Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Prikkelbare darm syndroom PDS - forum lotgenoten


 

Lotgenoten prikkelbare darm

Heb je een prikkelbare darm?

Voor veel mensen lucht het op als ze hun verhaal opschrijven en delen.

 

  • Je kunt hier je hart luchten.
  • Je kunt de verhalen van lotgenoten lezen.
  • Je kunt reageren op de ervaringen van lotgenoten.

 

Ontdek hier de verhalen van andere mensen met PDS en deel jouw eigen verhaal.

 


+ Mijn verhaal delen
Alle verhalen


Verhaal 1 - Hypnotherapie heeft mij geholpen bij PDS

Hypnotherapie heeft mij geholpen mijn zelfvertrouwen terug te vinden.
Mijn buikpijn, veroorzaakt door Prikkelbaar Darm Syndroom, begon mijn leven te bepalen. Ik kon niet ontspannen op een plek waar ik nog niet bekend was door angst dat ik een buikpijnaanval zou krijgen, iets wat de frequentie van 'buikpijnaanvallen' alleen maar vergrootte. 


In gesprekken met mijn hypnotherapeut heb ik geleerd de patronen te leren herkennen en te leren hoe je moet loslaten. Hypnose heeft mij geholpen mijn buikpijn onder controle te krijgen. 


Ik kan nu gaan en staan waar ik wil en de keuzes maken die goed voor mij zijn en niet voor anderen. Ik heb mijn zelfvertrouwen weer terug en raak niet meer in paniek als mijn buik opspeelt: binnen een minuut heb ik alles weer onder controle. 


Sandra

12
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:

Hallo,

Jouw verhaal komt helemaal overeen met wat ik voel. Mijn PDS begint momenteel ook mijn leven over te nemen en ben radeloos. Diverse onderzoeken gehad in het ziekenhuis en diëten geprobeerd. Niks gevonden en niets helpt!

Ben nu zelf gaan informeren over hypnotherapie en ik vind het wel de moeite waard om te proberen. Ik lees veel positieve verhalen er over


VM

Jouw reactie:Verhaal 2 - Glutamine helpt bij pds

mensen ook ik heb al 5jaar last van pds.ik zal het kort houden ?mensen neem GLUTAMINE 1000MG .
het helpt!!


1 nare lucht gaat weg
2darmen fuctieneren beter.
2meer weerstand.
3lekkende darm wordt gerepareert.


eerste 3wk elke 2uren 2 capsules nemen 5 x verdelen over de dag.
daarna 3x daags 1 capsules.
ik heb geen last meer ,let wel,wel op je voeding letten uiteraard ,maar nare lucht is weg en darmen zijn rustig.


ik zat eerst aan de antidepressiva ,,dat heb ik afgebouwd ,,en ben ik helemaal van af gelukkig ,,ben nu 15kilo lichter.voel me gezonder en fitter .

 

0ja ik heb dislectie dus kost mij heel veel moeite die te type ,,sorry van de spelfouten,


rik

9
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/136617-wat-is-glutamine-en-in-welke-voeding-zit-het.html

Hey ! Vond jouw artikel zo inrressant dat ik even onderzoek heb gedaan moetje lezen.
Ik geloof je meteen als je zegt dat het werkt wand het gaat o.a ook infecties tegen. Super goede eigenschappen. Mijn vraag is of je het dagelijks nog gebruikt of dat je het als kuur hebt gebruikt let me know. In ieder geval wil ik je daarbij behoeden dat natuurlijke glutamine s veel en veel gezonder zijn voor je weerstand maar ook als je op de link klikt zie je meer staan. 1 van de laatste 2 zinnen hebben gelijk ze kunnen beter onderzoek doen naar een vervanging voor natuurlijke glutamine s als namaak.

