Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Prikkelbare darm syndroom PDS - forum lotgenoten


 

Lotgenoten prikkelbare darm

Heb je een prikkelbare darm?

Voor veel mensen lucht het op als ze hun verhaal opschrijven en delen.

 

  • Je kunt hier je hart luchten.
  • Je kunt de verhalen van lotgenoten lezen.
  • Je kunt reageren op de ervaringen van lotgenoten.

 

Ontdek hier de verhalen van andere mensen met PDS en deel jouw eigen verhaal.

 


+ Mijn verhaal delen
Alle verhalen


Verhaal 1 - capsules v lucovital

Ik gebruik sinds kort prikkebaredarm syndroom capsules v lucovital ..! Niemand kon mij helpen met deze vreselijke pijn
En dit helpt mij !!. Een aanrader ..

Anoniem

25
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Toevallig stond ik er vandaag naar te kijken in de kruidvat. Ik heb nu wapiti darmmild gekocht. Maar zat te twijfelen. Hoe ervaart u van lucovitaal? Smaak en de werking? Werkt het meteen of?

Manuela

Jouw reactie:Verhaal 2 - Glutamine helpt bij pds

mensen ook ik heb al 5jaar last van pds.ik zal het kort houden ?mensen neem GLUTAMINE 1000MG .
het helpt!!


1 nare lucht gaat weg
2darmen fuctieneren beter.
2meer weerstand.
3lekkende darm wordt gerepareert.


eerste 3wk elke 2uren 2 capsules nemen 5 x verdelen over de dag.
daarna 3x daags 1 capsules.
ik heb geen last meer ,let wel,wel op je voeding letten uiteraard ,maar nare lucht is weg en darmen zijn rustig.


ik zat eerst aan de antidepressiva ,,dat heb ik afgebouwd ,,en ben ik helemaal van af gelukkig ,,ben nu 15kilo lichter.voel me gezonder en fitter .

 

0ja ik heb dislectie dus kost mij heel veel moeite die te type ,,sorry van de spelfouten,


rik

21
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/136617-wat-is-glutamine-en-in-welke-voeding-zit-het.html

Hey ! Vond jouw artikel zo inrressant dat ik even onderzoek heb gedaan moetje lezen.
Ik geloof je meteen als je zegt dat het werkt wand het gaat o.a ook infecties tegen. Super goede eigenschappen. Mijn vraag is of je het dagelijks nog gebruikt of dat je het als kuur hebt gebruikt let me know. In ieder geval wil ik je daarbij behoeden dat natuurlijke glutamine s veel en veel gezonder zijn voor je weerstand maar ook als je op de link klikt zie je meer staan. 1 van de laatste 2 zinnen hebben gelijk ze kunnen beter onderzoek doen naar een vervanging voor natuurlijke glutamine s als namaak.

Let me know

Groetjes pipi

Pipi
Reactie:
Hi Rik

Hoe gaat het nu? Slik je nogsteeds de glutamine?

Mick
Reactie:
Hi Rik

Hoe gaat het nu? Slik je nogsteeds de glutamine?

Mick

Jouw reactie:Verhaal 3 - Welke symptomen bij PDS?

Goedemorgen ik vraag me af wat jullie symptomen zijn ik heb af en toe het gevoel dat iemand vanuit de binnenkant in mijn buik prikt met een mes of met zijn knokkels ik heb een opgeblazen gevoel ben winderig en laat boere heb soms rugpijn er wordt gezegd dat ik PDS heb maar heb ik dat wel???

Herkennen jullie deze symptomen

Monique

21
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Jazeker, ik herken de signalen, boeren, rugpijn en winderigheid, volgens mij ook veel stress.
Wat ik wil is niet meer in overeenstemming met wat ik nu kan, dat zorgt voor de PDS.
Het lukt mij wel steeds om te doen wat ik wil, maar krijg dan wel elke keer daarna een aanval vanuit mijn darmen, maag etc.

N
Reactie:
ik heb nu al 1week last van buikpijn en boeren en veel poepen word er niet goed van al veel ondezoeken gehad maag darm en scan ook geopeert aan baarmoederkanker zinsdien ook erger geworden

ria koen
Reactie:
Ik heb al jaren een prikkelbare darm misselijk moe en last van de buik,maar nu ook last van galstenen geen eetlust heel vervelend vorig jaar een darmonderzoek gehad dat was goed

Corina
Reactie:
Hoi Monique ja zijn zeker de symtonen van pds groetjes van heleen

Heleen
Reactie:
Hebben jullie ook last van slijm bij ontlasting? Soms is het wit maar soms ook geel oranje achtig en dan schrik ik want dan denk ik is dit bloed? Ik zie die slijm ook bij afvegen. Ik vroeg mij af of een oranjeactig slijm normaal is bij pds

Laura

Jouw reactie:Verhaal 4 - Candida dieet heeft geholpen bij pds

Ik heb eigenlijk al heel lang last van PDS. Bij mij uit zich dat in een opgeblazen gevoel en gasvorming in mijn buik.

Als ik stress heb kan het erger worden.

Ik heb verder gemerkt dat voeding ook van invloed is. Sinds ik een candida-dieet heb gedaan en daardoor veel minder suikers en koolhydraten heb gegeten, zijn de klachten aanzienlijk verminderd.

Nu blijf ik voorzichtig met de hoeveelheid suikers die ik eet.


Anoniem

18
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 5 - Hypnotherapie heeft mij geholpen bij PDS

Hypnotherapie heeft mij geholpen mijn zelfvertrouwen terug te vinden.
Mijn buikpijn, veroorzaakt door Prikkelbaar Darm Syndroom, begon mijn leven te bepalen. Ik kon niet ontspannen op een plek waar ik nog niet bekend was door angst dat ik een buikpijnaanval zou krijgen, iets wat de frequentie van 'buikpijnaanvallen' alleen maar vergrootte. 


In gesprekken met mijn hypnotherapeut heb ik geleerd de patronen te leren herkennen en te leren hoe je moet loslaten. Hypnose heeft mij geholpen mijn buikpijn onder controle te krijgen. 


Ik kan nu gaan en staan waar ik wil en de keuzes maken die goed voor mij zijn en niet voor anderen. Ik heb mijn zelfvertrouwen weer terug en raak niet meer in paniek als mijn buik opspeelt: binnen een minuut heb ik alles weer onder controle. 


Sandra

18
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:

Hallo,

Jouw verhaal komt helemaal overeen met wat ik voel. Mijn PDS begint momenteel ook mijn leven over te nemen en ben radeloos. Diverse onderzoeken gehad in het ziekenhuis en diëten geprobeerd. Niks gevonden en niets helpt!

Ben nu zelf gaan informeren over hypnotherapie en ik vind het wel de moeite waard om te proberen. Ik lees veel positieve verhalen er over


VM
Reactie:
Wat fijn, ik raak altijd in paniek als ik een "aanval" heb. Ik durf gelukkig nog wel overal heen etc. Maar raak in paniek als ik pijn ervaar wat natuurlijk niet helpt zoals je aangeeft. Ik ga er naar informeren bedankt voor het delen.

Anoniem

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Verhaal 6 - genezen van PDS

Ik wil graag mijn verhaal delen. Na tijden de doktoren te hebben afgelopen met mijn PDS heb ik de stap genomen osteopaat opgezocht. Die wist mij uit te leggen dat ik in een spiraal zat. Door stress werkte mijn darmperistaltiek niet goed. Hoopten gassen op. Kwam er spanning op de darmwand (de stekende pijn) en raakte de darmflora verstoord waardoor alles nog erger werd, hetgeen weer stress geeft. Hij leerde mij de gassen weg te masseren (met de darmbeweging mee) en gaf probiotica om de darmflora weer te versterken. De pijn kon ik daarmee effectief gelijk wegmasseren. Dat gaf controle en rust en binnen een paar weken was ik daadwerkelijk genezen van mijn PDS. Het zal vast niet voor iedereen werken, maar voor degenen die vastzitten in het dieet en huisartsencircuit wil ik zeker aanraden de osteopaat eens te bezoeken.

Wessel

16
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoe deed jij het dan masseren?

Nathalie

Jouw reactie:Verhaal 7 - Altijd pijn

Heb zeker al 20 jaar last van pds en het beïnvloed mijn leven. Als het weer heel heftig is diarree paar keer in de week en altijd pijn links in onderbuik ,ga ik naar de dokter en vraag of ik een darmonderzoek kan laten doen,die is ook zo'n 18 jaar geleden gemaakt, maar mijn dokter weigert dat en zegt al die klachten worden veroorzaakt door pds dan ben ik wel weer gerust. Maar als ik dan weer aanvallen krijg dan benauwd mij dat en gaan er allerlei rare gedachte door mijn hoofd van ,zal het niet want anders zijn. Mijn vraag is wie heeft er ook altijd pijn in onderbuik aan de linker kant.

Anthonia

16
10
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Beste Anthonia,
İk heb ook weleens last in onderbuik, linkerkant- net onder de ribben. vooral als ik lang heb gezeten voor werk bijvoorbeeld en ook darmen niet volledig leeg zijn door ontlasting. ik heb het gevoeld dan dat de darmen niet genoeg leeg zijn- net of ze geen rust krijgen.. ik blijf dan vooral water drinken, dit geef wat rust of neem soms camille thee. ik eet op zulke dagen niet te veel om darmen rust te geven in verwachting tot rust te voelen. en als ik trek heb neem ik wat hapjes ieder keer weer, fruit, nootjes, boterham..

arser
Reactie:
Heb precies zelfde bah en altijd bang dat ik dan iets ernstigs heb en de dokter stelt me dan wel weer gerust maar na weer een aanval denk ik nee kan geen pds zijn. Kwil gewoon onderzoek laten doen klaar maar dat wille ze niet want als ze links drukke zegge ze is pds pffff... En me rug zon pijn bahh

Jacky
Reactie:
Ook ik loop al 15 jaar met pijn in me rechte onderbuik en pijn in me maag .Net of het steekt word er ook moedeloos van door de hele molen geweest niks kunnen vinden en toch heb ik angst voor enge dingen

Ria
Reactie:
Ik denk dat het je gaat helpen als je gaat scheiden. Je bent dan alleen verantwoordelijk voor je kinderen en kunt een uitkering aanvragen. Het is geen vetpot maar als ik hoor hoe krachtig jij je huwelijk hebt doorstaan, werken en zorgtaken en een niet steunende man en vervelende schoonvader. Ik denk dat je het beter alleen kunt. Heb je vriendinnen? Vraag wat zij vinden en vraag of ze eerlijk willen zijn. Ook als ze iets moeten zeggen wat voor jou niet leuk is of over jou gaat.

Mariken
Reactie:
Ik heb ook altijd pijn aan de linkerkant.
Heb twee keer een darmonderzoek gehad.
Alles was prima. Diagnose PDS.

Jeannr V.
Reactie:
Ik heb ook al een aantal jaren last links boven met onder de ribbenkast. Word er gek van. Het komt in aanvallen. Duurt een paar dagen totdat ik weer van de pijn af ben. De kramp is soms zo heftig dat je het hoort knakken en de pijn niet te omschrijven.

Delesha
Reactie:
Ik heb sinds paar dagen ook erge pijn links onder buik kben heel bang dat ik darmkanker bij me moeder en die zegt is waarschijnlijk pds maar doet ook pijn als ik er op druk

Robin
Reactie:
Die steken links onder de ribbenkast ken ik maar al te goed. Ben er nu achter dat dit door chronische hyperventilatie komt en daardoor overbelasting van het middenrif. De enige manier voor mij om de pijn te laten zakken is de ademhaling vertragen. De Buteyko methode is een aanrader hiervoor! Ik herken ook ander klachten zoals pijn links onder in de buik, opgezwollen buik, erge rugpijn en kan nog wel even doorgaan. Denk dat dit allemaal in verband staat met mijn ademhaling en inmiddels is ontwikkeld tot PDS. Maar het gaat al een stuk beter sinds ik bezig ben met ademhalingsoefeningen.

Mirjam
Reactie:
Ik heb precies het zelfde het al 1 jaar kan er niet meer tegen dochters denken dat we gek zijn of onzin lullen

Het pyn die ik elke dag heb is niet normaal
Soms gaat de pyn naar het rechter kant

Murat
Reactie:
Ik heb precies het zelfde het al 1 jaar kan er niet meer tegen dochters denken dat we gek zijn of onzin lullen

Het pyn die ik elke dag heb is niet normaal
Soms gaat de pyn naar het rechter kant

Murat

Jouw reactie:Verhaal 8 - De lucovitaal prikkelbaar darm kuur

Wekenlang pijn gehad, ophoping van gassen pijn krampen. Afwisselende ontlastingspatroon. Artsen schreven mij poeders voor.

Ik adviseer de lucovitaal prikkelbaar darm kuur. Ik slik hiervan 1 pil per dag (bij ontbijt) en dit werkt ontzettend goed. Alsjeblieft, probeer het! Er zijn ook alleen maar positieve reacties.

Gered!

15
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 9 - Probiotica van zwanson

hoi ik als pds patient nam ook wel die Probiotica yogurt, je betaald 2 euro bijna voor 4 bakjes dus 4 dagen, nu heb ik iets anders gevonden.

 

Ik neem nu probiotica van zwanson je doet 2 maanden met een potje en kost maar 3,90 dat scheelt je veel geld. graag u reactie ,vr gr rik


rik

14
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Waar kan je dat merk krijgen? zwanSon?

