Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Ik heb van 8jarige leeftijd pds

Ik heb van 8jarige leeftijd pds (nu 43jaar)
Ik heb door dit ook fobie/angst van overgeven ontwikkeld. Ik noem ze opstoten.. maar deze blijft duren.. en wordt met dag erger. Heel afwisseld diarree dan constipatie. Om letterlijk zot van te worden. Met moeite geraak ik door de dag. Niemand die dit wilt begrijpen. De meeste zeggen het gaat zo wel over. De paniek aanvallen en de nachtelijk onrust vindt ik heel erg. Stress lokt pds uit maar wanneer ik me rot slecht voel dan komt de stress er gratis bij. Ik ben te einde raad.. ik zit al maanden zonder een dag met klachten. Weet iemand raad?

Syl
20-09-2023
laatste reactie: 28-09-2023

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Meschien eens proberen om genoeg rust te nemen, en niet druk te maken. Stress zorgt er voor dat pds veel erger word en langer aanhoud, en veel water drinken. Ik voel me ook vaak onbegrepen omdat ik mensen ken die mij vertellen dat darmen geen pijn kunnen doen en dat het dan bij mij tussen de oren zit. Ik heb zelf chv ontwikkeld en een ontregelde ademhaling door de opgeblazen buik. Door de buik ademen gaat dan gewoon niet en dan heb ik weer extra veel spierpijn door dat ik mijn borstkas moet gebruiken. Ik heb ook wel eens onrust, meestal in de avond of na de maaltijd, dan krijg ik hartkloppingen en bonzen die een tijd aanhouden, mijn maag en darmen doen bijna elke dag moeielijk, tenzij ik genoeg drink dan valt het nog mee. Ik heb wel een tijdje anti histamine tabletten uitgeprobeerd en die hielden het wel tegen. Goed kijken wat je eet en opschrijven. Meschien heb je wel een intolerantie/te hoog histamine

anoniem
27-09-2023
Reageer:
Wat zegt je huisarts. Ben je wel eens door verwezen naar mdl arts en/of onderzoeken gehad? Had het ook al vanaf jongere jaren, darm onderzoek gehad maar toen spraken ze nog niet over pds maar een te lange en te trage darm.ben nu 56 en heb periodes dat ik het een hel vindt die buikpijn/maagpijn/slokdarm pijn. Stress verergert de pijn . Heb een lieve huisarts die goed luisterd en meedenkt . Probeer te ontstressen en dingen onder nemen ook al kost dat veel moeite, anders blijf je hangen in die cirkel en daar is dan lastig uit te komen. Sterkte.

Yvonne
28-09-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>