip van mijn mdl arts. Doe dit al jaren. Het helpt mij van gasvorming af.na eten van kiwi half uurtje wachten voor je gaat ontbijten. Gr

Yvonne
27-09-2023

Jouw reactie:Er wordt pds vermoedt (Verhaal 444)

Wie herkent dit?
Al een aantal maanden erge last van maagpijn, stekend gevoel tot achter borstbeen en weeïge pijnen bovenste gedeelte van darmen en buikwanden aan beide kanten heel gevoelig. Opgeblazen buik. Er wordt pds vermoedt, maar lees bij vele dat het probleem voornamelijk in de darmen zit maar de hoofdzakelijke pijn zit bij mij in en rondom mijn maag. Mijn chiropracter vermoedt dat door de slijtage in mijn wervels de zenuwen banen de bovenbuikorganen prikkelen en daardoor pds ontstaat. Ontlasting is normaal en regelmatig, bloedonderzoek wijst ook niets uit. Maagzuurremmers slik ik al een tijd dus aan het maagzuur zal het niet liggen.Ondertussen voel ik me een immense zeur bij mijn huisarts maar ben echt op zoek naar herkenning.

Floor
26-09-2023
laatste reactie: 27-09-2023

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Daar heb ik ook last van een jaar of 4 nu. Op jonge leeftijd had ik alleen last van de darmen maar de ouder ik word de meer de maag mee doet. Op het moment als ik wat verkeerd eet of te weinig of te veel (het is nooit goed) dan krijg ik last van slokdarm en maag, vervolgends last van de darm bovenaan, rechts waar de gal/lever zit en dan trekt het langzaam richting de darmen onder. Heb al een een buik echo gehad maar alles was goed. Heb soms zware koliek pijn ter hoogte van maag/hart en dat trekt dan tussen de schouderbladen van links naar rechts. Ik neem ook 20mg omeprazol, het gaat dan ook wel goed voor eventjes maar het liefst wil ik er mee stoppen. Ik heb vaak spierpijn in mijn onder en boven rug en door de opgeblaze buik doet het nog meer pijn. Felle steken bij diep inademen. En zo heb ik tal van klachten door pds. Is al vast gesteld sinds ik een jaar of 10 was

anoniem
27-09-2023

Jouw reactie:Vaak diep in de ochtend maagpijn (Verhaal 445)

Ik heb vaak diep in de ochtend maagpijn. Het maakt niet uit als ik wat eet of niet ik krijg hoe dan ook last van mijn maag en darmen. Herkenbaar voor iemand?

anoniem
27-09-2023

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Zware slappe benen (Verhaal 443)

Iemand die ook herkend dat je zware slappe benen krijgt ? Zeker op de dagen dat de pds vervelend doet...

Renate
24-09-2023
laatste reactie: 26-09-2023

3
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik heb ook Pds. En idd kreeg ik last van duizelingen, en slappe benen en voeten. Wat voor medicijnen heb je gekregen van Mdl arts.

Groet,
Lisa


Lisa
25-09-2023
Reactie:
Hoi Lisa.

Ik heb momenteel geen medicatie..
Maar merk vervelende pijn in mn onderbuik.. net of ik ongesteld moet worden en slappe tintelende moeie benen... aantal jaar geleden de diagnose pds gekregen.
Soms gaat het maandag goed en in een keer weer drama :-(

Renate
25-09-2023
Reactie:
Hoi, De krampen herken ik wel. Ik krijg ze snachts meestal tegen de vroege ochtend. Ik word dan ineens wakker met krampen, niet hevig maar wel vervelend. Hetzelfde als beginnende menstuatie.
Ik heb vaak zware benen als ik bijv de trap op moet, dan zijn het net bakstenen die ik mee sleep, en zodra ik wandel dan voel ik me benen bijna niet.

anoniem
26-09-2023

Jouw reactie:Trage en lange darm (Verhaal 421)

Had als kind al last van een trage en lange darm. Lang geen last gehad maar afgelopen 10 jaar erg veel last. Heb erg veel pijn buik vooral boven in.afgelopen jaren al een paar x foto’s laten maken uitslag was altijd er zit heel veel ontlasting in je darmen terwijl ik gewoon naar toilet ga en kan. Soms breiig, dan keutels of gewoon normale ontlasting. Als bv door stress of spanning slaat dit vaak op mijn darmen, ik heb dan erge buikpijn en branderig gevoel in buik /maag en achter borstbeen. Dokter zei als de darm boven vol zit dan drukt deze tegen de maag en dat geeft dat branderige gevoel. Ook kan ik dan niet fijn wandelen door pijn in mijn flanken en rug. Ik maak me dan veel zorgen en google ook veel(wat niet verstandig is) maar ben ook wel hypochonder. Dit kan zo maar eens een paar maanden aan houden om vervolgens weer een hele poos weg te blijven. Herkent iemand zich in dit verhaal? En hoe gaan jullie daar mee om. Gr Antje

Antje
25-08-2023
laatste reactie: 25-09-2023

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Zo herkenbaar..en indd zeer lastig mee om te gaan. Zoveel al geprobeerd.

Jacquard
25-09-2023

Jouw reactie:Nu van de huisarts mebeverine gekregen (Verhaal 344)

Sedert 3 jaar pds symptomen. Vaste ontlasting afgewisseld met diarree en rommelende darmen. Nu van de huisarts mebeverine gekregen. Iemand ervaring met dit medicijn?

Mebevarine
16-04-2023
laatste reactie: 25-09-2023

5
7
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hielp bij mij niet

Suus
18-04-2023
Reactie:
Bepaalde voeding ontwijken is beter dan tabletten slikken.
Bij mij werken tabletten/vitamine niet. heb al vanalles geprobeerd. Enigste wat werkt wat betreft voeding is genoeg vezels binnen krijgen (zoals brinta)
ik krijg van vet eten krampen, en gewoon wit brood een opgeblaze buik. Heb al pds sinds ik in de luiers zat volgends mij, had schijnbaar ook altijd buikpijn. Ik ben Vanaf mijn 10de al bestempeld met pds (chronische blaas onsteking erbij gehad en slikproblemen) maar zolang ik bepaalde voeding ontwijk lijken de klachten verdwenen.

anoniem
28-04-2023
Reactie:
Helpt niets

Jehda
12-06-2023
Reactie:
Helpt mij ook niets😥

Yvonne
31-08-2023
Reactie:
Jazeker en het helpt mij totaal niet. Helaas maar zal voor iedereen weer anders zijn.

Yvonne
12-09-2023
Reactie:
Ik slik al jaren Mebeverine met goed resultaat!

Corrie
22-09-2023
Reactie:
Mebeverine voor PDS helpt bij mij niet.

Lisa
25-09-2023

Jouw reactie:Moet steeds hikken en opboeren (Verhaal 442)

Moet steeds hikken en opboeren, heb dan een vol gevoel in de keel.
Vooral als ik pepermuntoliecapsules heb geslikt, blijf ik daar de hele dag last van houden.
Herkent iemand dit?

Evelien
23-09-2023

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Net of ik constant ongesteld moet worden (Verhaal 430)

Iemand die zeurende buikpijn heel laag onder in de buik herkend met zeurende steken in de liezen ??? Ook pds . Verder alles onderzocht maar word er helemaal gek van...
Net of ik constant ongesteld moet worden of heel nodig moet plassen...

Charlot
08-09-2023
laatste reactie: 22-09-2023

6
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Betekenen de duimpje s dat jullie dit herkennen?

Renate
21-09-2023
Reactie:
Dat heb ik ook..net of je steeds ongesteld moet worden...en indd veem plaasen

Anoniem
22-09-2023

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Welke probiotica? (Verhaal 437)

Welke probiotica gebruiken jullie bij pds?Ik heb last van krampen.

Leen
16-09-2023
laatste reactie: 22-09-2023

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Bij mij helpt de probiotica van orange fit het best.
Ik heb er vele geprobeerd maar alleen bij deze merk ik dat ze iets doen voor mijn darmen.

shawna
20-09-2023
Reactie:
Probitica van het Kruidvat, kauwtabletten van lucovitaal. 2 potten voor de prijs van 1. Al vaker gestopt, maar daarna wilde ik weer snel beginnen.

Corrie
22-09-2023

Jouw reactie:Iemand die ook last heeft van duizeligheid bij PDS? (Verhaal 83)

Hoi allemaal,
Zweten, wazig zien, duizelig en misselijk (en natuurlijk buikpijn of maagpijn). Het lijkt wel of mijn darmen eerst opgang moeten komen s morgens. Iemand die ook last heeft van duizeligheid bij PDS?
Groetjes

Elisa
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 21-09-2023

53
34
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik rene ook last pds probeer is acupunctuur doe ik ook misschien verlichting

Anoniem
> 2 jaar geleden
Reactie:
Dag Elisa,

Dat heb ik heel regelmatig. Vaak gaat het gepaard met een prikkeling van de darm. Net alsof er een zenuw bekneld zit. Vaak is het na de toiletgang over….. Sterkte!

Groeten van N

N
> 2 jaar geleden
Reactie:
Zeker duizelig en misselijk beetje algehele malaise

Danielle
> 2 jaar geleden
Reactie:
Herken het gevoel van sufheid en concentratieproblemen.

Luke
> 2 jaar geleden
Reactie:
ik heb ook last van duizeligheid

Anoniem
> 2 jaar geleden
Reactie:
Erg duizelig als lig minder

Walter trum
04-10-2021
Reactie:
inderdaad duizeligheid, ik vraag mij af wat tegen duizeligheid helpt, wie weet dat?

Bob
08-10-2021
Reactie:
Ik heb mijn middel gevonden tegen duizeligheid bij PDS. Ik heb gewacht met een reaktie omdat ik het eerst wilde proberen. Na 1 week was er een lichte verbetering , inmiddels slik ik het anderhalve maand en ik heb al een maand nauwelijk last van duizeligheid. Het middel dat ik gevonden heb is ALFLOREX voor PDS. Ik zou zeggen als je dit leest, probeer het. Kost 30 euro 30 pilletjes , 1 per dag. Is ook nog in de aanbieding bij voordeel drogisterij. HEEL VEEL SUCCES.

Bob
18-11-2021
Reactie:
Ook ik heb last van pds sinds mijn kinderjaren.Toen was het maar een flauwe buikpijn volgends de dokters en het zou wel over gaan , niet dus .Nu kamp ik met verschrikkelijk veel pijn , er is intussen ook lactose intolerantie bijgekomen, en kan nergens bijna nog naartoe.Mijn eten is een hel want ik wordt ziek van eten , veel buikpijn opzwellen alsof ik hoogzwanger ben veel hoofdpijn duizeligheid maar daar neem ik dan weer pillen voor , bettahistine en die helpen , steeds misselijk en ga zo maar door .Mijn leven is een hel met momenten en gelukkig heb ik mijn kinderen nog , ze vinden mijn geklaag niet leuk maar ze zijn er voor mij , terwijl al mijn familie schoonfamilie en vrienden mij hebben laten vallen , heb dus niemand meer over door mijn buikpijn

Celestina
06-12-2021
Reactie:
Probeer ook eens Alflorex voor PDS zou ik zeggen.

Anoniem
06-12-2021
Reactie:
Ik ook al jaren last van en het word steeds erger , ook geregeld s 'morgens barstende hoofdpijn, misselijk en dan braken en diarree

Sonja
18-01-2022
Reactie:
Ja ontzettend last van duizeligheid eerder licht in het hoofd, soms twijfel ik eraan of het aan mij ligt maar zijn dus meer mensen die hier last van hebben?

Fiep
11-02-2022
Reactie:
Heb al heel mijn leven pds maar kan er redelijk goed mee leven. Enkel de laatste 3 a 4 jaar heel dikwijls (elke dag) duizelig. Kan heel goed eten maar heb al veel geprobeerd maar de duizeligheid blijft. Ben al een stuk over de 70.

Jeanke
22-02-2022
Reactie:
heb al vele maanden last van duizeligheid en ijlheid in het hoofd Ga bij osteopaat maar zie weinig vooruitgang heb heel groot verdriet te verwerken gehad is dat de oorzaak van mijn PDS en duizeligheid ?

aelvoet m
10-05-2022
Reactie:
ik heb ook last van refelmatige duizeligheid, en soms het lichte gevoel in mijn hoofd waardoor ik denk dat ik ga flauwvallen!! ik raak er zo van in de stress dat het ook tussen mn oren kan zitten. ben soms bang dat ik iets veel ernstigers heb dan pds….

anoniem
18-05-2022
Reactie:
Ik heb er sinds kort last van , alleen jammer dat niemand tot op heden mij de stempel PDS heeft kunnen geven. Maar de duizeligheid word steeds erger en erger . Heb alforex besteld , hopen dat dit goed aanslaat . Bedankt !

Anoniem
05-07-2022
Reactie:
Ik precies het zelfde licht in hoofd
Wazig zien opgeblazen buik.
Vreselijk dit.

Gr Corrie

Corrie
16-07-2022
Reactie:
Ik heb vanaf mijn puberteit last van pds en duizeligheid en flauwvallen. Ik ben er achter gekomen dat dst te maken heeft met een te lage bloeddruk. Vaak na het eten of als je darmen heftig krampen gaat al het bloed nasr je darmen. Dit veroorzaakt de lage bloefdruk. Ook krijg je door Pds te korten van mineralen waardoor de bloeddruk te laag wordt. Isotone sportdrank vult die tekorten aan. 1 flesje per dag en het gaat beter. Niet de energie sportdrank gebruiken want dat is juist heel slecht voor je darmen.

Rc
02-09-2022
Reactie:
Ik herken mezelf er ook in. Heb net hetzelfde.

Annemie
16-09-2022
Reactie:
Hoi Elisa ik heb dagelijks last van mijn darmen. Als ik een aanval krijg gaat dat gepaard met misselijkheid, overgeven en duizelig. Maar omdat ik oorsuizen hebt was de diagnose Meniere. Echter zelf denk ik dat het uit mijn maag komt. Herken jij dit ook?

Harold
04-10-2022
Reactie:
Ben vaak duizelig vooral smorgens als ik diaree heb.

Riet
07-11-2022
Reactie:
S Morgens als ik wakker wordt net of mb darmen opgang moeten komen.
Kan ook niet meer slapen ervan.
Veel buikpijn. Na toiletgsnf even wat minder.
Al veel geprobeerd.
Wil nu naar een natuurgenerskundige die er ervaring mee heeft.
Je wordt er chachetijnig van.

Anja
02-12-2022
Reactie:
Hoi, ik lees de reacties, maar niemand volgt het FODMAPdieet?
Dat heeft mij geholpen om uit te vogelen waar ik op reageer…
En voor erge aanvallen met duizeligheid en misselijkheid doe ik dit:

Neem een wagenziekpil tegen de misselijkheid
Daarnaast neem ik kleine slokjes cola en af en toe een hapje rijstwafel, dat kalmeert je maag zodat je niet hoeft te spugen
En een warme kruik op je buik tegen de krampen
Groet

Marijke
08-01-2023
Reactie:
Ja alles wat er maar kan zijn by pds ervaar ik ook. Duizelig zweten boeren veel pijn aan linkerkant onder ribben.probeer van alles aan te doen. Veel afgevallen. Diëtiste bijvoeding kreeg er meer maagpijn van. Nu probiotica moet ik weer oppassen dat ik weer geen verstopping krijg. Het ergste van alles is dat ik van de huisdokter naar psych. Moest om er mee om te gaan. Nu naar een jaar wilde ze me opnemen omdat ik zo depressief bleef en zou drie maanden in psych ziekenhuis moeten blijven. Deze mensen begryp en niet dat pds niet daar wordt verholpen. Grtz. Radeloos

Yvomajo
09-03-2023
Reactie:
Ik heb exact de zelfde symptomen ook duizelig warm zweten pijn in buik.
Daar heb ik nu macrogol zakjes voor dus ga wel makkelijker naar het toilet.
Af en toe een paar dagen weg en dan komt het weer zo heftig vreselijk.
Ben blij dat we hier met elkaar over kunnen praten.
Lieve gr Wilma.

Wilma
20-04-2023
Reactie:
Oh wat een verademing om te horen dat veel mensen last van duizeligheid hebben, sinds kort de diagnose PDS en ben ook vaak duizelig maar wist niet hoe dat nou kwam, soms ook wazig en wattig in mijn hoofd nu weet ik dat het er schijnbaar dan bij hoort.

Petra
16-05-2023
Reactie:
Ik herken alle ervaringen, zware buikpijn, obstipatie, l

michel
16-05-2023
Reactie:
Hier ook en ook benauwdheid heel vervelend.

Wilma
30-05-2023
Reactie:
Shocked door dit te lezen. Kom onlangs achter na voedselvergiftiging dat mijn duizeligheid, die ik heb sinds 2007 wel eens door mijn darmen zou kunnen komen. Jarenlang onderzoeken, psychologen, therapieën, cursussen, medicijnen, enz. Ik ben zelf eten en drinken gaan schrappen. Mediteren, waardoor het aanzienlijk is opgeknapt. onlangs is het weer verergert door zware stress. Nu lees ik dit. Thx voor het delen, ga dit onderzoeken.

grt Patrick

Patrick
08-06-2023
Reactie:
Ik drink sinds 1 week Kefir melk (AH eigen merk en €1.29 per liter). Na 4 dagen drinken (ontbijt, middag en s avonds) is borrelen/krampen en winderig zijn 75% minder geworden.
Ik gebruik ook naast Kefir Lactolerantie van kruidvat. Maar Lactolerantie capsules stop ik ermee om te kijken welke van de 2 producten effect heeft op mijn PDS.
Wordt vervolgd.

Richard
09-07-2023
Reactie:
2x coloscopie gehad,echo buikwand boven en onderbuik,alles goed bloed helemaal goed altijd pijn linkeronderbuik,elke dag word er niet goed van slaap erg slecht,s morgens borrelende darmen,ga nu accupuntuur proberen,zie soms ook wazig en transpireren,pds zeggen ze,hoop dat er wat helpt

Bob
02-08-2023
Reactie:
Nou inderdaad heel de dag dooR
duizelig zweten en ziek gevoel wordt er

Yvomajo
02-08-2023
Reactie:
Ik ben er nu achter waarom dit bij mij komt, als ik de dag ervoor te gekruid gegeten heb, dan heb ik de volgendedag voordat ontlasting komt deze symptomen, misselijk, zweten, draaiduizeligheid, zodra de darmen geleegd zijn verdwijnen deze klachten........... ik kijk voortaan wel beter uit, als ik uit eten ga, en vraag om minder gekruid eten

Emmie
08-08-2023
Reactie:
Ik heb veel last van PDS en daar komt vaak duizeligheid bij voor. Ben er wel door flauw gevallen. Kan er de hele dag beroerd van zijn. Gro et.

Johanna
21-09-2023

Jouw reactie:Tijdelijk 1-2 kilo zwaarder (Verhaal 441)

Hoi ik heb een vraagje voor de mensen hier met pds. Is het normaal om tijdelijk 1-2 kilo zwaarder te zijn bij de klachten van pds? Mijn buik is elke keer opgeblazen. dan ga ik van 65 kilo naar de 67-68k. Als de klachten niet aanwezig zijn dan is mijn gewicht gewoon goed. Ik heb meerdere weeg schalen gebruikt dus het is niet kapot

anoniem
21-09-2023

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Uit mijn slaap gehouden door vaak poepen (Verhaal 439)

Uit mijn slaap gehouden door vaak poepen:
Ik heb al 20 jaar de diagnose pds (maar werd toen nog spastische dikke darm genoemd?). Klachten zijn niet altijd aanwezig maar vooral in periodes met stress en onrust. Dan heb ik last van veel gasvorming, buikpijn en diaree of juist obstipatie.
Het laatste half jaar heb ik vooral ''s nachts last. Om een uur of 5 word ik wakker omdat ik moet plassen. Dan moet ik vaak ook een flinke wind laten. Terug naar bed. En dan steevast 10, 15 minuten krijg ik aandrang. Weer naar het toilet. Dan komt er wat ontlasting in gewone vaste vorm. Maar dit gaat nog 4,5 keer door. Uiteindelijk zit ik elk kwartier op het toilet tot ik naar mijn werk moet. Uiteindelijk poep ik losse, zachte flodders. Op m'n werk soms nog een keer.
De rest van de dag geen last meer. Dat is fijn omdat ik geen werk hoef te verzuimen. Maar ik ben inmiddels zo moe! Ga al 2 uur eerder naar bed. Probeer voor het slapen gaan te poepen. Of probeer ''s nachts de aandrang te negeren. Werkt allemaal nog niet.
Ben nu begonnen met probiotica in de ochtend en psylliumvezels bij het avondeten. Nu een paar dagen, hopelijk heeft dat wat effect.Vooralsnog alleen maar meer gasvorming in de avond.
Hebben meer mensen hier last van en zo ja hebben jullie tips? Voor probiotica, andere middelen, voedingsmaatregelen?

Gerda
19-09-2023

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Buikpijn linksboven (Verhaal 243)

Heeft iemand ervaring met buikpijn linksboven in de buik?
Het lijkt een beurse plek in darm/maag die af en toe flink zeer.
Is begonnen na een aantal x ‘s nachts flinke buikpijn op dezelfde plek.
Uit de echo kwam niets, huisarts houdt het op pds.
Ik hoor graag de ervaringen van anderen.
Groet Monique

Monique
01-12-2022
laatste reactie: 15-09-2023

5
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Dag,

Ja ook hier last van. Bijna elke dag zeurderige pijn in mijn buik linksboven (maagstreek). In periodes met veel spanning/stress lijkt dit te verergeren.

Roos
10-05-2023
Reactie:
@Roos, wat bleek het te zijn?
Thanks!

Ella
12-06-2023
Reactie:
Is het ook links in je zij paar cm van je navel? Steeds dezelfde plaats en nog gevoeliger bij induwen?

Anoniem
02-07-2023
Reactie:
Dank Anne, ik heb hier dezelfde symptomen. Super vervelend en ook wel alles uitgesloten en niks mee hart of longen. Wel longontsteking gehad begin dit jaar en ja hoor prednisol en antibiotica gehad, maand later begonnen de heftigste symptomen weer. Net of er lucht naar boven gedrukt wordt tegen het hart. Altijd opgeblazen buik en merk dat mineralen en vitamine slecht worden opgenomen. Dus ben weer aan extra magnesium met taurine beginnen en vitamine minerale complex van Bonusan. Dat is overigens wel goed spul. Hopelijk slaat de magnesium snel aan want dat verminderd de spierpijnen in rug ook.

Tim
08-07-2023
Reactie:
Ik heb 4 jaar zelfde probleem steken links in de buik ze dachten eerst dat het een zenuw was 5 x behandeld geworden snel door had dat het niet dat was

Veel onderzoeken laten doen mri Ct. Scan
Ego contrast vloeistof Veel pillen geslikt niks helpt

Heb dan enkele. Weken. Een kijk operatie had ze hebben. Een vergroeiing door geknipt .. tussen mij dikke darm en buikwand. . had ik nog meer pijn

Sins vandaag Had de chirurg gezegd dat
Hij niks meer kan doen dat alles anders oké was in. De buik
Met overleg met maag en darm specialiste hebben ze mij Duspataline
Voor geschreven binnen 6 weken op controle

Jason
15-09-2023

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Ik heb..... (Verhaal 381)

Ik heb veel maagzuur pijn aan borstbeen midden tussen mijn schouder bladen en dunne ontlasting.

Joke
25-06-2023
laatste reactie: 15-09-2023

6
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Herken het behalve dunne ontlasting. Heb jij ook zoveel last van een branderig gevoel in je bovenbuik?

Ben
31-08-2023
Reactie:
Heb ook veel last van een branderig gevoel in mijn bovenbuik. Dat is zo naar. Zelfs eten is vervelend. Vandaag bij h.a geweest morgen bloedprikken komt daar niets uit dan echo buik en maagonderzoek om uit te sluiten dat het geen maagzweer is. Het is een HEL en het doet zo een pijn gelukkig slaap ik goed maar zodra ik wakker wordt dan is het er ook meteen weer🥲

Yvonne.
05-09-2023
Reactie:
Ik herken dit ook. Ook opeens veel boeren. Maagzuur af en toe. Sinds ik af en toe loperamide gebruik bovenstaande klachten. Nu al weken geen loperamide maar klachten blijven. Al langere tijd PDS met vooral diarree, lactoseintolerantie en volg fodmap.
Ben benieuwd naar een oplossing. Binnenkort denk ik even langs huisarts.

Ingrid
15-09-2023

Jouw reactie:Op nuchtere maag een kiwi eten (Verhaal 436)

Mijn mdl arts adviseerde mij om op nuchtere maag een kiwi te eten.dit doe ik jaren en het helpt me echt. Mijn pds klachten zijn voor een groot gedeelte minder geworden en dat is voor mij al een hele vooruitgang. Weggaan doet het niet,maar de aanvallen zijn duidelijk minder en minder pijnlijk. Probeer het maar eens beter als medicijnen. Groetjes

Chantal
14-09-2023

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:En zo is er altijd wel wat (Verhaal 429)

Last van slokdarm/maag en darmen, kramp en pijnscheuten in mijn bovenrug rechterkant en soms maagpijn en door de maag klachten soms wel eens hart overslagen, en op boeren. Het Lijkt soms van slokdarm/keel tot onder aan de darmen verstopt te zitten. Heb deze klachten dan gelukkig niet regelmatig maar zodra het begint dan voel ik het tot in mijn borstkas en keel. Soms met liggen op de buik (werkt soms tegen slokdarm klachten) maar dan krijg ik weer spierpijn in mijn onderrug. En zo is er altijd wel wat

anoniem
04-09-2023
laatste reactie: 13-09-2023

3
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Mijn arts ZEGT GEWOON NIKS AAN TE DOEN ALGEHELE MALAISE. AL 3JAAR ZIT IK BINNEN. GEK WORDEN.

Yvomajo
13-09-2023

Jouw reactie:Gasophoping in de darmen (Verhaal 432)

'S Nachts ervaar ik gasophoping in de darmen, wat lijkt vast te zitten. Soms, na lang wachten of na inspanning, kan ik winden laten die de druk verlichten. Hierdoor word ik vaak wakker gehouden. Opvallend is dat ik weinig tot geen klachten heb wanneer ik actief ben. Mijn dagelijks leven omvat een kantoorbaan waarbij ik veel zit, fietsen van en naar het werk (in totaal 60 minuten), en wandelen tijdens de pauzes. Desondanks heb ik nog steeds last 's nachts. Interessant is dat ik tijdens actieve vakanties geen klachten ervaar, maar wel tijdens vakanties aan het strand of ontspanningsvakanties. Dit fenomeen heb ik herhaaldelijk ervaren, zelfs tijdens vakanties waarin de eerste week actief was (zonder klachten) en de tweede week rustiger (met klachten). Het lijkt er niet op dat mijn dieet of drankinname van invloed is.

Zijn er anderen die deze klachten herkennen? Heeft iemand enig idee wat de oorzaak zou kunnen zijn en welk advies zou je kunnen geven?

Zelf heb ik overwogen dat verklevingen mogelijk een rol spelen.