Tineke
Reactie:
Blij dat ik dit lees , ik heb ook steeds pijn links onder ,dan weer rechts dan weer de maag

Benny
Reactie:
Ga het eens proberen ..kan nooit geen kwaad ..baat het niet ,schaat het niet ..proberen waard ..thx ..ik hou je op de hoogte

Brigitte
Reactie:
Ga het eens proberen ..kan nooit geen kwaad ..baat het niet ,schaat het niet ..proberen waard ..thx ..ik hou je op de hoogte

Brigitte
Reactie:
Ga het eens proberen ..kan nooit geen kwaad ..baat het niet ,schaat het niet ..proberen waard ..thx ..ik hou je op de hoogte

Brigitte

Jouw reactie:Verhaal 10 - Dankzij hypnotherapie veel meer ontspannen

Nadat ik al jarenlang extreme last had van het prikkelbare darmsyndroom en na een jaar bij het ziekenhuis te hebben gelopen, besloot ik dat het tijd was voor hypnotherapie.

 

Dit voelde voor mij als de laatste kans om mijn buikklachten en de negatieve invloed op mijn stemming en leven te verbeteren. Na een aantal sessies voelde ik al snel verbeteringen optreden: ik voelde me emotioneel meer in balans, sterker en meer in controle. Met als gevolg dat mijn buikklachten ook afnamen.


Dankzij hypnotherapie sta ik nu veel meer ontspannen in het leven, leef ik meer in het moment en geniet ik weer van de kleine dingen. Dankzij de rustige, fijne en persoonlijke aanpak van mijn hypnotherapeut sta ik weer vol energie en geluk in het leven en hoef ik mij niet meer zorgen te maken om mijn buik.

 

Ik zal dan ook mijn hele leven profijt hebben van de behandeling.


Tanja

13
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Verhaal 11 - Sceptisch over de diagnose pds

Beste mensen,

Ik zou graag willen weten of iemand zich herkent in de volgende symptomen.

-opgezette lymfeklieren/harde bolletjes, aan de rechter, maar vooral linkerkant van de bekken

- puntbloeding/petechien op links in de buik

- continue verstopping, ongeacht welke voeding ik eet. Alcohol is het enige dat mij 'normaal' naar de wc laat gaan.

-kraken borrelen in de buik bij het in/uithouden van de buik.

- paardenmiddel van mdl en andere probiotica helpen niets of nauwelijks.

- last van de luchtwegen. Ik heb hierbij het idee als ik veel buikpijn aan de linkerkant dit erger wordt. Ik ben wel hiermee, ook sinds 2017 hiermee gediagnosticeerd met 'astma' en heb hier pompjes voor.

- tot aan oktober 2017 normale ontlasting. Echter als vanaf jongs af aan aandrang opspeelde, ging ik zweten en voelde ik vaak mijn hart bonken in mijn lichaam en zelfs een beetje licht in mijn hoofd. Minuut of 2 na de ontlasting voelde ik me weer prima.

Klachten lijken door de dag ook oorzaak te zijn van vermoeidheid en concentratieproblemen

Een foto, echo van de buik en coloscopie van de darm zag normaal uit, op een ophoping van de ontlasting na. Toch blijf ik sceptisch voor ds diagnose pds, omdat niets van alles, diëtisten en dus voeding en medicijnen tot nu toe heeft geholpen. De. Voornaamste reden daarvoor zijn de harde bolletjes aan de linkerkant van mijn bekken, aangezien ik deze al had voor deze klachten opspeelden. Het enige wanneer mijn klachten lijken te verlichten is tijdens het sporten.

Als iemand zich in dit verhaal herkent, advies wilt geven of op wilt reageren, hoor ik dat graag.

Met vriendelijke groet,

Roy

Roy

11
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi Roy
Wat naar dat je zo veel klachten ervaart.
Ik herken mezelf hierin volledig. Al meer dan 50 jaar zijn deze klachten af en aan aanwezig.
Ik probeer van de betere momenten te genieten.
De moeilijke dagen mediteer ik meer en probeer niet in paniek te raken.
Ik wens je veel sterkte.

Marion

Jouw reactie:Verhaal 12 - ik hou dit niet vol, maar weet geen uitweg

3 jaar geleden is het allemaal begonnen. Vaak krampen, opgeblazen gevoel, diarree en obstipatie. Na vele onderzoeken bleek dat ik PDS had.. blijkbaar zou er zich een foute communicatie voordoen van mijn hersenen naar mijn darmen die constant pijnsignalen doorsturen. Ik heb nu al een lange tijd elke dag last.. vanaf ik iets eet (maakt niet uit wat) krijg ik meteen krampen en een mega opgeblazen buik. (Net 5 maanden zwanger) dit gaat gepaard met diarree of juist obstipatie. Ik heb alle medicatie al geprobeerd dat de dokter me maar kan voorschrijven maar de klachten verminderen niet. Ook heb ik CBD olie geprobeerd maar helaas zonder resultaat. Ik kan niet meer gerust op restaurant gaan want dan zit ik heel de avond met pijn dus moet telkens na het eten naar huis dus doe ik dit ook liever niet meer. Elke dag leven met deze ongemakken maakt me radeloos en wordt hier heel ongelukkig van. Ik sta elke ochtend doodmoe op omdat ik tijdens mijn nachtrust ook nog steeds last heb van krampen. Ik schrijf nu mijn gevoelens en gedachtes soms neer in een gedicht. Want uitleggen aan mensen hoe een hel dit wel niet is, is bijna onmogelijk omdat iemand die dit niet heeft niet kan begrijpen wat een inpakt dit heeft op mijn leven. Ik sluit me vaak op en heb vaak geen zin om buiten te komen omdat ik zoveel zeer heb. Enkel uitgaan met de nodige drank is waar ik van kan genieten want dan voel ik geen pijn meer. Dit is dan ook mijn enige ontspanning. Ik ben nu een jaartje aan het fitnessen maar soms voel ik me zo futloos en slecht dat ik geen zin heb om te gaan. Ik zit vaak te huilen omdat ik dit geen jaren meer kan volhouden maar geen uitweg weet. Voor mijn ouders is dit ook zeer moeilijk om te zien want ze staan machteloos. In januari heb ik een afspraak voor acupunctuur, ik hoop echt dat dit me gaat helpen want dit is momenteel men laatste hoop.

Sari

10
10
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Pfff wat naar voor je.
Ik zit precies in het zelfde schuitje.
Ik voel me gewoon grieperig en duizelig erbij. Weet me geen raad. Ben jij al wat wijzer ? Ik ben begonnen met l glutamine gebruiken de krampen zijn rustiger maar het grieperige gevoel en duizeligheid verdwijnen niet .

Groetjes..! Kop omhoog altijd zeg ik maar pff en blijven doen watje wel kan maar dat doeje denk ik al

Liefs

Shine
Reactie:
Ik snap jullie helemaal, heb zelf ook al van alles geprobeerd hypnotherapie en verschillende dieeten. Ik heb het nu ruim jaar en het word lijkt wel met de dag erger. Heb geen honger gevoel en de pijn is niet te harden. Naar school gaan, werken en met familie en vrienden zijn gaat dan ook niet. Ik ben vaak chagrijnig en boos, omdat ik de pijn niet meer aan kan. Mijn energie is na de ochtend al helemaal weg en heb ik echt behoefte om mijn bed weer in te gaan. Je wilt niet zomaar meer de deur uit en het leven heeft niet echt neut meer in je ogen.

Toch gaan we door en door en door. Alsof er niks is, we zitten aan van alles en proberen van alles. Maar niks schijnt te werken voor mij dan.

Als iemand iets weet wat voor hun echt helpt of al iets helpt zou het heel fijn zijn! Ik hoor het zo graag, want zie het vaker niet meer zitten dan wel.

Groetjes

Elise
Reactie:
Hallo Sari,
bij mij heeft Duspatal goed geholpen, gewoon aan de huisarts vragen, ik slik het niet alle dagen, maar periodes dat ik weer last heb, je buik wordt heel rustig en de krampen zijn weg,
sterkte

Tineke
Reactie:
Ook voeding is erg belangrijk, geen melk, maar yoghurt, geen gewoon brood, maar spelt

Tineke
Reactie:
Beste Sari, lees ik het goed over de klachten van PDS?. Graag verneem ik van je
Met vriendelijk groet

G Ben Dada PhD
Reactie:
Hi hi,

Bij mij worden de buikklachten en diarree aanzienlijk verminderd door elke dag 2 capsules psyliumvezels te nemen voor het ontbijt. Dit kan je gewoon bij zo’n natuurwinkeltje halen. Hopelijk werkt dit voor jou ook!

Renée
Reactie:
Beste Sari,
Ik weet wat voor pijn het kan zijn.Nachten krom lopen van de pijn,bang zijn om wat te eten.
Via een bekende kreeg ik zo’n 2 jaar geleden te horen om Granulaat gedroogde vezels te proberen.Via de huisarts heb ik deze zakjes gekregen en mijn buikpijn is helemaal verdwenen. Probeer dit ook eens. Heel veel succes.
Met vriendelijke groet,Annie

Annie V.
Reactie:
Hey Nina,
Dat klinkt meer als het ‘dumping syndroom’

Sam
Reactie:
Ik herken al je klachten.Ik heb dit al meer dan een jaar en wordt er ook gek van.Ik ben een man van 65.
sterkte, jack

jack
Reactie:
Ik herken al je klachten.Ik heb dit al meer dan een jaar en wordt er ook gek van.Ik ben een man van 65.
sterkte, jack

jack

Jouw reactie:Verhaal 13 - PDS of niet?

PDS of niet?
Sinds enkele weken heb ik last van pijn in maag/buikregio. Geen maagzweer of dergelijke aanwezig. Wel gans de bovenbuik pijn onder ribben vooral in het midden precies alsof uw maag word dichtgeknepen. Rare pijn links van navel alsof er iets niet goed zit. Huisarts zegt PDS ..zijn dit typische klachten hiervan?

Ellen

10
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 14 - Opgeblazen gevoel

Ik heb ook al jaren PDS, de voornaamste klacht mom. is enorm opgeblazen buik.
Met de pijn valt het wel mee, het ontlasten zou wel wat vaker mogen,
Waar ik de meeste last van heb, en dat lees ik eigenlijk nergens hier, zijn hartoverslagen en - kloppingen mn na de warme maaltijd. Dan is het opgeblazen gevoel ook het ergste dus ik denk dat dat er iets mee te maken heeft?
Ik vind het een erg nare en vooral angstige gewaarwording, het duurt ook best lang na de maaltijd.
Heeft iemand hier ook ervaring mee, graag reactie(s). Dank, Nina.

Nina

10
8
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ben je er al achter wat het is ? Heb dezzelfde maar dan soms meer ook duizelig erbij gevoel op wolken

Sean
Reactie:
Hallo..
Heb ook dezelfde klachten. En doodmoe...

Marie
Reactie:
Heb ik ook, verschrikkelijk beangstigend is het 😞 en ook kortademig en misselijk worden, echt precies het gevoel van gaan flauwvallen... en is ook niet per se na de maaltijd, dit komt zo ineens heel onverwachts op... heeft nog iemand hier last van?

Samantha
Reactie:
Roemheld syndroom. Veel genegeerd.

Nico
Reactie:
Ja of chronische hyperventilatie

Mirjam
Reactie:
Hey Nina,
Dat klinkt meer als het ‘dumping syndroom’

Sam
Reactie:
Kan het niet zijn dat het je maag is die zo tekeer gaat? Klinkt namelijk herkenbaar.

Willem
Reactie:
Ik heb er ook last van medicijnen ervoor gekregen maar ik ben zo angstig zou het dan allemaal stress zijn 9

Anoniem

Jouw reactie:Verhaal 15 - Is dit PDS of niet?

Hi allemaal,

Geen idee of ik PDS heb. Door de mdl arts wel vastgesteld wegens uitblijven van andere resultaten tijdens de onderzoeken.

Mijn klachten zijn veel steken, opgeblazen gevoel en veel gerommel in de buik (darmen). Ik heb geen last van verstoppingen of diarree etc.

Is er iemand die zich in mijn klachten herkend en zeker weet dat hij/ zij PDS heeft?

Wouter

10
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Verhaal 16 - na 11 jaar

Elke dag 2 stuks volkorenbrood met pindakaas
Na twee dagen was ik na 11 jaar van de ergste klachten af.

Catrinus Smid

9
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Helaas weet ik precies waar je het over hebt. Ik maak elke keer het zelfde mee, niet te doen. Vaak zijn het bij mij de momenten dat ik in een restaurant zit of als er bezoek is. Alleen komt het bij mij niet vanzelf, poepen lukt zo goed als niet. En als ik moet is het heel heftig en komt alles er in vlagen uit.

Heb het gelukkig nog nooit mee gemaakt dat ik echt flauw val.

Elise

Jouw reactie:Verhaal 17 - ik val op het toilet soms flauw van de pijn

PDS.... zucht.....
Al een aantal jaar dit stempeltje. Maar tot op heden nog niet wetende waar mijn darmen door worden getriggered... sinds een ruime week is het weer raak. Waarvan 1 keer weer op zijn allerheftigst.... incl flauwvallen. Helaas heb ik zulke erge pijnlijke krampen dat ik bij flauw val. Gelukkig voel ik dit vaak aankomen en weet ik op tijd mijn partner te roepen. Hij pakt me dan stevig vast terwijl ik op het toilet zit en helaas terwijl ik zelf dus even afwezig ben blijft de diarree er uit lopen. ( wat is het toch vreselijk gênant) staat je partner daar in de poeplucht. Als ik bijkom ben ik altijd enorm verward, paniekerig, misselijk en is de pijn nog steeds aanwezig. Ook zweet ik me op dat moment helemaal kapot. ( zo erg dat het lijkt alsof ik net onder de douche weg kom) het enige wat fijn voelt op dat moment is een kruik. En ik blijf vaak 2 uur zitten op het toilet tot het echt wat rustiger is geworden. Dit is een angst dingetje. Zijn er meer mensen die zoiets meemaken?

