Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Prikkelbare darm syndroom PDS - forum lotgenoten

 

Lotgenoten prikkelbare darm

Heb je een prikkelbare darm?

Voor veel mensen lucht het op als ze hun verhaal opschrijven en delen.

 

  • Je kunt hier je hart luchten.
  • Je kunt de verhalen van lotgenoten lezen.
  • Je kunt reageren op de ervaringen van lotgenoten.

 

Ontdek hier de verhalen van andere mensen met PDS en deel jouw eigen verhaal.

 

Overzicht verhalen




+ Mijn verhaal delen




Alle verhalen


Verhaal 1 - Welke symptomen bij PDS?

Goedemorgen ik vraag me af wat jullie symptomen zijn ik heb af en toe het gevoel dat iemand vanuit de binnenkant in mijn buik prikt met een mes of met zijn knokkels ik heb een opgeblazen gevoel ben winderig en laat boere heb soms rugpijn er wordt gezegd dat ik PDS heb maar heb ik dat wel???

Herkennen jullie deze symptomen

Monique
> 2 jaar geleden

81
18
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
ik heb nu al 1week last van buikpijn en boeren en veel poepen word er niet goed van al veel ondezoeken gehad maag darm en scan ook geopeert aan baarmoederkanker zinsdien ook erger geworden

ria koen
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik heb al jaren een prikkelbare darm misselijk moe en last van de buik,maar nu ook last van galstenen geen eetlust heel vervelend vorig jaar een darmonderzoek gehad dat was goed

Corina
> 2 jaar geleden
Reactie:
Hoi Monique ja zijn zeker de symtonen van pds groetjes van heleen

Heleen
> 2 jaar geleden
Reactie:
Hebben jullie ook last van slijm bij ontlasting? Soms is het wit maar soms ook geel oranje achtig en dan schrik ik want dan denk ik is dit bloed? Ik zie die slijm ook bij afvegen. Ik vroeg mij af of een oranjeactig slijm normaal is bij pds

Laura
02-01-2021
Reactie:
Jup, Hier last van 24/7 buikpijn, misselijk, diaree, moe, hoofdpijn, slijm bij ontlasting, boeren, winderig en kramp aanvallen.

Eva
24-05-2021
Reactie:
Ook ik herken alle symptomen van mensen hier de ene keer heb ik zware diaree de andere keer potlood ontlasting dan weer drijvend ontlasting dan lukt het weer niet soms ook slijm bij de ontlasting

Zware buikpijn door de wisselende ontlasting heb ik ook vaak aambeien wadoor ik weer wat bloed soms op het toilet papier heb

Om allemaal niet goed van te worden soms heb ik dagen dan is mijn buikpijn zo erg dan kan ik niet het huis uit omdat het gewoon zo veel pijn doet

Ik ben 24 jaar en toen ik 21 was werd er gezegd dat ik pds heb

De ene keer veel last van en dan weer dagen weken soms paar maanden dat ik nergens last van heb

Wouter
11-06-2021
Reactie:
Ja hier ook zelfde klachten. Diverse onderzoeken gehad maar steeds PDS. Heb mijzelf zo druk gemaakt en paniekaanvallen gehad. Drama, lijkt nu weer wat erger te worden en heb weer eens last van vage spierpijnen in benen en armen, herkent iemand dit? Ook maak ik mijzelf druk, zou mijn bloedsomloop wel op orde zijn, of zijn dat andere symptomen? Gek om van te worden pfff…

Tim
08-10-2021
Reactie:
Ja TIM. heb ook last van luie benen en vooral linker arm/schouder vage spier pijntjes.
Met wakker worden nerveus en rubberen benen - ben bijna 50 jaar nu maar kom bed uit als een 70 jarige - met alle respect.
Overigens rook / drink ik niet en mijn hart is in orde, het is denk ik toch een combinatie van stress en PDS.
Let op je eten, maak de dramen regelmatig schoon, kuurtjes en tablettjes genoeg op het internet. Ik gebruik nu Oxy-Powder.. zoek het op SUPER effectief.

Joop
07-11-2021
Reactie:
jazeker herken deze symptonen heb ook pds boeren heel af en toe maar winderig ook ophouden kan ik ze zeker niet wordt het opgeblazen gevoel en buikpijn inderdaad erger

sylvia
04-01-2022
Reactie:
Ik heb zelfs ook last van slijm ook bij het afvegen. En soms tijdens de winderigheid. Verleden ook last gehad van haaruitval tijdens de hogere pieken van mijn klachten. Ik heb begrepen dat mijn darmflora achteruit is gegaan na een antibioticakuur. Dus ik moet hieraan werken.

Avi
21-01-2022
Reactie:
Absoluut en nog veel meer

Beppi
02-04-2022
Reactie:
Ik heb last van opgeblazen gevoel wat er 24/7 is. Al ruim 1,5 jaar. Last van mijn zij en rug. Alles te hoogte van waar de dikke darm de kronkel maakt. Als zit dus links. Ontlasting is gelukkig vrij normaal. De ene dag ook meer last dan de andere maar het is er elke dag!

Erik
04-07-2022
Reactie:
Ja, de symptomen komen overeen met wat ik voel. En daarbij word ik aldoor zieker en meer pijn. Dan blijft mijn huisarts aldoor weigeren om mij te helpen. Een arts in het lumc heeft op 5 mei 2022 een onderzoek aangevraagd waar ik nu al 11 weken op zit te wachten. In die tussentijd heb ik meer klachten gekregen dat op 4 juli een spoedarts van de ambulance is geweest die zei dat ze mij ter observatie moeten nemen wat geweigerd word. Ik ben ten einde raad en wil nu een klacht indienen bij de rivm maar of het wat uithaalt weet ik niet. Ik zou graag benaderd worden wat ik kan doen om gehoord te worden.

Ada
08-07-2022
Reactie:
Ik herken vele symptomen, het begon bij mij met een maagzweer (zwarte ontlasting) nu heb ik pas maag en darmonderzoek gehad. Allebei de onderzoeken waren goed dus zeggen ze dat ik pds heb. Ik heb last van vaker hevige buikpijn. Hele erge rommelige buik. Steken in de rug die over mijn ribben doortrekken naar vore naar de plek waar ik het meeste last heb links voor onderste rib. Wisselende ontlasting nu van diarree tot obsepatie. De hele dag door wel een opgeblazen gevoel. Dan kom ik wat bij dan val ik weer af dat gaat zich steeds om 3 kilo. Ook ben ik vaker vermoeid en heb ik veel gassen. Dit speelt nu iedere dag al vanaf begin februari waarvan ik wel weet dat stress hier een oorzaak van is. Dit is een heel vervelende aandoening.

Marvin
18-07-2022
Reactie:
@Marvin, dat van last van je rug en dat het via de ribben naar voor trekt heb ik precies hetzelfde. Lijkt wel of er dan een spier straks gaat staan! Voel het ook als ik op mijn linkerzij lig, soort druk op de onderste punt van je Rib

Erik
25-07-2022
Reactie:
Precies dezelfde klachten soms echt heel erg en ook last van Aambeien

.Margot
10-08-2022
Reactie:
Ik herken de symptomen. Ik heb heel onregelmatige stoelgang, winderigheid, boeren, soms misselijkheid, pijn maag en vooral moe en slecht slapen. Volgens de specialist kan PDS uw slaappatroon beïnvloeden omdat het darmproces overdreven te werk gaat... Ik neem bij een aanval 3 x per dag Spasmomen en dit helpt bij mij het best.

Davy
29-09-2022
Reactie:

Jazeker ik heb zelff pds heb veel rommelingen en buikpijn af en toe en laat veel scheten die nog niet older controls zijn en ook niet op te houden zijn

Sylvia
07-11-2022

Jouw reactie:



Verhaal 2 - De lucovitaal prikkelbaar darm kuur

Wekenlang pijn gehad, ophoping van gassen pijn krampen. Afwisselende ontlastingspatroon. Artsen schreven mij poeders voor.

Ik adviseer de lucovitaal prikkelbaar darm kuur. Ik slik hiervan 1 pil per dag (bij ontbijt) en dit werkt ontzettend goed. Alsjeblieft, probeer het! Er zijn ook alleen maar positieve reacties.

Gered!
09-12-2020

77
9
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
hoelang mogen wij dit middel nemen?

Patje
16-05-2021
Reactie:
Vind het zo raar. Nooit geen last gehad Nu 59 jaar en vreselijke buikpijn sinds 4 maand. Nu ook besteld Hoop zo dat het werkt .

Ina
09-08-2021
Reactie:
Bij mij juist hetzelfde....niets helpt...sta ermee op en ga er mee slapen.

Anoniem
15-11-2021
Reactie:
Alflorex helpt mij goed.

Anoniem
06-12-2021
Reactie:
Hallo
Heb al jaren last van pds soms gaat het goed en dan in een keer van de ene moment op de andere buikpijn en dunne ontlasting terwijl het de rest van de dag goed was.
Wie kent dat ook

Jaanmala
10-02-2022
Reactie:
Ben je zeker heb al vanalles geprobeerd niks helpt.

Abdel
11-06-2022
Reactie:
Ik zit met dit probleem al vanaf 2020 .. ik heb al van alle medicatie en middeltjes geprobeerd.. toen nam ik alflorex dat hielp heel goed maar toen ik dit middel nam wel 2x in het spoed beland door hevige pijnen die niet over gingen.. toen schreven ze me iets anders voor maar het is terug erger geworden. Maar nu neem ik pantomed met alflorex en het is beter.

Daphny
28-07-2022
Reactie:
Ik ben ook begonnen met Lucovitaal. 3x dgs. 2 pillen. Tot nu toe is alles rustig. Wel een probleem als dit goeg bevalt en ik het blijf slikken, dan is het een dure bedoening. 1 potje met 30 pillen kost 25 euro. EEns kijken hoe ik dat dan oplos.

Reina
12-09-2022
Reactie:
Hoi is nu wel 2 jaar later maar gebruik je het nog steeds? Ik heb ook pds vanaf m'n 16 de.ben nu 45 maar lijkt veel erger te worden.

Wendy
15-11-2022

Jouw reactie:



Verhaal 3 - capsules v lucovital

Ik gebruik sinds kort prikkebaredarm syndroom capsules v lucovital ..! Niemand kon mij helpen met deze vreselijke pijn
En dit helpt mij !!. Een aanrader ..

Anoniem
> 2 jaar geleden

51
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Toevallig stond ik er vandaag naar te kijken in de kruidvat. Ik heb nu wapiti darmmild gekocht. Maar zat te twijfelen. Hoe ervaart u van lucovitaal? Smaak en de werking? Werkt het meteen of?

Manuela
03-03-2021
Reactie:
Slik jij de kuur zoals beschreven op de verpakking (6 per dag) of werkt het ook als je er bijvoorbeeld 1 of 2 per dag neemt?

anoniem
23-04-2021
Reactie:
Helaas hielp dat bij mij maar voor 4 dagen il had 2 potten gekocht baalde echt

Monique
08-08-2021
Reactie:
Hoeveel pillen neem je per dag?

Janny
14-09-2021
Reactie:
Hallo

Mijn buurvrouw was orthomoleculair therapeuten!
Zij had allerlei onderzoeken vd de ontlasting laten doen, in n Duits laboratorium!
Heb weken allerlei diëten moeten volgens, geen bepaalde e nummers en veel groenten!
En gebruik via haar vetzuren balans!
Dat is n pot met ( vies) poeder met 5 soorten vezels, die zorgen dat je darmen weer normaal zijn werk gaan doen!
Zonder kan ik niet naar het toilet, heb gelukkig ook maanden dat ik nergens last van heb!

Anoniem
28-04-2022

Jouw reactie:



Verhaal 4 - PDS of niet?

PDS of niet?
Sinds enkele weken heb ik last van pijn in maag/buikregio. Geen maagzweer of dergelijke aanwezig. Wel gans de bovenbuik pijn onder ribben vooral in het midden precies alsof uw maag word dichtgeknepen. Rare pijn links van navel alsof er iets niet goed zit. Huisarts zegt PDS ..zijn dit typische klachten hiervan?

Ellen
> 2 jaar geleden

44
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Probeer eens acupunctuur misschien help dat of het verligt gr rene

Anoniem
09-06-2021
Reactie:
beste Ellen, PSD kan door een huisarts of MLD arts vastgesteld worden als dmv onderzoeken andere ziektes/symptomen zijn uitgesloten. Indien PDS is vastgesteld kun je overwegen om naar een gespecialiseerde hypnotherapeut te gaan. Die kan je helpen om dmv ontspanningsoefeningen, egoversterking en hypnotherapie je klachten met ca 80% te verminderen zodat jouw kwaliteit van je leven enorm vergroot wordt.
Lieven Groet
Heleen van Echteld hypnotherapeut Haarlem

Heleen
18-06-2021
Reactie:
Ik denk eerder dat het de maagklep is in jou geval, ik heb al jaren PDS maar nooit maagklachten gehad, door slechte vertering kan dit wel problemen met zich meebrengen in de darmen en stoelgang uiteraard, toch es serieus laten onderzoeken hoor

Carine
22-07-2021
Reactie:
Hallo, Ik heb al jaren PDS en bij mij wisselen maag - en darmklachten elkaar af. Ik ben vooral moe, veelvuldig toiletbezoek en maagpijn en zure oprispingen. Ik neem spasmomen als het te erg wordt.

Davy
06-08-2021
Reactie:
Beste,
Ik heb ook dat gevoel dat er in bovenbuik iets word dichtgeknepen. Maar alleen ik ben nog niet naar de dokter geweest. Is het onschuldig of moet ik zo snel nodig een afspraak maken met de dokter?

Eran
01-08-2022

Jouw reactie:



Verhaal 5 - Glutamine helpt bij pds

mensen ook ik heb al 5jaar last van pds.ik zal het kort houden ?mensen neem GLUTAMINE 1000MG .
het helpt!!


1 nare lucht gaat weg
2darmen fuctieneren beter.
2meer weerstand.
3lekkende darm wordt gerepareert.


eerste 3wk elke 2uren 2 capsules nemen 5 x verdelen over de dag.
daarna 3x daags 1 capsules.
ik heb geen last meer ,let wel,wel op je voeding letten uiteraard ,maar nare lucht is weg en darmen zijn rustig.


ik zat eerst aan de antidepressiva ,,dat heb ik afgebouwd ,,en ben ik helemaal van af gelukkig ,,ben nu 15kilo lichter.voel me gezonder en fitter .

 

0ja ik heb dislectie dus kost mij heel veel moeite die te type ,,sorry van de spelfouten,


rik
> 2 jaar geleden

40
6
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/136617-wat-is-glutamine-en-in-welke-voeding-zit-het.html

Hey ! Vond jouw artikel zo inrressant dat ik even onderzoek heb gedaan moetje lezen.
Ik geloof je meteen als je zegt dat het werkt wand het gaat o.a ook infecties tegen. Super goede eigenschappen. Mijn vraag is of je het dagelijks nog gebruikt of dat je het als kuur hebt gebruikt let me know. In ieder geval wil ik je daarbij behoeden dat natuurlijke glutamine s veel en veel gezonder zijn voor je weerstand maar ook als je op de link klikt zie je meer staan. 1 van de laatste 2 zinnen hebben gelijk ze kunnen beter onderzoek doen naar een vervanging voor natuurlijke glutamine s als namaak.

Let me know

Groetjes pipi

Pipi
> 2 jaar geleden
Reactie:
Hi Rik

Hoe gaat het nu? Slik je nogsteeds de glutamine?

Mick
> 2 jaar geleden
Reactie:
Waar koop jii Glutamine, en welke merk?

Olta
13-06-2021
Reactie:
Ik heb al maanden donkere ontlasting, en last van borrelen - pruttelen rond de navel.
Na 1 jaar zeker 1000 Euro erdoor gesmeten aan darmkuren detox en veel soorten supplementen kan ik zeggen na 3 dagen al GLUTAMINE werkt echt.
Me ontlasting is weer bruin en normaal zeg maar - eet al een jaar niks anders als gezond.. zeker geen patat, pizza, shoarma of vette rommel.

Ik heb dit merk gekocht - VITALS, hier twee links dus kies maar - nogmaals Glutamine is echt een aanrader - BEDANKT RIK !

Zoek internet (google) naar VITALS glutamine of Holland en Barrett glutamine - dan vindt je het zeker.

Joop
29-06-2021
Reactie:
Hoeveel mg per dag?
Ik heb de l-glutamine 500 van orthica

Ronald
09-12-2021
Reactie:
Hoi Rick Ben benieuwd of je er nog steeds baat bij hebt.

Ins
26-07-2022

Jouw reactie:



Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Verhaal 6 - Altijd pijn

Heb zeker al 20 jaar last van pds en het beïnvloed mijn leven. Als het weer heel heftig is diarree paar keer in de week en altijd pijn links in onderbuik ,ga ik naar de dokter en vraag of ik een darmonderzoek kan laten doen,die is ook zo'n 18 jaar geleden gemaakt, maar mijn dokter weigert dat en zegt al die klachten worden veroorzaakt door pds dan ben ik wel weer gerust. Maar als ik dan weer aanvallen krijg dan benauwd mij dat en gaan er allerlei rare gedachte door mijn hoofd van ,zal het niet want anders zijn. Mijn vraag is wie heeft er ook altijd pijn in onderbuik aan de linker kant.

Anthonia
> 2 jaar geleden

39
31
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Beste Anthonia,
İk heb ook weleens last in onderbuik, linkerkant- net onder de ribben. vooral als ik lang heb gezeten voor werk bijvoorbeeld en ook darmen niet volledig leeg zijn door ontlasting. ik heb het gevoeld dan dat de darmen niet genoeg leeg zijn- net of ze geen rust krijgen.. ik blijf dan vooral water drinken, dit geef wat rust of neem soms camille thee. ik eet op zulke dagen niet te veel om darmen rust te geven in verwachting tot rust te voelen. en als ik trek heb neem ik wat hapjes ieder keer weer, fruit, nootjes, boterham..

arser
> 2 jaar geleden
Reactie:
Heb precies zelfde bah en altijd bang dat ik dan iets ernstigs heb en de dokter stelt me dan wel weer gerust maar na weer een aanval denk ik nee kan geen pds zijn. Kwil gewoon onderzoek laten doen klaar maar dat wille ze niet want als ze links drukke zegge ze is pds pffff... En me rug zon pijn bahh

Jacky
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ook ik loop al 15 jaar met pijn in me rechte onderbuik en pijn in me maag .Net of het steekt word er ook moedeloos van door de hele molen geweest niks kunnen vinden en toch heb ik angst voor enge dingen

Ria
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik denk dat het je gaat helpen als je gaat scheiden. Je bent dan alleen verantwoordelijk voor je kinderen en kunt een uitkering aanvragen. Het is geen vetpot maar als ik hoor hoe krachtig jij je huwelijk hebt doorstaan, werken en zorgtaken en een niet steunende man en vervelende schoonvader. Ik denk dat je het beter alleen kunt. Heb je vriendinnen? Vraag wat zij vinden en vraag of ze eerlijk willen zijn. Ook als ze iets moeten zeggen wat voor jou niet leuk is of over jou gaat.

Mariken
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik heb ook altijd pijn aan de linkerkant.
Heb twee keer een darmonderzoek gehad.
Alles was prima. Diagnose PDS.

Jeannr V.
16-01-2021
Reactie:
Ik heb ook al een aantal jaren last links boven met onder de ribbenkast. Word er gek van. Het komt in aanvallen. Duurt een paar dagen totdat ik weer van de pijn af ben. De kramp is soms zo heftig dat je het hoort knakken en de pijn niet te omschrijven.

Delesha
02-02-2021
Reactie:
Ik heb sinds paar dagen ook erge pijn links onder buik kben heel bang dat ik darmkanker bij me moeder en die zegt is waarschijnlijk pds maar doet ook pijn als ik er op druk

Robin
12-03-2021
Reactie:
Die steken links onder de ribbenkast ken ik maar al te goed. Ben er nu achter dat dit door chronische hyperventilatie komt en daardoor overbelasting van het middenrif. De enige manier voor mij om de pijn te laten zakken is de ademhaling vertragen. De Buteyko methode is een aanrader hiervoor! Ik herken ook ander klachten zoals pijn links onder in de buik, opgezwollen buik, erge rugpijn en kan nog wel even doorgaan. Denk dat dit allemaal in verband staat met mijn ademhaling en inmiddels is ontwikkeld tot PDS. Maar het gaat al een stuk beter sinds ik bezig ben met ademhalingsoefeningen.

Mirjam
17-03-2021
Reactie:
Ik heb precies het zelfde het al 1 jaar kan er niet meer tegen dochters denken dat we gek zijn of onzin lullen

Het pyn die ik elke dag heb is niet normaal
Soms gaat de pyn naar het rechter kant

Murat
31-03-2021
Reactie:
Klopt ik heb steeds druk om naar toilet te gaan betreft ontlasting en dan hoef ik steeds ontlasting onderzocht niet gevonden pure stress zij de dokter. Ben nu bij acupunctuur hopenlijk heb ik daar baat bij mvg rene uit hulst

Anoniem
09-06-2021
Reactie:
Klopt ik heb steeds druk om naar toilet te gaan betreft ontlasting en dan hoef ik steeds ontlasting onderzocht niet gevonden pure stress zij de dokter. Ben nu bij acupunctuur hopenlijk heb ik daar baat bij mvg rene uit hulst

Anoniem
09-06-2021
Reactie:
Hallo .hebt steeds last van dat ik wat krom loop van darm links soms andere ontlasting en dan weer niet niet goed voeken hebt zetpilken gekregen om te kijken of het geen ontstekking is .hebt al vaak darmonderzoek gehad .poliepen niet kwaadaardig sterkte gr

Marlies
27-06-2021
Reactie:
Wees gerust want ik denk dat bijna elk persoon die de de stempel krijg PDS hypochonder klachten ontwikkeld ik ben er zelf ook 1 geworden omdat er niks wordt gevonden en wij willen duidelijkheid waarom raare ontlasting waarom zo veel buikpijn krampen waarom raare ontlasting waarom voel ik me zo raar waarom wordt er niks gevonden ik haal veel tips uit dit forum en ze werken begin met L-glutamine ik neem er zelf een gefermenteerde groenekoolsap kuur bij klink raar maar dat brengt je darmen tot rust eerst laat je een week lang heftige scheten Hahah ja echt en daarna krijg je veel meer energie en zelf vertrouwen in je zelf ik moet ook toegeven dat er altijd een terugval is maar stress is ook heel slecht voor onze darmen succes maar probeer het baat het niet schaadt het niet en alles is natuurlijk geen farmaceutische troep

Tris
26-08-2021
Reactie:
Hoi Anthonia,

Ik heb ook altijd pijn aan de linker kant van mijn buik. Of boven in het midden.

Mariska
22-10-2021
Reactie:
Hallo ik meestal rechts en ben er ook misselijk bij . Maar mijn alpropectine is ook verhoogd .
Als ik uit mijn bed stap dan is het er . Het eerste wat ik eet komt er binnen een kwartier uit als water . Dan soms nog 3x . Het is er iedere dag .
Mijn leven word er heel erg door belemmerd. Het is zo goed als altijd aanwezig . Wie heeft daar nog meer last van ook maagzuur en vol gevoel

Nanny
29-11-2021
Reactie:
Tip, mij helpt Alflorex voor PDS

Anoniem
06-12-2021
Reactie:
Jullie hebben links last .maar ik aan de rechterkant. Wie heeft het ook rechts.?
Gr marjan

Marjan
07-12-2021
Reactie:
Heb ik ook last van links onder buik en diaree

Anoniem
24-12-2021
Reactie:
Hoi heb nu ook al jaren last voornamelijk aan de rechterkant pijn. Het gekke is inderdaad dat je naar verloop van tijd steeds weer in paniek raak dat er iets ergs aan de hand is. Tot dat Je bij de dokter bent geweest en alles hebben na gekeken. En iedere keer zeg ik tegen me zelf klachten komen van de pds maar het gekke is dat je altijd na een tijd de controle verliest en toch weer langzaam in paniek raakt. Misschien en dingetje voor mensen met pds om 2 of 3 keer per jaar en soort controle te geven zo Dat de geest rustig blijft.

Patrick
06-01-2022
Reactie:
Ik herken jullie pijn en ellende erg goed. Heb PDS sinds 1975 en elke keer denk ik weer dat het iets anders moet zijn. Je wordt echt een hypochonder en dat is geen schande.
Ik heb de afgelopen jaren meer last gekregen van mijn darmen. Links, rechts, midden en rond de navel, onder de ribben. Brandend maagzuur en allerlei andere ellende. De nodige onderzoeken gehad en al die keren kwam er niets uit. Je denkt dat je je aanstelt.
Door het gedoe met diarree en/of obstipatie ben ik, natuurlijk, zelf gaan dokteren met eten en andere dingen.
Ik heb het meeste baat bij het Fodmap dieet. Sinds ik de gluten heb laten staan en de melkproducten beperk is de diarree nog maar beperkt aanwezig. Eet ik brood dan is het weken mis. Wel is de obstipatie gebleven. Veel vezels en elke dag een of twee keer brood uit het tosti-ijzer met olijfolie en extra belegen kaas, super veel verse groenten/fruit en glutenvrij brood van Schar of Vrij van Albert Heijn. Beide hebben veel vezels en gebakken is het te eten. Ik gebruik dagelijks L-Glutamine en pre en pro biotica en het gaat redelijk. De buikpijn en aandrang is overdag constant aanwezig.

Marja
17-01-2022
Reactie:
Als het zo lang geleden is dat je een darmonderzoek gehad hebt kan het toch wel eens opnieuw zeker,er kan altijd iets bijkomen.

Diane
29-01-2022
Reactie:
heb ook links onderin al een week iedere dag pijn daar wat een rot gevoel echt dit beinvloet je leven zo wel heb al 20 jaar pds ook krijg ik er veel last van als ik zwaar til zijn er nog m,eer mensen die dat hebben met zwaar tillen komt het op zetten

sietzo
29-01-2022
Reactie:
Hoi ik loop al jaren met die zelfde pijn ,nu blijf die pijn regelmatig het lijkt net als of er een tennisbal aan de linkerzij zit en doet erg pijn ,wisselde ontlasting, winderigheid ,ik hebt 5jaren geleden een acute alvleesklier ontsteking gehad ,sinds die dag is het echt be gonnen, alle onderzoeken gedaan darm onderzoek scan laten doen bloed onderzoek tot darm en ontlasting ,niks gevonden maar die pijnen worden steeds erger ,mijn hele lichaam staat soms in brand echt doffe pijn e maar windjes laten en ook valse drang om naar de wc tegaan ,dan komt er geen drup uit of diaree.ik wordt er zo onze zeker van .en soms heelerg benauwd oke kan je hier op reageren als dit jiu bekend komt.gr van glenn

Glenn
31-01-2022
Reactie:
Ik ervaar net hetzelfde. Het beïnvloedt echt mijn leven.

Annemie
28-03-2022
Reactie:
Ik al twee jaar heb pds

Marij
01-04-2022
Reactie:
Heb al 1,5 jaar Elke dag van mij buik. Links onder de de ribben daar waar je dikke darm de kronkeling maakt. Ontlasting is normaal. Echo gehad niks op te zien. Het is er echt iedere dag en trekt ook naar mijn rug en zij. Soms om gek van te worden. Ene dag meer last dan de de andere dag. Sterkte iedereen

Erik
04-07-2022
Reactie:
Ik heb ook al zo’n 12 jaar last nu de laatste 2 jaar erger en slijm bij mijn ontlasting. Die aanvallen duren langer en ik kan vrij weinig. Het belemmert echt ook op het werk.

Manon
09-07-2022
Reactie:
Herkenbaar ik heb al meer dan 390 jaar met komen en gaan last links onder in mijn buik en bijna constante aandrang. Tevens drukt dit op mijn blaas zodat ik ook vaak andrang heb om te plassen. Vaak duren die aanvallen van een paar dagen tot een paar weken en dan weer een hele tijd weinig last.

Anoniem
22-07-2022
Reactie:
Herkenbaar ik heb al meer dan 30 jaar met komen en gaan last links onder in mijn buik en bijna constante aandrang. Tevens drukt dit op mijn blaas zodat ik ook vaak andrang heb om te plassen. Vaak duren die aanvallen van een paar dagen tot een paar weken en dan weer een hele tijd weinig last.

Anoniem
22-07-2022
Reactie:
Ook ik heb last van krampen in mijn linker onderbuik. De diagnose is diverticulitis, dat is een uitstulping in de dikkedarm. Medicijnen zijn er niet. Soms Duspatal, Buscopan als medicijn uitgeschreven voor de krampen. Succes verder!

Lisa
17-08-2022
Reactie:
Ik kan je echt helpen ik hebt het ook probleem in hele buik zoek maar op komt door adhessie verkleving in het buik kunnen ze niet zien met mri alle diagnose alleen kijk operatie gaat naar maarstrichtziekenhuis ze komen achter wat het is zoek op verkleving darm dan word gezet ermee leven maar terwijl operatie mogelijk is om de verkleving eruit halen

Emre
07-11-2022

Jouw reactie:



Verhaal 7 - Herkent iemand hier zich in?

Hallo,

Ik wilde graag mijn verhaal delen om te kijken of andere mensen zich herkennen in mijn persoonlijk symptomen.
Ik heb al zon 6 jaar Diagnose PDS gekregen , voorheen milde klachten, opassen met vet eten.

Sinds 3 maand geleden merk ik in mijn linkerbovenbuik beetje onder mijn ribben steken, niet continu maar wel regelmatig per dag af en toe iets heftiger, Heb Bloedonderzoek gehad, Echo en ontlastingsonderzoek, kwam niks uit, daarnaast heb ik regelmatig last van gele/oranje achtige afscheiding , ook zonder ontlasting, vaak winden laten , opgeblazen gevoel, vooral in avonduren, slecht slapen, moe , opgeblazen gevoel, en ben ook paar kilo afgevallen.

Herkent iemand hier zich in?

Dennis
19-01-2021

37
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Dennis, Ik herken me helemaal in je klachten sinds 3 maanden geleden. Ik krijg binnenkort een aantal uitslagen. Ben benieuwd wat hier uit gaat komen. Graag hoor ik ook van jou hoe het gaat. Beterschap er mee en ik hou je op de hoogte. Groet Danny

Bekend verhaal
19-05-2021
Reactie:
Zelfde hier vooral als ik plat lig in bed.. borrelende darmen alsof er geen einde aan komt..

Vincent
17-01-2022
Reactie:
Vooral die moeheid, maar bij mij is dat de heledag door. Echt al maanden last van en kom er niet vanaf.

Maus
25-03-2022
Reactie:
Hallo,
Idd, wat je vertelt voel ik sinds 3 maanden. Af en toe, soms uren lang, dan weeral een paar uren niet, die stekende pijn links net onder de ribben. Borrelende darmen, stoelgang soms 10x per dag, dan op andere dagen 1x. Ik merk dat het pijn erger wordt als ik nog niet heb gegeten of een uurtje na het eten van bv fruit. Soms dacht ik dat er iets met mijn alvleesklier was. En dan die constante vermoeidheid. Als ik ga werken (verpleging) dan draai ik puur op adrenaline. Dan volgt de crash als ik thuis ben. Kom niet uit de zetel…Dood moe…

Bea
20-08-2022
Reactie:
Hallo, ik ben momenteel 20 jaar en heb ongeveer 5 jaar geleden te horen gekregen dat ik pds heb.
Dit was in het begin wel lastig, maar naarmate de jaren ben ik er wel steeds beter mee kunnen leren omgaan.
Vanaf begin juni ging alles eigenlijk perfect en voelde ik me heel goed, maar sinds ongeveer een maand geleden kreeg ik plots hele harde steken in mijn maag en darmen, gevolgd door heel explosieve ontlasting + verschrikkelijk harde buikpijn.
Sindsdien veel last van een opgezette buik, veel winden, constant heel moe zonder duidelijke reden, luide borrelende darmen.
Ook merk ik dat mijn linkerribben ook uitsteken en dat ik vermagerd ben.
Mijn stoelgang kan op het ene moment gewoon heel vast zijn en op het andere moment is het dan ook een oranje/geelachtige brij.
Het lastigste vind ik dat ik me bv: een aantal uren goed kan voelen en dat ik dan op 1,2,3 ineens zeer harde buikkrampen krijg en dan heb ik binnen de 2 minuten een toilet nodig.
Ik heb op 19 september een consultatie in het ziekenhuis en hoop er daar meer te weten over te komen.
Want op dit moment ben ik zeer radeloos.
Weten jullie al iets meer? Ik hou jullie zeker op de hoogte!

Julian
04-09-2022

Jouw reactie:



Verhaal 8 - Vannacht sinds maanden weer een aanval gehad

1 jaar geleden darmonderzoek gehad ivm klachten. 2 poliepen verwijderd. 1 goedaardige de andere had uit kunnen groeien tot een kwaadaardige. Over het algemeen gaat het goed. Vannacht sinds maanden weer een aanval gehad. Ben dan misselijk van de pijn en zweet enorm. Mijn man moet dan bij mij blijven omdat Ik bang ben om flauw te vallen. Na 3 kwartier ellende eindelijk weer naar bed. Vanmorgen na 3 uur slaap weer naar het toilet. De krampen waren niet zo heftig maar nu was de ontlasting slijmerig met alléén helder rood bloed. Is dit voor iemand van jullie herkenbaar?

Marjon
> 2 jaar geleden

33
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik heb de klachten al 47 jaar en in de loop der jaren is het erger geworden de krampen van 1x per maand 3 tot 4 krampen naar 2x per week en nu iedere dag krampen. Geopereerd aan aambeien door het zo vaak naar de toilet moeten gaan. Zoveel geprobeerd aminozurencomplex hielp eventjes. Ik ga de lucovitaal proberen
Hopelijk gaat het helpen
Martha

Martha
07-11-2021
Reactie:
Dit is hoe bij mij de pds tot uiting kwam. Ik had ineens heel veel buikpijn, moe. Huilen van de pijn in mijn onderrug. Helder bloed bij mijn ontlasting. Kan een ontsteking zijn geweest. Maar het is PDS geworden iig. De ergste pijn houd ik rustig met diazepam. Spierverslapper.. Alleen als het echt niet te verdragen is.
Het kwam iig spontaan. Na het fodmap dieet verdween het bloed uit mijn ontlasting en ook het vele slijm. Ben nu aan het sparen voor hypnotherapie.

Sterre
12-11-2021
Reactie:
Heb je nog last van pds

Lersen
19-02-2022

Jouw reactie:



Verhaal 9 - Candida dieet heeft geholpen bij pds

Ik heb eigenlijk al heel lang last van PDS. Bij mij uit zich dat in een opgeblazen gevoel en gasvorming in mijn buik.

Als ik stress heb kan het erger worden.

Ik heb verder gemerkt dat voeding ook van invloed is. Sinds ik een candida-dieet heb gedaan en daardoor veel minder suikers en koolhydraten heb gegeten, zijn de klachten aanzienlijk verminderd.

Nu blijf ik voorzichtig met de hoeveelheid suikers die ik eet.


Anoniem
> 2 jaar geleden

32
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Verhaal 10 - Hebben jullie ook last van.....?

Lieve mensen,

Hebben jullie ook last van dat pijn elke keer op een andere plek rondom buik zit, ene dag links midden of boven(onder rib) andere dag in het midden van buik en dan weer rechts onder.. of dan tegen rib? Vaak steken en net alsof je schaafwond hebt binnen in je buik, dat brand.

En winderigheid continue en boeren. (Ik val niet af) geen diarree.. maar meer harde ontlasting en moeilijk soms.

Graag reactie.

Dank en liefde

Pijn
10-07-2021

29
7
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ja hoor, zeer herkenbaar

June
09-08-2021
Reactie:
Ja absoluut, heel herkenbaar!

