Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Er moet iets veranderen

Mijn vriend en ik heb 2 kinderen. Sinds de kinderen zijn geboren kwamen m'n schoonouders zo'n 6x per jaar even bij ons langs. Wij zagen ze wel elke week, want we gingen met onze kids bij hen op bezoek. Dit ging de afgelopen 11 jaar zo.
Maar sinds mijn schoonmoeder is overleden zit mijn schoonvader (75jr) elke dag bij ons op de bank. In eerste instantie kwam ie om de dag langs en heb ik het zo gelaten, omdat ik dacht dat het wel zou verbeteren als ie gewend was aan het verlies. Alleen nu zit ie er elke dag vanaf het moment dat m'n vriend thuis is van z'n werk en blijft dan zitten tot de kinderen naar bed gaan. Dit gaat nu al meer dan 2 jaar zo aan.

We hebben geen enkel moment meer met ons gezin en de kinderen vluchten zelfs naar hun kamer, omdat ze geen zin hebben in opa. Alleen opa loopt gewoon naar boven, dus de kids hebben geen mogelijkheid om opa te ontlopen.

Mijn vriend denkt dat opa erg ziek is en dat ie niet zo lang meer heeft. Maar als hij er naar vraagt, is er niets aan de hand volgens opa.
Het kan zijn dat opa niet lang meer heeft, maar voor hetzelfde geld loopt ie nog 10 jaar rond.

Ik weet wel dat ik en de kinderen dit niet meer trekken en dat er iets moet veranderen.

Als ik hier iets van ga zeggen, krijgen we knallende ruzie omdat ik al meer dan een jaar op mijn tenen loop om deze situatie niet te laten escaleren. Het is dus aan mijn vriend, maar die aarzelt vanwege de vermoedde slechte gezondheid van opa.

Iemand ervaring met zo'n situatie?

Anoniem
05-09-2023

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>