Corine

9
7
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Beste Corine, ik heb inderdaad identiek hetzelfde voor!! Alles wat jij opsomt heb ik ook. Zeer vervelend.. Ik voel het opkomen want dan borrelen letterlijk mijn darmen.. ook tot flauwvallen toe, zweten, hevige krampen, paniekerig enz.. weet echter ook niet welke de reden is dat ik dit soms krijg.. ben jij dit al te weten gekomen? Groetjes

Lvh
Reactie:
Heel erg herkenbaar

Anoniem
Reactie:
Zeker herkenbaar, gelukkig alleen nog nooit flauwgevallen. Maar de rest heb ik allemaal wel. Bij mij is het echt voeding, de pijn die je ervaart is vaak lucht in de darmen. Mijn trigger is: koolzuurhoudende dranken, eten+drinken samen (drink dus alleen 30min voor en na een maaltijd), uien, prei etc(gasvormende producten). Slecht bereid voedsel of voedsel wat dicht bij de houdbaarheidsdatum ligt. Dit vermijd ik nu zo veel mogelijk en eet alleen nog glutenvrij, speld of mais brood en het gaat echt veel beter. Ook stress en slechte nachtrust is een enorme trigger. Ik weet nog dat ik voor mijn rijbewijs op moest ik zat de hele dag op wc en heb met buikpijn mijn examen gedaan. Hoe ik het gehaald heb...

Suz
Reactie:
Nog een aanvulling; waar ik ook zwaar voor wordt gestraft is als ik niet voldoende drink. Ik moet echt 1,5-2 liter per dag drinken. Ik weet dat het per persoon zo verschilt, maar misschien heeft iemand er iets aan.

Suz
Reactie:
Zo herkenbaar.......ik heb precies hetzelfde 😶

Marjon
Reactie:
Beste Corine,

Wat een herkenbaar verhaal. Ik heb al jaren last van PDS en ik slik al 3 jaar vezels. De vezels hielpen in het begin, maar nu steeds minder. Sinds kort drink ik Yakult plus (bevat probiotica, vezels en goede darmbacterien). Ik weet niet of het voor jou of andere mensen werkt, maar ik heb al 2 maanden geen last gehad!

Succes en groet,
Lisa

Lisa
Reactie:
Vreselijk...ik herken zo goed de dingen die je beschrijft. Ik zit altijd net op dat randje van flauwvallen.. dan kan ik de pijn bijna niet meer hendelen, zo heftig. Alsof ze mijn darmen er aan het uit snijden zijn zonder verdoving. Ik zeg dan maar zachtjes tegen mezelf, geef je maar over aan de pijn, je kan nu op dit vreselijke moment niet anders, het is sterker dan jij. Vertrouw er maar op, het gaat zo dadelijk minder worden..dan krijg ik eerst nog koude rillingen van de pijn en dan heb ik het weer redelijk onder controle

Blondie

Jouw reactie:Verhaal 18 - Veranderende klachten

Hallo iedereen,
Wat fijn dat er een forum bestaat, zodat je toch een beetje erkenning kan vinden.
Ik zou graag willen weten of er mensen zijn met dezelfde klachten als ik. In de afgelopen jaren heb ik een aantal keren last gehad van mijn darm links onder ribbenkast. De pijn was niet te houden en na een paar onderzoeken werd mij verteld dat het pds was. maar nu sinds een week heb ik hele andere klachten. Namelijk een brandend gevoel rechts onder in de buik. Soms stekend maar een altijd zeurend brandend gevoel dat doortrekt naar mijn been en onderrug. Herkent iemand zich hier in ?

Naomi

8
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Jaaa heel erg. Kheb nu zelfs meer last van me rug dan me buik. Heb je ook aparte ontlasting?

Jacky
Reactie:
Even reactie op verhaal 34
Ook ik dacht pds allemaal oderzoeken gehad
Vreselijke pjn in onderbuik leek wel verzakking .maar niks te vinden mijn huisarts kwam erachter toch een onderzoek te gaan doen naar het pelvic syndroom.wat nog niet zolang erkend is ..en ja dat was mijn probleem google het eens ..hopelijk ben ik dan van mijn klachten af
.komt vooral bij vrouwen voor

Anoniem
Reactie:
Even reactie op verhaal 34
Ook ik dacht pds allemaal oderzoeken gehad
Vreselijke pjn in onderbuik leek wel verzakking .maar niks te vinden mijn huisarts kwam erachter toch een onderzoek te gaan doen naar het pelvic syndroom.wat nog niet zolang erkend is ..en ja dat was mijn probleem google het eens ..hopelijk ben ik dan van mijn klachten af
.komt vooral bij vrouwen voor

Anoniem

Jouw reactie:Verhaal 19 - Ik kan mijn ontlasting niet ophouden

Lieve mensen

Ik heb ook PDS. Waar ik me erg naar over voel en ook heel erg alleen is dat ik soms mijn ontlasting niet kan ophouden.

Ik probeer het maar meestal als ik een wc zie dan gaat het fout. Dan red ik het niet meer om op tijd op de wc te geraken . Dit is zo gênant en naar.

Herkennen jullie dit? Ik hoop eigenlijk voor jullie van niet. Maar ik zou me niet meer zo alleen voelen als dit herkend wordt


Kim

7
16
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hey Kim,

Ik heb het gelukkig nog maar 1 keer gehad dat ik te laat aan de wc was. Over het algemeen probeer ik al naar de wc te rennen als ik krampen voel.

Ik ga gemiddeld 6x per dag naar de wc maar heb bijna nooit het gevoel dat alles er uit is..

Sari
Reactie:
Ik ken het maar al te goed

Krista
Reactie:
Ik herken me helemaal in wat Sari schrijft.
Nu ik in de coronatijd veel in de vrije natuur wandel, kom ik regelmatig 'in hoge nood'. Met fietsen kan ik de aandrang beter reguleren!
Alle lotgenoten. Sterkte!

Gijsbert
Reactie:
jaa hoor ik heb heel vaak diaree
ik ben bang als ik ga uit eten dat eve later al naar de wc moet
sons onderweg naar huis al
ik zit er elke dag mee

riekske
Reactie:
Dit is een zeer herkenbare situatie. Zelfs als ik op mijn eten let heb ik steeds het gevoel naar de wc te moeten. De stress is enorm hoog,zelfs in de nabijheid van mijn huis. Zeer lastig, en andere mensen kunnen er te weinig begrip voor opbrengen. Ook steeds die diarree na het eten...

Pieter
Reactie:
Hallo Kim,

Dat inderdaad heel vervelend, probleem doet zich met mij ook voor.
Kan soms mijn ontlasting, niet ophouden, heb dan gelijk een wc nodig.
Heb altijd een wc rol bij me.
Door dit pds syndroom is je leven wel beperkt.
Heb je voor mij wat oplossingen om me vrijer te bewegen?

Groetjes Ben

Ben
Reactie:
Ik heb na de bevalling van mijn dochter van 17 PDS gekregen. Ik heb een bekken instabiliteit en een te grote darm waardoor alles extra pijnlijk word. Buik word groot alsof ik 9 maanden zwanger ben. En ontlasting blijft in onderbuik dus zitten. Het is zo afwisselend vooral veel verstoppingen en heftige diarree aanvallen waarbij het lijkt alsof ik een beroerte krijgt. Ik ben 41 en voel me vaak 80 alsof mijn lichaam niet van mij is. Ik vind het verschrikkelijk naar voor iedereen die het heeft. En omdat ik veel bid en naast medicijnen Positiviteit en een goed en gezond eetpatroon helpt wens ik voor jullie allemaal veel meer geluk en mooie momenten toe. Blije momenten zijn vaak de momenten waar ik mij even niet ziek voel
Hoop dat jullie dat ook ondanks al die ellende toch kunnen hebben en beleven.
En heel veel sterkte allemaal.

Gina
Reactie:
hallo
ik heb een prikkelbaredarm
en heel vaak diaree
en waterige ontlasting
ik ben soms bangergens naar toe tegaan
en regelmatig buikpijn


mieke
Reactie:
Ik herken dit zeker. Heb al menig keer de wc niet gehaald of buiten achter een struik gezeten. Super vervelend.

Marga
Reactie:
Ik herken alle verhalen en begrijp nog steeds niet dat er geen dokter is die er iets aan kan doen. Je hele sociale leven is hopeloos. Je kunt nergens meer van genieten , durft niet eens meer een boodschap te doen en bent alleen maar bezig met jezelf en je onderbuikgevoel. Moe , misselijk en depri.
Dit is een van de heel erg onderschatte problemen. Het went nooit en het maakt je kapot.

Beertje
Reactie:
Ja, ik heb heel vaak diarree. Ik ga meestal nergens heen zonder de fiets of auto. Ik ga niet met t ov. Ik slik nu wel eens loperamide. Dat helpt wel. Ik ga nu ook hypnotherapie doen. Sterkte allemaal!

Marian
Reactie:
ik heb een prikkelbare barm

veel buik pijn en diaree soms kan ik het ook bijna niet op houden ik fiets veel maar durf soms niet te gaan
het bepaald je leven

riekske
Reactie:
ik heb een prikkelbare barm

veel buik pijn en diaree soms kan ik het ook bijna niet op houden ik fiets veel maar durf soms niet te gaan
het bepaald je leven

riekske
Reactie:
ik heb een prikkelbaredarm
veel last van buikpijn en diaree
ik durf bijna niet gaan fietsen

Anoniem
Reactie:
ik heb een prikkelbaredarm
veel last van buikpijn en diaree
ik durf bijna niet gaan fietsen

Anoniem
Reactie:
ik herken het helemaal
wat kunnen we er aan doen???
je leven is op deze manier minder leuk
soms bang om ergens naar toe te gaan

riekske

Jouw reactie:Verhaal 20 - genezen van PDS

Ik wil graag mijn verhaal delen. Na tijden de doktoren te hebben afgelopen met mijn PDS heb ik de stap genomen osteopaat opgezocht. Die wist mij uit te leggen dat ik in een spiraal zat. Door stress werkte mijn darmperistaltiek niet goed. Hoopten gassen op. Kwam er spanning op de darmwand (de stekende pijn) en raakte de darmflora verstoord waardoor alles nog erger werd, hetgeen weer stress geeft. Hij leerde mij de gassen weg te masseren (met de darmbeweging mee) en gaf probiotica om de darmflora weer te versterken. De pijn kon ik daarmee effectief gelijk wegmasseren. Dat gaf controle en rust en binnen een paar weken was ik daadwerkelijk genezen van mijn PDS. Het zal vast niet voor iedereen werken, maar voor degenen die vastzitten in het dieet en huisartsencircuit wil ik zeker aanraden de osteopaat eens te bezoeken.

Wessel

7
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Verhaal 21 - Tips om de pds te verlichten?

Ik wil graag even mijn hart luchten. Ik heb altijd al een gevoelige maag gehad. Maar de laatste 2 jaar heb ik last van een opgeblazen gevoel, gerommel in mijn maag, winderigheid en helaas diaree. Waarbij ik tijdens het werken en het volgen van school veel hinder ondervind. Bij het kleinste beetje stres slaat toe op mijn maag en dan hou ik mijn hart al vast.. Zijn dit symptomen van pds ? Ik ben nog niet naar de huisarts geweest, omdat ik mij hiervoor schaam. En in deze coronatijd gaat dit ook lastig. Ik heb zelf een tijd pepermunt olie (capsules) geprobeerd maar helaas geen verbeteringen. Heeft iemand voor mij nog tips om de klachten te verlichten ?

Anoniem

7
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi,

Ik heb hier ook precies hetzelfde probleem. Een half jaar terug ineens enorme maagkrampen na het elke maaltijd. Heb toen van de arts omeprazol (20 mg) voorgeschreven gekregen. Ik heb dat toen een paar dagen geslikt en problemen waren weg.

Nu heb ik sinds 1.5 week ook enorm veel last van borrelende darmen, winderigheid (maar komt er lastig uit), brijerig ontlasting. Ik maak me enorm veel zorgen en stress er 24/7 over, ook Google ik de symptomen en dan stress ik alleen maar meer. Met hoofdpijn als gevolg.. Ik heb over 2 dagen een afspraak staan bij de huisarts voor mijn borrelende darmen. Ben enorm bang..

Mandy
Reactie:
Ik herken veel van ke klachten..
Probeer eens Iberogast
Drie keer daags 20druppels op wat water vóór het eten..
Helpt mij heel goed.

Vriendelijke groetenAnnoniem
Reactie:
Heel herkenbaar, alles is goed en zoveel geprobeerd. Zo moe van alles en iedereen die maar vraagt hoe gaat het? Hoe leg je uit dat je continue "rot" gevoel in je buik hebt vooral die stekende pijn. En een schuldgevoel naar je werk toe. Ik steun jou! Succes en sterkte! Take care!

Anoniem

Jouw reactie:Verhaal 22 - Ik ben een stresskip

Ik heb al 15 jaar last van me darmen en maag .van mezelf ben ik al een stress kip maak me zo een zorgen vaak ook pijn in me rug en sinds kort ook in me linker bovenbeen ben echt door de molen gehaald maar ze zeggen er is niks aan de hand zijn hier ook mensen die ze zo zorgen maken .Wat een rot leven zo .

Anoniem

7
7
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik herken alles wat je schrijft.Loop zelf al 15 jaar met pijn in me darmen maag.Oom door de molen geweest niks gevonden.Maak me erge zorgen .pijn in me onder rug pijn in me benen.