Evelien
05-10-2021
Reactie:
Dat herken ik zeer zeker!
Bij mij hielpen een aantal dingen.
1 volkoren brood, of crackers eten.
2 suiker(s) minderen.
3 yoghurt eten
4 fruit eten
5 goed groente eten
6 En niet te vergeten voldoende drinken.
Bij mij was voornamelijk suiker de boosdoener.
Maar pds zou pds niet zijn als het af en toe gewoon zomaar komt opdagen

Kyara
18-01-2022
Reactie:
Inderdaad maar ook vaak in zij en onderrug

patricia
04-02-2022
Reactie:
Hoi,

Ja herken ik me ook in...maar ik ben rekje s bang voor hartkwalen ofzo... steekjes rechts onder rib voorkant en achterkant en de zij. Wat is dat dan precies??
Groetjes
Es

Esther
26-07-2022
Reactie:
Zeurend gevoel onder linker rib en straalt door naar rug, verder vaak misselijk

Francine
20-09-2022
Reactie:
Ja heel herkenbaar,ook wel achterelkaar naar toilet of er nog meer moet komen,vooral als ik ergens naar toe moet,daarna veel buikpijn,neem dan maar weer paracetamol,dit al zo’n 15 jaar na een voedselvergiftiging.

Louise
10-10-2022

Jouw reactie:



Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Verhaal 11 - genezen van PDS

Ik wil graag mijn verhaal delen. Na tijden de doktoren te hebben afgelopen met mijn PDS heb ik de stap genomen osteopaat opgezocht. Die wist mij uit te leggen dat ik in een spiraal zat. Door stress werkte mijn darmperistaltiek niet goed. Hoopten gassen op. Kwam er spanning op de darmwand (de stekende pijn) en raakte de darmflora verstoord waardoor alles nog erger werd, hetgeen weer stress geeft. Hij leerde mij de gassen weg te masseren (met de darmbeweging mee) en gaf probiotica om de darmflora weer te versterken. De pijn kon ik daarmee effectief gelijk wegmasseren. Dat gaf controle en rust en binnen een paar weken was ik daadwerkelijk genezen van mijn PDS. Het zal vast niet voor iedereen werken, maar voor degenen die vastzitten in het dieet en huisartsencircuit wil ik zeker aanraden de osteopaat eens te bezoeken.

Wessel
> 2 jaar geleden

28
6
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoe deed jij het dan masseren?

Nathalie
10-01-2021
Reactie:
Hoe noemt hij ? Dan kan ik daar een afspraak bij maken ?

Marijke
06-04-2022
Reactie:
welke probiotica heb jij gekregen?

leonie
18-05-2022
Reactie:
Niet elke osteopaat is zo goed ben benieuwd wie dit was en of massage tips, YouTube voorbeelden?

Natascha
18-05-2022
Reactie:
Welke probiotica?

Koen
03-11-2022
Reactie:
Van pds genees je niet...dan heb je wat andrrs gehad

Anoniem
27-11-2022

Jouw reactie:



Verhaal 12 - Hypnotherapie heeft mij geholpen bij PDS

Hypnotherapie heeft mij geholpen mijn zelfvertrouwen terug te vinden.
Mijn buikpijn, veroorzaakt door Prikkelbaar Darm Syndroom, begon mijn leven te bepalen. Ik kon niet ontspannen op een plek waar ik nog niet bekend was door angst dat ik een buikpijnaanval zou krijgen, iets wat de frequentie van 'buikpijnaanvallen' alleen maar vergrootte. 


In gesprekken met mijn hypnotherapeut heb ik geleerd de patronen te leren herkennen en te leren hoe je moet loslaten. Hypnose heeft mij geholpen mijn buikpijn onder controle te krijgen. 


Ik kan nu gaan en staan waar ik wil en de keuzes maken die goed voor mij zijn en niet voor anderen. Ik heb mijn zelfvertrouwen weer terug en raak niet meer in paniek als mijn buik opspeelt: binnen een minuut heb ik alles weer onder controle. 


Sandra
> 2 jaar geleden

27
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:

Hallo,

Jouw verhaal komt helemaal overeen met wat ik voel. Mijn PDS begint momenteel ook mijn leven over te nemen en ben radeloos. Diverse onderzoeken gehad in het ziekenhuis en diëten geprobeerd. Niks gevonden en niets helpt!

Ben nu zelf gaan informeren over hypnotherapie en ik vind het wel de moeite waard om te proberen. Ik lees veel positieve verhalen er over


VM
> 2 jaar geleden
Reactie:
Wat fijn, ik raak altijd in paniek als ik een "aanval" heb. Ik durf gelukkig nog wel overal heen etc. Maar raak in paniek als ik pijn ervaar wat natuurlijk niet helpt zoals je aangeeft. Ik ga er naar informeren bedankt voor het delen.

Anoniem
> 2 jaar geleden
Reactie:
ik heb al heel veel jaren jast van pds.heb jaren geleden een week in het ziekenhuis gelegen omdat ik zoveel diarree had, dat ik uitgedroogd was, en voeding via infuus moest krijgen.het was dan een aantal jaar beter, maar nu, sinds een 8 tal maand, heeft de pds heel veel invloed op mijn leven gekregen.ik durf niet meer naar de winkel, sluit me liefst thuis op, wil nergens meer naartoe.ik werk, maar daar heb ik schrik dat ik ineens een aanval ga krijgen.ik heb enorm veel darmkrampen dan, steken in mijn maag, het gevoel dat ik elk moment diarree ga krijgen.en van die diarree heb ik zoveel schrik, dat ik al een paar keer een paniek aanval gekregen heb..dat ik er bijna van flauwviel.vandaag ook op mijn werk gebeurd.het begon weer, moest snel naar toilet omdat ik diarree had, en raakte volledig in paniek, want ik ben op mijn werk, ik kan toch niet aan mijn collegas gaan vertellen dat ik pds heb en daardoor veel diarree heb..ik ben radeloos.het beinvloed mijn leven, ben bang om ergens naartoe te gaan, ben er alle dagen mee bezig...het kan niet meer zijn.

sarah
17-05-2021
Reactie:
beste Sarah, en VM, Ik begrijp dat je onzeker bent over je PDS. jammer dat je het niet aan je collega’s durft te vertellen. Het is niet iets raars wat je hebt hoor. Het feit dat er zelfs een naam voor is geeft al aan dat je niet de enige bent die dit heeft. Ik wil je vragen er toch over nadenken om dit te vertellen. Misschien hebben ze er wel meer begrip voor dan jij nu denkt. Je hoeft niet niet alleen in te zijn, het is immers al lastig genoeg, Het bespreekbaar maken kun jij alleen doen.
Als je in de buurt woont van Haarlem en je open staat voor hypnotherapie kan ik je misschien helpen. ik heb een studie gevolgd voor PDS therapeut en mbv ontspanningsoefeningen en hypnotherapie kunnen we samen de klachten verminderen zodat je wél de deur uit durft om leuke dingen te doen en PDS geen of nog maar nauwelijks invloed heeft op je leven.
Lieve groet
Heleen van Echteld

Heleen
18-06-2021
Reactie:
Goede morgen,

Ik heb een vraagje, welke tips heb je gekregen om je paniek zo snel weer onder controle te krijgen?
Ik merk dat als ik ergens heen moet de ellende begint. Ben ik thuis gaat het prima maar moet ik ergens naar toe dan moet ik soms wel 3x naar de wc.
Ik krijg mezelf moeilijk weer rustig tot ik mezelf streng toe spreek dat het nu klaar moet zijn en dat ik moet gaan.
En soms helpt het en soms ook niet en dan moet ik terug naar huis en het later weer proberen.

Dat zorgt ook dat ik mezelf dwing om weg te gaan en teleur gesteld ben als het niet goed ging.

Bianca Van de K.
28-07-2021

Jouw reactie:



Verhaal 13 - Zou het vooral fijn vinden erkenning te krijgen

Ik wil graag mijn verhaal met jullie delen omdat ik veel herkenbare dingen lees.
Ik dacht al vanaf mijn 14e pds te hebben dit was ooit gezegd door de huisarts omdat ik vaak afwisselde met diarree en verstopping. Ik kon hiermee gewoon werken of naar school. Het was ook niet zo erg dat ik naar de wc moest rennen.
Sinds afgelopen september (2019) zat ik op mijn werk en opeens kreeg ik veel buikpijn ver onder in mijn buik. Ik dacht aan een blaasontsteking en ben toen direct naar de huisarts gegaan. Ik heb veel blaasontsteking en daarbij ook AB kuren gehad de afgelopen jaren.

Toch bleek het geen blaasontsteking te zijn. Door de pijn zat ik 3 weken thuis ziek op bed. In deze weken vaak bij de huisarts geweest, ik werd vaak weggestuurd met buikgriep.
Na al mijn door drammen bij de huisarts heb ik uiteindelijk de volgende onderzoeken gehad; baarmoeder echo, uitwendige buik echo, verschillende bloedonderzoeken, ontlastingsonderzoek, en bij de mdl arts maag en darm onderzoek.
Uit al deze onderzoeken krijg ik elke keer te horen dat ik gezond ben en dus waarschijnlijk PDS heb, ook geen gluten of lactose allergie.

Erg frustrerend want ik dacht dat ik dit al jaren had, alleen nu is het heel plotseling komen opzetten en lig nu zeker 1 a 2 keer in de maand een week ziek thuis. Ook sinds september half in de ziekte wet.
Ik vind het verschrikkelijk ik ben voorheen nog nooit ziek geweest van het werk, ik ging altijd.

Ik probeer erg te letten op wanneer ik deze 'aanvallen' krijg wat ik heb gegeten maar ik kan er echt de vinger niet opleggen. Het is iedere keer anders.

De pijn zit vaak erg diep in me onderbuik waardoor ik in het begin ook dacht aan blaas of baarmoeder. Maar na of tijdens een dag met 8 keer waterdunne diarree doet het vooral pijn in de boven buik. Ik kruip dan over de grond van de pijn.

Ik heb veel homeopathische middelen, osteopaat, acunnpuntuur en andere medicatie van de huisarts geprobeerd maar niets levert iets op.
Ik loop nog steeds bij de huisarts(nieuwe huisarts) en deze is gelukkig nog steeds bereid te zoeken naar een oplossing.
Stress is bij mij niet meer aan de orde. En ik doe sinds januari aan yoga.

Jullie lopen allemaal met dit soort problemen en weten waarschijnlijk ook niet de ideale oplossing maar ik zou het vooral fijn vinden om erkenning te krijgen want je voelt je zo alleen, mensen die elke vragen hoe het met je gaat (wat ik enorm waardeer) maar toch niet echt begrijpen wat je doormaakt.
Tips of advies zijn uiteraard van harte welkom.
Liefs

Anoniem
> 2 jaar geleden

26
6
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Al laten testen op parasiet?

Maaike
22-05-2021
Reactie:
Wellicht een fructose of histamine intolerantie? Kijk wat er gebeurt na fruit eten en producten die veel histamine bevatten, waaronder
Kaas. Na darmonderzoek ontstaan vaak toch vorm van letsel, waarbij je darm en buikorganen een “ viscerale pijn “ veroorzaken.
Krijg je het idee dat je een trage maaglediging hebt? Dat heb ik ontwikkeld na behandeling van maagzweren, nu chronische pijn en jeuk , jeuk dat onder je huid zit, uiterlijk niks te zien. vreselijk. Ga eens daarop googelen, viscerale pijn bij darmklachten, misschien kom je verder. Sterkte !

Corine
30-11-2021
Reactie:
Hey,ik herken het ik noemde het altijd gramlin in mijn buik.bleek het broertje van de ziekte van kroon .een moeilijk woord .heb hier sinds 2008 ongeveer last van.ik ben een paar jaar geleden,aan een antidepressiva begonnen.werd er depressief van ben met school gestopt toen der tijd durfde de deur niet meer uit 11 keer vaak diarree per dag.durfde de deur niet uit moest altijd rennen.toen ging ik een antidepressiva nemen dufloxetine.en per toeval legde die soort van me darmen stil eerst.buikpijn heel erg en een week bijna niet kunnen poepen.maar na een tijd die medicijnen slikken kon ik een keer in de 2 dagen poepen.en het was zo'n opluchting.ik had mijn leven een soort van terug.ik kon weer uit eten.en werken en dingen doen.en dat per toeval achter gekomen.ik nam vaak diarree remmers al elke dag.was anders nog banger om bijvoorbeeld boodschappen of iets te doen.en nu had ik mijn leven terug.heb het denk ik nu 2 jaar gebruikt of zo maar ik ga der gigantisch van zweten sta echt verschut
Maar ja ben nu met die antidepressiva helaas gestopt.zweten is ook gestopt en me darmen zijn weer terug vervelend.eten komt er ook altijd onverteerd uit.had daarom ook eerst bloedarmoede word in de dikke darm opgenomen.en door die pillen had ik geen bloed armoede meer. Maar ja is kiezen tussen 2 kwade zweten en diarree.heel misschien is dit middel ook iets voor jou en misschien werkt voor jou anders diarree remmers of norrit

Femke
17-07-2022
Reactie:
Laat je testen op sibo

Lise
23-09-2022
Reactie:
Bij mij konden ze.ook niks vinden maar ben toch gestopt met gluten eten en na 2 weken ging het veel beter

Natas
29-10-2022
Reactie:
Ik zou je een orthomoleculair therapeut(e) aanraden.
Zelf had ik ook al jaren last van mijn darmen. Van alles geprobeerd, ook een maag/darmonderzoek gehad maar werd ook gezegd dat ik PDS had. Bij de orthomoleculaire therapeute een EMB test gehad en daar kwam uit dat ik gluten en koemelk slecht verdraag. Hiermee aan de slag gegaan met een aanvulling van wat supplementen om de darmen weer sneller in balans te krijgen. Dit heeft mij erg goed geholpen!
Helaas heb ik zelf, na een all inclusive vakantie (nu een maand geleden), veel last van mijn bovenbuik vlak onder de ribben en daarachter in de rug. Ik was er nogal onrustig over omdat ik eerder met de darmen altijd rechtsonder in mijn buik last had.
Bloed nagekeken en echo gehad maar niks te zien.
Weer contact opgenomen met mijn orthomoleculair therapeute en ze denkt dat er een onbalans is ontstaan in mijn darmen doordat ik in de vakantie mij niet steeds aan mijn “dieet” heb gehouden en waarschijnlijk met wat stress erbij. Nu heeft ze mij een probiotica voorgeschreven voor een maand. Ik hoop dat dit gaat helpen. Zo niet dan wil ze iets inzetten tegen eventuele “indringers”.
Herkent iemand dit misschien ook die pijn vooral links onder de ribben en in het midden en vlak erachter in de rug?

Miranda
15-11-2022

Jouw reactie:



Verhaal 14 - Probiotica van zwanson

hoi ik als pds patient nam ook wel die Probiotica yogurt, je betaald 2 euro bijna voor 4 bakjes dus 4 dagen, nu heb ik iets anders gevonden.

 

Ik neem nu probiotica van zwanson je doet 2 maanden met een potje en kost maar 3,90 dat scheelt je veel geld. graag u reactie ,vr gr rik


rik
> 2 jaar geleden

25
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Waar kan je dat merk krijgen? zwanSon?

Tineke
> 2 jaar geleden
Reactie:
Blij dat ik dit lees , ik heb ook steeds pijn links onder ,dan weer rechts dan weer de maag

Benny
17-01-2021
Reactie:
Ga het eens proberen ..kan nooit geen kwaad ..baat het niet ,schaat het niet ..proberen waard ..thx ..ik hou je op de hoogte

Brigitte
14-04-2021
Reactie:
Waar kun je dat kopen

Beppi
21-07-2021
Reactie:
Welk soort heb je want er zijn verschillende soorten.
Alvast bedankt groetjes Geesje

Geesje
28-07-2021

Jouw reactie:



Verhaal 15 - na 11 jaar

Elke dag 2 stuks volkorenbrood met pindakaas
Na twee dagen was ik na 11 jaar van de ergste klachten af.

Catrinus Smid
> 2 jaar geleden

25
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Helaas weet ik precies waar je het over hebt. Ik maak elke keer het zelfde mee, niet te doen. Vaak zijn het bij mij de momenten dat ik in een restaurant zit of als er bezoek is. Alleen komt het bij mij niet vanzelf, poepen lukt zo goed als niet. En als ik moet is het heel heftig en komt alles er in vlagen uit.

Heb het gelukkig nog nooit mee gemaakt dat ik echt flauw val.

Elise
> 2 jaar geleden
Reactie:
Dat zou geweldig zijn, ga meteen pindakaas kopen!

Marina
09-06-2022

Jouw reactie:



Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Verhaal 16 - Veranderende klachten

Hallo iedereen,
Wat fijn dat er een forum bestaat, zodat je toch een beetje erkenning kan vinden.
Ik zou graag willen weten of er mensen zijn met dezelfde klachten als ik. In de afgelopen jaren heb ik een aantal keren last gehad van mijn darm links onder ribbenkast. De pijn was niet te houden en na een paar onderzoeken werd mij verteld dat het pds was. maar nu sinds een week heb ik hele andere klachten. Namelijk een brandend gevoel rechts onder in de buik. Soms stekend maar een altijd zeurend brandend gevoel dat doortrekt naar mijn been en onderrug. Herkent iemand zich hier in ?

Naomi
> 2 jaar geleden

24
7
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Even reactie op verhaal 34
Ook ik dacht pds allemaal oderzoeken gehad
Vreselijke pjn in onderbuik leek wel verzakking .maar niks te vinden mijn huisarts kwam erachter toch een onderzoek te gaan doen naar het pelvic syndroom.wat nog niet zolang erkend is ..en ja dat was mijn probleem google het eens ..hopelijk ben ik dan van mijn klachten af
.komt vooral bij vrouwen voor

Anoniem
> 2 jaar geleden
Reactie:
De verschijnselen die jij ervaart komen veel overeen met een aantal verschijnselen bij mij. Daarnaast dan ook nog de bekende:
Opgeblazen buik, veel gerommel in de buik, vermoeidheid enz.
Ik heb er al jaren last van, nu heel erg na een periode, onlangs, van stress.
Veel sterkte,

Corrie

Corrie
19-08-2021
Reactie:
Ik herken je klacht. Ik heb ruim 25 jaar last van PDS. De ene keer krijg ik het plotseling en dan na een paar weken gaat het goed. Ik heb pijn in het rechtse gedeelte van mijn darm dat uitstraalt naar mijn rechteronderrug. Ook voel ik veel steken allemaal aan de rechterkant. Maar soms concentreert het ook naar de linkerkant. Bij helpen alleen warme kruiken tegen de pijn. En soms moet je ermee leren leven. Er is geen oplossing na zovele onderzoeken. Heel veel sterkte! Gr. Elis

Elis
13-11-2021
Reactie:
Ik heb hetzelfde. Eerst vaak links onder mijn ribben een doffe, zeurende pijn. Ervoor ook vaak last gehad aan mijn maag. Een kuur van maagbeschermers voorgeschreven gekregen en dat was wel beter. Maar sinds deze week enorm stekende pijn linksonder, en het trekt tot in mijn been. Niet constant aanwezig maar in opstoten. Enorm pijnlijk. Huisarts zegt ook pds maar je begint van alles te denken...

Céleste
21-01-2022
Reactie:
Blinde darm?

Martin
24-03-2022
Reactie:
Ik heb sinds drie weken last van zeurend gevoel links in de zij. Maandag kwam daar stekende pijn links onder de onderste rib bij. Volgende dat werd dat echt giga heavy . Daarna zakte het weer. Je wordtt er wel een beetje angstig van , want zit nog op uitslag van ontlasting onderzoek te wachten. Herken je dit ook?

Koert
23-06-2022
Reactie:
Ja deze klachten herken ik als ik obstipatie heb een paar dagen niet geweest schiet het in mijn rug het blijkt dat de volle darm dan op een zenuw drukt bij je lage rug ook ben ik vaak moe spierpijn opgeblazen weinig etenstrek bij ontlasten kramp bij mijn sluitspier

Sjane
09-08-2022

Jouw reactie:



Verhaal 17 - Dankzij hypnotherapie veel meer ontspannen

Nadat ik al jarenlang extreme last had van het prikkelbare darmsyndroom en na een jaar bij het ziekenhuis te hebben gelopen, besloot ik dat het tijd was voor hypnotherapie.

 

Dit voelde voor mij als de laatste kans om mijn buikklachten en de negatieve invloed op mijn stemming en leven te verbeteren. Na een aantal sessies voelde ik al snel verbeteringen optreden: ik voelde me emotioneel meer in balans, sterker en meer in controle. Met als gevolg dat mijn buikklachten ook afnamen.


Dankzij hypnotherapie sta ik nu veel meer ontspannen in het leven, leef ik meer in het moment en geniet ik weer van de kleine dingen. Dankzij de rustige, fijne en persoonlijke aanpak van mijn hypnotherapeut sta ik weer vol energie en geluk in het leven en hoef ik mij niet meer zorgen te maken om mijn buik.

 

Ik zal dan ook mijn hele leven profijt hebben van de behandeling.


Tanja
> 2 jaar geleden

21
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi wessel. Kun jij mij vertellen wie deze ostheopaat was. Groet frank

Frank
29-01-2022

Jouw reactie:



Verhaal 18 - Iemand die ook last heeft van duizeligheid bij PDS?

Hoi allemaal,
Zweten, wazig zien, duizelig en misselijk (en natuurlijk buikpijn of maagpijn). Het lijkt wel of mijn darmen eerst opgang moeten komen s morgens. Iemand die ook last heeft van duizeligheid bij PDS?
Groetjes

Elisa
25-05-2021

21
21
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik rene ook last pds probeer is acupunctuur doe ik ook misschien verlichting

Anoniem
10-06-2021
Reactie:
Dag Elisa,

Dat heb ik heel regelmatig. Vaak gaat het gepaard met een prikkeling van de darm. Net alsof er een zenuw bekneld zit. Vaak is het na de toiletgang over….. Sterkte!

Groeten van N

N
12-07-2021
Reactie:
Zeker duizelig en misselijk beetje algehele malaise

Danielle
02-08-2021
Reactie:
Herken het gevoel van sufheid en concentratieproblemen.

Luke
25-08-2021
Reactie:
ik heb ook last van duizeligheid

Anoniem
30-08-2021
Reactie:
Erg duizelig als lig minder

Walter trum
04-10-2021
Reactie:
inderdaad duizeligheid, ik vraag mij af wat tegen duizeligheid helpt, wie weet dat?

Bob
08-10-2021
Reactie:
Ik heb mijn middel gevonden tegen duizeligheid bij PDS. Ik heb gewacht met een reaktie omdat ik het eerst wilde proberen. Na 1 week was er een lichte verbetering , inmiddels slik ik het anderhalve maand en ik heb al een maand nauwelijk last van duizeligheid. Het middel dat ik gevonden heb is ALFLOREX voor PDS. Ik zou zeggen als je dit leest, probeer het. Kost 30 euro 30 pilletjes , 1 per dag. Is ook nog in de aanbieding bij voordeel drogisterij. HEEL VEEL SUCCES.

Bob
18-11-2021
Reactie:
Ook ik heb last van pds sinds mijn kinderjaren.Toen was het maar een flauwe buikpijn volgends de dokters en het zou wel over gaan , niet dus .Nu kamp ik met verschrikkelijk veel pijn , er is intussen ook lactose intolerantie bijgekomen, en kan nergens bijna nog naartoe.Mijn eten is een hel want ik wordt ziek van eten , veel buikpijn opzwellen alsof ik hoogzwanger ben veel hoofdpijn duizeligheid maar daar neem ik dan weer pillen voor , bettahistine en die helpen , steeds misselijk en ga zo maar door .Mijn leven is een hel met momenten en gelukkig heb ik mijn kinderen nog , ze vinden mijn geklaag niet leuk maar ze zijn er voor mij , terwijl al mijn familie schoonfamilie en vrienden mij hebben laten vallen , heb dus niemand meer over door mijn buikpijn

Celestina
06-12-2021
Reactie:
Probeer ook eens Alflorex voor PDS zou ik zeggen.

Anoniem
06-12-2021
Reactie:
Ik ook al jaren last van en het word steeds erger , ook geregeld s 'morgens barstende hoofdpijn, misselijk en dan braken en diarree

Sonja
18-01-2022
Reactie:
Ja ontzettend last van duizeligheid eerder licht in het hoofd, soms twijfel ik eraan of het aan mij ligt maar zijn dus meer mensen die hier last van hebben?

Fiep
11-02-2022
Reactie:
Heb al heel mijn leven pds maar kan er redelijk goed mee leven. Enkel de laatste 3 a 4 jaar heel dikwijls (elke dag) duizelig. Kan heel goed eten maar heb al veel geprobeerd maar de duizeligheid blijft. Ben al een stuk over de 70.

Jeanke
22-02-2022
Reactie:
heb al vele maanden last van duizeligheid en ijlheid in het hoofd Ga bij osteopaat maar zie weinig vooruitgang heb heel groot verdriet te verwerken gehad is dat de oorzaak van mijn PDS en duizeligheid ?

aelvoet m
10-05-2022
Reactie:
ik heb ook last van refelmatige duizeligheid, en soms het lichte gevoel in mijn hoofd waardoor ik denk dat ik ga flauwvallen!! ik raak er zo van in de stress dat het ook tussen mn oren kan zitten. ben soms bang dat ik iets veel ernstigers heb dan pds….

anoniem
18-05-2022
Reactie:
Ik heb er sinds kort last van , alleen jammer dat niemand tot op heden mij de stempel PDS heeft kunnen geven. Maar de duizeligheid word steeds erger en erger . Heb alforex besteld , hopen dat dit goed aanslaat . Bedankt !

Anoniem
05-07-2022
Reactie:
Ik precies het zelfde licht in hoofd
Wazig zien opgeblazen buik.
Vreselijk dit.

Gr Corrie

Corrie
16-07-2022
Reactie:
Ik heb vanaf mijn puberteit last van pds en duizeligheid en flauwvallen. Ik ben er achter gekomen dat dst te maken heeft met een te lage bloeddruk. Vaak na het eten of als je darmen heftig krampen gaat al het bloed nasr je darmen. Dit veroorzaakt de lage bloefdruk. Ook krijg je door Pds te korten van mineralen waardoor de bloeddruk te laag wordt. Isotone sportdrank vult die tekorten aan. 1 flesje per dag en het gaat beter. Niet de energie sportdrank gebruiken want dat is juist heel slecht voor je darmen.

Rc
02-09-2022
Reactie:
Ik herken mezelf er ook in. Heb net hetzelfde.

Annemie
16-09-2022
Reactie:
Hoi Elisa ik heb dagelijks last van mijn darmen. Als ik een aanval krijg gaat dat gepaard met misselijkheid, overgeven en duizelig. Maar omdat ik oorsuizen hebt was de diagnose Meniere. Echter zelf denk ik dat het uit mijn maag komt. Herken jij dit ook?

Harold
04-10-2022
Reactie:
Ben vaak duizelig vooral smorgens als ik diaree heb.

Riet
07-11-2022

Jouw reactie:



Verhaal 19 - Is dit PDS of niet?

Hi allemaal,

Geen idee of ik PDS heb. Door de mdl arts wel vastgesteld wegens uitblijven van andere resultaten tijdens de onderzoeken.

Mijn klachten zijn veel steken, opgeblazen gevoel en veel gerommel in de buik (darmen). Ik heb geen last van verstoppingen of diarree etc.

Is er iemand die zich in mijn klachten herkend en zeker weet dat hij/ zij PDS heeft?

Wouter
> 2 jaar geleden

20
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ja, ik heb ontzettend veel gerommel en harde geluiden in de buik, vooral de maag en dunne darm. Ook wel pijn in de maag. Er werd gezegd dat ik pds had. Ik ben bij een orthomeculaire therapeut geweest en het ging ietsje beter. Maar nu komt alles weer terug tot aan hartkloppingen toe. Nu zei de therapeut dat ik last van sibo heb. Overgroei van bacterieen in de dunne darm Maar ik weet niet hoe ik er vanaf kan komen. Het beheerst behoorlijk mijn leven
Al die therapieën hebben mij ontzettend veel geld gekost want het werd niet vergoed helaas , dus ik ben nu vastgelopen.

Leonie
23-06-2021
Reactie:
Ja hier precies hetzelfde.Geen diaree of verstopping.Alleen zeer pijnlijke dikke buik..Na allerlei onderzoeken werd toch weer pds vastgesteld.

Ina
07-08-2021
Reactie:
Lees in reactie over sibo, ik ben net begonnen aan het Sibo bi-phasic dieet. Misschien hebben jullie daar iets aan. Via Google kun je uitleg van dit dieet wel vinden (mag hier geen link delen). Zijn volgens mij ook wel SIBO diëtisten/therapeuten in Nederland. Daar kun je hulp van inschakelen wellicht. Zelf heb ik aanvullend nog het boek SIBO Made Simple besteld. Check ook eens website van SOHF. Zeer uitgebreide info over SIBO, incl adviezen en verwijzingen naar wetenschappelijke artikelen, maar ook veel info over andere ziekten van de darm.

C
15-11-2021
Reactie:
Ik herken dit, ik heb al 25 jaar een enorm opgeblazen buik en geen diarrhee of verstopping. Heb alle dieten en testen al gehad, eet gezond, ben gezond en twijfel ook vaak of dit pds is. Een Sibo test ook gedaan en ik had niets daarvan. Darmmicrobioom, parasieten weet ik veel wat nog meer, niks niemendal. Bij intolerantietesten kwam het wit van ei eruit maar niet voor mn darmen maar sindsdien geen migraine meer.
Volgende week ga ik beginnen met hypnotherapie. Dat is zo ongeveer het enige dat nog ontbreekt

Roos
07-11-2022

Jouw reactie:



Verhaal 20 - ik hou dit niet vol, maar weet geen uitweg

3 jaar geleden is het allemaal begonnen. Vaak krampen, opgeblazen gevoel, diarree en obstipatie. Na vele onderzoeken bleek dat ik PDS had.. blijkbaar zou er zich een foute communicatie voordoen van mijn hersenen naar mijn darmen die constant pijnsignalen doorsturen. Ik heb nu al een lange tijd elke dag last.. vanaf ik iets eet (maakt niet uit wat) krijg ik meteen krampen en een mega opgeblazen buik. (Net 5 maanden zwanger) dit gaat gepaard met diarree of juist obstipatie. Ik heb alle medicatie al geprobeerd dat de dokter me maar kan voorschrijven maar de klachten verminderen niet. Ook heb ik CBD olie geprobeerd maar helaas zonder resultaat. Ik kan niet meer gerust op restaurant gaan want dan zit ik heel de avond met pijn dus moet telkens na het eten naar huis dus doe ik dit ook liever niet meer. Elke dag leven met deze ongemakken maakt me radeloos en wordt hier heel ongelukkig van. Ik sta elke ochtend doodmoe op omdat ik tijdens mijn nachtrust ook nog steeds last heb van krampen. Ik schrijf nu mijn gevoelens en gedachtes soms neer in een gedicht. Want uitleggen aan mensen hoe een hel dit wel niet is, is bijna onmogelijk omdat iemand die dit niet heeft niet kan begrijpen wat een inpakt dit heeft op mijn leven. Ik sluit me vaak op en heb vaak geen zin om buiten te komen omdat ik zoveel zeer heb. Enkel uitgaan met de nodige drank is waar ik van kan genieten want dan voel ik geen pijn meer. Dit is dan ook mijn enige ontspanning. Ik ben nu een jaartje aan het fitnessen maar soms voel ik me zo futloos en slecht dat ik geen zin heb om te gaan. Ik zit vaak te huilen omdat ik dit geen jaren meer kan volhouden maar geen uitweg weet. Voor mijn ouders is dit ook zeer moeilijk om te zien want ze staan machteloos. In januari heb ik een afspraak voor acupunctuur, ik hoop echt dat dit me gaat helpen want dit is momenteel men laatste hoop.

Sari
> 2 jaar geleden

19
21
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Pfff wat naar voor je.
Ik zit precies in het zelfde schuitje.
Ik voel me gewoon grieperig en duizelig erbij. Weet me geen raad. Ben jij al wat wijzer ? Ik ben begonnen met l glutamine gebruiken de krampen zijn rustiger maar het grieperige gevoel en duizeligheid verdwijnen niet .

Groetjes..! Kop omhoog altijd zeg ik maar pff en blijven doen watje wel kan maar dat doeje denk ik al

Liefs

Shine
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik snap jullie helemaal, heb zelf ook al van alles geprobeerd hypnotherapie en verschillende dieeten. Ik heb het nu ruim jaar en het word lijkt wel met de dag erger. Heb geen honger gevoel en de pijn is niet te harden. Naar school gaan, werken en met familie en vrienden zijn gaat dan ook niet. Ik ben vaak chagrijnig en boos, omdat ik de pijn niet meer aan kan. Mijn energie is na de ochtend al helemaal weg en heb ik echt behoefte om mijn bed weer in te gaan. Je wilt niet zomaar meer de deur uit en het leven heeft niet echt neut meer in je ogen.

Toch gaan we door en door en door. Alsof er niks is, we zitten aan van alles en proberen van alles. Maar niks schijnt te werken voor mij dan.

Als iemand iets weet wat voor hun echt helpt of al iets helpt zou het heel fijn zijn! Ik hoor het zo graag, want zie het vaker niet meer zitten dan wel.

Groetjes

Elise
> 2 jaar geleden
Reactie:
Hallo Sari,
bij mij heeft Duspatal goed geholpen, gewoon aan de huisarts vragen, ik slik het niet alle dagen, maar periodes dat ik weer last heb, je buik wordt heel rustig en de krampen zijn weg,
sterkte

Tineke
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ook voeding is erg belangrijk, geen melk, maar yoghurt, geen gewoon brood, maar spelt

Tineke
> 2 jaar geleden
Reactie:
Beste Sari, lees ik het goed over de klachten van PDS?. Graag verneem ik van je
Met vriendelijk groet

G Ben Dada PhD
> 2 jaar geleden
Reactie:
Hi hi,

Bij mij worden de buikklachten en diarree aanzienlijk verminderd door elke dag 2 capsules psyliumvezels te nemen voor het ontbijt. Dit kan je gewoon bij zo’n natuurwinkeltje halen. Hopelijk werkt dit voor jou ook!

Renée
07-12-2020
Reactie:
Beste Sari,
Ik weet wat voor pijn het kan zijn.Nachten krom lopen van de pijn,bang zijn om wat te eten.
Via een bekende kreeg ik zo’n 2 jaar geleden te horen om Granulaat gedroogde vezels te proberen.Via de huisarts heb ik deze zakjes gekregen en mijn buikpijn is helemaal verdwenen. Probeer dit ook eens. Heel veel succes.
Met vriendelijke groet,Annie

Annie V.
15-12-2020
Reactie:
Hey Nina,
Dat klinkt meer als het ‘dumping syndroom’

Sam
23-03-2021
Reactie:
Ik herken al je klachten.Ik heb dit al meer dan een jaar en wordt er ook gek van.Ik ben een man van 65.
sterkte, jack

jack
17-04-2021
Reactie:
Probeer eens acupunctuur ik heb steeds het gevoel dat ik naar toilet moet voor ontlasting en dan hoef ik niet wel steeds die druk voelen ontlasting onderzocht geen afwijkingen pure stress zij de dokter.

Anoniem
09-06-2021
Reactie:
Probeer is acupunctuur misschien helpt dat

Anoniem
10-06-2021
Reactie:
ik heb je verhaal gelezen
wat jij hebt heb ik al meer dan een jaar
ik heb een brikkelbaredarm
bijna altijd dunne ontlasting
winderigheid rommelige darmen
ik durf mee en dan niet gaan te fietsen dat ik het onderweg niet op kan houden
het beperkt heel je leven
je word er niet vrolijk van


riekske
27-08-2021
Reactie:
Fodmap diet proberen
Verkeerde suikers is vaak het probleem.

