Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Uit mijn slaap gehouden door vaak poepen

Uit mijn slaap gehouden door vaak poepen:
Ik heb al 20 jaar de diagnose pds (maar werd toen nog spastische dikke darm genoemd?). Klachten zijn niet altijd aanwezig maar vooral in periodes met stress en onrust. Dan heb ik last van veel gasvorming, buikpijn en diaree of juist obstipatie.
Het laatste half jaar heb ik vooral ''s nachts last. Om een uur of 5 word ik wakker omdat ik moet plassen. Dan moet ik vaak ook een flinke wind laten. Terug naar bed. En dan steevast 10, 15 minuten krijg ik aandrang. Weer naar het toilet. Dan komt er wat ontlasting in gewone vaste vorm. Maar dit gaat nog 4,5 keer door. Uiteindelijk zit ik elk kwartier op het toilet tot ik naar mijn werk moet. Uiteindelijk poep ik losse, zachte flodders. Op m'n werk soms nog een keer.
De rest van de dag geen last meer. Dat is fijn omdat ik geen werk hoef te verzuimen. Maar ik ben inmiddels zo moe! Ga al 2 uur eerder naar bed. Probeer voor het slapen gaan te poepen. Of probeer ''s nachts de aandrang te negeren. Werkt allemaal nog niet.
Ben nu begonnen met probiotica in de ochtend en psylliumvezels bij het avondeten. Nu een paar dagen, hopelijk heeft dat wat effect.Vooralsnog alleen maar meer gasvorming in de avond.
Hebben meer mensen hier last van en zo ja hebben jullie tips? Voor probiotica, andere middelen, voedingsmaatregelen?

Gerda
19-09-2023

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>