Ria
Reactie:
Ik heb precies het zelfde en ook een stresskip en erkomt alleen maar pds uit.
Het beheerst m'n leven

Lianne Beckers
Reactie:
Mira ik heb constant maag krampen en steken
Wie heeft dat ook

Anoniem
Reactie:
Ik maak me ook zo een zorgen en ook pijn in me been sinds kort maar het vervelende is de pijn zit niet steeds op de zelfde plek nog meer mensen hier last van?

Ria
Reactie:
Als je een onderzoek hebt gehad en de diagnose is pds , heeft dit heel vaak te maken met ascentie symptomen ,of wel het opspelen van het zonnevlecht chakra . Ga zelf eens op zoek naar deze symptomen ,dan word er veel duidelijk. Hsp hebben er veel last van of te wel de stress kippen zoals gevoelige mensen worden genoemd. Sterkte .

Magdalena
Reactie:
Ik heb ook zn pijn buikkrampen stinkende winden en pijn aan de linker boven buik straalt naar mijn rug en straalt naar mijn boven benen het zijn doffe pijnen ,en dat is nu regelmatig, mijn ontlasting is ook niet massief meer ,opgeblazen gevoel ,druk in de maag .
Ik kreeg een sterk gevoel dat er iets mis is met mijn alvleesklier ,maar door alle soort onderzoeken tot c 't scan hebben ze niks kunnen vinden ,dus ik wordt er helemaal gek van .

Benny
Reactie:
Ben ook altijd gestrest ook zwakke darmen soms diaree soms verstopping..

Rene

Jouw reactie:Verhaal 23 - Zou het vooral fijn vinden erkenning te krijgen

Ik wil graag mijn verhaal met jullie delen omdat ik veel herkenbare dingen lees.
Ik dacht al vanaf mijn 14e pds te hebben dit was ooit gezegd door de huisarts omdat ik vaak afwisselde met diarree en verstopping. Ik kon hiermee gewoon werken of naar school. Het was ook niet zo erg dat ik naar de wc moest rennen.
Sinds afgelopen september (2019) zat ik op mijn werk en opeens kreeg ik veel buikpijn ver onder in mijn buik. Ik dacht aan een blaasontsteking en ben toen direct naar de huisarts gegaan. Ik heb veel blaasontsteking en daarbij ook AB kuren gehad de afgelopen jaren.

Toch bleek het geen blaasontsteking te zijn. Door de pijn zat ik 3 weken thuis ziek op bed. In deze weken vaak bij de huisarts geweest, ik werd vaak weggestuurd met buikgriep.
Na al mijn door drammen bij de huisarts heb ik uiteindelijk de volgende onderzoeken gehad; baarmoeder echo, uitwendige buik echo, verschillende bloedonderzoeken, ontlastingsonderzoek, en bij de mdl arts maag en darm onderzoek.
Uit al deze onderzoeken krijg ik elke keer te horen dat ik gezond ben en dus waarschijnlijk PDS heb, ook geen gluten of lactose allergie.

Erg frustrerend want ik dacht dat ik dit al jaren had, alleen nu is het heel plotseling komen opzetten en lig nu zeker 1 a 2 keer in de maand een week ziek thuis. Ook sinds september half in de ziekte wet.
Ik vind het verschrikkelijk ik ben voorheen nog nooit ziek geweest van het werk, ik ging altijd.

Ik probeer erg te letten op wanneer ik deze 'aanvallen' krijg wat ik heb gegeten maar ik kan er echt de vinger niet opleggen. Het is iedere keer anders.

De pijn zit vaak erg diep in me onderbuik waardoor ik in het begin ook dacht aan blaas of baarmoeder. Maar na of tijdens een dag met 8 keer waterdunne diarree doet het vooral pijn in de boven buik. Ik kruip dan over de grond van de pijn.

Ik heb veel homeopathische middelen, osteopaat, acunnpuntuur en andere medicatie van de huisarts geprobeerd maar niets levert iets op.
Ik loop nog steeds bij de huisarts(nieuwe huisarts) en deze is gelukkig nog steeds bereid te zoeken naar een oplossing.
Stress is bij mij niet meer aan de orde. En ik doe sinds januari aan yoga.

Jullie lopen allemaal met dit soort problemen en weten waarschijnlijk ook niet de ideale oplossing maar ik zou het vooral fijn vinden om erkenning te krijgen want je voelt je zo alleen, mensen die elke vragen hoe het met je gaat (wat ik enorm waardeer) maar toch niet echt begrijpen wat je doormaakt.
Tips of advies zijn uiteraard van harte welkom.
Liefs

Anoniem

7
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 24 - Vannacht sinds maanden weer een aanval gehad

1 jaar geleden darmonderzoek gehad ivm klachten. 2 poliepen verwijderd. 1 goedaardige de andere had uit kunnen groeien tot een kwaadaardige. Over het algemeen gaat het goed. Vannacht sinds maanden weer een aanval gehad. Ben dan misselijk van de pijn en zweet enorm. Mijn man moet dan bij mij blijven omdat Ik bang ben om flauw te vallen. Na 3 kwartier ellende eindelijk weer naar bed. Vanmorgen na 3 uur slaap weer naar het toilet. De krampen waren niet zo heftig maar nu was de ontlasting slijmerig met alléén helder rood bloed. Is dit voor iemand van jullie herkenbaar?

Marjon

7
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 25 - Help alstublieft

Ik heb al bijna 15 jaar rechts onderin pijn in me buik Trekt naar me maag en rug .Alles is onderzocht maar niets te vinden word er zo gestrest van .Soms is het net of ik weeen heb zo een kramp duurt ongeveer 10 tot 30 seconde ook soms zwarte ontlasting .wie herkend ditHelp alstublieft

Ria

5
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Jou verhaal herken ik heel goed.Ik loop zelf al 14 jaar met deze ellende ben vaak door de molen gegaan maar niks gevonden gelukkig.maar de pijn en zwarte ontlasting maak me echt zo bang.sterkte voor jou

Maria
Reactie:
Hallo,
Ik heb hetzelfde probleem. Pijn vooral rechts meer in de onderbuik waardoor er aanvankelijk eerst gedacht werd aan endometriose. Inmiddels half jaar gestopt met de pil maar geen verbetering. Ik heb gelukkig niet dagelijks veel pijn, ik heb wel constant een zeurend gevoel in de buik en altijd waterige diarree. Enkele weken geleden een zware aanval gehad en op spoed beland . Ze hebben daar niks gevonden en achter paar dagen was de pijn beter . Tijdens een aanval kan ik niet rechtlopen en is het altijd op het randje van flauwvallen. Toiletbezoeken zowel voor urine als stoelgang zijn dan een hel. Vaak moet ik tijdens mijn eten naar een toilet lopen. Ik heb gemerkt als ik geen koolhydraten eet en 18u per dag vast de klachten veel minder zijn. Jammer genoeg is er geen oplossing en ik denk dat je eens verschillende zaken ivm voeding moet proberen tot je iets vindt die jouw klachten verminderen.

Tine

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Verhaal 26 - ineens heel angstig, hyperventilatie, last van darmen etc

Op 20 jaar een maagbloeding gehad vanwege foutieve medicatie. Hierop hyperventilatie. Was een sportman tot en met . Ineens heel angstig , bang van alles . Resultaat , chronische hyperventilatie. Toen last van darmen . Altijd opgeblazen gevoel , diarree vlak na het eten . Alles geprobeerd, darmspoelingen , natuur voeding . Niks helpt . Ben nog steeds zeer ongerust . Heb al verschillende malen mag en darmonderzoek gehad . Tot nu toe gelukkig niets . Maar is met momenten toch zwaar. Angst om niet goed te worden. Ben blij dat ik verslagen van lotgenoten kan lezen , voel me dan niet onbegrepen.

Dirk

5
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Heel herkenbaar loop al jaren te tobben met maag en darmen begon al toen ik kind was nu ben ik 62 en nu ook nog last dan weer buikpijn opstipatie hyperventilatie vooral opgezette maag en buik veel winden soms alleen slijm en dan weer boerenMoet ook vaak huilen voel me zo onbegrepen en raak ook in paniek en angst dat het iets ernstig is. Ook de onvoorspelbaarheid soms veel last soms weinig of niet. Maar het lijkt wel of het nu erger is nu ik ouder ben

Heleen
Reactie:
Ja dat ken ik, ik heb slechte darmen en veel diaree, nooit begrepen bij dokters. Ik wil er van af geraken maar hoe. Ik houd bij aan een dieet mar helpt juist niks. Ik begrijp jou....

Marina

Jouw reactie:Verhaal 27 - Sinds kort gebrui ik thc olie

Sinds kort geleden gebruik ik thc olie en wat werkt dat goed die gebruik ik van het merk Supreme Olie op marktplaats

Derek van H.

5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 28 - Waterige ontlasting

Ik blijk ook al lang PDS te hebben, daarbij ben ik hypochondrisch
De laatste tijd heb ik last van waterige ontlasting, geen diarree maar natte ontlasting, herkent iemand van jullie dit.
Ik heb heel veel stress door de hypochondrie en denk dat het daarmee te maken heeft, maar ik kan op internet niets vinden over dikke waterige ontlasting

Anoniem

4
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ja door stress kunnen je darmen heel gevoelig zijn heb ik ook last van ik probeer me te ontspannen wel moeilijk

Anoniem

Jouw reactie:Verhaal 29 - Ik weet niet meer wat ik kan eten

Beste Lotgenoten,

Op dit moment loop ik anderhalfjaar met pds en ben ik langzaam ten einde raad. Ik weet niet meer wat ik kan eten.

In principe werkt het voor mij zo dat wanneer ik iets langer dan een aantal dagen eet, het 'verkeerd' valt. Laat mij dit uitleggen:
In de ochtend en in de middag maakt het niet uit wat ik eet. Of het nou spek met ei is, een rijstwafel, een stuk fruit, elke vorm van brood, een (vettig) bifi worstje, een handje noten, een croissaintje, etc, etc, het valt slecht en ik ga weer opzoek naar iets anders, een ander product wat mijn maag nog niet herkent (sinds pds) om vervolgens weer af te stoten.
Mijn maag reageert slecht op suikers en vettig eten.

Wat betekent het voor mij als iets 'slecht' valt:
Concentratieverlies, irritatie/frustratie, (extreme) vermoeidheid, een down gevoel(afwezig).
Ik heb geen tot nauwelijks last van krampen en vergelijkbare klachten die je geregeld terug ziet komen bij mede lotgenoten.

Er is een degelijk verschil wanneer ik in de ochtend/middag iets eet en wanneer ik mijn avondeten eet.
Bijvoorbeeld:
Mijn maag verteert vettig eten erg moeizaam overdag(bifiwortstje, bakje tonijn, saucijzenbroodje),
Terwijl als ik als avondeten frieten met snacks eet er weinig tot niks aan de hand is.

Nog een voorbeeld om een beeld te schetsen.
Ik eet sinds begin pds elke ochtend een bakje yoghurt met blauwebessen en glutenvrije haver. Dit ging prima tot ik enige tijd terug niet wist wat ik als lunch moest gaan eten dus besloot ik nog een bakje yoghurt te eten. Deze viel slecht en sindsdien voel ik mij elke ochtend niet heel top als ik het eet.
Hoe kan dit, ik eet iets al anderhalfjaar zonder problemen. Ik eet het tweemal op een dag op verschillende tijdstippen en bam, het valt niet goed.

Probiotica heb ik een maand of 5-6 gebruikt. Dit haalde de klachten niet weg maar zorgde wel dat de gevoelens dit ik kreeg van de reacties van de maag op eten/drinken wat minder lang aanhielden. Op het eind viel de probiotica slecht dus ben ik ermee gestopt.
Peoples,
Dit is mijn verhaal.
Heeft iemand iets vergelijkbaars meegemaakt die weet hoe ik hier uit kan komen?
Ik ben einde raad.

Peter

4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 30 - Vooral 's nachts is het erg

Ik heb sinds een jaar of 10 PDS. Niet erg onderzocht maar aan de hand van de klachten werd het al snel PDS. nU zit ik in een stressvolle periode en heb ik het erger dan ooit. Heel veel boeren, opgeblazen, eten lijkt te blijven "steken".
Vooral 'snachts is het erg en dat kost me veel nachtrust, wat ook niet bevorderlijk is., Huisarts kan niks doen. Ondanks mijn verzoek voor een verder onderzoek gebeurt dit niet. Helpt toch niks, zegt mijn huisarts. Hij is echt wel goed en secuur. Maar ondertussen is mijn leven niet echt aangenaam. Ik las iets over een osteopaat. Ik zal eens kijken of er hier in de buurt eentje is. Maar ik heb al heel veel therapien geprobeerd, die niets hebben uitgehaald.

eva J

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Verhaal 31 - Het beheerst mijn hele leven

Ik heb dit ook vreselijk het beheerst mijn hele leven ..kan soms niet lopen van de pijn ..onder in de buik alles al geprobeerd .ben nu bij homeopatisch arts .allemaal verschillende korreltjes gehad niks wat helpt ..ga nu 14 dagen weer andere proberen als dit niet helpt raadt ze me aan verder onderzoek te doen ,maar waar !! heb al zoveel onderzoeken gehad .ik ben ten einde raad.lig nu ook alweer met vreselijke pijn op bed .je wordt steeds met kluitje in het riet weggestuurd bij de artsen.ga nu second opinium aanvragen ..

Sytske

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 32 - Hoe komen jullie rond?

