Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Acceptatie van wie je bent en je talent

Als super HSPerke met een super HSP dochtertje lees ik tot vandaag alle wetenschappelijke publicaties en bezit alle boeken, de laatste prima boek van Séverine Van De Voorde nl, Hoogsensitief omgaan met stress. Er staat maar 1 foutje in, en zal haar dat nog wel laten weten. En volgde eveneens aan de VUB de opleidingen. Niet om te coachen, maar om er zelf mee te leven. Wel hier een leuk simpel voorbeeldje.
Mijn dochter en ik accepteren dat we super zijn. Honderd maal meer zien, voelen, associëren met ons zeldzaam brein. Dus wat doen we graag. Samen eens naar een kleine cinemazaal gaan, waar weinig volk is. Onze oordopjes dan nog gebruiken voor de achtergrond geluiden. En dan hand in hand naar een filmpje kijken. Daarna gaan we soms eten in een bistroke waar best nog niemand of weinig volk is.
Dus genieten kan perfect, en zo hebben we nog een 100 tal voorbeeldjes. Ook al beschrijft een universitair ziekenhuis dit bij 1 van ons als ‘ functioneel hersenletsel’. Omdat we de anderen niet alleen zien, maar ook letterlijk voelen. Hier mee omgaan is al een full time job 🙂
Ga ik naar mijn projectje in Nepal, dan ben ik 100% mezelf, daar past ons talent in het biotoop. Hier in het scheve commerciële pionnenwereldje hebben we geen goed biotoop.

Ik wens iedereen eerst acceptatie van wie je bent en je talent. En dan je laten bijstaan indien nodig om wat verder te stappen op er mee om te gaan in het scheve biotoop.
Lieve groet
Johan

Johan
11-11-2023

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>