Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Na iedere maaltijd wordt het erger

Hallo, ik heb vorige maand de diagnose PDS gekregen na een lange periode van buikpijnklachten. Alle andere scenario’s zijn door de artsen inmiddels uitgesloten op basis van meerdere onderzoeken.

Ik heb op dit moment sinds een week of 6 ontzettend veel last van ‘ loze aandrang’. Dan denk je dus dat je naar het toilet moet, maar komt er niks.
Mijn buikpijnklachten zijn wat op de achtergrond geraakt de afgelopen tijd (daar is dit voor in de plaats gekomen lijkt het wel) en mijn ontlasting (in de ochtend) is normaal.
Na het ochtendritueel begint dan de ellende. Na iedere maaltijd wordt het erger. Om wanhopig van te worden.

Herkent iemand dit en/of heeft er iemand een idee hoe dit kan worden verlicht of behandeld?

Karin
28-08-2023
laatste reactie: 24-11-2023

4
6
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ha Karin, heel herkenbaar. In de ochtend heb ik meestal ook geen last. Vaak wel twee keer normale ontlasting. Met name na het avondeten, half uurtje erna soms eerder, vaak last. Dit kan normale aandrang zijn maar vaak pijnlijke krampen. Ontlasting is dan ook meestal dun. Vermijden van voeding is geen optie maar wat je schrijft: ik kijk ook wel steeds meer op tegen eet momenten.
Sterkte!

Peter
14-10-2023
Reageer:
Ha Peter, dank voor je reactie. Heb je eventueel nog tips voor me die tot verlichting kunnen leiden? Ik word er af en toe moedeloos van, temeer omdat er geen verbetering tot stand komt.
Heb je ook de diagnose PDS gekregen?

Karin
23-10-2023
Reageer:
Hoi,
Ik heb praktisch na elke maaltijd pijn in m’n onderrug, het zijn flinke pijnscheuten .
Ik heb dit sinds 14 Okt. dit jaar , maandag ff een afspraak hij de huisarts maken.

Astrid
28-10-2023
Reageer:
Hoi ik heb het tablet mevrabine die helpt heel goed tegen prikkelbare syndroom Misschien moet je die eens proberen maar ik heb net weer een coloscopie om te gaan omdat ze nou denken dat ik een ziekte heb aan mijn darmen en dus niet alleen maar prikkelbare darm syndroom Ik zou zeggen probeer dat medicijn is misschien helpt het

Samantha
29-10-2023
Reageer:
Hoi, bij loze aandrang moet je inwendige aambeien wel uitsluiten…

Chantal
04-11-2023
Reageer:
Ha Karin,

De huisarts heeft deze inderdaad gegeven rond 2018 (na onderzoek van feces, bloed en lactose intolerantie) ik kreeg toen wel de optie om nog een inwendig onderzoek te laten uitvoeren maar ze dacht dat dit dezelfde uitslag zou geven nl. PDS. Dus ik heb daar toen voor bedankt.
Wat ik nu doe (geen idee of dit goed is maar ik heb wel wat minder last) ik begin nu pas rond 12 uur met mijn ontbijt en eet voor het laatst rond 20.00 uur (soort intermittent vasten) de maaltijden houd ik wel bewust klein.
Daarnaast heb ik psylliumvezels gebruikt maar daar ben ik mee gestopt. Heb toen 2/3 weken weinig tot geen last meer gehad. Nu lijkt het oude patroon weer terug te zijn maar.. ik heb bijna geen felle pijn meer gehad en de krampen zijn ook veel minder. Heel dankbaar ook al is het niet over. Stress is overigens bij mij wel een trigger, en ik eet bijna geen koolsoorten meer.
Ik hoop dat je hier iets mee kan. Het lastige is dat iedereen toch weer een ander patroon heeft..

Peter
24-11-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>