Ik blijk vanaf 2013 al gediagnostiseerd te zijn maar kon het jarenlang niet accepteren. Het enige waar ik me nu ook zorgen overmaak is dat ik elke dag pijn heb en niet kan werken. Hoe doen jullie het met geld? Ik zit nu in de ziekte wet maar die is zo laag dat ik er niet van rond kan komen en die stress daarvan maakt t dat het echt doorzet die pijn bij mij (ik ga uiteindelijk dagenlang overgeven en constipantie etc etc) heeft iemand tips?

Anoniem

3
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Beste anoniem,

Ja herkenbaar! Ik kon het ook heel lang niet accepteren, maa heb het nu wel gedaan. Bij mij werkt het fodmaps dieet erg goed. Veel minder klachten! Maar helaas miet altijd, want ik zit nu met diarree op de wc! Hoe het kan, geen idee!
Mnt rondkomen: ik zat eerst in de Wia, maar nu niet meer. Toen deze stopte heb ik bijstand aangevraagd. Ik vond het niet leuk om in de bijstand te zitten, maar het is wel een fijn vangnet. Ook had ik eerst een aanvulling vanuit de bijstand, omdat ik niet genoeg verdiende. Jij mag ook bijstand aanvragen!
Ik ben nu vrijgesteld van solliciteren, omdat ik veel ziek ben. Ik hoop wel in de toekomst weer te gaan werken. De bijstand is voor mij nét genoeg.
Veel succes!
Dre

Dre

Jouw reactie:Verhaal 33 - pbs is meer dan alleen buikpijn!

Hoi iedereen,

Ik heb een familielid die al ruim 20 jaar laat heeft van pds. Hartstikke veel geprobeerd (voeding + medicijnen). Nu heb ik gelezen over Kijimea Prikkelbare Darm supplementen. De recensies zijn erg goed. Wij gaan het proberen. Misschien werkt dit voor jullie.

Sterkte iedereen. pbs is meer dan alleen buikpijn!

Ik houd jullie op de hoogte.

Gr.

Cynthia

3
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik heb het gebruikt maar het hielp mij niet.

Shawna

Jouw reactie:Verhaal 34 - Mijn symptomen lijken op zwangerschap

Hallo,

Sinds 4 maanden heb ik al zeer veel last van PDS, maar ik geloof nog steeds niet dat dit de oorzaak is van mijn pijn want mijn symptonen lijken hard op zwangerschap. Ik zou ondertussen al 24 weken zwanger moeten zijn als ik reken wanneer ik laasts seksueel contact heb gehad. ik heb ondertussen al een CT scan laten nemen (week 10) inwendige echo ( week 12) urinetest (week 6) bloedonderzoek (week 20) en alles wijst op geen zwangerschap.

mijn symptonen zijn drukkende of zeurende pijn links onderaan, opgezetten/ opgezwolle buik, verandering stoelgang voortdurend, ik voel ook mijn buik bewegen, gevoel van kleine belletjes in buik , minder eetlust,..

wie heeft er nog zo van die nare symptonen? Ik kan dit nergens terug vinden..

anoniempje

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 35 - PDS is onvoorspelbaar

Ook heel vaak last buik darmen maag vooral opgeblazen ook vaak opstipatie! Krijg iik steeds paniekaanvallen en huilbuien. Heb het ook vaak heel erg warm en opvliegers. Loop nu alweer 3 dagen te tobben met dikke buik en maag
Heb wel veel stress pas mijn baan kwijt door de Corona-crisis. Maar de pds is zo onvoorspelbaar soms dagen of weken geen last. Ben er helemaal hopeloos van

Heleen

3
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi als je dit leest wat jij heb heb ik ook last van wil je me een bericht sturen praten we erover mvg sean man 30

Sean
Reactie:
Hoe waar kunnen we chatten

Heleen
Reactie:
Hoi Sean ik weet niet hoe ik in contact kan komen

Heleen
Reactie:
Wat erg naar om te lezen ,ik herken mezelf hierin.
Gelukkig heb ik door het te accepteren,geen huilbuien meer ,soms wel angst paniek maar dan heb ik ook ook 2 bakjes koffie teveel op .
Of teveel stress of teveel gedaan op een dag.
Elke dag een grapefruit op nuchtere maag hielp mij tegen obstipatie.
En veel groenten op een dag geen brood ,3 x30 min bewegen op een dag bijvoorbeeld.

Anoushka

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Verhaal 36 - Heeft iemand ervaring met dit specifieke verschijnsel?

Na verwijdering van de galblaas (wellicht ten onrechte achteraf) en diverse onderzoeken bij de MDL poli als gevolg van chronische pijn aan de onderkant van het rechterdeel van de ribbenkast (waar ongeveer de lever ligt) is men tot de diagnose "NARCOTIC BOWEL SYNDROM" gekomen vanwege chronisch gebruik van opioïde pijnstillers. Als ik op de Engelse Wikipedia de Nederlandse vertaling zoek kom ik uit bij 'PRIKKELBAAR DARMSYNDROOM" maar volgens mij is dat niet hetzelfde De laatste MDL-arts adviseerde me 10mg amitriptyline p.d. of contact zoeken met een hypnotherapeut. Heeft iemand (hulpvrager/hulpverlener) ervaring met dit specifieke verschijnsel. Benieuwd naar reacties.

Hennie

3
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Heb je niet 'toevallig' endometriose? Dit wordt vaak verward met pds. Zelf heb ik het allebei. Door de endometriose kan ik pijn aan organen hebben. Sterkte.

D.

Jouw reactie:Verhaal 37 - Ik word er zo moedeloos van

Als kind al buikklachten toen veel pijn als kind dacht ik mijn blinde darm nu ben ik 62 nu veel klachten meestal opstipatie ik noem het mijn keuteldagen opgeblazen buik en maag soms afwisselend brijerige ontlasting vaak krampen voordat ik moet poepen. Veel boeren of winden soms met helder slijm. Soms komt mijn eten terug of het zuur. Verschillende dingen geprobeerd en dan gaat het weer een tijdje goed en dan denk ik het gevonden te hebben maar hoppa daar is het weer. Dagen of weken klachten maar ook weken klachtenvrij. Ik wordt er zo moedeloos van en ook angstig ben er zo klaar mee!

Heleen

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 38 - een depressief raar ziek lichaam

Opgenomen voor 4 jaar terug in ziekenhuis,hevige buikpijn.3 dagen ziekenhuis.Enkele jaren elke dag misselijk.Veelvuldig blaasontsteking,gewrichts en spierpijn nu.En pijnlijke ogen.Veel onderzoek darmonderzoek,maagonderzoek,echo van de buik,geen galstenen.Geen maagkrampen,geen obstipatie,geen diaree,niet boeren,geen gaatje in middenrif.Wel 2 hele kleine stipjes in alvleesklier,elk jaar mri scan plus onderzoek ontlasting en bloedprikken.Geen verandering van stipjes alvleesklier na 4 jaar onder controle.PDS? volgens artsen.Mijn klachten nu smorgens na het opstaan
een depressief raar ziek lichaam,later op de dag en in de avond minder.Voor 4 jaar terug geen enkele klacht over spijsvertergklachten.Hoort dit ook bij PDS?Alles geprobeert bewegen, geen alcohol, gezonde voeding.
Wie herkent dit.


Bertha

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 39 - Als er maar een wc in de buurt is

ik heb een prikkelbare darm
heel veel last van diare duikpijn en waterige ontllasting
soms ben ik bang om ergens naar toe te gaan
als er maar een wc in de buurt is


mieke

3
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik ken het, heb juist hetzelfde maar word niet begrepen ook ni bij dokters....

Marina
Reactie:
Ik heb ook,na darmonderzoek,ontlasting en bloedonderzoeken, in december te horen gekregen dat ik pds heb.het sloop er langzaam in afgelopen jaren.altyd diarree en als ik ook maar iets voel moet ik meteen naar de wc.ik durf geen winkel meer in en op school toen ik op mijn zoontje wachtte,heb ik t allemaal laten lopen.
Arts zei dat ik metamucil moest blijven nemen en tegen de pijn wel pepermuntoliecapsules.maar tot nu toe helpt niks en word het alleen maar erger.ik werk in de thuiszorg en moet bij elke client wel naar de wc.
T zweet breekt me soms uit op momenten dat er geen wc in de buurt is.

Mandy
Reactie:
ik herken het helemaal
ik heb het bijna een jaar
heel vaak diare en soms bang om ergens naar toe te gaan
wat kunnen we er aan doen???

riekske

Jouw reactie:Verhaal 40 - Homeopaat? foodmap? Alternatief dieet?

Sinds 2008 al af en aan buikpijn. Toen kwam de diagnose niersteen. Op de ene scan kwam wel een niersteen naar voren, op de andere foto weer niet. Veel scans gehad, maar geen uitsluitsel. Sinds 2 jaar zijn de klachten erger geworden. 3 x een koliekaanval gehad (dacht serieus dat ik dood ging). Iedere dag buikpijn op verschillende plekken. 1x een niersteen gehad. Maar nog geen definitieve diagnose. Vorige jaar heeft internist voor het eerst spastische darm naar voren gebracht (omdat het al het andere niet is) . Naar diëtist geweest om te gaan beginnen aan fodmap dieet, en toen kwam corona. Buikpijn weg. Ik blij, want ik dacht.. Dan is het stress. Echter sinds begin november weer iederedag buikpijn, en het lijkt als of dat de opbouw is naar de koliekaanval die ik vorige week heb gehad. Nu weer hele week erg misselijk. Herkennen jullie deze klachten en heb je tips. Heeft bijv zin om naar homeopaat te gaan, hebben mensen ervaringen met fodmap (het lijkt zo een gedoe). Is er een alternatief voor het dieet?

Kim

3
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik heb geen PDS, maar heb wel ervaring met het Fodmap-dieet. Ik heb een aantal jaren geleden van de ene op de andere dag heel erg buikpijn (steken) gekregen, waarbij ik me misselijk en opgeblazen voel en last heb van obstipatie. Heel vervelend dus! Door het fodmap-dieet te volgen ben ik erachter gekomen van welke 'stoffen' mijn darmen zo erg geprikkeld raken. Zo vermijd ik nu bijvoorbeeld sorbitol (natuurlijke zoetstof in bepaalde groenten en fruit, maar zit ook in kauwgom, sommige medicijnen, snoepjes en zelfs tandpasta). Ook wanneer ik toch last krijg van mijn darmen doordat ik kruidige dingen door elkaar heb gegeten of per ongeluk toch sorbitol binnen heb gekregen, helpt het om weer even te letten op de fodmaps.

Het is inderdaad wel best veel gedoe, maar er zijn steeds meer fodmap-gerechten te vinden online, er is een app (Monash University Low Fodmap Diet App) en toen ik het 5 jaar geleden volgde hadden Albert Heijn en de Action (ja, echt) al best veel producten die binnen het dieet passen. Ik kreeg toen lijsten en een informatieboekje van de diëtiste, waarmee ik zelf aan de slag kon. Hopelijk heb je hier iets aan.

Larissa

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Verhaal 41 - Oranjeachtige slijm bij de ontlasting, normaal?

Hebben jullie ook weleens oranjeachtige slijm op jullie ontlastinging. Of hoort slijm altijd wit te zijn?

Laura

3
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik herken dit inderdaad, soms ook oranjeachtige slijm zonder ontlasting, vaak voorafgaand vol gevoel in darm

Dennis

Jouw reactie:Verhaal 42 - Herkent iemand hier zich in?

Hallo,

Ik wilde graag mijn verhaal delen om te kijken of andere mensen zich herkennen in mijn persoonlijk symptomen.
Ik heb al zon 6 jaar Diagnose PDS gekregen , voorheen milde klachten, opassen met vet eten.

Sinds 3 maand geleden merk ik in mijn linkerbovenbuik beetje onder mijn ribben steken, niet continu maar wel regelmatig per dag af en toe iets heftiger, Heb Bloedonderzoek gehad, Echo en ontlastingsonderzoek, kwam niks uit, daarnaast heb ik regelmatig last van gele/oranje achtige afscheiding , ook zonder ontlasting, vaak winden laten , opgeblazen gevoel, vooral in avonduren, slecht slapen, moe , opgeblazen gevoel, en ben ook paar kilo afgevallen.

Herkent iemand hier zich in?

Dennis

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 43 - Ik word er af en toe gek en onzeker van. Iemand nog tips?

Na lange tijd vage buikklachten heb ik aan het begin van december van de HA de diagnose PDS gekregen. Inmiddels slik ik ook sinds die tijd tabletten (mebevarine) en gaf de HA vorige week aan dat ik hier mee door moet blijven gaan omdat mijn buikpijn minder lijkt te zijn . Toch zijn er momenten dat ik (flink) last heb. Ik heb tijdens mijn menstruatie best veel last van links onderin mijn buik; na de menstruatie niet of nauwelijks. Dit is overigens een klacht waarvoor ik in 1e instantie bij de huisarts kwam.
Ik merk dat ik onzeker ben/bang ben op sommige momenten. Bang dat het geen PDS is maar iets ernstigs en dan is GOOGLE mijn grootse vriend.
Soms heb ik enorme buikkrampen en laat ik mega grote winden (sorry dat ik dit zeg). En daarbij heb ik soms zelfs "steken" van onderen... alsof de kramp helemaal doortrekt.
Ook reageer ik heftig op bijvoorbeeld Chinees eten maar soms ineens ook op koffie (drink ik zwart). Ik word er af en toe gek en onzeker van. Iemand nog tips?