Dit is een samenvatting van wat ik tot nu toe heb geprobeerd:

- In 2013: Positieve lactose-intolerantietest.
- In 2019: Positieve fructose-intolerantietest.
- In 2019: Ervaren van ernstige obstipatie tijdens een vakantie in Sri Lanka.
- In 2020: Een gesprek met een MDL-arts om ziekten uit te sluiten, waarbij uiteindelijk Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) werd vastgesteld.
- In 2021: Bloedonderzoek uitgevoerd door de huisarts, waaruit bleek dat ik een tekort had aan vitamine D en foliumzuur.
- In 2021: Osteopathie geprobeerd.
- In 2021: Acupunctuur ondergaan.
- In 2021: Mebeverine voorgeschreven door de huisarts, maar dit had weinig tot geen effect.
- In 2022: Probiotica-capsules en kurkuma-capsules ingenomen na een ontlastingsonderzoek bij een Orthomoleculair therapeut. Uit dit onderzoek bleek dat ik een slechte bacterie/schimmel had en een tekort aan goede bacteriën. Tijdens deze kuur had ik een periode waarin ik bijna geen klachten meer had, maar later in de kuur kreeg ik ontstekingen van haarzakjes. Eerst heb ik geprobeerd deze te behandelen met zalf, maar uiteindelijk kreeg ik een antibioticakuur voorgeschreven door mijn huisarts. Na de antibioticakuur heb ik opnieuw probiotica ingenomen, maar de klachten keerden na verloop van tijd weer terug.
- In 2022: Tijdens de probioticakuur had ik gedurende deze periode geen/weinig klachten.
- In 2022: Tijdens een vakantie in Indonesië, op Java, had ik geen klachten. Maar in Bali kreeg ik wel weer lichte klachten. Hierdoor dachten we aan voedselallergie of intolerantie. Op Java was ik actief (veel wandelen) en op Bali was ik minder actief (meer op het strand).
- In 2023: Doorverwezen door mijn MDL-arts naar een diëtist voor het FODMAP-dieet. Gedurende korte periodes waren de klachten iets minder. Ik heb dit dieet strikt gevolgd, maar het heeft weinig geholpen.
- In 2023: Bioresonantie geprobeerd, waarbij als eerste een bacterie in de dunne darm werd gedetecteerd.
- In 2023: Tijdens een vakantie in Rome, had ik geen klachten. Mijn buik voelde helemaal rustig.
- In 2023-3: Behandeling gestart bij een Orthomoleculair therapeut. Hierbij is vastgesteld dat er geen sprake is van SIBO (bacteriële overgroei in de dunne darm), maar wel van een beginnende lekkende darm. Er is geadviseerd om langzamer te eten, omdat er minimale vetten in de ontlasting werden waargenomen, en de pH-waarde in de dikke darm was veel te hoog (8,3 in plaats van 5,6). Ik heb ook supplementen voorgeschreven gekregen en een voedingst

Johan
10-09-2023
laatste reactie: 12-09-2023

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hi Johan,

Ervan exact hetzelfde: als ik fysiek actief bezig ben heb ik veel minder tot geen klachten. Op het moment dat ik stil kom te zitten nemen komen de klachten. Daarnaast ervaar ik bij een drukke stressvolle dag ook meer klachten op het moment van ontspannen. Als ik dit er uit beweeg door bv te gaan hardlopen of fietsen lijkt het of de stofjes op natuurlijke wijze worden afgebroken en niet op m’n darmen slaan.
Sterkte!

Peter
12-09-2023

Jouw reactie:Hoe lang duren jullie aanvallen? (Verhaal 116)

Hoe lang duren jullie aanvallen? Bij mij nu 2 maanden met enkele dagen uitgezonderd....

Moeke
30-10-2021
laatste reactie: 12-09-2023

3
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Nu al 1,5 jaar.
Linkerkant, onder mijn ribben. Soms om gek van te worden

Erik
25-07-2022
Reactie:
weken lang

jolanda
20-06-2023
Reactie:
6 weken
Onafgebroken
Doffe pijn linksonder
Echter als ik lig heb ik nergens last van
Als ik loop en op een bepaalde manier zit

Anoniem
12-09-2023

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


10 dagen dubbele antibiotica kuur gehad (Verhaal 434)

Ik heb pds, heb een endoscopie gehad hier kwam niks uit, onderzoek gedaan naar de bacterie helicobacter pylori deze had ik!
10 dagen dubbele antibiotica kuur gehad die me erg zwaar viel. Uitslag maagbacterie is weg.
Maar de klachten zijn vreselijk ik val alleen maar af (ik woog al weinig maar het was stabiel) en nu lig ik alweer 2dagen ziek op bed maagpijn overgeven en geen eetlust. Ziekenhuis gebeld omdat ze verder niks meer hadden gepland ... maar wat nu, het kan zo niet doorgaan vreselijk dit

Linsey
12-09-2023

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Word soms gek van de buikpijn (Verhaal 433)

Goedendag, ik ben Jimmy 26 jaar en heb nog ongeveer 1 maand geleden de diagnose pds vastgesteld gekregen. Er was een echo gemaakt maar daar waren geen dingen op te zien alles was daarin goed. nu word ik soms gek van de buikpijn en de aandrang om naar de wc te moeten / winderigheid. Ik heb medcaive gekregen van de huisarts hopelijk helpt dat bij mij en binnenkort naar een diëtist

Jimmy
11-09-2023

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:PDS en heel veel plassen 's nachts (Verhaal 176)

Hallo mensen,

Ik heb sinds dit jaar heel veel last van buikpijn. Deze buikpijn zijn meestal een periode en dan gaat het weer een tijd super goed en is er niks aan de hand. Wat bij mij erg raar is, is dat als ik in een periode zit van heel veel last ik in de nacht heeeeeel veeel moet plassen. Hierbij kan je denken aan 8x per nacht en ook best wel grote hoeveelheden. Ik heb dit opgezocht op internet of dit ook wat te maken heeft met PDS maar er is geen verband te vinden. Mijn dokter zegt ook dat ik het heb. Iemand die dit nog meer heeft?

Annabel
09-06-2022
laatste reactie: 11-09-2023

4
15
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Dit komt mij heel bekend voor. Heb hier trouwens niet alleen 's-nachts last van maar ook overdag. Soms wel 2 keer per uur en dat de hele dag door.

Bert
30-06-2022
Reactie:
Ik herken dit ook. En wat me ook is opgevallen is dat als ik me ellendig voel door de PDS ik ook een hele bleke tong heb. Zijn er meer mensen die dit ook hebben ?

Maaike
01-07-2022
Reactie:
Ja ook bleke en droge tong

.Margot
15-07-2022
Reactie:
Dank voor je reactie. Ik lees dat hier nergens terug en dacht al dat ik de enige was

Maaike
16-07-2022
Reactie:
Bleke tong, ik krijg een landkaart tong bij pds aanvallen…

Jean pierre
18-12-2022
Reactie:
Hallo, hier hetzelfde. Sinds kort gediagnostiseerd met PDS. En zit nu ook al een week met heeeel veel plasdrang. Om gek van te worden

Ryan
28-03-2023
Reactie:
En hie ziet urine er visueel eruit?
Donkergeel/Lichtgeel/Kleurloos? Stinkt het? Rood?
En zit er ook sediment in geplaste urine? Of witte vlokjes?

Richard
09-07-2023
Reactie:
Ook hier bekend ik denk dat het iets te maken heeft met de enorm opgeblazen buik die continue op je blaas drukt, tenminste bij mij is dat zo.

shawna
12-07-2023
Reactie:
Ik heb dit dus ook en dacht steeds een blaasontsteking hebben jullie ook zoveel pijn in de blaas? Er komt maar geen bacterie uit de kweek… continue gekmakende pijnlijke druk in de blaas en als ik zit lijkt het net of iemand van binnenuit iets omhoog steekt pff..

Linn
25-07-2023
Reactie:
Ik heb het al meer dan 10 jaar , enorm vaak plassen s nachts , en elke dag buikpijn opgeblazen misselijk , winderig boeren

mo
29-07-2023
Reactie:
Al eens gekeken naar je bloedsuikerspiegel?

Wotan
23-08-2023
Reactie:
Ik vaak heel laag in de buik zeurende pijn.. lijkt een beetje op menstruatiepijn... en soms met steken naar de liezen.. herkend iemand dit ?

Kimmie
24-08-2023
Reactie:
Op Engelstalige websites is er genoeg te vinden over PDS en veel moeten plassen. Ik plas zelf overdag soms wel twee keer per uur grote hoeveelheden zonder dat ik heel veel drink. Snap niet waar het allemaal vandaan komt. En dat gaat dan de hele dag zo door. 's-nachts is het rond de vier keer per nacht. Om gek van te worden 😥

Anoniem
26-08-2023
Reactie:
Hi Annabel, toen ik candida overgroei had in mijn darmen moest ik nachts ook ontzettend veel en vaak plassen. Misschien een tip om je te laten testen hierop? Veel beterschap!

Vlinder
05-09-2023
Reactie:
Heel herkenbaar. Vannacht zeker zes keer opgestaan om te plassen. Nachtrust leidt er uiteraard ook onder. Maar moet overdag ook heel veel plassen. Heb dat alleen als ik last heb van PDS, anders niet. Loop de hele dag naar het toilet. Kom er ook niet achter wat de triggers zijn.

Anoniem
11-09-2023

Jouw reactie:capsules v lucovital (Verhaal 23)

Ik gebruik sinds kort prikkebaredarm syndroom capsules v lucovital ..! Niemand kon mij helpen met deze vreselijke pijn
En dit helpt mij !!. Een aanrader ..

Anoniem
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 08-09-2023

62
9
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Toevallig stond ik er vandaag naar te kijken in de kruidvat. Ik heb nu wapiti darmmild gekocht. Maar zat te twijfelen. Hoe ervaart u van lucovitaal? Smaak en de werking? Werkt het meteen of?

Manuela
> 2 jaar geleden
Reactie:
Slik jij de kuur zoals beschreven op de verpakking (6 per dag) of werkt het ook als je er bijvoorbeeld 1 of 2 per dag neemt?

anoniem
> 2 jaar geleden
Reactie:
Helaas hielp dat bij mij maar voor 4 dagen il had 2 potten gekocht baalde echt

Monique
> 2 jaar geleden
Reactie:
Hoeveel pillen neem je per dag?

Janny
> 2 jaar geleden
Reactie:
Hallo

Mijn buurvrouw was orthomoleculair therapeuten!
Zij had allerlei onderzoeken vd de ontlasting laten doen, in n Duits laboratorium!
Heb weken allerlei diëten moeten volgens, geen bepaalde e nummers en veel groenten!
En gebruik via haar vetzuren balans!
Dat is n pot met ( vies) poeder met 5 soorten vezels, die zorgen dat je darmen weer normaal zijn werk gaan doen!
Zonder kan ik niet naar het toilet, heb gelukkig ook maanden dat ik nergens last van heb!

Anoniem
28-04-2022
Reactie:
Hoeveel nemen jullie hiervan, 6 stuks zoals aangegeven?

Selma
18-03-2023
Reactie:
Kijimea helpt dat ook?

Trudy
13-06-2023
Reactie:
Hoi allemaal, bedankt voor het delen van jullie verhalen. Ik ben jaren helden gediagnotuseerd met pds met wisselende klachten. Mijn ontlasting is al jaren dun en darm gespannen maar klachten beperkt tot ik langere periodes stress eevaar. Ik heb afgelopen maand de kuur gedaan omdat ik toch weer wat meer last kreeg 2x3 daags 3-4 weken geslikt (4 potjes gekocht a 25 eu p.s. 1+1 gratis bij kruidvat of Holland & barett). Permanent slikken in de aanbieding mei volle kuur kost dus meer dan 50 euro pm. Allereerst ik was verbaasd over de snelheid van het effect. Binnen 3 dagen had ik normale ontlasting en werd mijn buik meer ontspannen. Het mindere vond ik dat de klachten na het stoppen van de kuur ook binnen een week weer terug waren. Dat in combinatie met de prijs zorgt ervoor dat ik het nog niet permanent slik. Ik probeer nu de glutamine (ander verhaal op dit forum). Ik heb wel gelijk 2 potjes ingeslagen toen het in de aanbieding was, nu heb ik in ieder geval een minder voor de slechtere periodes. Mijn vraag is zijn er mensen die het langer slikken en wellicht een lagere dosis en die daar nog steeds profijt van hebben?

M
17-06-2023
Reactie:
Sinds 2 dagen gestart met lucovitaal pds capsules. Het lijkt te werken, slik 3 x per dag 1 capsule. Afwachten of het de goede kant op blijft gaan.

Gerrit
08-09-2023

Jouw reactie:Ben inmiddels 70 jaar en nooit ziek geweest (Verhaal 276)

Heb sinds ander half jaar pds volgens de mdl arts. Ik heb alle onderzoeken gehad en er zijn geen afwijkingen gevonden. Ik ben inmiddels 70 jaar en nooit ziek geweest. Het leven is elke dag een ellende. Pijn in de buik en rug en altijd die nare druk op de buik. Ik heb obstipatie gekregen en neem daarvoor macrogol en magnesiumhydroxide tabletten. Nu weer 2 maal 2 macrogol en 3 maal 2 hydroxide tabletten, omdat het steeds weer vast zit. 2 MDL specialisten hebben gezegd dat er goed mee te leven is. Bij mij dus niet. Fodmap dieet ook niets geholpen. Ik ben inmiddels met hypnose begonnen. Ik moet verder zo maar kan het niet. Niemand kan iets voor me doen. Elke dag ben ik ziek.

Julius
20-01-2023
laatste reactie: 06-09-2023

4
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik hoop dat de hypnotherapie inmiddels heeft geholpen? Als dat niet zo is zou ik naar een erkende osteopaat gaan. Van alles dat ik her gelezen heb lijkt dat nog het meeste te helpen. PDS is trouwens geen 'diagnose'. Het betekent: we kunnen niets vinden, maar je hebt wel klachten die met overgevoeligheid van de darmen te maken hebben, en verder begrijpen we de oorzaak niet.

eva
06-09-2023

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Allergie voor histammine lactose ,en een endeldarm verzakking (Verhaal 379)

Ik heb last van als ik moet plassen ,komt er eerst oranje slijm en wat dunne onlasting met plassen,maar ik heb een allergie voor histammine lactose ,en een endeldarm verzakking,steeds als de slijm er uit komt heb ik daar na buikpijn ,dat houd een half uur aan.

Anneke
24-06-2023
laatste reactie: 05-09-2023

3
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik heb ook weken aan een stuk een opgemiddenrif een tijd lang pijn gedaan heeft. Alles word verdrukt door gassen en daarna zeurt het. Meschien kunt u ergens niet tegen. Toch eens opletten wat u smorgens eet en drinkt. Probeer het dan te veranderen en kijk als het beter gaat. Het is jammer dat ze er nog steeds geen wondermiddel voor hebben, maar ik merk bij mezelf wel dat bepaalde voeding met teveel aan histamine, dat mijn darm klachtenblaze buik gehad, zo vervelend dat mijn verergeren(zelfs spierpijn) Ook wit brood.
Het is voor de meeste puzzelen met deze kwaal maar ik vermoed dat de klachten ergens uit voeding(intolerantie) komt, hooikoors kan de klachten ook sterk verergeren

anoniem
26-06-2023
Reactie:
ik neem ebastine nog maar pas
raar maar ben er niet slaperig van
een verzakking met veel slijm en daarna te zien wat ik eet
lang op het toilet
die verzakking is een struktueel probleem heeft de gastroenteroloog gezegt en gaan ze binnenkort chirurgisch oplossen

agnes
05-09-2023

Jouw reactie:Probeer steeds tegen mezelf te zeggen dat het meevalt (Verhaal 412)

Ook ik heb het stempeltje PDS gekregen. Mijn darmen zijn altijd mijn zwakke plek geweest maar sinds ik ook nog eens in een burnout zit is het echt hopeloos. Ik kan moeilijk omschrijven wat voor gevoel het is. Het heeft betrekking op mijn maag en darmen en is een heel raar onwerkelijk gevoel. Niet echt pijn maar zo'n ontzettend raar gevoel. Ik wordt er depressief van en het zorgt voor veel onrust en paniekaanvallen. Verder heb ik hierdoor veel slijm in mijn keel, hoofdpijn, een branderige tong, ben misselijk en ontzettend moe.

Ik probeer steeds tegen mezelf te zeggen dat het meevalt en dat het niet echt pijn is (geen ontzettende krampen of brandend maagzuur) maar gewoon een raar gevoel maar dat helpt dus niet.

Zijn er meer mensen die zo'n ontzettend raar gevoel hebben wat ze helemaal uit balans brengt ? Ik vraag me af of ik de enige ben. Ik heb dit niet altijd, soms heb ik helemaal geen last van mijn maag en darmen of kan ik het goed onder controle houden. Maar heb nu alweer 5 dagen dat verschrikkelijke gevoel.

Anoniem
11-08-2023
laatste reactie: 02-09-2023

2
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ja ! Dit heb ik nu ook! Soms een tijdje niks en dan nu weer paar dagen misselijk wakker worden en steeds naar de wc gaan. Heb daardoor ook minder eetlust.
Heel vervelend. Veel sterkte en je bent zeker niet de enige.

Sonja
15-08-2023
Reactie:
Ik herken dit zo goed
Goede dagen met geen klachten en dan is het erweer.
Een naar gevoel in mijn lijf opgejaagd pijn in rechter zij trekt door naar mijn rug
Voel me helemaal gestrestt heb dan ook een branderig gevoel rechter boven buik net of er een verdinking zit zwakt soms ook weer af
En een hele nare smaak en witte beslagen tong.
Zit ook in een burn out zal ook meespelen.

Ben nu menthol capsules aan het uit proberen.

Carolina
16-08-2023
Reactie:
Ik heb dit ook. Niet echt heftige krampen of zo maar een heel raar gevoel in mij buik. Ook inderdaad heel onrustig voelen en soort van paniekerig gevoel. Misselijk en brok in mijn keel. Slecht slapen en vroeg wakker. Bleke tong soms branderig gevoel aan de tong. Ook erg moe. Een vreselijk gevoel in iedergeval waardoor je constant in de stress zit. Loop hier al heel lang mee maar zie dat ik gelukkig niet de enige ben.

Anoniem
20-08-2023
Reactie:
Herkenbaar

Hier elke ochtend misselijk, veel slijm, kokhalzen tot gal overgeven. Elke ochtend 2 a 3 keer naar het toilet. Soms diarree.
Pas na een dik uur anderhalf uur maar ook soms 3 uur later pas een beetje hersteld vanalles. En dan pas lukt het me om de deur uit te gaan. Ook veel moe, pijn aan benen of hele lichaam. Duf in hoofd.

De ene dag gaat beter dan de andere dag. Belangrijk hierbij merk ik zelf om positief te blijven. Lukt ook niet altijd maar anders ga je mee stressen en maak je je geestelijk nog zieker door te piekeren enz.

Ik loop ook bij een psycholoog die heeft me dit allemaal moeten leren om hier uit te komen. Het helpt echt alleen geef alles de tijd.

Succes iedereen

Kel
02-09-2023

Jouw reactie:genezen van PDS (Verhaal 12)

Ik wil graag mijn verhaal delen. Na tijden de doktoren te hebben afgelopen met mijn PDS heb ik de stap genomen osteopaat opgezocht. Die wist mij uit te leggen dat ik in een spiraal zat. Door stress werkte mijn darmperistaltiek niet goed. Hoopten gassen op. Kwam er spanning op de darmwand (de stekende pijn) en raakte de darmflora verstoord waardoor alles nog erger werd, hetgeen weer stress geeft. Hij leerde mij de gassen weg te masseren (met de darmbeweging mee) en gaf probiotica om de darmflora weer te versterken. De pijn kon ik daarmee effectief gelijk wegmasseren. Dat gaf controle en rust en binnen een paar weken was ik daadwerkelijk genezen van mijn PDS. Het zal vast niet voor iedereen werken, maar voor degenen die vastzitten in het dieet en huisartsencircuit wil ik zeker aanraden de osteopaat eens te bezoeken.

Wessel
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 01-09-2023

21
7
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Welke probiotica kreeg u?

Avi
21-01-2022
Reactie:
Ik zou dat ook graag willen weten wel merk en soort probiotica???

Irene
08-06-2022
Reactie:
dit klopt niet , pds geneest niet. Het kan enkele tijd, tot soms wat maanden wegblijven, maar zal altijd terugkomen...
dan heb je wat anders gehad...

simone
03-02-2023
Reactie:
Als iedereen blijft denken dat het niet over gaat, dan gaat het ook nooit over. Gedachtes kunnen je ook ziek houden en maken! Fijn dat het genezen is bij jou ♡ er zijn 1001 oplossingen voor iedereen!

Elisa
13-05-2023
Reactie:
ik zou ook wel graag willen weten welke probiotica u heeft gekregen.

leonie
27-07-2023
Reactie:
Ik gebruik pro biotica van Vitals en dat werkt erg goed. Verder heel goed opletten wat ik eet en veel drinken hierdoor is het rustiger geworden. Geen suiker en gluten gebruiken was even lastig maar veel minder moe sinds ik daar op let.

Renate
06-08-2023
Reactie:
Elke dag een glas kefir van arla. Heb ook pds en heel veel klachten helaas. Yakult en activia gebruikt maar huis arts zegt als je dat te lang gebruikt maakt je darm dat zelf niet aan, dus tijdelijk gebruiken. Vandaar kefir en is ook nog lekker ook

Yvonne
01-09-2023

Jouw reactie:Omdat ik zo misselijk ben twijfel ik of het PDS is (Verhaal 128)

Is er iemand die mij kan helpen?

5 maanden geleden werd ik ineens erg ziek. Waterige diarree, hele erge buikpijn, misselijk en trillerig. Ik voelde me heel erg beroerd. Sinds die dag is het helaas niet meer over gegaan. Na vele onderzoeken (Gastroscopie, bloed, ontlasting, echo) kunnen we helaas de oorzaak nog steeds niet vinden. De dokter lijk het ook niet meer te weten. Ik ben door verwezen naar een maag darm lever arts, maar daar kan ik een maart pas terecht. Ondertussen ben ik ook met een diëtiste aan de slag gegaan met een gluten en lactose vrij dieet. Dat doe ik nu ruim een maand en ik merk helaas nog steeds geen verschil. Ook ga ik nu naar een osteopaat, die denkt dat het met mijn lever & gal te maken heeft dus daar heb ik nu een detox voor. Verder slik ik pro biotica en ik heb ik zakjes van de dokter gekregen voor mijn ontlasting maar niks lijkt te helpen. Ik voel me niet serieus genomen en ben heel bang dat ik hier mee moet leren leven, maar dat gaat echt niet. Ik voel me zo beroerd. Ik kan niet naar school of werk en mijn sociale leven is ook niet meer wat het was. Ik voel me zo misselijk dat ik het liefste thuis ben.

Omdat ik zo misselijk ben twijfel ik of het PDS is, Kan iemand mij helpen?

Yvonne (22jaar)

Yvonne
21-12-2021
laatste reactie: 01-09-2023

5
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik heb precies dezelfde klachten. Ook allerlei onderzoeken gehad waar dan niks uit naar voren kwam. De maag darm lever arts heeft toen bij mij PDS vastgesteld. Heb hiervoor nu sinds kort ook medicijnen. Maar tot nu toe lijken die de klachten nog erger te maken ipv beter.. ik weet zelf ook niet meer wat te doen. Loop al bij een dieetist voor het FODMAP dieet, maar dat lijkt ook niet te helpen. Ik val er al meteen in de eerste week van af, terwijl dit pas na 3 tot 6 maanden zou moeten gebeuren! En ik mag niet afvallen want dan krijg ik straks ondergewicht. En doordat ik me steeds zo slecht voel eet ik ook slecht. Dat word in het nieuwe jaar maar weer naar de huisarts.. hopelijk hebben die nog ideeën om te proberen. Ik ben radeloos. Zie het niet meer zitten, heb echt het gevoel dat mijn lichaam op is en niet meer verder kan...

Maar ik vermoed idd bij jou ook pds aangezien ik dezelfde klachten heb

Annuschka
28-12-2021
Reactie:
Pff jeetje wat vervelend. & zo raar dat zoveel mensen met dezelfde vervelende klachten kampen en dat er bij niemand echt iets gevonden kan worden en er dus maar wordt gezegd dat het of stress is of dat het tussen onze oren zit. Fijn dat we het hier samen over kunnen hebben. Ik hoop dat we samen een oplossing kunnen vinden.

Yvonne
28-12-2021
Reactie:
Hoi!
Mijn grootste klacht is ook misselijkheid en dit gaat vaak gepaard met de trigger van ontlasting. Ik voel dan al aan de misselijkheid dat ik binnenkort naar het wc moet.

Ik word er zelf ook ellendig van omdat ik deze klachten nu slechts alleen snachts heb. Deze begonnen bij mij ook overdag maar dit is overgeslagen naar snachts...

Het hoort er dus ook bij (ik heb mij dat ook heel lang afgevraagd). Door routines i.c.m. De misselijkheid te herkennen kan ik mezelf dus rustig krijgen door te blijven zeggen dat de misselijkheid in mijn hoofd zit (het is namelijk een zenuw reactie vanuit je darmen naar je hersenen die de misselijkheid aanzetten terwijl dit niet nodig is). Ik lig dan vaak wat hoger in bed en blijf denken dat dit zo weer over gaat want dit hoeft niet en is niet "echt". Zo fop ik mijn hersenen en val ik vaak wel in slaap.

Sochtends is er overigens vaak niks meer aan de hand :(

Nvt
01-09-2023

Jouw reactie:Een middel wat mij helpt, eindelijk (Verhaal 427)

Ik heb al 30 jaar last van pds. Het leven werd steeds onmogelijker voor me.
Alles geprobeerd foodmap, orhomoculaire artsen diëtist, getest op gluten en andere dingen maar nooit kwam er iets uit.
Ik werd steeds depressiever want zelfs een leuk dagje uit of vakantie werd een drama. Ik kan alleen maar liggen als ik een aanval heb want de pijn is niet te doen.
Uiteraard blijf ik zelf ook altijd op zoek naar iets wat misschien wel helpt.
Nu slik ik sinds een maand de probiotica van orange fit en sinds ik deze slik heb ik maar 1 dag last van pds gehad. Normaal had ik het wel 3 a 4 keer in de week. Ik voel me zo goed. Het zal niet voor iedereen helpen maar ik wilde dit toch even melden. Had al heel veel soorten probiotica geprobeerd maar nog nooit met zulke goede resultaten.

Shawna
30-08-2023

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Past dit in pds? (Verhaal 397)

Hallo allemaal, ik probeer mijn situatie even kort te schetsen…
Enkele maanden geleden kreeg ik voor het eerst heel erge krampen. Ik kan ze enkel vergelijken met weeën. Ze komen op en gaan af. Daarbij telkens enkele keren (3 à 4x) naar het grote toilet (normale stoelgang tot iets platter). Dat duurde telkens ongeveer een paar uur tot Max een dag. Daarna was het door en had ik geen klacht meer. Ik was ook niet misselijk en kon gewoon eten. Er werd oorspronkelijk gedacht aan nierstenen of galstenen, maar deze werden door onderzoek (Rx, echo) uitgesloten. Laatst werd er een ct-scan gemaakt omdat ik opnieuw dergelijke aanval had.
Op scan werd niets abnormaal gezien, enkel heel volle darmen. Vreemd vond ik, want ik ga dagelijks naar het grote toilet. Ik begon met een heel vezelrijk dieet en probiotica om alles weer vlotter te laten verlopen. Stoelgang ging op en af, d ene keer moeilijk, de andere keer potlooddun. Omdat het niet leek te helpen raadden ze me aan om te laxeren (zoals voor een coloscopie). Dat deed ik. De krampen zijn weg; maar nu heb ik echt veel last van die darmen. De ene dat ‘s morgens 2 x behoorlijke diarree en de rest van de dag niets. Dan weer ‘s nachts buikpijn (niet die krampende pijnen) en stoelgang alsof ik weer laxeerde.