Let me know

Groetjes pipi

Pipi

Jouw reactie:Verhaal 3 - Dankzij hypnotherapie veel meer ontspannen

Nadat ik al jarenlang extreme last had van het prikkelbare darmsyndroom en na een jaar bij het ziekenhuis te hebben gelopen, besloot ik dat het tijd was voor hypnotherapie.

 

Dit voelde voor mij als de laatste kans om mijn buikklachten en de negatieve invloed op mijn stemming en leven te verbeteren. Na een aantal sessies voelde ik al snel verbeteringen optreden: ik voelde me emotioneel meer in balans, sterker en meer in controle. Met als gevolg dat mijn buikklachten ook afnamen.


Dankzij hypnotherapie sta ik nu veel meer ontspannen in het leven, leef ik meer in het moment en geniet ik weer van de kleine dingen. Dankzij de rustige, fijne en persoonlijke aanpak van mijn hypnotherapeut sta ik weer vol energie en geluk in het leven en hoef ik mij niet meer zorgen te maken om mijn buik.

 

Ik zal dan ook mijn hele leven profijt hebben van de behandeling.


Tanja

9
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 4 - Candida dieet heeft geholpen bij pds

Ik heb eigenlijk al heel lang last van PDS. Bij mij uit zich dat in een opgeblazen gevoel en gasvorming in mijn buik.

Als ik stress heb kan het erger worden.

Ik heb verder gemerkt dat voeding ook van invloed is. Sinds ik een candida-dieet heb gedaan en daardoor veel minder suikers en koolhydraten heb gegeten, zijn de klachten aanzienlijk verminderd.

Nu blijf ik voorzichtig met de hoeveelheid suikers die ik eet.


Anoniem

6
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 5 - Probiotica van zwanson

hoi ik als pds patient nam ook wel die Probiotica yogurt, je betaald 2 euro bijna voor 4 bakjes dus 4 dagen, nu heb ik iets anders gevonden.

 

Ik neem nu probiotica van zwanson je doet 2 maanden met een potje en kost maar 3,90 dat scheelt je veel geld. graag u reactie ,vr gr rik


rik

5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Verhaal 6 - ik val op het toilet soms flauw van de pijn

PDS.... zucht.....
Al een aantal jaar dit stempeltje. Maar tot op heden nog niet wetende waar mijn darmen door worden getriggered... sinds een ruime week is het weer raak. Waarvan 1 keer weer op zijn allerheftigst.... incl flauwvallen. Helaas heb ik zulke erge pijnlijke krampen dat ik bij flauw val. Gelukkig voel ik dit vaak aankomen en weet ik op tijd mijn partner te roepen. Hij pakt me dan stevig vast terwijl ik op het toilet zit en helaas terwijl ik zelf dus even afwezig ben blijft de diarree er uit lopen. ( wat is het toch vreselijk gênant) staat je partner daar in de poeplucht. Als ik bijkom ben ik altijd enorm verward, paniekerig, misselijk en is de pijn nog steeds aanwezig. Ook zweet ik me op dat moment helemaal kapot. ( zo erg dat het lijkt alsof ik net onder de douche weg kom) het enige wat fijn voelt op dat moment is een kruik. En ik blijf vaak 2 uur zitten op het toilet tot het echt wat rustiger is geworden. Dit is een angst dingetje. Zijn er meer mensen die zoiets meemaken?

Corine

5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 7 - Welke symptomen bij PDS?

Goedemorgen ik vraag me af wat jullie symptomen zijn ik heb af en toe het gevoel dat iemand vanuit de binnenkant in mijn buik prikt met een mes of met zijn knokkels ik heb een opgeblazen gevoel ben winderig en laat boere heb soms rugpijn er wordt gezegd dat ik PDS heb maar heb ik dat wel???

Herkennen jullie deze symptomen

Monique

3
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Jazeker, ik herken de signalen, boeren, rugpijn en winderigheid, volgens mij ook veel stress.
Wat ik wil is niet meer in overeenstemming met wat ik nu kan, dat zorgt voor de PDS.
Het lukt mij wel steeds om te doen wat ik wil, maar krijg dan wel elke keer daarna een aanval vanuit mijn darmen, maag etc.