Jozef1983

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 44 - Alle tips om druk te verlichten zijn welkom

Ik heb al jaren lang maag en darmklachten, ook heb ik een maagbreukje.
Sinds kort heb ik de diagnose PDS gekregen.
Gelukkig heb ik ook periodes waarin ik bijna geen last heb.
Deze periodes worden helaas steeds korter
Ik heb voornamelijk last van winderigheid , diaree en vooral een opgeblazen gevoel.
Mijn buik ziet er dan zichtbaar dikker uit, de meeste druk zit aan de bovenkant net onder mijn borstbeen.
Alle tips om de druk te verlichten zijn welkom, ik heb alleen al heel veel geprobeerd
Groeten Nol

Nol

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 45 - Ik zit eigenlijk met de volgende vragen:

Ik ben een man, 37 jaar oud en heb al ruim 20 jaar last van PDS. Oorspronkelijk vooral buikpijn in combinatie met obstipatie en diarree, vooral bij stresssituaties en bepaalde etenswaren.

Echter, sinds enkele jaren zijn hier klachten bij gekomen. Waar ik het meeste last van heb is dat ik ’s nachts het gevoel heb dat mijn lichaam zichzelf langzaam vergiftigd, de buikpijn en misselijkheid neemt gedurende de nacht toe. Daarbij heb ik veel spierspanningen door mijn hele lijf. Pas als ik ’s ochtends rond 6 uur naar de wc ben geweest (eerder lukt niet) gaat dit gevoel weg.

Omdat ik daardoor ’s nachts vaak uren wakker lig, wordt het voor mij steeds moeilijker om goed te functioneren in de maatschappij (fulltime baan en zorg voor kleine kinderen) en val ik regelmatig overdag achter de computer in slaap. Daar maak ik mij zorgen over en ik ben bang dat ik dit niet lang meer vol ga houden.

Ik gebruik een aantal medicijnen (macrogol tegen obstipatie, Mebeverine en probiotica) maar ik heb het idee dat dit niet echt werkt (in ieder geval niet ’s nachts). Ook ben ik overdag vaak duizelig en moet ik heel vaak plassen.

Ik zit eigenlijk met de volgende vragen:

- Herkent iemand zich in dat gevoel dat ik ’s nachts heb? Zo ja, is er iets dat bij jullie hielp hiertegen?
- Toen ik bij de dokter kwam met deze klachten zei deze de klachten lijken op PDS. Ik heb echter nooit een ‘officiële diagnose’ gehad. Ik weet dat je PDS niet bij een onderzoek kunt vaststellen, maar kan er wellicht wel dingen worden onderzocht, zodat ik zeker weet dat het niets anders kan zijn? Hoe is de diagnose bij jullie gesteld en zijn er nog andere mogelijkheden?
- Herkennen jullie het vaak moeten plassen overdag? Ik twijfel of deze klachten ook bij PDS horen, of dat dit wellicht een andere oorzaak heeft.

Fijn dat ik hier mijn gevoelens kan delen. Jullie zijn waarschijnlijk de enige die écht begrijpen hoe het voelt om met deze klachten te moeten leven. Ik wens iedereen veel sterkte toe!

JH

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Verhaal 46 - Daarna ben ik zo moe en futloos

Als ik pds krijg moet ik snel naar het toilet wel soms 6 keer op de dag
Daarna ben ik zo moe en futloos
Ook bloeddruk staat dan laag en slappe benen arts zegt dat het stress is maar waarom ben ik zo moe

Anoniem

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 47 - ze begrijpen niet dat pds is

In heb sins 6 jaar pds ik heb soms erge aanvallen en een opgezwollen buik ik wordt gepest met mijn bulk niet leuk ze begrijpen niet dat pds is groetjes van heleen

Heleen

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Of ap me wil er ook graag vanaf

(Redactie: Helaas verwijderen we i.v.m. de nieuwe privacywetgeving avg identificeerbare persoonsgegevens zoals telefoonnummers en mailadressen.)

Sean

Jouw reactie:Verhaal 48 - thc olie

Zelf heb ik jaren last van PDS en Sibo echter gebruik ik sinds kort thc olie (Supreme olie) van marktplaats en ik zal je eerlijk zeggen ik eet beter en mijn ontlasting gaat ontspannen. Ik raad het iedereen echt aan die opzoek is naar een oplossing

Klachten vrij

Erik

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 49 - Even reactie op verhaal 34

Ook ik dacht pds allemaal oderzoeken gehad
Vreselijke pjn in onderbuik leek wel verzakking .maar niks te vinden mijn huisarts kwam erachter toch een onderzoek te gaan doen naar het pelvic syndroom.wat nog niet zolang erkend is ..en ja dat was mijn probleem google het eens ..hopelijk ben ik dan van mijn klachten af
.komt vooral bij vrouwen voor

Anoniem

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 50 - Ik kan zo niet verder

4 jaar gelden een maag darm infectie opgelopen dacht buikgriep in een keer waterdiarree daarna misselijk geen eetlust meer misselijkheid zeer zwaar allerlei onderzoeken gehad mijn moeder hetzelfde nu nog bij haar vonden ze na 2 jaar de giardia parasiet bij mij is dit niet aangetoond vertraagde maagontlediging en PDS aan overgehouden zeer angstig erbij geworden kan zo niet verder

Liz

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Verhaal 51 - Veel scheten en opgeblazen gevoel tijdens menstruatie

Ervaren er hier ook vrouwen / meisjes meer klachten tijdens de menstruatie? Ik draai er niet omheen en noem het bij naam;
Veel scheten moeten laten en meer opgeblazen gevoel.

Charloex

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 52 - De pijn was echt heel vervelend

Na een kleine voedselvergiftiging kreeg ik last van mijn darmen. De pijn was echt heel vervelend. Na een paar weken besloten ik naar de arts te gaan die mij doorverwees naar het ziekenhuis. Ik kreeg te horen dat ik pds had en dat het onzeker is hoe het verloop zou zijn. Wat een domper vond ik dat.
Ik voelde me overigens naast mijn zere onderbuik ook heel moe en somber.
Ik merkte dat als mijn buik onrustiger was mijn hoofd en humeur meebewogen.
Ik was 19 op moment van dit gebeuren en ik was altijd kerngezond geweest. De acceptatie dat mijn darmen nu zo werkten was zo lastig.

Tot mijn verbazing heb ik nu een jaar later bijna geen last meer van mijn darmen. Het is niet helemaal over en bij vlagen komt de buikpijn terug. Maar de pds in de mate die er in het begin was is wonder boven wonder verdwenen.

Ik ben veel stress gaan managen. Ik ben van studie veranderd en zit nu veel beter op mijn plek. Ik merk dat mijn buik onrustiger wordt bij stress, alsof mijn buik mij wil waarschuwen. Daarnaast ben ik aan YOGA gaan doen. En ik probeer mijn buik niet meer af te kraken. Mijn buik wil mij ook beschermen.

Wat voor mij enorm leek te helpen is het eten van spelt ipv tarwe. Vooral een jaar geleden toen mijn darmen zeer deden hielp dit (na een paar weken). Ik verving al mijn tarwe door speltbrood (lichte vorm) en speltcrackers. Na een tijdje ging ik weer tarwe eten. Mijn darmen vonden dit prima want de pijn nam af.
Nu wissel ik per maand ongeveer af. De ene maand spelt en dan een maandje tarwe.


Chris

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 53 - Ik verlies slijm, kenmerk pds?

Goedeavond,
Ik heb sinds enkele weken dat ik slijm verlies uit mijn ..tja achterkant..Gewoon als ik loop!
Heel vervelend! Ik ben vandaag naar de huisarts geweest en ik die heeft gecheckt op aambeien maar dat was het niet.
Ik heb wel veel obstipatie en vaak een opgeblazen buik.
Nu bloed prikken en ontlastingsonderzoek. En ik heb vezels meegekregen
Kent iemand dit nare probleem?
Ik voel me er heel ongemakkelijk door.
Is dit een kenmerk van pds?
Groetjes.

Ribi

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi Ribi,
Ik heb weleens gehoord dat je door obstipatie ook dhiarree kan hebben die dan langs de opgehoopte ontlasting sijpelt. Misschien heb jij nu zoiets?
Succes

Y
Reactie:
Hi, ik verlies niet echt slijm maar is wel soms alsof mijn anus vochtig is. Bij mij was de eerste keer toen ik een wind wouw laten dat er slijm mee kwam

Olivier

Jouw reactie:Verhaal 54 - Is dit PDS

Beste allemaal,

Sinds 1,5 jaar heb ik klachten vooral in mijn maagstreek links boven in de buik. Het gevoel is soms helemaal weg en kan zomaar weer opduiken. De gevoelens die ik krijg bij zo’n “aanval” zijn, opgeblazen buik, pijn in de gehele buik als je al zachtjes drukt of niet drukt en wat ik nog wel het meest vervelend vind is dat ik een benauwd gevoel krijg. Als ik dat gevoel krijg check ik steeds mijn hartslag want die verhoogd, waardoor ik een nog angstiger gevoel krijg dat ik eventueel flauw zou kunnen vallen. Gelukkig ben ik nog nooit flauw gevallen.
Ik heb al het een en ander geprobeerd. Vezels zakjes, magnesium pillen van de huisarts, iberogast, acupunctuur , osteopaat, maar eigenlijk werkt het allemaal niet.
Mijn klachten houden vaak enkele dagen aan waarna het weer even weg is er daarna weer terug komt. Zijn dit bekende klachten van PDS voor jullie?
Ik heb een aantal keer een MDL arts gezien voor dit probleem. Uit bloedtesten kon hij niks afwijkends vinden en kreeg ik van hem de stempel PDS.

Fijne avond!

Anoniem

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 55 - Moedeloos niet gezien buikpijn

Hey allemaal, ik heb al sinds mijn vijfde of sinds mijn hele leven al buikpijn. Ik heb al ZOVEEL geprobeerd. Ik ben naar het ziekehuis gegaan en naar een chinees voor acupunctuur. Ik heb een dieet gevolgd en ik doe nu ook nog twee dingen. Kinesiologie en het amc ziekenhuis. IK WORD ER GEWOON ZO MOE VAN. Niemand die mij erkent niemand die weet wat mijn gevoelens zijn. Ik heb overal buikpijn en heb hele erge klachten. De oplossing die weet niemand. En de oorzaak weet ook niemand. Ik heb dus al sinds mijn vijfde buikpijn en heb altijd gezegd dat het goed zou komen. En ik vocht er niet tegen. Maar nu heb ik het al 8 jaar en ben ik moedeloos en vecht ik er tegen. Ik word er gewoon helemaal GEK van.

Reacties zijn van harte welkom zie graag herkenning.Floyd

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Verhaal 56 - Darmen en hoofd staan met elkaar in verbinding

Ik heb last van zenuwachtige darmen diaree verstopping ,soms gaat het goed soms weken niet hen wel medicijnen gehad, ben heel erg gestrest, darmen en hoofd staan met elkaar in verbinding .

Rene

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 57 - Na avondmaal komt het opzetten

Hi iedereen,

Ik heb ook pds en wil weten of jullie deze symptomen ook meemaken. Elke ochtend als ik wakker kom komt et opzetten. Na soms hevige diarree al weer beter. Maar telkens na het avondmaal komt het weer opzetten met borrelende darmen, pijn links onder, dan weer rechts, dan gaat het weer weg..
Ik gebruik nu gelsectan in kuren en verlicht de pijn en symptomen toch 50%

Olivier

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 58 - Ik wil niet meer onderweg die kramp krijgen

Ik deel graag mijn ervaringen met PDS.
Mijn klachten waren: vaak naar toilet, samenstelling ontlasting varieerde van dun, smal, diarree. Snel opkomende drang om naar toilet te moeten en "paniek' als er geen toilet in de buurt is. Dus altijd toiletpapier bij me, in de auto, in de golftas, in ieder geval altijd papier in de buurt indien WC niet snel bereikbaar is. Zeer vervelend. Ik moet, als ik het huis moet verlaten, altijd het gevoel hebben dat mijn darmen "leeg" zijn. Dat geeft uiteraard stress indien je op tijd op een afspraak moet zijn.
In 2007 heb ik toevallig een darmonderzoek laten doen en resultaat was "verkeerde" poliepen. Werden verwijderd en moest toen elke 3 jaar terug voor darmonderzoek. Ik heb toen grondig mijn voeding veranderd. Ik eet geen vlees meer en weinig vis. Ook kwam naar voren, later, dat ik een fructose mal-absorptie heb. Dus goed uitkijken met bepaald fruit, groente. Nu begrijp ik waarom ik tijdens een rondje golf heel snel krampen kreeg. Het was na het eten van gedroogde vruchten, vooral rozijnen. Meestal binnen 20 minuten.
Na het 2e darmonderzoek in 2010 was alles prima en hoef ik nog maar elke 5 jaar terug te komen. In 2015 werd bij mij een melanoom verwijderd. Ik heb ik mijn bloed laten onderzoeken door een celbioloog in Hamburg. Dit was na een tip van een goede vriend. Daar kwam naar voren dat mijn darm in slechte conditie was en dat had enorme invloed op mijn immuunsysteem. Er kwam een grote lijst met levensmiddelen die ik een jaar langs moest vermijden om mijn darm weer te herstellen. De kwaadste was een schimmel genaamd Aspergillus Niger. Dit komt voor in bijv. E330, kunstmatig citroenzuur.
Ik had ook al sinds mijn prilste jeugd last van aften. En met last bedoel ik echt grote last, zeer pijnlijke en grote aften.
Nadat ik 1 jaar lang de "verboden" levensmiddelen compleet uit mijn voeding had geschrapt was a. mijn darm rustiger geworden en b. geen aften meer.
Jaarlijks heb ik nog contact met deze celbioloog, die ook vele bekende mensen onder zijn hoede heeft. Ook veel (bekende) sporters en sportclubs.
Heel veel van deze kundige man geleerd over voeding. Neem bijv. geen sinaasappel maar een mandarijn. Mandarijn is de oer-sinaasappel.