Herkent iemand van jullie dit? Past dit in pds?
Ik heb pas in oktober een afspraak bij de gastro enteroloog in het ziekenhuis…

Anoniem
18-07-2023
laatste reactie: 29-08-2023

3
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik heb ook last van volle dikke darm.kJan lang goed gaan maar door periode van stress dan krijg ik enorme buikpijn. Zit vaak boven in mijn darm waar die de bocht maakt en dat drukt dan tegen mijn maag zodat ik een branderig gevoel krijg.ondanks ik weet wat het is maak ik me altijd zorgen of het toch niet iets anders is en zo houd je het in stand. Is om moedeloos van te worden. Dit kan soms maanden duren en dan heel lang klachten vrij zijn. Maar het is er altijd eens per jaar

Anoniem
29-08-2023

Jouw reactie:Na iedere maaltijd wordt het erger (Verhaal 425)

Hallo, ik heb vorige maand de diagnose PDS gekregen na een lange periode van buikpijnklachten. Alle andere scenario’s zijn door de artsen inmiddels uitgesloten op basis van meerdere onderzoeken.

Ik heb op dit moment sinds een week of 6 ontzettend veel last van ‘ loze aandrang’. Dan denk je dus dat je naar het toilet moet, maar komt er niks.
Mijn buikpijnklachten zijn wat op de achtergrond geraakt de afgelopen tijd (daar is dit voor in de plaats gekomen lijkt het wel) en mijn ontlasting (in de ochtend) is normaal.
Na het ochtendritueel begint dan de ellende. Na iedere maaltijd wordt het erger. Om wanhopig van te worden.

Herkent iemand dit en/of heeft er iemand een idee hoe dit kan worden verlicht of behandeld?

Karin
28-08-2023

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Ik voel ook branden in m'n borststreek (Verhaal 120)

Hallo Allemaal,
Ik ben gediagnostiseerd met een Prikkelbare Darm. Heb erg veel pijn bovenin de buik en regelmatig schrik ik s'nachts wakker van de pijn en m'n hartslag zit dan bijna in m'n keel, zo snel gaat die tekeer. Ik voel ook branden in m'n borststreek. Herkent iemand dat? Ik maak me eigenlijk wel zorgen.

Nilaya
07-11-2021
laatste reactie: 27-08-2023

6
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi

Ik heb ook veel branden, ook rechts boven in, heb dit nagevraagd en stress is een belangrijke factor van dit.

Frank
13-11-2021
Reactie:
Ik heb exact deze klachten en word er ook steeds bang van.

Rox
04-09-2022
Reactie:
een knelling in je borst kan ook darmklachten veroorzaken las ik laatst, ik doe aan karate en wordt weleens geraakt op mn ribben, misschien heb ik daardoor darmklachten, maar dat weet ik niet zeker... soms wat yoga doet goed moet ik zeggen

davy
18-05-2023
Reactie:
Heb ook altijd pijn in bovenbuik, mijn dikke darm zit altijd vol met ontlasting. Mijn darm is motorisch gestoord vertelde de arts ba darm onderzoek. Daarnaast heb ik dan wekenlang een branderig gevoel maag en achter borstbeen wat idd erg angstig maakt. Rare is dat na warm eten s’avonds klachten verdwijnen tot helaas de volgende ochtend dan begint de hele riedel weet😥

Carla
27-08-2023

Jouw reactie:Ga zelf op onderzoek uit (Verhaal 408)

Hallo,

Inmiddels 58 en al jaren zoekende met darmproblemen. Weet inmiddels alles van voeding en mijn beroep ervan gemaakt. Maar door stress, vroege overgang en 2 x burn-out zijn maag en darmproblemen ernstig verergerd.

SIBO
Tig jaren geleden kreeg ik diagnose pds en nu weet ik dat voor de meesten dat SIBO is. Ben er nu al 2.5 jaar mee bezig. Ik dacht dat ik er was. Helaas na kort alles in rust kwam het terug.

Voor iedereen!
Kijk naar je stress. Je autonoom zenuwstelsel heeft een soort van gas en rempedaal. Die laatste moet vaker gebruikt om je spijs te kunnen verteren. Rest and Digest.

Kijk maar eens via Google. Meeste info is via YouTube maar wel veel Engelstalig. Het is een zoektocht, soms word ik er moedeloos van. Maar ik herpak me steeds weer. Ik ga dit overwinnen 💪

Hopelijk zijn er hier veel mensen die er wat mee kunnen. Ik ben erachter dat maagzuurremmers voor velen een boosdoener is. Je hebt maagzuur nodig voor de vertering. Door stress (was in mijn geval) is die er te weinig. De bacteriën die in de dikke darm nodig zijn gaan dan ook naar de dunne darm. Misschien zelfs al naar de maag.

Ga zelf op onderzoek uit. Wie weet is het de missing link!


Fem
05-08-2023
laatste reactie: 27-08-2023

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Je bent een van de weinigen, dan wel niet de enige die zegt DIT GA IK OVERWINNEN.
Ik zeg zelf tegen mijzelf dat ik meer ben dan PDS, en dat ik de oplossing ga vinden voor mijzelf en hopelijk waardevolle tips voor anderen.
Ik blijf ook proberen en geef niet op, al kost het me af en toe een hoop moeite.
Is er niet een groep of site waar ervaringen worden uitgewisseld of tips?
Vr. gr. Bert

Bert
27-08-2023

Jouw reactie:Is dit wel pds?? (Verhaal 396)

Ik heb geen problemen met de ontlasting, heeft altijd een vaste vorm. Ik heb geen buikpijn. Maar heb wel elke dag enorm veel last van opgezette buik, extreem veel boeren en winderigheid. Vaak reukloze scheten. Ik kan ook niet goed tegen suikers. Verder eet ik bijna alleen groenten, kip, vis en rund.


Anoniem
18-07-2023
laatste reactie: 27-08-2023

3
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik denk dat dit voedselintollerantie is. Opetten wat je gegeten hebt als je dit voelt en een tijdje het product weglaten dan weet je het zeker

Renate
06-08-2023
Reactie:
Klinkt als Lactose intolerantie.

Tim
27-08-2023
Reactie:
Heb over het algemeen ook normale ontlasting. Tijden heftige buikpijn wel veel slijm bij ontlasting en branderig gevoel bovenbuik dus dan ook last van de maag. Dit kan bij mij maanden duren en dan us het weer voor een poos weg

Antje
27-08-2023

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Een combi van factoren (Verhaal 424)

Sinds 2018 heb ik klachten van pds. Het bleek een combi van factoren: in 2017 best wat stress gehad vanwege werk en ontslag en in 2018 voor mijn werk naar Roemenië geweest waar ik een voedselvergiftiging heb opgelopen. Daarvoor een antibiotica kuur gehad. Omdat de klachten aanhielden ben ik weer bij de huisarts geweest. Na onderzoek kwam er een helicobacter pylori (bacterie) uit welke is behandeld met een straffe antibiotica kuur. Daarna zijn de klachten nooit meer afgenomen. Nog wel wat onderzoeken gehad zoals op lactoseintolerantie maar dit bleek het niet te zijn. Zelf houd ik bij wanneer ik klachten heb (soort dagboeken) en daarnaast een foodapp. Tip van m’n therapeut om zo achter mijn trigger te komen. Daarnaast blijft het oppassen met stress.
Ik heb met nam last op de momenten dat ik ga ontspannen, vaak na het avondeten. Krijg dan vaak een soort zweetaanval en vervolgd buikpijn: meestal linksonder. Vaak zit ik dan weer een uur op het toilet. Meestal even later weer. Spontaan ergens naar toe gaan, doe ik niet meer. Blijf altijd checken of en waar een toilet is. Uit eten is er ook niet meer bij omdat ik bang ben dat het verkeerd gaat. Het is niet dat ik het mis maar vind het wel vervelend om steeds uit te leggen dat ik niet mee ga of waarom. Mensen vinden dat soms wel lastig omdat ze je een fijne avond gunnen. Maar de onzekerheid heeft dan vaak de overhand. Met mijn therapeut heb ik vaak een online of telefonische sessie. Dit zorgde er ook voor dat de drempel een stuk lager was. Soms is een luisterend oor en begrip helpend. Fijn om dit zo te kunnen delen en de andere verhalen te kunnen lezen. Sterkte allemaal en ik hoop dat er een oplossing komt voor pds!

Peter
27-08-2023

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Ogen en oren bonken (Verhaal 422)

Als ik hevige darmkrampen heb en op het toilet zit, gaan mijn ogen en oren bonken, net of ik zand in de ogen krijg, mijn ogen worden helemaal rood, mijn handen aan de binnenkant worden rood en is net of ze in brand staan, na een poos mijn hoofd op het wadbakje hebben gelegd gaat het weer redelijk. Wie herkent dit?

Evelien
26-08-2023

4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Ik ben nu 71 (Verhaal 380)

Vanaf het begin van mijn puberteit liep ik bij allerlei artsen omdat ik altijd zo vreselijk moe was. Niks kunnen vinden, uiteindelijk mijn amandelen eruit, maar dat hielp natuurlijk niet. Buikpijn en verstopping had ik al van jongs af aan, maar niemand die ooit het verband legde. Later herkende mijn huisarts de symptomen als PDS. Moet je mee leren leven, was het devies.
Ik ben nu 71. Soms blijven de klachten een paar maanden weg, dan spelen ze weer hevig op. Er is geen peil op te trekken. Vooral in de zomer met heet weer heb ik er last van: zeurende pijn links boven in mijn buik, die begint in de loop van de ochtend. Dan de hele dag winden en boeren laten, een opgezette buik, en moe, moe, moe!
Een vraag aan jullie: Ik kan overdag nooit gaan liggen want dan krijg ik een enorm opgezette buik die heel pijn doet. Pas na een uur of wat, na veel winden laten, gaat dat dan weer over. Lastig, want ik kan nooit eens even in de zon gaan liggen, of op de bank als ik moe ben. Wie herkent dit?

Ellen
25-06-2023
laatste reactie: 24-08-2023

6
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hey joke, dat heb ik ook jaren lang gehad. Ik had een slokdarm ontsteking. Ik zou als ik u was wel even langs de huisarts gaan zodat je weet waar het aan ligt :)

anoniem
26-06-2023
Reactie:
Ik heb ook weken aan een stuk een opgemiddenrif een tijd lang pijn gedaan heeft. Alles word verdrukt door gassen en daarna zeurt het. Meschien kunt u ergens niet tegen. Toch eens opletten wat u smorgens eet en drinkt. Probeer het dan te veranderen en kijk als het beter gaat. Het is jammer dat ze er nog steeds geen wondermiddel voor hebben, maar ik merk bij mezelf wel dat bepaalde voeding met teveel aan histamine, dat mijn darm klachtenblaze buik gehad, zo vervelend dat mijn verergeren(zelfs spierpijn) Ook wit brood.
Het is voor de meeste puzzelen met deze kwaal maar ik vermoed dat de klachten ergens uit voeding(intolerantie) komt, hooikoors kan de klachten ook sterk verergeren

Anoniem
26-06-2023
Reactie:
Heey kijk even naar je schildklier dan ben op

Anoniem
02-07-2023
Reactie:
Dank Anne, ik heb hier dezelfde symptomen. Super vervelend en ook wel alles uitgesloten en niks mee hart of longen. Wel longontsteking gehad begin dit jaar en ja hoor prednisol en antibiotica gehad, maand later begonnen de heftigste symptomen weer. Net of er lucht naar boven gedrukt wordt tegen het hart. Altijd opgeblazen buik en merk dat mineralen en vitamine slecht worden opgenomen. Dus ben weer aan extra magnesium met taurine beginnen en vitamine minerale complex van Bonusan. Dat is overigens wel goed spul. Hopelijk slaat de magnesium snel aan want dat verminderd de spierpijnen in rug ook.

Tim
08-07-2023
Reactie:
Overdag niet kunnen gaan liggen zonder daarna pijn te hebben in maag/buik gebied. Heel herkenbaar en niemand in mijn omgeving herkent het. Alsof er een knoop ergens zit. Gestrekt liggen en wachten op winden laten is het enige wat helpt. Ik heb dit zeker al wel 30 jaar en weet niet beter maar soms wel lastig inderdaad. Iets ernstigs kan het niet zijn lijkt me want ben op mijn pds klachten na verder gezond.

Anna
24-08-2023

Jouw reactie:Ik word er een beetje wanhopig van (Verhaal 417)

Hallo allemaal,
Ik ben ook al een aantal jaren bekend met pds, soms gaat het weken goed en in een keer weer ellende ( veel last van diarree )
Nu loop ik ook al een jaar lang met zeurende pijn in mijn onderbuik... met soms steken naar mijn liezen toe...(soms even paar weken weg en dan komt het weer ) baarmoeder onderzoek gehad, bloedonderzoek, en al 100 x urine laten onderzoeken en op kweek... niks te vinden...
Ik word er een beetje wanhopig van... herkend iemand dit ? Het is een doffe zeurende pijn .. echt laag in de buik met soms steken naar de liezen en soms zelf beetje in de bovenbenen...

Iedereen sterkte... en toch "fijn" om het hier met elkaar te kunnen delen...

Kimmie
21-08-2023
laatste reactie: 24-08-2023

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ja ik heb dit ook gehad. Ik had zoveel pijn in mijn liezen dat ik moeilijk kon lopen.
Allerlei onderzoeken gehad maar er kwam net als bij jou niks uit.
Zou allemaal het gevolg zijn van pds. Na een tijdje is de pijn minder geworden, maar dan krijg je weer ineens andere klachten. Het is om wanhopig van te worden en je wordt steeds maar weggestuurd met leer er maar mee leven.

shawna
22-08-2023
Reactie:
Hoi shawna,

Bedankt voor je reactie !! Ja het is een echte (zeurende) pijn. Net of je constant in de maandelijkse periode zit... heel vervelend...
En toch ga je je er ook druk om maken....

Kimmie
24-08-2023

Jouw reactie:Dikke bolle opgezette buiken (Verhaal 420)

Hallo lotgenoten

Mijn verhaal begint zo 15 jaar geleden ....Na ruim 3 jaar lopen tobben met veel pijn en een heel arsenaal aan verschillende medicatie kwamen we erachter dat ik galstenen had.
Dus galblaas laten verwijderen , en toen begon het gedonder.
Kreeg gal diaree dat als water me lichaam verliet.
Werd er helemaal naar en onzeker van, durfde de deur niet meer uit zonder dat ik eerst af was geweest Deed ik dat niet dan werd ik helemaal para , heb echt de meest nare ongelukjes gehad onderweg.
Heb er nog vaak last van maar dan weet ik ook waar ik op moet letten en wat ik wel en niet kan eten , soms beetje eigenwijs en dan heb ik mezelf ermee.
Nu sinds een jaar rare dikke bolle opgezette buiken. Wel zo vreselijk erg dat ik wel hoogzwanger lijk .
Qua kleding zit alles me in de weg vooral een beugel bh, om helemaal krankjorum van te worden.
Hup naar de dokter ok vezel zakjes want je darmen zitten vol uhmmm ok maar ben altijd aan de dunne, maargoed proberen die meuk ,nou dat hielp dus niet Ok aan de maagtabletten omeprazol goodness ok ok dat hielp een beetje dus beetje blij Maar die bolle buik bleef komen en gaan .
Hmmm voelde toch niet goed weer terug.
Dokter uitgelegd dat ik echt koekoe ervan word, ok kweekje naar het lab van me derrie 2 dingen moesten er getest worden Helicobacter pylori en calprotectine. Van de helikopter pylori kwam niets maar boven Maar de kweek van de calprotectine wel Die moet onder de 50 zijn en was bij mij 80 Schrok me de pestplu ok en wat nu.
Vele scenario's gaan door je koppie op dat moment Ok een ontsteking in mijn lijf pffff wtf zeg !!!! Nu sinds deze maandag aan de Mebeverine voor PDS moet tussen nu en 2 weken verschil moeten gaan voelen Dus hou mijn vingertjes gekruist!!!

Linda
23-08-2023

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Krijg er steeds nieuwe klachten bij (Verhaal 419)

Hoi allemaal, ik heb nu een jaar de diagnose pds. Ik krijg er alleen steeds nieuwe klachten bij waardoor ik steeds denk dat er iets anders aan de hand is, en nieuwe onderzoeken wil. Ben het vertrouwen in mijn lichaam gewoon helemaal kwijt. hoe het begon met obstipatie, buikkrampen en slijm zit er nu ook vaak bloed bij, weinig eetlust en juist veel diarree. nog meer mensen bij wie de symptomen zo kunnen verschillen? word er radeloos van..

annabel
22-08-2023

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Dikke darm die tegen blaas aandrukt (Verhaal 414)

Ik was met mijn vriendin een 2 daagse fietstocht gaan doen. Maar wat leuk moest zijn liep uit op een pijnlijke situatie. Ik kreeg kolieken in mijn zij en rug en onderbuik. Ben toen naar dokter van wacht geweest. Besluit een blaasontsteking waardoor mijn dikke darm tegen mijn blaas drukt en daardoor die hevige pijn veroorzaakt. Zijn er nog mensen met pds die dit al ervaren hebben.

patricia
18-08-2023
laatste reactie: 22-08-2023

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Heel herkenbaar...last van dikke darm en gelijk enorme druk op de blaas...de een na a´dere blaasontsteking...dus toch opletten metwat je eet....nu naar osteopathie en dat helpt..


Anoniem
22-08-2023

Jouw reactie:Rommelt in de maag (Verhaal 418)

Ik heb nu al vijf wk elke dag dat het enorm rommelt in de maag , en dan heel erg opgeblazen misselijk , het trekt in de rug , boeren af en toe en af en toe winderig maar de maagpijn is het vervelendst en dat is het ergst als het zo rommelt , net onder de borsten en trekt in mijn linker schouder , als ik uit eten ga kan mijn linker schouder heel erg zeer doen

Mo
22-08-2023

5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Altijd pijn (Verhaal 22)

Heb zeker al 20 jaar last van pds en het beïnvloed mijn leven. Als het weer heel heftig is diarree paar keer in de week en altijd pijn links in onderbuik ,ga ik naar de dokter en vraag of ik een darmonderzoek kan laten doen,die is ook zo'n 18 jaar geleden gemaakt, maar mijn dokter weigert dat en zegt al die klachten worden veroorzaakt door pds dan ben ik wel weer gerust. Maar als ik dan weer aanvallen krijg dan benauwd mij dat en gaan er allerlei rare gedachte door mijn hoofd van ,zal het niet want anders zijn. Mijn vraag is wie heeft er ook altijd pijn in onderbuik aan de linker kant.

Anthonia
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 21-08-2023

53
45
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Beste Anthonia,
İk heb ook weleens last in onderbuik, linkerkant- net onder de ribben. vooral als ik lang heb gezeten voor werk bijvoorbeeld en ook darmen niet volledig leeg zijn door ontlasting. ik heb het gevoeld dan dat de darmen niet genoeg leeg zijn- net of ze geen rust krijgen.. ik blijf dan vooral water drinken, dit geef wat rust of neem soms camille thee. ik eet op zulke dagen niet te veel om darmen rust te geven in verwachting tot rust te voelen. en als ik trek heb neem ik wat hapjes ieder keer weer, fruit, nootjes, boterham..

arser
> 2 jaar geleden
Reactie:
Heb precies zelfde bah en altijd bang dat ik dan iets ernstigs heb en de dokter stelt me dan wel weer gerust maar na weer een aanval denk ik nee kan geen pds zijn. Kwil gewoon onderzoek laten doen klaar maar dat wille ze niet want als ze links drukke zegge ze is pds pffff... En me rug zon pijn bahh

Jacky
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ook ik loop al 15 jaar met pijn in me rechte onderbuik en pijn in me maag .Net of het steekt word er ook moedeloos van door de hele molen geweest niks kunnen vinden en toch heb ik angst voor enge dingen

Ria
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik denk dat het je gaat helpen als je gaat scheiden. Je bent dan alleen verantwoordelijk voor je kinderen en kunt een uitkering aanvragen. Het is geen vetpot maar als ik hoor hoe krachtig jij je huwelijk hebt doorstaan, werken en zorgtaken en een niet steunende man en vervelende schoonvader. Ik denk dat je het beter alleen kunt. Heb je vriendinnen? Vraag wat zij vinden en vraag of ze eerlijk willen zijn. Ook als ze iets moeten zeggen wat voor jou niet leuk is of over jou gaat.

Mariken
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik heb ook altijd pijn aan de linkerkant.
Heb twee keer een darmonderzoek gehad.
Alles was prima. Diagnose PDS.

Jeannr V.
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik heb ook al een aantal jaren last links boven met onder de ribbenkast. Word er gek van. Het komt in aanvallen. Duurt een paar dagen totdat ik weer van de pijn af ben. De kramp is soms zo heftig dat je het hoort knakken en de pijn niet te omschrijven.

Delesha
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik heb sinds paar dagen ook erge pijn links onder buik kben heel bang dat ik darmkanker bij me moeder en die zegt is waarschijnlijk pds maar doet ook pijn als ik er op druk

Robin
> 2 jaar geleden
Reactie:
Die steken links onder de ribbenkast ken ik maar al te goed. Ben er nu achter dat dit door chronische hyperventilatie komt en daardoor overbelasting van het middenrif. De enige manier voor mij om de pijn te laten zakken is de ademhaling vertragen. De Buteyko methode is een aanrader hiervoor! Ik herken ook ander klachten zoals pijn links onder in de buik, opgezwollen buik, erge rugpijn en kan nog wel even doorgaan. Denk dat dit allemaal in verband staat met mijn ademhaling en inmiddels is ontwikkeld tot PDS. Maar het gaat al een stuk beter sinds ik bezig ben met ademhalingsoefeningen.

Mirjam
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik heb precies het zelfde het al 1 jaar kan er niet meer tegen dochters denken dat we gek zijn of onzin lullen

Het pyn die ik elke dag heb is niet normaal
Soms gaat de pyn naar het rechter kant

Murat
> 2 jaar geleden
Reactie:
Klopt ik heb steeds druk om naar toilet te gaan betreft ontlasting en dan hoef ik steeds ontlasting onderzocht niet gevonden pure stress zij de dokter. Ben nu bij acupunctuur hopenlijk heb ik daar baat bij mvg rene uit hulst

Anoniem
> 2 jaar geleden
Reactie:
Klopt ik heb steeds druk om naar toilet te gaan betreft ontlasting en dan hoef ik steeds ontlasting onderzocht niet gevonden pure stress zij de dokter. Ben nu bij acupunctuur hopenlijk heb ik daar baat bij mvg rene uit hulst

Anoniem
> 2 jaar geleden
Reactie:
Hallo .hebt steeds last van dat ik wat krom loop van darm links soms andere ontlasting en dan weer niet niet goed voeken hebt zetpilken gekregen om te kijken of het geen ontstekking is .hebt al vaak darmonderzoek gehad .poliepen niet kwaadaardig sterkte gr

Marlies
> 2 jaar geleden
Reactie:
Wees gerust want ik denk dat bijna elk persoon die de de stempel krijg PDS hypochonder klachten ontwikkeld ik ben er zelf ook 1 geworden omdat er niks wordt gevonden en wij willen duidelijkheid waarom raare ontlasting waarom zo veel buikpijn krampen waarom raare ontlasting waarom voel ik me zo raar waarom wordt er niks gevonden ik haal veel tips uit dit forum en ze werken begin met L-glutamine ik neem er zelf een gefermenteerde groenekoolsap kuur bij klink raar maar dat brengt je darmen tot rust eerst laat je een week lang heftige scheten Hahah ja echt en daarna krijg je veel meer energie en zelf vertrouwen in je zelf ik moet ook toegeven dat er altijd een terugval is maar stress is ook heel slecht voor onze darmen succes maar probeer het baat het niet schaadt het niet en alles is natuurlijk geen farmaceutische troep

Tris
> 2 jaar geleden
Reactie:
Hoi Anthonia,

Ik heb ook altijd pijn aan de linker kant van mijn buik. Of boven in het midden.

Mariska
22-10-2021
Reactie:
Hallo ik meestal rechts en ben er ook misselijk bij . Maar mijn alpropectine is ook verhoogd .
Als ik uit mijn bed stap dan is het er . Het eerste wat ik eet komt er binnen een kwartier uit als water . Dan soms nog 3x . Het is er iedere dag .
Mijn leven word er heel erg door belemmerd. Het is zo goed als altijd aanwezig . Wie heeft daar nog meer last van ook maagzuur en vol gevoel

Nanny
29-11-2021
Reactie:
Tip, mij helpt Alflorex voor PDS

Anoniem
06-12-2021
Reactie:
Jullie hebben links last .maar ik aan de rechterkant. Wie heeft het ook rechts.?
Gr marjan

Marjan
07-12-2021
Reactie:
Heb ik ook last van links onder buik en diaree

Anoniem
24-12-2021
Reactie:
Hoi heb nu ook al jaren last voornamelijk aan de rechterkant pijn. Het gekke is inderdaad dat je naar verloop van tijd steeds weer in paniek raak dat er iets ergs aan de hand is. Tot dat Je bij de dokter bent geweest en alles hebben na gekeken. En iedere keer zeg ik tegen me zelf klachten komen van de pds maar het gekke is dat je altijd na een tijd de controle verliest en toch weer langzaam in paniek raakt. Misschien en dingetje voor mensen met pds om 2 of 3 keer per jaar en soort controle te geven zo Dat de geest rustig blijft.

Patrick
06-01-2022
Reactie:
Ik herken jullie pijn en ellende erg goed. Heb PDS sinds 1975 en elke keer denk ik weer dat het iets anders moet zijn. Je wordt echt een hypochonder en dat is geen schande.
Ik heb de afgelopen jaren meer last gekregen van mijn darmen. Links, rechts, midden en rond de navel, onder de ribben. Brandend maagzuur en allerlei andere ellende. De nodige onderzoeken gehad en al die keren kwam er niets uit. Je denkt dat je je aanstelt.
Door het gedoe met diarree en/of obstipatie ben ik, natuurlijk, zelf gaan dokteren met eten en andere dingen.
Ik heb het meeste baat bij het Fodmap dieet. Sinds ik de gluten heb laten staan en de melkproducten beperk is de diarree nog maar beperkt aanwezig. Eet ik brood dan is het weken mis. Wel is de obstipatie gebleven. Veel vezels en elke dag een of twee keer brood uit het tosti-ijzer met olijfolie en extra belegen kaas, super veel verse groenten/fruit en glutenvrij brood van Schar of Vrij van Albert Heijn. Beide hebben veel vezels en gebakken is het te eten. Ik gebruik dagelijks L-Glutamine en pre en pro biotica en het gaat redelijk. De buikpijn en aandrang is overdag constant aanwezig.

Marja
17-01-2022
Reactie:
Als het zo lang geleden is dat je een darmonderzoek gehad hebt kan het toch wel eens opnieuw zeker,er kan altijd iets bijkomen.