Nico
31-10-2021
Reactie:
Buscopan helpt bij krampen ik ben ook bijna altijd thuis nou

Anoniem
15-11-2021
Reactie:
Hoi Sari,

Met die PDS en pijnlijke krampen heb ik ook al vanalles geprobeerd wat de MDL arts me voorstelde........totdat ik eens van de gebaande paden afweek.

Ik kwam op Magnesium Citraat (van Solgar) uit dat goed werkt tegen de krampen, maar ik kan het helaas maar een enkele keer gebruiken, het verliest zijn kracht al heel snel.

Maar vooral omdat ik uitkwam bij CBN- en THC- druppels. De CBN druppels geven me een energieker en vrolijkere dag. De THC druppels - ik pak er echt maar 1 a 2 om de high effecten te minimaliseren - helpen me WEL enorm om de pijn tegen te gaan.

Dus voor mij was de vraag: Blijf ik aanmodderen met chemische troep zonder al teveel resultaat OF ga ik op de natuurlijke manier verder? Over dat antwoord hoefde ik niet lang na te denken. Ook al is THC nog niet echt geaccepteerd. Mocht je daar meer over willen weten, mail me maar op raymonvanheesch apestaartje hotmail.com

Raymon
04-02-2022
Reactie:
Ja ik heb dit ook. Ben Bang op dat moment alleen te zijn. Krijg op het allerlaatst hartkloppingen en dreig flauw te vallen. Beheerst mijn leven behoorlijk. Heb jij al een oplossing.

Anita
06-02-2022
Reactie:
Hoi Sari,
Ik weet hoe het voelt. Mijn darmen doen het bijna mijn hele leven al moeizaam, maar 2,5 terug verslechterde het plotseling enorm na een darminfectie. De pijn valt mee, het is inmiddels meer een zeurpieten, maar de diaree aanvallen met heftige hoofdpijn en wel 4-8 x per dag naar de wc moeten, slecht slapen en totaal uitgeput raken doordat ik zo enorm ben afgevallen. Vaak duizelig, te moe om iets te doen. Dat hakt er zo in, voor mij werd het ook uitzichtloos en dat vond ik het aller moeilijkste. Na 1,5 dubben Be; ik nu ruim een week bezig met een lichte dosis antidepressiva. Na 2 dagen werd het rustiger in mijn buik en kreeg ik normale ontlasting en komt mijn energie weer een beetje terug. Ik heb echter ook voedsel intoleranties ( o.a. Gluten, dierlijke zuivel, eieren , suikers en op de een of andere manier ook wisselende intoleranties. Dit is nog lastiger, ik eet dus heel erg gevarieerd en probeer veel dingen waar ik denk gevoelig op te reageren een tijdje niet en introduceer het dan weer door het 1x per week weer te eten. De 2 aanvallen die ik de afgelopen week heb gehad zijn veel minder heftig dan voorheen. Hier ben ik heel blij mee. Misschien heb je hier wat aan.

Ruth
29-05-2022
Reactie:
Het is de angst die ons leven beheerst.
We weten dat we pds hebben omdat na alle onderzoeken gelukkig niks gevonden is. Maar toch heerst er paniek dat er iets aan de hand is. Heb nu al 10 jaar pds en ben al vaak bij de dockter geweest gelukkig altijd alles in orde. Maar pfff heb nog steeds geen belans gevonden in het begin kan ik de pijn wel weg denken maar op de een of andere manier ga je toch denken is er misschien toch iets anders aan de hand. En dan kom je vanzelf weer in een negatieve spiraal. Het lezen van lotgenoten geef je dan wel weer rust. Maar een bezoek bij de dockter helemaal. Het gekke is dan ook dat je geest bij een bezoek bij de dockter je darmen meteen weer rust geef. Dus het zal ook fijn zijn als wij pds patiënten 2 of 3 keer per jaar een ontlasting onderzoek mogen doen puur voor je eigen rust. En wie weet krijg je van zelf rust in je geest als je weer klachten krijgt en raak je hopelijk niet in paniek.

Patrick
24-08-2022
Reactie:
Nu anderhalf jaar last en zit op dit moment in de medische molen(weer 3 weken wachten op een uitslag).Ik word gek van de pijn en ik herken me in jullie verhalen. Ik heb vandaag in alle wanhoop maar een morfinepil ingenomen en me opgesloten in mijn kamer. Ik kan niet meer..het liefst wil ik dat ze mijn buik open snijden en 'het' eruit halen.Ik hoop snel duidelijkheid te krijgen.
Tot die tijd maar zelf van alles proberen.
Ik dacht dat tempocol hielp,maar deze week ook niet meer helaas.

Manon
14-09-2022
Reactie:
Heb dit 30 jaar kunnen volhouden. Ben nu 60. De laatste 10 jaar verergerd tot dagelijks diarree en duizelig, zelfs vallen. In al die jaren verschillende onderzoeken met alleen het antwoord PDS. Dieten therapie alles noem het maar op. Volledig onbegrip van artsen. Weinig ziekteverlof gekregen enkel het antwoord neem zoveel immodium als nodig. Zelfs 14 per dag om te kunnen gaan werken is normaal volgens artsen. Ik kan dit niet meer. Ik kom het huis niet meer uit, werk niet meer en mijn sociaal leven is nul. Heb zeer veel herkenbare en trieste verhalen op dit forum gelezen. Wens jullie allen een betere afloop en toekomst.

Rita
04-11-2022
Reactie:
Orthomoleculair geneeskunde zou ik aanraden, daar doen ze een EMB test en kunnen ze zien wat je niet goed verdraagt met daarbij een advies voor eventueel wat supplementen.
Ook gebruik ik Psyllium vezels voor de ontlasting, hier heb ik veel baat bij.

Miranda
15-11-2022

Jouw reactie:



Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Verhaal 21 - Sceptisch over de diagnose pds

Beste mensen,

Ik zou graag willen weten of iemand zich herkent in de volgende symptomen.

-opgezette lymfeklieren/harde bolletjes, aan de rechter, maar vooral linkerkant van de bekken

- puntbloeding/petechien op links in de buik

- continue verstopping, ongeacht welke voeding ik eet. Alcohol is het enige dat mij 'normaal' naar de wc laat gaan.

-kraken borrelen in de buik bij het in/uithouden van de buik.

- paardenmiddel van mdl en andere probiotica helpen niets of nauwelijks.

- last van de luchtwegen. Ik heb hierbij het idee als ik veel buikpijn aan de linkerkant dit erger wordt. Ik ben wel hiermee, ook sinds 2017 hiermee gediagnosticeerd met 'astma' en heb hier pompjes voor.

- tot aan oktober 2017 normale ontlasting. Echter als vanaf jongs af aan aandrang opspeelde, ging ik zweten en voelde ik vaak mijn hart bonken in mijn lichaam en zelfs een beetje licht in mijn hoofd. Minuut of 2 na de ontlasting voelde ik me weer prima.

Klachten lijken door de dag ook oorzaak te zijn van vermoeidheid en concentratieproblemen

Een foto, echo van de buik en coloscopie van de darm zag normaal uit, op een ophoping van de ontlasting na. Toch blijf ik sceptisch voor ds diagnose pds, omdat niets van alles, diëtisten en dus voeding en medicijnen tot nu toe heeft geholpen. De. Voornaamste reden daarvoor zijn de harde bolletjes aan de linkerkant van mijn bekken, aangezien ik deze al had voor deze klachten opspeelden. Het enige wanneer mijn klachten lijken te verlichten is tijdens het sporten.

Als iemand zich in dit verhaal herkent, advies wilt geven of op wilt reageren, hoor ik dat graag.

Met vriendelijke groet,

Roy

Roy
> 2 jaar geleden

19
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi Roy
Wat naar dat je zo veel klachten ervaart.
Ik herken mezelf hierin volledig. Al meer dan 50 jaar zijn deze klachten af en aan aanwezig.
Ik probeer van de betere momenten te genieten.
De moeilijke dagen mediteer ik meer en probeer niet in paniek te raken.
Ik wens je veel sterkte.

Marion
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik weet niet van wanneer je bericht is, maar ik herken me sterk in je verhaal. Kan me ook niet neerleggen bij mijn pds diagnose, vermoed dat er meer speelt. Zo heb ik: rinitis, benauwdheid, opgezette lymfeklieren, vermoeidheid, spier- en gewrichtspijnen, maakt niet uit wat ik eet: altijd daarna buikpijn, opgezette buik, steeds meer voedingsmiddelen die ik niet verdraag, geen enkel specifiek dieet of supplement slaat aan, ook bijna dagelijks hoofdpijn, stijve nek en schouders, mentale problemen (adhd, depressie). Vermoed sterk ook SIBO nu (de klachten zitten inmiddels ook hoger, dunne darm en maag). Dus ben zelf begonnen met het sibo bi-phasic dieet. Daarnaast onderzoek naar Lyme aangevraagd, ben 2 jaar terug gebeten door een teek en jaar daarna grote ronde vlek gekregen. Korte antibiotica kuur gehad, maar lees veel dat deze klachten kunnen samenhangen met de bacterie die Lyme veroorzaakt en dat antibiotica kuurtje niet altijd voldoende is.. vanwege 1 erg harde (lymfe)zwelling in m’n hals op verzoek nu naar KNO, deze wijkt af van de knopen die ik normaal heb. Vertrouw je het niet, zou het gewoon aangeven bij je arts en anders second opinion. Ik ben zo vaak naar huis gestuurd met: leer er maar mee leven, maar intussen wordt ik met de dag zieker en kom ik bijna de deur niet meer uit. (Ben nog maar 30). Als ze mij vertellen dat het niets is, dan heb ik nu voor mezelf bepaald dat ze mij dan maar bewijzen dat het niets is, hoe kan ik me als 30-jarige erbij neerleggen dat ik mij iedere dag zo ziek voel en de deur niet meer uitkom? Artsen hebben het niet altijd bij het juiste eind, ook zijn ziekten van de darm vaak nog een groot mysterie en ontbreekt het simpelweg nog aan kennis. Ik heb zelf veel aan artikelen die ik lees op PubMed.

Sterkte! Ik hoop dat je ooit een oplossing vindt voor je problemen. En blijf voor jezelf opkomen is mijn advies.

C
15-11-2021
Reactie:
Borrelen van de buik en inhouden/ intrekken van de buik ook. Mij werd ook gezegd pds maar bleek een darmparasiet te zijn. Gelijk gestopt met zetmeel en suikers scheelt al best veel

Vincent
12-04-2022

Jouw reactie:



Verhaal 22 - Opgeblazen gevoel

Ik heb ook al jaren PDS, de voornaamste klacht mom. is enorm opgeblazen buik.
Met de pijn valt het wel mee, het ontlasten zou wel wat vaker mogen,
Waar ik de meeste last van heb, en dat lees ik eigenlijk nergens hier, zijn hartoverslagen en - kloppingen mn na de warme maaltijd. Dan is het opgeblazen gevoel ook het ergste dus ik denk dat dat er iets mee te maken heeft?
Ik vind het een erg nare en vooral angstige gewaarwording, het duurt ook best lang na de maaltijd.
Heeft iemand hier ook ervaring mee, graag reactie(s). Dank, Nina.





Nina
> 2 jaar geleden

19
12
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ben je er al achter wat het is ? Heb dezzelfde maar dan soms meer ook duizelig erbij gevoel op wolken

Sean
> 2 jaar geleden
Reactie:
Hallo..
Heb ook dezelfde klachten. En doodmoe...

Marie
> 2 jaar geleden
Reactie:
Heb ik ook, verschrikkelijk beangstigend is het 😞 en ook kortademig en misselijk worden, echt precies het gevoel van gaan flauwvallen... en is ook niet per se na de maaltijd, dit komt zo ineens heel onverwachts op... heeft nog iemand hier last van?

Samantha
05-01-2021
Reactie:
Roemheld syndroom. Veel genegeerd.

Nico
25-02-2021
Reactie:
Ja of chronische hyperventilatie

Mirjam
17-03-2021
Reactie:
Hey Nina,
Dat klinkt meer als het ‘dumping syndroom’

Sam
22-03-2021
Reactie:
Kan het niet zijn dat het je maag is die zo tekeer gaat? Klinkt namelijk herkenbaar.

Willem
11-04-2021
Reactie:
Ik heb er ook last van medicijnen ervoor gekregen maar ik ben zo angstig zou het dan allemaal stress zijn 9

Anoniem
14-04-2021
Reactie:
Klopt, syndroom van Roemheld. Heb ik ook verschillende jaren last van gehad , naast de overige klachten. Nu zomaar al een jaar geen hartkloppingen of overslagen meer gehad .

Elisabeth
01-06-2021
Reactie:
Hier ook de enorme hartoverslagen en enorme schokken gehad bij hart, alles tig maar onderzocht en niks mis mee. Opgeblazen buik en harde stoelgang zet alles op en irriteert alles denk ik. Heb diagnose helaas pds maar oh geestelijk hakt alles er ook in, lijkt wel vitamine gebrek te komen of anders te ademen dat op je hersens slaat? Jullie ook last van?

Tim
22-08-2021
Reactie:
Tuurlijk wel , door alle gassen komen maag, hart en longen onder druk en geven oa hartkloppingen. Ook bij vooroverbuigen kan je snel in ademnood komen. Pepermuntolie en Simalviane ( voorschrift) zijn werkzaam tegen de gasophopingen. Even proberen kan geen kwaad.

ndw
27-05-2022
Reactie:
Tuurlijk wel , door alle gassen komen maag, hart en longen onder druk en geven oa hartkloppingen. Ook bij vooroverbuigen kan je snel in ademnood komen. Pepermuntolie en Simalviane ( voorschrift) zijn werkzaam tegen de gasophopingen. Even proberen kan geen kwaad. Probeer ook minder suiker , oplosbare vezels van lijnzaad en lees het recente boek van Heiko De Schepper -Prikkelbare darmen. Een openbaring in mensentaal.

ndw
27-05-2022

Jouw reactie:



Verhaal 23 - Denk aan alle doemscenario's die er kunnen zijn

Hallo
ik ben een veertigjarige vrouw. Mijn vader overleed op 72jarige leeftijd aan darmkanker. Mijn moeder was al eerder overleden aan longkanker.

Ik zelf heb al lang echt zeer gevoelige darmen. Bij verdriet of stress krijg ik opgezette buiken. Soms moet ik spurten naar toilet, ik heb zeer afwisselend brijerige ontlasting en dan weer normaal.
Omdat ik veertig geworden ben, heb ik me toch aangemeld voor een coloscopie.
Sinds die afspraak vast ligt is er gigantische ellende in mijn darmen onttaan. Ik ben erg bang van de uitslag gezien de voorgeschiedenis.
Ik heb plots last van loze aandrang, nog meer en lossere stoelgang, potloodontlasting en pijn in een bepaalde regio van mijn buik.
Als ik kan gaan dan neemt de pijn wel af, ook als ik een windje laat.

Ik pieker me suf, slaap amper nog en denk echt aan alle doemscenario's die er kunnen zijn. Krijg de knop niet omgedraaid. Gelukkig is het onderzoek wel binnen vijf dagen. Maar idat maakt me anderzijds nog nerveuzer.

Gezien mijn papa en gezien de nu wel erg typische kenmerken van darmkanker (heb echter geen bloed in de stoelgang en ook geen last van extreme vermoeidheid die niet te verklaren is) is mijn grote ongerustheid niet vreemd.
Maar vroeg me af omdat die symptomen van onverteerd voedsel, extremere diarree, obstipatie en potloodontlasting en pijn in een bepaalde regio misschien ook te verklaren zijn door stress, angstaanvallen en paniek?

Michelle
20-08-2021

19
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Stress doet HEEL veel Michelle.. weet er alles van - wil niet zeggen dat de ellende van pds niet echt is.
Ik heb ook veel meegemaakt en dat zal in de toekomst niet echt veel beter worden, en als een *tobber* met wat hypochonder trekjes is mijn gevecht meer met stress (hyperventilatie ook soms) als de last &*pijn* met de darmen.

En zo zorgen de darmen voor een vermoeid lichaam, en nerveus gevoel de hele dag.. het is begonnen bij mij net voor *corona*.
Was nooit een nerveus persoon, rookte al 22+ jaar en dronk ook af en toe.. 2-3 bakken koffie per dag geen probleem.. en slapen als een beer.

Nu (49jr) kan ik weinig en ben ik geen 40% van mijnzelf meer en een vaatdoek elke dag.. maar nogmaals probeer je te ontspannen (maak je niet meer druk - om NIKS) is alles wat ik je kan aanraden.
Stress slaat wat ze zeggen heel makkelijk op de darmen en maag
Dit ben ik nu ook aan het doen, hoop dat het wat opleverd en blijf bewegen.

Sterkte en ik hoop van harte dat het je goed gaat.

Joop
10-11-2021
Reactie:
Heb ook regelmatig potloodontlasting en obstipatie een tijdje dan weer terug normaal ik pieker me hier ook rot aan sterkte !

jan
21-06-2022

Jouw reactie:



Verhaal 24 - Daarna ben ik zo moe en futloos

Als ik pds krijg moet ik snel naar het toilet wel soms 6 keer op de dag
Daarna ben ik zo moe en futloos
Ook bloeddruk staat dan laag en slappe benen arts zegt dat het stress is maar waarom ben ik zo moe

Anoniem
20-03-2021

18
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Exact hetzelfde probleem hier… diarree en achteraf een heel futloos gevoel meerdere keren per dagen

Saskia
01-08-2022

Jouw reactie:



Verhaal 25 - ik val op het toilet soms flauw van de pijn

PDS.... zucht.....
Al een aantal jaar dit stempeltje. Maar tot op heden nog niet wetende waar mijn darmen door worden getriggered... sinds een ruime week is het weer raak. Waarvan 1 keer weer op zijn allerheftigst.... incl flauwvallen. Helaas heb ik zulke erge pijnlijke krampen dat ik bij flauw val. Gelukkig voel ik dit vaak aankomen en weet ik op tijd mijn partner te roepen. Hij pakt me dan stevig vast terwijl ik op het toilet zit en helaas terwijl ik zelf dus even afwezig ben blijft de diarree er uit lopen. ( wat is het toch vreselijk gênant) staat je partner daar in de poeplucht. Als ik bijkom ben ik altijd enorm verward, paniekerig, misselijk en is de pijn nog steeds aanwezig. Ook zweet ik me op dat moment helemaal kapot. ( zo erg dat het lijkt alsof ik net onder de douche weg kom) het enige wat fijn voelt op dat moment is een kruik. En ik blijf vaak 2 uur zitten op het toilet tot het echt wat rustiger is geworden. Dit is een angst dingetje. Zijn er meer mensen die zoiets meemaken?

Corine
> 2 jaar geleden

17
21
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Beste Corine, ik heb inderdaad identiek hetzelfde voor!! Alles wat jij opsomt heb ik ook. Zeer vervelend.. Ik voel het opkomen want dan borrelen letterlijk mijn darmen.. ook tot flauwvallen toe, zweten, hevige krampen, paniekerig enz.. weet echter ook niet welke de reden is dat ik dit soms krijg.. ben jij dit al te weten gekomen? Groetjes

Lvh
> 2 jaar geleden
Reactie:
Heel erg herkenbaar

Anoniem
> 2 jaar geleden
Reactie:
Zeker herkenbaar, gelukkig alleen nog nooit flauwgevallen. Maar de rest heb ik allemaal wel. Bij mij is het echt voeding, de pijn die je ervaart is vaak lucht in de darmen. Mijn trigger is: koolzuurhoudende dranken, eten+drinken samen (drink dus alleen 30min voor en na een maaltijd), uien, prei etc(gasvormende producten). Slecht bereid voedsel of voedsel wat dicht bij de houdbaarheidsdatum ligt. Dit vermijd ik nu zo veel mogelijk en eet alleen nog glutenvrij, speld of mais brood en het gaat echt veel beter. Ook stress en slechte nachtrust is een enorme trigger. Ik weet nog dat ik voor mijn rijbewijs op moest ik zat de hele dag op wc en heb met buikpijn mijn examen gedaan. Hoe ik het gehaald heb...

Suz
> 2 jaar geleden
Reactie:
Nog een aanvulling; waar ik ook zwaar voor wordt gestraft is als ik niet voldoende drink. Ik moet echt 1,5-2 liter per dag drinken. Ik weet dat het per persoon zo verschilt, maar misschien heeft iemand er iets aan.

Suz
> 2 jaar geleden
Reactie:
Zo herkenbaar.......ik heb precies hetzelfde 😶

Marjon
> 2 jaar geleden
Reactie:
Beste Corine,

Wat een herkenbaar verhaal. Ik heb al jaren last van PDS en ik slik al 3 jaar vezels. De vezels hielpen in het begin, maar nu steeds minder. Sinds kort drink ik Yakult plus (bevat probiotica, vezels en goede darmbacterien). Ik weet niet of het voor jou of andere mensen werkt, maar ik heb al 2 maanden geen last gehad!

Succes en groet,
Lisa

Lisa
> 2 jaar geleden
Reactie:
Vreselijk...ik herken zo goed de dingen die je beschrijft. Ik zit altijd net op dat randje van flauwvallen.. dan kan ik de pijn bijna niet meer hendelen, zo heftig. Alsof ze mijn darmen er aan het uit snijden zijn zonder verdoving. Ik zeg dan maar zachtjes tegen mezelf, geef je maar over aan de pijn, je kan nu op dit vreselijke moment niet anders, het is sterker dan jij. Vertrouw er maar op, het gaat zo dadelijk minder worden..dan krijg ik eerst nog koude rillingen van de pijn en dan heb ik het weer redelijk onder controle

Blondie
26-02-2021
Reactie:
De heftige aanvallen van pijn .
Bijna flauwvallen.
Soms plotselinge koorts, rillingen.
Meestal een heftige dag en 2 mildere dagen.
Daarna geen pijn meer.
Eens in de 3mnd gemiddeld last van.

C
26-04-2021
Reactie:
Zo herkenbaar vreselijk. Vanmorgen ging het hier ook weer helemaal mis. Buikpijn, veel zweten, eerste vaste ontlasting daarna complete leegloop. Dit alles duurt ongeveer 1 uur. Daarna helemaal gesloopt, doodmoe en net of je lichaam helemaal is leeg gezogen. Ik heb sinds 7 jaar een gastric bypass in combi met pds is dit voor mij heel heftig. Tot op heden gelukkig alleen thuis deze aanvallen. Gemiddeld 1 x in de maand. Ik heb geen galblaas meer, geen baarmoeder geen eierstokken en geen eileiders meer. Kortom behoorlijke puinhoop in mijn buik. Ik let op mijn voeding, drink geen prik, geen alcohol rook niet eet regelmatig. Geen idee met welke voeding het opeens weer helemaal fout gaat. De weken dat het rustig is wissel ik af met verstopping en diarree. Iemand de gouden tip?? Radeloos word ik ervan....

Imke
27-08-2021
Reactie:
Zeer herkenbaar. vooral pijnlijk tot heftige zweetaanvallen toe.Duurt een uur ,daarna weer rustig, geen steken meer in de darmen, dat is een teken dat alles eruit is!. Helaas snel een hongergevoel waardoor je weinig durft te gaan eten. En een buik waarin lijkt je een tweeling te dragen.

anja
06-09-2021
Reactie:
Hier ook de enorme hartoverslagen en enorme schokken gehad bij hart, alles tig maar onderzocht en niks mis mee. Opgeblazen buik en harde stoelgang zet alles op en irriteert alles denk ik. Heb diagnose helaas pds maar oh geestelijk hakt alles er ook in, lijkt wel vitamine gebrek te komen of anders te ademen dat op je hersens slaat? Jullie ook last van?

Tim
06-09-2021
Reactie:
Hoi , het kon wel mijn verhaal zijn .
Precies hetzelfde . Mijn vraag aan jou is heb jij dan ook n paar dagen erna totaal geen energie en doodmoe?

Anoniem
09-09-2021
Reactie:
Zo ontzettend herkenbaar
Alleen heb ik het meerdere malen per week. Zoveel pijn. Weeen zijn er niks bij. Ik val regelmatig ook flauw van de pijn.

Anoniem
04-10-2021
Reactie:
Wat kan helpen is buscopan, maar ik heb dit ook, ik heb nu hulp gevraagd bij pds coaching en ga emdr doen voor de angst, ik ben al bang om een blokje om te moeten van huis dus

Anon
29-10-2021
Reactie:
Ik heb verschillende malen gereageerd op verschillende verhalen maar mij helpt Alflorex voor PDS , probeer het gewoon.

Anoniem
06-12-2021
Reactie:
Aa ik herken dit zo erg. Al vanaf de puberteit last van. Ik ben nu 36 en heb 3 kinderen maar ik vind het erger als weeen . Ik heb nu standaard paracetol smelttabletten liggen naast het toilet en bij de eerste pijntjes slik ik er 2 . En dat helpt redelijk . Ook ligt er standaard een krukje om mijn voeten op te zetten en een dekentje voor tegen mijn buik . Het duurt ook meestal een uur voor het weer over is en daarna ben ik doodop.

Anoniem
07-04-2022
Reactie:
Ja, ik ben ook al flauwgevallen van de pijn en momenteel kan ik maar halve dagen werken. Zelfs dan ben ik doodop.
Nachten zijn soms vreselijk, pijn , angst, benauwdheid.

Het maakt je kreupel.
Heb ook al onderzoeken gehad van maag en darmen , daaruit blijkt dat het zuiver pds is en dat ik er mee moet leren leven en dat lukt soms , maar het is niet makkelijk.
Yoga helpt bij en probiotica.Venkelthee en kamillethee zijn ook goed en gember

Sonja
05-05-2022
Reactie:
Fijn om te lezen dat ik/we niet de enige zijn. Jullie verhalen zijn zo herkenbaar. Ik voel mij soms zo slecht dat ik juist daar angstig van wordt en vaak denk; dit is toch niet normaal, die kan toch niet goed zijn.
Ik ben sinds kort bezig in samenwerking met een diëtist met het FODMAP dieet.
Het heeft mij de afgelopen 2 weken geholpen, geen buik klachten en zelfs mijn man zegt dat hij merkt dat ik meer energie heb. Zo voelt het ook.
Helaas heb ik deze avond toch weer een ‘aanval’ gehad. Buikkramp, zweten - je kent het wel. Gisteren heb ik sushi gehad met een wijntje, ik ben bang dat ik daar dus toch iets niet goed gegaan is.

Lisette
04-08-2022
Reactie:
ik heb al zeker 12 jaar hetzelfde probleem gehad, niet dagelijks of wekelijks maar wel regelmatig aanvallen van diarre met zweten, koortsaanvallen en flauwvallen. Het is heel herkenbaar en toevallig ben ik er nu achtergekomen via mijn zus dat er coeliakie in de familie zit en via bloeduitslag en onderzoek van dunne darm is dit er ook uitgekomen. ik eet nu geen gluten meer sinds enkele weken en voel me echt veel beter en dus ook geen aanvallen meer gehad.

karin
02-09-2022
Reactie:
Het is nu 1uur snachts zit letterlijk al 2 uur op de wc. Heb dezelfde symptomen ik vergelijk de krampen een beetje met een wee. Ik voel ook aankomen dat ik ga flauwvallen zweet druppels vallen letterlijk van mijn lichaam. Dus ik ga op de grond liggen dan is er wel achteraf opkuis maar ja kmoet er geen tekening bijmaken zeker.na onderzoek gebleken pds en diverticullose. Bepaalde voeding, stress en laat eten vermijden helpen nu en dan. Grtj sabine

Sabine
16-10-2022
Reactie:
Heel herkenbaar allemaal. Volg bij de diëtist een FODMAP dieet. Dan wordt uitgezocht wat voor jouw darmen de triggers zijn. Hoop dat ik uiteindelijk dit onder controle krijg! Misschien kunnen jullie er wat mee
Elka

Elka
29-11-2022

Jouw reactie:



Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Verhaal 26 - Ik ben zo bang dat er wat ergs is

Ik heb sinds 2 maaden klachten en mijn huisarts denkt pds. 2 jaar terug kreeg ik die diagnose na brandend maagzuur waar geen oorzaak voor was. Maar kent iemand de klachten van af en toe een scherpe pijn rond ribben? Soms ook met bewegingen. Vaak rechts onder ribben of naast ribben, ook wel aan de linkerkant van ribben. Veel winden laten al als ik wakker wordt. Ik ben zo bang dat er wat ergs is.

Eline
21-04-2021

17
6
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik heb sinds 2 weken ook zulke klachten. En ook beweging in mijn buik. Het lijkt wel een schoppende baby. Vol gevoel, opboeren en maagzuur. Ik vind het eng

A
09-11-2021
Reactie:
Ja dit herken ik. Ik loop er al drie jaar mee. Maar het nog steeds geen diagnose voor gekregen. Kan mijn ontlasting ook niet op houden

Agnes
08-02-2022
Reactie:
Ik ben 79 jaar en heb 31 jaar pijn gehad op een plek re.boven in de buik. Pds was de diagnose. Galblaas geopereerd. Toeva,lig een kee een waarnemend huisarts die zei u heeft de ziekte van acnes. Pijnbestrijding gehad . En het is over. Soms is het goed om toch door te zetten. Natuurlijk ben ik nog niet van alle klachten af maar wel van de pijn

Janny
02-04-2022
Reactie:
Ik ben blij dat ik niet de enige ben!

Kiki
11-04-2022
Reactie:
Ik heb ook veel maagpijn en buikpijn en
Onder de ribben links en rechts hele dagen
Maagpijn is het ergste kan bijna niks eten
Zonder pijn

Anoniem
18-05-2022
Reactie:
Het gebeurd ook regelmatig dat ik vreselijke buikpijn heb en heb dan mijn stoelgang totaal niet meer onder controle krijg dan plotseling zoveel buikpijn en aandrang om naar het toilet te gaan maar als ik daar dan zit lukt het mij kompleet niet wat ik ook probeer! Maar het ergste is dan dat ik erna op de zetel plat moet gaan liggen van de pijn en dat er dan plotseling veel stoelgang vrij komt zonder dat ik er ook iets van voel! Je wordt enkel erna gewaar dat je in het nat ligt en als je dan naar het toilet gaat schrik je, je dood alles hangt dan vol en valt dan zelfs uit je broekje op je voeten op het toilet matje alles hangt dan vol je schaamd je dan dood, je broek kun je dan weg gooien want die is haast niet meer aanteraken! Dan begin je met je eigen wat proper te maken en vervolgens alles op te kuisen en het matje heeft mijn man dan onder de douche afgespoten en gewassen ik schaamde me vreselijk dat hij dat voor mij deed! En erna zelf in de douche dat je er toch terug proper en rein voelt maar toch blijft de schrik dat het elk moment terug kan gebeuren! Dat is zo geen leven meer want ik heb het reeds eerder gehad maar niet zo erg als nu, dus je durft nu zeker nergens meer naar toe zelfs niet meer naar je vrienden of familie, op restaurant gaan wat ik altijd zo kon van genieten kan dus ook niet meer! Alle leuke dingen in het leven dat je nog had vallen nu ook alemaal weg, wat een leven heb je dan nog! Een leven vol schaamte en zoveel mogelijk je proberen te afzonderen van andere mensen dus ook niemand meer op visite vragen want dat durf je ook niet meer, want zelfs voor je eigen man schaam je je en wil je dat hij dat nooit meer moet meemaken, we zijn wel reeds 46 jaar getrouwd en hebben samen al heel veel meegemaakt maar dit is toch het einde ik zou liever sterven dan het nogmaals te moeten meemaken! Ik wens jullie allemaal heel veel sterkte en moed en hoop dat het nooit zo ver moet komen als bij mij ik wens dat niemand toe! Dank jullie allemaal voor jullie hopelijk begrip en medeleven I Veel liefs van jullie lotgenote I

Anoniem 9. 9.2022
09-09-2022

Jouw reactie:



Verhaal 27 - Ik kan mijn ontlasting niet ophouden

Lieve mensen

Ik heb ook PDS. Waar ik me erg naar over voel en ook heel erg alleen is dat ik soms mijn ontlasting niet kan ophouden.

Ik probeer het maar meestal als ik een wc zie dan gaat het fout. Dan red ik het niet meer om op tijd op de wc te geraken . Dit is zo gênant en naar.

Herkennen jullie dit? Ik hoop eigenlijk voor jullie van niet. Maar ik zou me niet meer zo alleen voelen als dit herkend wordt


Kim
> 2 jaar geleden

15
21
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hey Kim,

Ik heb het gelukkig nog maar 1 keer gehad dat ik te laat aan de wc was. Over het algemeen probeer ik al naar de wc te rennen als ik krampen voel.

Ik ga gemiddeld 6x per dag naar de wc maar heb bijna nooit het gevoel dat alles er uit is..

Sari
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik ken het maar al te goed

Krista
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik herken me helemaal in wat Sari schrijft.
Nu ik in de coronatijd veel in de vrije natuur wandel, kom ik regelmatig 'in hoge nood'. Met fietsen kan ik de aandrang beter reguleren!
Alle lotgenoten. Sterkte!

Gijsbert
> 2 jaar geleden
Reactie:
jaa hoor ik heb heel vaak diaree
ik ben bang als ik ga uit eten dat eve later al naar de wc moet
sons onderweg naar huis al
ik zit er elke dag mee

riekske
> 2 jaar geleden
Reactie:
Dit is een zeer herkenbare situatie. Zelfs als ik op mijn eten let heb ik steeds het gevoel naar de wc te moeten. De stress is enorm hoog,zelfs in de nabijheid van mijn huis. Zeer lastig, en andere mensen kunnen er te weinig begrip voor opbrengen. Ook steeds die diarree na het eten...

Pieter
> 2 jaar geleden
Reactie:
Hallo Kim,

Dat inderdaad heel vervelend, probleem doet zich met mij ook voor.
Kan soms mijn ontlasting, niet ophouden, heb dan gelijk een wc nodig.
Heb altijd een wc rol bij me.
Door dit pds syndroom is je leven wel beperkt.
Heb je voor mij wat oplossingen om me vrijer te bewegen?

Groetjes Ben

Ben
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik heb na de bevalling van mijn dochter van 17 PDS gekregen. Ik heb een bekken instabiliteit en een te grote darm waardoor alles extra pijnlijk word. Buik word groot alsof ik 9 maanden zwanger ben. En ontlasting blijft in onderbuik dus zitten. Het is zo afwisselend vooral veel verstoppingen en heftige diarree aanvallen waarbij het lijkt alsof ik een beroerte krijgt. Ik ben 41 en voel me vaak 80 alsof mijn lichaam niet van mij is. Ik vind het verschrikkelijk naar voor iedereen die het heeft. En omdat ik veel bid en naast medicijnen Positiviteit en een goed en gezond eetpatroon helpt wens ik voor jullie allemaal veel meer geluk en mooie momenten toe. Blije momenten zijn vaak de momenten waar ik mij even niet ziek voel
Hoop dat jullie dat ook ondanks al die ellende toch kunnen hebben en beleven.
En heel veel sterkte allemaal.

Gina
> 2 jaar geleden
Reactie:
hallo
ik heb een prikkelbaredarm
en heel vaak diaree
en waterige ontlasting
ik ben soms bangergens naar toe tegaan
en regelmatig buikpijn


mieke
19-12-2020
Reactie:
Ik herken dit zeker. Heb al menig keer de wc niet gehaald of buiten achter een struik gezeten. Super vervelend.

Marga
20-02-2021
Reactie:
Ik herken alle verhalen en begrijp nog steeds niet dat er geen dokter is die er iets aan kan doen. Je hele sociale leven is hopeloos. Je kunt nergens meer van genieten , durft niet eens meer een boodschap te doen en bent alleen maar bezig met jezelf en je onderbuikgevoel. Moe , misselijk en depri.
Dit is een van de heel erg onderschatte problemen. Het went nooit en het maakt je kapot.

Beertje
26-02-2021
Reactie:
Ja, ik heb heel vaak diarree. Ik ga meestal nergens heen zonder de fiets of auto. Ik ga niet met t ov. Ik slik nu wel eens loperamide. Dat helpt wel. Ik ga nu ook hypnotherapie doen. Sterkte allemaal!