Tevens gebruik is sinds kort een nieuw voeding supplement, speciaal voor de darmflora en mijn ontlasting is normaal. Dit supplement gebruik ik als kuur dus af en toe. Bijv. Elk kwartaal 1 kuur van 1 maand. ( 2 capsules pd).
Ook neem ik al jaren kwalitatieve voeding supplementen: basis verzorging en af en toe bij bepaalde klachten een extra supplement. Bijv. van sept/mei VIT D/K en nu zeker bij Corona veel VIT C.
Ik noem opzettelijk geen merk; indien men dat zou willen weten dan kun je me een PM sturen.
Maar wat mij nu opviel tijdens deze Corona tijd en mijn vraag is aan anderen of ze dit ook zo ervaren:
Ik ben vanaf het moment dat men zoveel mogelijk thuis moet zijn ook thuis gebleven en zelden weggeweest. Dit regelmatige leven was een verademing voor mijn darmen. Geen stress want de WC was altijd binnen bereik.
Dus conclusie is dat ik een gezonde darm heb, mijn voeding (bijna alles biologisch) goed in de gaten hou, matig alcohol, niet roken, gepensioneerd (geen werkstress meer).

Maar dat ene....... de stress voordat ik het huis met "lege" darm moet verlaten. Ook komt de kramp vaak op als ik bijv. in een winkel ben en iets aan het zoeken ben.
Want ik wil niet meer onderweg die kramp krijgen, die overigens opkomt binnen enkele seconden; overal moeten kijken waar ik evt. een noodstop kan maken, is er een tankstation in de buurt, ergens snel de bosjes in. Of in het ergste geval en dat is 1x gebeurd, het niet meer in kunnen houden, op 100 meter afstand van een WC.
Kan hypnotherapie of enige andere vorm van therapie hier in helpen ?
Rob.


Rob

1
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
hallo
mag ik jou vragen welk voedingssupplement je gebruikt speciaal voor de darmflora.
en wat voor voeding gebruik jij op het biologische vlak

gr akke stoker

stoker
Reactie:
Hallo.. interessant verhaal! Ik ben veganistisch dus schrap al veel van die zaken sowieso, maar mijn maag darm arts zei dat er geen dieet was voor veganisten. Ik blijf dus wat id kou staan. Ik ben op dit moment ah sterven van de pijn. Ik zou mn voeding zeker willen aanpakken en die capsules proberen die jij neemt? Ik ven btw ook aaaaaltiiiiijjjjjd gestrest (voor alles) en enorm grote naften in mn mond.. soms hele wang in 1 keer beide kanten.. dus ik herken me in je verhaal.

Groetjes,
Lien

Lien B.
Reactie:
Hoi Rob!

Wat heftig! Ik heb ook meer last als ik reis. Zeker als ik naar het ziekenhuis moet voor onderzoek wat veel stress geeft. Ik reis dan van wc naar wc: in de trein : een wc, op het 1e station een wc, op het tweede station een wc.
Ook weet ik tussentijds (bijv in de metro) waar de wc’s zijn.
Mij helpt het heel erg om de teis langer te maken zodat ik overal naar de wc kan, zo lang als nodig is.
Nu had ik de laatste keer ook kramp en zenuwen, maar was ik wel op tijd bij de wc’s! En dat is zoveel tijd had gaf me rust.
Hoe dat moet in een winkel weet ik niet... daar baal ik wel van dat er zo weinig openbare wc’s zijn in Nederland!
Ik kreeg wel het advies van de diëtist om hypnotherapie te volgen: het helpt erg goed bij Pds en angst. Dat zegt ook de PDSB. Helaas kan ik het niet betalen, het wordt niet volledig vergoed door de zorgverzekeraar.

Succes!

Dre
Reactie:
Hoi Rob!

Wat heftig! Ik heb ook meer last als ik reis. Zeker als ik naar het ziekenhuis moet voor onderzoek wat veel stress geeft. Ik reis dan van wc naar wc: in de trein : een wc, op het 1e station een wc, op het tweede station een wc.
Ook weet ik tussentijds (bijv in de metro) waar de wc’s zijn.
Mij helpt het heel erg om de teis langer te maken zodat ik overal naar de wc kan, zo lang als nodig is.
Nu had ik de laatste keer ook kramp en zenuwen, maar was ik wel op tijd bij de wc’s! En dat is zoveel tijd had gaf me rust.
Hoe dat moet in een winkel weet ik niet... daar baal ik wel van dat er zo weinig openbare wc’s zijn in Nederland!
Ik kreeg wel het advies van de diëtist om hypnotherapie te volgen: het helpt erg goed bij Pds en angst. Dat zegt ook de PDSB. Helaas kan ik het niet betalen, het wordt niet volledig vergoed door de zorgverzekeraar.

Succes!

Dre

Jouw reactie:Verhaal 59 - Gestopt met roken, klachten erger

Ik heb al jaren buikpijn bij bepaalde voeding en er was altijd gedacht dat mijn maag bepaalde dingen niet kon hebben. Nu sinds ik ben gestopt met roken zijn mijn klachten erger geworden en komen ze in fases met wisselende ontlasting, opgezette buik, winderigheid en pijn in mijn rug en net onder mijn ribben. Ook onderzoeken laten doen maar was niks gevonden, zou dit pds kunnen zijn?


Samantha

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 60 - Zo beschamend

In april kreeg ik m'n eerste aanval, zo beschamend. Ik had niets meer in de hand. Na enkele bezoeken bij de dokter volgde het verdict pds. Sindsdien levensstijl serieus aangepast, andere voeding meer bewegen, alle tips die ik online kon vinden. De periodes werden lichter en meer gespreid. Afgelopen weekend jammergenoeg weer een zware aanval, nog erger dan de eerste, deze aanval was ook in het openbaar. Stekende pijn, flauwvallen, geen controle meer over m'n lichaam en ingewanden, zweten als een rund. Zelfs op spoed beland en helemaal binnenstebuiten gekeerd.
Ze konden niets vinden dus de medicatie nu dagelijks 4x nemen. Daar kan ik mee leven.
Maar de angst en schaamte ... Ik durf niet meer buitenkomen uit angst weer een aanval te krijgen, ben momenteel zelfs blij met de lockdown zodat ik niet verplicht ben familie en vrienden te zien. M'n vriend probeert me gerust te stellen maar hij kent de pijn niet, hij kent de schaamte niet die ik voel wanneer iemand me zo zou zien.
Hoe trekken jullie je leven weer op rails na een zware aanval? Ik ben momenteel echt ten einde raad.

Melissa

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Verhaal 61 - Enkele maanden rondgelopen met enorme pijn

2 jaar geleden immense buikpijn in de rechter onderbuik... PDS zei de dokter... enkel maanden rondgelopen met enormz pijn. Hele tijd daarne geen last gehad tot nu begin december... na een stressvolle novembermaand terug rechtsonder stekende en constante pijn... nu is het terug wat beter.
Denk altijd dat ik iets ernstigs heb omdat de pijn altijd op dezelfde plaats zit !
Nu is de pijn weer draaglijk...
Kent iemand dit nog weken aan een stuk zo pijn hebbrn ?

Nikky

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Het klinkt herkenbaar. 3 kwart jaar geleden begon het op één dag opeens: pijn in de rechteronderuik en een soort harde bobbel is voelbaar tussen bekkenbot en navel van onder naar boven. Pijnscheuten, kramp en een soort schurende pijn, alsof er stenen in mijn buik zitten of alsof er schuurpapier constant door mijn buik heen beweegt. Soms is het plotseling 1 weekje weg, maar helaas, dan komt het gewoon weer terug. Ik kan er geen pijl op trekken...
Ben nu al zo vaak bij de MDL arts en de HA geweest. Ik heb van alles geprobeerd. Eerst zeiden ze dat het obstipatie was, maar zelfs de laxeerpillen hielpen niets. De pijn trekt op zijn hevigst ook door naar mijn rug en naar boven onder de ribbenboog.
Ze blijven bij rechtszijdige obstipatie, maar ik gebruik 2x2 tabletten magnesium per dag en dan toch blijft het.
Ik doe ook hypnotherapie, maar ik merk nog geen enkele verbetering.
Natuurlijk schrijven ze mijn klachten weg onder de noemer PDS, maar ik kan daar dus helemaal niets mee. Ik heb mijn klachten tot nu toe nog nergens anders kunnen vinden icm PDS.
Heb jij of anderen ook dat je echt een soort bobbel kan voelen in je buik op de pijnlijke plek?

Herkenning

Jouw reactie:Verhaal 62 - Ben langzaam ten einde raad

Beste Lotgenoten,

Op dit moment loop ik anderhalfjaar met pds en ben ik langzaam ten einde raad. Ik weet niet meer wat ik kan eten.

In principe werkt het voor mij zo dat wanneer ik iets langer dan een aantal dagen eet, het 'verkeerd' valt. Laat mij dit uitleggen:
In de ochtend en in de middag maakt het niet uit wat ik eet. Of het nou spek met ei is, een rijstwafel, een stuk fruit, elke vorm van brood, een (vettig) bifi worstje, een handje noten, een croissaintje, etc, etc, het valt slecht en ik ga weer opzoek naar iets anders, een ander product wat mijn maag nog niet herkent (sinds pds) om vervolgens weer af te stoten.
Mijn maag reageert slecht op suikers en vettig eten.

Wat betekent het voor mij als iets 'slecht' valt:
Concentratieverlies, irritatie/frustratie, (extreme) vermoeidheid, een down gevoel(afwezig).
Ik heb geen tot nauwelijks last van krampen en vergelijkbare klachten die je geregeld terug ziet komen bij mede lotgenoten.

Er is een degelijk verschil wanneer ik in de ochtend/middag iets eet en wanneer ik mijn avondeten eet.
Bijvoorbeeld:
Mijn maag verteert vettig eten erg moeizaam overdag(bifiwortstje, bakje tonijn, saucijzenbroodje),
Terwijl als ik als avondeten frieten met snacks eet er weinig tot niks aan de hand is.

Nog een voorbeeld om een beeld te schetsen.
Ik eet sinds begin pds elke ochtend een bakje yoghurt met blauwebessen en glutenvrije haver. Dit ging prima tot ik enige tijd terug niet wist wat ik als lunch moest gaan eten dus besloot ik nog een bakje yoghurt te eten. Deze viel slecht en sindsdien voel ik mij elke ochtend niet heel top als ik het eet.
Hoe kan dit, ik eet iets al anderhalfjaar zonder problemen. Ik eet het tweemal op een dag op verschillende tijdstippen en bam, het valt niet goed.

Probiotica heb ik een maand of 5-6 gebruikt. Dit haalde de klachten niet weg maar zorgde wel dat de gevoelens dit ik kreeg van de reacties van de maag op eten/drinken wat minder lang aanhielden. Op het eind viel de probiotica slecht dus ben ik ermee gestopt.
Peoples,
Dit is mijn verhaal.
Heeft iemand iets vergelijkbaars meegemaakt die weet hoe ik hier uit kan komen?
Ik ben einde raad.

Peter

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 63 - Borrelende darmen

Heb afgelopen jaar eerst bijna 3 weken antibiotica gehad waardoor mn darmen van slag waren. Was redelijk op orde maar begin januari corona. Nu al bijna 2 weken borrelende darmen, een opgeblazen gevoel van de maag, ontlasting is zeer wisselend. Pijn zit links boven en na enige tijd zakt het langzaam naar beneden en neemt de pijn af. Al honderd keer contact met de huisarts gehad en afgelopen week bij huisarts geweest en deze zegt dat dikke darm is opgezet en zo en dat dat mede veroorzaakt wordt door de corona. Mogelijk SD.... maar lees dat dit vaak alleen.onderin de buik zit??? Dus nu maak ik me.weer zorgen.... pfffff....

Nathalie

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 64

Al heel veel jaren last van de darmen niet ect buikpijn masr wel heel veel op een dag naar de wc af en toe en dan gast het weer paar dagen goed kan ook niet goed ontlasting dan ophouden nu bloedgeprikt en krijg ontlasting onderzoek Zou pds wezen

Anoniem

Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 65

Ik vraag me af of ik pijn die ik ervaar bij het vrijen ook te maken heeft met pds.

Luc

Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Verhaal 66

Ik vraag me af of ik pijn die ik ervaar bij het vrijen ook te maken heeft met pds.

Luc

Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 67

Ik vraag me af of ik pijn die ik ervaar bij het vrijen ook te maken heeft met pds.

Luc

Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 68

Heb nu maanden last van verstopping, wat kan ik eraan doen en opgeblazen buik ieder dag

Julian

Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 69

Heb nu maanden last van verstopping, wat kan ik eraan doen en opgeblazen buik ieder dag

Julian

Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 70

Hallo.
Vroeger amper last van darmen.
Ik ben ook HSP-ER. En nu is er ook PDS geconstateerd.
Ik heb last van vermoeidheid en slap voelen
Ook van angst en paniekaanval als ik er last van heb.
Durf amper nog iets vetiigs td eten.
Durf niet meer uit eten of iets .
Ben nu 71 ...Jammer dat ik niet meer zoveel kan met deze lastige PDS

johanna

Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Verhaal 71

Hallo.
Vroeger amper last van darmen.
Ik ben ook HSP-ER. En nu is er ook PDS geconstateerd.
Ik heb last van vermoeidheid en slap voelen
Ook van angst en paniekaanval als ik er last van heb.
Durf amper nog iets vetiigs td eten.
Durf niet meer uit eten of iets .
Ben nu 71 ...Jammer dat ik niet meer zoveel kan met deze lastige PDS

johanna

Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 72

Ik zou graag willen weten of iemand dit ook meemaakt/meegemaakt heeft.
Vorig jaar ben ik op reis geweest met de auto. Bij vertrek al een beetje (niet abnormaal) buikpijn . Paar dagen in de reis (niet naar toilet kunnen gaan) zijn we aan het wandelen en is er een plots 'aanvallend' gevoel om naar het toilet te moeten: Zweten, trillen, paniekerig direct een toilet nodig (Nog nooit eerder gehad). Sinds die moment heb ik steeds het gevoel van een darmontesteking. Heb al colonoscopie laten doen, antibiotica, fodmap dieet, ... noem maar op. Zonder resultaat. Zijn er mensen met ditzelfde probleem?

Anoniem

Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 73

Ik zou graag willen weten of iemand dit ook meemaakt/meegemaakt heeft.
Vorig jaar ben ik op reis geweest met de auto. Bij vertrek al een beetje (niet abnormaal) buikpijn . Paar dagen in de reis (niet naar toilet kunnen gaan) zijn we aan het wandelen en is er een plots 'aanvallend' gevoel om naar het toilet te moeten: Zweten, trillen, paniekerig direct een toilet nodig (Nog nooit eerder gehad). Sinds die moment heb ik steeds het gevoel van een darmontesteking. Heb al colonoscopie laten doen, antibiotica, fodmap dieet, ... noem maar op. Zonder resultaat. Zijn er mensen met ditzelfde probleem?

Anoniem

Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 74

Al enkele jaren pds maar wordt steeds erger nu ook pijn heel mijn rug Borrelende buik sinds paar weken geleden een antibiotica kuur gehad wegens ziekte nu nog eens zo erg hevige spanningspijn ook al probiotica aan het nemen en duspatalin helpt allemaal niks Radeloos !

Jan

Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 75

Al enkele jaren pds maar wordt steeds erger nu ook pijn heel mijn rug Borrelende buik sinds paar weken geleden een antibiotica kuur gehad wegens ziekte nu nog eens zo erg hevige spanningspijn ook al probiotica aan het nemen en duspatalin helpt allemaal niks Radeloos !

Jan

Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Verhaal 76

Al enkele jaren pds maar wordt steeds erger nu ook pijn heel mijn rug Borrelende buik sinds paar weken geleden een antibiotica kuur gehad wegens ziekte nu nog eens zo erg hevige spanningspijn ook al probiotica aan het nemen en duspatalin helpt allemaal niks Radeloos !

Jan

Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 77

Hoi allemaal,

Ik ben een meid van bijna 20 en loop al jaren lang met erg veel pijn. Ik vroeg me af of iemand nog een idee heeft wat mij eventueel zou kunnen helpen of wat ik kan proberen.

Ik heb dus PDS en heb veel verschillende dingen geprobeerd zonder effect, zoals:
Fodmap dieet, cbd pilletjes, pepermunt olie, probiotica, natuurlijke basis pilletjes/poedertjes etc, en 5 verschillende soorten maag/laxeer poeders/pillen/drankjes, verschillende therapieën enz.

Helaas werkt niks en ben ik nu medicijn nummer 6 aan t testen die helaas ook niks doet.

(Uit urine, ontlasting, echo, bloed en röntgenfoto onderzoek is verder niks uitgekomen)
(Mijn ontlasting gaat verder gewoon goed, niks geks)

Mijn buik is extreem opgezet en krijg elke dag de vraag of ik zwanger ben en soms zelfs felicitaties terwijl ik dus NIET zwanger ben. Ik heb 24/7 erg veel pijn waardoor ik soms het huis niet uit kan en vaak moe ben.

Ik weet echt niet meer wat ik moet doen.
Hopelijk heeft iemand een magische tip die mij kan gaan helpen 😅

Groetjes Rose Eva☺️

Rose Eva

Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 78

Hoi allemaal,

Ik ben een meid van bijna 20 en loop al jaren lang met erg veel pijn. Ik vroeg me af of iemand nog een idee heeft wat mij eventueel zou kunnen helpen of wat ik kan proberen.

Ik heb dus PDS en heb veel verschillende dingen geprobeerd zonder effect, zoals:
Fodmap dieet, cbd pilletjes, pepermunt olie, probiotica, natuurlijke basis pilletjes/poedertjes etc, en 5 verschillende soorten maag/laxeer poeders/pillen/drankjes, verschillende therapieën enz.

Helaas werkt niks en ben ik nu medicijn nummer 6 aan t testen die helaas ook niks doet.

(Uit urine, ontlasting, echo, bloed en röntgenfoto onderzoek is verder niks uitgekomen)
(Mijn ontlasting gaat verder gewoon goed, niks geks)

Mijn buik is extreem opgezet en krijg elke dag de vraag of ik zwanger ben en soms zelfs felicitaties terwijl ik dus NIET zwanger ben. Ik heb 24/7 erg veel pijn waardoor ik soms het huis niet uit kan en vaak moe ben.

Ik weet echt niet meer wat ik moet doen.
Hopelijk heeft iemand een magische tip die mij kan gaan helpen 😅

Groetjes Rose Eva☺️

Rose Eva

Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 79

Hoi allemaal,

Ik ben een meid van bijna 20 en loop al jaren lang met erg veel pijn. Ik vroeg me af of iemand nog een idee heeft wat mij eventueel zou kunnen helpen of wat ik kan proberen.

Ik heb dus PDS en heb veel verschillende dingen geprobeerd zonder effect, zoals:
Fodmap dieet, cbd pilletjes, pepermunt olie, probiotica, natuurlijke basis pilletjes/poedertjes etc, en 5 verschillende soorten maag/laxeer poeders/pillen/drankjes, verschillende therapieën enz.

Helaas werkt niks en ben ik nu medicijn nummer 6 aan t testen die helaas ook niks doet.

(Uit urine, ontlasting, echo, bloed en röntgenfoto onderzoek is verder niks uitgekomen)
(Mijn ontlasting gaat verder gewoon goed, niks geks)

Mijn buik is extreem opgezet en krijg elke dag de vraag of ik zwanger ben en soms zelfs felicitaties terwijl ik dus NIET zwanger ben. Ik heb 24/7 erg veel pijn waardoor ik soms het huis niet uit kan en vaak moe ben.

Ik weet echt niet meer wat ik moet doen.
Hopelijk heeft iemand een magische tip die mij kan gaan helpen 😅

Groetjes Rose Eva☺️

Rose Eva

Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 80

Hoi allemaal,

Ik ben een meid van bijna 20 en loop al jaren lang met erg veel pijn. Ik vroeg me af of iemand nog een idee heeft wat mij eventueel zou kunnen helpen of wat ik kan proberen.

Ik heb dus PDS en heb veel verschillende dingen geprobeerd zonder effect, zoals:
Fodmap dieet, cbd pilletjes, pepermunt olie, probiotica, natuurlijke basis pilletjes/poedertjes etc, en 5 verschillende soorten maag/laxeer poeders/pillen/drankjes, verschillende therapieën enz.

Helaas werkt niks en ben ik nu medicijn nummer 6 aan t testen die helaas ook niks doet.

(Uit urine, ontlasting, echo, bloed en röntgenfoto onderzoek is verder niks uitgekomen)
(Mijn ontlasting gaat verder gewoon goed, niks geks)

Mijn buik is extreem opgezet en krijg elke dag de vraag of ik zwanger ben en soms zelfs felicitaties terwijl ik dus NIET zwanger ben. Ik heb 24/7 erg veel pijn waardoor ik soms het huis niet uit kan en vaak moe ben.

Ik weet echt niet meer wat ik moet doen.
Hopelijk heeft iemand een magische tip die mij kan gaan helpen 😅

Groetjes Rose Eva☺️

Rose Eva

Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 81

Aantal jaar geleden kreeg ik aan het einde van de middag/ 's avonds ineens last van buikpijn, opgeblazen gevoel en krampen. Ik ben toen naar de huisarts geweest en die zei gelijk spastische darm en hier heb je een foldertje. Daar liet ik het niet bij zitten en ben toen naar een orthomoleculaire diëtiste geweest. Daarna heb ik mijn voeding aangepast en de juiste supplementen gaan innemen. Gelukkig ging het na een tijdje weer beter. Ik ben ook erg gevoelig voor stress en heb last van angstaanvallen, deze combinatie maakt je erg onzeker over je lichaam. Ik voel me al een paar jaar niet lekker in mijn vel, altijd bang dat de klachten terug komen. En ja hoor, sinds 3 maanden heb ik elke dag buikpijn. Na een aantal onderzoeken door de huisarts, ben ik naar de mdl arts gestuurd. Deze zei gelijk al PDS, hier heb je een website en kijk maar wat er bij jou past. Ik heb al een aantal opties geprobeerd, maar niks blijkt nog te helpen. Ik ben nu met hypnotherapie begonnen. Ik ben erg bezorgd en de huisarts zegt dat ik in een visuele cirkel zit. Hoe kom ik hier uit? Ik hoop dat ik snel een manier vind om weer wat meer rust te krijgen in mijn leven.

Leonie

Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 82

Aantal jaar geleden kreeg ik aan het einde van de middag/ 's avonds ineens last van buikpijn, opgeblazen gevoel en krampen. Ik ben toen naar de huisarts geweest en die zei gelijk spastische darm en hier heb je een foldertje. Daar liet ik het niet bij zitten en ben toen naar een orthomoleculaire diëtiste geweest. Daarna heb ik mijn voeding aangepast en de juiste supplementen gaan innemen. Gelukkig ging het na een tijdje weer beter. Ik ben ook erg gevoelig voor stress en heb last van angstaanvallen, deze combinatie maakt je erg onzeker over je lichaam. Ik voel me al een paar jaar niet lekker in mijn vel, altijd bang dat de klachten terug komen. En ja hoor, sinds 3 maanden heb ik elke dag buikpijn. Na een aantal onderzoeken door de huisarts, ben ik naar de mdl arts gestuurd. Deze zei gelijk al PDS, hier heb je een website en kijk maar wat er bij jou past. Ik heb al een aantal opties geprobeerd, maar niks blijkt nog te helpen. Ik ben nu met hypnotherapie begonnen. Ik ben erg bezorgd en de huisarts zegt dat ik in een visuele cirkel zit. Hoe kom ik hier uit? Ik hoop dat ik snel een manier vind om weer wat meer rust te krijgen in mijn leven.

Leonie

Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 83

Aantal jaar geleden kreeg ik aan het einde van de middag/ 's avonds ineens last van buikpijn, opgeblazen gevoel en krampen. Ik ben toen naar de huisarts geweest en die zei gelijk spastische darm en hier heb je een foldertje. Daar liet ik het niet bij zitten en ben toen naar een orthomoleculaire diëtiste geweest. Daarna heb ik mijn voeding aangepast en de juiste supplementen gaan innemen. Gelukkig ging het na een tijdje weer beter. Ik ben ook erg gevoelig voor stress en heb last van angstaanvallen, deze combinatie maakt je erg onzeker over je lichaam. Ik voel me al een paar jaar niet lekker in mijn vel, altijd bang dat de klachten terug komen. En ja hoor, sinds 3 maanden heb ik elke dag buikpijn. Na een aantal onderzoeken door de huisarts, ben ik naar de mdl arts gestuurd. Deze zei gelijk al PDS, hier heb je een website en kijk maar wat er bij jou past. Ik heb al een aantal opties geprobeerd, maar niks blijkt nog te helpen. Ik ben nu met hypnotherapie begonnen. Ik ben erg bezorgd en de huisarts zegt dat ik in een visuele cirkel zit. Hoe kom ik hier uit? Ik hoop dat ik snel een manier vind om weer wat meer rust te krijgen in mijn leven.

Leonie

Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 84

Ik heb bijna elke dag buikpijn en moeite met ontlasting.
Ik zit op de middelbare school en voor mij is het echt een no go om daar mijn behoefte te doen. Dat is iets waar ik mij nooit over heen zou kunnen zetten.
Elke ochtend voordat ik naar school ga moet ik dus van mij zelf naar de wc zijn geweest zodat ik zeker weet dat ik dat op school niet hoef te doen.
Ik zet daarom ook steeds vroeger mijn wekker, omdat mijn ontlastings ritme (om het maar even zo te zeggen) door de lockdown niet meer zo vroeg in de ochtend is.
Door de lockdown is de gedachte om persee naar de wc thuis te moeten gaan steeds groter geworden.
Ik ben eenmaal niet meer gewend om veel buiten huis te doen.
Ik zit overgins ook in mijn examenjaar dus ik ben niet helemaal rustig in mijn hoofd. Docenten zijn er nu inmiddels van op de hoogte dat ik last heb van PDS. Maar toch vind ik het moeilijk.
Ik kan niet meer genieten van eten want de gedachten: ‘Dan zul je zien dat...’ en ‘Wat als ik buikpijn krijg.’
Zo ben ik continu er mee bezig.
Afleiding helpt alleen wanneer ik eenmaal buikpijn heb niet.
Een aantal keer heb ik al een paniekaanval gekregen omdat ik in situaties was waarin ik niet naar de wc ging.
Nu ga ik naar hypnotherapie en ga ik nogsteeds maandelijk naar de diëtiste.
Ergens moet ik dus stoppen met al dit doemdenken.
Ik vind het nog steeds een gênant onderwerp om het over te hebben. En als ik er over praat heb ik het idee dat mensen mij niet helemaal begrijpen.
Ik raak er ook emotioneel van omdat het mijn leven zo aantast...

Jazz

Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Voeg zelf een verhaal toe


Wil je ook je hart luchten?


+ Mijn verhaal delen
© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten