Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Probeer steeds tegen mezelf te zeggen dat het meevalt

Ook ik heb het stempeltje PDS gekregen. Mijn darmen zijn altijd mijn zwakke plek geweest maar sinds ik ook nog eens in een burnout zit is het echt hopeloos. Ik kan moeilijk omschrijven wat voor gevoel het is. Het heeft betrekking op mijn maag en darmen en is een heel raar onwerkelijk gevoel. Niet echt pijn maar zo'n ontzettend raar gevoel. Ik wordt er depressief van en het zorgt voor veel onrust en paniekaanvallen. Verder heb ik hierdoor veel slijm in mijn keel, hoofdpijn, een branderige tong, ben misselijk en ontzettend moe.

Ik probeer steeds tegen mezelf te zeggen dat het meevalt en dat het niet echt pijn is (geen ontzettende krampen of brandend maagzuur) maar gewoon een raar gevoel maar dat helpt dus niet.

Zijn er meer mensen die zo'n ontzettend raar gevoel hebben wat ze helemaal uit balans brengt ? Ik vraag me af of ik de enige ben. Ik heb dit niet altijd, soms heb ik helemaal geen last van mijn maag en darmen of kan ik het goed onder controle houden. Maar heb nu alweer 5 dagen dat verschrikkelijke gevoel.

Anoniem
11-08-2023
laatste reactie: 02-09-2023

4
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ja ! Dit heb ik nu ook! Soms een tijdje niks en dan nu weer paar dagen misselijk wakker worden en steeds naar de wc gaan. Heb daardoor ook minder eetlust.
Heel vervelend. Veel sterkte en je bent zeker niet de enige.

Sonja
15-08-2023
Reageer:
Ik herken dit zo goed
Goede dagen met geen klachten en dan is het erweer.
Een naar gevoel in mijn lijf opgejaagd pijn in rechter zij trekt door naar mijn rug
Voel me helemaal gestrestt heb dan ook een branderig gevoel rechter boven buik net of er een verdinking zit zwakt soms ook weer af
En een hele nare smaak en witte beslagen tong.
Zit ook in een burn out zal ook meespelen.

Ben nu menthol capsules aan het uit proberen.

Carolina
16-08-2023
Reageer:
Ik heb dit ook. Niet echt heftige krampen of zo maar een heel raar gevoel in mij buik. Ook inderdaad heel onrustig voelen en soort van paniekerig gevoel. Misselijk en brok in mijn keel. Slecht slapen en vroeg wakker. Bleke tong soms branderig gevoel aan de tong. Ook erg moe. Een vreselijk gevoel in iedergeval waardoor je constant in de stress zit. Loop hier al heel lang mee maar zie dat ik gelukkig niet de enige ben.

Anoniem
20-08-2023
Reageer:
Herkenbaar

Hier elke ochtend misselijk, veel slijm, kokhalzen tot gal overgeven. Elke ochtend 2 a 3 keer naar het toilet. Soms diarree.
Pas na een dik uur anderhalf uur maar ook soms 3 uur later pas een beetje hersteld vanalles. En dan pas lukt het me om de deur uit te gaan. Ook veel moe, pijn aan benen of hele lichaam. Duf in hoofd.

De ene dag gaat beter dan de andere dag. Belangrijk hierbij merk ik zelf om positief te blijven. Lukt ook niet altijd maar anders ga je mee stressen en maak je je geestelijk nog zieker door te piekeren enz.

Ik loop ook bij een psycholoog die heeft me dit allemaal moeten leren om hier uit te komen. Het helpt echt alleen geef alles de tijd.

Succes iedereen

Kel
02-09-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>