Diane
29-01-2022
Reactie:
heb ook links onderin al een week iedere dag pijn daar wat een rot gevoel echt dit beinvloet je leven zo wel heb al 20 jaar pds ook krijg ik er veel last van als ik zwaar til zijn er nog m,eer mensen die dat hebben met zwaar tillen komt het op zetten

sietzo
29-01-2022
Reactie:
Hoi ik loop al jaren met die zelfde pijn ,nu blijf die pijn regelmatig het lijkt net als of er een tennisbal aan de linkerzij zit en doet erg pijn ,wisselde ontlasting, winderigheid ,ik hebt 5jaren geleden een acute alvleesklier ontsteking gehad ,sinds die dag is het echt be gonnen, alle onderzoeken gedaan darm onderzoek scan laten doen bloed onderzoek tot darm en ontlasting ,niks gevonden maar die pijnen worden steeds erger ,mijn hele lichaam staat soms in brand echt doffe pijn e maar windjes laten en ook valse drang om naar de wc tegaan ,dan komt er geen drup uit of diaree.ik wordt er zo onze zeker van .en soms heelerg benauwd oke kan je hier op reageren als dit jiu bekend komt.gr van glenn

Glenn
31-01-2022
Reactie:
Ik ervaar net hetzelfde. Het beïnvloedt echt mijn leven.

Annemie
28-03-2022
Reactie:
Ik al twee jaar heb pds

Marij
01-04-2022
Reactie:
Heb al 1,5 jaar Elke dag van mij buik. Links onder de de ribben daar waar je dikke darm de kronkeling maakt. Ontlasting is normaal. Echo gehad niks op te zien. Het is er echt iedere dag en trekt ook naar mijn rug en zij. Soms om gek van te worden. Ene dag meer last dan de de andere dag. Sterkte iedereen

Erik
04-07-2022
Reactie:
Ik heb ook al zo’n 12 jaar last nu de laatste 2 jaar erger en slijm bij mijn ontlasting. Die aanvallen duren langer en ik kan vrij weinig. Het belemmert echt ook op het werk.

Manon
09-07-2022
Reactie:
Herkenbaar ik heb al meer dan 390 jaar met komen en gaan last links onder in mijn buik en bijna constante aandrang. Tevens drukt dit op mijn blaas zodat ik ook vaak andrang heb om te plassen. Vaak duren die aanvallen van een paar dagen tot een paar weken en dan weer een hele tijd weinig last.

Anoniem
22-07-2022
Reactie:
Herkenbaar ik heb al meer dan 30 jaar met komen en gaan last links onder in mijn buik en bijna constante aandrang. Tevens drukt dit op mijn blaas zodat ik ook vaak andrang heb om te plassen. Vaak duren die aanvallen van een paar dagen tot een paar weken en dan weer een hele tijd weinig last.

Anoniem
22-07-2022
Reactie:
Ook ik heb last van krampen in mijn linker onderbuik. De diagnose is diverticulitis, dat is een uitstulping in de dikkedarm. Medicijnen zijn er niet. Soms Duspatal, Buscopan als medicijn uitgeschreven voor de krampen. Succes verder!

Lisa
17-08-2022
Reactie:
Ik kan je echt helpen ik hebt het ook probleem in hele buik zoek maar op komt door adhessie verkleving in het buik kunnen ze niet zien met mri alle diagnose alleen kijk operatie gaat naar maarstrichtziekenhuis ze komen achter wat het is zoek op verkleving darm dan word gezet ermee leven maar terwijl operatie mogelijk is om de verkleving eruit halen

Emre
07-11-2022
Reactie:
Heb jeal is coloscopie laten doen ?
Lijkt mij op divertkels in je darm

Anoniem
04-01-2023
Reactie:
Ja daar heb ik ook altijd heftige pijn ik heb al veertig jaar pds. En niets helpt de ene keer verstopping en de andere keer diaree. Ben ook zo misselijk en echt ziek van. Soms voel ik mij zo verdrietig dat ik dit al jaren heb en geen verbetering. Heb ook diabetes en ook nog divertikkels. Ben zo moe kan bijna nergens meer naartoe vanwege de pijn. Ik wens jou ook heel veel sterkte toe. Groet mina

Mina
11-03-2023
Reactie:
Ik heb ook altijd alleen maar pijn aan de linker kant en in mijn zij en rug ik kan ook niet op mijn linker kant slapen

Diana
26-03-2023
Reactie:
Marijke al 8 jaar buikpijn en alle onderzoeken en medisijnen gehad

Anoniem
10-04-2023
Reactie:
Ik heb ook pijn in mijn linker onderbuik,word er soms moedeloos van,heb ook poepzak gehad was prima mijn buik na gekeken was ook allemaal goed,nu merk ik als ik weg moet dat ik last krijg van de spanning van lang in de auto zitten mss is er niet snel een toilet in de buurt en dan gaat het beginnen,hoop er toch wel van af te komen het gaat je leven beheersen,en voor mijn partner is het ook niet leuk,hij probeert overal rekening mee te houden maar hopen op een betere toekomst en dat we er eens van af komen

Carla
26-05-2023
Reactie:
Ik heb ook pijn in mijn linker onderbuik,word er soms moedeloos van,heb ook poepzak gehad was prima mijn buik na gekeken was ook allemaal goed,nu merk ik als ik weg moet dat ik last krijg van de spanning van lang in de auto zitten mss is er niet snel een toilet in de buurt en dan gaat het beginnen,hoop er toch wel van af te komen het gaat je leven beheersen,en voor mijn partner is het ook niet leuk,hij probeert overal rekening mee te houden maar hopen op een betere toekomst en dat we er eens van af komen

Carla
26-05-2023
Reactie:
X misschien verstandig van specialist te wisselen?

Anoniem
06-06-2023
Reactie:
Heb dat al jaren darmonderzoek gedaan niets aan de hand .ook pijn links en over gans mijn onderbuik .

Christelle
13-06-2023
Reactie:
Heb ook altijd al jaren pijn in de linkeronderbuik schuin onder de navel echografie gehad 2x coloscopie,niks te vinden,wel altijd pijn,je moet eroverheen stappen,ja makkelijk gezegd als je elke dag pijn hebt,dan weer elke dag poepen dan weer een paar dagen niet,vaak plassen,pds zeggen ze

Bob
06-08-2023
Reactie:
Ja die pijn linksonderbuik heb ik ook altijd,ergste bij zitten,2x coloscopie gehad,en echo onderbuik,allemaal,goed maar blijf altijd die pijn houden.

Bob
07-08-2023
Reactie:
Ook krampen direct na eten, onderbuik tot in rug. Dan denk ik ook aan iets kwaadaardigs maar dan zegtmijn dokter hetzelfde als de jouwe. Lastig leven

Anita
10-08-2023
Reactie:
Ja ik heb elke dag pijn in mijn linkeronderbuik,2x coloscopie darmonderzoek gehad,echo algehele buik gehad,alles goed,de pijn blijft,rommelende darmen,boeren,en klote gevoel,ze gooien het op pds,maar je gaat na zo'n lange tijd heb dit al 3 jaar vanalles denken maar tja het is erg klote elke dag,sommige zeggen je denkt er te veel aan,ja makkelijk gezegd wij moeten ermee leven,maar ik vind het erg fijn om er met iemand over te praten die hetzelfde heeft

Bob
13-08-2023
Reactie:
Ik heb dat ook dat boeren, vooral als ik iets gegeten of gedronken heb. Vreselijk. En droge mond en veel slijm in de keel. Verder depressief en natuurlijk constant maag- en darmklachten. Zit ook nog in een burnout dus dan hakt PDS er extra in 😥

Thomas
14-08-2023
Reactie:
Ik heb dagelijks buikpijn met uitstraling naar de endeldarm. Mogelijk gewoon weerpijn vanuit de darmen. Ben regelmatig misselijk. Ik drink veel en eet super gezond. Obstipatie is erg vervelend. Op een gegeven moment wordt je toch onzeker of het wel pds is. Nou als dat het niet zou zijn dan was ik , na 45 jaar pds, er niet meer geweest. Toch blijf je twijfelen. Het lijkt wel of het erger wordt naarmate te ouder wordt.

Mar
21-08-2023

Jouw reactie:Rechtsonder, bijna in de lies pijn? (Verhaal 416)

Zijn er mensen die rechtsonder, bijna in de lies pijn hebben?
Maanden geleden kreeg ik op een dag smorgens enorme lage buikpijn, precies menstruatie achtige pijn maar dan veel erger, ik ging naar het toilet en had aandrang maar er kwam niets, ondertussen deed dit zoveel pijn dat ik duizelig werd, begon te zweten en ik net niet flauwviel. Die dag had ik op en af last van (lichtere) krampen over mijn hele onderbuik en duizeligheid. De dag erna naar dokter geweest en afspraak bij gynaecoloog gehad voor echo, we dachten dat het mijn eierstok was omdat ik toen nog geen last van vreemde stoelgang had. Op de echo was niks te zien. Ondertussen kreeg ik geleidelijk aan toch last van wisselende stoelgang (smorgens vrijwel altijd slap en tijdens de dag aandrang maar moeilijk om te gaan) smorgens moet ik soms 3-4 keer naar het toilet lopen. En voor de rest opgeblazen buik, winderigheid, borrelende darmen, duizeligheid met periodes, soms beetje misselijk, op en af pijn vooral rechtsonder, soms links en soms over mijn hele onderbuik. Pijn wisselt af van steken tot zeurende pijn. Dit trekt soms naar mijn benen en rechterzij. Pijn rond de navel of maagstreek komt bij mij zelden voor. Ook als ik menstrueer worden klachten erger en ze zijn veel pijnlijker dan eerst. Binnenkort moet ik bloed laten trekken voor lactose en gluten intolerantie. Ik heb zelf al met voeding geëxperimenteerd en opgeblazen gevoel verminderd wel maar stoelgang wordt niet echt normaal, die is vaak droog en plakkerig wanneer ik moeite heb met naar het toilet te gaan.

Jolien
21-08-2023
laatste reactie: 21-08-2023

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Wel al meer dan een jaar last van zeurende pijn in mn onderbuik... soort menstruatiepijn..dat soms uitstraalt naar mijn liezen en soms zelfs been. Ook pds en al onderzoeken gehad (baarmoeder, bloedonderzoek en urine nagekeken)
... soms weken last van en dan is het weer even weg... weet niet of je dit herkent?

Kimmie
21-08-2023
Reactie:
Ja dat heb ik ook regelmatig die 'menstruatiepijn' maar de soort pijn wisselt steeds af. En ja soms zit er wel eens dagen hier en daar tussen zonder last. Hebben ze eerst nog andere onderzoeken gedaan voor je de diagnose pds kreeg?

Jolien
21-08-2023

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Het gevoel van dood gaan door pds (Verhaal 411)

Heeft er iemand ook hallucinaties, angststoornissen. Het gevoel van dood gaan door pds?

Ik heb alle maar ook alle symptomen van pds
Maagzuur, verschillende stoelgang ofte wel dagen niet naar het toilet of te wel 6 keer op een dag. Heb nu ook last van migraine erdoor kan licht en lawaai niet aan. Ik ben oververmoeid ik wil altijd alleen maar slapen. Maar mentaal zie ik het meeste af. Ik krijg heel de tijd het gevoel dat ik dood ga ik denk altijd aan de dood. Ik hallucineer erdoor. Bv Ik denk heel de tijd dat iemand naar me kijkt en wanneer ik dan terug kijk dan zie ik de persoon naar een ander richting kijken. Ik word er depressief van wil niet meer zo leven wie heeft dit ook en wat moet ik doen ajb

Yasmine
09-08-2023
laatste reactie: 21-08-2023

7
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Lieve Yasmine.ga svp hulp zoeken.er is echt hoop,met de juiste hulp,ik ken je niet,maar vind dit heel erg voor je.ik laat g momenteel op bed met darmklachten,heb al jaren pds,ga na een tijdje ook twijfelen en ik weet, dat werkt averechts.niet opgeven,heel veel sterkte!,hoop,dat je snel de juiste hulp krijgt!

Maria
10-08-2023
Reactie:
Hallo Yasmine, hallucinaties heb ik niet, maar het gevoel dat ik doodga en de volgende dag niet meer haal komen me bekend voor. Maar uiteindelijk komt er toch weer een dag dat het wat beter gaat. Het gekke is dat ik me dan niet meer kan herinneren hoe slecht ik me heb gevoeld. En omgekeerd hetzelfde, als ik me slecht voel weet ik niet meer hoe het is om me beter te voelen. PDS is echt verschrikkelijk en flink onderschat. Ik heb ook zowat alle klachten van maag en darmen tot onrust en paniekaanvallen. Maar ook depressieve gevoelens, droge mond en veel slijmvorming in mijn keel. Hoofdpijn, moe en vergeet zeker weer wat.....

Vraag me af of jij niet ook burnout bent. Ik zit midden in een burnout en heb er ook nog PDS bij (had ik al eerder). Het ene versterkt het andere en zo kom je in een vicieuze cirkel waar je bijna niet meer uitkomt. Ik blijf ook steeds maar weer alles proberen en probeer niet op te geven.

Veel sterkte !

Thomas
10-08-2023
Reactie:
Ja ik voel me ook zo
Weet niet meer wat ik moet doen

Linda
12-08-2023
Reactie:
Hey, wilde even reageren.
Ja heel herkenbaar, ben al 100x begraven in mijn hoofd inmiddels.
Paardenmelk tabletten kunnen je helpen. Je darmen staan in connectie met je brein, dus de angsten komt omdat alles samenwerkt, je bent uit balans.
Sterkte! ♡

Ama
21-08-2023

Jouw reactie:Epigastrische pijn (Verhaal 156)

Zijn er mensen die ook epigastrische pijn (pijn in midden bovenbuik, boven de maag) ervaren? Bij mij kan het weken en soms zelfs maanden goed gaan en dan plotseling krijg ik een zeer pijnlijke aanval. Meestal na een avondmaaltijd en het duurt dan tot een half uur. Ik kan dan alleen maar heel stil blijven liggen en wachten tot het weer wegtrekt. Herkenbaar?

Claudia
03-05-2022
laatste reactie: 20-08-2023

6
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Dit herken ik! Start half uur na avondmaaltijd. Bovenbuik ipgezet, veel pijn. Niet echt kramp. Stil liggen en zakt weg na een paar uur. Volgende ochtend vaak ontlasting en dan minder pijn

Anne
16-05-2022
Reactie:
Herkenbaar! Ik voel vrij snel na de avondmaaltijd dat het dwars gaat zitten. Vaak word ik in de nacht wakker van de pijn, opgezette buik en een hele rare pijn. Als ik ga staan, zakt het wat. Enig idee inmiddels wat fit is?

Wendy
28-05-2022
Reactie:
Laten nakijken, bij mij bleek het een vernauwing van de slokdarm door littekenweefsel door een verzwering, na een ballonnetje er door te rekken ging het veel beter, ik wacht nu de volgende gastroscopie af.

Eddy
15-08-2023
Reactie:
@eddy dat heb ik ook, tenminste als ik een aantal weken geen maag remmers slik dan krijg ik een heftige aanval die precies 1 uur aanhoud en drinken helpt dan niet altijd helaas. Mijn arts dacht toen der tijd dat het slokdarm spasme was. Goh wat een pijn doet dat!!! Ik heb een slokdarm onsteking gehad die jaren geduurd heeft en met intense pijn tussen de schouder bladen en onstoken middenrif. Heb je meschien tips om zulke aanvallen te ontwijken?

anoniem
20-08-2023

Jouw reactie:Maagzweer (Verhaal 415)

67 jaar. Al heel lang darmperikelen met ook diverticulitis. 2014 operaties aan de dikke darm. Hierna terugkerende klachten van slijmvlies ontstekingen ook in de maag. Maagzweer. Laaggradige ontstekingen. Sinds 7 weken neem ik L-glutamine capsules (500 mg) in de aangegeven dosis 10 g p.d. dus 5 x4 capsules p.d. 3 weken lang en daarna 3 g p.d. Ik denk voor een maand of 3. Bij Orthokennis lees je veel over het lichaamseigen aminozuur L-glutamine. Daarnaast neem ik probiotica (nutribites) met veel stammen waaronder onontbeerlijk rhamnosus bij onderbuik klachten. En ik drink nu decaf koffie. Ben al die weken klachtenvrij. Eindelijk rust in mijn lichaam en ook mentaal. Vind het jammer dat de reguliere medische wereld geen goed antwoord heeft voor de 4 miljoen mensen met darmklachten die zó diep ingrijpen in het leven. Angstig en onzeker maken en stress geeft. Gelukkig is er een forum en troost het enigszins om te delen en kun je zelf je zoektocht starten. Zoals ik me nu voel is het prima en ben nog in overweging om een hypnotherapeut in te schakelen.

Antje
20-08-2023

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Wie herkent deze plek met pijn want ben erg bezorgd… (Verhaal 370)

Hoi! Ik heb een vraag..Sinds 3 maanden pijn heel laag linksonder darm , bijna bij lies . Voelt ook hard aan.. afwisselend diarree en obstipatie, veel gas en opgeblazen. Alles rommelt en maakt geluid. Ben jaren bekend met pds maar niet met deze pijn plek ?
Arts wil colonoscopie maar ik vind het heel eng.. heb wel 2 CT colonoscopie gehad 9 jaar geleden. Bloed etc. was goed
Wie herkent deze plek met pijn want ben erg bezorgd…

Jehda
11-06-2023
laatste reactie: 19-08-2023

8
9
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hey,


Ik herken je verhaal wel, ik loop ook rond met 1 pijnlijke plek links ter hoogte van navel , soms wat minder...dan weer meer. Bij duwen nog meer pijn. Ook echo, ct, colonscopie. Nog steeds niet gerustgesteld met diagnose pds...ook nooit eerder gehad. Ik ben ook vaak geconstipeerd, dus neem nu dagelijks zakjes om mijn stoelgang wat malser te maken.
Dus ik herken je verhaal wel wat...
Groetjes


Anoniem
01-07-2023
Reactie:
Hey.

Ook ik herken het, ik heb op precies dezelfde plek als wat jij omschrijft ook constante pijn. Ik dacht zelfs dat het een cyste op de eierstok zou zijn, maar dit blijkt echt de darm. Ook ik heb last van afwisselend obstipatie en diarree , als het even een tijdje niet lukt om naar de wc te gaan heb ik daar een heel zwaar gevoel in mijn buik alsof mijn darm bijna gaat scheuren zo vol zit het.

Anoniem
02-07-2023
Reactie:
Mijn dokter legde een keer uit dat door PDS :
Je darmen zitten soms zo vol/verstopt dat het uiteindelijk op je blaas gaat drukken. Dit kan het gevoel geven van blaasontsteking, omdat je meer moet plassen en soms ook niet prettig kan uitplassen. Ook kan het zijn dat je hierdoor wel sneller kans hebt op een daadwerkelijke blaasontsteking.

Zelf heb ik hier ook vaak last van gehad als ik verstopte darmen had dat ik veel moest plassen.. heel heel vervelend.

Jessica
03-07-2023
Reactie:
Hey ik herken dit 100% een dik jaar ondertussen al pijn links onder in de darm afwisselende stoelgang problemen en continue het gevoel dat ge moet gaan. Kom al een hele tijd niet meer buiten hierdoor heb geen controle over stoelgang en al paar x problemen gehad onderweg.
Ct en coloscopie gedaan niks te vinden alles is perfect normaal maar wat is het dan?

ano
05-07-2023
Reactie:
Ik heb ook al jaren pijn linkeronderbuik,borrelende darmen pijn is er continu,2x colonscopie gehad echo buikwand,en onderbuik,niks te vinden toch pds en de dikke darm links onder zegt de dokter

Bob
01-08-2023
Reactie:
Zeer herkenbaar. Ik heb ook al ruim 3 maanden pijn links van mijn navel, uitstralend naar mijn rug. Colonscopie, echo, bloedwaarden zijn allemaal goed. Ik had alleen een licht verhoogde calprotectine waarde van 58. Alles rommelt, wanneer ik me ‘s nachts omdraai na een paar uur slaap begint alles weer te rommelen. Er zit ook geen enkele verbetering in qua klachten na al die tijd. Moedeloos word ik er van.

Nicole
02-08-2023
Reactie:
Hallo, heb al jaren die problemen. Heb een bloedanalyse laten uitvoeren op intoleranties, blijkt melk en gluten te zijn.
Als ik hierop let qua eten geen problemen maar is niet evident. Dit weekend veel gaan eten op resto en dat in combinatie met stress gaf een serieuze opstoot v pds. Ben terug beginnen letten op voeding en spasmomen nemen tijdelijk. Hopelijk binnen twee weken opgelost.
Blaasproblemen door de druk in darmen is zeer vervelend, ken ik zeer goed en is door pds.

Ldb
04-08-2023
Reactie:
Ik zit momenteel met hevige pijnen in mijn buik rug en zij. Het is begonnen met eerst of ik net een blaadontsteking had. Ik neem van gisteren buscopan maar helpt weinig. Dus ik begrijo goed wat je voelt. Ben ook weer bang.

patricia
15-08-2023
Reactie:
Ik heb ook erge buikpijn en in anus diarree en
Dan weer 3 dagen niet kunnen ontlasten moet veel
Persen dan komt er bloed mee wie heeft dat ook

Anoniem
19-08-2023

Jouw reactie:Nachtelijke ontlasting (Verhaal 413)

Na een lang diagnose traject is bij mij 30 jaar geleden PDS vastgesteld. Door meer te drinken en vezelrijk te eten heb ik sindsdien PDS aardig op de achtergrond weten te houden hoewel het nooit echt weg is geweest.

Het laatste half jaar heb ik echter nieuwe klachten die afwijken van de afgelopen dertig jaar en die mijn nachtrust dagelijks verstoren. Het beeld is als volgt:
Elke ochtend krijg ik zo rond een uur of vier/vijf hevige krampen in mijn onderbuik waarvan ik wakker wordt. De krampen stralen uit naar mijn onderrug. Vervolgens bouwt zich een opgeblazen gevoel op door gasvorming die zo rond 6.00-6.30 onhoudbaar wordt en ik naar het toilet moet. Tenslotte komt dan mijn ontlasting met veel lucht naar buiten, de ene keer brijig de andere keer veel lucht en wat keutels. De kramp is daarna min of meer over. Na het ontbijt is het eigenlijk allemaal weg en herhaalt het fenomeen zich pas weer de volgende nacht.

Ik heb dit verhaal voorgelegd aan mijn huisarts en die vindt nachtelijke ontlasting geen PDS kenmerk. Vervolgens zijn er allerlei testen uitgevoerd om Crohn, colitus ulcerosa, coeliakie etc. Uit te sluiten. Ook is er een iFOBT test gedaan om bloed in mijn ontlasting op te sporen ivm mogelijke darmkanker. De volgende stap is een colonscopie. Daar heb ik ervaring mee en zit er niet echt op te wachten. Maar als het moet dan moet het.
Voordat ik die stap neem wil ik eerst toetsen of nachtelijke ontlasting etc zoals hierboven beschreven inderdaad niet bij PDSS hoort zoals mijn huisarts beweert.

Klopt het wat zij zegt of zijn er hier mensen die zich herkennen in mijn nachtelijke klachten en bij wie die klachten onderdeel zijn van hun PDS? Ik hoor graag jullie ervaringen

George
18-08-2023

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Overloop diarree? (Verhaal 346)

Heb al jaren last van mijn darmen. Alles uitgeprobeerd, maar niets helpt of is duidelijk. Ik zelf denk aan overloopdiarree, maar heb toch mijn twijfels. A ls ik s"morgens naar het toilet ga is alles heel normaal. Niets aan het handje zou je zeggen. Maar na de lunch begint het al vaak te rommelen en wordt ik erg winderig. Na het avondeten moet ik maar afwachten wat er gaat gebeuren. Je wordt er erg onzeker van.
Maar zou het kunnen ,dat een oorzaak verklevingen in mijn buik zijn.?
Heb 3 redelijk zware ingrepen in mijn buik gehad. Dus dat zou de doorgang ook kunnen belemmeren , met als gevolg overloop diarree. Wie heeft hier ervaringen mee? Hoor het graag.

Reina
18-04-2023
laatste reactie: 18-08-2023

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Nee maar wel met zeer ernstige obstipatie's. Maand lang niet kunnen poeppen 2x in het afgelopen 2 jaar opgenomen. Weken aan een stuk hoge klysma's in het ziekenhuis. De medicijnen die ik kreeg werd ik alleen maar zieker van en mijn klachten verergerde. Daar stopte ik mee en de obstipatie's stopte (mijn eerste was na een allergische reactie op oxexepam). Wel weet ik uit ervaring hoe obstipatie's voelen dus daar zou ik je misschien mee kunnen helpen.

Maria
18-08-2023

Jouw reactie:Laatste jaren word het precies heftiger (Verhaal 407)

Hallo allemaal,
Sinds jaren ben ik bekend met pds, maar de laatste jaren word het precies heftiger.

Ik heb ik sommige periodes, minder eetlust en drink dan ook weinig, wat zorg voor een krop in de keel.

Ook last van afwisselende stoelgang, geen vaste stoelgang meer sinds een lange tijd.


Iemand bekend met dit? En ook gas stoelgang, dus enkel vocht.

Ik heb al zoveel geprobeerd dat ik vaak het ergste denk, (darmkanker Enzo) mijn bloed is oke, en heb ook last van fybromyalgie.

Ik hoop een beetje een gerust gevoel te krijgen.

Landy
05-08-2023
laatste reactie: 15-08-2023

4
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi Landy, ik heb precies hetzelfde. Eet soms dagen niet en veel slijm in mijn keel. Maar die slijm heb ik ook als ik wel eet. Gas stoelgang zoals jij het noemt heb ik ook vaker last van.

Wordt er in iedergeval radeloos van en heb ook al zoveel geprobeerd. Heb momenteel veel stress wat alles natuurlijk ook nog eens verergert. Ook bij mij lijkt het steeds erger te worden naarmate ik ouder wordt (ben nu 51). Ben ook bang iets ernstigs te mankeren ondanks dat onderzoeken dat uitsluiten. Maar logisch dat je aan iets ernstigs denkt met al die klachten

Thomas
11-08-2023
Reactie:
Ik ben nu 63 jaar en het is nog nooit zo hevig geweest als nu. Ik moet morgen vertrekken met mijn vriendin op fietsvakantie en ben zo bang. Ik heb het vooral ook erg in rug en zij. Neem buscopan. Weinig resultaat

patricia
15-08-2023

Jouw reactie:Diagnose pds op mijn 50e, is dit mogelijk? (Verhaal 220)

Hoi hoi, ik ben bijna 50 jaar en heb sinds kort de diagnose pds van de huisarts gekregen. Is dit mogelijk om op je 50e ineens zo'n diagnose te krijgen? Er is wel een bloedonderzoek gedaan maar daar kwam verder niks uit. Zijn hier meer mensen die dit op deze leeftijd of oudere leeftijd hebben gekregen? Hoor graag van jullie.

Anoniem
23-09-2022
laatste reactie: 14-08-2023

15
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ook ik kreeg op mn vijftigste,de diagnose PDS,na een darmonderzoek.ij ben nu 75 jaar en heb nog steeds geregeld klachten.in wisselende gradaties en perioden.soms echt wanhopig,want ik ben dan ook moe en down en vaak niet fit, beetje algemeen ziek gevoel.ik slik dan Tempocol en dat helpt wel wat,maar ik ben een stresskip en weet,stress maakt het alleen maar erger.