N

Jouw reactie:Verhaal 8 - ik hou dit niet vol, maar weet geen uitweg

3 jaar geleden is het allemaal begonnen. Vaak krampen, opgeblazen gevoel, diarree en obstipatie. Na vele onderzoeken bleek dat ik PDS had.. blijkbaar zou er zich een foute communicatie voordoen van mijn hersenen naar mijn darmen die constant pijnsignalen doorsturen. Ik heb nu al een lange tijd elke dag last.. vanaf ik iets eet (maakt niet uit wat) krijg ik meteen krampen en een mega opgeblazen buik. (Net 5 maanden zwanger) dit gaat gepaard met diarree of juist obstipatie. Ik heb alle medicatie al geprobeerd dat de dokter me maar kan voorschrijven maar de klachten verminderen niet. Ook heb ik CBD olie geprobeerd maar helaas zonder resultaat. Ik kan niet meer gerust op restaurant gaan want dan zit ik heel de avond met pijn dus moet telkens na het eten naar huis dus doe ik dit ook liever niet meer. Elke dag leven met deze ongemakken maakt me radeloos en wordt hier heel ongelukkig van. Ik sta elke ochtend doodmoe op omdat ik tijdens mijn nachtrust ook nog steeds last heb van krampen. Ik schrijf nu mijn gevoelens en gedachtes soms neer in een gedicht. Want uitleggen aan mensen hoe een hel dit wel niet is, is bijna onmogelijk omdat iemand die dit niet heeft niet kan begrijpen wat een inpakt dit heeft op mijn leven. Ik sluit me vaak op en heb vaak geen zin om buiten te komen omdat ik zoveel zeer heb. Enkel uitgaan met de nodige drank is waar ik van kan genieten want dan voel ik geen pijn meer. Dit is dan ook mijn enige ontspanning. Ik ben nu een jaartje aan het fitnessen maar soms voel ik me zo futloos en slecht dat ik geen zin heb om te gaan. Ik zit vaak te huilen omdat ik dit geen jaren meer kan volhouden maar geen uitweg weet. Voor mijn ouders is dit ook zeer moeilijk om te zien want ze staan machteloos. In januari heb ik een afspraak voor acupunctuur, ik hoop echt dat dit me gaat helpen want dit is momenteel men laatste hoop.

Sari

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Pfff wat naar voor je.
Ik zit precies in het zelfde schuitje.
Ik voel me gewoon grieperig en duizelig erbij. Weet me geen raad. Ben jij al wat wijzer ? Ik ben begonnen met l glutamine gebruiken de krampen zijn rustiger maar het grieperige gevoel en duizeligheid verdwijnen niet .

Groetjes..! Kop omhoog altijd zeg ik maar pff en blijven doen watje wel kan maar dat doeje denk ik al

Liefs

Shine
Reactie:
Ik snap jullie helemaal, heb zelf ook al van alles geprobeerd hypnotherapie en verschillende dieeten. Ik heb het nu ruim jaar en het word lijkt wel met de dag erger. Heb geen honger gevoel en de pijn is niet te harden. Naar school gaan, werken en met familie en vrienden zijn gaat dan ook niet. Ik ben vaak chagrijnig en boos, omdat ik de pijn niet meer aan kan. Mijn energie is na de ochtend al helemaal weg en heb ik echt behoefte om mijn bed weer in te gaan. Je wilt niet zomaar meer de deur uit en het leven heeft niet echt neut meer in je ogen.

Toch gaan we door en door en door. Alsof er niks is, we zitten aan van alles en proberen van alles. Maar niks schijnt te werken voor mij dan.

Als iemand iets weet wat voor hun echt helpt of al iets helpt zou het heel fijn zijn! Ik hoor het zo graag, want zie het vaker niet meer zitten dan wel.

Groetjes

Elise

Jouw reactie:Verhaal 9 - Ik kan mijn ontlasting niet ophouden

Lieve mensen

Ik heb ook PDS. Waar ik me erg naar over voel en ook heel erg alleen is dat ik soms mijn ontlasting niet kan ophouden.

Ik probeer het maar meestal als ik een wc zie dan gaat het fout. Dan red ik het niet meer om op tijd op de wc te geraken . Dit is zo gênant en naar.

Herkennen jullie dit? Ik hoop eigenlijk voor jullie van niet. Maar ik zou me niet meer zo alleen voelen als dit herkend wordt


Kim

1
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hey Kim,

Ik heb het gelukkig nog maar 1 keer gehad dat ik te laat aan de wc was. Over het algemeen probeer ik al naar de wc te rennen als ik krampen voel.

Ik ga gemiddeld 6x per dag naar de wc maar heb bijna nooit het gevoel dat alles er uit is..

Sari
Reactie:
Ik ken het maar al te goed

Krista

Jouw reactie:Verhaal 10 - na 11 jaar

Elke dag 2 stuks volkorenbrood met pindakaas
Na twee dagen was ik na 11 jaar van de ergste klachten af.

Catrinus Smid

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Helaas weet ik precies waar je het over hebt. Ik maak elke keer het zelfde mee, niet te doen. Vaak zijn het bij mij de momenten dat ik in een restaurant zit of als er bezoek is. Alleen komt het bij mij niet vanzelf, poepen lukt zo goed als niet. En als ik moet is het heel heftig en komt alles er in vlagen uit.

Heb het gelukkig nog nooit mee gemaakt dat ik echt flauw val.

Elise

Jouw reactie:Verhaal 11 - genezen van PDS

Ik wil graag mijn verhaal delen. Na tijden de doktoren te hebben afgelopen met mijn PDS heb ik de stap genomen osteopaat opgezocht. Die wist mij uit te leggen dat ik in een spiraal zat. Door stress werkte mijn darmperistaltiek niet goed. Hoopten gassen op. Kwam er spanning op de darmwand (de stekende pijn) en raakte de darmflora verstoord waardoor alles nog erger werd, hetgeen weer stress geeft. Hij leerde mij de gassen weg te masseren (met de darmbeweging mee) en gaf probiotica om de darmflora weer te versterken. De pijn kon ik daarmee effectief gelijk wegmasseren. Dat gaf controle en rust en binnen een paar weken was ik daadwerkelijk genezen van mijn PDS. Het zal vast niet voor iedereen werken, maar voor degenen die vastzitten in het dieet en huisartsencircuit wil ik zeker aanraden de osteopaat eens te bezoeken.

Wessel

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 12 - genezen van PDS

Ik wil graag mijn verhaal delen. Na tijden de doktoren te hebben afgelopen met mijn PDS heb ik de stap genomen osteopaat opgezocht. Die wist mij uit te leggen dat ik in een spiraal zat. Door stress werkte mijn darmperistaltiek niet goed. Hoopten gassen op. Kwam er spanning op de darmwand (de stekende pijn) en raakte de darmflora verstoord waardoor alles nog erger werd, hetgeen weer stress geeft. Hij leerde mij de gassen weg te masseren (met de darmbeweging mee) en gaf probiotica om de darmflora weer te versterken. De pijn kon ik daarmee effectief gelijk wegmasseren. Dat gaf controle en rust en binnen een paar weken was ik daadwerkelijk genezen van mijn PDS. Het zal vast niet voor iedereen werken, maar voor degenen die vastzitten in het dieet en huisartsencircuit wil ik zeker aanraden de osteopaat eens te bezoeken.

Wessel

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Voeg zelf een verhaal toe


Wil je ook je hart luchten?


+ Mijn verhaal delen
© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login | Aansluiten