Marian
20-03-2021
Reactie:
ik heb een prikkelbare barm

veel buik pijn en diaree soms kan ik het ook bijna niet op houden ik fiets veel maar durf soms niet te gaan
het bepaald je leven

riekske
28-03-2021
Reactie:
ik heb een prikkelbaredarm
veel last van buikpijn en diaree
ik durf bijna niet gaan fietsen

Anoniem
28-03-2021
Reactie:
ik herken het helemaal
wat kunnen we er aan doen???
je leven is op deze manier minder leuk
soms bang om ergens naar toe te gaan

riekske
16-04-2021
Reactie:
ik poep de hele dag in de broek ,,kan ontlasting niet op houden

johanna
22-05-2021
Reactie:
Ik ken het. Altijd al wat last van PDS gehad, maar sinds 6 weken diarree erbij. Ca. een uur na het eten moet ik lopen naar de wc. Ergens naartoe gaan enkel met 2 onderbroeken en extra maandverband. Ook ‘s nachts veel gerommel. Echt zo een miserie. Kan op termijn ook niet goed voor je darmen, en vitamineverlies….en het maakt je depri. Ik vind geen oplossing.

Lyntje
09-09-2021
Reactie:
Hoi ! Dat naar de WC rennen ! Heb ik ook regelmatig!! Als ik ga wandelen moet ik geen koffie drinken !! PDS zeggen huisartsen !! Als ik verkeerd heb gegeten !! Friet halen ! Chocolade! Weinig vezels !! Ervaar ik 3 kilo cement in mijn darmen !! En nu erge Angst !! Erbij gekregen !! Fuck !!!! 🥲

Ellen
06-04-2022
Reactie:
Ja Kim dit herken ik ook met erge krampen erbij

Ria
31-05-2022
Reactie:
Na 1 a twee kilometer wandelen ga ik veel winden laten en dan opeens komt de kramp en ben ik blij als ik nog op tijd een wc kan bereiken. Soms diarree maar ook gewoon vaste ontlasting. Heel hinderlijk, durf niet ver te lopen.Net ook eerst nog ontlasting gehad thuis en dacht veilig te kunnen wandelen. Toch weer kramp en net op tijd de wc gehaald.

Edith
04-07-2022
Reactie:
Ik heb vanaf eind jaar 2017 ook darm klachten gekregen, in 2018 is de diagnose PDS gemaakt. Ik had wisselende periodes van de klachten. Het kon weken goed gaan, maar de klachten kwamen snel terug en hielden dan vaak voor maanden aan. Ik had dan altijd last van diarree, maar sinds een poos geleden is het waterige diarree. Het gaat nu ook niet meer weg. Zodra ik de minste druk voel, moet ik gaan rennen. Ik ben meestal optijd, soms net te laat. Ik kluister de laatste weken aan huis, ik durf er niet meer opuit te gaan. Ik herken het zeker.. Ik vind het erg beschamend, mensen geven wel aan dat het niet erg is. Toch kunnen ze niet begrijpen dat ik mijn leven hierop aanpas. Het is vooral die onbegrip wat mij raakt.

Hejo
07-08-2022
Reactie:
Ik heb al weet ik hoeveel jaren PDS. Bij mij zit rechts onder de ribben meestal de "pijn". Is gelukkig lang zo erg niet als ik hier van velen lees. Ik heb als ik blijkbaar iets verkeerds eet, ook soms te maken met de ren je rot naar de wc. Dan moet je er gelijk zijn anders gaat je hele broek eronder zitten. Maar komt gelukkig ook niet zo vaak voor. Maar bij uit eten gaan heb je altijd de angst onder het eten te moeten of onderweg naar huis. Maar ook dat komt gelukkig bij mij zelden voor.

Henk
27-10-2022

Jouw reactie:



Verhaal 28 - genezen van PDS

Ik wil graag mijn verhaal delen. Na tijden de doktoren te hebben afgelopen met mijn PDS heb ik de stap genomen osteopaat opgezocht. Die wist mij uit te leggen dat ik in een spiraal zat. Door stress werkte mijn darmperistaltiek niet goed. Hoopten gassen op. Kwam er spanning op de darmwand (de stekende pijn) en raakte de darmflora verstoord waardoor alles nog erger werd, hetgeen weer stress geeft. Hij leerde mij de gassen weg te masseren (met de darmbeweging mee) en gaf probiotica om de darmflora weer te versterken. De pijn kon ik daarmee effectief gelijk wegmasseren. Dat gaf controle en rust en binnen een paar weken was ik daadwerkelijk genezen van mijn PDS. Het zal vast niet voor iedereen werken, maar voor degenen die vastzitten in het dieet en huisartsencircuit wil ik zeker aanraden de osteopaat eens te bezoeken.

Wessel
> 2 jaar geleden

15
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Welke probiotica kreeg u?

Avi
21-01-2022
Reactie:
Ik zou dat ook graag willen weten wel merk en soort probiotica???

Irene
08-06-2022

Jouw reactie:



Verhaal 29 - Waterige ontlasting

Ik blijk ook al lang PDS te hebben, daarbij ben ik hypochondrisch
De laatste tijd heb ik last van waterige ontlasting, geen diarree maar natte ontlasting, herkent iemand van jullie dit.
Ik heb heel veel stress door de hypochondrie en denk dat het daarmee te maken heeft, maar ik kan op internet niets vinden over dikke waterige ontlasting

Anoniem
> 2 jaar geleden

15
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ja door stress kunnen je darmen heel gevoelig zijn heb ik ook last van ik probeer me te ontspannen wel moeilijk

Anoniem
13-03-2021
Reactie:
Ik heb de zelfde problemen graag meer informatie van jou ik word er zo bang van

Sientje L
01-06-2021
Reactie:
Dan heb je pds en vriendin van mij heeft dat ook dat het als water er uit komt er valt niets aan te probeer is acupunctuur this maar een idee

Anoniem
09-06-2021
Reactie:
Heb ook vaak dunne ontlasting komt door stress heb namelijk terugval van burn out

Rene
02-09-2021
Reactie:
Ik heb ook heel erg veel last van mn buik in momenten vooral als ik vaak een lange tijd gestresst ben dan nemen de klachten toe. Ook bezig met onderzoeken nu etc in mn maag niet iets gevonden nu bezig met darmonderzoeken. Wat bij mij heel erg helpt is ik doe mee aan de ramadan en ik merk echt dat doordat ik vast mijn klachten echt wegnemen en ik me zo veel beter en energieker voel op een gegeven moment. Dus misschien als tip zou je kunnen proberen om te vasten en te kijken hoe dat is

RB
31-12-2021

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Verhaal 31 - Sinds kort gebrui ik thc olie

Sinds kort geleden gebruik ik thc olie en wat werkt dat goed die gebruik ik van het merk Supreme Olie op marktplaats

Derek van H.
> 2 jaar geleden

14
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Waar kan ik deze bestellen kan niks vinden

Nick
29-04-2021
Reactie:
Hallo,

Gebruik je die na het eten? Voor het eten? Bij het opstaan?
Grt

Diego
12-05-2022

Jouw reactie:



Verhaal 32 - Ik word er zo moedeloos van

Als kind al buikklachten toen veel pijn als kind dacht ik mijn blinde darm nu ben ik 62 nu veel klachten meestal opstipatie ik noem het mijn keuteldagen opgeblazen buik en maag soms afwisselend brijerige ontlasting vaak krampen voordat ik moet poepen. Veel boeren of winden soms met helder slijm. Soms komt mijn eten terug of het zuur. Verschillende dingen geprobeerd en dan gaat het weer een tijdje goed en dan denk ik het gevonden te hebben maar hoppa daar is het weer. Dagen of weken klachten maar ook weken klachtenvrij. Ik wordt er zo moedeloos van en ook angstig ben er zo klaar mee!

Heleen
> 2 jaar geleden

14
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik heb ook heel erg veel last van mn buik in momenten vooral als ik vaak een lange tijd gestresst ben dan nemen de klachten toe. Ook bezig met onderzoeken nu etc in mn maag niet iets gevonden nu bezig met darmonderzoeken. Wat bij mij heel erg helpt is ik doe mee aan de ramadan en ik merk echt dat doordat ik vast mijn klachten echt wegnemen en ik me zo veel beter en energieker voel op een gegeven moment. Dus misschien als tip zou je kunnen proberen om te vasten en te kijken hoe dat is

RB
16-12-2021
Reactie:
ik herken mezelf in die moedeloosheid ben weduwe geworden sinds kort nu probeer ik Gelsectan weet niet of het zal helpen wens je toch veel moed

aelvoet m
10-05-2022

Jouw reactie:



Verhaal 33 - Alle soorten diëten heb ik geprobeerd,niets hielp.

Beste lotgenoten. Toen ik 47 jaar was,nu 13 jaar geleden, kreeg ik na het eten van een heerlijke bonenschotel onvoorstelbare pijnen in mijn buik die z,on 70 uur aanhielden. De pijn was ondraaglijk en ik dacht direkt aan darmkanker,aangezien het heerste in mijn familie. Na een jaar van allerlei nare onderzoeken { EEG,MRI,Endoscopie,Gyroscopie} werd vastgesteld dat ik PDS had en daar mee moest zien te leven. Alle soorten diëten heb ik geprobeerd,niets hielp. Pijn heb ik gelukkig niet al die jaren maar wel elke dag diahree,op de meest onverwachte momenten,heb zelfs een campingtoilet op mijn slaapkamer. Werken doe ik al 13 jaar niet, uit eten gaan is uit de boze en zit eigenlijk al 13 jaar thuis. Ook heb ik verscheidene medicijnen geprobeerd,niets hielp. Maar wat schetste mijn verbazing; ik kwam twee maanden geleden toevallig het middel DarmfunctieComplex tegen van Wapiti en ben dat gaan proberen,40 dagen geleden. Een openbaring! Ik heb nu al 17 dagen geen diahree meer maar vaste ontlasting en dus onder controle. Misschien kan ik in de toekomst toch nog eens iets gaan ondernemen en hoef ik niet meer angstig te zijn.

Paul W
11-07-2021

14
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Verhaal 34 - Mijn symptomen lijken op zwangerschap

Hallo,

Sinds 4 maanden heb ik al zeer veel last van PDS, maar ik geloof nog steeds niet dat dit de oorzaak is van mijn pijn want mijn symptonen lijken hard op zwangerschap. Ik zou ondertussen al 24 weken zwanger moeten zijn als ik reken wanneer ik laasts seksueel contact heb gehad. ik heb ondertussen al een CT scan laten nemen (week 10) inwendige echo ( week 12) urinetest (week 6) bloedonderzoek (week 20) en alles wijst op geen zwangerschap.

mijn symptonen zijn drukkende of zeurende pijn links onderaan, opgezetten/ opgezwolle buik, verandering stoelgang voortdurend, ik voel ook mijn buik bewegen, gevoel van kleine belletjes in buik , minder eetlust,..

wie heeft er nog zo van die nare symptonen? Ik kan dit nergens terug vinden..

anoniempje
> 2 jaar geleden

13
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik herken me in jou. Mijn buik staat zo opgezwollen, pijnlijk.. ook al verschillende zwangerschaptesten gedaan. Regelmatig lig ik op bed van de pijn. Mijn partner begrijpt dit niet… ben je nu weeral niet goed of moe. Dan bijt je door maar kan met moeite staan. Zweetaanvallen, uitgeput… je bent niet alleen

Mimu
16-08-2021
Reactie:
Ik ken het helemaal. Ik Kijk wel zwanger. Het is ineens opgekomen. Wie kent dit nog meer, m

A
10-11-2021
Reactie:
Trage maaglediging, intolerantie of pds en/ of divertikels?

Corine
30-11-2021
Reactie:
hebben ze de eierstok ook al bekeken? ik had die klachten jaren geleden ook en ik werd plotseling heel dik en leek wel zwanger. ook hele erge bubbels in de buik en pijn links onder in de buik. bleek ik een cyste in de eierstok te hebben.

leonie
18-05-2022

Jouw reactie:



Verhaal 35 - Ontlasting bij PDS

Zijn jullie ook bekend met wat slijmerig bloed bij de ontlasting bij PDS?

Wendy
15-12-2021

13
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Verhaal 36 - Veel scheten en opgeblazen gevoel tijdens menstruatie

Ervaren er hier ook vrouwen / meisjes meer klachten tijdens de menstruatie? Ik draai er niet omheen en noem het bij naam;
Veel scheten moeten laten en meer opgeblazen gevoel.

Charloex
23-01-2021

12
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Verhaal 37 - Help alstublieft

Ik heb al bijna 15 jaar rechts onderin pijn in me buik Trekt naar me maag en rug .Alles is onderzocht maar niets te vinden word er zo gestrest van .Soms is het net of ik weeen heb zo een kramp duurt ongeveer 10 tot 30 seconde ook soms zwarte ontlasting .wie herkend dit



Help alstublieft

Ria
> 2 jaar geleden

11
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Jou verhaal herken ik heel goed.Ik loop zelf al 14 jaar met deze ellende ben vaak door de molen gegaan maar niks gevonden gelukkig.maar de pijn en zwarte ontlasting maak me echt zo bang.sterkte voor jou

Maria
> 2 jaar geleden
Reactie:
Hallo,
Ik heb hetzelfde probleem. Pijn vooral rechts meer in de onderbuik waardoor er aanvankelijk eerst gedacht werd aan endometriose. Inmiddels half jaar gestopt met de pil maar geen verbetering. Ik heb gelukkig niet dagelijks veel pijn, ik heb wel constant een zeurend gevoel in de buik en altijd waterige diarree. Enkele weken geleden een zware aanval gehad en op spoed beland . Ze hebben daar niks gevonden en achter paar dagen was de pijn beter . Tijdens een aanval kan ik niet rechtlopen en is het altijd op het randje van flauwvallen. Toiletbezoeken zowel voor urine als stoelgang zijn dan een hel. Vaak moet ik tijdens mijn eten naar een toilet lopen. Ik heb gemerkt als ik geen koolhydraten eet en 18u per dag vast de klachten veel minder zijn. Jammer genoeg is er geen oplossing en ik denk dat je eens verschillende zaken ivm voeding moet proberen tot je iets vindt die jouw klachten verminderen.

Tine
> 2 jaar geleden
Reactie:
Probeer is acupunctuur misschien helpt dat of geeft verlichting

Anoniem
10-06-2021
Reactie:
IK heb het ook, maar heb een geweldig middel gevonden,
het enzym alpha-galactosidase, bestellen bij Farma-line,
een belgische apotheek. Het helpt bij het verteren van lastige
koolhydraten (tarwebrood, bepaalde groentes) en je krijgt een
rustige buik! geen krampen en gasvorming meer,
1 per dag je doet er 2 maanden mee( 17,-- euro)
groetjes en suucces

tanja
26-01-2022

Jouw reactie:



Verhaal 38 - Een depressief raar ziek lichaam

Opgenomen voor 4 jaar terug in ziekenhuis,hevige buikpijn.3 dagen ziekenhuis.Enkele jaren elke dag misselijk.Veelvuldig blaasontsteking,gewrichts en spierpijn nu.En pijnlijke ogen.Veel onderzoek darmonderzoek,maagonderzoek,echo van de buik,geen galstenen.Geen maagkrampen,geen obstipatie,geen diaree,niet boeren,geen gaatje in middenrif.Wel 2 hele kleine stipjes in alvleesklier,elk jaar mri scan plus onderzoek ontlasting en bloedprikken.Geen verandering van stipjes alvleesklier na 4 jaar onder controle.PDS? volgens artsen.Mijn klachten nu smorgens na het opstaan
een depressief raar ziek lichaam,later op de dag en in de avond minder.Voor 4 jaar terug geen enkele klacht over spijsvertergklachten.Hoort dit ook bij PDS?Alles geprobeert bewegen, geen alcohol, gezonde voeding.
Wie herkent dit.


Bertha
03-12-2020

11
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik herken dit allemaal. Ook het nare opstaan sochtends , super nerveus en naar.Dat vind ik zelf persoonlijk nog erger dan de darmklachten, blaasontstekingen, gewrichtspijnen. Savonds is het bijna altijd weer weg. Heb ook hevige menstruatieklachten erbij.
Hoe is het nu met jou? (Geen Idee hoe oud dit bericht is?)

Ik1985
07-08-2021
Reactie:
Herkenbaar, nerveus al maanden met wakker worden, snellere hartslag ook vaak 30min voor de stoelgang.
Eigenlijk laatste maanden hele dag nerveus, kom niet tot rust, hoge bloeddruk en alle checks gehad, maar dokters kunnen niks kunnen vinden.
Bloed, hart, longen, nieren, echo darmen - ik weet het niet meer.
Dit is geen leven zo, kan niks meer- angst om alles.. telefoon gaat schrik, bel gaat schrik.. zelfs naar de supermarkt gaat maar net - sporten ha no way vergeet het maar, bang voor hartstilstand.
loop wel elke dag buiten 1 uur, dat gaat gelukkig nog.

Zeg er wel bij vorig jaar (2020) 8 maanden benzo's gebruikt na depressie en jaren keiharde midlife crisis. en begin dit jaar afkicken (2021).. heeft maanden geduurd.. een hel was het.
Maar ben niet meer mezelf, en mijn grootste angst is dat ik dat ook nooit meer wordt.. ben nu 49 jaar *pas*.

Dus dagelijks een zwak vermoeid vreemd lichaam, moeie benen en zenuwen op de borst en buik en geen fut.. eten doe ik vroeg (4-5 uur) om maar niet de hele avond in de zenuwen te zitten.

Joop
10-11-2021
Reactie:
Hoi Joop,

Ik herken me helemaal in jouw verhaal. Ik maak nu hetzelfde mee. Door alles overprikkeld en paniek dat er iets gebeurt in m’n lichaam(hartstilstand, aanval etc).
Word wakker en voel een soort koorts in m’n spieren. Veel steken in m’n rug en onder m’n oksels. Maar ook bij mij komt nergens iets uit en zegt de dokter een combi van PDS en veel stress.

Dirk
18-11-2021
Reactie:
Dankje voor je reactie Dirk, mijn dagelijkse *gevecht* is nu eigenlijk met wakker worden - vaak snelle hartslag en een onrustig lichaam.
Ik heb wel wat *hulp* gevonden met supplementen van GOLDEN NATURALS - ben geen promoter maar als ik er iemand mee kan helpen is dat alleen maar goed.
Vocht & doorbloeding , stress en spanning en bloeddruk support - dat soort supplementen en zeker aan te raden L-GLutamine 1000mg per dag.
De laatste is denk ik wel de belangerijkste, ook op dit forum had iemand er over als aanrader.
Sterkte en het beste.

Anoniem
27-11-2021

Jouw reactie:



Verhaal 39 - Hoorbare darmen

Hallo ..ik heb sinds enkele weken diaree en dan weer normaal, heel veel lucht en winden laten .als ik wat sterks gegeten heb gelijk wc daarna ,nu zei de huisarts pds lijkt het op .heb vroeger gehad maar dat waren vreselijke buikpijnen enz .ik heb nu gewoon hele hoorbare darmen ,veel winden laten ,breierige ontlasting ,slijm in ontlasting ,en klein zeurdige darmen die wegtrekt na windje of wc ..ik heb een calprotectine test gehad was 62 ..ha vond niks geks aan maar klopt dit wel het is verhoogd en dat hoort niet bij pds .ik ben bang voor ergere dingen zoals darmkanker of iets,ben 39 jaar en man

Glenn
09-10-2021

11
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Verhaal 40 - pbs is meer dan alleen buikpijn!

Hoi iedereen,

Ik heb een familielid die al ruim 20 jaar laat heeft van pds. Hartstikke veel geprobeerd (voeding + medicijnen). Nu heb ik gelezen over Kijimea Prikkelbare Darm supplementen. De recensies zijn erg goed. Wij gaan het proberen. Misschien werkt dit voor jullie.

Sterkte iedereen. pbs is meer dan alleen buikpijn!

Ik houd jullie op de hoogte.

Gr.

Cynthia
> 2 jaar geleden

10
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik heb het gebruikt maar het hielp mij niet.

Shawna
05-02-2021
Reactie:
Ik ben het ook net gaan halen. Ik dacht dat het een wondermiddel zou zijn, aangezien het als een “pleister” op de darmwand zou werken. Na research op het internet blijkt het echter enkel een duur probioticum te zijn, welke een bifido bacteriënstam bevat. Je kan dus in feite evengoed yoghourt met actieve bifidus gaan halen, is veel goedkoper. Eigenlijk zou je een ontlastingsonderzoek moeten laten doen naar je microbioom. Dan kan er gericht vastgesteld worden welke probiotica jij juist nodig hebt. Is mijn volgende stap…

Lyntje
09-09-2021
Reactie:
Hielp mij niet! Veel pijn rechts onder ribben. Drukkend soms steken! Winderig boeren en maagzuur! Obstipatie etc

Kijimea
04-11-2021

Jouw reactie:



Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Verhaal 41 - ineens heel angstig, hyperventilatie, last van darmen etc

Op 20 jaar een maagbloeding gehad vanwege foutieve medicatie. Hierop hyperventilatie. Was een sportman tot en met . Ineens heel angstig , bang van alles . Resultaat , chronische hyperventilatie. Toen last van darmen . Altijd opgeblazen gevoel , diarree vlak na het eten . Alles geprobeerd, darmspoelingen , natuur voeding . Niks helpt . Ben nog steeds zeer ongerust . Heb al verschillende malen mag en darmonderzoek gehad . Tot nu toe gelukkig niets . Maar is met momenten toch zwaar. Angst om niet goed te worden. Ben blij dat ik verslagen van lotgenoten kan lezen , voel me dan niet onbegrepen.

Dirk
> 2 jaar geleden

10
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Heel herkenbaar loop al jaren te tobben met maag en darmen begon al toen ik kind was nu ben ik 62 en nu ook nog last dan weer buikpijn opstipatie hyperventilatie vooral opgezette maag en buik veel winden soms alleen slijm en dan weer boerenMoet ook vaak huilen voel me zo onbegrepen en raak ook in paniek en angst dat het iets ernstig is. Ook de onvoorspelbaarheid soms veel last soms weinig of niet. Maar het lijkt wel of het nu erger is nu ik ouder ben

Heleen
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ja dat ken ik, ik heb slechte darmen en veel diaree, nooit begrepen bij dokters. Ik wil er van af geraken maar hoe. Ik houd bij aan een dieet mar helpt juist niks. Ik begrijp jou....

Marina
19-02-2021
Reactie:
Het gaat nu een paar dagen weer goed maar ik ben ook zo gestrest ik weet me soms geen raad meer

Ik heb hetzelfde probleem
11-05-2021
Reactie:
Laat je testen op sibo

Lies
23-09-2022
Reactie:
Buikpijn links en rechtsonder
Druk op blaas
Lage rugpijn die doorloopt over heupen
Duizelig
Wisselende stoelgang
Opgeblazen
Meer pijn bij rondlopen
Hyperventilatie
Smetvrees

Régine
28-09-2022

Jouw reactie:



Verhaal 42 - Ik weet niet meer wat ik kan eten

Beste Lotgenoten,

Op dit moment loop ik anderhalfjaar met pds en ben ik langzaam ten einde raad. Ik weet niet meer wat ik kan eten.

In principe werkt het voor mij zo dat wanneer ik iets langer dan een aantal dagen eet, het 'verkeerd' valt. Laat mij dit uitleggen:
In de ochtend en in de middag maakt het niet uit wat ik eet. Of het nou spek met ei is, een rijstwafel, een stuk fruit, elke vorm van brood, een (vettig) bifi worstje, een handje noten, een croissaintje, etc, etc, het valt slecht en ik ga weer opzoek naar iets anders, een ander product wat mijn maag nog niet herkent (sinds pds) om vervolgens weer af te stoten.
Mijn maag reageert slecht op suikers en vettig eten.

Wat betekent het voor mij als iets 'slecht' valt:
Concentratieverlies, irritatie/frustratie, (extreme) vermoeidheid, een down gevoel(afwezig).
Ik heb geen tot nauwelijks last van krampen en vergelijkbare klachten die je geregeld terug ziet komen bij mede lotgenoten.

Er is een degelijk verschil wanneer ik in de ochtend/middag iets eet en wanneer ik mijn avondeten eet.
Bijvoorbeeld:
Mijn maag verteert vettig eten erg moeizaam overdag(bifiwortstje, bakje tonijn, saucijzenbroodje),
Terwijl als ik als avondeten frieten met snacks eet er weinig tot niks aan de hand is.

Nog een voorbeeld om een beeld te schetsen.
Ik eet sinds begin pds elke ochtend een bakje yoghurt met blauwebessen en glutenvrije haver. Dit ging prima tot ik enige tijd terug niet wist wat ik als lunch moest gaan eten dus besloot ik nog een bakje yoghurt te eten. Deze viel slecht en sindsdien voel ik mij elke ochtend niet heel top als ik het eet.
Hoe kan dit, ik eet iets al anderhalfjaar zonder problemen. Ik eet het tweemal op een dag op verschillende tijdstippen en bam, het valt niet goed.

Probiotica heb ik een maand of 5-6 gebruikt. Dit haalde de klachten niet weg maar zorgde wel dat de gevoelens dit ik kreeg van de reacties van de maag op eten/drinken wat minder lang aanhielden. Op het eind viel de probiotica slecht dus ben ik ermee gestopt.
Peoples,
Dit is mijn verhaal.
Heeft iemand iets vergelijkbaars meegemaakt die weet hoe ik hier uit kan komen?
Ik ben einde raad.

Peter
24-01-2021

10
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik heb het ook zo.overdag verteer ik niks.zeker geen vetten en niet teveel eiwitten.savonds gaat dat beter,dan kan ik iets zwaarder eten.overdag wordt ik misselijk van het minste vet.van suiker wordt ik ziek. Ik eet dat dan ook al lang niet meer.mijn dieet is zeer beperkt,en dan nog ben ik veel misselijk...

Rudi
18-10-2021
Reactie:
Eén tip, probeer het FODMAP dieët i.s.m. een gespecialiseerd PDS dieëtist. Overleg dit eens met je huisarts.

Raymon
04-02-2022

Jouw reactie:



Verhaal 43 - Ik word er af en toe gek en onzeker van. Iemand nog tips?

Na lange tijd vage buikklachten heb ik aan het begin van december van de HA de diagnose PDS gekregen. Inmiddels slik ik ook sinds die tijd tabletten (mebevarine) en gaf de HA vorige week aan dat ik hier mee door moet blijven gaan omdat mijn buikpijn minder lijkt te zijn . Toch zijn er momenten dat ik (flink) last heb. Ik heb tijdens mijn menstruatie best veel last van links onderin mijn buik; na de menstruatie niet of nauwelijks. Dit is overigens een klacht waarvoor ik in 1e instantie bij de huisarts kwam.
Ik merk dat ik onzeker ben/bang ben op sommige momenten. Bang dat het geen PDS is maar iets ernstigs en dan is GOOGLE mijn grootse vriend.
Soms heb ik enorme buikkrampen en laat ik mega grote winden (sorry dat ik dit zeg). En daarbij heb ik soms zelfs "steken" van onderen... alsof de kramp helemaal doortrekt.
Ook reageer ik heftig op bijvoorbeeld Chinees eten maar soms ineens ook op koffie (drink ik zwart). Ik word er af en toe gek en onzeker van. Iemand nog tips?

Jozef1983
25-01-2021

10
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Heb daar ook last van.
Rechts onder dhe ribben.

Marjan
08-10-2021
Reactie:
Preflatine-olk, bestellen bij Farma-lin
rustige darmen en geen gas meer,

speltbrood eten en geen gewone melk













Anoniem
26-01-2022

Jouw reactie:



Verhaal 44 - Tips om de pds te verlichten?

Ik wil graag even mijn hart luchten. Ik heb altijd al een gevoelige maag gehad. Maar de laatste 2 jaar heb ik last van een opgeblazen gevoel, gerommel in mijn maag, winderigheid en helaas diaree. Waarbij ik tijdens het werken en het volgen van school veel hinder ondervind. Bij het kleinste beetje stres slaat toe op mijn maag en dan hou ik mijn hart al vast.. Zijn dit symptomen van pds ? Ik ben nog niet naar de huisarts geweest, omdat ik mij hiervoor schaam. En in deze coronatijd gaat dit ook lastig. Ik heb zelf een tijd pepermunt olie (capsules) geprobeerd maar helaas geen verbeteringen. Heeft iemand voor mij nog tips om de klachten te verlichten ?

Anoniem
> 2 jaar geleden

9
8
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi,

Ik heb hier ook precies hetzelfde probleem. Een half jaar terug ineens enorme maagkrampen na het elke maaltijd. Heb toen van de arts omeprazol (20 mg) voorgeschreven gekregen. Ik heb dat toen een paar dagen geslikt en problemen waren weg.

Nu heb ik sinds 1.5 week ook enorm veel last van borrelende darmen, winderigheid (maar komt er lastig uit), brijerig ontlasting. Ik maak me enorm veel zorgen en stress er 24/7 over, ook Google ik de symptomen en dan stress ik alleen maar meer. Met hoofdpijn als gevolg.. Ik heb over 2 dagen een afspraak staan bij de huisarts voor mijn borrelende darmen. Ben enorm bang..

Mandy
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik herken veel van ke klachten..
Probeer eens Iberogast
Drie keer daags 20druppels op wat water vóór het eten..
Helpt mij heel goed.

Vriendelijke groeten



Annoniem
> 2 jaar geleden
Reactie:
Heel herkenbaar, alles is goed en zoveel geprobeerd. Zo moe van alles en iedereen die maar vraagt hoe gaat het? Hoe leg je uit dat je continue "rot" gevoel in je buik hebt vooral die stekende pijn. En een schuldgevoel naar je werk toe. Ik steun jou! Succes en sterkte! Take care!

Anoniem
23-02-2021
Reactie:
Probeer een darmkuur van Morgen is Nu - dit kan ik IEDEREEN aanraden - zorg dat in ieder geval de darmen schoon zijn.
Het kan zelf 2 of 3 x nodig zijn, maar het heeft mij SUPER geholpen.
Mijn darm irritatie - pruttelen/opgeblazen gevoel zit links van de navel, soms voel ik mijn buik aorta gewoon kloppen daar.. heel irritant en af en toe zeer nerveus van.
Al heb ik nog steeds langzame stoelgang en zenuwen/snellere hartslag met opstaan en *rubberen benen* in de ochtend.
En al een maand of 2 last van mijn linker schouder, waar het ziekenhuis niks kan vinden ivm mijn hart, ik heb ook de hele molen gehad met check's van MDL, longen, coloscopie, CTscan dikke darm en internist.

Lang verhaal - doe de darmkuur.. maak je darmen eerst schoon - ga daar verder mee en let op je voeding.

Joop
25-06-2021
Reactie:
hoi Mandy, is er nog iets uit gekomen met je borrelende darmen en brijige ontlasting? ik heb dezelfde klachten al heel lang en de dokter kan niks vinden. Dus ik was wel benieuwd.

leonie
04-11-2021
Reactie:
Ik heb precies dezelfde klachten. Net of er een baby schopt.maar ik ben 54 jaar dus dat mag ik toch hopen van niet!!!....zeurende pijn in buik. Vol gevoel. Nu al 2 weken. Het is ineens opgekomen. Probeer nu minder koffie te drinken maar het helpt niets. Wie kent dit?

A
09-11-2021
Reactie:
Ik heb precies dezelfde klachten. Net of er een baby schopt.maar ik ben 54 jaar dus dat mag ik toch hopen van niet!!!....zeurende pijn in buik. Vol gevoel. Nu al 2 weken. Het is ineens opgekomen. Probeer nu minder koffie te drinken maar het helpt niets. Wie kent dit?

A
09-11-2021
Reactie:
Ik heb zeker een tip, heb veel baat bij het enzym alpha-
galactosidase, te bestellen bij een belgische apotheek(Farmaline)
de capsules heten Preflatine-ok, 1 per dag, ;smiddags is genoeg,
PDS heeft te maken met slechte vertering van koolhydraten,
ook tarwebrood, beter speltbrood, en sommige suikers,
heerlijk middel, geen krampen en gas meer,
succes

tanja
26-01-2022

Jouw reactie:



Verhaal 45 - Ik ben een stresskip

Ik heb al 15 jaar last van me darmen en maag .van mezelf ben ik al een stress kip maak me zo een zorgen vaak ook pijn in me rug en sinds kort ook in me linker bovenbeen ben echt door de molen gehaald maar ze zeggen er is niks aan de hand zijn hier ook mensen die ze zo zorgen maken .Wat een rot leven zo .

Anoniem
> 2 jaar geleden

9
7
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik heb precies het zelfde en ook een stresskip en erkomt alleen maar pds uit.
Het beheerst m'n leven

Lianne Beckers
> 2 jaar geleden
Reactie:
Mira ik heb constant maag krampen en steken
Wie heeft dat ook

Anoniem
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik maak me ook zo een zorgen en ook pijn in me been sinds kort maar het vervelende is de pijn zit niet steeds op de zelfde plek nog meer mensen hier last van?

Ria
> 2 jaar geleden
Reactie:
Als je een onderzoek hebt gehad en de diagnose is pds , heeft dit heel vaak te maken met ascentie symptomen ,of wel het opspelen van het zonnevlecht chakra . Ga zelf eens op zoek naar deze symptomen ,dan word er veel duidelijk. Hsp hebben er veel last van of te wel de stress kippen zoals gevoelige mensen worden genoemd. Sterkte .

Magdalena
05-12-2020
Reactie:
Ik heb ook zn pijn buikkrampen stinkende winden en pijn aan de linker boven buik straalt naar mijn rug en straalt naar mijn boven benen het zijn doffe pijnen ,en dat is nu regelmatig, mijn ontlasting is ook niet massief meer ,opgeblazen gevoel ,druk in de maag .
Ik kreeg een sterk gevoel dat er iets mis is met mijn alvleesklier ,maar door alle soort onderzoeken tot c 't scan hebben ze niks kunnen vinden ,dus ik wordt er helemaal gek van .

Benny
02-03-2021
Reactie:
Ben ook altijd gestrest ook zwakke darmen soms diaree soms verstopping..

Rene
13-03-2021
Reactie:
Na darmonderzoek en diverse artsen geraadpleegd te hebben ben ik nog steeds last van mijn darmen en als gevolg algehele malaise. Holistische geneeswijze geraadpleegd, zonder resultaat, ik ga nu acupunctuur proberen. Ik heb ook uitstraling in mijn linkerbeen, soms hoofdpijn en rugpijn, het gaat van hot naar her. Ik zie het soms niet meer zitten.

Linda
11-05-2021

Jouw reactie:



Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Verhaal 46 - Het beheerst mijn hele leven

Ik heb dit ook vreselijk het beheerst mijn hele leven ..kan soms niet lopen van de pijn ..onder in de buik alles al geprobeerd .ben nu bij homeopatisch arts .allemaal verschillende korreltjes gehad niks wat helpt ..ga nu 14 dagen weer andere proberen als dit niet helpt raadt ze me aan verder onderzoek te doen ,maar waar !! heb al zoveel onderzoeken gehad .ik ben ten einde raad.lig nu ook alweer met vreselijke pijn op bed .je wordt steeds met kluitje in het riet weggestuurd bij de artsen.ga nu second opinium aanvragen ..