Maria
02-05-2023
Reactie:
Ja hoor, ben 55 en kreeg 2 weken geleden te horen dat de klachten veroorzaakt worden door PDS.

Eric
07-05-2023
Reactie:
Ik was 60 toen ze pds vast stelde. Ik lig nu bijna dagelijks op de bank met obstipatie en veel lucht in darmen en boven buik. Om moedeloos van te worden

Josette
14-05-2023
Reactie:
Ik ben 65 en heb de diagnose gekregen, een paar maanden geleden. Ze zijn nog verder dingen aan het uitsluiten die mijn klachten ( obstipatie, opgeblazen buik, continu aandrang) verklaren. Maar er komt tot nu toe niks uit. Heel vervelend, het houd je constant bezig. Soms heb ik erook een paar weken helemaal geen last van. Echt vervelend en hoe je er mee om gaat moet je zelf maar uitzoeken, is mijn ervaring. Dietiste heb ik ook gehad. Nou sterkte, ik probeer toch maar gewoon door te leven met de klachten, ik werk ook nog. Op vakantie als ik veel wandel veel minder last, maar ik kan nog steed s niet zeggen dat er iets is wat echt helpt.

Hanneke
14-08-2023

Jouw reactie:Ervaringen met pepermuntcapsulen? (Verhaal 383)

Wil graag ervaringen weten met pepermuntcapsulen.

Erna
28-06-2023
laatste reactie: 10-08-2023

11
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Pepermuntolie capsules die pas opengaan in de darm (maagsap resistent) van Lucovitaal werken goed tegen darmkrampen en spanning in de darmen. Ik moest het wel 3x op een dag het nemen om het gewenst effect te krijgen. Dus elke maaltijd 30 minuten vantevoren nemen. Het kan zijn dat je de pepermunt zelf ruikt/proeft (maar anderen niet). Het is eigenlijk het enige wat echt helpt tot nu toe.

N
12-07-2023
Reactie:
Het helpt bij mij net als iberogast

mo
31-07-2023
Reactie:
Ik heb op advies van de internist een paar maanden pepermuntolie capsules geslikt. (van Lucovitaal) Helaas deden die helemaal niks bij mij, dus ik heb ze weer laten staan.

Gerrit
04-08-2023
Reactie:
Ik neem tempocol,als ik last heb,het is ook op basis van pepermuntolie.het helpt bij lichte tot matige klachten.soms heb ik enorme buikpijn,dan helpt het niet afdoende.

Maria
10-08-2023

Jouw reactie:PDS en Fybromilalgie (Verhaal 410)

Ik heb met vlagen last van PDS die gekoppeld staat aan Fybromilalgie. Wat ik het meest moeilijke vind aan dit verhaal, is dat ik me telkens moet ziekmelden op het werk. Ik zit de hele dag achter het bureau, maar vind het vooral ook ongemakkelijk wanneer ik een opgeblazen gevoel heb, waardoor ik eigenlijk gewoon me lucht moet laten gaan als nodig. Ik meld me dan maar weer eens ziek. Dit is voor mijzelf ook niet erg motiverend. Ik vraag me soms ook wel af, hoe sirieus mensen PDS nemem als ze dit niet kennen. Ik schaam me hier heel erg voor!

Jami
08-08-2023

5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Osteopaat? (Verhaal 409)

Heb al heel lang PDS ,maar de laatste tijd steeds erger. Zeker 3/4 keer per week een diarree aanval. Wordt er erg onzeker van,want je weet nooit wanneer het komt. Heb er geen pijn bij. Eerst dacht ik overloop diarree maar begin nu te denken aan verklevingen in mijn buik. Heb 3 buikoperaties gehad, dus verklevingen zullen er zijn. Misschien kan een osteopaat iets uitrichten. Wie heeft hier ervaringen mee?

Reina
06-08-2023

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Al vanaf mijn 20ste darm klachten (Verhaal 406)

Heb al vanaf mijn 20ste darm klachten nu in de 50, gal is er ook 10 jaar uit veel gele diarree. Soms ook drol met 2 kleuren herkent iemand dat. Buscopan help wel maar daarna verstopping want nog meer pijn doet

Levina
05-08-2023
laatste reactie: 05-08-2023

3
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Gal, bedoel je dan vocht, schuim?

Landy
05-08-2023

Jouw reactie:PDS en sondevoeding (Verhaal 403)

Zijn hier ook mensen met PDS en sondevoeding?

Anne
03-08-2023

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Heb allerlei specialisten er naar laten kijken (Verhaal 402)

Ik heb nu 7 maanden pds. Heb allerlei specialisten er naar laten kijken, van neuroloog tot internist. maar niemand weet iets. Wanneer ik eet krijg ik ook direct een samentrekkende nek en hoofdpijn. Daarnaast heb ik ook de hele dag door brandende lippen, veel haaruitval en overmatig talg. Weet iemand misschien wat dit kan zijn of bij wie ik terecht kan?

dhrdvj
28-07-2023
laatste reactie: 02-08-2023

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Zou dat niet een allergische reactie op bepaalde voeding kunnen zijn, daar lijkt het eerder op.

Nicole
02-08-2023

Jouw reactie:Hartkloppingen na opgezwollen buik (Verhaal 137)

Hoi allemaal,

ik heb met interesse jullie verhalen gelezen, maar toch niks gevonden die op mijn symptomen lijkt. Ik heb eigenlijk alleen last van opgezwollen buik, soms maagzuur... en bijna dagelijkse hartkloppingen. De hartkloppingen, waar mijn hart over slaat, komen bijna altijd als mijn buik opgezwollen is. Soms komen ze ook als ik me omdraai or buk.

Ik vind dat de opgezwollen gevoel de hartklachten veroorzaakt. Heeft iemand hier hetzelfde idee?

Volgens de huisarts kan dat niet. "Je bent daar gewoon gevoeliger voor", i.e. het is allemaal in mijn hoofd. Ik heb gevraagd of het een "hiatal hernia" of Roemheld, antwoord was altijd een glimlach en "nee hoor".

Volgens een diëtiste kan het wel, als de darm opgezwollen is en tegen het hart drukt. 3-daagse Holter is al twee keer gedaan (niks), bloed is getest (niks). Volgens de arts ben ik kerngezond.

Kan hier wel gek van worden. Twee rijstwafels en een halve kop thee kan ook niet meer zonder hartkloppingen voor de volgende 1-2 uren ...

MH
27-01-2022
laatste reactie: 02-08-2023

9
26
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik had hetzelfde! Uiteindelijk kreeg ik de hartoverslagen van hela curry.. ik ert het niet meer en het is weg

Harry
02-02-2022
Reactie:
Harry, bedankt! Ik ben zelf begonnen met Lucovitaal PDS, werkt tot nu toe goed. Nogmaals bedankt en succes!

MH
24-02-2022
Reactie:
Beste MH,

Ik ervaar dit ook zo nu en dan bij druk bovenbuik. Ik herken het wel, zo nu en dan bij mij persoonlijk.

Het beste ermee.

EH
01-04-2022
Reactie:
Ik herken je verhaal zeker ben zelfs op de hartbewaking beland. En erkenning van de cardioloog of mijn huisarts no way. Maar sinds ik dagelijks 2 doses macrogol gebruik heb ik er minder last van. We zijn de dosis nog aan het bepalen dus ik heb goede hoop.

Ellen
01-06-2022
Reactie:
Ik heb exact hetzelfde. Na het eten, na ontlasting en soms ook voor alles als mijn darmen gaan rommelen. Ik heb het al twee jaar. Huisarts zegt dat het stress is, alleen voel ik dat niet. Er zijn geen aanwijsbare triggers. Om gek van te worden. Slecht slapen is wel een trigger en een harde buik. Maar ik eet langzaam en niet veel, dus waar komt de harde buik vandaan?

Raymond
16-08-2022
Reactie:
Causaliteit tussen hartkloppingen en opgezwollen buik? Dat weet ik niet. Bij mij gaat het wel gepaard, vermoed ik. Ik boek dan iets kloppen in mijn keel / hals. Tegelijkertijd opgezette buik en boeren. Soms vraag ik mij af zijn het hartkloppingen of pufjes lucht die via de slokdarm naar boven komen? Het is wel beangstigend,zeker als het paar seconde tot minuut blijft aanhouden. Daarna gaat het wel over, maar gevoel dat er iets niet klopt blijft hangen. Ik blijf dan zenuwachtig. Bang dat er iets toch niet in orde is.

Jan
11-10-2022
Reactie:
Hoi ik heb dezelfde klachten ik neem soms propranolol voor de hartkloppingen

Suus
13-10-2022
Reactie:
Ik heb ook al tijden hetzelfde probleem. Hart gaat overslaan als ik in een bepaalde houding (in elkaar) zit, net of mijn hart "klem" komt te zitten.
Ik slik soms een extra Tambocor om te voorkomen dat het overslaan overgaat in boezemfibrilleren. Helaas nog geen echte oplossing gevonden.

Nick
15-10-2022
Reactie:
Dit klinkt verdacht veel als het roemheld syndroom. Google er maar eens op.

Marcel
07-11-2022
Reactie:
Ik heb dit ook, super irritant. Soms weken niet dan weer weken wel, en dan ook altijd icm een "volle buik". Alsof al mn bloed naar m'n maag/darmen gaat en de rest het zwaarder heeft. Ik heb het ook vooral dan met opstaan vanuit zitten bijv.
Ook al holter onderzoek gedaan, waar ze gelukkig ook op te zien waren maar kan geen kwaad geeft de cardioloog aan. Toch is het een heel naar en beangstigend gevoel zeker bij een reeks van 3 of 4.
Roemheld syndroom herken ik mezelf ook in, maar goed dan heb je nog geen oplossing.
Fodmap doe ik nu ook maar ook dat vermindert niet dit, wel de overige klachten gelukkig.

Margriet
12-11-2022
Reactie:
Je zou kunnen overwegen om probiotica te gaan slikken. Het helpt je darmflora herstellen. Daarnaast Magnesium slikken voor je hart. Neem dan wel a.u.b. goede supplementen er is namelijk een hoop troep te koop.

Nao
08-01-2023
Reactie:
Ik heb ook dagelijks hartoverslagen en herken je klachten ook… Tis vreselijk

Anoniem
22-01-2023
Reactie:
Hoi nou ik ben niet blij voor jouw maar wel blij nu te lezen dat er nog iemand is die t zelfde heeft als ik .
Ik word er gek van na t eten zwelt mijn buik op en heb ik hartkloppingen elke keer maar weer elke dag!!!!!
Gek word ik ervan ook.
Mijn huisarts vertelde mij ook als je oude word dat je krimpt.
Mijn ribben drukken, zeker wanneer ik zit op mijn darmen ook, ook dat bezorgt mij hartkloppingen.
Wat ik niet begrijp is dat mijn bloeddruk ook erg laag is dan.
Zo frustrerend ......

Betsie
20-02-2023
Reactie:
Hoi betsie
Ik heb krek hetzelfde. Ook al jaren doodmoe. Ik heb dan ook zo een lage bloeddruk.

Ikke
05-03-2023
Reactie:
T begon met hartkloppingen als ik in bed lag. Nu heb ik t ook als ik uit bed ben. Enorm opgeblazen buik. Drukt tegen middenrif en hart. Krijg buikpijn en hoofdpijn en kramp in de nek zodra die hartkloppingen er zijn. Voelt alsof er een blok beton in mijn buik zit. T rommelt en borrelt ook steeds. Veel lucht misschien. Vooral na eten of drinken. T word steeds erger. De cardioloog zegt dat t hart ok is. De maagleverdarm zegt dat t mogelijk de maag is die tegen t hart drukt. Verder onderzoek is moeilijk ivm mijn overgewicht. T beperkt mij erg in mijn dagelijks leven. Vooral de duizeligheid.

Emile
19-05-2023
Reactie:
Ik heb net hetzelfde opgezwollen buik en dan hartkloppingen heel de dag door weet het ook niet meer en dokter weet het ook niet

Vera
17-06-2023
Reactie:
Opgezwollen buik heb ik niet maar krijg wel overslagen of onregelmatige hartslag na eten. Bij mij helpt Gaviscon duo kauwtablet en ik krijg binnenkort een maagonderzoek om te kijken of het te veel of juist te weinig maagzuur is of een maaghernia of wellicht een hormonaal probleem (de overgang).

ELLEN
18-06-2023
Reactie:
Heb precies het zelfde opgezette buik veel boeren en hartkloppinge

Frabk
09-07-2023
Reactie:
Ik heb t zelfde vaak s avonds en s nachts opgezette buik en hartkloppingen of overslagen, ik word ook wakker ermee na 2 uur slapen en later weer en nu blijk ik op dat moment ook super hoge bloeddruk te hebben terwijl overdag het maar iets te hoog is word er gek van.

Pedro

Pedro
12-07-2023
Reactie:
Ik heb dit net zo! Ook alles goed, ben ook kerngezond maar zo voel ik me niet!
Mijn buik is dik en krijg iedere dag felicitaties en de vraag wat word het blauw of roze?

Tijdje koolhydraat arm gegeten maar viel ik 3 kilo mee af en dat was het.

Wie heeft een oplossing?

Karlijn
13-07-2023
Reactie:
Zo herkenbaar heb ook PDS maar er is mij altijd gezegd dat het een allergische reactie was flauw vallen hartkloppigen ik lijk wel 5md zwanger zit +-1 a 2 op het toilet en mijn man houd mijn hoofd vast terwijl ik vootover bijna flauw val.
Het zweet druipt van mijn kin en elke 10 min worden de krampen heviger en heviger het lujkt of ze een harpoen door mijn ingewanden trekken
Net of een obstructie nu is effe zegt en nu gaan we,alles lossen ..voel en hoor het borrelen in mijn li zijde tot ik uiteindelijk explodeer en dan...halleluja...bevend van de kou bij 28° kruip ik onder een deken of in mn bed ..de dagen nadien nog milde last in mijn lijf en li. Flank ..neem vt.B12 alle dagen probiotica/ magnesium.. let op wat ik eet maar ben bijna benauwd om op restaurant te gaan...ps ben wel allergisch ook van van alles en nog wat ..maar nu stel ik mij hier toch vragen bij

F.
14-07-2023
Reactie:
Geen idee of je een vrouw bent boven 50 maar dit klinkt als overgangs verschijnselen , kijk maar eens bij die klachten.

Anoniem
15-07-2023
Reactie:
Ja heb precies dezelfde klachten ,opgezette buik ,veel boeren,winderigheid en hartkloppingen verschrikkelijk

Frank
23-07-2023
Reactie:
Ik herken het wel, maar bij mij is het iets anders. Bij mij begint het met een heel warm/heet gevoel van binnen wat komt opzetten, lijkend op een opvlieger. Daarna volgt een mega snel kloppend hart. Mijn hartslag is echt hoog. De eerste paar keer dat ik dit ervaarde raakte ik natuurlijk in paniek. Ben ook 3 x in de afgelopen jaren bij de spoedpost geweest omdat ik echt dacht dat het mijn hart was(verleden erg hypochonder geweest m.b.t hart). Gelukkig geen hartafwijking o.d. artsen wijten het vaak aan mijn maag/darmen. PDS.
Ik raak niet meer heel erg in paniek nu, ik voel dat het echt bovenuit mijn buik/maagstreek komt. Ik voel dan ook vaak dat ik naar het toilet moet, maar de eerste keer dat ik dan ga lukt het niet. De keer erna meestal wel.
Ik probeer rustig te blijven, maar soms is dat echt lastig met deze klachten

Mirelle
23-07-2023
Reactie:
Ik heb door pds druk op mijn longen
De medicatie is salmalvine en dat werkt wel.

William
25-07-2023
Reactie:
Ik denk dat het te maken kan hebben met een kalium tekort. Laat dat eens checken. Lees maar op google

Jeroen
02-08-2023

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Zeurende pijn rechts onder mijn ribben (Verhaal 283)

Ik heb bij vlagen last van een zeurende pijn rechts onder mijn ribben. Het lijkt alsof er een bal zit, is niks te voelen hoor, en het is een branderig irritant gevoel. Het kan ook zo 3 maanden weg zijn, en dan komt het weer langzamerhand. Allerlei onderzoeken gehad en die wijzen niks uit. Zou dit ook pds zijn?
Slikken jullie ook wel eens een periode pijnstillers om het werkbaar te houden?
Ben benieuwd.

Geanna
23-01-2023
laatste reactie: 01-08-2023

14
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Heb je wel eens gedacht aan endometriose? Ik heb daar waarschijnlijk ook veel pijn van rechts bij mijn ribben. Daarnaast ook pds stempel.

Jessica
08-06-2023
Reactie:
Ik drink sinds 1 week Kefir melk (AH eigen merk en €1.29 per liter). Na 4 dagen drinken (ontbijt, middag en s avonds) is borrelen/krampen en winderig zijn 75% minder geworden.
Ik gebruik ook naast Kefir Lactolerantie van kruidvat. Maar Lactolerantie capsules stop ik ermee om te kijken welke van de 2 producten effect heeft op mijn PDS.
Wordt vervolgd.

Richard
09-07-2023
Reactie:
Ik heb ook PDS en ook endometriose en heel veel divertikels. En heb dus ook rechts boven, net onder ribben, naar de zijflank en naar rug toe veel last maar de geconstateerde endometriose zit links onder. Ze zeggen dat endometriose overal kan zitten in je buikholte. Over een maand ga ik terug naar de MDL arts om hierover te praten. Ik zal het delen als hier wat uit komt.

krijgert
15-07-2023
Reactie:
Beste Geanna,

Ik heb precies dezelfde klachten op dit moment. Ik heb pds en heb deze klachten 1,5 jaar geleden ook gehad en verdwenen doordat ik melk liet staan. Afgelopen tijd heb ik veel kaas gegeten, wat ook een melk product is, dus laat het nu ook maar even staan. Goed bij jezelf nagaan wat je de laatste tijd veel hebt gegeten en dat maar voorlopig even laten staan. Het is een zoektocht maar zeker het proberen waard. Trouwens snachts heb ik helemaal geen last.
Sterkte en succes met uitzoeken.
Groeten, Ilse

Ilse
01-08-2023

Jouw reactie:Candida dieet heeft geholpen bij pds (Verhaal 1)

Ik heb eigenlijk al heel lang last van PDS. Bij mij uit zich dat in een opgeblazen gevoel en gasvorming in mijn buik.

Als ik stress heb kan het erger worden.

Ik heb verder gemerkt dat voeding ook van invloed is. Sinds ik een candida-dieet heb gedaan en daardoor veel minder suikers en koolhydraten heb gegeten, zijn de klachten aanzienlijk verminderd.

Nu blijf ik voorzichtig met de hoeveelheid suikers die ik eet.


Anoniem
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 29-07-2023

44
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Dat klopt , bij mij net zo , minder last als ik minder suiker en koolhydraten binnen krijg

mo
29-07-2023

Jouw reactie:Bijna flauwvallen van de pijn, hoort dit alles bij PDS? (Verhaal 386)

Hi, wie herkent dit?

Paar nachten terug werd ik wakker met pijn in de buik. Dit ben ik gewend van mijn PDS wat vastgesteld was toen ik een jaar of 15/16 was. Inmiddels 25 en heb ik nog wel eens aanvallen..

Dit was anders.. ik ben op het toilet gaan zitten ging plassen en dacht ik ga weer op bed Dit gaat niet goed. Voor ik het wist werd ik zwart voor de ogen en kon ik amper op mijn benen staan van de hevige pijn. Ik kreeg zweetaanvallen dat het zweet letterlijk van me afdrupte en ik mij gewoon nier verplaatsen kon ,omdat ik het gevoel had van flauwvallen, overgeven en die helse pijnen in mijn buik links onderin de buik ter hoogte van de navel richting de lies.
Doktersdienst hier geweest.. ja mevrouw het lijkt toch op PDS klachten weer.. wij geven u zakjes om de darm te legen..

Ik was er het hele weekend niet helemaal gerust op maarnhet zakte gelukkig af heb mijn ding kunnen doen.. nu voelt het alsof ik gigantische spierpijn heb in die zij.. en na wat eten heb ik nog heftige pijn .. dus toch maar een zakje genomen, want die neem ik liever niet.. nu heel misselijk.

Herkent iemand überhaupt zo'n heftige aanval van PDS en ook de heftige napijn in de zij wat voelt alsof het de spieren zijn?

Ik wordt altijd vrij onrustig van heeeelee heftige pijnen en hoor graag of ik niet de enige ben die d bijna moest flauwvallen en die zweetaanvallen.. (van de pijn neem ik aan) ook soms uitstraling naar de benen .. en rug

Hoort dit alles bij PDS?

Jessica
03-07-2023
laatste reactie: 29-07-2023

5
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Is dit normaal? Om zo' heftige aanval te hebben. Het was bij mij maanden goed op soms heftige buikpijnen na, maar zo'n aanval al jaren niet meer gehsd

Jessica
03-07-2023
Reactie:
Wie kan mij helpen?
Of zich hierin herkennen?

Ik heb inmiddels laxeer zakjes ben een dikke week verder en heb helaas nog flinke ups and downs.. deze aanval duurt ben ik bang langer dan dat ik normaal altijd had. Kan het ook met je leeftijd erger worden? Het is echt heel heel lang goed gegaan en nu voel ik me er al een dikke week flink moe en ziek van.

Jessica
11-07-2023
Reactie:
Hey Jessica

Of het helemaal normaal is weet ik natuurlijk niet, maar bij mij kan er ook plots heel hevige pijn opkomen. Dit wordt voorafgegaan door een soort opvlieger. Ik krijg het warm, wordt helemaal misselijk, begin te zweten en dan voel ik plots hele zware krampen. Als dat gebeurd, heb ik vrijwel meteen een toilet nodig. Meestal moet ik dan geen behoefte doen, ook al voelt het zo.

Dit gebeurt altijd plots en zonder waarschuwing, zelfs als ik ontspannen ben en er niet aan denk. Al heeft het volgens mij wel veel te maken met hoeveel stress ik in het algemeen heb. De aanvallen zijn bij mij met de jaren erger geworden, al ben ik er ook beter mee leren omgaan. Een beetje voorbereid zijn helpt al veel.

Nick
18-07-2023
Reactie:
Hey Jessica,

Ik herken dit probleem zeker, ik heb afgelopen zondag weer zo een aanval gehad na maanden, alleen gebeurde het zo een 4x dat ik een krampaanval kreeg waardoor ik ook 4x ben flauwgevallen, ik moet dan in een soort van foetus houding gaan liggen om de pijn weg te laten gaan. Het begint meestal met oorsuizen, zwart voor de ogen en daarna gaat het bij mij meestal mis. Meestal werkt een natte handdoek wel, maar de laatste keren ook niet echt.

Heb hier al ruim 30 jaar last van maar niet zo erg als de laatste tijd. Mijn familie van moeders kant heeft exact hetzelfde.

Nicky
19-07-2023
Reactie:
Duspatalin eens proberen voor tegen PDS (dit helpt mij al bijna 20 jaar) . Al kreeg ik recent het probleem dat alles opgestropt bleef en een darmonderzoek liet doen en kreeg nieuw medicijn voorgeschreven genaamd Constella (duur spul). Dus kijken wat dit zegt maar allesinds heb ik geen last meer (of amper) van krampaanvallen sinds ik die Duspatalin ben beginnen nemen 20 jaar terug .

Groeten

Wim
29-07-2023

Jouw reactie:Iemand ervaring met de pds supplementen van Finndal & Lucovitaal? (Verhaal 401)

Sinds 2 jaar nu diarree. Heb ook last van veel voedings allergieën.

Heeft iemand ervaring met de pds supplementen van Finndal & Lucovitaal?

Claudia
25-07-2023
laatste reactie: 28-07-2023

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik heb ze allebei geprobeerd maar zonder enig resultaat. in het begin lijkt het vaak iets te helpen maar dat is altijd van korte duur. Daarna deed het niks meer in mijn geval.

shawna
28-07-2023

Jouw reactie:Net of ik een blaasontsteking heb. Maar dat is het niet. (Verhaal 360)

Hallo ik heb al een aantal jaren last van pds. Nu ben ik in 2019 ook begonnen met blaas problemen. Het is net of ik een blaasontsteking heb. Maar dat is het niet. En hier kan ik zo een jaar last van houden. Kan dan slecht zitten en dat terwijl ik cassiere ben. Als ik zit dan komt er extra druk op, en moet ik nog vaker plassen. Iemand hier misschien bekend mee.
Alvast bedankt.

Popje
23-05-2023
laatste reactie: 27-07-2023

7
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Gaat het hier om een steriele blaasonsteking?
Heb zelf al kleine 10 jaar last van PDS/SIBO en sinds een paar jaar last van blaas als ik histamine rijke voeding eet. Gelukkig zelf achter gekomen, huisarts begrijpt niet dat histamine blaasproblemen kan uitlokken.
Vermijd zoveel mogelijk:
Citrusvruchten!
Vruchtensappen uit pak!
Ei (eigeel mag wel)
Spinazie
Noten
Chocolade
Koffie verminderen
Eet zoveel mogelijk vers dus geen voorverpakte voeding.

Wat betreft je PDS klachten, advies logboek bijhouden om te kijken van welke voeding je last krijgt.
Suiker en melkprodukten zijn denk ik voor bijna alle PDS patienten niet aan te raden!


Mel
30-06-2023
Reactie:
Mijn dokter legde een keer uit dat door PDS :
Je darmen zitten soms zo vol/verstopt dat het uiteindelijk op je blaas gaat drukken. Dit kan het gevoel geven van blaasontsteking, omdat je meer moet plassen en soms ook niet prettig kan uitplassen. Ook kan het zijn dat je hierdoor wel sneller kans hebt op een daadwerkelijke blaasontsteking.

Zelf heb ik hier ook vaak last van gehad als ik verstopte darmen had dat ik veel moest plassen.. heel heel vervelend.

Jessica
03-07-2023
Reactie:
Waarschijnlijk zijn je darmen gezwollen met lucht en dit drukt op je blaas… ik herken het gevoel zó goed…waarschijnlijk ben je slank ?
Er is gewoon geen plaats in je buik voor al die vervelende gassen door PDS en zodoende drukt alles naar beneden…gewoon mebeverine EG nemen 2x 2 tabletjes als het écht erg is , afbouwen als het rustiger wordt in je buik tot 3 x 1 tabletje per dag…

Anoniem
04-07-2023
Reactie:
Hi ik herken dus ook de zeer pijnlijke drukkende blaas ik loop hier al een tijdje mee en weet niet meer wat te doen. Ook ik heb pds maar die blaas is gekmakend herkennen jullie echt een zeer pijnlijke blaas zonder een bacterie te vinden. Heb nu toch antibiotica gekregen en dat heeft het branden wel verminderd maar de druk en het pijnlijke gevoel gaan niet echt weg

Linn
25-07-2023
Reactie:
Ik heb al sinds mijn 8ste blaas onstekingen (wel zeker meer dan 50 keer gehad) het kwam constant terug. Ook wel eens dezelfde pijn gehad en dat er niks gevonden was.
Ze hebben het vaak op de kweek gezet en hebben niks kunnen vinden. Cranberry’s van lucovitaal die je 1 keer per dag kan nemen kan de klachten sterk verminderen. En hoeft ook niet eens dagelijks. Heb er in ieder geval al jaren geen last meer van gelukkig (heb ook pds) en had altijd last van menstruatie, blaasonsteking en darm krampen. Geen pretje

anoniem
27-07-2023

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Rugklachten die darmwerking verstoren (Verhaal 327)

Na een val van een fiets liep ik een prikkelbare darm op. Al onderzoek gehad in het ziekenhuis, maar men kon niets vinden. Darmen en maag geen afwijkingen gevonden, maar nog steeds niet naar de WC kunnen.
Volgens de dokter kan het ook van mijn rug afkomen, omdat ik na de val op mijn zij viel en moest zelfs een maandje op krukken lopen vanwege een gebroken bekken. Dat gaat wel beter nu maar nog steeds buikpijn, heeft iemand hier ervaring mee? Ik lees dat rugklachten ook je darmwerking kunnen verstoren, en andersom ook! Wie heeft hier ervaringen mee?

