Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Zware slappe benen

Iemand die ook herkend dat je zware slappe benen krijgt ? Zeker op de dagen dat de pds vervelend doet...

Renate
24-09-2023
laatste reactie: 01-03-2024

12
7
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ik heb ook Pds. En idd kreeg ik last van duizelingen, en slappe benen en voeten. Wat voor medicijnen heb je gekregen van Mdl arts.

Groet,
Lisa


Lisa
25-09-2023
Reageer:
Hoi Lisa.

Ik heb momenteel geen medicatie..
Maar merk vervelende pijn in mn onderbuik.. net of ik ongesteld moet worden en slappe tintelende moeie benen... aantal jaar geleden de diagnose pds gekregen.
Soms gaat het maandag goed en in een keer weer drama :-(

Renate
25-09-2023
Reageer:
Hoi, De krampen herken ik wel. Ik krijg ze snachts meestal tegen de vroege ochtend. Ik word dan ineens wakker met krampen, niet hevig maar wel vervelend. Hetzelfde als beginnende menstuatie.
Ik heb vaak zware benen als ik bijv de trap op moet, dan zijn het net bakstenen die ik mee sleep, en zodra ik wandel dan voel ik me benen bijna niet.

anoniem
26-09-2023
Reageer:
Heel herkenbaar. Ik slik nu magnesium en dat lijkt wat te helpen tegen kramp.

Miranda
26-10-2023
Reageer:
Ik ervaar hetzelfde. Sinds enkele jaren diagnose van PDS metvtien enkel symptomen van krampen en buikpijn. Sinds deze zomer uitstralende pijn naar linkerlies en linkerlenden. Ook tintelende benen en voeten en soms benen die voelen als lood. Cardioloog, neuroloog, uroloog….allen vinden niets dus zal ook wel PDS zijn zeker ? Ook perioden van moedeloosheid en futloosheid, ik was een ferventer sporter, sinds 5 maanden ben ik al blij dat ik enkelen kms kan wandelen.

Peter
14-12-2023
Reageer:
Hier hetzelfde. Diagnose PDS gekregen, kan ik niet veel mee want is een paraplu-term voor alle onverklaarbare darm-gerelateerde symptomen.

Ik herken me echter in de tintelende benen: heb ik ook, nu al weer jaren inmiddels. En continu. Behalve als ik loop.

Ik noem het zelf zoemende benen. Alsof er stroompje loopt. Een soort fijnmazig net van doffe tintelingen. Op goede dagen alleen in mijn onderbenen. Op slechte dagen tot boven mijn knieën. Ook heb ik dit in mijn handen en polsen.

Maurice
24-01-2024
Reageer:
Ja herken ik bij het opstaan, meteen al! Had dit afgelopen zomer heel vaak, bewoog toen ook meer maar niet intensief. Zware vermoeide benen bij het opstaan en die niet de trap op willen. In de loop van de dag word het beter, soms na stoelgang.

Anoniem
01-03-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>