Sytske
> 2 jaar geleden

9
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi ja het is vreselijk, ik heb dit al bijna 20 jaar en ik ben aan huis der door geraakt

Rene
12-11-2021

Jouw reactie:



Verhaal 47 - Alle tips om druk te verlichten zijn welkom

Ik heb al jaren lang maag en darmklachten, ook heb ik een maagbreukje.
Sinds kort heb ik de diagnose PDS gekregen.
Gelukkig heb ik ook periodes waarin ik bijna geen last heb.
Deze periodes worden helaas steeds korter
Ik heb voornamelijk last van winderigheid , diaree en vooral een opgeblazen gevoel.
Mijn buik ziet er dan zichtbaar dikker uit, de meeste druk zit aan de bovenkant net onder mijn borstbeen.
Alle tips om de druk te verlichten zijn welkom, ik heb alleen al heel veel geprobeerd
Groeten Nol

Nol
20-02-2021

9
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Probeer is acupunctuur misschien verlicht dat gr rene

Anoniem
10-06-2021
Reactie:
Hey nol, je zou eens coca cola (vette dus niet light/zerp) kunnen proberen, hiervan ga je boeren waardoor lucht ontsnapt

Ruud
14-06-2021
Reactie:
Fodmap dieet, het heeft met de vertering van kooldrydraten te
maken, geen tarwebrood maar SPELT, weinig suiker en melk,
ik heb geweldige capsules, Preflatine-ok, (bij Farmaline te bestellen) geeft snel verlichting, zit alpha-galactosidase enzym in,
1 capsule per dag, en geen krampen en gassen meer!,
sterkte

tanja
26-01-2022

Jouw reactie:



Verhaal 48 - Soms heel de dag door diaree

ik heb een prikkelbaredarm
heel veel last van diaree
soms heel de dag door diaree
dan durf nergens naar toe te gaan
en een rommelige buik
is er iemand die dit herkend
ik vind het fijn om dit met iemand te delen

riekske
11-05-2021

9
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Probeer is acupunctuur misschien heb u daar baat bij ,, als ik naar toilet ben geweest voor ontlasting 1uur nadien heb ik weer gevoel dat ik moet en dan hoef ik niet alles onderzocht geen afwijkingen pure stress zij de dokter ben nu acupunctuur aan het doen gr rene

Rene
13-06-2021
Reactie:
Hallo ik heb last van het gevoel dat ik steeds naar toilet moet die druk en dan hoef ik niet ben nu acupunctuur aan het doen misschien help het gr rene

Rene
15-06-2021
Reactie:
Heb ik ook last van stress zegt de dokter

Anoniem
11-12-2021

Jouw reactie:



Verhaal 49 - Het proberen waard: Simalviane

Geschreven op 8/05/2022

Al heel wat jaren kamp ik met pds. In het verleden kreeg ik verschillende diagnoses, zoals lactose-intolerantie en glutenintolerantie. Pas toen ik bij de huisarts vertelde dat ik ook niet tegen kolen, bonen, peulvruchten en rauwkost kon, vermoedde zij pds. Ik volgde het FODMAP-dieet maar daar kwam geen resultaat uit, integendeel: toen bleek dat ik op zich geen problemen heb met lactose en met gluten, maar dat ik op alles kon reageren.

Op aanraden van de huisarts begon ik enkele maanden geleden met een relatief nieuw medicijn: Simalviane. En het heeft ondertussen meestal effect. Ik heb op het werk bijna geen diarree-aanvallen meer, mijn winderigheid is beter en vooral: de buikpijn is weg. Ik voel nog krampen hoor, maar ze doen gewoon geen pijn meer. Nu heb ik enkel nog last wanneer ik sterke koffie drink of heel vet eet, wat ik ondertussen vermijd.

Ik had al veel geprobeerd, van diëten tot probiotica tot meditatie , maar die Simalviane helpt me écht. Ik zou iedereen aanraden om het eens te vragen aan de huisarts; na 2 maanden weet je of het werkt (het moet wat opbouwen). Het zal niet voor iedereen goed zijn, maar het is misschien voor jou wel het proberen waard.

Kattie
08-05-2022

9
7
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Nam er zelf 1 want heb hetzelfde en een enorm opgeblazen buik maar werd er duizelig van en kreeg hoofdpijn

Sara
16-06-2022
Reactie:
Hoi,

Hoe is het inmiddels met je klachten en hoeveel nam of neem je er per dag?
En had je last van bijwerkingen?
Groetjes Sara

Sara
23-06-2022
Reactie:
Ik neem het nu 2 weken en het werkt goed op het “samentrekken” van mijn middenrif, darmen.
Ik vermoed dat mijn nieuwe hevige constante lage buikpijn van deze medicatie komt. De huisarts raadde mij aan even te stoppen met nemen.

Nicole
05-08-2022
Reactie:
Nog pijn?

Diana
15-09-2022
Reactie:
Is dit medicijn effectief, komt de pijn terug na het stoppen?

Diana
15-09-2022
Reactie:
Ik heb het 10 dagen gebruikt, maar daarna bleef mijn pijn ha, het lost het probleem niet op

Diana
15-09-2022
Reactie:
Ik was al 3 jaar op de sukkel met mijn darmen en enorme stekende pijn in mijn darmen, een oorzaak heb ik nooit vernomen, als medicatie kreeg ik spasmomen voor geschreven, heb er nooit echt een effect van gehad.

Na een tijdje begon mijn werkgever op te merken dat ik niet meer functioneerde als vroeger en in de bouw valt dat nogal snel op.

1maand terug ben ik naar mijn arts gegaan dat het niet meer verder kon zo en er iets moest gebeuren, de zin in het leven was totaal weg bij me.

Ik ben nu 1 maand bezig met simalviane en na 2 weken begon ik te merken dat mijn ontlasting aan het veranderen was, nu 1 maand verder hebben mijn darmen in tijden niet zo goed gevoeld en kan ik zelf terug volkorenbrood eten wat anders niet meer kon.

Bruce
29-11-2022

Jouw reactie:



Verhaal 50 - Vooral 's nachts is het erg

Ik heb sinds een jaar of 10 PDS. Niet erg onderzocht maar aan de hand van de klachten werd het al snel PDS. nU zit ik in een stressvolle periode en heb ik het erger dan ooit. Heel veel boeren, opgeblazen, eten lijkt te blijven "steken".
Vooral 'snachts is het erg en dat kost me veel nachtrust, wat ook niet bevorderlijk is., Huisarts kan niks doen. Ondanks mijn verzoek voor een verder onderzoek gebeurt dit niet. Helpt toch niks, zegt mijn huisarts. Hij is echt wel goed en secuur. Maar ondertussen is mijn leven niet echt aangenaam. Ik las iets over een osteopaat. Ik zal eens kijken of er hier in de buurt eentje is. Maar ik heb al heel veel therapien geprobeerd, die niets hebben uitgehaald.

eva J
> 2 jaar geleden

8
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Zoek eens via Google en website van SOHF naar SIBO, en evt het SIBO bi-phasic dieet.

C
15-11-2021
Reactie:
Heel herkenbaar. Wat bij hielp is valdisper. Daardoor sliep ik beter door en dieper. Hierdoor kwamen mijn darmen tot rust. Verder volg ik het Fodmap dieet. Dat geeft ook inzicht in buikpijn triggers. En check eens op een blaasontsteking of UWI. Dat geeft vaak snachts en smorgens pijn.

Annemarie
01-01-2022
Reactie:
Ik heb veel uitgezocht, heb nu een ideaal middel,
Preflatine-ok, te bestellen bij Farmaline apotheek,
het heeft te maken met het slecht verteren van koolhydraten
(tarwebrood en bepaalde groente en ftuit) weinig suiker eten
en geen drop, dit enzym helpt bij die vertering,
geen krampen meer en gas 'savonds, rustige darmen!
succes

Tanja
26-01-2022
Reactie:
Als je graag onderzoek wilt laten doen kan dat (tegen betaling) via prescan Duitsland in verschillende Duitse klinieken. Top! Goed geregeld, snel en pijnloos door roesje.

Petra
18-05-2022
Reactie:
Laat je testen op sibo als je deze l
Klachten nog zou hebben

Anoniem
23-09-2022

Jouw reactie:



Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Verhaal 51 - Gestopt met roken, klachten erger

Ik heb al jaren buikpijn bij bepaalde voeding en er was altijd gedacht dat mijn maag bepaalde dingen niet kon hebben. Nu sinds ik ben gestopt met roken zijn mijn klachten erger geworden en komen ze in fases met wisselende ontlasting, opgezette buik, winderigheid en pijn in mijn rug en net onder mijn ribben. Ook onderzoeken laten doen maar was niks gevonden, zou dit pds kunnen zijn?


Samantha
> 2 jaar geleden

8
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Verhaal 52 - Heeft iemand ervaring met dit specifieke verschijnsel?

Na verwijdering van de galblaas (wellicht ten onrechte achteraf) en diverse onderzoeken bij de MDL poli als gevolg van chronische pijn aan de onderkant van het rechterdeel van de ribbenkast (waar ongeveer de lever ligt) is men tot de diagnose "NARCOTIC BOWEL SYNDROM" gekomen vanwege chronisch gebruik van opioïde pijnstillers. Als ik op de Engelse Wikipedia de Nederlandse vertaling zoek kom ik uit bij 'PRIKKELBAAR DARMSYNDROOM" maar volgens mij is dat niet hetzelfde De laatste MDL-arts adviseerde me 10mg amitriptyline p.d. of contact zoeken met een hypnotherapeut. Heeft iemand (hulpvrager/hulpverlener) ervaring met dit specifieke verschijnsel. Benieuwd naar reacties.

Hennie
> 2 jaar geleden

7
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Heb je niet 'toevallig' endometriose? Dit wordt vaak verward met pds. Zelf heb ik het allebei. Door de endometriose kan ik pijn aan organen hebben. Sterkte.

D.
11-02-2021

Jouw reactie:



Verhaal 53 - Als er maar een wc in de buurt is

ik heb een prikkelbare darm
heel veel last van diare duikpijn en waterige ontllasting
soms ben ik bang om ergens naar toe te gaan
als er maar een wc in de buurt is


mieke
19-12-2020

7
7
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik ken het, heb juist hetzelfde maar word niet begrepen ook ni bij dokters....

Marina
19-02-2021
Reactie:
Ik heb ook,na darmonderzoek,ontlasting en bloedonderzoeken, in december te horen gekregen dat ik pds heb.het sloop er langzaam in afgelopen jaren.altyd diarree en als ik ook maar iets voel moet ik meteen naar de wc.ik durf geen winkel meer in en op school toen ik op mijn zoontje wachtte,heb ik t allemaal laten lopen.
Arts zei dat ik metamucil moest blijven nemen en tegen de pijn wel pepermuntoliecapsules.maar tot nu toe helpt niks en word het alleen maar erger.ik werk in de thuiszorg en moet bij elke client wel naar de wc.
T zweet breekt me soms uit op momenten dat er geen wc in de buurt is.

Mandy
12-03-2021
Reactie:
ik herken het helemaal
ik heb het bijna een jaar
heel vaak diare en soms bang om ergens naar toe te gaan
wat kunnen we er aan doen???

riekske
16-04-2021
Reactie:
Fodmap dieet?

Fred
23-04-2021
Reactie:
ik heb het nu bijna een jaar
heel veel last van diaree
vaak nog geen half uur naar mijn warm eten
moet moet ik rennen naar de wc
ik ben vaak bang om te gaan fietse n of naar een winkel te gaan
het beperkt je leven heel erg

riekske
24-04-2021
Reactie:
Probeer is acupunctuur misschien heeft u daar baat bij mvg rene

Anoniem
09-06-2021
Reactie:
Ik herken het. Ben op mn 12e er mee gediagnosticeerd. Ben nu 23, kan er iets beter mee omgaan maar heb nog altijd de stress of ergens wel een wc is als het mis gaat. Heb een intake afspraak staan bij een diëtist in de hoop dat die mij verder kan helpen.

Ideetje
21-06-2022

Jouw reactie:



Verhaal 54 - Ook moeilijk plassen

Ik heb obstipatie enwinderig en pij inde buik en moeilijkplassen

Ria
01-05-2021

7
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Verhaal 55 - Na zelfonderzoek ben ik ervan af

Al twintig jaar heb ik PDS. Na zelfonderzoek ben ik ervan af. Ik eet geen walnoten meer en wrong zetelen. De spasmen zijn verdwenen, de pijn is weg en mijn stoelgang is verbeterd. Misschien een idee voor anderen.

Mariëtte C.
06-06-2021

7
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
aha, wrong zetelen, dat is de boosdoener!

jopie
21-06-2021
Reactie:
Wrong zetelen?

Caroline
23-10-2022

Jouw reactie:



Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Verhaal 56 - Niemand kan iets vinden,maar de pijn blijft

Bij 5 specialisten geweest,longarts echo abdomen,boven en onderbuik. Urineonderzoek scans gemaakt veel bloed geprikt, gynaecoloog geweest,inwendig onderzoek gehad, toen naar de chirurg en vorige week naar de internist. Niemand kan iets vinden,maar de pijn blijft. Onder de ribben straalt t uit naar beneden,alleen aan de linkerkant,veel pijn kan geen elastiek in mijn buik verdragen. Wie constateert pds? Welke specialist?
Om moedeloos van te worden.

Carla
29-06-2021

7
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik wil hier een antwoord op geven , maar weet niet hoe er gereageerd gaat worden

h
24-08-2021

Jouw reactie:



Verhaal 57 - Sinds mijn menopauze

Het minste dat ik eet. Het doet er niet toe, hoeveel of wat ik eet. Zelfs een héél klein beetje, dan begint mijn buik te zwellen en lijk ik op iemand die moet gaan bevallen. Sinds mijn menopause is dit nog verergerd. Ik eet nauwelijks iets en ik verdik. Niet alleen in kilograms maar ook mijn "gewone" buik veranderd enorm en dit steeds direct na het eten.

Rita Van de W
04-07-2021

7
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Verhaal 58 - Bijna flauwvallen van de pijn

Ik heb de aanvallen meestal midden in de nacht.het begint met krampen en dan weet ik al weer hoe laat het is. Anderhalf op het toilet zitten is dan geen uitzondering. Misselijk, zweten. Soms zelfs overgeven. Bij een extreme aanval moet ik mijn man roepen omvat ik bang ben dat ik flauwval.
Wie herkent dit ook?

Anoniem
10-08-2021

7
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Helaas herken ik mezelf precies in jou verhaal. De Volgende dag voel ik me dan als of er een trein over me heen gereden is.

Maureen
09-03-2022
Reactie:
Beide verhalen herkenbaar, helaas. Ik merk dat ademhaling erg belangrijk is tijdens zo'n aanval. Verschillende oefeningen gedaan en het helpt mij wel tijdens een aanval. Neemt niet weg dat het evengoed slopend en pijnlijk is. Ook een warme douche helpt mij ontspannen voor, na en soms tussendoor een pijnaanval. Succes lotgenoten

Ralph
27-06-2022
Reactie:
jazeker dit herken ik heel goed..als ik zo,n aanval heb heb ik dit ook ....het komt er dan als ik echt pech heb can onder en boven tegelijk uit ....heel erg missrlijk ik zweet enorm en de krampen in mijn buik zijn vreselijk

bianca b.v.b
22-08-2022
Reactie:
Heel herkenbaar, dit zeker 12 jaar gehad bij regelmaat en ook pds als uitslag gekregen. nu bij erfelijkheid blijk ik na bloed en maag/dunnedarm onderzoek coeliakie te hebben, sinds enkele weken eet ik geen gluten en tot op heden geen last meer gehad,ik hoop dat het zo blijft. ik hoop dat ik iemand hiermee kan helpen, succes.

karin
02-09-2022
Reactie:
Ben ook al jaren zoekende, maar de hele heftige krampen die jij omschrijft zijn weggegaan toen ik stopte met nachtschade-groenten eten. Vooral van paprika krijg ik enorme diarree-aanvallen met ongelooflijke buikpijn. Doe nu het FODMAP-dieet om de voedingsmiddelen die de mildere klachten veroorzaken te achterhalen.

Vera
06-09-2022

Jouw reactie:



Verhaal 59 - ze begrijpen niet dat pds is

In heb sins 6 jaar pds ik heb soms erge aanvallen en een opgezwollen buik ik wordt gepest met mijn bulk niet leuk ze begrijpen niet dat pds is groetjes van heleen

Heleen
> 2 jaar geleden

6
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Of ap me wil er ook graag vanaf

(Redactie: Helaas verwijderen we i.v.m. de nieuwe privacywetgeving avg identificeerbare persoonsgegevens zoals telefoonnummers en mailadressen.)

Sean
> 2 jaar geleden

Jouw reactie:



Verhaal 60 - PDS is onvoorspelbaar

Ook heel vaak last buik darmen maag vooral opgeblazen ook vaak opstipatie! Krijg iik steeds paniekaanvallen en huilbuien. Heb het ook vaak heel erg warm en opvliegers. Loop nu alweer 3 dagen te tobben met dikke buik en maag
Heb wel veel stress pas mijn baan kwijt door de Corona-crisis. Maar de pds is zo onvoorspelbaar soms dagen of weken geen last. Ben er helemaal hopeloos van

Heleen
> 2 jaar geleden

6
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoe waar kunnen we chatten

Heleen
> 2 jaar geleden
Reactie:
Hoi Sean ik weet niet hoe ik in contact kan komen

Heleen
> 2 jaar geleden
Reactie:
Wat erg naar om te lezen ,ik herken mezelf hierin.
Gelukkig heb ik door het te accepteren,geen huilbuien meer ,soms wel angst paniek maar dan heb ik ook ook 2 bakjes koffie teveel op .
Of teveel stress of teveel gedaan op een dag.
Elke dag een grapefruit op nuchtere maag hielp mij tegen obstipatie.
En veel groenten op een dag geen brood ,3 x30 min bewegen op een dag bijvoorbeeld.

Anoushka
08-02-2021
Reactie:
Wat vervelend! Ik heb nog wel wat tips. Volkoren brood, of crackers. Zo veel mogelijk dingen volkoren eten eigenlijk, zodat je voldoende vezels binnen krijgt. Zorg voor beperkte inname van suikers, deze zorgen voor gassen, hetzelfde geldt voor koolsoorten, ui/prei, bonen, peulvruchten en sterk gekruid eten. Ook iets dat mij hielp met het opgeblazen gevoel, ik drink geen koolzuurhoudende dranken meer.
Wat anoushka zei klopt ook, veel groente en fruit, voor mij helpt yoghurt ook, vanwege de bacteriën die hier in zitten.

Ik zou toch eens naar de huisarts gaan, deze kan je ook medicijnen voorschrijven voor als het echt te vast zit. Ik heb macrogol gekregen, een laxeermiddel op basis van vezels en deze irriteert de darmen dus niet.

En ik las dat je veel last hebt van stress, misschien hier ook wat oefeningen voor zoeken? Stress slaat namelijk enorm op je darmen.


Hopelijk heb je hier wat aan!

Kyara
18-01-2022
Reactie:
Ik heb sinds een jaar het enzym alpha-galactosidase besteld
bij Farmaline (een belgische apotheek) en dat is geweldig
voor de vertering! het is een kooldydraten probleem en suiker.
Geen tarwebrood maar SPELT en 1 capsule 'smiddags per dag,
rustige darmen en geen gas meer!
succes en sterkte (veel water drinken)

tanja
26-01-2022

Jouw reactie:



Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Verhaal 61 - Ik kan zo niet verder

4 jaar gelden een maag darm infectie opgelopen dacht buikgriep in een keer waterdiarree daarna misselijk geen eetlust meer misselijkheid zeer zwaar allerlei onderzoeken gehad mijn moeder hetzelfde nu nog bij haar vonden ze na 2 jaar de giardia parasiet bij mij is dit niet aangetoond vertraagde maagontlediging en PDS aan overgehouden zeer angstig erbij geworden kan zo niet verder

Liz
> 2 jaar geleden

6
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Misschien kun je hulp zoeken of emdr doen voor je angsten

Rene
12-11-2021

Jouw reactie:



Verhaal 62 - Oranjeachtige slijm bij de ontlasting, normaal?

Hebben jullie ook weleens oranjeachtige slijm op jullie ontlastinging. Of hoort slijm altijd wit te zijn?

Laura
03-01-2021

6
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Dit heb ik ook!

XxA
04-08-2021

Jouw reactie:



Verhaal 63 - De huisarts zei gelijk spastische darm

Aantal jaar geleden kreeg ik aan het einde van de middag/ 's avonds ineens last van buikpijn, opgeblazen gevoel en krampen. Ik ben toen naar de huisarts geweest en die zei gelijk spastische darm en hier heb je een foldertje. Daar liet ik het niet bij zitten en ben toen naar een orthomoleculaire diëtiste geweest. Daarna heb ik mijn voeding aangepast en de juiste supplementen gaan innemen. Gelukkig ging het na een tijdje weer beter. Ik ben ook erg gevoelig voor stress en heb last van angstaanvallen, deze combinatie maakt je erg onzeker over je lichaam. Ik voel me al een paar jaar niet lekker in mijn vel, altijd bang dat de klachten terug komen. En ja hoor, sinds 3 maanden heb ik elke dag buikpijn. Na een aantal onderzoeken door de huisarts, ben ik naar de mdl arts gestuurd. Deze zei gelijk al PDS, hier heb je een website en kijk maar wat er bij jou past. Ik heb al een aantal opties geprobeerd, maar niks blijkt nog te helpen. Ik ben nu met hypnotherapie begonnen. Ik ben erg bezorgd en de huisarts zegt dat ik in een visuele cirkel zit. Hoe kom ik hier uit? Ik hoop dat ik snel een manier vind om weer wat meer rust te krijgen in mijn leven.

Leonie
13-04-2021

6
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Verhaal 64 - Eigenlijk altijd obstipatie

Ik kreeg 4 jaar geleden, stempel pds. Eigenlijk altijd obstipatie. Paar dagen niet naar het toilet kunnen is voor mij normaal. Darm onderzoek gehad 4 jaar geleden. Niks bijzonders uitgekomen. Ik heb wel een gevoelige maag en snel last van maagzuur. Ook hier ben ik aan gewend geraakt. Begin dit jaar kreeg ik last van harde opgezette buik. Mijn ontlasting was ook anders dan normaal. Soort van vettig ipv keutels. En veel slijm bij mijn ontlasting van wit tot oranje achtige slijm. Ook paar keer slijmerige bloed. Ontlasting laten onderzoeken, bloed geprikt. Er kwam niks uit. Ik kreeg maagbeschermers om te slikken. Ik heb geen pijn in mijn buik. Harde opgezette buik komt en gaat. En dat heb ik eerder niet gehad ook geen slijm. Ik ben nu 6 maanden verder. Nog steeds oranje slijm in mijn ontlasting. Binnenkort heb ik weer een darm onderzoek. Ik kijk daar erg tegen op omdat ik bang ben dat er iets ernstig aan de hand is. Als ik op Google zoek naar mijn klachten, dan komen de ergste dingen voorbij.

Wie herkent zich hierin, slijm op of in je ontlasting?
Misschien stelt het me dan meer gerust dat ik niet de enige ben die hier last van heeft.

Groet, Christie

Christie
22-06-2021

6
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik heb dit precies ook. Ik ben 18 en mijn dokter zegt ook dat dit pds is

Sarr
13-04-2022

Jouw reactie:



Verhaal 65 - Ben geopereerd aan galblaas verwijderd

Beste mensen
Ben geopereerd aan galblaas verwijderd
Sindsdien alleen maar problemen met darmen opgezette buik tot middenrif benauwd misselijk,
Bij de dokter geweest en die zegt PDS.
Herken iemand zich hier in.

Gr

Wilma
05-06-2022

6
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ja ook galblaas verwijderd en sindsdien is de ellende begonnen artsen zijn er nu wel achter dat dit er wel degelijk mee te maken kan hebben oppassen met vet eten en er werd gezegd lever kan dit niet allemaal verwerken gal vloeistof irriteert de dunnedarm enz weet het ook niet meer medicatie voor gehad questran helpt ook niet

Anoniem
18-08-2022
Reactie:
Ik heb idd ook mijn galblaas laten verwijderen door galstenen. Sindsdien zo enorm veel last van mn darmen, kan hoogstens 3 keer per week naar de wc gaan en laatst ben ik 4 keer flauwgevallen in een kwartier tijd toen ik ineens diarree had. Naar de huisarts geweest en moet nu een echo laten maken, ik denk zelf dat ik op 1 of andere manier gewoon PDS heb ontwikkeld maar ik weet niet of dat überhaupt kan door een galblaasverwijdering? Ben die pijn zo beu, die koliekaanvallen van mn stenen waren al verschrikkelijk.

Ridderes
20-10-2022

Jouw reactie:



Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Verhaal 66 - Hoe komen jullie rond?

Ik blijk vanaf 2013 al gediagnostiseerd te zijn maar kon het jarenlang niet accepteren. Het enige waar ik me nu ook zorgen overmaak is dat ik elke dag pijn heb en niet kan werken. Hoe doen jullie het met geld? Ik zit nu in de ziekte wet maar die is zo laag dat ik er niet van rond kan komen en die stress daarvan maakt t dat het echt doorzet die pijn bij mij (ik ga uiteindelijk dagenlang overgeven en constipantie etc etc) heeft iemand tips?

Anoniem
> 2 jaar geleden

5
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Beste anoniem,

Ja herkenbaar! Ik kon het ook heel lang niet accepteren, maa heb het nu wel gedaan. Bij mij werkt het fodmaps dieet erg goed. Veel minder klachten! Maar helaas miet altijd, want ik zit nu met diarree op de wc! Hoe het kan, geen idee!
Mnt rondkomen: ik zat eerst in de Wia, maar nu niet meer. Toen deze stopte heb ik bijstand aangevraagd. Ik vond het niet leuk om in de bijstand te zitten, maar het is wel een fijn vangnet. Ook had ik eerst een aanvulling vanuit de bijstand, omdat ik niet genoeg verdiende. Jij mag ook bijstand aanvragen!
Ik ben nu vrijgesteld van solliciteren, omdat ik veel ziek ben. Ik hoop wel in de toekomst weer te gaan werken. De bijstand is voor mij nét genoeg.
Veel succes!
Dre

Dre
> 2 jaar geleden
Reactie:
Uwv bellen

Anoniem
12-11-2021

Jouw reactie:



Verhaal 67 - Ben langzaam ten einde raad

Beste Lotgenoten,

Op dit moment loop ik anderhalfjaar met pds en ben ik langzaam ten einde raad. Ik weet niet meer wat ik kan eten.

In principe werkt het voor mij zo dat wanneer ik iets langer dan een aantal dagen eet, het 'verkeerd' valt. Laat mij dit uitleggen:
In de ochtend en in de middag maakt het niet uit wat ik eet. Of het nou spek met ei is, een rijstwafel, een stuk fruit, elke vorm van brood, een (vettig) bifi worstje, een handje noten, een croissaintje, etc, etc, het valt slecht en ik ga weer opzoek naar iets anders, een ander product wat mijn maag nog niet herkent (sinds pds) om vervolgens weer af te stoten.
Mijn maag reageert slecht op suikers en vettig eten.

Wat betekent het voor mij als iets 'slecht' valt:
Concentratieverlies, irritatie/frustratie, (extreme) vermoeidheid, een down gevoel(afwezig).
Ik heb geen tot nauwelijks last van krampen en vergelijkbare klachten die je geregeld terug ziet komen bij mede lotgenoten.

Er is een degelijk verschil wanneer ik in de ochtend/middag iets eet en wanneer ik mijn avondeten eet.
Bijvoorbeeld:
Mijn maag verteert vettig eten erg moeizaam overdag(bifiwortstje, bakje tonijn, saucijzenbroodje),
Terwijl als ik als avondeten frieten met snacks eet er weinig tot niks aan de hand is.

Nog een voorbeeld om een beeld te schetsen.
Ik eet sinds begin pds elke ochtend een bakje yoghurt met blauwebessen en glutenvrije haver. Dit ging prima tot ik enige tijd terug niet wist wat ik als lunch moest gaan eten dus besloot ik nog een bakje yoghurt te eten. Deze viel slecht en sindsdien voel ik mij elke ochtend niet heel top als ik het eet.
Hoe kan dit, ik eet iets al anderhalfjaar zonder problemen. Ik eet het tweemal op een dag op verschillende tijdstippen en bam, het valt niet goed.

Probiotica heb ik een maand of 5-6 gebruikt. Dit haalde de klachten niet weg maar zorgde wel dat de gevoelens dit ik kreeg van de reacties van de maag op eten/drinken wat minder lang aanhielden. Op het eind viel de probiotica slecht dus ben ik ermee gestopt.
Peoples,
Dit is mijn verhaal.
Heeft iemand iets vergelijkbaars meegemaakt die weet hoe ik hier uit kan komen?
Ik ben einde raad.

Peter
31-01-2021

5
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi Peter,
Zou het te maken kunnen hebben met een bepaalde drempelwaarde van een verkeerde stof in je eten?
Ik herken wel veel van wat je zegt.
"Het valt verkeerd", om gek van te worden. Dan denk je dat je iets gezonds eet, of inderdaad iets eet wat je al eerder wel goed kon verdragen, maar dan krijg je toch last.
Een voedselintoleratie dus die je PDS verergert.
Soms kan ik prima een maiscraeker eten en de keer daarna krijg ik een halve anafylactische shock ervan.
Ik ben er ook nog niet achter wat nu goed of fout is, maar ie uitspraak "het valt verkeerd" is me wel erg herkenbaar....

Elisa
25-05-2021
Reactie:
Probeer eens Alflorex


Anoniem
06-12-2021
Reactie:
Ik ben gestopt met vlees eten, puur door wanhoop. Dat heeft mij van veel klachten af geholpen.

Miranda
30-03-2022
Reactie:
Heel herkenbaar Peter.

Peter
18-09-2022

Jouw reactie:



Verhaal 68 - Ik zit eigenlijk met de volgende vragen:

Ik ben een man, 37 jaar oud en heb al ruim 20 jaar last van PDS. Oorspronkelijk vooral buikpijn in combinatie met obstipatie en diarree, vooral bij stresssituaties en bepaalde etenswaren.

Echter, sinds enkele jaren zijn hier klachten bij gekomen. Waar ik het meeste last van heb is dat ik ’s nachts het gevoel heb dat mijn lichaam zichzelf langzaam vergiftigd, de buikpijn en misselijkheid neemt gedurende de nacht toe. Daarbij heb ik veel spierspanningen door mijn hele lijf. Pas als ik ’s ochtends rond 6 uur naar de wc ben geweest (eerder lukt niet) gaat dit gevoel weg.

Omdat ik daardoor ’s nachts vaak uren wakker lig, wordt het voor mij steeds moeilijker om goed te functioneren in de maatschappij (fulltime baan en zorg voor kleine kinderen) en val ik regelmatig overdag achter de computer in slaap. Daar maak ik mij zorgen over en ik ben bang dat ik dit niet lang meer vol ga houden.

Ik gebruik een aantal medicijnen (macrogol tegen obstipatie, Mebeverine en probiotica) maar ik heb het idee dat dit niet echt werkt (in ieder geval niet ’s nachts). Ook ben ik overdag vaak duizelig en moet ik heel vaak plassen.

Ik zit eigenlijk met de volgende vragen:

- Herkent iemand zich in dat gevoel dat ik ’s nachts heb? Zo ja, is er iets dat bij jullie hielp hiertegen?
- Toen ik bij de dokter kwam met deze klachten zei deze de klachten lijken op PDS. Ik heb echter nooit een ‘officiële diagnose’ gehad. Ik weet dat je PDS niet bij een onderzoek kunt vaststellen, maar kan er wellicht wel dingen worden onderzocht, zodat ik zeker weet dat het niets anders kan zijn? Hoe is de diagnose bij jullie gesteld en zijn er nog andere mogelijkheden?
- Herkennen jullie het vaak moeten plassen overdag? Ik twijfel of deze klachten ook bij PDS horen, of dat dit wellicht een andere oorzaak heeft.

Fijn dat ik hier mijn gevoelens kan delen. Jullie zijn waarschijnlijk de enige die écht begrijpen hoe het voelt om met deze klachten te moeten leven. Ik wens iedereen veel sterkte toe!

JH
05-03-2021

5
6
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik herken dit, altijd s nachts of s avonds laat begint de miserie.
Ook veel plassen dan en nu komen er soms nog hartkloppingen bij, om gek te worden.
Ik vind het een afschuwelijke ziekte, dokters onderschatten hoe erg en beroerd je je voelt.

Katrien
24-04-2021
Reactie:
Ja inderdaad. Veel plassen, hartkloppingen, zweten. Ik herken het.
Ook dat het s morgens komt opzetten, bij mij tussen 05.00 en 06.00u vaak.
Ik denk zelf (maar dokters helpen je dar niet bij 😕) dat het een voedselintolerantie is.
Histamine bijvoorbeeld. Daarvan kun je iets eten tot een bepaalde drempel en als je die drempelwaarde overschrijdt dan krijg ik klachten. Vaak circa 11 tot 12u ná het eten ervan.
Omdat histamine in veel voedsel zit en je dus niet meteen ziek wordt, ben ik al 2,5 jaar opzoek naar wat me nu precies klachten geeft.
Buikpijn, misselijk en s nachts wakker schrikken van hartkloppingen.....zucht.....ik herken het 😟
Sterkte

Elisa
25-05-2021
Reactie:
Oh my god !!! Jaaaaa same. Een kussen tussen je benen helpt een beetje als je in Bed ligt en niet te laat eten maar ik heb er nog steeds last van eerlijk gezegd

Chanti
24-07-2021
Reactie:
ik heb exact de zelfde klachten, ik baad snachts in het zweet met hartkloppingen een onrustige buik en pijn maar mijn temperatuur is ook maar 34.5. Het begint bij mij ook midden in de nacht en wordt er steeds wakker van. of ik kan niet meer slapen. ook overdag veel last van buikrommelingen en een ziek gevoel . en tegen de avond zakken de klachten weg, ik heb dit elke dag al 2 jaar lang. ben er helemaal moedeloos van .

leonie
18-05-2022
Reactie:
Hé leonie. Heel herkenbaar. Bij mij helpt glutamine icm probiotica wat. Maar het is heel naar; opstarten in de ochtend is niet leuk. Heb je dan ook last van ontlasting?

Marleen
26-08-2022
Reactie:
Precies zo heb ik ook te horen gekregen dat ik PDS zou hebben! Geen verder onderzoek. En daar blijft het bij... iedere buikklacht die ik heb wordt erop geschoven zonder verder te kijken. Ik kreeg mijn diagnose toen ik 15 was, inmiddels 61! Nooit wat voor onderzoek dan ook gehad. Wel al klachten van erge obstipatie van kleins af aan en in de familie komt darmkanker voor. In loop der tijd wel ontdekt dat ik veel allergieen heb, een nieroperatie gehad, een vergrootte darm na oraal gebruik van morfine, ik heb astma, ben hypermobiel, heb psoriasis enz. Maar nooit werden mijn darmklachten onderzocht. Ook ik plas soms abnormaal veel, meestal in de ochtenden kan ik wel eens alleen in de ochtend al 7 a 8x moeten plassen. Je moet even op onderzoek uit wat bij jou het beste werkt! Ik ontbijt bijvoorbeeld nooit tot ik "uitgeplast" ben, fietsen helpt in de ochtend prima als massage voor mijn darmen dus fiets iedere dag naar mijn werk en terug, niets eten wat de darmen prikkelt dus geen bonen, uien, veel koolsoorten, paprika is heel erg bij mij! Ik had het advies van mijn ha veel drinken en veel vezels, dus at altijd ook speltbrood. Toevallig, na een vakantie op Malta waarbij ik vroeg om speltbrood konden ze dat niet en kreeg ik glutenvrij brood. Tot mijn stomme verbazing werkte dat 100x beter: geen obstipatie meer gehad! Iedere ochtend helemaal normaal naar het toilet kunnen! Wàt een opluchting! Toch wordt er niet gekeken of dit een oorzaak kan zijn... ik weet dus niet eens of ik glutenintolerant of wat dan ook ben. Glutenvrije producten zijn poepieduur en zonder diagnose krijg je dat niet deels vergoed of wordt er een dietiste bij betrokken waardoor het het tekorten kan veroorzaken. Ik eet dus ook alleen glutenvrij brood maar mijd het verder niet. Met name omdat ik ook zwaar osteoporose heb en glutenvrij daar geen goed aan doet en ik weet niet wat ik precies moet aanvullen. Betekent wel ook dat ik nog altijd regelmatig behoorlijk krampen heb en ook vaker lange slijmdraden in de ontlasting maar dan meestal in de avonduren. Maar er is nu mee te leven en ik werk dan ook nog altijd 32 uur per week. Om te voorkomen dat ik snachts wakker lig eet ik nooit iets, hoe klein ook, na het avondeten (en ook hiervan hooguit tot ik geen trek meer voel) en drink na 21 uur niks meer. Desondanks moet ik snachts nog altijd 1 a 2x plassen. Welbeschouwd eet ik alleen wat tussen 12 en 19uur als ik geen krampen heb😅. Eigenlijk ook te weinig en heb dan ook weinig bij te zetten maar kan de krampen die ik nu nog overhoud tenminste hendelen en tot ze over zijn vast ik altijd. Een hongergevoel is gewoon veel minder belastend dan krampen. Ik kom de dagen goed rond zo, maar je moet echt zoeken naar wat bij jou werkt. In loop der tijd ben ik het vertrouwen in artsen ook volkomen verloren... teveel achterlijke stunts meegemaakt.

Angelique
03-09-2022

Jouw reactie:



Verhaal 69 - Pijn bij vrijen PDS?

Ik vraag me af of ik pijn die ik ervaar bij het vrijen ook te maken heeft met pds.

Luc
03-04-2021

5
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Lieve,ik heb ook al jaren pds ben bijna 70 het is vreselijk niemand die je kan helpen het maakt mij erg onzeker.Ga deze maand naar n fodmap dieetiste omdat ik niet meer weet wat te eten. Je moet uitkijken dat je niet n n neerwaartse spiraal raakt.Ik wil zograag genieten,maak plannen in mijn hoofd en daar alleen kan ik al van genieten,het is lastig als het zover is lukt het niet zo vaak uitgeput en moe. Liefs.marly.

Marly
30-08-2021
Reactie:
Dag Luc,

Ja, het is zeker mogelijk dat de pijn die je ervaart tijdens de seks door pds komt!

Anoniem
06-12-2021

Jouw reactie:



Verhaal 70 - Ben nu 71... Jammer

Hallo.
Vroeger amper last van darmen.
Ik ben ook HSP-ER. En nu is er ook PDS geconstateerd.
Ik heb last van vermoeidheid en slap voelen
Ook van angst en paniekaanval als ik er last van heb.
Durf amper nog iets vetiigs td eten.
Durf niet meer uit eten of iets .
Ben nu 71 ...Jammer dat ik niet meer zoveel kan met deze lastige PDS

johanna
06-04-2021

5
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Heb het gevoel dat ik steeds naar toilet moet voor ontlasting en dan hoef ik niet wel die druk voelen alles onderzocht niets gevonden pure stress zweverig in het hoofd loop nu bij acupunctuur darmen en hoofd staan altijd met elkaar in verbinding heb ook dagen dat ik niet weg durf angst mvg rene

Anoniem
09-06-2021

Jouw reactie:



Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Verhaal 71 - Soort van zeurende krampen

Sinds een paar weken heb ik last van mijn onderbuik. Heb wel stress, en ook altijd wel last van rommelende darmen gehad, maar sinds paar weken soms hele dag soort van zeurende krampen, steken, rommelende darmen, opboeren, veel winden laten en brandend gevoel maag en slokdarm (komt geen maagzuur omhoog). Ook ben ik soms heel moe.
Ontlasting patroon, soms diarree, soms loze aandrang. Soms ook redelijke ontlasting, wat breiig.
Geen slijm of bloed in de ontlasting zo ver ik kan zien.

Paar keer naar HA geweest,1ste keer was het een virusinfectie en kreeg ik omeprazol voor maagzuurklachten. Hierna ging het beter, maar nu weer hetzelfde verhaal. Weer naar HA, bloedprikken en vaginale echo aanstaande vrijdag, omdat de krampen soms een beetje als menstruatie krampen voelen. HA wilde eerst echo doen, daarna verder kijken, diëtist etc. Bloeduitslag was prima, geen ontstekingswaarden, witte en rode bloedcellen prima en schildklierfunctie ook. Geen afwijkende waarden.

Begin me zorgen te maken of het niet iets ernstigs is...maak me weer veel te druk en daardoor meer last van darmklachten....ik moet eerst mezelf maar eens goed doorlichten. Herkennen jullie je hierin?

Gr, Linda

Linda
26-09-2021

5
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik herken dit allemaal precies! Ik heb echt precies hetzelfde. Het begon nu ruim 6 jaar geleden spontaan. Ineens vaak aandrang, diarree, buikpijn, breiige ontlasting en extreem rommelende darmen. Huisarts geweest, tig keer ontlasting onderzoeken gehad, MDL arts gezien, bloedtesten enz kwam allemaal niks uit. Ja het zal wel PDS zijn...
Paar jaar nadat mn darmen zo raar waren gaan doen begon mn maag. Extreem maagzuur en opboeren zo erg dat ik er keelpijn en hoestbuien en alles door kreeg. Nu zit ik ruim 4 jaar dagelijks aan de omeprazol om dat te onderdrukken. (Ik ben 34 jaar)
Sinds 9 maanden heb ik er erg zeurende pijn bij vooral rechts in mn onderbuik. Het leek een beetje zeurende menstruatiepijn. Huisarts gegaan. Uitstrijkje gedaan ,was goed gelukkig. Gynaecoloog geweest inwendige echo, ook geen bijzonderheden. Dus misschien toch weer de darmen of stress? Ik weet het ook niet meer. Via de huisarts kom ik geen steek verder. Ik vermoed namelijk dat ik voedselintoleranties heb. Ik verdraag bijna alle fruit erg slecht en ook zuivel daar worden mijn darmen helemaal wild van.
Ik heb gevraagd om een fructose intolerantie test. Deze bestond niet volgens de huisarts. (Google zegt iets anders)
Ik heb ook gezegd ik vermoed dat ik niet tegen lactose kan, maar niemand wil dit bij me testen. (Je hebt gewoon PDS )
Deze ellende beinvloed mijn hele leven én relatie. Ik ben echt wanhopig want niks of niemand lijkt me verder te kunnen helpen.
Ik zou niet weten welke voedingsmiddelen ik nog wel gewoon kan eten zonder klachten. Ik zit zelfs te denken aan glutenintolerantie (dit is getest en was negatief) maar bij alles wat ik eet staan mn darmen op de kop. Dus misschien toch een vorm van..?

L.
14-10-2021
Reactie:
Wat vervelend allemaal! Ik moet zeggen dat het nu redelijk goed gaat. Minder last van mijn buik, maagzuur klachten.

Inwendige echo gemaakt bij gyn. Baarmoeder en eierstokken gelukkig normaal, geen abnormaliteiten te zien. Afgelopen zondag zuurkool gegeten, mss niet het beste voor je darmen, maar vind het zo lekker! Normaal daarna rommelende darmen, nu nergens last van? Had wel paar dagen terug ineens vervelende venijnige steken. Periodes gaat het goed, dan weer minder helaas.

Opboeren ken ik ook, veel lucht overal om het zo te zeggen. En de krampen lijken idd op menstruatiepijn. Had ergens gelezen dat het ook echt je darmen kunnen zijn.

Voedselintolerantie zou idd best kunnen. Vooral lactose kan een boosdoener zijn. Ja, het beïnvloed je hele leven, het is heel vervelend, pijnlijk en vermoeiend....

Heb jij ook dat je soms zo moe bent, vooral wanneer het meer op gaat spelen?
Mss is het FodMap dieet een optie? Want dat je bij alles wat je eet, je darmen overstuur raken is ook verre van prettig!

Ik heb de bezoekjes aan HA en specialisten even stopgezet. Nu gaat het wat beter, dus laat het maar even zo. Anders weer even bezoek aan de HA om toch naar de MDL arts te gaan....

Suc6 met alles, hoop dat de klachten op een gegeven moment minder worden. Stress proberen te vermijden zou ook moeten helpen alleen is dat soms makkelijker gezegd dan gedaan!

Gr, Linda

Linda
05-11-2021

Jouw reactie:



Verhaal 72 - De triggers zijn frisdrank, pikant eten en vet eten

Ik ben 19 jaar en heb erg intense aanvallen. Bij mij zijn de triggers frisdrank, pikant eten en vet eten. Maar vooral stress. Als ik een stressvolle week heb gehad weet ik dat ik elk moment een aanval kan verwachten. Intense krampen waarbij ik dan zit te kreunen en soms zelfs te roepen van de pijn. Ik zweet dan enorm en val bijna flauw van de pijn. Bij de laatste aanval moest ik me op de badkamervloer neerleggen. Alle energie was weg, ik kon niks anders dan liggen. Enorm frustrerend en angstaanjagend. Iemand die tips heeft? Heb echt al vanalles geprobeerd maar geen succes. Dankje!

Anoniem
03-10-2021

5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Verhaal 73 - Is dit eerder pds of iets ernstigs?

6 maanden geleden, opeens obstipatie. Huisarts, klysma mee, en het liep weer. Maar sinds die dag nooit met dezelfde ontlasting gehad en heb diverse symptomen; brijige hap ontlasting, drijvend, soms dagen diarree, soms licht van kleur, maar meestal normaal bruin, dagelijks lichte buikpijn, darmen maken veel geluiden. Gevoelige plek linkerzij lijkt t. Ok duwt darm tegen mijn navel aan, voel ik, ook huisarts constateerde dat.

Duurt nu al zes maanden en nu al die dagen enkel diarree.

Heb wel 1,5 jr enorme stress gehad vanwege plots overlijden moeder en meteen daarna mijn pa ernstig ziek vanwege darmkanker die vorige maand is overleden (niet erfelijke variant zegt ziekenhuis). Daardoor ook ongezonder geleefd zoals weinig beweging en simpel eten.

Heb bloedtesten gehad zoals bloedarmoede, lever en pancreas en waren goed. Volgens drie huisartsen pds door stress.

Toch maak ik mij zorgen!! Is dit eerder pds of iets ernstigs. Voel me niet moe, geen bloed ontlasting.

Tips welkom. Ben 40 , man.

Dank en iedereen succes


Anoniem
25-10-2021

5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Verhaal 74 - De pijn is wel gebleven

DAG,
Ik ben een man van 65 jaar, vanaf mijn 10e levensjaar onverklaarbare pijn in in de buik. Gedurende mijn leven veel therapie en behandelingen gehad, die telkens op niets uitliepen. Besloten om een weg te vinden om daarmee om te gaan. Met als gevolg dingen vermijden, carrière op laag pitje gezet verre vakanties schrappen etc. Psychisch en lichamelijk erg zwaar) De buitenwereld zag mij aan voor een stresskip en een onzeker persoon.
Een paar jaar terug ben ik door de huisarts doorverwezen naar internist/oncoloog. Alles onderzocht, niets aan de hand. Dus wel gerustgesteld en moest me niet meer zo druk maken. Mooi!, maar pijn is wel gebleven. De pijn is nu zo hevig dat ik moeilijk kan opstaan en lopen. Pijn trekt ook naar mijn rug toe. Lijkt wel alsof de buikspieren nu ook mee gaan doen. Fysiotherapie gehad zonder resultaat. Dieet, zonder resultaat. Psychotherapie, zonder resultaat.
Weet niet wat verder te doen. Zou graag de kwaliteit van leven wat willen verbeteren en het allemaal wat dragelijker willen maken.
Wie heeft er tips voor mij en zou mij hierin kunnen helpen.
m.v.g. Herman.

Herman
04-11-2021

5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Verhaal 75 - Homeopaat? foodmap? Alternatief dieet?

Sinds 2008 al af en aan buikpijn. Toen kwam de diagnose niersteen. Op de ene scan kwam wel een niersteen naar voren, op de andere foto weer niet. Veel scans gehad, maar geen uitsluitsel. Sinds 2 jaar zijn de klachten erger geworden. 3 x een koliekaanval gehad (dacht serieus dat ik dood ging). Iedere dag buikpijn op verschillende plekken. 1x een niersteen gehad. Maar nog geen definitieve diagnose. Vorige jaar heeft internist voor het eerst spastische darm naar voren gebracht (omdat het al het andere niet is) . Naar diëtist geweest om te gaan beginnen aan fodmap dieet, en toen kwam corona. Buikpijn weg. Ik blij, want ik dacht.. Dan is het stress. Echter sinds begin november weer iederedag buikpijn, en het lijkt als of dat de opbouw is naar de koliekaanval die ik vorige week heb gehad. Nu weer hele week erg misselijk. Herkennen jullie deze klachten en heb je tips. Heeft bijv zin om naar homeopaat te gaan, hebben mensen ervaringen met fodmap (het lijkt zo een gedoe). Is er een alternatief voor het dieet?

Kim
20-12-2020

4
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik heb geen PDS, maar heb wel ervaring met het Fodmap-dieet. Ik heb een aantal jaren geleden van de ene op de andere dag heel erg buikpijn (steken) gekregen, waarbij ik me misselijk en opgeblazen voel en last heb van obstipatie. Heel vervelend dus! Door het fodmap-dieet te volgen ben ik erachter gekomen van welke 'stoffen' mijn darmen zo erg geprikkeld raken. Zo vermijd ik nu bijvoorbeeld sorbitol (natuurlijke zoetstof in bepaalde groenten en fruit, maar zit ook in kauwgom, sommige medicijnen, snoepjes en zelfs tandpasta). Ook wanneer ik toch last krijg van mijn darmen doordat ik kruidige dingen door elkaar heb gegeten of per ongeluk toch sorbitol binnen heb gekregen, helpt het om weer even te letten op de fodmaps.

Het is inderdaad wel best veel gedoe, maar er zijn steeds meer fodmap-gerechten te vinden online, er is een app (Monash University Low Fodmap Diet App) en toen ik het 5 jaar geleden volgde hadden Albert Heijn en de Action (ja, echt) al best veel producten die binnen het dieet passen. Ik kreeg toen lijsten en een informatieboekje van de diëtiste, waarmee ik zelf aan de slag kon. Hopelijk heb je hier iets aan.

Larissa
03-02-2021

Jouw reactie:



Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Verhaal 76 - De pijn was echt heel vervelend

Na een kleine voedselvergiftiging kreeg ik last van mijn darmen. De pijn was echt heel vervelend. Na een paar weken besloten ik naar de arts te gaan die mij doorverwees naar het ziekenhuis. Ik kreeg te horen dat ik pds had en dat het onzeker is hoe het verloop zou zijn. Wat een domper vond ik dat.
Ik voelde me overigens naast mijn zere onderbuik ook heel moe en somber.
Ik merkte dat als mijn buik onrustiger was mijn hoofd en humeur meebewogen.
Ik was 19 op moment van dit gebeuren en ik was altijd kerngezond geweest. De acceptatie dat mijn darmen nu zo werkten was zo lastig.

Tot mijn verbazing heb ik nu een jaar later bijna geen last meer van mijn darmen. Het is niet helemaal over en bij vlagen komt de buikpijn terug. Maar de pds in de mate die er in het begin was is wonder boven wonder verdwenen.

Ik ben veel stress gaan managen. Ik ben van studie veranderd en zit nu veel beter op mijn plek. Ik merk dat mijn buik onrustiger wordt bij stress, alsof mijn buik mij wil waarschuwen. Daarnaast ben ik aan YOGA gaan doen. En ik probeer mijn buik niet meer af te kraken. Mijn buik wil mij ook beschermen.

Wat voor mij enorm leek te helpen is het eten van spelt ipv tarwe. Vooral een jaar geleden toen mijn darmen zeer deden hielp dit (na een paar weken). Ik verving al mijn tarwe door speltbrood (lichte vorm) en speltcrackers. Na een tijdje ging ik weer tarwe eten. Mijn darmen vonden dit prima want de pijn nam af.
Nu wissel ik per maand ongeveer af. De ene maand spelt en dan een maandje tarwe.


Chris
20-02-2021

4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Verhaal 77 - Is dit PDS

Beste allemaal,

Sinds 1,5 jaar heb ik klachten vooral in mijn maagstreek links boven in de buik. Het gevoel is soms helemaal weg en kan zomaar weer opduiken. De gevoelens die ik krijg bij zo’n “aanval” zijn, opgeblazen buik, pijn in de gehele buik als je al zachtjes drukt of niet drukt en wat ik nog wel het meest vervelend vind is dat ik een benauwd gevoel krijg. Als ik dat gevoel krijg check ik steeds mijn hartslag want die verhoogd, waardoor ik een nog angstiger gevoel krijg dat ik eventueel flauw zou kunnen vallen. Gelukkig ben ik nog nooit flauw gevallen.
Ik heb al het een en ander geprobeerd. Vezels zakjes, magnesium pillen van de huisarts, iberogast, acupunctuur , osteopaat, maar eigenlijk werkt het allemaal niet.
Mijn klachten houden vaak enkele dagen aan waarna het weer even weg is er daarna weer terug komt. Zijn dit bekende klachten van PDS voor jullie?
Ik heb een aantal keer een MDL arts gezien voor dit probleem. Uit bloedtesten kon hij niks afwijkends vinden en kreeg ik van hem de stempel PDS.

Fijne avond!

Anoniem
28-02-2021

4
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Helemaal herkenbaar; pijnlijke drukpunten op steeds andere plekken in de buik en die benauwdheid, akelig. Maar uiteindelijk kan het allemaal geen kwaad. Concentreer je daarop als je je minder prettig voelt. Dat werkt bij mij. Hoewel ook bij mij soms de paniek het toch overneemt

Dirk
04-11-2021

Jouw reactie:



Verhaal 78 - De afgelopen 4 jaar waren het ergste

Ik ben nu 21 en heb al last vanaf mijn 13e. De afgelopen 4 jaar waren het ergst. Ik heb dagelijks pijn dan weer maagzuur voor dagen dan weer darmkrampen totnik zit te huilen. Een lange tijd ook om de maand elke keer overgeven en dan om de 10 minuten soms 8 dagen lang (ik schommel nogsteeds in gewicht) ik heb hierdoor ook een paniekstoornis ontwikkelt. Ik heb niet echt een mooi leven gehad met veel pijn en traumas en dat maakt dat ik overgestrest ben en ook in een ergere spiraal zit met mijn pds. Ik heb de afgelopen tijd echt helemaal nergens zin meer in want met alles moet ik rekening houden en ik durf erdoor niet meer naar buiten. Ik zit sinds kort in de wajong en die meneer (goedbedoeld hoor hij had er geen kwaad in) zei dat ik in feite toch eigelijk gehandicapt ben omdat ik een aandoening heb waardoor ik nu niks kan. Ik kan niet werken niet scholen (probeer al jaren een baantje vast te houden maar dat gaat niet en ook met school heb ik meerdere keren gefaald door afwezigheid met ziekte) het maakt me uitzichtloos. Ik heb er ook echt gewoon geen plezier meer door. Mijn vriend is het enigste lichtpuntje (mijn fam zie ik niet door mijn jeugd en dingen) hij geeft me hoop maar ik baal dat ik hem geen normaal leven samen kan bieden ondanks dat hij me altijd zou steunen zou ik willen dat ik hem soms beter steun. Het is zo oneerlijk allemaal. Socaail heb ik ook niks want ik durf niks meer.. zijn er mensen die ook in een spiraal zitten en ook zo erg hiermee zitten? Ik weet niemand om dit mee te delen (gelukkig) zijn mijn vrienden verder grotendeels gezond

Anon
29-04-2021

4
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi ik herken de vreselijke buikpijn en ik vind het ook lastig want ben soms 2 uur bezig met naar de wc gaan en niet echt diarree ofzo maar krampen dan, het is ook lastig, probeer boj goede dagen gewoon te gaan ergens bij je in de buurt ofzo.
Ik herken het wel dit

Rene
14-07-2021

Jouw reactie:



Verhaal 79 - Dat voelde naar want ik was altijd kerngezond

Op mijn 19de kreeg ik ineens veel last van mijn darmen. Buikpijn, obtipatie en misselijkheid. Dokter vertelde dat ik (milde) pds had. Dat voelde naar want ik was altijd kerngezond.
Na probiotica en vezels werd het iets beter maar ik had nog steeds onrustige darmen. Op een gegeven moment ben ik meer op mijn voeding en stressysteem gaan focussen. Mijn darmen worden rusteloos als ik stress heb. Op momenten van stress probeer ik nu eerder op de rem te trappen, lekker in bad gaan, buik masseren, yoga oefeningen etc. Daarnaast eet ik een stuk minder tarwe en meer spelt, en dat helpt! ;) elke dag neem ik overigens een handjevol blauwe bessen, lekker en veel vezels.
En zo nu en dan een flesje Yakult of yoghurt met probiotica.
Ik voel mij na een jaar echt een stuk beter! En ik kan ook weer beter tegen vet enzo

Kirsten
06-05-2021

4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Verhaal 80 - Slecht zorgsysteem

Hoi,

ik wil mijn verhaal delen ook als statement hoe slecht ons zorgsysteem in elkaar zit...
Ik heb jaren en jaren last van pds, werd elke ochtend rond 0500 wakker met erge buikpijn die pas rond 0900 langzaam minder werd (oa door toiletgang).
Mijn pds is ooit plotseling ontstaan na een buikgriep, iets met eten opgelopen vermoed ik... Daarna kreeg ik ook vele andere klachten: verschillende slijm ontstekingen, wondjes die niet wilde genezen (schaafwond duurde maanden om te genezen), zenuw issues (klapvoet), en ik heb 6 maanden lang inspanningsintollerantie gehad van mijn corona (elke na sporten lag ik 3 dagen plat op bed).
vele specialisten gezien, oa inwendig onderzoek, en dus ook specialisten voor mijn andere klachten. Elke keer heb ik aangegeven dat ik aan alles voel dat de dingen relatie met elkaar hebben maar ik werd niet gehoord of bijna uitgelachen door een specialist. Heb door alle frustratie ook 4 huisartsen gehad omdat ik niet serieus genomen werd, en als klager werd gezien, bij 1 huisarts kreeg ik de stempel “depressief”. Dit terwijl heel mijn omgeving zegt dat ik de meest positief persoon ben die ze kennen en ik was voor mijn pds en andere klachten nog nooit naar een huisarts geweest.
Ik leef verder ook super gezond (vegetarisch, altijd bio verse groente en fruit, snoep niet etc). Een dieetist fodmap gevolgt, deed ook niks, allergieeen bleek ik ook. niet te hebben. Alles geprobeerd wat je maar aangrijkt krijgt.

Per toeval ben ik zelf op stofje glutamine uitgekomen omdat een wond maar weer niet wilde genezen, en ik me daar in ging verdiepen.

om verhaal af te ronden, sinds ik glutamine neem (poedervorm) ben ik volledig van mijn pds af, 0 klachten meer, ik heb meer energie, en heb al eens een schaafwondje gehad die nu heel snel geneesde.
Jammer dat er zoveel zorgkosten zijn gemaakt al die jaren en zoveel onnodige bezoekjes aan specialisten.

rob
23-05-2021

4
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ook ik heb al vele jaren PDS gepaard gaande met duizeligheid, wazig zien en zwaar gevoel in het hoofd. Daar word ik wel bang van. Wat ik ook probeer/doe, niets helpt.
Er zijn dagen dat het redelijk verloopt. Uit het niets is het ineens weer heel erg. Kan er geen vat op krijgen.
Heb dus ook geen oplossing helaas.

Tiny
27-08-2021

Jouw reactie:



Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Verhaal 81 - Bijna alle wc gesloten door corona.

Hoi ik heb al van af mijn 16e pds.
Nu 35 jaar oud.
Mijn buikpijn is erger geworden, ik heb krampaanvallen, dan moet je om de 5 a 10 minuten naar de wc tot ik geen inhoudt meer hebt, ben dan soms 2 a 3 uur verder.
Mijn krampen zijn zo heftig dat ik bijna neerval en ik durf ook niet te ver van huis.
Nu ben ik moeder van 2 jonge kinderen en dagje weg is der voor mij niet in, waar ik niet vrolijk van wordt.
Ben wel soms mee
Soms naar school lopen 3 min red ik niet en heb ik gelukkig een lieve vriendin.
Ook zijn bijna alle wc gesloten door corona.
Mijn vraag is hoe doen jullie dat als moeder en dagje er op uit zijn.

Rodi leven als ouder
09-07-2021

4
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ja heb ik ook .vooral aan de rechterkant

Oz
25-07-2021

Jouw reactie:



Verhaal 82 - Pijn op 1 of 2 plekken maximaal..

Hallo allemaal.. Ik zit met het volgende vaak hele erge pijn links naast me navel.. soms verplaatst het naar boven onder me middenrif waar me maag zit, word er gek van, soms niet poepen , of hele dune brij ontlasting en dan moet ik gelijk gaan, en vaak hele erge aandrang en dan komt er maar een mini keuteltje.. Iemand hier ook bekend mee met pijn op 1 of 2 plekken maximaal..

M
20-07-2021

4
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ja helemaal herkenbaar

Elianne
13-08-2021

Jouw reactie:



Verhaal 83 - Pijn rechts onder de ribben

Ik lees dat veel mensen pijn hebben aan de linkerkant.
Ik heb het rechts onder de ribben.
Wie heeft dat ook?

Gr marjan

Marjan
08-10-2021

4
8
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Wie stuurt mij een berichtje.

Marjan
11-10-2021
Reactie:
Hoi Marjan, ik heb sinds februari pijn onder mijn rechter ribben. Huisarts denkt ook pds. Ik maak mij er heel druk om. Soms een week minder last, en dan opeens weer soort stekend beurs gevoel daar. Is ook als ik naar voren buk of iets. Het is niet de hele dag. Hoe uit zich het bij jou?

Eline
25-10-2021
Reactie:
Ik heb exact hetzelfde, nu al half jaar, maakt me gek. Ben 40 ook man.

Helaas nog geen oplossing gevonden. Woensdag endoscopie, maakt me angstig😧

Gup
25-10-2021
Reactie:
Same here, ook 2,5 jaar niet kunnen werken door depressie/angststoornis, kan niet vinden waar het vandaan komt, als een van jullie antwoorden heeft gekregen, ik hoor het graag!

Wiliam
29-10-2021
Reactie:
Hoi Eline en de rest.
Het is weken goed gegaan maar nu weer last. Af en toe steekjes aan de rechterkant. Ben naar de huisarts geweest. Hij heeft me onderzocht en komt toch weer pds uit.
Maak me soms veel zorgen. Ben ook hypochonder 😥

Anoniem
07-12-2021
Reactie:
eens alflorex pds proberen ikzelf ben er heel goed mee is wel niet goedkoop

ikke
30-04-2022
Reactie:
Bij mij is die pijn meestal rechts onder, dacht eerst aan ontstoken appendix ,heb alle onderzoeken ondergaan incl coloscopie en conclusie was pds. Maar is echt pijnlijk en moeilijk om normaal te functioneren. Wandelen is niet ontspannend met die aanhoudende pijn. Alleen s'nachts heb ik geen last. Wel bij inslapen, moet aantal keer draaien van kant om pijn fel te verminderen maar daarna slaap ik zonder onderbreking. Tot s'morgens bij wakker worden. Soms wil ik dat ik blijf slapen om van die ziekte verlost te zijn!

Ann
17-07-2022
Reactie:
Mijn persoonlijke ervaring is dat overal waar de darm in een bocht ligt ik bij een pds-aanval pijnlijke steken kan ervaren.

Naomi
18-07-2022

Jouw reactie:



Verhaal 84 - PDS en pijn in mijn zij en onderrug

Ik heb al jaren last van pds. Van morgen moest ik meerdere malen naar toilet en vloog het eruit. Nadien is het net of ik nog moet en krijg dan krampen en pijn in mijn zij en onderrug. Ben dan ook altijd zo moe. Zijn er nog mensen die ook vaak in zij onderrug hebben.

Patricia
04-02-2022

4
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hier ook zo'n pijn onderrug alsof er iets met mijn nieren is zo voelt het. Vreselijk naar gevoel trekt door tot in billen.

Kim
10-04-2022

Jouw reactie:



Verhaal 85 - Ik heb veel last van darmgassen de vooral in de nacht

Hallo ,

Ik heb veel last van darmgassen en de vooral in de nacht, dit is soms zo extreem dat ik met mijn handen op mijn linker onderbuik duw en er allemaal borrel geluiden uit komen. Het grootste probleem is nog dat ik heel lastig kan winden terwijl mijn darmen vol met gas zitten. Ervaart hier iemand anders zit ook? Moeiten om te kunnen winden ?

Vincent
22-02-2022

4
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik heb alleen in de nacht klachten. Een extreem vervelende pijn onder de ribben in de bovenbuik. Als ik ga staan wordt het minder. Puur als ik lig. Als ik te laat eet of teveel/vet eet krijg ik last van een enorm opgeblazen buik. Merk dat vaak ‘s-avonds al voordat ik naar bed ga. Pijn is dan nog niet aanwezig maar ik weet dat die in de nacht gaat komen. Begint vaak rond 2-3u en duurt een aantal uren, veel gasvorming. En is dan ineens ook weg. Overdag nergens last van. Nu na 5 maanden alweer een week last.

Wendy
28-05-2022
Reactie:
Ik moet ook vaak forceren om wind te kunnen laten. Soms met hoesten lukt het goed

.Margot
10-08-2022

Jouw reactie:



Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Verhaal 86 - Geen diarree meer met psyllium vezels van now foods

Ik heb nu ongeveer 8 jaar pds! Ik heb natuurlijke vezels gevonden die heel erg helpen om weer harde ontlasting te krijgen! Het zijn psyllium vezels van het merk Now foods! Neem er 2 per dag! Voorheen deed ik 1 maar 2 is echt beter! Koop dit merk en niet van holland & barret ect. Dan worden de capsules vaak gemaakt van gelatine wat vaak niet bevorderend is als je pds hebt. Hopelijk heb je er wat aan!

Anoniem
13-06-2022

4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Verhaal 87 - Ik heb 40 Euro nodig

Goedemorgen,

Ik heb een darm onderzoek morgen.
Ik zit namelijk onder bewind en heb helaas geen geld ontvangen en kan ze helaas morgen pas weer bereiken.
Ik heb morgen vroeg het darm onderzoek.
Ik ben hier eigenlijk te trots voor.
Op aanraden van een vriendin om wat online te plaatsen
Ik heb 40 euro nodig
Of er mensen zijn die willen doneren.

Groetjes,

Ik hoor het wel .

Willem
11-09-2022

4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Verhaal 88 - Ik wil niet meer onderweg die kramp krijgen

Ik deel graag mijn ervaringen met PDS.
Mijn klachten waren: vaak naar toilet, samenstelling ontlasting varieerde van dun, smal, diarree. Snel opkomende drang om naar toilet te moeten en "paniek' als er geen toilet in de buurt is. Dus altijd toiletpapier bij me, in de auto, in de golftas, in ieder geval altijd papier in de buurt indien WC niet snel bereikbaar is. Zeer vervelend. Ik moet, als ik het huis moet verlaten, altijd het gevoel hebben dat mijn darmen "leeg" zijn. Dat geeft uiteraard stress indien je op tijd op een afspraak moet zijn.
In 2007 heb ik toevallig een darmonderzoek laten doen en resultaat was "verkeerde" poliepen. Werden verwijderd en moest toen elke 3 jaar terug voor darmonderzoek. Ik heb toen grondig mijn voeding veranderd. Ik eet geen vlees meer en weinig vis. Ook kwam naar voren, later, dat ik een fructose mal-absorptie heb. Dus goed uitkijken met bepaald fruit, groente. Nu begrijp ik waarom ik tijdens een rondje golf heel snel krampen kreeg. Het was na het eten van gedroogde vruchten, vooral rozijnen. Meestal binnen 20 minuten.
Na het 2e darmonderzoek in 2010 was alles prima en hoef ik nog maar elke 5 jaar terug te komen. In 2015 werd bij mij een melanoom verwijderd. Ik heb ik mijn bloed laten onderzoeken door een celbioloog in Hamburg. Dit was na een tip van een goede vriend. Daar kwam naar voren dat mijn darm in slechte conditie was en dat had enorme invloed op mijn immuunsysteem. Er kwam een grote lijst met levensmiddelen die ik een jaar langs moest vermijden om mijn darm weer te herstellen. De kwaadste was een schimmel genaamd Aspergillus Niger. Dit komt voor in bijv. E330, kunstmatig citroenzuur.
Ik had ook al sinds mijn prilste jeugd last van aften. En met last bedoel ik echt grote last, zeer pijnlijke en grote aften.
Nadat ik 1 jaar lang de "verboden" levensmiddelen compleet uit mijn voeding had geschrapt was a. mijn darm rustiger geworden en b. geen aften meer.
Jaarlijks heb ik nog contact met deze celbioloog, die ook vele bekende mensen onder zijn hoede heeft. Ook veel (bekende) sporters en sportclubs.
Heel veel van deze kundige man geleerd over voeding. Neem bijv. geen sinaasappel maar een mandarijn. Mandarijn is de oer-sinaasappel.

Tevens gebruik is sinds kort een nieuw voeding supplement, speciaal voor de darmflora en mijn ontlasting is normaal. Dit supplement gebruik ik als kuur dus af en toe. Bijv. Elk kwartaal 1 kuur van 1 maand. ( 2 capsules pd).
Ook neem ik al jaren kwalitatieve voeding supplementen: basis verzorging en af en toe bij bepaalde klachten een extra supplement. Bijv. van sept/mei VIT D/K en nu zeker bij Corona veel VIT C.
Ik noem opzettelijk geen merk; indien men dat zou willen weten dan kun je me een PM sturen.
Maar wat mij nu opviel tijdens deze Corona tijd en mijn vraag is aan anderen of ze dit ook zo ervaren:
Ik ben vanaf het moment dat men zoveel mogelijk thuis moet zijn ook thuis gebleven en zelden weggeweest. Dit regelmatige leven was een verademing voor mijn darmen. Geen stress want de WC was altijd binnen bereik.
Dus conclusie is dat ik een gezonde darm heb, mijn voeding (bijna alles biologisch) goed in de gaten hou, matig alcohol, niet roken, gepensioneerd (geen werkstress meer).

Maar dat ene....... de stress voordat ik het huis met "lege" darm moet verlaten. Ook komt de kramp vaak op als ik bijv. in een winkel ben en iets aan het zoeken ben.
Want ik wil niet meer onderweg die kramp krijgen, die overigens opkomt binnen enkele seconden; overal moeten kijken waar ik evt. een noodstop kan maken, is er een tankstation in de buurt, ergens snel de bosjes in. Of in het ergste geval en dat is 1x gebeurd, het niet meer in kunnen houden, op 100 meter afstand van een WC.
Kan hypnotherapie of enige andere vorm van therapie hier in helpen ?
Rob.






Rob
> 2 jaar geleden

3
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
hallo
mag ik jou vragen welk voedingssupplement je gebruikt speciaal voor de darmflora.
en wat voor voeding gebruik jij op het biologische vlak

gr akke stoker

stoker
> 2 jaar geleden
Reactie:
Hallo.. interessant verhaal! Ik ben veganistisch dus schrap al veel van die zaken sowieso, maar mijn maag darm arts zei dat er geen dieet was voor veganisten. Ik blijf dus wat id kou staan. Ik ben op dit moment ah sterven van de pijn. Ik zou mn voeding zeker willen aanpakken en die capsules proberen die jij neemt? Ik ven btw ook aaaaaltiiiiijjjjjd gestrest (voor alles) en enorm grote naften in mn mond.. soms hele wang in 1 keer beide kanten.. dus ik herken me in je verhaal.

Groetjes,
Lien

Lien B.
> 2 jaar geleden
Reactie:
Hoi Rob!

Wat heftig! Ik heb ook meer last als ik reis. Zeker als ik naar het ziekenhuis moet voor onderzoek wat veel stress geeft. Ik reis dan van wc naar wc: in de trein : een wc, op het 1e station een wc, op het tweede station een wc.
Ook weet ik tussentijds (bijv in de metro) waar de wc’s zijn.
Mij helpt het heel erg om de teis langer te maken zodat ik overal naar de wc kan, zo lang als nodig is.
Nu had ik de laatste keer ook kramp en zenuwen, maar was ik wel op tijd bij de wc’s! En dat is zoveel tijd had gaf me rust.
Hoe dat moet in een winkel weet ik niet... daar baal ik wel van dat er zo weinig openbare wc’s zijn in Nederland!
Ik kreeg wel het advies van de diëtist om hypnotherapie te volgen: het helpt erg goed bij Pds en angst. Dat zegt ook de PDSB. Helaas kan ik het niet betalen, het wordt niet volledig vergoed door de zorgverzekeraar.

Succes!

Dre
> 2 jaar geleden

Jouw reactie:



Verhaal 89 - thc olie

Zelf heb ik jaren last van PDS en Sibo echter gebruik ik sinds kort thc olie (Supreme olie) van marktplaats en ik zal je eerlijk zeggen ik eet beter en mijn ontlasting gaat ontspannen. Ik raad het iedereen echt aan die opzoek is naar een oplossing

Klachten vrij

Erik
> 2 jaar geleden

3
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoe gebruik je de THC olie? Bij het eten? Voor het eten? Bij het opstaan?

Diego
12-05-2022
Reactie:
Heb je het effectief over THC-olie, of is dit eerder de ‘legaal’ toegestane CBD-olie niet? Aangezien THC (tetrahydrocannabinol) in België en in veel andere Europese landen nog steeds illegaal is, en dit de stof is waarvan men ‘high’ wordt. zelf medicinale cannabis bevat geen of een zéér laag gehalte aan THC.
Maar ik kan idd wel bevestigen dat het gebruik van THC effectief de krampen/pijnen en of spanning wegneemt. zelf ben ik nu ook al meer dan 2 jaar PDS patiënt en ja, na het gebruiken van deze ‘illegale’ stof (in België alvast) dat krampen verdwijnen en een vanzelfgaand toilet mogelijk wordt…

Antoon
10-09-2022

Jouw reactie:



Verhaal 90 - Zo beschamend

In april kreeg ik m'n eerste aanval, zo beschamend. Ik had niets meer in de hand. Na enkele bezoeken bij de dokter volgde het verdict pds. Sindsdien levensstijl serieus aangepast, andere voeding meer bewegen, alle tips die ik online kon vinden. De periodes werden lichter en meer gespreid. Afgelopen weekend jammergenoeg weer een zware aanval, nog erger dan de eerste, deze aanval was ook in het openbaar. Stekende pijn, flauwvallen, geen controle meer over m'n lichaam en ingewanden, zweten als een rund. Zelfs op spoed beland en helemaal binnenstebuiten gekeerd.
Ze konden niets vinden dus de medicatie nu dagelijks 4x nemen. Daar kan ik mee leven.
Maar de angst en schaamte ... Ik durf niet meer buitenkomen uit angst weer een aanval te krijgen, ben momenteel zelfs blij met de lockdown zodat ik niet verplicht ben familie en vrienden te zien. M'n vriend probeert me gerust te stellen maar hij kent de pijn niet, hij kent de schaamte niet die ik voel wanneer iemand me zo zou zien.
Hoe trekken jullie je leven weer op rails na een zware aanval? Ik ben momenteel echt ten einde raad.

Melissa
> 2 jaar geleden

3
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi Melissa,

Ik herken je problemen al ben ik nog niet flauw gevallen, heb ik soms wel het gevoel dat dat zou kunnen gebeuren. Zulke enorm pijnlijke steken onder in de buik, opgeblazen gevoel, pijn in de onder rug, heel veel zweten, kort ademig. Ik heb nu ongeveer 2 jaar het labeltje PDS en via de diëtiste een fodmap dieet gevolgd, daarmee erachter gekomen tegen welke fodmaps ik niet kan. Helaas heb ik de grootste categorieën: fructanen en galactanen. Dit betekend heel goed kijken wat je wel en niet kan eten en drinken. Soms gaat het helaas mis en krijg ik milde tot erg hevige klachten. Als ik van te voren niet zeker weet of ietbiets in mijn maaltijd zit waar ik wellicht niet tegen kan neem ik een paar “fibractase” pillen, speciaal voor mijn fodmap categorieën, er zijn verschillende soorten. Voor wat betreft de schaamte: mijn vrienden en familie zijn van mijn problemen op de hoogte en begripvol maar dat neemt niet weg dat ik me dan schaam. Vooral als ze dan op mij moeten wachten voor het weg gaan of bij het tankstation. Het enige wat je kan doen is uitzitten en wachten tot het over gaat maar er gaat dan wel door je hoofd: ze zitten weer is op mij te wachten hoor, ik ben weer die “lastige factor” die het uitje ophoudt of verpest. Dit doet mij soms ook het uitje afzeggen... dan hebben ze iig geen last van mij. Maar uiteindelijk zijn we allemaal mens en moeten we allemaal wel eens naar de wc alleen hebben wij de pech dat we soms vaker en langer moet denk ik dan maar.
Hopelijk kan wat tips en herkenbaarheid uit mijn verhaal halen. Maar laat alsjeblieft niet pds je leven lijden maar leer leven met pds

Ruud
14-06-2021
Reactie:
Ja maar soms is het gewoon ook geen optie om weg te gaan, ik heb al meerdere malen gehad dat ik ergens vast zat op de wc omdat ik er niet af kon van de pijn en dan moet je maar net een wc in de buurt hebben.
Aan de ene kant is de angst ook wel reëel als je veel last hebt

Anoniem
12-11-2021

Jouw reactie:



Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Verhaal 91 - Moedeloos niet gezien buikpijn

Hey allemaal, ik heb al sinds mijn vijfde of sinds mijn hele leven al buikpijn. Ik heb al ZOVEEL geprobeerd. Ik ben naar het ziekehuis gegaan en naar een chinees voor acupunctuur. Ik heb een dieet gevolgd en ik doe nu ook nog twee dingen. Kinesiologie en het amc ziekenhuis. IK WORD ER GEWOON ZO MOE VAN. Niemand die mij erkent niemand die weet wat mijn gevoelens zijn. Ik heb overal buikpijn en heb hele erge klachten. De oplossing die weet niemand. En de oorzaak weet ook niemand. Ik heb dus al sinds mijn vijfde buikpijn en heb altijd gezegd dat het goed zou komen. En ik vocht er niet tegen. Maar nu heb ik het al 8 jaar en ben ik moedeloos en vecht ik er tegen. Ik word er gewoon helemaal GEK van.

Reacties zijn van harte welkom zie graag herkenning.



Floyd
06-03-2021

3
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ja ben bijna 20 kaar verder en leef bijna alleen maar thuis

Anoniem
12-11-2021

Jouw reactie:



Verhaal 92 - Darmen en hoofd staan met elkaar in verbinding

Ik heb last van zenuwachtige darmen diaree verstopping ,soms gaat het goed soms weken niet hen wel medicijnen gehad, ben heel erg gestrest, darmen en hoofd staan met elkaar in verbinding .

Rene
13-03-2021

3
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Klopt precies hoofd en darmen staan met elkaar in verbinding

Anoniem
09-06-2021

Jouw reactie:



Verhaal 93 - Na avondmaal komt het opzetten

Hi iedereen,

Ik heb ook pds en wil weten of jullie deze symptomen ook meemaken. Elke ochtend als ik wakker kom komt et opzetten. Na soms hevige diarree al weer beter. Maar telkens na het avondmaal komt het weer opzetten met borrelende darmen, pijn links onder, dan weer rechts, dan gaat het weer weg..
Ik gebruik nu gelsectan in kuren en verlicht de pijn en symptomen toch 50%

Olivier
22-03-2021

3
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Sinds 6 weken: een uur na ontbijt lopen naar wc: brij-achtige ontlasting. Als ik koffie heb gedronken soms half uurtje later nog eens, maar meer waterachtig. ‘s Avonds uurtje na het eten hetzelfde liedje. Als ik tijdens de dag niets eet, komt er ook niets uit. ‘s Nachts vaak rommelende darmen. Vreselijk, ik word er gek van.

Lyntje
09-09-2021

Jouw reactie:



Verhaal 94 - Na 3 sessies slaap ik s'nachts weer

Ik heb sinds 4 maanden ernstige pds klachten gerelateerd aan stress. Duurde even voordat onderzoeken en internist deze diagnose stelde maar dan kan je weer verder. Ben nu bezig met een diëtist, psycholoog (beide 1x geweest) maar ook acupunctuur. Na 3 sessies slaap ik s'nachts weer, veel minder last van winderigheid en eigenlijk bijna geen pijn meer. Er wordt geprikt op darm maar ook mentale rust. Wie weet help iemand met deze informatie.

Liza
25-04-2021

3
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Wat fijn. Wat voor pijn had jij? Ik heb zon rare pijn rechts onder ribben, en soms naast ribben. Mijn huisarts denkt pds.

Eline
25-04-2021

Jouw reactie:



Verhaal 95 - Als kind al zat ik regelmatig huilend op het toilet

Ook ik heb al mijn hele leven PDS. Als kind al zat ik regelmatig huilend op het toilet.
Bij stress slaat het altijd op mijn darmen, dus in combinatie met mijn vroegere faalangst waren afrijden, toetsweken en sollicitatiegesprekken altijd één groot feest. Soms komt het zomaar, of wordt ik er mee wakker. Ik heb er meer last van rond mijn menstruatie, dan is mijn buik extra opgezet en pijnlijk door lucht. Alsof iemand mijn buik als een luchtballon probeert op te blazen. Het is bijna jammer dat ik niet opstijg, dan had ik er nog iets aan gehad.. Maar goed, meestal wordt het toch wel getriggerd door eten. Vooral bij te veel/te vet eten en bij bepaald eten (veel satesaus, pasta, pizza, patat..) Soms is de verleiding gewoon zo groot bij lekker (uit) eten. Maar bij die ene één hap teveel is het raak. Wat volgt: ik meld mijn partner 'dat het weer zover is', ren naar het toilet, ruk knopen en rits los, neem mijn positie in op de pot, vermeld nog even aan mijn kindje dat spelen met papa nu een beter idee is en laat het gebeuren. Buikkrampen gelijk aan weeën (ja, dat weet ik sinds de bevalling), piekmomenten van pijn, verplaatsing van lucht en ontlasting in de darmen en daarna leegloop, waarbij de verschillende soorten ontlasting naar buiten komt. Van stevig naar diarree. Na 1,5 uur op het toilet ben ik zweterig, tril ik en is al mijn energie opgeslurpt. Herkenbaar?

Door de lockdown sportte ik niet meer en had ik constant obstipatie, ongeacht hoe gezond ik at of hoeveel water ik dronk. Niets hielp, geen probiotica, lepel olijfolie en zelfs geen sterke bak cafeïne (normaal mag ik dan 8x per dag naar toilet). Nu ik weer 3x per week sport, merk ik dat de obstipatie minder is. Ik kan vaker 'het pakketje op de post doen' met minder krampen. Helaas heb ik nu wel meer last van winderigheid en gerommel. Ik denk dat mijn darmen weer even moeten wennen, maar ik heb hoop dat ik weer in rustiger (wc)water terecht kom.

Het is een een vervelende aandoening en het gaat helaas niet weg. Als docent voor de klas is het soms ook een lastig probleem. Ik ben blij dat ik ook relatief normale dagen heb, maar het frustreert soms wel enorm. Zeker als ik tijdens het afnemen van examens buikpijn heb en al zwetend en billenknijpend wacht tot een collega mijn klas kan overnemen, zodat ik al snelwandelend het toilet kan bezoeken.

Laten we hopen dat de recente doorbraak van de KU Leuven ons een stapje verder brengt en er beter werkende therapieën komen, die ons kunnen helpen de klachten die horen bij PDS te verminderen. En wie weet kunnen we over een aantal jaar de pijn/schaamte/frustratie overwinnen met behulp van de wetenschap. Maar tot die tijd wens ik iedereen sterkte en hoop ik dat jullie voor jezelf een manier vinden om zo fijn mogelijk te leven met PDS.

Roos
03-06-2021

3
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Zeer herkenbaar. Zeker na saus pasta,s etc, vreselijke borrelende darmen, de ene keer heftige kolieken met leegloop, gewone ontlasting , veel lucht, dit kan 1 uur aanhouden tot ik leeg ben, om uiteindelijk met een giga opgezettebuik te eindigen. merk wel dat spanning deze kolieken trikkert. soms nergens last van . maar een vervelende aandoening waar niets aan te doen is. lijkt ook net dat mijn maag de laatste tijd minder eten verdraagt! en het gelijk afstoot via de darmen. Na de corona erger geworden.

anja
06-09-2021

Jouw reactie:



Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Verhaal 96 - Kan soms wel 3 uur bezig zijn tot ik niet meer kan

Ik heb zulke heftige krampaanvallen zondar diarree, kan soms wel 3 uur bezig zijn tot ik niet meer kan.
Maakt niet heel veel uit wat ik eet, ik kan hier niks mee, weet iemand wat

Rene
13-07-2021

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Verhaal 97 - s Nachts zo'n buikpijn dat ik er niet meer van slaap

Hallo,
Ik ben sjantal en 36 jaar oud. Ik heb zo’n 10 jaar last van mn buik darmen. Het begon ooit met krampen na het eten, maar werd in de loop der jaren steeds erger. Ondertussen heb ik voornamelijk snachts zo’n buikpijn dat ik er niet meer van slaap. Darmonderzoek gehad en al 3 jaar zakjes met vezels aan het eten. Het helpt allemaal niet. Het beïnvloedt mn leven en huwelijk. De mdl arts gooit het op pds.
Ik het overdag ergelukkig wat minder last van, wel vaak n opgezette buik, opgeblazen gevoel en misselijk. En soms erg moe( maar dit zal wel komen omdat ik slecht slaap). Ik heb al vanalles geprobeerd, slaaptabletten, eetpatroon in de gaten houden….. ik weet niet meer wat ik ermee moet…. Wordt er zo ontzettend moe van…… ben niet meer mezelf gewoon, wordt er steeds kribbiger van. Iemand nog ideeen wat te doen?
Grtjes

Sjantal
25-07-2021

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Verhaal 98 - Groenekoolsap kuur

Hallo , ik loop al jaren met buik klachten , maagklachten ,diarree , pijn bij het middenrif dit wordt veroorzaakt door een middenrifbreuk alle denkbare onderzoeken gehad en net als iedeeen hier op dit forum niks gevonden dus we noemen het sapastiche darm dankzij tips van dit forum ben ik L-Glutamine gaan gebruiken dat is zeker een aanrader daarnaast voor maagzuur gebruik ik Bijzuur helpt super en wat ik iedereen wil aanraden doe een groenekoolsap kuur wauw daar knappen onze darmen van op maar heb wel geduld doe het minimaal 2 weken 3x daags een half glas en ja tis effe door de zure appel heen bijten en accepteren dat je zeker de eerste 4 a 5 dagen extreeme scheten laat tot het gênante aan toe maar je gaat je herboren voelen succes hiermee maar dit is denk ik voor vele een goude tip ga er maar over Google gefermenteerde koolsap tegen maag klachten en ondek zelf de voordelen er van

Tris
25-08-2021

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Verhaal 99 - Prullenbak labeltje PDS

Mensen, laat je niet gek maken door de zorg.
PDS bestaat niet!
Jaren lang rond gelopen met volgens de artsen PDS.
De eerste arts wilde zelfs het stickertje al plakken alleen op basis van klachten, lekker snel afwuifelen..
Waar (darm)klachten zijn, zijn ook oorzaken!
Er zijn zoveel mogelijkheden:
- darm parasieten
- overgroei van candida in de darmen
- voedsel intoleranties (en niet alleen lactose en gluten)
- een imbalance van je darmflora.
- verstoorde maag functie

Ik zelf had dus na al die jaren vol klachten (buikpijn, darmkrampen, wisselende ontlasting, moeheid, maagzuur, geen leeg gevoel na ontlasting en het vervelendste: soms zo’n hoge nood dat ik het niet meer kon inhouden.
Ben een traject ingegaan bij een reguliere zorg instelling die hebben mijn bloed en ontlasting gecontroleerd en daar kwam candida uit en een verstoorde darmflora
Heb 6 maanden een candida dieet gehad en op ontlasting resultaat gebaseerde natuurlijke supplementen en pro en pre biotica zijn mijn klachten helemaal weg.
Ik weet in wat voor situatie jullie allemaal leven echt vreselijk! Maar laat je niet opzadelen met een prullenbak labeltje PDS want dit is gewoon onkunde en luiheid van de zorg!

Jan
11-09-2021

3
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Reguliere zorg instelling moet zijn “ een niet reguliere zorg instelling”!

Jan
11-09-2021
Reactie:
Hi Jan,
Wat fijn om te lezen dat je er voor behandeld ben. Mag ik vragen waar?
Ik loop nu ook al bijna 20 jaar af en aan met een opgeblazen buik en pijn.

El
11-08-2022
Reactie:
Wat ontzettend fijn Jan.

Ik ben ook erg benieuwd waar je bent behandeld.

Natasja
30-09-2022

Jouw reactie:



Verhaal 100 - Pijnlijk plassen bij PDS

Beste

Hebben jullie ook last van pijnlijk plassen bij PDS? bij mij is dit het voornaamste en pijnlijkste symptoom. Heb verder ook last van (lichte) buikpijn, meer boeren laten, vermoeidheid en een onregelmatige ontlasting

Anoniem
29-12-2021

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Verhaal 101 - Wachtlijst van maanden, ben radeloos

Na darmoperatie, anteriorrrsectie vreselijke pijn in buik. Iedere dsg en nacht. Chirurg zegt operatie goed en dat ik nu pds heb. Wacht op second opinion in Maastricht. Nam af en toe tramafol en temazepam. Anders niet te houden. Mag geen tramadol meer om voor behandeling in aanmerking te komen
Maar wachtlijst van maanden. Nen radeloos.

ANS
23-01-2022

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Verhaal 102 - De wanhoop nabij

Waarom schrijf ik hier iets neer? Is het voor hulp? Nee die heb ik wel opgegeven, is het voor herkenning? Niet per se, ik heb net een aantal van jullie verhalen gelezen en de herkenning was op een paar momenten bijzonder pijnlijk aanwezig. Waarom dan? Wat bereik je ermee? Eigenlijk niet zoveel en dat weet ik, alhoewel het doet soms goed om de ellende even van je af te schrijven, want ookal is je omgeving nog zo begripvol, echt begrijpen doen er maar weinig, want daarvoor moet je het toch eerst ervaren hebben denk ik. En dat is dan wat een forum met lotgenoten soms wel kan doen, dus ik hoop dat misschien, heel misschien mijn stukje dat ik hier neerschrijf jou of die ene persoon die dit leest op het moment dat hij of zij zich net zo wanhopig voelt als ik nu een beetje helpt, een beetje herkenning geeft en een beetje troost biedt doordat je nu weet; je bent niet alleen! En ik begrijp het toch zeker een beetje, je wanhoop.

Want dat is het soms, pure wanhoop! Van buiten zie je namelijk niet veel aan me. Ik loop wat ineengedoken, dat is het resultaat van tijden lang dagelijkse buikpijn, ik zie wat bleekjes, mijn huid is onrustig en mijn ogen geïrriteerd, maar ach voor vreemden zie ik er niet per se ziek uit, hooguit wat moe, niet helemaal fit, maar verder goed.
Wat je echter niet ziet is die wanhoop, de pijn, het onbegrip, het verdriet op momenten en de wetenschap, de wetenschap dat het niet ophoudt.
Die houden we verborgen, want we moeten wel anders stort je in.
Is het altijd zo erg? Nee, vaak is er mee om te gaan. Tenminste, bij mij.
Ik heb goede en slechte periodes.
De goede periodes houden in dat ik het leven positief tegemoet zie, af en toe zondig op mijn dieet, redelijk wat energie heb, maar wel met buikpijn, elke dag weer en altijd. Is dat erg? Inmiddels niet meer, na 20 jaar went het een soort van, tenminste op die milde momenten.
Wat nooit went is dat na die milde momenten er ook weer slechte periodes komen.
Wat zijn die slechte periodes?
Wakker worden alsof je inelkaar geslagen bent. Met pijn in buik en rug, krampen in spieren en onduidelijke pijnen in gewrichten.
En dan moet de dag nog beginnen.
Ik vergeet dingen, verlies focus, ik heb een hoofd vol wolken, zie vlekken en ben duizelig, ik slaap slecht, maar ben zo ontzettend moe.
Ik kan slecht naar het toilet, als de grote boodschap maar lang genoeg uitblijft verkrampt alles en is ook plassen vervelend. Er komen bijkomende klachten, rug, slechte huid, slijm bij ontlasting, soms blaasontstekingen. Een verlaagde weerstand. Verlies van energie.
En pijn, erg veel pijn, van zeurend tot 'ik kan wel door de grond gaan' van ongemakkelijk tot, ik krijg geen adem meer en kan niet meer lopen.
En laten we eerlijk zijn ik word er ook zeker niet socialer op.

Van mezelf ben ik best een sociaal type, heb ik een slechte periode en dienen er zich weer aanvallen aan (krampen zo heftig dat ze je de adem benemen en lopen of rechtop staan geen optie is) dan kun je me echter gerust een kluizenaar noemen.
Ik zie op tegen sociale aangelegenheden, want die gaan vaak gepaard met eten, drankjes, veel kletsen en veel vragen; hoe gaat het? Wat doe je zoal? etc. Dus hoe langer zo'n slechte periode duurt, hoe meer ik mij terugtrek, thuis in mijn eigen bubbeltje, met een warmwaterkruik, eigen regie over wat ik wel en niet eet en drink en zo min mogelijk 'doen alsof alles wel goed gaat en wel meevalt'.

Ook met werken niet echt handig en dat valt me dan ook erg zwaar en lukt regelmatig ook gewoon even echt niet, nu werk ik voor mijzelf en vind wel een moment om het weer in te halen, maar echt werkbaar is het toch niet.

Maargoed, dat masker op, doen alsof het wel gaat, terwijl het niet gaat, want dat houd je op de been en dat werpt de minste vragen op.
Het helpt soms om jezelf een beetje voor de gek te houden; leuke kleren aan, make-upje op, een complimentje ontvangen en je voelt je een ietsiepietsie beter. Zelfs soms naar familie, vrienden en je naasten toe.
Want als de mensen die dichtbij me staan mij nu zien is hun (logische) reactie vaak; ga nou alsjeblieft weer naar de dokter, dit gaat zo toch niet? En ze hebben gelijk, maar in weer een doktersbezoek zie ik ook geen heil want elke keer heb je weer de hoop en nooit, maar dan ook nooit komt er meer dan een batterij aan vervelende onderzoeken, een bak medicijnen, de zoveelste therapie die 'de oplossing biedt' (en toch niet) nieuwe diëten en de mededeling 'u moet er mee leren leven' en dat doe ik al 20 jaar, met best veel succes.
Maar soms ben je gewoon even de wanhoop nabij en voor iedereen die dit leest; dat mag ook!
Wat mij soms helpt is een zielige film opzetten, de ogen uit mijn kop huilen en dat lucht dan op, ik heb mezelf getraind niet meer te sippen over mijn buikpijn, het helpt me niet, maar huilen om de zielige film, dat gaat als vanzelf en dat lucht soms toch op!

Ik zit momenteel in een slechte periode die nu al zo'n 4 maanden duurt, zonder aantoonbare reden, ik houd mij trouw aan mijn dieet, ik vermijd stress, maar het leven gaat wel door en heel eerlijk gezegd vergen de dagelijkse dingen al zoveel energie dat alles wat extra is teveel is.
Het positieve aan dit verhaal?
Na 20 jaar weet ik; er komt straks weer een betere periode.
Nu hopen dat deze zich snel aandient en dan zijn we weer gewoon wat we zijn; iemand met verborgen gebreken die het leven tegemoet lacht!

En voor nu; iemand nog tips voor een goede, zielige film?

Iedereen sterkte en laat mijn negatief relaas je niet ontmoedigen; als ik een ding heb geleerd is het dat elk mens en elk lichaam anders is, dus PDS is ook niet voor eenieder hetzelfde, bij de een zal het terug te brengen zijn tot milde klachten of zullen ze zelfs over gaan en de ander heeft hierin minder perspectief en geluk. Hoe dan ook, zet hem op en op naar een betere periode!

Groet Romy

Romy
28-03-2022

3
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Beste Romy.

Heel erg goed dat je het eens volledig van je afschrijft en jou verhaal is ZO 200% herkenbaar in mijn situatie.
Mij is 20 jaar geleden gezegd dat ik Fibromyalgie heb, maar nu ik jou verhaal lees, waarschijnlijk is toen mijn PDS al begonnen.
Ik zit nu in de malle molen van die onderzoeken, maar nogmaals als ik jou verhaal lees, zaten ze er totaal naast destijds.
Dank je wel voor het delen.

Groet Ed

Ed
17-04-2022

Jouw reactie:



Verhaal 103 - Zou dit bij pds horen?

Heb al sinds 2017 buikpijn,borrelende darmen,winden laten en erg boeren,ook steeds andere ontlasting van vorm en tijdstip,ook vaak aandrang en hoef dan niet,pijn in anus men zegt dat de bekkenbodem er mee te maken heeft,darm onderzoek gehad,bevolkings onderzoek darm was ook goed,ik voel me soms erg emotioneel,en depressief,denk er continu aan,zou dit bij pds horen.

Bob
03-04-2022

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Verhaal 104 - PDS en painekaanvallen

Hoi allen. Ik heb een vraag aan jullie. Ik ben 51 jaar en kamp al vanaf mijn 18de met paniekaanvallen. Vaak moet ik vooraf aan en aanval naar de wc en mijn maag doet dan pijn. De ontlasting is ook niet hard maar redelijk dun. Ik heb hierdoor verschrikkelijke angst voor de wc gekregen. De laatste jaren ging het echt goed en kon alles doen. Maar toen ik 4 weken geleden corona kreeg ging het mis...gruwelijk mis. Mijn dochter wilde macdonalds eten en vooraf moesten we langs de Albert Hein. Bij de kassa voelde ik dat ik naar de wc moest, heel dom besloot ik door te rijden naar de mac vlak voor aankomst ging mijn hart tekeer als een malle, begon te zweten en uit pure paniek ben ik d'r mac in gehold naar de wc maar de paniek was zo groot dat ik wel voelde dat ik heel veel uit "poepte" dun maar ik wilde weg! In de auto bleef mijn buik protesteren met een veel te hoge snelheid naar huis en nog 3 keer naar de wc toen ging het wel weer. Sindsdien opnieuw hevig bang voor de wc en begin mezelf weer op te sluiten in huis. Kan het zo zijn dat ik pds heb en die zorgen dat ik steeds die paniekaanvallen krijg? Ik gebruik al paroxitine 20mg per dag maar wellicht dat jullie tips hebben qua medicatie? Wat mijn poep harder maakt onze oudste dochter is gediagnosticeerd met pds. Dank voor jullie antwoorden!

Michel
06-05-2022

3
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hai weet je inmiddels al meer?
Het lijkt erop dat je een angstoornis aan het ontwikkelen bent.
Het gebruik van psylliumvezels en Sertraline heeft mij geholpen.

D
22-11-2022

Jouw reactie:



Verhaal 105 - Ik raad iedereen een osteopaat aan

Hoi iedereen,

Ik vind het heel fijn dat ik mijn ervaring hier kan delen, omdat ik al vanaf mijn 8ste met deze klachten loop.

Het begon vroeger met veel buikpijn afwisselend diarree of constipatie. Het was zo erg dat ik niet naar slaappartijtjes kon en deze dus helaas heb moeten missen.

Ik ben mijn hele leven van het kastje naar de muur gestuurd van huisartsen, specialisten, psychologen, diëtisten, orthomoleculair therapeuten, FODMAP, supplementen, etc. Dit heeft nooit iets voor mij gedaan helaas.

Begin dit jaar ben ik begonnen met osteopathie en na 3 behandelingen heb ik eindelijk geen klachten meer. Zelf heb ik het bij OsteoHolland in Voorburg gedaan bij Sascha Bargi.

Ik raad iedereen een osteopaat aan.

Groetjes

Lisa, 24 jaar

Lisa
23-06-2022

3
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Dankjewel Lisa, voor je goede tip.

Ik heb ongeveer hetzelfde verhaal, alleen ik ben destijds bij een chiropractor terecht gekomen. Na 18 behandelingen en veel geld minder, had ik geen vertrouwen meer in dit soort therapieën. Het hielp niet.

Na jouw verhaal uiteindelijk toch gekozen om een afspraak te maken bij OsteoHolland. Na maar een paar behandelingen voel ik me veel beter en ervaar ik geen klachten meer.


Claire
10-08-2022

Jouw reactie:



Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Verhaal 106 - Diagnose pds op mijn 50e, is dit mogelijk?

Hoi hoi, ik ben bijna 50 jaar en heb sinds kort de diagnose pds van de huisarts gekregen. Is dit mogelijk om op je 50e ineens zo'n diagnose te krijgen? Er is wel een bloedonderzoek gedaan maar daar kwam verder niks uit. Zijn hier meer mensen die dit op deze leeftijd of oudere leeftijd hebben gekregen? Hoor graag van jullie.

Anoniem
23-09-2022

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Verhaal 107 - Even reactie op verhaal 34

Ook ik dacht pds allemaal oderzoeken gehad
Vreselijke pjn in onderbuik leek wel verzakking .maar niks te vinden mijn huisarts kwam erachter toch een onderzoek te gaan doen naar het pelvic syndroom.wat nog niet zolang erkend is ..en ja dat was mijn probleem google het eens ..hopelijk ben ik dan van mijn klachten af
.komt vooral bij vrouwen voor

Anoniem
> 2 jaar geleden

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Verhaal 108 - Borrelende darmen

Heb afgelopen jaar eerst bijna 3 weken antibiotica gehad waardoor mn darmen van slag waren. Was redelijk op orde maar begin januari corona. Nu al bijna 2 weken borrelende darmen, een opgeblazen gevoel van de maag, ontlasting is zeer wisselend. Pijn zit links boven en na enige tijd zakt het langzaam naar beneden en neemt de pijn af. Al honderd keer contact met de huisarts gehad en afgelopen week bij huisarts geweest en deze zegt dat dikke darm is opgezet en zo en dat dat mede veroorzaakt wordt door de corona. Mogelijk SD.... maar lees dat dit vaak alleen.onderin de buik zit??? Dus nu maak ik me.weer zorgen.... pfffff....

Nathalie
06-02-2021

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik ben sinds eind december behandeld voor parasieten. Nu mijn 5de antibioticakuur. Ze zijn hardnekkig en geraken niet weg.
Ondertussen al 2 maand last van borrelende darmen en maag. Huisarts ziet er geen probleem in, lawaai belet me in te slapen. Zondag laatste dag antibiotica en dan weer kaktest. En wachten tot donderdag voor resultaat. Kan het van de antibiotica komen of van de parasieten? Je geraakt op de duur ten einde raad.

Anita
24-06-2021
Reactie:
Antibiotica kan zeker een oorzaak zijn voor verstoorde darmflora.

Gup
29-10-2021

Jouw reactie:



Verhaal 109 - Ik verlies slijm, kenmerk pds?

Goedeavond,
Ik heb sinds enkele weken dat ik slijm verlies uit mijn ..tja achterkant..Gewoon als ik loop!
Heel vervelend! Ik ben vandaag naar de huisarts geweest en ik die heeft gecheckt op aambeien maar dat was het niet.
Ik heb wel veel obstipatie en vaak een opgeblazen buik.
Nu bloed prikken en ontlastingsonderzoek. En ik heb vezels meegekregen
Kent iemand dit nare probleem?
Ik voel me er heel ongemakkelijk door.
Is dit een kenmerk van pds?
Groetjes.

Ribi
24-02-2021

2
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi Ribi,
Ik heb weleens gehoord dat je door obstipatie ook dhiarree kan hebben die dan langs de opgehoopte ontlasting sijpelt. Misschien heb jij nu zoiets?
Succes

Y
24-02-2021
Reactie:
Hi, ik verlies niet echt slijm maar is wel soms alsof mijn anus vochtig is. Bij mij was de eerste keer toen ik een wind wouw laten dat er slijm mee kwam

Olivier
22-03-2021
Reactie:
Dag Ribi,

Mijn moeder (en ik zelf ook) zijn beiden bekend met PDS. Onze symptomen zijn heel verschillend. Mijn moeder verliest ook slijm, mits zij heel sterk let op wat zij eet. Wij hebben beiden het Fodmapmdieet gedaan. Misschien is dit ook een optie voor jou.

Groeten van N

N
12-07-2021
Reactie:
Hoi hoi,

Is het geen colitis ulcerosa?
Sterkte

T
25-07-2021

Jouw reactie:



Verhaal 110 - Al veel jaren last van de darmen

Al heel veel jaren last van de darmen niet echt buikpijn maar wel heel veel op een dag naar de wc af en toe en dan gast het weer paar dagen goed kan ook niet goed ontlasting dan ophouden nu bloedgeprikt en krijg ontlasting onderzoek Zou pds wezen

Anoniem
25-03-2021

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Verhaal 111 - Zit dan een halve dag op het toilet

Ik heb ook PDS en heb vaak aanvallen die een halve dag duren. Ik zit dan een halve dag op het toilet met buikkrampen en diarree en het blijft maar komen. Wat doen jullie er tegen dit eerder te stoppen?

FB
27-05-2021

2
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Buscopan kan helpen

Anon
29-10-2021
Reactie:
Heb het zelfde stress zegt
De dokter

Anoniem
11-12-2021
Reactie:
ik neem youghourt witte zonder fruit en ademhalingsoefeningen k heb dat al jaren van de stress heb ook diaree geen krampen geen buikpijn

marcella
31-07-2022

Jouw reactie:



Verhaal 112 - Vraag: ook 24 uur per dag buikpijn?

Mijn vraag is eigenlijk is er iemand met PDS die ook 24 uur per dag buikpijn heeft en verlies van darmslijmvlies. Dat ziet er uit als onverteerde bami slierten wij dachten eerst nog een lintworm maar dat was het niet. De MDL arts zegt gewoon dat is PDS en je wordt naar huis gestuurd met ook nog de tip ga eens naar een psycholoog. Ook nog gedaan ook geen enkele verlichting. Nu heb ik ook een gedeeltelijke dwarslaesie en kan nauwelijks lopen. Dan krijg je ook nog het advies veel bewegen! Wie heeft ook ervaring hiermee en weet hoe je de darmen weer kan herstellen? Het is triest maar aan de artsen hier in Haarlem heb je niets. De afgelopen week heb ik veel darmvlies verloren met bloed en ben nu al 3 dagen bezig een afspraak te maken met een MDL arts lukt ze hebben het te druk. Om gek van te worden.
Een wanhopige man.

Douwe Bakker
27-05-2021

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Dag Douwe, zelf heb ik niet 24 uur pijn. Maar misschien zijn er wel mensen met pds die dat hebben!
Heeft je arts je ontlasting laten onderzoeken? Het kunnen nog vele andere dingen zijn natuurlijk, dan pds. Denk aan ziekte van Crohn waarbij je 24/7 pijn kan hebben, of (zoals bij mij ooit) een parasiet. Laat je niet wegsturen, vraag desnoods om een second opinion!
Ik hoop dat je snel een afspraak kunt maken bij de MDL arts, zodat zij in ieder geval wat zaken kunnen uitsluiten.

Roos
03-06-2021

Jouw reactie:



Verhaal 113 - Mn eerste levensjaren in een ontwikkelingsland doorgemaakt en zwaar ondervoed

Had altijd al wat gevoelige darmen en maag. ondanks dat ik mn eerste levensjaren in een ontwikkelingsland heb doorgemaakt en zwaar ondervoed was e.d.. daarna allerlijk kwaaltjes. naar maarte ik ouder werd werd het langzaam erger. Maar pas sinds 5jaar pbs. na het werken in metaal fabriek waardoor ik te veel zware metalen in mn lichaam kreeg en sindsdien is het echt raak. en na uitgbreid onderzoek in darmen, maag baarbmoeder etc. kwam de diagnose. ik heb poeders gekregen. nu gebruik ik op de nuchtere maag appelzijn met beetje olie. eet ik lactose arm, suikerarm en weinig koolhydraten. en het zou ook beter zijn als ik wat minder vlees ging eten. maarja. kleine stapjes. ik merk ook gelijk verschil als ik het wel een keer eet. de moeheid, opgezette buit en variatie in stoelgan. tot obstipatie tot heel diarree en gewoon lang doen over een kleine beetje en nog steeds pijn hebben en er niet op kunnen liggen. . dat houdt ik als er wat in zit, kan ik niet meer prettig op mn zij slapen.

Anomiepje82
22-06-2021

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Verhaal 114 - Vraag voor de vrouwen

Ik ben een vrouw van 23 met heel veel darm ellende, van blinde darmonsteking tot lactose intelorantie , darm onsteking door clostridium nu sinds 3 maanden weer elke dag buikpijn dat ik niet meer functioneer. Mijn ontstekingswaarde in darmen ook verhoogd maar dokter blijft zeggen PDS , maar vragen voor de vrouwen, ik vergelijk de aanvallen soms met menstruatie pijn. Kunnen jullie je hier in vinden ?

Valerie
16-07-2021

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Zeker! Soms ervaar ik de pijnaanvallen door pds als heftiger, dan menstruatiepijn.

Anoniem
06-12-2021
Reactie:
Eerder als weeën

M
28-07-2022

Jouw reactie:



Verhaal 115 - Bacteriofagen als medicijn voor PDS

Er is wel medicatie voor prikkelbare darm! Goed nieuws dus. Ik kreeg een jaar geleden voor het eerst klachten , ongeveer eenmaal per 6 weken een middag pijn en op het toilet drollen produceren. Later werd dit ongeveer eens per maand en in juni j.l. ineens elke dag en ging samen met maagontsteking (door brandend maagzuur). Inmiddels ben ik genezen! Ik heb via de site van Lydia Roelofs medicatie uit Georgie tegen PDS laten komen.
Het pakt de verkeerde bacteriën aan die de goede overgroeien. Dysbiose wordt dat genoemd. De medicatie is bacteriofagen,, een natuurlijk middel. Het wordt niet vergoed door de zorgverzekering maar jvia de belasting krijg je wel een deel terug. Klik op bacteriofagen en zoek de site van Lydia op. Het is heel jammer dat Nederland nog niet aan de slag gaatet bacteriofagen. Belgie al wel.

Anoniem
15-08-2021

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Verhaal 116 - Soms verga ik echt van de pijn

Ik heb al jaren pds wat erg lastig is.
Soms verga ik echt van de pijn.
Ik moet dus goed op mijn voeding letten,alcohol drinkt ik niet.
Als we onder mensen zijn ,word ik bekeken alsof ik van n andere planeet ben omdat ik niet mee volg met de kudde.
Dan ben ik voor hen raar of ongezellig.
Diaree heb ik wel niet vlug,ik ga maar 1 a 2 x naar t groot toilet per week.
T is niet alleen die helse pijn maar ook die opgeblazen buik,dan krijg ik met moeite mijn kleding dicht,terwijl ik eigenlijk slank ben..
Straks haal ik gelsectan bij de apotheek,mssn helpt t mij.

Sabine
27-09-2021

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
ik heb dat ook😩 vooral dat vet eten en veel stress

tanisha
10-03-2022

Jouw reactie:



Verhaal 117 - Voel me erg onzeker als het op relaties aankomt

Pds
Ik ben al een aantal jaar bekend met de term pds. Ik had/heb vaker dan gemiddeld last van diarree/ of winderigheid. Dit label plakte mijn huisarts erop toen ik gezien werd voor mijn klachten. Sinds juli vorig jaar heb ik last van zeer frequente en heftige buikpijn. Er is veel onderzoek verricht en hier kwam helaas niks uit. In april heb ik een endoscopie gehad. Sinds deze ingreep heb ik wekelijks last van enorme pijn aanvallen die soms niet te verhelpen zijn met zware pijnstilling. Daarnaast weet ik dat mijn darmproblemen ook niet voedinggerelateerd zijn. Ik heb dit namelijk uitgebreid onderzocht met een diëtiste. Dit alles heeft zoveel invloed op mijn leven momenteel. Ik zit altijd in angst of ik weer een aanval krijg en vind alle darmproblemen echt een enorme belemmering in mijn date leven. Ik schaam me ervoor en wil zeker niet aan het begin al alles uit de doeken doen over mijn darmproblemen. Maar ik vind door mijn pds bijvoorbeeld bij iemand blijven slapen echt een dingetje. Ik voel me er niet prettig bij omdat ik ‘s nachts bijvoorbeeld geen controle heb over mijn darmen en omdat ik ook vaak last van diarree heb. Toch wil ik zoveel mogelijk mijn ding blijven doen maar ik voel me erg onzeker als het op relaties aankomt. Herkent iemand zich in dit verhaal? Tips zijn erg welkom!

Anoniem
02-11-2021

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Herkenbaar ik stop 1.5 dag met eten voor ik afspreek. Ramp gewoon! Nu begonnen met probiotica en mebeverine heb ik ook al een paar weken ben benieuwd of gaat werken

Sil
29-12-2021

Jouw reactie:



Verhaal 118 - Aanhoudende buikpijn

Hallo ...
Ik heb sinds 7 oktober aanhoudende buikpijn links onder...opgenomen geweest in ziekenhuis , kijkoperatie gehad, alles in orde...naar specialist geweest voor mijn blaas , ook daar was het in orde...darmspecialist zei dat het PDS , maar niets helpt mij van medicatie...heel wat geprobeerd.
Wie herkent die voortdurende pijn in de buik links onder ?
Heb wel nooit diarree maar wel het omgekeerde

Patricia
15-11-2021

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Verhaal 119 - Darmparasiet

Zijn er ook mensen bekeken een darmparasiet,ik heb de dientamoeba en die geeft mij klachten, mijn vraag is heb jij er ook last van of niet, ik krijg eerdaags een antibiotica kuur
Graag jullie klachten of meningen

Anoniem
19-11-2021

2
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Jup, blastocyis ofzoiets heb ik. Krijg er dinsdag een kuur voor. Ben benieuwd of de klachten weg zijn.. wat zijn jouw klachten?

Cg
30-12-2021
Reactie:
Ik had last van precies diezelfde parasiet. Heb daar ook een kuur voor gehad maar mijn klachten bleven gewoon. Waarschijnlijk is er door die parasiet pds bij mij ontstaan...

Nz
09-01-2022
Reactie:
Oregano olie, helpt tegen deze parasiet. Kuur helpt inderdaad niet en gaat deze hardnekkige parasiet niet van weg.

B.
04-08-2022

Jouw reactie:



Verhaal 120 - Spastische darm zeggen ze

Hey iedereen,

Ik sukkel al een jaar met steken in mijn darmen, wisselende stoelgang. Het vermoeid me. Ben al naar drie ziekenhuizen geweest. Men vindt niks. Spastische darm zeggen ze. Maar ik vind het zeer lastig want ik geraak er niet vanaf en het bepaalt mijn leven echt. Hebben jullie nog hele goeie tips en of artsen die me kunnen helpen. Ik blaas voor t minste op en kom heel gemakkelijk gewicht bij.

Gert
14-12-2021

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hallo gert ik heb precies het zelfde en maak me er vaak zorgen over heb dit al jaren helaas

Pieter
24-12-2021
Reactie:
Lees even het boek van Heiko De Schepper 'prikkelbaar darmsyndroom' .
Daarin maakt hij brandhout van 'spastische darmen' en opent hij een perspectief in leesbare taal.

ndw
27-05-2022

Jouw reactie:



Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Verhaal 121 - Bij mij is ook een darmparasiet gevonden

Hallo

Ik heb vooral last van veel gassen in mijn darmen en het vervelende is dat ik ze niet weg krijg. Ik kan dus moeilijk sheetjes laten om de druk van de ketel te laten zegmaar.. meestal moet ik me erg concentreren of druk zetten om er een beetje gas uit te krijgen of Joga posities doen. Het lijkt er bijna op alsof er iets in de weg zit of een vernauwing ofzo ?bij mij is trouwens ook een darmparsiet gevonden de D fragilis parasiet waar ik nu een kuur voor aan het slikken ben.

Vincent
17-01-2022

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi Vincent, ik heb dat ook heel veel. Ook vaker dat ik het wel “kwijt kan” maar soms blijf je met zo’n vervelend gevoel in je darmen/maag zitten wat eruit moet, maar niet lukt. Herkenbaar dus

Dirk
23-01-2022
Reactie:
De linkerkant van je buik stevig "aaien" van boven naar beneden kan soms helpen. Je drukt de gassen richting de uitgang, zeg maar. Buikspieroefeningen en pilates/yoja kunnen inderdaad ook helpen omdat ze je buikspieren activeren, en zo je darmen ook masseren.

als je symptomen minder worden na een bezoek naar de toilet dan was er inderdaad iets in de weg. Misschien proberen om een regelmatige stoelgang (die een droom is voor vele van ons hier) te krijgen?

MH
27-01-2022

Jouw reactie:



Verhaal 122 - Vraag over anders ruikende ontlasting

Hoi allemaal,

Ben en vrouw van net 40, maar ik loop al jaren te kwakkelen met mijn maag en darmen.
Diagnose PDS.

Mijn klachten varieren van tijd tot tijd. Het zijn vaak langere periodes van dezelfde klachten die dan weer verdwijnen voor een paar maanden en plaats maken voor iets anders.

Klachten die ik altijd wel heb, lucht in darmen die vastzit en pijnlijke steken veroorzaakt. Diaree of breiige ontlasting in de ochtend, vaak misselijk gevoel in de ochtend. Lactose vermijden helpt in ieder geval een beetje.

Echter heb ik nu sinds 5 maanden zit ik weer in een periode waar ik elke ochtend breiige ontlasting heb. De kleur is vaak wat geler, soms lichter soms donkerder. Maar er is een klacht bijgekomen die ik nooit eerder had en waar ik me dus zorgen over maak. Namelijk de geur van mijn ontlasting is echt anders, beetje zoetig. Geur van sushi ofzo. Heb geen bloed bij de ontlasting geen slijm. Bloedonderzoek en ontlastingonderzoek gehad; geen verhoogde ontstekingswaarden, lever nieren glucose, geen maagbacterie, geen parasieten. Geen coeliakie.
Huisarts zegt dat het allemaal bij pds kan horen.
Maar voor mij is het echt een nieuw symptoom en lees ook helemaal bij niemand dit zelfde probleem. Dus maak ik me zorgen en ben bang dat er iets anders aan de hand is (wat zou ik niet kunnen bedenken) de stress houdt mijn klachten misschien ook wel in stand. Elke ochtend als ik in bed lig begint de stress over mijn klachten alweer en hoop ik dat als ik naar de wc ga de geur eindelijk weer normaal is. Maar helaas tot nu toe blijft het steeds hetzelfde.

Ik hoop dat iemand deze klacht herkent zodat ik me een beetje kan neerleggen bij de diagnose Pds en de stress wat zal zakken.


Kirsten
01-04-2022

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi Gustav,
Wat vervelend! Ik herken je klachten precies. Ik loop nu via de huisarts bij een dietist omdat ik heb gemerkt dat sommige voedingsmiddelen de klachten veroorzaken. Maar om daar achter te komen duurt heel erg lang, en je moet met een voedingsdagboek werken.
Ik heb nu al gemerkt dat lactose en aardappelen bij mij niet goed kunnen worden afgebroken. De huisarts denkt dat dit komt na mijn coronabesmetting waardoor mijn dunne darm bepaalde enzymen niet meer aanmaakt. Dit resulteert in de klachten die jij omschrijft. Sterkte en gewoon naar de huisarts gaan en een verwijzing maar een medisch diëtiste aanvragen. Als het goed is doet de dokter dan eerst ook nog een bloedonderzoek om de lever, ontstekingswaarden etc te onderzoeken.

Kirsten
20-04-2022

Jouw reactie:



Verhaal 123 - Mijn buik is continu opgezet

Ik heb nu al een paar weken last van mijn maag of darmen. Mijn buik is continu opgezet en maakt Allerlei vreemde geluiden. Ik heb steeds pijn in voornamelijk mijn boven buik rechts onder de ribben dan weer midden dan weer links. Ik wordt er echt gek van en heb het gevoel dat de huisarts mijn niet serieus neemt. Mijn ontlasting is soms hard en dan weer diareeachtig het verschil continu. ik heb constant dit gevoel en voel me suf en moe. Wat moet je doen voordat je op een normale manier onderzocht wordt. Kan iemand zich herkennen met deze Symptomen.

Gustav, 35 jaar
13-04-2022

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi Gustav,  exact dezelfde klachten. Hoe gaat het nu met jou? Ik heb sinds twee weken exact dezelfde klachte als jij beschrijft… angstig en heel vermoeiend ( vooral de stekende pijn onder de ribben). 
Groet, 



Koert
25-06-2022

Jouw reactie:



Verhaal 124 - Ik durf niet meer te eten door de pijn

Ik durf door de buik krampen niet meer te eten… elke dag vermijd ik zoveel mogelijk om te eten omdat ik weet hoeveel pijn ik ervan krijg door luchtophoping die ik op werk bijvoorbeeld niet kwijt kan. Het is zo erg dat ik elke ochtend een smoothie drink met alleen melk aardbei en banaan, en hier tot na de lunch mee doe. Verder overleef ik maar op de hele dag koffie en een proteïne drankje. Ik loop dus dagelijks met onwijze honger rond maar dit voelt beter dan de enorme buikkrampen waar ik anders mee moet lopen en zitten. Het maakt niet uit wat ik eet, zodra het vast voedsel is gaat het verkeerd. Ook als ik snel naar de wc ga om me buik te ontlasten door proberen wat lucht eruit te krijgen lukt het ineens niet en blijft het ophopen in me darmen. Ik wil niet naar de dokter omdat ze dan alleen een dieet kunnen adviseren en heb de hoop al aardig opgegeven ondanks dat ik pas 24 jaar ben. Ik wil graag kunnen eten maar dit kan ik alleen thuis doen wanneer ik niks hoef in te houden ( ook de reden dat ik geen relatie aan durf )
Als iemand tips heeft dan zijn ze meer dan welkom want ik zou ontzettend graag weer willen kunnen lunchen!!!

Anoniem
14-04-2022

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Verhaal 125 - Ik loop nu al anderhalf jaar met ontlasting problemen

Beste lezers,

Ik loop nu al anderhalf jaar met ontlasting problemen. Mdl na mdl arts en ik krijg te horen het zit in je hoofd niks te vinden en ben radeloos. Ik word hier zo depressief van aangezien het alles beïnvloed. De relatie met me vriendin staat onder spanning omdat ik niet mezelf kan zijn. Door me obstipatie drukt de ontlasting op mijn blaas waardoor ik ook heel veel moeite heb met plassen. Pijn in de onderrug en buik. De klachten begonnen toen ik net een puppy had met veel darmklachten en giardia op het zelfde moment had ik ook extreem veel spanning in mijn leven. Hierdoor denk ik dat die combinatie ervoor hebben gezorgd dat ik geen controle meer heb over mijn sluitspieren. De ontlasting voel ik constant zitten in het uiteinde van mijn rectum maar het kan er bijna nooit uit komen vanwege de gespannen sluit spieren. Ik heb alles geprobeerd van houdingen tot meditatie en krukjes en diep inademen naar de buik. Gezond eten maar niks helpt. Daarnaast is mijn ontlasting altijd vinger dun en komt het meestal in hele kleine keutels eruit als het er uit komt. Tot 2 maanden geleden kon ik echter nog wel elke ochtend een gedeelte er uit krijgen maar sinds vorige maand heb ik de aandrang in de ochtend ook niet meer waardoor ik constant bezig ben met het proberen te ontlasten. Slapen lukt ook al weken niet vanwege de buik pijn en valse aandrang.

Kan iemand mij asjeblieft tips geven of zijn persoonlijke diagnose delen.

Alvast bedankt!

Anoniem
19-04-2022

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Verhaal 126 - Loop van ziekenhuis naar ziekenhuis

Beste iedereen

Ik ben ten einde raad. Ik loop al langer dan twee jaar en half van ziekenhuis naar ziekenhuis. Fodmap dieet, alternatieve artsen,…. Endoscopie gastroscopie. Duizend soorten pillen. Meditatie etc etc etc.
Ik heb zware steken in linker onderbuik met uitstraling naar rug. Ik kan amper nog iets eten. Een glas alcohol is sowieso onmiddellijk onnoemelijk veel pijn. Soms zwarte uitwerpselen. Soms een stijfheid en pijn tot hoog in mijn rug. Mijn leven wordt hierdoor zo zwaar bepaald. Ik snap niet dat niemand iets vind. Ik ben de wanhoop nabij en denk soms aan de stekker eruit te trekken. Wat kan ik nog doen. Dit moet stoppen want ik ben totaal uitgeput. Ik kan niet meer. Stuur me aub alle tips

Gert
18-05-2022

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Stoppen met producten eten/drinken wat melk/lactose bevat en graan vermijden hielp mij

Anoniem
18-06-2022
Reactie:
Check eens histamine intolerantie, mcas, en oxalaten salicylaten en schimmels. Google maar eens
Veel sterkte ik weet hoe je je voelt

Debby
15-11-2022

Jouw reactie:



Verhaal 127 - Weet geen raad meer erge pijn

Ik heb erge pijn brandende pijn in hele. Benen en voeten
Ook spierpijn en prikkelen 24/7 pijn en in hele hoofd
En buikpijn en rugpijn kan bijna niet lopen en staan
Weet geen raad meer erge pijn
Wie heeft dat ook



Anoniem
18-05-2022

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Dunne vezel neuropathie???

M
28-07-2022

Jouw reactie:



Verhaal 128 - Heb een paar klachten die ik bij niemand echt zie terug komen

Hoi mensen,
Momenteel loop ik bij de mdl arts voor onderzoeken.
Zij dacht meteen aan pds, maar ik heb een aantal klachten die ik bij niemand echt terug zie komen.
Bijvoorbeeld schimmelvoeten. Terwijl ik vaak mijn voeten laat luchten en schone sokken aantrek. Daarnaast kan mn temperatuur erg wisselen. Net alsof ik opvliegers heb en vlak daarna heb ik het weer heel koud. Ik heb ook een tijd last gehad van haaruitval en een mega droge en pijnlijke hoofdhuid. Ook heb ik meer last van puistjes en mee eters terwijl ik hier voorheen nooit last van had. Ook niet in mijn pubertijd.
Ik vroeg me af of nog iemand zich herkend in deze klachten.

Anouk
19-05-2022

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Verhaal 129 - Mijn sluitspier werkt niet goed

Hoi iedereen,

Graag wil ik ook mijn verhaal doen en hopelijk kunnen jullie wat met de oplossing.

4 jaar geleden is PDS bij mij begonnen omdat ik niet naar de wc durfde. Van obstipatie tot aan het niet meer kunnen inhouden. Opgezette buik en constant buikpijn links onder. Na van alles en nog wat geprobeerd te hebben: luctovitaal pds tabletten, pepermunt olie, iberogast, iberolax, zakjes met vezels en zo een 4 jaar verder en ook 3 huisartsen verder was ik het zat. De pijn ging niet weg en werd steeds erger ook zit ik dagelijks +15 min op de wc want het komt er maar niet uit.

Na een doorverwijzing van de huisarts en een gesprek met een darmarts ben ik doorverwezen naar een chirurg die gespecialiseerd is in bekkenbodemklachten. Zij heeft geconstanteerd dat mijn sluitspier niet goed werkt wat voor verstoppingen en pijn zorgt.

Samen met een bekkenbodem fysio ga ik kijken hoe we deze spier weer goed kunnen laten werken. Mocht het niet lukken dan komt er botox aan te pas, die de spier een soort van verslapt.

Voor de mensen met onverklare buikpijn en darmproblemen. Blijf verder zoeken naar de oorzaak!

Kiki
19-05-2022

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi Wilma, heel herkenbaar.

Vijf jaar geleden galblaas verwijderd. Eerste 2 jaar ging het goed, daarna bergafwaarts. Hoe ervaar jij de.problemen; diarree of obstipatie?

Gr Thomas

Thomas
26-06-2022

Jouw reactie:



Verhaal 130 - Ik twijfel aan mijn diagnose

Hallo allemaal,

Sinds kort heb ik de diagnose pds gekregen alleen twijfel ik aan deze diagnose. Ik heb vooral last van stinkende vettige breiige ontlasting, continue lucht opboeren en eten wat niet goed verteerd word en weer omhoog komt. Ook word ik elke ochtend met vreselijke rugpijn wakker en moet ik gelijk naar de wc en heb dan dunne ontlasting. Mijn ontlasting ziet er vooral uit alsof er totaal geen vezels in zitten terwijl ik wel gewoon gezond eet. Ik maak mijzelf echt helemaal gek met allemaal enge diagnoses op Google. Ik ben ook echt een hypochonder dus dat werkt ook niet echt mee.

Ik hoop dat jullie je ook in mijn klachten herkennen en dat ik niet de enige ben.

Gineke
20-05-2022

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Verhaal 131 - Maagproblemen

Ik ben eerder dit jaar met PDS gediagnostiseerd. Ik merkte al een langere tijd maagklachten maar ik had er eindelijk een naam voor. Ik heb sinds ik de diagnose heb getest waar ik wel en niet goed tegen kan, zo kan ik bijvoorbeeld erg slecht tegen fruit sapjes en na een verdoving in het ziekenhuis heb 3 volle dagen op het toilet moeten wonen, eten en slapen inbegrepen. Ook sinds vorige week heb ik weer een vlaag maagproblemen. Soms heb ik deze van stres of andere moeilijk te meten redenen (ik heb ptss dus stres is er altijd wel) maar dit is bij verre de ergste onverwachtse vlaag tot nu toe. Ik zit makkelijk een vol uur of twee op het toilet per keer en elke keer dat dat gebeurd is het bloeden en lijden. Ik voel me te zwak om te werken, en al zou ik nog op werk komen tonen mijn baas en collegas geen enkel beetje medeleven. Ze lijken het gewoon niet te snappen. Ik krijg een taak die binnen een bepaalde tijd afmoet en veel bukken en opstaan vereist (bewegingen waar mijn maag ook geirriteerd van raakt). Het is voor mij onmogelijk deze taken te doen zonder minstens een en maximaal 4 toiletbezoeken binnen 5 uur (dan vaak 10 tot 30 minuten per bezoek), en toch hoewel dit ondertussen compleet bekend is bij het team en de baas krijg ik elke keer gesnauw en boze collegas die op de deuren rammen van het toilet en schreeuwen: "je zit daar nu al 20 minuten, opschieten nou want zo lang hoeft dat echt niet te duren!" Nou, zo lang duurt het dus wel. Ze snappen er niks van, en weigeren het te leren of zich erover in te lezen. De baas heeft heeft meerdere malen op me lopen schreeuwen dat het ongepast is hoevaak ik thuisblijf door maagproblemen en dat hij verwacht dat ik mijn 'gedrag' verbeter. Over anderhalf uur heb ik ook weer een gesprek met de baas over hoe hij vind dat ik te vaak ziek ben om een fatsoenlijk medewerker te zijn. Ik wil hierbij ook melden dat de baas mij 3 euro 60 betaald per uur omdat de gemeente de rest betaald doordat ik minder dan gemiddeld kan werken door medische omstandigheden (62% loondispensatie, dus het is niet alsof de baas nog verbaast mag zijn dat ik niet erg stabiel werk) en ik meer diplomas/studies heb dan elke andere medewerker in ons hele filiaal, en deze diplomas ook nog elk aansluiten op het werk dat ik verricht. Ik laat dit ook merken door mijn werk zonder discussie of twijfel beter te doen dan elke collega. Het enige wat mij onderschijd van een perfecte medewerker (goedkoop en efficient)? Maagproblemen. En voor al het werk dat ik lever is toch alles dat ik hoor gezeur en gejammer dat ik vaker en langer op het toilet zit, en vaker ziek thuis zit. Ik begin er zat van te worden en als ik deze baan ooit kwijtraak betwijfel ik dat ik ooit nog een fysieke sociale baan neem. Als iemand tips heeft, laat ze graag weten want van al dit gezeur krijg ik alleen maar meer stres en van die stres krijg ik alleen maar meer ziekte. Leuk.

Wouter
23-05-2022

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Verhaal 132 - Heeft iemand ervaring met histamineremmers?

Hallo allemaal,
Ik heb ondertussen zowat 35 jaar PDS. Wat dat ook mag betekenen. De laatste 10 jaar hevig, met paniekaanvallen en volledige isolatie, recht getrokken met veel moeite en koppigheid. Momenteel functioneer ik zichtbaar normaal, maar niet echt. Recente inwendige onderzoeken: alles normaal. Maar waar komt het dan vandaan!? Laatste optie van de arts: histamineremmer Ebastine. En wonder boven wonder, het is ook echt beter. Maar ik ben zooooooo MOE. Heeft iemand ervaring met histamineremmers? Indien ja, alle info welkom, want ik heb nu na zoveel jaren geen buikpijn meer en geen stress / gestresst gevoel, maar kan amper een halve dag normaal werken. Help....

Anoniem
09-06-2022

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Verhaal 133 - Eindelijk een diagnose

Ik had al een paar maanden behoorlijk last van veel slijm (van licht tot donker) bij mijn ontlasting. Kwam vanuit het niets opzetten.
Aantal onderzoeken gehad (buikecho, ontlastingsonderzoek, bloedonderzoek en vandaag de colonscopie).
Deze viel erg mee alleen die zooi die je van tevoren in moet nemen, niet te doen, de tweede dosis kwam er net zo snel weer uit. Heb me lang niet zo beroerd gevoeld.
Maar ik dwaal af, hele aardige dokter, zag gelukkig geen bijzonderheden en kreeg de diagnose PDS.
Zijn er hier lotgenoten met ook veel slijmverlies? En hebben jullie misschien een goede tip?

Anoniem
21-06-2022

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Verhaal 134 - Volgens mij krijg ik ook rugpijn door de PDS

Ik heb elke dag buikpijn, en krijg bijna van alles wat ik eet last. Volgens mij krijg ik ook rugpijn door de PDS. Vannacht 3 keer s'nachts wakker geworden met diarree. Ik vind dit niet grappig meer en heb zo nergens meer zin in. Ook word ik er zo moe van en depri. Nog steeds geen medicijn ervoor en dan te bedenken dat er zeer veel mensen rondlopen met PDS. Nu heb ik ook hooikoorts en gelezen dat die 2 een connectie hebben, namelijk meer aanmaak van histamine. Als laatste oplossing ga ik nu Ebastine hooikoorts tabletten proberen, helaas schijn je hier alleen erg moe van te kunnen worden. Nu ben ik al erg moe vaak, dus ben benieuwd of dat nog erger kan worden...

Louise van der H
26-06-2022

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Verhaal 135 - Wie heeft dit ook ?

Wie heeft dit ook ?

Ik heb al zeker 20 jaar PDS, maar kon er altijd redelijk goed mee overweg en het had nauwelijks invloed op mijn leven. Echter de laatste jaren is dit veranderd en heeft het een behoorlijke invloed op mijn dagelijkse leven. Ik heb vaak weken helemaal nergens last van en dan plotseling dagen dat ik echt wel kan gaan janken zo slecht voel ik me dan. Vaak dan ook ziek melden op het werk of thuiswerken. Soms gaat het een week of twee weken goed en dan krijg ik weer een klap en het frustrerende is dat ik er simpelweg niet achter kan komen door wat dit nu getriggerd wordt. Eten, stress of een combinatie. Soms eet ik dezelfde dingen en heb ik de ene keer wel last en de andere keer totaal niet. Soms heb ik het idee dat ik geen stress heb en heb ik toch zoals ik het noem zo'n terugslag.

Mijn klachten zijn dan uiteraard last van darmen, maar ook droge mond, branderige tong, veel plassen, down voelen, moe en het is me opgevallen dat ik dan ook altijd een bleke tong heb.

Heeft iemand dit ook ? Het ene moment je goed voelen en dan plotseling uit het niets slecht voelen....

Bedankt voor een reactie !


Bert
30-06-2022

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Verhaal 136 - Pijn in mijn buik wat uitstraalt naar mijn rug

Ik ben al een jaar met klachten. Ben pijn gaan krijgen in mijn buik wat uitstraalt naar mijn rug. Nu een jaar verder ben ik 3 keer naar het ziekenhuis gebracht waar ze bloed, urine hebben onderzocht.
Een ct scan, echo dat de laborant zei, het zal in de onderliggende organen moeten zitten. Ik ben in de avond km 23u naar huis gestuuurd. Ben overmatig gaan transpireren vanaf november 2021. Ben steeds zieker geworden en in maart en april weer naar huis gestuurd na bloed en urine onderzoek dat alles goed was. Na vandaag 30 juni 2022 dat ik weer zo ziek ben zo transpireren dat maandag 27 juni 2022 de ambulance is gekomen. De verpleegkundige begon mij te onderzoeken en zei ,dat is de spier aan de zijkant van je rug. Hij wilde eerst minn huisarts bellen die hij niet te pakken kon krijgen en dan zei hij. Het advies is dat we u meenemen dat ik zei,nee ik ga weer niet verschut staan dat ik weer naar huis kon gaan. Ja zei die verpleegkundige daarom ben ik niet mee gegaan. Maar dat ik steeds meer pijn heb en mijn buik een strak gevoel en mijn ontlasting loopt al vanzelf tussen mijn billen. Ik ben echt ziek maar verder zoeken doen ze niet. Mijn huisarts weigerd verder andere onderzoek te laten doen en zegt, ze hebben niets gevonden en ik weiger. Nu ben ik erg overstuur dat ik wil zoeken wie mij kan helpen. Heb ook gekke uitslag. Af en toe krijg ik hoofdpijn en dan dreig ik om te vallen dat mijn man mij kan tegenhouden of dat ik mij vast kan grijpen. Dat transpireren is zo erg dat ik steeds nat ben en warm van binnen. Wie weet waar ik terecht kan die mij uitgebreid wil onderzoeken.

Ada
30-06-2022

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Verhaal 137 - Rechts onder de ribben

Ik lees dat veel mensen links last hebben.
Maar ik heb juist rechts veel last net onder de ribben.
Wie heeft dit ook ?
Marjan

Marjan
10-07-2022

2
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hier ook rechts boven

Anoniem
02-08-2022
Reactie:
Ik heb het rechtsonder, vooral veel steken.

Anoniem
02-08-2022
Reactie:
Heel erg veel last rechts achter ribben en veel diarree

Anoniem
17-08-2022
Reactie:
Ik heb dit ook.

Iris
23-09-2022
Reactie:
Heb ik ook, bijna altijd rechts. De ene keer wat hoger dan de andere keer.

Sandra
28-11-2022

Jouw reactie:



Verhaal 138 - Kunnen deze klachten pds zijn?

Hallo allemaal ik heb al een jaar of 3 last van buikkrampen afwisselend ontlasting patroon ben al talloze keer bij mijn huisarts geweest bloedonderzoek gehad beetje bloedarmoede maar minimaal ook een darmonderzoek gehad wel een poliep weggehaald maar verder niets gevonden heb ook pijn aan mijn onderrug of brandende onderrug kunnen deze klachten pds zijn?

Renato S
13-07-2022

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Verhaal 139 - Loop al veel te lang met deze klachten

1976 kreeg ik te horen spastisch colon paar jaren verder pds een jaar geleden divertikels last nog een dubbele liesbreuk operatie een variocele operatie tussen door galblaas verwijderd laats nog een echo van mijn prostaat en blaas dat was goedmaar blijf pijn houden ik heb zware pijnstillers gehad oxycodon fentinil pleisters ben nu naar traumadol combinatie paracetemol verschillende keren colonscopie maagonderzoek alles was goed alleen kijken ze in de organen maar niet buiten om,ik heb 2015 een ongeluk gehad ben 4.5 naar beneden gevallen maar ze konden niks vinden ,ben verschillende ziekenhuizen geweest sint Antonius leidse rijn en Gelderse vallei en tiel ik ben radeloos ben nu 69 loop al veel te lang met deze klachten is er nou geen ziekenhuis wat verder denkt voor oplossing gr marc

Marc
24-07-2022

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Verhaal 140 - Alsof je vijf kilo zwaarder bent geworden in één dag

Waarschijnlijk heb ik het ook, zo zegt mijn arts het. Niet zo erg als velen van jullie. Ik heb het wel een tijd erger gehad. Dat ik dubbel sloeg van de pijn, niet kon lopen en als het kon op bed ging liggen met het idee als ik kan slapen dan is het over als ik wakker word. Dat klopte ook steeds, toen geen vreemde stoelgang. Tegenwoordig wel. Maar daar kan ik nog best goed mee omgaan, hoewel soms moet ik rennen. Maar als ik te veel of te ongezond heb gegeten voel ik me erg gespannen, nerveus, zou ik het liefst er alles willen uitgooien om maar van dat gevoel af te komen. Het is een gevoel alsof je vijf kilo zwaarder bent geworden in één dag. Gezien ik in het verleden bijna anorexia heb ontwikkeld levert het ook nog eens veel spanning op. Ik weet niet of er hier mensen zijn die zoiets dergelijks ook hebben?

Angie
30-07-2022

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen


Verhaal 141 - Ik moet dan meteen naar de wc

Hallo, ik heb al een aantal jaren last van mijn prikkelbare darm. Het ergste symptoom voor mij is dat ik mijn ontlasting niet kan ophouden na bepaalde voeding, ik moet dan meteen naar de wc. Nu ga ik op vakantie naar Griekenland en hier kan ik mij nu al druk over maken, ander eten, andere kruiden. Stressen helpt hierbij niet maar dat is makkelijker gezegt dan gedaan. Hebben jullie tips voor op vakantie gaan met een prikkelbare darm ? Alvast bedankt

Katelynn
08-08-2022

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ben verschillende keren naar Griekenland op vakantie geweest, heb ook pds en lactoseintolerantie. Daar heb je er minder last van omdat het eten er zuiverder is dan hier, ze gebruiken bijna geen additieven en andere brol in het eten. Je kan er ook altijd naar het toilet gaan, ook al heb je geen pasje. Groetjes en veel plezier.

Monique
30-08-2022
Reactie:
Hoi Katelyn
Ben je al naar Griekenland geweest ? Ik ga daar in december naar toe maar zie er erg tegenop omdat ik vaak diaree heb. Soms denk ik om maar niet te gaan...

Betsie
11-10-2022

Jouw reactie:



Verhaal 142 - Het komt vaak ‘s nachts op of vlak na het eten

Sinds 3 jaar heb ik veel last van mijn darmen. Het komt vaak ‘s nachts op of vlak na het eten. Mijn krampen zijn zo erg dat ik er al 3x van ben flauwgevallen. Mijn omgeving neemt me niet serieus waardoor ik me nog slechter voel. Dit heeft zo een grote invloed op mijn leven. Als ik op restaurant ga krijg ik al schrik dat ik krampen zal krijgen..

Amber
09-08-2022

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:



Verhaal 143 - Opeens zet mijn buik uit

Vraagje ik heb PDS zo gaat het een tijdje goed
En opeens zet mijn buik uit zijn hier meerderen mensen die dit hebben dat je buik in 1keer opzet.

Gr Lisa.

Lisa
11-08-2022

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hi Maria,

Ik heb zelf last gehad van langdurige diaree.
Mijn ervaring is, dat Nederlandse artsen zich heel strikt vasthouden aan principes, zoals dan is het maar PDS of psychisch.
Heb je je ontlasting al laten controleren op Helicobacter Pylori (Helio bacterie)?

Patrick
09-09-2022