Mart
26-03-2023
laatste reactie: 27-07-2023

3
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
hallo, ja dat kan inderdaad door je rug komen. mijn zoon is vorig jaar op zijn rug gevallen en heeft een ingezakte wervel waardoor hij nog steeds fysiotherapie nodig heeft. hij kreeg ook last van de stoelgang, moeilijk naar de wc kunnen enz. volgens de artsen had het tijd nodig om weer te herstellen omdat de darmen ook gekneusd waren door de val. Met mijn zoon gaat het alweer stukken beter.

leonie
27-07-2023

Jouw reactie:Herkent iemand hier zich in? (Verhaal 48)

Hallo,

Ik wilde graag mijn verhaal delen om te kijken of andere mensen zich herkennen in mijn persoonlijk symptomen.
Ik heb al zon 6 jaar Diagnose PDS gekregen , voorheen milde klachten, opassen met vet eten.

Sinds 3 maand geleden merk ik in mijn linkerbovenbuik beetje onder mijn ribben steken, niet continu maar wel regelmatig per dag af en toe iets heftiger, Heb Bloedonderzoek gehad, Echo en ontlastingsonderzoek, kwam niks uit, daarnaast heb ik regelmatig last van gele/oranje achtige afscheiding , ook zonder ontlasting, vaak winden laten , opgeblazen gevoel, vooral in avonduren, slecht slapen, moe , opgeblazen gevoel, en ben ook paar kilo afgevallen.

Herkent iemand hier zich in?

Dennis
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 27-07-2023

59
24
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Dennis, Ik herken me helemaal in je klachten sinds 3 maanden geleden. Ik krijg binnenkort een aantal uitslagen. Ben benieuwd wat hier uit gaat komen. Graag hoor ik ook van jou hoe het gaat. Beterschap er mee en ik hou je op de hoogte. Groet Danny

Bekend verhaal
> 2 jaar geleden
Reactie:
Zelfde hier vooral als ik plat lig in bed.. borrelende darmen alsof er geen einde aan komt..

Vincent
17-01-2022
Reactie:
Vooral die moeheid, maar bij mij is dat de heledag door. Echt al maanden last van en kom er niet vanaf.

Maus
25-03-2022
Reactie:
Hallo,
Idd, wat je vertelt voel ik sinds 3 maanden. Af en toe, soms uren lang, dan weeral een paar uren niet, die stekende pijn links net onder de ribben. Borrelende darmen, stoelgang soms 10x per dag, dan op andere dagen 1x. Ik merk dat het pijn erger wordt als ik nog niet heb gegeten of een uurtje na het eten van bv fruit. Soms dacht ik dat er iets met mijn alvleesklier was. En dan die constante vermoeidheid. Als ik ga werken (verpleging) dan draai ik puur op adrenaline. Dan volgt de crash als ik thuis ben. Kom niet uit de zetel…Dood moe…

Bea
20-08-2022
Reactie:
Hallo, ik ben momenteel 20 jaar en heb ongeveer 5 jaar geleden te horen gekregen dat ik pds heb.
Dit was in het begin wel lastig, maar naarmate de jaren ben ik er wel steeds beter mee kunnen leren omgaan.
Vanaf begin juni ging alles eigenlijk perfect en voelde ik me heel goed, maar sinds ongeveer een maand geleden kreeg ik plots hele harde steken in mijn maag en darmen, gevolgd door heel explosieve ontlasting + verschrikkelijk harde buikpijn.
Sindsdien veel last van een opgezette buik, veel winden, constant heel moe zonder duidelijke reden, luide borrelende darmen.
Ook merk ik dat mijn linkerribben ook uitsteken en dat ik vermagerd ben.
Mijn stoelgang kan op het ene moment gewoon heel vast zijn en op het andere moment is het dan ook een oranje/geelachtige brij.
Het lastigste vind ik dat ik me bv: een aantal uren goed kan voelen en dat ik dan op 1,2,3 ineens zeer harde buikkrampen krijg en dan heb ik binnen de 2 minuten een toilet nodig.
Ik heb op 19 september een consultatie in het ziekenhuis en hoop er daar meer te weten over te komen.
Want op dit moment ben ik zeer radeloos.
Weten jullie al iets meer? Ik hou jullie zeker op de hoogte!

Julian
04-09-2022
Reactie:
Ik heb dezelfde symptomen !! Alles ik weet mij geen raad meer niemand helpt bij welke arts moeten we zijn .. loop spoed in en uit ..

Isabelle
26-12-2022
Reactie:
Ik heb precies het zelfde maar nog geen oplossing kunnen vinden helaas wordt er gek van

Maurice
30-01-2023
Reactie:
Ik heb de hele dag door en in de nacht ook last van maag en darmen val alleen maar af komt dat ook door pds of niet

Marijke
01-03-2023
Reactie:
Ja precies het zelfde heb ik als jij soms met bloed er bij ben bang Gr agaath

Agaath
19-03-2023
Reactie:
Ik heb ook pds en bij mij doet ook veel pijn kan niet eens eat eten wil wel eten maar pijn in me buik en soms denk je van val je af om dat je veel naar dewc wie heeft dit ook

Hedey
20-03-2023
Reactie:
Heb zelf ook PDS maar daarbij ook nog pijn in maag, darmen en onderrug, is dat herkenbaar voor iemand?
Mvrgr. Mart

Mart
26-03-2023
Reactie:
Aan alle mensen hierboven, met pds, heb ik wat vragen over werk en inkomen.
Hoe zit het met werk? Kan je gewoon hele dag werken?
Of werk je helemaal niet? Kan je op grond van de diagnose gewoon uitkering of een ziektewet aanvragen?

Hoor graag van van je en wens je natuurlijk heel veel succes en natuurlijk beterschap.

Ikzelf loop ook met hetzelfde syndroom, nu al meer dan zes jaar. Alhoewel ik de laatste tijd wel verbetering zie en voel.
Maar normaal eten, drinken, slapen, plassen, enz., deze basisbehoeften helaas nog niet.
Wat wel heel goed genezen is is mijn stoelgang. Voor de ziekte was het patroon verstoord. En tijdens de hoogte momenten van pijn was het heel moeilijk. Maar nu is mijn ontlasting heel goed genezen, als nooit te voren. Maar 1 ding, ik moet me wel aan gezonde en aan de juiste te houden.
Nogmaals veel succes en hoor graag wat jouw bevindingen zijn.
Dank en gr
Rode

Rode Hemel
28-03-2023
Reactie:
Pffff hier zelfde zweten ,soort angst golven in buik ,steken in rechtte zij trek door na rug en heup ,soms misserlijk,ongeregelde stoelgang ,slecht slapen ,angstig,schrikachtig, last van harde geluiden,blindedarm er uit ,galblaas er uit poliepen 6 waar van twee met k er uit ,20cm darm weg gehaald nu ben ik geesterlijk van padje aan raken en ben hulp bij psychiater aan zoeken want gaat paar maanden goed en dan ineens is het er weer en ben ik helemaal van het padje vertrouwd mezelf niet meer .tis een lange zoektocht .💪🏻🙏🏼🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

Sylvia
29-03-2023
Reactie:
Bij mij de hele dag een opgezet gevoel in de rechterbovenbuik. Veel darm gerommel en moeheid. Ook een zeurende pijn richting rechterzijde. Inmiddels al weer een half jaar aan het tobben.

Rob
01-04-2023
Reactie:
Je word hier radeloos van . Je wil elk soort dokter opzoeken . Je wil elk mogelijk onderzoek ondergaan . Je wil elke week naar dokter . De pijn in borstkas komt op . Je hart komt onder spanning .Er is minder pijn tussen 12am en 2pm .Begint bij 2de maaltijd .De diaree kan ernorm zijn .Een maag ct kan resultaat hebben dat je een vertraagde maaglediging hebt. Gevoel dat je darmkanker hebt . Alle reacties die hier zijn bevestig ik

Willy
01-04-2023
Reactie:
Bij mij de hele dag een opgezet gevoel in de rechterbovenbuik. Veel darm gerommel en moeheid. Ook een zeurende pijn richting rechterzijde. Inmiddels al weer een half jaar aan het tobben.

Rob
01-04-2023
Reactie:
Heb je soms geen lactose intolerantie?

Gisje
05-04-2023
Reactie:
Al eens de gal laten na kijken? Ik had veel pijn boven in maag, net onder ribben. Had galsteen. Nu gal verwijderd is geen pijn meer. Wel nog heel veel onrust en gerommel in de darmen.

Evelien
12-04-2023
Reactie:
Ik heb ook pds helaas ik ben moe, opgeblazen rl buik rommelde darmen, hoofdpijn, maagpijn en soms duizelig. 'S morgens gaat het wel vooral na ontlasting. Nu las u k hier een verhaal over massage van je darmen, ook op you tube bij een osteopaat. Filmpje gekeken en zelf al geprobeerd, het hielp gelijk voor de helft. Ga het proberen om een afspraak te maken met een osteapaat, wordt vergoed bij ver schillende zorgverzekeringen. En las ook een middel LUCOVITAAL en nog eentje ALFLOREX. Je probeert van alles toch.
Hoop op de darmmassage, tot die tijd blijf ik het zelf proberen
Groetjes en sterkte voor iedereen.

Sijlvia
18-05-2023
Reactie:
Ik had zelf al jaren het vermoeden dat ik pds had. Maar na een hele poos soms gele vettige diaree te hebben met soms slijm erbij toch maar naar de huisarts geweest voor een gluten test en ja hoor coeliakie. Mogelijk dat laten testen?

L
23-05-2023
Reactie:
Vele van bovenstaande klachten komen mij bekend voor. In mijn tienerjaren ook veel naar het ziekenhuis geweest voor onderzoeken waaruit ze niets vonden. Uiteindelijk waren er dagen dat de krampen soms niet uit te houden waren, ik viel zeer veel af en vermoeid elke dag. Ook wisselende stoelgangspatronen. Na een visite aan een andere huisarts doordat ik radeloos was werd er een stoelgangsstaal afgenomen en was gebleken dat ik te maken had met een parasiet. Hier uiteindelijk speciale antibiotica voor gekregen en maandenlang had ik geen buikpijn meer, terwijl ik jaren hiermee heb gesukkeld. Het enige probleem dat ik nog had was vaak hevige constipatie waarvoor ik spasmomen voorgeschreven kreeg wat me enorm hielp. Ik hoop dat dit verhaal iemand anders ook kan helpen aangezien ik met deze parasiet rondliep van mijn 5 jaar en toen de diagnose pds kreeg en de boodschap van een arts dat ik ermee moest leren leven met deze buikpijnen. Ondertussen krijg ik enkel buikpijn wanneer ik iets verkeerd heb gegeten of ik ergens aan gevoelig ben waarvoor ik dan buscopan gebruik.

Lea
27-05-2023
Reactie:
Hey iedereen,

Ik vind het fijn om iedereen zijn verhaal te lezen. Voel me zo toch iets minder alleen...want op den duur voel je u best onbegrepen en alleen...
Na vele onderzoeken heb ik de diagnose pds gekregen en nog steeds blijf ik angstig.
Ik heb nog stekende pijn links ter hoogte van de navel...dan steken in heel mijn maagstreek, buik. Darmen die rommelen. Dan plots geen stoelgang meer, dat ik laxavit enz moet zetten of darmspoelingen. Doodmoe zijn, geen energie, nugabollen...Spanningshoofdpijn, migraine en toch blijf ik hypochonderen, denken dat ik pancreaskanker heb en noem maar op, vaste klant bij dokter...dus ik ben zo dankbaar dat ik jullie verhalen en tips kan lezen!
Groetjes

Anoniem
14-06-2023
Reactie:
Klinkt als galstenen

Fleur
19-06-2023
Reactie:
hallo,
ik heb dezelfde klachten. links boven onder de ribbenkast. het begint bij mij al s'nachts op te spelen. ook veel hoorbaar gerommel, opgeblazen en winderigheid. hartkloppingen, hoge bloeddruk krijg ik er ook van. Maar na het avondeten voel ik me vaak even een paar uurtjes beter. Het begon zomaar 3 jaar geleden. Ontlasting is heel wisselend maar meestal brijachtig slap. Alle onderzoeken al gehad en ze zeiden dat het sibo was. Veel therapieen en dieeten gevolgd. maar niks heeft tot nu toe geholpen. Momenteel gebruik ik veel probiotica omdat ik ook een onbalans heb in de darmbacterieen. verder weet ik het ook niet meer. vaak wordt ik er zo moedeloos van. volgens mijn huisarts moet ik ermee leren leven maar dat lukt mij niet.

leonie
27-07-2023

Jouw reactie:Het proberen waard: Simalviane (Verhaal 159)

Geschreven op 8/05/2022

Al heel wat jaren kamp ik met pds. In het verleden kreeg ik verschillende diagnoses, zoals lactose-intolerantie en glutenintolerantie. Pas toen ik bij de huisarts vertelde dat ik ook niet tegen kolen, bonen, peulvruchten en rauwkost kon, vermoedde zij pds. Ik volgde het FODMAP-dieet maar daar kwam geen resultaat uit, integendeel: toen bleek dat ik op zich geen problemen heb met lactose en met gluten, maar dat ik op alles kon reageren.

Op aanraden van de huisarts begon ik enkele maanden geleden met een relatief nieuw medicijn: Simalviane. En het heeft ondertussen meestal effect. Ik heb op het werk bijna geen diarree-aanvallen meer, mijn winderigheid is beter en vooral: de buikpijn is weg. Ik voel nog krampen hoor, maar ze doen gewoon geen pijn meer. Nu heb ik enkel nog last wanneer ik sterke koffie drink of heel vet eet, wat ik ondertussen vermijd.

Ik had al veel geprobeerd, van diëten tot probiotica tot meditatie , maar die Simalviane helpt me écht. Ik zou iedereen aanraden om het eens te vragen aan de huisarts; na 2 maanden weet je of het werkt (het moet wat opbouwen). Het zal niet voor iedereen goed zijn, maar het is misschien voor jou wel het proberen waard.

Kattie
08-05-2022
laatste reactie: 25-07-2023

30
14
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Nam er zelf 1 want heb hetzelfde en een enorm opgeblazen buik maar werd er duizelig van en kreeg hoofdpijn

Sara
16-06-2022
Reactie:
Hoi,

Hoe is het inmiddels met je klachten en hoeveel nam of neem je er per dag?
En had je last van bijwerkingen?
Groetjes Sara

Sara
23-06-2022
Reactie:
Ik neem het nu 2 weken en het werkt goed op het “samentrekken” van mijn middenrif, darmen.
Ik vermoed dat mijn nieuwe hevige constante lage buikpijn van deze medicatie komt. De huisarts raadde mij aan even te stoppen met nemen.

Nicole
05-08-2022
Reactie:
Nog pijn?

Diana
15-09-2022
Reactie:
Is dit medicijn effectief, komt de pijn terug na het stoppen?

Diana
15-09-2022
Reactie:
Ik heb het 10 dagen gebruikt, maar daarna bleef mijn pijn ha, het lost het probleem niet op

Diana
15-09-2022
Reactie:
Ik was al 3 jaar op de sukkel met mijn darmen en enorme stekende pijn in mijn darmen, een oorzaak heb ik nooit vernomen, als medicatie kreeg ik spasmomen voor geschreven, heb er nooit echt een effect van gehad.

Na een tijdje begon mijn werkgever op te merken dat ik niet meer functioneerde als vroeger en in de bouw valt dat nogal snel op.

1maand terug ben ik naar mijn arts gegaan dat het niet meer verder kon zo en er iets moest gebeuren, de zin in het leven was totaal weg bij me.

Ik ben nu 1 maand bezig met simalviane en na 2 weken begon ik te merken dat mijn ontlasting aan het veranderen was, nu 1 maand verder hebben mijn darmen in tijden niet zo goed gevoeld en kan ik zelf terug volkorenbrood eten wat anders niet meer kon.

Bruce
29-11-2022
Reactie:
Zeer goed resultaat vanaf week 1 , ik neem het nu reeds twee maanden en voel als herboren!

Lieve
15-02-2023
Reactie:
Heb al jaren last van winderigheid, buikpijn, diarree. Ben getest op lactose en gluten, negatief. Heb zelf kolen, melkproducten, rauwkost, ui, ....van mijn menu geschrapt. Is beter maar blijf last hebben van winderigheid en diarree. Nu dit product gekregen en heb na een week al beterschap. Ben echt opgelucht dat het helpt. Terug een normaal leven ....

Diane
12-03-2023
Reactie:
Ich leide seit 3 Jahren unter regelmäßig Wasser Durchfall bei jedes trinken und essen, ich hab alles ausprobiert von homéopathie bis Medikamente vom Gästerotorloge. Akkermansia, buscopan, motilium, pantomed...... Und diese Woche seit Mittwoch hab ich mit diesem neuen Medikament angefangen . Was mir auffiel das ich morgens beim Aufstehen noch große problème hab mit Blähungen... Und das 2. Medikament für mittags die Wirkung richtig funktionieren ich merke nix mehr kein brummen keine Bauchkrämpfe die mich bis zum Krankenhaus fahren lassen.und kein Durchfall. Die 3. Medikament für Abendessen die Erleichterung wie ein neues Leben für mich. Ich kann nur weiterempfehlen ich bin so dankbar dass endlich ein Mittel gefunden haben das mir das Leben lebenswert macht.

Anoniem
12-03-2023
Reactie:
Ik zou graag willen weten hoe ik aan
Simalviane kom. Mijn dokter zegt dat hij er geen recept voor kan voorschrijven omdat het in nederland niet verkrijgbaar is.

Ria
18-04-2023
Reactie:
bedankt.
Vandaag begin ik met Simalviane 60mg.
drie x per dag voor iedere maaltijd .

mijn grootste probleem is de " onwelruikende geur " van de flatulatie . alsook - het niet voelen aankomen -ervan ...

Hopelijk helpt mij deze medikatie, ik zoek er al jaren naar

katrien
25-04-2023
Reactie:
Ik kreeg dit medicijn voorgeschreven van mijn arts. Dit omdat ik veel buikloop heb en veel winderigheid. Kan nooit meer gerust ergens naartoe gaan…Moet nog beginnen met te nemen.
Nemen jullie dit voor ELKE maaltijd?
Hebben jullie dan wel nog gewone stoelgang? Toch niet opgestopt?

Daphne
06-07-2023
Reactie:
Ik neem ook dat medicament en het beter.
Ik had ook last om mijn schoenen te knopen door mijn opgeblazen buik.
Zelfs als ik in het zwembad ben heb ik last van een piepende adem, ik denk door de druk van het water op mijn darmen en die druk uitoefenen op mijn longen, hoe dieper ik ga in het water hoe slechter.

William
25-07-2023

Jouw reactie:Slijm in mijn keel (Verhaal 324)

Ik heb ontzettend last van slijm in mijn keel. Het slijm is heel taai en soms hoest ik het op. Verder heb ik een heel raar gevoel net boven de maag achter het borstbeen. Ik kan het maar moeilijk omschrijven maar het is een heel onprettig gevoel.

Zijn er meer mensen die dezelfde klachten hebben ? Ik vraag me af of dit bij PDS hoort aangezien het niet de standaard klachten zijn (waar ik overigens ook last van heb)

Anoniem
23-03-2023
laatste reactie: 24-07-2023

8
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik heb ook vaak last van slijm in de keel, maar dat kan door maagzuur komen, ook zonder dat je het doorhebt. PDS kan veel vage klachten geven, niet alleen in de darmen zelf maar ook in de borstkas en spierpijn etc

Anoniem
30-03-2023
Reactie:
Heel herkenbaar. Dagelijks last veel last van.
De orthomoleculair arts/BSR therapeut die ik vroeger had zei toen meteen dat dat van de darmen afkomstig kan zijn. Ik ben er ook nog niet achter wat het kan verhelpen

Mirelle
23-07-2023
Reactie:
Ik had dat ook regelmatig, waarschijnlijk is dat een slokdarmontsteking veroorzaakt door oprispend maagzuur. Dat dan weer veroorzaakt wordt door PBS wat de buik doet opzwellen.

Bij mij is dat grotendeels opgelost door inname van maagzuurremmers en een slok gaviscon voor het slapengaan.

Frank
24-07-2023
Reactie:
Ik heb last gehad van veel slijm in mijn keel en een onrustig, heel vervelend, bijna ondraaglijk gevoel in mijn slokdarm, maag en darmen. Maag en longen werden onderzocht, niks onrustwekkends werd gevonden. Mijn maag-darmspecialiste schreef het toe aan overprikkeling en schreef me Deanxit voor (1's avonds voor het slapengaan). De symptomen verdwenen.

Vicky
24-07-2023

Jouw reactie:Last van buik (Verhaal 395)

Al 3 maanden last van me buik links onder. Met al 3 maanden last van een soort dikke brei als ontlasting! Wordt hier erg onzeker van.
Heb wel contact met de dokter maar voor me gevoel is dit een beetje een hapsneurker op dit gebied wat mij nog onzekerder maakt.
Zit nu te wachten op een door verwijzing naar mdl arts in het ziekenhuis

Anoniem
17-07-2023
laatste reactie: 24-07-2023

2
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Bij mij eenzelfde. Vrijdag weer bloed laten prikken. Urinemonster wordt ook geanalyseerd (vanmorgen ingeleverd). Ene dag normale ontlasting, volgende dag brijig ontlasting. Doordat ik magnesiumhydroxide gebruikte had ik vandaag weer diarree. Dus ermee gestopt met Mg pillen.

Richard
17-07-2023
Reactie:
Bericht gehad van zh minimaal 6 maanden wachttijd. Ben je ook lekker mee
Nu maandag maar bellen voor een scopie om dingen uit te sluiten ga er vanuit dat ze het goedkeurd.
2dagen geen last van de buik gehad maar de poep was nog steeds dikke brij. Na 2 dagen kwam het irritante gevoel links onder in de buik weer.
Wordt er moedeloos van

Anoniem
22-07-2023
Reactie:
Ik maak beetje hetzelfde mee.....dit al paar weken. De ene dag normale ontlasting de andere dag weer anders. Pijn linkerkant middenbuik maar meer naar bekken toe. Geef je jouw uitslag mee? Ik heb afspraak deze week bij dokter

Ann
24-07-2023

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Pijn rechts onder de ribben (Verhaal 111)

Ik lees dat veel mensen pijn hebben aan de linkerkant.
Ik heb het rechts onder de ribben.
Wie heeft dat ook?

Gr marjan

Marjan
08-10-2021
laatste reactie: 24-07-2023

19
12
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Wie stuurt mij een berichtje.

Marjan
11-10-2021
Reactie:
Hoi Marjan, ik heb sinds februari pijn onder mijn rechter ribben. Huisarts denkt ook pds. Ik maak mij er heel druk om. Soms een week minder last, en dan opeens weer soort stekend beurs gevoel daar. Is ook als ik naar voren buk of iets. Het is niet de hele dag. Hoe uit zich het bij jou?

Eline
25-10-2021
Reactie:
Ik heb exact hetzelfde, nu al half jaar, maakt me gek. Ben 40 ook man.

Helaas nog geen oplossing gevonden. Woensdag endoscopie, maakt me angstig😧

Gup
25-10-2021
Reactie:
Same here, ook 2,5 jaar niet kunnen werken door depressie/angststoornis, kan niet vinden waar het vandaan komt, als een van jullie antwoorden heeft gekregen, ik hoor het graag!

Wiliam
29-10-2021
Reactie:
Hoi Eline en de rest.
Het is weken goed gegaan maar nu weer last. Af en toe steekjes aan de rechterkant. Ben naar de huisarts geweest. Hij heeft me onderzocht en komt toch weer pds uit.
Maak me soms veel zorgen. Ben ook hypochonder 😥

Anoniem
07-12-2021
Reactie:
eens alflorex pds proberen ikzelf ben er heel goed mee is wel niet goedkoop

ikke
30-04-2022
Reactie:
Bij mij is die pijn meestal rechts onder, dacht eerst aan ontstoken appendix ,heb alle onderzoeken ondergaan incl coloscopie en conclusie was pds. Maar is echt pijnlijk en moeilijk om normaal te functioneren. Wandelen is niet ontspannend met die aanhoudende pijn. Alleen s'nachts heb ik geen last. Wel bij inslapen, moet aantal keer draaien van kant om pijn fel te verminderen maar daarna slaap ik zonder onderbreking. Tot s'morgens bij wakker worden. Soms wil ik dat ik blijf slapen om van die ziekte verlost te zijn!

Ann
17-07-2022
Reactie:
Mijn persoonlijke ervaring is dat overal waar de darm in een bocht ligt ik bij een pds-aanval pijnlijke steken kan ervaren.

Naomi
18-07-2022
Reactie:
Ja ik heb ook scherpe pijn onder rechtse rib en op gezette buik die rommelende geluiden maakt trek ook naar rechter lies.
ook naar m,n rug

Wil
09-02-2023
Reactie:
Heb al jaren pijn onder rechterribben, niets met darmen aan de hand, nu heb ik ook een scoliose, dus zou kunnen dat ik rechts wat inzak, maar ze gooien de pijn op pds

Erna
09-03-2023
Reactie:
Oh ik ook he

Ilse
06-07-2023
Reactie:
Sinds aantal weken raar gevoel in buik. Pijntjes die wisselen van kant. Pijn in lies en onderrug. Soms zeurende pijn buik maar licht zeurend. Stoelgang is vrij normaal maar als ik suiker gegeten heb dan moet ik daags nadien wel 3x naar toilet ook van brood heb ik opgezette buik. Wie kan mij hier iets over vertellen. Ben toch wel wat bang.

An
24-07-2023

Jouw reactie:Ben zo hypochonder als wat (Verhaal 390)

Altijd last van mijn buik al jaren meestal opgeblazen winden ook vaak maagklachten.en vaak opstipatie soms zachtere ontlasting
Nu ineens sinds 3 dagen smorgens diaree
Alleen als ik opsta daarna niks wel gevoelige
Buik en voel me niet erg lekker
Nu ook grote angst want heb ik nu darmkanker..lekker ben zo hypochonder als wat. Herkend iemand dit.

Heleen
06-07-2023
laatste reactie: 23-07-2023

4
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik herken dit zeker… ik heb eigenlijk sinds ik Corona heb gehad in april, enorme last van buikkrampen en obstipatie. Het komt en gaat. De ene week niks last, de andere week functioneer ik bijna niet door de steken in mijn buik. Diarree heb ik nog maar 1x gehad. Vorige week at ik een kippenchippolata, vlak daarna is die aanval begonnen. Heel vreemd want ik had voordien nog al eens zo’n worst gegeten, en geen last van toen. Ik ben erg bang dat het ook meer is dan pds alleen. Ik ga volgende week bloed laten trekken bij de HA en mijn klachten uitleggen en dan zien we wel verder..

Vero
15-07-2023
Reactie:
Ik herken dit. Ik heb soms buikpijn en de ene keer dunne ontlasting dan weer diaree . Ook maagklachten , misselijk . Ik wacht nog op uitslag van mijn ontlasting. Word er echt niet vrolijk van.

Marie
23-07-2023

Jouw reactie:Toch last van leegloop (Verhaal 400)

Ik heb PDS, en ondanks het fodmap dieet en Imodium soms toch last van leegloop.

Heeft er iemand tips and tricks over het eten buitenhuis? En over incontinentiemateriaal?

Groetjes

Charlotte
23-07-2023

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Al 5 jaar en bekkenbodempijn (Verhaal 399)

Heb al jaren buikpijn linksonder in mijn buik,en pijn in bekkenbodem perineum,echo gehad van bovenbuik onderbuik en buikwand,ook colonscopie,zat een poliep hebben ze weggehaald voor de rest alles goed,maar elke dag pijn in linksonderbuik al 5 jaar en bekkenbodempijn,zou dit met pds te maken kunnen hebben,ik word er niet goed van,als ik zit is het erger als dat ik loop wat zou dit zijn een jaar geleden hebben ze prostaat bekeken was ook goed,wat zou het kunnen zijn

Robbie
20-07-2023

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Nu overweeg ik om acupunctuur te gaan doen (Verhaal 398)

Hallo allemaal,
Sinds enkele jaren heb ik last van een prikkelbare darm. Het gaat op en af en het ging een hele tijd goed. Ik kon ook goed inschatten wanneer ik wel last zou krijgen bijvoorbeeld bij veel stress. In april hebben wij een rondreis gemaakt door Indonesië. Hier heb ik voor het eerst een aanval gehad. Dit was een hele nare ervaring en deed echt heel veel pijn. Ik had hele heftige buikkrampen die weggingen als ik naar het toilet was geweest, maar om het kwartier kwam het weer terug. Hierna is het helaas niet meer rustig geweest en heb ik veel last van een opgezette buik en veel buikpijn. Heb van alles geprobeerd zoals antibioticum, probiotica en slik trouw menthol capsules. Maar niks lijkt te werken. Nu overweeg ik om acupunctuur te gaan doen. Ik vroeg me af of iemand hier al ervaringen mee heeft ? Of misschien nog andere tips ?
Hoor het graag 😊

Lisa
19-07-2023

4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Durf steeds minder weg te gaan uit huis (Verhaal 232)

Ik leid nu al 7 a 8 jaar aan PDS. Maag en darm onderzoek gehad om te kijken of het niet wat ergers aan de hand was (tumor etc.)

Bij mij zijn de klachten vooral buikpijn, gasvorming, boeren en misselijkheid.
De buikpijn kan ik redelijk mee leven, maar de misselijkheid is het ergste. deze misselijkheid is er vooral in de ochtend en wordt versterkt in de auto naar werk. het gaat nooit over tot overgeven maar altijd op het randje.

Onderhand wordt ik hier wel radeloos van en durf ik steeds minder weg te gaan uit huis. van alles geprobeerd van osteopaat tot hypnotherapie maar helemaal niets werkt....

Keanu
02-11-2022
laatste reactie: 19-07-2023

1
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Klinkt als een maagzuur tekort! Probeer betaine HCL tabletten eens van vitakruid hiermee test je een maagzuur tekort hebt (brandend maagzuur en misslijkheid en boeren zijn tekens van een tekort) ik had de zelfde klachten als jou en heb nu bijna nergens meer last van (en ga weer veel de deur uit!)

.
10-11-2022
Reactie:
Je typt: Het wordt versterkt in de auto naar je werk. Vind je je werk leuk? Ga je met tegenzin naar je werk?
Heb je minder prettige herinneringen aan de auto, of route naar het werk? Het klinkt alsof de oorzaak in die hoek te vinden is.

Dennis
19-07-2023

Jouw reactie:Het voelt als een ballon of een soort beknelling (Verhaal 286)

Hallo allemaal
Ik ben ouafa en ben 36 jaar
Ik heb sinds ongeveer 2 jaar last van mijn darmen. Het begon met dat ik dacht dat brandend maagzuur was naar continu opgeblazen gevoel. Het voelt als een ballon of een soort beknelling. Zitten is dan ook niet fijn want dan lijkt het net of mijn maag en darmen elkaar verdrukken. Doet ook zeer dan. Na het eten is het gevoel ook erger maar heb het ook op een lege maag. Dat opgeblazen gevoel houd dan meestal de hele dag aan. Het belemmerd zo mijn leven en werk het is echt niet prettig. Ik eet ontzettend vezelrijk want de MDL arts heeft gezegd dat het allemaal lucht is en dat de darmen geïrriteerd zijn. Krijg er ook ontzettende stress van en maakt me bang dat ik wat mankeer. Ik heb er nu alweer een paar maanden elke dag last van. Herkent iemand dit verhaal. Groetjes ouafa

Ouafa
02-02-2023
laatste reactie: 18-07-2023

8
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Herkenbaar geeft veel stress en dat maakt het weer erger

Suus
08-02-2023
Reactie:
Hoi Ouafa,
Eet je te snel zonder goed te kauwen?

Richard
09-07-2023
Reactie:
Ik heb precies hetzelfde. Het begon met na een dag wat veel gegeten te hebben. Toen de dag erna had ik niets gegeten tot 15.00 uur 's middags, en toen voelde ik ineens maagzuur opkomen, vreemd genoeg. De dagen erna bij het eten van iets kleins voelde ik het heel snel "borrelen" in mijn maag.
Kort erna kreeg ik een opgeblazen buik. We zijn nu 3 maanden verder en het is nog steeds niet over.

Ik heb onderzoek gehad op parasieten, bloedprikken, niets te zien. Volgende stap: echo van maag en darmen (en daarna misschien endoscopie?)

Frederik
18-07-2023

Jouw reactie:Het steekt met dieper in ademen (Verhaal 384)

Vandaag is het weer raak, constant naar de wc moeten, soms een soort spierpijn tot aan mijn boven linker schouder en rechterkant waar mijn gal/lever zit. Ik heb meer last van mijn darm helemaal bovenaan, als het van de maag naar de darm gaat. Heb nu alweer 2 dagen een opgeblaze buik gehad en word daar soms wel wat kortademig van en mijn hart doet dan ook een beetje raar. Ik heb al een echo gehad maar was niks op te zien. Heb zelden dezelfde pijn als een galsteentje, maar dan krijg ik van bovenaf weeen en niet voor het ontlasten.. is het herkenbaar voor iemand? Maak me soms wel echt zorgen omdat het lijkt alsof ik iets aan mijn hart heb (wat uitgesloten is) en longen. Omdat het steekt met dieper in ademen.. reactie aub

anoniem
29-06-2023
laatste reactie: 17-07-2023

4
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Mijn buik blaast vooral op als mijn maag te lang leeg blijft. Eerst was het na het eten, toen is het een paar weken goed gegaan. Nu blaast het weer op door lege maag. Ik snap het niet

anoniem
29-06-2023
Reactie:
Je moet je geen zorgen maken… de kortademigheid komt doordat je darmen en maag omhoog drukken tegen je longen..hetgeen je longen een beetje harder doet werken en je hart het ook wat moeilijker krijgt maar dit is volledig onschuldig….voor het opgeblazen gevoel neem ik bij een PDS aanval 2 x 135 mg mebeverine EG … zowel s’morgens als s’avonds en langzaam voel je dan maag en darmen ontspannen … na 1 week bouw ik dat stilletjes af naar 3x 135 mg … vervelende symptomen maar je kan er 100 jaar mee worden … wees gerust !

Anne
30-06-2023
Reactie:
Dank Anne, ik heb hier dezelfde symptomen. Super vervelend en ook wel alles uitgesloten en niks mee hart of longen. Wel longontsteking gehad begin dit jaar en ja hoor prednisol en antibiotica gehad, maand later begonnen de heftigste symptomen weer. Net of er lucht naar boven gedrukt wordt tegen het hart. Altijd opgeblazen buik en merk dat mineralen en vitamine slecht worden opgenomen. Dus ben weer aan extra magnesium met taurine beginnen en vitamine minerale complex van Bonusan. Dat is overigens wel goed spul. Hopelijk slaat de magnesium snel aan want dat verminderd de spierpijnen in rug ook.

Tim
08-07-2023
Reactie:
Ik heb hier al maanden last van mijn huisarts zegt elke keer dat ik maar een paracetamol moet gaan innemen.
De pijn komt vanuit me darmen gaat door naar me linkerborst en linkerarm. Vandaag kon ik niet eens meer lopen van de pijn. Is het normaal dat je ook pijn op je borsten krijgt van maag en darmklachten?

Selin
17-07-2023
Reactie:
Bij mij werkt Magnesium laxerend (magn hydroxide geloof ik van lucovitaal). Daarom ermee gestopt.

Richard
17-07-2023

Jouw reactie:Mijn pijnstreek is altijd rechts (Verhaal 295)

Mijn pijnstreek is altijd rechts. Waar de heftige pijn in de buik zit, ervaar ik ook altijd een zeurderig gevoel in mijn rug en ook mijn flank.
Bij jullie ook zo?

Rieni
18-02-2023
laatste reactie: 15-07-2023

8
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ben je al bij de huisarts geweest voor een echo en komt de pijn in aanvallen of is het continue?

Lisa
08-03-2023
Reactie:
Dat heb ik ook! zeurderige pijn in de rechterflank, nu bijvoorbeeld al sinds gistermiddag. Het gevoel erop te willen drukken maar dat doet zeer. Alsof er te weinig ruimte zit tussen mijn ribben en heup. Het zit zo net onder mn ribben in mn zij en rug. ik kan nachts ook niet lang op mijn linkerzij slapen want wordt dan wakker van de pijn. Op mijn rechterzij heb ik er gek genoeg geen last van. Ik denk zelf aan endometriose of een soort van verklevingen. Het voelt namelijk ook alsof eraan getrokken wordt of geduwd wordt. Heel af en toe heb ik pijn links maar vele malen minder. Heb al een echo gehad, niets te zien, bleek na een coloscopie dat mijn dikke darm vol zat met divertikels, maar die zouden die pijn niet moeten geven. Ik vind dat je niet alles onder de noemer PDS moeten wegschrijven.
Over een maand terug naar de MDL arts en vragen wat het dan kan zijn.

Krijgert
15-07-2023

Jouw reactie:Pds klachten ontstaan na een antibioticakuur (Verhaal 394)

ik ben momenteel 22 en loop nu bijna 1 jaar met pds klachten ontstaan na een antibioticakuur. Veel testen gedaan waarbij er uiteindelijk een verminderde darmflora is aangetoond en candida albicans is gevonden. Mijn darmflora is in al die maanden niet volledig hersteld. Ik vroeg me dan ook af of het mogelijk is dat als de darmflora herstelt of de PDS klachten dan weg kunnen gaan?

mijn klachten zijn voornamelijk: boeren, winderigheid, moeilijke vertering van koolhydraten en maag/darm borrelingen.

hoi lotgenoten
14-07-2023

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Homeopaat? foodmap? Alternatief dieet? (Verhaal 46)

Sinds 2008 al af en aan buikpijn. Toen kwam de diagnose niersteen. Op de ene scan kwam wel een niersteen naar voren, op de andere foto weer niet. Veel scans gehad, maar geen uitsluitsel. Sinds 2 jaar zijn de klachten erger geworden. 3 x een koliekaanval gehad (dacht serieus dat ik dood ging). Iedere dag buikpijn op verschillende plekken. 1x een niersteen gehad. Maar nog geen definitieve diagnose. Vorige jaar heeft internist voor het eerst spastische darm naar voren gebracht (omdat het al het andere niet is) . Naar diëtist geweest om te gaan beginnen aan fodmap dieet, en toen kwam corona. Buikpijn weg. Ik blij, want ik dacht.. Dan is het stress. Echter sinds begin november weer iederedag buikpijn, en het lijkt als of dat de opbouw is naar de koliekaanval die ik vorige week heb gehad. Nu weer hele week erg misselijk. Herkennen jullie deze klachten en heb je tips. Heeft bijv zin om naar homeopaat te gaan, hebben mensen ervaringen met fodmap (het lijkt zo een gedoe). Is er een alternatief voor het dieet?

Kim
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 14-07-2023

6
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik heb geen PDS, maar heb wel ervaring met het Fodmap-dieet. Ik heb een aantal jaren geleden van de ene op de andere dag heel erg buikpijn (steken) gekregen, waarbij ik me misselijk en opgeblazen voel en last heb van obstipatie. Heel vervelend dus! Door het fodmap-dieet te volgen ben ik erachter gekomen van welke 'stoffen' mijn darmen zo erg geprikkeld raken. Zo vermijd ik nu bijvoorbeeld sorbitol (natuurlijke zoetstof in bepaalde groenten en fruit, maar zit ook in kauwgom, sommige medicijnen, snoepjes en zelfs tandpasta). Ook wanneer ik toch last krijg van mijn darmen doordat ik kruidige dingen door elkaar heb gegeten of per ongeluk toch sorbitol binnen heb gekregen, helpt het om weer even te letten op de fodmaps.

Het is inderdaad wel best veel gedoe, maar er zijn steeds meer fodmap-gerechten te vinden online, er is een app (Monash University Low Fodmap Diet App) en toen ik het 5 jaar geleden volgde hadden Albert Heijn en de Action (ja, echt) al best veel producten die binnen het dieet passen. Ik kreeg toen lijsten en een informatieboekje van de diëtiste, waarmee ik zelf aan de slag kon. Hopelijk heb je hier iets aan.

Larissa
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik heb alle klachten van een galsteen maar op de echo was niets te zien. Bij mij beginnen de koliek aanvallen boven in de rechterbuik maar straalt dan ook uit naar mijn schouderbladen en de kaak. Heb daardoor chv ontwikkeld.
Ik kan niet meer tegen tarwe/gluten en chips ook niet..dat lokt bij mij zo’n aanval uit. Kan dan niet stilzitten van de pijn en nadat het gezakt is krijg ik zware darm kramp aanvallen, Alsof ik moet bevallen. Heb wel de laatste jaren toen de krampen begonnen, hooikoorts ontwikkeld (best een zware) al die tijd dacht ik dat ik een erge ziekte had vanwege veel maagpijn/brandende keel en erg vaak hoofdpijn en keelpijn. Merk wel dat de krampen zo goed als weg zijn als ik maar bepaalde voeding ontwijk. Hopelijk kom je er vlug achter wat bij jou de oorzaak is. En dat het vlug weg gaat. Succes

ANONIEM
13-07-2023
Reactie:
Ik heb alle klachten van een galsteen maar op de echo was niets te zien. Bij mij beginnen de koliek aanvallen boven in de rechterbuik maar straalt dan ook uit naar mijn schouderbladen en de kaak. Heb daardoor chv ontwikkeld.
Ik kan niet meer tegen tarwe/gluten en chips ook niet..dat lokt bij mij zo’n aanval uit. Kan dan niet stilzitten van de pijn en nadat het gezakt is krijg ik zware darm kramp aanvallen, Alsof ik moet bevallen. Heb wel de laatste jaren toen de krampen begonnen, hooikoorts ontwikkeld (best een zware) al die tijd dacht ik dat ik een erge ziekte had vanwege veel maagpijn/brandende keel en erg vaak hoofdpijn en keelpijn. Merk wel dat de krampen zo goed als weg zijn als ik maar bepaalde voeding ontwijk. Hopelijk kom je er vlug achter wat bij jou de oorzaak is. En dat het vlug weg gaat. Succes

ANONIEM
14-07-2023

Jouw reactie:Soms als ik voorover buig .... enorme pijn in mijn buik (Verhaal 393)

Soms als ik voorover buig, of me omdraai in bed krijg ik enorme pijn in mijn buik. Eerst alleen aan de rechterkant, nu ook soms links onder de ribben. Het lijkt wel alsof er heel veel lucht in mijn darmen zit die dan knel komt te ziten. Na een tijdje zakt de pijn weg, maar heb daarna een spierpijnachtig gevoel op die plaats. Herkent iemand dit?

Maria
12-07-2023
laatste reactie: 13-07-2023

3
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi maria, ik heb dat dus ook al 2 keer gehad, met omdraaien of verkeerd buigen/zitten. Lijkt wel alsof ik een spier heb verrekt en dat doet dan voor kort erg zeer, een soort zware kramp. Bij mij is dat alleen aan de rechter kant, meer in de bovenbuik. Ik kan het niet zo goed uitleggen maar ik vind het best wel beangstigd. Vooral omdat ik nog best jong ben en kan dan eventjes niet recht staan

anoniem
13-07-2023

Jouw reactie:Iemand ervaring met kefir met pds ?? (Verhaal 313)

Heb ook elke dag pijn . Ineens gluten en lactose allergie na 60 jaar Begon te groeien na stoppen met roken en bam daar ging het mis. Iemand ervaring met kefir met pds ??

Carina
13-03-2023
laatste reactie: 12-07-2023

5
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Geprobeerd…helaas geen verandering. Moest zelfs braken nadat ik het genomen had. Lactose?

Elisabeth
13-05-2023
Reactie:
Hallo Carina,
Ik gebruik sinds 1 week Kefir van AH, en het gaat de laatste 4 dagen goed bij mij.
Gebruik ook 1 capsule tegen lactose intolerantie.
Heb PDS als gevolg van chronisch stress.
Lactose capsule gebruik ik 2x per dag na ontbijt/lunch (na drinken van glas Kefir).
Darmen worden er rustiger van voel ik.

Richard
09-07-2023
Reactie:
ik heb een hele lange tijd kefir geprobeerd maar helaas zonder resultaat.

shawna
12-07-2023

Jouw reactie:Ik durf niet meer te eten door de pijn (Verhaal 151)

Ik durf door de buik krampen niet meer te eten… elke dag vermijd ik zoveel mogelijk om te eten omdat ik weet hoeveel pijn ik ervan krijg door luchtophoping die ik op werk bijvoorbeeld niet kwijt kan. Het is zo erg dat ik elke ochtend een smoothie drink met alleen melk aardbei en banaan, en hier tot na de lunch mee doe. Verder overleef ik maar op de hele dag koffie en een proteïne drankje. Ik loop dus dagelijks met onwijze honger rond maar dit voelt beter dan de enorme buikkrampen waar ik anders mee moet lopen en zitten. Het maakt niet uit wat ik eet, zodra het vast voedsel is gaat het verkeerd. Ook als ik snel naar de wc ga om me buik te ontlasten door proberen wat lucht eruit te krijgen lukt het ineens niet en blijft het ophopen in me darmen. Ik wil niet naar de dokter omdat ze dan alleen een dieet kunnen adviseren en heb de hoop al aardig opgegeven ondanks dat ik pas 24 jaar ben. Ik wil graag kunnen eten maar dit kan ik alleen thuis doen wanneer ik niks hoef in te houden ( ook de reden dat ik geen relatie aan durf )
Als iemand tips heeft dan zijn ze meer dan welkom want ik zou ontzettend graag weer willen kunnen lunchen!!!

Anoniem
14-04-2022
laatste reactie: 11-07-2023

3
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik heb hetzelfde pds fybromialgie en al 5 kilo afgevallen. Hebbijvoeding maar krijg er ook last van. Zelfs nu depressie daardoor

Yvomajo
28-01-2023
Reactie:
Ik ken iemand die hetzelfde probleem had, bang voor stinkende scheetjes. Er bestaat dus ondergoed dat de geurtjes niet doorlaat. Vaak geeft dat al zoveel rust (je kan gerust je buik ontspannen, niemand gaat het merken) dat je minder gespannen bent en je klachten vanzelf verminderen. Probeer wel echt vezels in kleine beetjes te blijven nemen, je darmen moeten eraan wennen en kunnen dus in eerste instantie daar moeilijk over doen. Op de langere termijn is het daardoor beter.
Qua relatie, dat vind ik herkenbaar. Respecteer je buik, en bespreek het na een tijdje met een potentiële partner. In mijn ervaring reageren zij heel begripvol en zijn ze stiekem blij zelf ook te kunnen ontspannen wat dat betreft!

Louisa
11-07-2023

Jouw reactie:Tijdens een aanval wordt de verkramping steeds erger (Verhaal 292)

Sinds half december 2022 heb ik al 3 keer een enorme buikpijn aanval gehad. 1 plek in mijn buik (rechts ter hoogte van m’n navel) is gevoelig als ik erop druk en de pijn straalt door naar mijn rug. Tijdens een aanval wordt de verkramping steeds erger en weet ik niet meer hoe ik zitten/liggen/staan moet. Liggen en masseren helpt om het weer af te laten nemen. De dagen daarna voel ik nog een lichte irritatie maar heb ik geen pijn meer. De ene keer heb ik er diarree bij de andere keer kan ik moeilijk naar de wc. Mijn vader heeft ook last van pds en herkent de klachten. Ik ben zelf best een angsthaas en merk dat ik mezelf continue gek aan het maken ben. Herkennen mensen deze klachten? Klinkt dit inderdaad als pds?

Pels
13-02-2023
laatste reactie: 10-07-2023

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi Ouafa,
Eet je te snel zonder goed te kauwen?

Richard
10-07-2023

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Bacteriofagen als medicijn voor PDS (Verhaal 101)

Er is wel medicatie voor prikkelbare darm! Goed nieuws dus. Ik kreeg een jaar geleden voor het eerst klachten , ongeveer eenmaal per 6 weken een middag pijn en op het toilet drollen produceren. Later werd dit ongeveer eens per maand en in juni j.l. ineens elke dag en ging samen met maagontsteking (door brandend maagzuur). Inmiddels ben ik genezen! Ik heb via de site van Lydia Roelofs medicatie uit Georgie tegen PDS laten komen.
Het pakt de verkeerde bacteriën aan die de goede overgroeien. Dysbiose wordt dat genoemd. De medicatie is bacteriofagen,, een natuurlijk middel. Het wordt niet vergoed door de zorgverzekering maar jvia de belasting krijg je wel een deel terug. Klik op bacteriofagen en zoek de site van Lydia op. Het is heel jammer dat Nederland nog niet aan de slag gaatet bacteriofagen. Belgie al wel.

Anoniem
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 09-07-2023

4
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
U weet dat je met bacteriofagen een virus inneemt? Zou hier heel voorzichtig mee zijn zeker, het is niet voor niets dat het in Nederland niet te verkrijgen is.

Eric
07-05-2023
Reactie:
Vindt het maar eng, bacteriofagen uit een land als Georgie kopen en innemen.
Via belastingdienst kan je alleen declareren als bedrag boven drempel uitkomt.
Ik begin er niet aan om iets uit het buitenland online te kopen.

Richard
09-07-2023

Jouw reactie:Lotgenoten even een vraag (Verhaal 364)

Lotgenoten even een vraag
Ik heb pds en heb bij zo een aanval gewoon benauwdheid en misselijkheid
Zijn er meer mensen die hier last van hebben.

Gr.Wilma
30-05-2023
laatste reactie: 09-07-2023

3
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Bedoelt u zweten of kortademig? Dat misselijk zijn op het moment van de aanval herken ik. Ik word er zelfs zwaar beroerd van

anoniem
10-06-2023
Reactie:
Ik drink sinds 1 week Kefir melk (AH eigen merk en €1.29 per liter). Na 4 dagen drinken (ontbijt, middag en s avonds) is borrelen/krampen en winderig zijn 75% minder geworden.
Ik gebruik ook naast Kefir Lactolerantie van kruidvat. Maar Lactolerantie capsules stop ik ermee om te kijken welke van de 2 producten effect heeft op mijn PDS.
Wordt vervolgd.

Richard
09-07-2023

Jouw reactie:PDS aambeien rugpijn demensie en.... (Verhaal 392)

Ik heb mijn hele leven PDS klachten gehad, met daarbij een veelheid aan Aambeien en ontstekingen. Na 3 operaties nog heel veel pijn en last.Vooral die vervelende lage rugpijn. 8 stuks Paracetamol is nauwelijks voldoende
Nu is bij mij ook nog Demensie geconstateerd ,vooral veel vergeten.
En wat het nu dubbel lastig maakt is dat mijn sluitspier ook niet meer werkt, waardoor ik overdag continu ontlasting (poep) heb. Mijn darmen lozen dus aan eens tuk door, en leeg, nog steeds die aandrang.
Wie herkent dit. en wil dat met me delen>>
Mia H.

Mia H.
09-07-2023

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Is dat allemaal.niet teveel ...? (Verhaal 326)

Gisteren had ik een vrij goede dag. Goed ontspannen. Vandaag komt de stress in verhouding weer opzetten en heel veel last hiervan in de buikstreek. Ook dat branderig gevoel, steken waarvan iemand sprak zijn er weer. Enorm frustrerend. Volgens de arts is dit bij PDS normaal. Hij stelde me gerust maar je ziet er met momenten veel van af. Er is ook zoveel op de markt maar ik wil vermijden dat ik teveel neem. Ik kreeg in vorige berichten veel respons waarvoor mijn dank.
Pepermuntcapsules helpen. Dat neem ik ook.
Maar welke medicatie buiten ' spasmonen' is goed tegen de spasmen en mag je lang nemen. Ik lees ook buscopan. Beiden, dacht ik mogen we niet zolang nemen.

Wat ik al doe :
- water drinken, zachte thee venkel, gember
- sporadisch koffie
- geen frisdrank
- lactosevrije ( kwam naar boven met FOD)
- regelmatig bewegen of warm kersenpit
- minder stress is moeilijk maar ik probeer
- zijn er misschien vitaminensupplementen die voor problemen kunnen zorgen

Wat neem ik :
- pepermuntcapsules
- soms Rennie Deflatine
- spasmonen'.

De dokter zei me bij oprispingen pantomed te nemen en Gaviscom....Maar is dat allemaal.niet teveel ...

Graag feedback van lotgenoten die meer expert zijn of ook met dezelfde symptomen zitten.

Gia S
26-03-2023
laatste reactie: 09-07-2023

1
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik gebruik buscopan en dat helpt heel goed tegen de pijn in de darmen maar dat mag je maar een week gebruiken ik heb alweer 8 weken pijn aan de darmen links en heel veel stress en afvallen

Anoniem
06-04-2023
Reactie:
Ik heb ook Crohn...nu heb ik daar ook andere medicatie voor maar de pds is even erg...wordt echter wat opzij geschoven...
Ik heb Simalviane...werkt matig...Duspatalin getest...ook matig...eigenlijk is buscopan nog het best. Ik neem nu ook valeriaan/citroen pillen v kruidvat...ze heten stressmoment, ik ben er eigenlijk positief verrast over.
Verder is stress het ergste, moet morgen naar de tandarts en dan zit ik nu al met buikpijn...belachelijk eigenlijk...
Frisdrank kan ik niet laten, verder let ik heel erg op ook door de crohn. Het beste zou zijn om me rustiger te houden en meer te relativeren maar ...
Succes

Sara
08-06-2023
Reactie:
Ik drink sinds 1 week Kefir melk (AH eigen merk en €1.29 per liter). Na 4 dagen drinken (ontbijt, middag en s avonds) is borrelen/krampen en winderig zijn 75% minder geworden.
Ik gebruik ook naast Kefir Lactolerantie van kruidvat. Maar Lactolerantie capsules stop ik ermee om te kijken welke van de 2 producten effect heeft op mijn PDS.
Wordt vervolgd.

