Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Ga zelf op onderzoek uit

Hallo,

Inmiddels 58 en al jaren zoekende met darmproblemen. Weet inmiddels alles van voeding en mijn beroep ervan gemaakt. Maar door stress, vroege overgang en 2 x burn-out zijn maag en darmproblemen ernstig verergerd.

SIBO
Tig jaren geleden kreeg ik diagnose pds en nu weet ik dat voor de meesten dat SIBO is. Ben er nu al 2.5 jaar mee bezig. Ik dacht dat ik er was. Helaas na kort alles in rust kwam het terug.

Voor iedereen!
Kijk naar je stress. Je autonoom zenuwstelsel heeft een soort van gas en rempedaal. Die laatste moet vaker gebruikt om je spijs te kunnen verteren. Rest and Digest.

Kijk maar eens via Google. Meeste info is via YouTube maar wel veel Engelstalig. Het is een zoektocht, soms word ik er moedeloos van. Maar ik herpak me steeds weer. Ik ga dit overwinnen 💪

Hopelijk zijn er hier veel mensen die er wat mee kunnen. Ik ben erachter dat maagzuurremmers voor velen een boosdoener is. Je hebt maagzuur nodig voor de vertering. Door stress (was in mijn geval) is die er te weinig. De bacteriën die in de dikke darm nodig zijn gaan dan ook naar de dunne darm. Misschien zelfs al naar de maag.

Ga zelf op onderzoek uit. Wie weet is het de missing link!


Fem
05-08-2023
laatste reactie: 27-08-2023

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Je bent een van de weinigen, dan wel niet de enige die zegt DIT GA IK OVERWINNEN.
Ik zeg zelf tegen mijzelf dat ik meer ben dan PDS, en dat ik de oplossing ga vinden voor mijzelf en hopelijk waardevolle tips voor anderen.
Ik blijf ook proberen en geef niet op, al kost het me af en toe een hoop moeite.
Is er niet een groep of site waar ervaringen worden uitgewisseld of tips?
Vr. gr. Bert

Bert
27-08-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>