Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Ik merk al een tijd dat er iets mist in onze relatie

Even van mij afschrijven, ik weet het niet meer. Wij zijn 1 jaar getrouwd en iets meer dan 4 jaar samen. Ik merk al een tijd dat er iets mist in onze relatie. Wij komen niet tot diepgang, ik ben met zelfontwikkeling bezig waarin ik zie dat het niet gaat om het perfecte plaatje (huis, hobby's, sociaal leven etc). In het begin was er ook weinig diepgang maar kon ik hier overheen stappen, ik was toen nog niet zo ver in mijn eigen ontwikkeling als destijds. Stukje intimiteit klopte vanaf het begin niet, ik heb meer en andere behoeftes dan hij. Ondertussen ben ik een andere man tegen gekomen die me wel ziet en waar ik wel mee kan sparren op het niveau wat ik nodig heb. Ik wil deze man niet laten meespelen in mijn overweging maar is lastig. Mijn echtgenoot zegt inzichten te hebben gekregen (heb het al eens vaker aangekaart) en niet geweten te hebben dat het me zo hoog zat. Ergens denk ik hij verdient een kans maar ik weet niet of het er echt in zit bij hem. We hebben geen kinderen, ik denk dat ik deze niet kan krijgen. Ik ben begin 30 en denk we hebben nu beide nog een kans op een ander leven. Maar ik denk ook ik ben niet voor niks met hem getrouwd, was het dan zo slecht... nee het is niet zo slecht maar het voelt ook alsof het voor mij niet genoeg is. Wil ik dan altijd maar meer, ik besef mij dat het gras niet altijd groener is en dat je niks kan baseren op een beginnende verliefdheid. Ik weet even geen raad met mijn gedachten, ze gaan alle kanten op. Soms denk ik dat ik mezelf maar wat aan praat en dat ik het groter maak dan het is. Andere momenten denk ik, dit gaat 'm niet worden. Ik praat met een psycholoog en we hebben binnenkort samen een gesprek met een coach. Ik vind het ook moeilijk om die ander te vergeten merk ik. Ik vind het maar een lastige situatie en kom niet echt verder. Weet ook niet precies wat ik hier kom halen ik heb al met veel mensen gepraat maar iedereen zegt wat anders.

Annie12
09-10-2023
laatste reactie: 06-12-2023

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi Annie,
Je verhaal is heel herkenbaar! Ik ervaar, voel en denk precies hetzelfde. En ook ik heb al met veel mensen gesproken. Ik blijf in dezelfde cirkel denken. Mijn hart wil niet meer en mijn hoofd voert hevig verzet.
Ik ben echter al ruim 15 jaar ouder en een aantal kinderen verder. Ook in het begin van onze relatie had ik twijfels. Daarna stapte we in de trein van trouwen en een gezin stichten en raakten mijn twijfels op de achtergrond. Maar sinds 5 jaar zijn ze terug en worden steeds heviger. Omdat er kids in het spel zijn, vind ik de stap nu nog lastiger. En heb ik zo'n spijt dat ik destijds nooit de knoop heb doorgehakt....Dus Annie, volg je hart! Wacht niet te lang!
Ps ook ik probeer dat ook nu alsnog te doen, maar het definitieve besluit is zo pittig.....

Esmee
06-11-2023
Reageer:
Fijn hé om hier herkenning te vinden. Ik ben inmiddels wat tijd verder. Ik kan de andere man niet loslaten maar mijn hoofd verzet zich zo hevig. Ondertussen gaat mijn partner er bijna aan onderdoor door alle twijfels en doordat ik niet kan zeggen ik ga voor ons vechten. Het is zo vermoeiend. Ik heb besloten nu geen rigoureuze beslissing te maken omdat er ook verliefdheid speelt. We zitten in een soort therapie en heb besloten mezelf tot eind van het jaar te geven om te ervaren of het gevoel terug komt en of ik open kan staan voor de inzichten die mijn partner heeft. Het is mijn hoofd die zegt dat ik dat moet doen. Als ik dan nogsteeds dit gevoel ervaar of de andere man niet los kan laten is dat voor mij ook een antwoord. Ik wil inderdaad niet blijven hangen, als ik niet waak zou dit zoooo lang kunnen duren en is voor niemand eerlijk.
Ik kan me voorstellen dat het met kinderen in het spel helemaal ontzettend moeilijk is. Hoe ga je het aanpakken? Wil je nog dingen onderzoeken samen of ben je al uitgecheckt?

Annie
12-11-2023
Reageer:
Gras is groener aan andere kant? Verliefdheid, onzin, na 2 jaar dat is weg, wat jij wilt van leven (goede restaurants, misschien zwemmen, goede relaties met familie) Verliefdheid, voor max 2 jaar, dan goede relaties, wat wil jij.
Ik ben 20+ jaar getrouwd en prima, maar verliefdheid ???
Zeer goede couple , zij doet goed en ik ook (denk ik)

Praktisch zijn is key.

Christof
06-12-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>