Richard
09-07-2023

Jouw reactie:Als kind al zat ik regelmatig huilend op het toilet (Verhaal 86)

Ook ik heb al mijn hele leven PDS. Als kind al zat ik regelmatig huilend op het toilet.
Bij stress slaat het altijd op mijn darmen, dus in combinatie met mijn vroegere faalangst waren afrijden, toetsweken en sollicitatiegesprekken altijd één groot feest. Soms komt het zomaar, of wordt ik er mee wakker. Ik heb er meer last van rond mijn menstruatie, dan is mijn buik extra opgezet en pijnlijk door lucht. Alsof iemand mijn buik als een luchtballon probeert op te blazen. Het is bijna jammer dat ik niet opstijg, dan had ik er nog iets aan gehad.. Maar goed, meestal wordt het toch wel getriggerd door eten. Vooral bij te veel/te vet eten en bij bepaald eten (veel satesaus, pasta, pizza, patat..) Soms is de verleiding gewoon zo groot bij lekker (uit) eten. Maar bij die ene één hap teveel is het raak. Wat volgt: ik meld mijn partner 'dat het weer zover is', ren naar het toilet, ruk knopen en rits los, neem mijn positie in op de pot, vermeld nog even aan mijn kindje dat spelen met papa nu een beter idee is en laat het gebeuren. Buikkrampen gelijk aan weeën (ja, dat weet ik sinds de bevalling), piekmomenten van pijn, verplaatsing van lucht en ontlasting in de darmen en daarna leegloop, waarbij de verschillende soorten ontlasting naar buiten komt. Van stevig naar diarree. Na 1,5 uur op het toilet ben ik zweterig, tril ik en is al mijn energie opgeslurpt. Herkenbaar?

Door de lockdown sportte ik niet meer en had ik constant obstipatie, ongeacht hoe gezond ik at of hoeveel water ik dronk. Niets hielp, geen probiotica, lepel olijfolie en zelfs geen sterke bak cafeïne (normaal mag ik dan 8x per dag naar toilet). Nu ik weer 3x per week sport, merk ik dat de obstipatie minder is. Ik kan vaker 'het pakketje op de post doen' met minder krampen. Helaas heb ik nu wel meer last van winderigheid en gerommel. Ik denk dat mijn darmen weer even moeten wennen, maar ik heb hoop dat ik weer in rustiger (wc)water terecht kom.

Het is een een vervelende aandoening en het gaat helaas niet weg. Als docent voor de klas is het soms ook een lastig probleem. Ik ben blij dat ik ook relatief normale dagen heb, maar het frustreert soms wel enorm. Zeker als ik tijdens het afnemen van examens buikpijn heb en al zwetend en billenknijpend wacht tot een collega mijn klas kan overnemen, zodat ik al snelwandelend het toilet kan bezoeken.

Laten we hopen dat de recente doorbraak van de KU Leuven ons een stapje verder brengt en er beter werkende therapieën komen, die ons kunnen helpen de klachten die horen bij PDS te verminderen. En wie weet kunnen we over een aantal jaar de pijn/schaamte/frustratie overwinnen met behulp van de wetenschap. Maar tot die tijd wens ik iedereen sterkte en hoop ik dat jullie voor jezelf een manier vinden om zo fijn mogelijk te leven met PDS.

Roos
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 09-07-2023

4
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Zeer herkenbaar. Zeker na saus pasta,s etc, vreselijke borrelende darmen, de ene keer heftige kolieken met leegloop, gewone ontlasting , veel lucht, dit kan 1 uur aanhouden tot ik leeg ben, om uiteindelijk met een giga opgezettebuik te eindigen. merk wel dat spanning deze kolieken trikkert. soms nergens last van . maar een vervelende aandoening waar niets aan te doen is. lijkt ook net dat mijn maag de laatste tijd minder eten verdraagt! en het gelijk afstoot via de darmen. Na de corona erger geworden.

anja
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ook herkenbaar, op toilet verschillende soorten ontlasting in 1 keer.
Daarna of de huidporien dicht gaan en flink transpireren en Dan weten dat er weer een rot dag begint , erg vermoeiend

Peter
24-06-2023
Reactie:
Hallo, herken ik symptomen, zoals buikpijn, opgeblazen gevoel, ontlasting telkens anders. Dacht eerst een blaasontsteking aangezien de buikpijn en ook lage rugpijn, maar dit is het niet.
Nu van de huisarts pantoprazol gehad omdat ze denkt dat het aan me maag ligt.
Voel me er best rot over. Vraag me af of dit wel wat gaat helpen.
Iemand dit al eens ervoor gekregen?

Monique
09-07-2023

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Welke symptomen bij PDS? (Verhaal 6)

Goedemorgen ik vraag me af wat jullie symptomen zijn ik heb af en toe het gevoel dat iemand vanuit de binnenkant in mijn buik prikt met een mes of met zijn knokkels ik heb een opgeblazen gevoel ben winderig en laat boere heb soms rugpijn er wordt gezegd dat ik PDS heb maar heb ik dat wel???

Herkennen jullie deze symptomen

Monique
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 08-07-2023

105
28
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
ik heb nu al 1week last van buikpijn en boeren en veel poepen word er niet goed van al veel ondezoeken gehad maag darm en scan ook geopeert aan baarmoederkanker zinsdien ook erger geworden

ria koen
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik heb al jaren een prikkelbare darm misselijk moe en last van de buik,maar nu ook last van galstenen geen eetlust heel vervelend vorig jaar een darmonderzoek gehad dat was goed

Corina
> 2 jaar geleden
Reactie:
Hoi Monique ja zijn zeker de symtonen van pds groetjes van heleen

Heleen
> 2 jaar geleden
Reactie:
Hebben jullie ook last van slijm bij ontlasting? Soms is het wit maar soms ook geel oranje achtig en dan schrik ik want dan denk ik is dit bloed? Ik zie die slijm ook bij afvegen. Ik vroeg mij af of een oranjeactig slijm normaal is bij pds

Laura
> 2 jaar geleden
Reactie:
Jup, Hier last van 24/7 buikpijn, misselijk, diaree, moe, hoofdpijn, slijm bij ontlasting, boeren, winderig en kramp aanvallen.

Eva
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ook ik herken alle symptomen van mensen hier de ene keer heb ik zware diaree de andere keer potlood ontlasting dan weer drijvend ontlasting dan lukt het weer niet soms ook slijm bij de ontlasting

Zware buikpijn door de wisselende ontlasting heb ik ook vaak aambeien wadoor ik weer wat bloed soms op het toilet papier heb

Om allemaal niet goed van te worden soms heb ik dagen dan is mijn buikpijn zo erg dan kan ik niet het huis uit omdat het gewoon zo veel pijn doet

Ik ben 24 jaar en toen ik 21 was werd er gezegd dat ik pds heb

De ene keer veel last van en dan weer dagen weken soms paar maanden dat ik nergens last van heb

Wouter
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ja hier ook zelfde klachten. Diverse onderzoeken gehad maar steeds PDS. Heb mijzelf zo druk gemaakt en paniekaanvallen gehad. Drama, lijkt nu weer wat erger te worden en heb weer eens last van vage spierpijnen in benen en armen, herkent iemand dit? Ook maak ik mijzelf druk, zou mijn bloedsomloop wel op orde zijn, of zijn dat andere symptomen? Gek om van te worden pfff…

Tim
08-10-2021
Reactie:
Ja TIM. heb ook last van luie benen en vooral linker arm/schouder vage spier pijntjes.
Met wakker worden nerveus en rubberen benen - ben bijna 50 jaar nu maar kom bed uit als een 70 jarige - met alle respect.
Overigens rook / drink ik niet en mijn hart is in orde, het is denk ik toch een combinatie van stress en PDS.
Let op je eten, maak de dramen regelmatig schoon, kuurtjes en tablettjes genoeg op het internet. Ik gebruik nu Oxy-Powder.. zoek het op SUPER effectief.

Joop
07-11-2021
Reactie:
jazeker herken deze symptonen heb ook pds boeren heel af en toe maar winderig ook ophouden kan ik ze zeker niet wordt het opgeblazen gevoel en buikpijn inderdaad erger

sylvia
04-01-2022
Reactie:
Ik heb zelfs ook last van slijm ook bij het afvegen. En soms tijdens de winderigheid. Verleden ook last gehad van haaruitval tijdens de hogere pieken van mijn klachten. Ik heb begrepen dat mijn darmflora achteruit is gegaan na een antibioticakuur. Dus ik moet hieraan werken.

Avi
21-01-2022
Reactie:
Absoluut en nog veel meer

Beppi
02-04-2022
Reactie:
Ik heb last van opgeblazen gevoel wat er 24/7 is. Al ruim 1,5 jaar. Last van mijn zij en rug. Alles te hoogte van waar de dikke darm de kronkel maakt. Als zit dus links. Ontlasting is gelukkig vrij normaal. De ene dag ook meer last dan de andere maar het is er elke dag!

Erik
04-07-2022
Reactie:
Ja, de symptomen komen overeen met wat ik voel. En daarbij word ik aldoor zieker en meer pijn. Dan blijft mijn huisarts aldoor weigeren om mij te helpen. Een arts in het lumc heeft op 5 mei 2022 een onderzoek aangevraagd waar ik nu al 11 weken op zit te wachten. In die tussentijd heb ik meer klachten gekregen dat op 4 juli een spoedarts van de ambulance is geweest die zei dat ze mij ter observatie moeten nemen wat geweigerd word. Ik ben ten einde raad en wil nu een klacht indienen bij de rivm maar of het wat uithaalt weet ik niet. Ik zou graag benaderd worden wat ik kan doen om gehoord te worden.

Ada
08-07-2022
Reactie:
Ik herken vele symptomen, het begon bij mij met een maagzweer (zwarte ontlasting) nu heb ik pas maag en darmonderzoek gehad. Allebei de onderzoeken waren goed dus zeggen ze dat ik pds heb. Ik heb last van vaker hevige buikpijn. Hele erge rommelige buik. Steken in de rug die over mijn ribben doortrekken naar vore naar de plek waar ik het meeste last heb links voor onderste rib. Wisselende ontlasting nu van diarree tot obsepatie. De hele dag door wel een opgeblazen gevoel. Dan kom ik wat bij dan val ik weer af dat gaat zich steeds om 3 kilo. Ook ben ik vaker vermoeid en heb ik veel gassen. Dit speelt nu iedere dag al vanaf begin februari waarvan ik wel weet dat stress hier een oorzaak van is. Dit is een heel vervelende aandoening.

Marvin
18-07-2022
Reactie:
@Marvin, dat van last van je rug en dat het via de ribben naar voor trekt heb ik precies hetzelfde. Lijkt wel of er dan een spier straks gaat staan! Voel het ook als ik op mijn linkerzij lig, soort druk op de onderste punt van je Rib

Erik
25-07-2022
Reactie:
Precies dezelfde klachten soms echt heel erg en ook last van Aambeien

.Margot
10-08-2022
Reactie:
Ik herken de symptomen. Ik heb heel onregelmatige stoelgang, winderigheid, boeren, soms misselijkheid, pijn maag en vooral moe en slecht slapen. Volgens de specialist kan PDS uw slaappatroon beïnvloeden omdat het darmproces overdreven te werk gaat... Ik neem bij een aanval 3 x per dag Spasmomen en dit helpt bij mij het best.

Davy
29-09-2022
Reactie:

Jazeker ik heb zelff pds heb veel rommelingen en buikpijn af en toe en laat veel scheten die nog niet older controls zijn en ook niet op te houden zijn

Sylvia
07-11-2022
Reactie:
Aanhoudend sinds iets meer dan een week misselijk, obstipathie, opgezette buik , ontzettend moe , haaruitval en acne uitbraken…
Ik heb daarnaast al sinds mijn 18e ME (ziekte)
En ook vaak psychische klachten (erg somber en stress)
Inmiddels ben ik 44….

Wendy
17-12-2022
Reactie:
O, ik herken zoveel van hier. Ik denk echt PDS te hebben.
Pijn./akelig gevoel in buik. Vooral flanken/zij, onder ribben. Soms lage rugpijn. Veel misselijk, soms dagen niet kunnen ontlasten , zweetbuien, opgeblazen gevoel.
Denken dat ik weet niet wat mankeer…wat kan ik er aan doen zonder naar huisarts te stappen?

J.
08-01-2023
Reactie:
Sinds ik movicolon gebruik elke dag heb ik geen krampen meer gehad. Alweer 16 jaar gebruik ik het, mijn leven sterk verbeterd.

Marnix
10-01-2023
Reactie:
Ik zit hier met de zelfde klachten veel buikpijn niet kunnen poepen pijn door mijn hele buik onder mijn maag en mijn ribben lings en recht ook helemaal boven mijn schaanbeen langs een brandende gevoel in mijn mond men tong voeld dik aan tot achter in mijn keel met een witte dunne laag op mijn tong ben gewoon bang krijg warmtevlagen in mijn gezicht heel erg veel huisartsen gehad was al naar het ziekenhuis gestuurd voor een foto van mijn darmen te laten maken daar was niets op te zien ben nu bij de darmspecialist gewwest die voelde niets wat verondrustend is nu van de week door de scan geweest afwacheten nu op de uitslag kan me niet meer ondspannen het is allemaal een angstig gevoel mijn dochter is nu dag en nacht bij me die is nu mijn verzorger aan haar heb ik heel veel stuun zo lang ik er nu zo erg mee zit daar ben ik haar heel dankbaar voor want als je alleen zit als weduwe en zon pijn hebt dan weet je niet waar je het uit moete zoeken met al die pijn en spaningen ben nu mijn verhaal een beetje kwijd aan jullie als lotgenoten ik lees dit nu heel vaak wat jullie schrijfen heb ik ook veel suun aan

M V
18-03-2023
Reactie:
Ik heb ook zo een last van pijn in me slokdarm maag en darmen voelt net of er een bult in zit onderbuik.Maak me ook zo een zorgen veel boeren en vooral winden laten ben ik voor een grote boodschap geweest heb ik nog het gevoel of ik weer moet .

Droefje
21-03-2023
Reactie:
hoi allemaal

even delen hoor...
altijd al buikklachten gehad van jongs af aan.
nu wordt het steeds erger vooral bij brood eten , ik lig dan echt altijd in de nacht wakker van de pijn.
de pijn zit altijd bij de maagstreek en dan rechts onder me ribben, ik lig dan uren wakker.
het gevoel dat ik naar de toilet moet,zodra ik ben geweest voel ik de pijn afzakken. soms is het dan nog niet weg en moet ik vaak nog een keer naar het toilet.
bijna altijd opgeblazen buik en winderig en opvoeren. pcm helpt dan ook niet en ibuprofen ook niet. is dit ook herkenbaar voor jullie

pdsje
22-05-2023
Reactie:
Hoi pdsje,

Heb jij je wel eens laten onderzoeken of je Coeliakie hebt? Omdat je het vooral bij brood eten hebt, lijkt het wel of je niet tegen gluten kan.

Gr E

E
26-05-2023
Reactie:
Hey lieve lotgenoten,

Ik heb ook al deze klachten.
Bovendien krijg ik bij het boeren ook een smaak in mijn mond van rot eten. Echt degotant.
En de ruzie die ik al heb gehad met mijn echtgenoot die de geluiden van mijn darmen maar vooral de stank van mijn winden kotsbeu is.
Ben nu gestart met elke avond colofiber op aanraden van de gastro arts. Ik hoop dat dit tenminste iets gaat helpen...
Voel me soms zo machteloos...

Groetjes christel

Christel
03-06-2023
Reactie:
Niet leuk om te lezen, maar bedankt voor jullie reacties. Ja ik loop er nu al 7/8 jaar nee rond. Denk of iets opgelopen in Chinees restaurant of iets van mijn hobby met papegaaien, ik weet het niet, en zelfs de medici niet. Zoveel onderzoeken al gehad. En niks geks gevonden enkel dat ik laarst 5 koliekaanvallen heb gehad, en dit na zware longontsteking dit jaar en Corona en daarbij heeft denk ik antibiotica en prednisol mijn darmen weer ernstig beschadigt en mijn lever een push gegeven omdat mijn galblaas ook even van slag af was. Eruit halen was advies maar ik heb 7 flessen resium gedronken (Google maar). Daarna geen aanvallen meer gehad. Maar het ontiegelijke opgeblazen buik + gassen + spierpijn rug en schouders + moeheid + fysieke gesteldheid aantasting + lucht wat naar boven middenrif drukt en dit lucht lijkt wel tegen hartzakje aan te drukken soms en oei dit is een super eng gevoel. Drama zeg om gek van te worden. Heb nu prebiotica ook en wat vitamine supplementen, hopelijk stabiliseert het snel.

Tim
24-06-2023
Reactie:
Hallo, herken ik symptomen, zoals buikpijn, opgeblazen gevoel, ontlasting telkens anders. Dacht eerst een blaasontsteking aangezien de buikpijn en ook lage rugpijn, maar dit is het niet.
Nu van de huisarts pantoprazol gehad omdat ze denkt dat het aan me maag ligt.
Voel me er best rot over. Vraag me af of dit wel wat gaat helpen.
Iemand dit al eens ervoor gekregen?

Monique
08-07-2023

Jouw reactie:Glutamine helpt bij pds (Verhaal 2)

mensen ook ik heb al 5jaar last van pds.ik zal het kort houden ?mensen neem GLUTAMINE 1000MG .
het helpt!!


1 nare lucht gaat weg
2darmen fuctieneren beter.
2meer weerstand.
3lekkende darm wordt gerepareert.


eerste 3wk elke 2uren 2 capsules nemen 5 x verdelen over de dag.
daarna 3x daags 1 capsules.
ik heb geen last meer ,let wel,wel op je voeding letten uiteraard ,maar nare lucht is weg en darmen zijn rustig.


ik zat eerst aan de antidepressiva ,,dat heb ik afgebouwd ,,en ben ik helemaal van af gelukkig ,,ben nu 15kilo lichter.voel me gezonder en fitter .

 

0ja ik heb dislectie dus kost mij heel veel moeite die te type ,,sorry van de spelfouten,


rik
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 08-07-2023

55
12
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/136617-wat-is-glutamine-en-in-welke-voeding-zit-het.html

Hey ! Vond jouw artikel zo inrressant dat ik even onderzoek heb gedaan moetje lezen.
Ik geloof je meteen als je zegt dat het werkt wand het gaat o.a ook infecties tegen. Super goede eigenschappen. Mijn vraag is of je het dagelijks nog gebruikt of dat je het als kuur hebt gebruikt let me know. In ieder geval wil ik je daarbij behoeden dat natuurlijke glutamine s veel en veel gezonder zijn voor je weerstand maar ook als je op de link klikt zie je meer staan. 1 van de laatste 2 zinnen hebben gelijk ze kunnen beter onderzoek doen naar een vervanging voor natuurlijke glutamine s als namaak.

Let me know

Groetjes pipi

Pipi
> 2 jaar geleden
Reactie:
Hi Rik

Hoe gaat het nu? Slik je nogsteeds de glutamine?

Mick
> 2 jaar geleden
Reactie:
Waar koop jii Glutamine, en welke merk?

Olta
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik heb al maanden donkere ontlasting, en last van borrelen - pruttelen rond de navel.
Na 1 jaar zeker 1000 Euro erdoor gesmeten aan darmkuren detox en veel soorten supplementen kan ik zeggen na 3 dagen al GLUTAMINE werkt echt.
Me ontlasting is weer bruin en normaal zeg maar - eet al een jaar niks anders als gezond.. zeker geen patat, pizza, shoarma of vette rommel.

Ik heb dit merk gekocht - VITALS, hier twee links dus kies maar - nogmaals Glutamine is echt een aanrader - BEDANKT RIK !

Zoek internet (google) naar VITALS glutamine of Holland en Barrett glutamine - dan vindt je het zeker.

Joop
> 2 jaar geleden
Reactie:
Hoeveel mg per dag?
Ik heb de l-glutamine 500 van orthica

Ronald
09-12-2021
Reactie:
Hoi Rick Ben benieuwd of je er nog steeds baat bij hebt.

Ins
26-07-2022
Reactie:
Is het L-glutamine 500mg?

Sylvia
20-05-2023
Reactie:
Bedankt voor verhaal. Ik slik nu L-glutamine 1000mg van Now foods. Ik laat nog wel weten of het werkt. Voor mij werkte de lucovitaal pillen pds erg goed, na 3 en al betere ontlasting en meer ontspannen bij. Maar erg prijzig om permanent te slikken en ik had glutamine ook al besteld dus die probeer ik nu. Ik zal een update geven als ik verbetering merk

M
09-06-2023
Reactie:
Goede avond rik ok jou verhaal her gelezen ik heb pok prikkelbare darm syndroom ook zou er ook graag vanaf geraken fie opgeblazen gevoel moeilijke
v stoelgang en lucht un in darmen te veel
zelfs l zou ik mogen welke weten pillen en waar je fie haalt welke en de prijsa grtjessub

Mauke ...
19-06-2023
Reactie:
Hoi, dank voor je tip en uitleg En je taalgebruik is verrekte goed voor iemand met dislectie!
Het beste, groetjes ,Violetta

Violetta
02-07-2023
Reactie:
Mijn dokter legde een keer uit dat door PDS :
Je darmen zitten soms zo vol/verstopt dat het uiteindelijk op je blaas gaat drukken. Dit kan het gevoel geven van blaasontsteking, omdat je meer moet plassen en soms ook niet prettig kan uitplassen. Ook kan het zijn dat je hierdoor wel sneller kans hebt op een daadwerkelijke blaasontsteking.

Zelf heb ik hier ook vaak last van gehad als ik verstopte darmen had dat ik veel moest plassen.. heel heel vervelend.

Jessica
03-07-2023
Reactie:
Dank Anne, ik heb hier dezelfde symptomen. Super vervelend en ook wel alles uitgesloten en niks mee hart of longen. Wel longontsteking gehad begin dit jaar en ja hoor prednisol en antibiotica gehad, maand later begonnen de heftigste symptomen weer. Net of er lucht naar boven gedrukt wordt tegen het hart. Altijd opgeblazen buik en merk dat mineralen en vitamine slecht worden opgenomen. Dus ben weer aan extra magnesium met taurine beginnen en vitamine minerale complex van Bonusan. Dat is overigens wel goed spul. Hopelijk slaat de magnesium snel aan want dat verminderd de spierpijnen in rug ook.

Tim
08-07-2023

Jouw reactie:Ben al 30 jaar gewend aan pds (Verhaal 382)

Ben al 30 jaar gewend aan pds, kon het altijd goed onder controle houden. Tot een half jaar geleden, heb mijn man verloren, dit heeft zoveel stress veroorzaakt, dat de pds niet te houden is, slecht kunnen eten, misselijk, buikpijn, heel erg zweten, bijna flauwvallen, verschrikkelijk.
Nu ben op aanraden van mijn arts begonnen met pepermuntcapsules, wie heeft hier ervaring mee.

Erna
28-06-2023
laatste reactie: 08-07-2023

10
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik heb de pepermunt capsules geprobeerd maar helaas werkte het niet bij mij. Ook ik heb inmiddels al meer dan 30 jaar pds en stress helpt inderdaad niet.
Mijn leven is gewoon waardeloos te noemen als ik aanval heb kan ik niks meer en ben ik aan huis gekluisterd alle vakanties worden verpest door mijn kwaal.
Ik krijg ook heel veel stress van het hebben van pds.

Anoniem
03-07-2023
Reactie:
40 jaar bekend met pds. Altijd rekening gehouden met wel of geen toilet in de buurt. Hele sociale leven was/is erop afgestemd. Alleen de laatste maanden kom ik, na een stressvolle periode, helemaal de deur niet meer uit. Huisarts doet er "lacherig" over. Het praten met een therapeut zou me van pds afhelpen. Hoe dan? Zucht....

Tresie
08-07-2023

Jouw reactie:Begin vorig jaar werd het extreem (Verhaal 391)

Al jaren had ik pds. Begin vorig jaar werd het extreem.
Ik kon bijna niets meer eten of werd er ziek van. Regelmatig wel 3 dagen achter elkaar.
Na verschillende artsen te hebben geraadpleegd, begeleid te zijn door een diëtiste en van alles te hebben geprobeerd, las ik ergens de boodschap van een paar patienten dat zij baat hadden van Amytriptiline. Dat ben ik toe gaan innemen - 20mg per dag - en het werkte onmiddellijk. Sindsdien gaat het heel goed met me; ik kan vrijwel alles eten zonder problemen!

Wil
07-07-2023

6
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:pbs is meer dan alleen buikpijn! (Verhaal 25)

Hoi iedereen,

Ik heb een familielid die al ruim 20 jaar laat heeft van pds. Hartstikke veel geprobeerd (voeding + medicijnen). Nu heb ik gelezen over Kijimea Prikkelbare Darm supplementen. De recensies zijn erg goed. Wij gaan het proberen. Misschien werkt dit voor jullie.

Sterkte iedereen. pbs is meer dan alleen buikpijn!

Ik houd jullie op de hoogte.

Gr.

Cynthia
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 06-07-2023

16
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik heb het gebruikt maar het hielp mij niet.

Shawna
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik ben het ook net gaan halen. Ik dacht dat het een wondermiddel zou zijn, aangezien het als een “pleister” op de darmwand zou werken. Na research op het internet blijkt het echter enkel een duur probioticum te zijn, welke een bifido bacteriënstam bevat. Je kan dus in feite evengoed yoghourt met actieve bifidus gaan halen, is veel goedkoper. Eigenlijk zou je een ontlastingsonderzoek moeten laten doen naar je microbioom. Dan kan er gericht vastgesteld worden welke probiotica jij juist nodig hebt. Is mijn volgende stap…

Lyntje
> 2 jaar geleden
Reactie:
Hielp mij niet! Veel pijn rechts onder ribben. Drukkend soms steken! Winderig boeren en maagzuur! Obstipatie etc

Kijimea
04-11-2021
Reactie:
Zonde van het geld, Tros Radar heeft hier al onderzoek naar gedaan en het enige resultaat is een lege spaarrekening.

Eric
07-05-2023
Reactie:
Ik ben al twee dagen misselijk van de kijiemea. Brr. Je hoopt dat het werkt maar helaas. Beroerd na 2 capsules onder het eten.

Ik gebruik gewoon L- glutamine en na verloop van een paar dagen is de buikpijn wat minder. Ik heb een wisselend ontlasting patroon. Soms ben ik een dag pijnvrij maar meestal heb ik pijnlijke darmen.

Helaas was de hoop met Kijimea, in mijn geval, tevergeefs.

Marja

Marja
06-07-2023

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Gezond eten, meditatie en acceptatie (Verhaal 389)

Hoi Lotgenootjes mijn naam is Betty en ik heb al 20 jaar last van PDS. Wat me het meest heeft geholpen is magnesium, een aangepast dieet (biologisch eten, vooral groente en fruit, glutenvrij, lactosevrij, minder koffie, alcohol, frituur en scherp eten) en vipassana meditatie. Op dit moment helpt acceptatie mij. Accepteren dat ik gevoelig ben en gevoelige darmen heb. Het is moeilijk om pijn te accepteren, maar ertegen vechten maakt het erger. Wie weet heeft iemand hier iets aan.

Betty
06-07-2023

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties