Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Wordt er langzaam hopeloos van 😢

Ik vroeg mij af of er meer mensen zijn die een tijdje geen/minder last hebben en dan plotseling dagen heel veel last. Niet alleen van darmen, maar ook misselijk, veel slijm in keel, oorsuizen, zuurbranden, onrustig en depressieve gevoelens. Het is om gek van te worden, zo voel je je goed en dan plotseling vreselijk slecht. En de achterliggende oorzaak kan ik maar niet achterhalen wat ik ook probeer.

Soms zijn mijn darmen rustig en ervaar ik geen tot weinig klachten. Dan kan ik alles doen en ben ik positief. Maar als ik dan weer klachten ervaar slaat het volledig om en herken ik mezelf niet meer. Lijk wel een compleet ander persoon. Mijn dagen zijn dan vreselijk en zit in een negatieve vicieuze cirkel. Ik ben benieuwd of meer mensen met PDS dit zo ervaren en of dit wel PDS is. Wordt er langzaam hopeloos van 😢

Thomas
04-08-2023
laatste reactie: 29-12-2023

12
26
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Wat ik vergeten ben te vermelden is dat ik ook de hele dag naar het toilet loop om te plassen. Wel 3 tot 4 x per uur soms....dat is alleen als ik last heb, anders niet.

Thomas
04-08-2023
Reageer:
Ik ervaar het ook zo, heb daarnaast ook last van maag en opboeren waardoor weer last van branderigheid achter borstbeen en pijn achter schouderbladen. Mijn darmen zitten vol ontlasting waardoor ik pijn heb met wandelen en fietsen en daardoor krijg ik het ook benauwd. Duurt een paar maanden en ben daarna weer een langere tijd pijnvrij. Maar die paar maanden zijn een hel haal me vanalles in mijn hoofd en heb ook de ergste ziekte’s die er zijn.frustrerend

Kees
29-08-2023
Reageer:
Wel, herken uw beschreven probleem. Heb ook een zgn. “spastische darm”: onrustig gevoel in de buik, veel beweging, heeft de huisarts al meermaals gediagnosticeerd. Niets aan te doen (?).
Maandenlang geen probleem en dan komt het plotseling weer terug. Eet vezelrijke voeding . Slik probiotica. Zoals u zegt: denk ook direct aan “erge ziekte”. Zou het liefst de gehele dag in hoekje willen gaan zitten. Gedurende de nacht komen de darmen tot rust……Ook de vraag: wat is de oplossing….

Jacky Mol
30-08-2023
Reageer:
Vele onderzoeken gehad. Sommigen al wel jaren terug nooit kwam er iets uit. Maagonderzoek gehad was goed. Slokdarmonderzoek gehad was goed. Kno arts geweest ivm brok in de keel zag er allemaal goed uit dit kwam door het brandige gevoel uit de maag. Darm onderzoek gehad arts zei u heeft een motorische gestoorde darm maar dat wist ik al. Het heeft geen zin om weer nieuwe onderzoeken te doen want het levert verder niets op. Heb gelukkig een hele lieve huisarts die me gerust stelt. Ook al zijn onderzoeken rond 2017/2018 geweest toen had ik dezelfde klachten en kwam er nooit iets uit. Paar maanden maar uit zitten dan verdwijnen de klachten hopelijk weer voor een tijd😥

Kees
30-08-2023
Reageer:
Hoi Kees, ik vrees dat het allemaal toch onbewust stress gerelateerd is. Ik heb een heel dagboek bijgehouden van wat ik eet en er is geen pijl op te trekken. Maar ook stress momenten schrijf ik op en ook hier is niks van te maken. Daarom denk ik dat het onbewuste stress is die dit veroorzaakt. Onderzoeken heb ik ook zat gehad en leveren niks op. Het is idd om hopeloos van te worden. Ook alles geprobeerd wat er maar te krijgen is en elke soort van therapie. Maar denk aan de andere kant ook vaak dat dit nooit door stress kan komen dat je je zo ellendig voelt. Het is gewoon verschrikkelijk 😥

Thomas
30-08-2023
Reageer:
Idd ellendig. Als ik weer pijn krijg zoals nu dan wordt ik ook een hypochonder. Daar krijg ik dan wel stress van. Ondanks dat alle onderzoeken uitwijzen dat er niets is haal ik de vreselijkste dingen in mijn hoofd. Ik google me suf terwijl dat niet verstandig is,en dat gaat dan niet uit mijn hoofd, ik denk dat je het dan ook onbewust misschien zelf in stand houdt. Ik wordt er kribbig van. Het is vervelend voor mezelf maar zeker ook voor mijn omgeving. Ze snappen mij niet zij voelen ook niet wat ik voel. Ik zit er dan helemaal door heen en vraag me af waarom ik🥲maar wel fijn dat dit bestaat om te lezen dat je niet alleen bent en leest dat er toch veel mensen zijn met pds klachten en alle andere klachten die er bij horen.

Kees
30-08-2023
Reageer:
Beste,

Ja ik herken het heel goed. Ik loop al 18 jaar met PDS, echter lijkt het afgelopen jaar echt erger te zijn geworden. Mijn darmen reageren op alles of eigenlijk op niets. Ik eet al lactose vrij wat op het begin goed ging alleen nu werkt dat niet. Ik heb zelfs gelopen bij een maag lever en darm arts. Ik heb toen vezelzakjes en Mebeverine(pillen) gekregen. Dit heeft een paar maanden geholpen nu werkt het weer niet. Weer veel pijn, niet naar de wc kunnen, energie heel laag. Daarnaast ook hypnotherapie gedaan, werkte voor geen meter.

Ik zit letterlijk met mijn handen in mijn haar!
Andere hebben idd geen idee hoe het voelt. Je hele houding veranderen, helemaal in jezelf gekeerd, geen geluk meer omdat je niet zomaar wat kan doen, want die klote buik zit er altijd!!

Denk soms echt, haal het er allemaal aub uit! Ben er zo klaar mee.

Anouk
31-08-2023
Reageer:
Hoi allemaal .

Ik zit ook in het zelfde schuitje.
Ik kwam bij de huisarts die zei dat ik een burn out had . Heb ook veel mee gemaakt en nooit wat verwerkt alleen maar doorgaan werken thuis en voor mijn zoon zorgen , ik ben nu 60 jaar .
Van burn out pijn naar paniek aanvallen . Ik begon met oxacepam . Maar hielp niet raakte mijn baan kwijt , maar ik had alweer nieuw werk ik moest en zou daar beginnen met tegen zin kreeg ik escitalopram ik werkte 3 dagen bij de nieuwe werkgever toen ging mijn lampje weer uit
3 keer met de ambulance naar het ziekenhuis geweest .
Dachten aan aorta ik mijn buik , was het niet hartfilmpje was ook goed darmonderzoek 6 poliepen weg gehaald was ook goed alleen uitstulpingen dat weer wel .
Ik kreeg mebeverine. Constant aan de sirene dan ging het weer goed .

Ik ben de laatste week vergeten ze in te nemen , dat heb ik geweten gister bij de huisarts weer geweest die luisterende het was erg druk in mijn maag en darm . Middenrif doet zeer hartbonzrn schijnt dat de lucht daar tegen aanduwt waardoor je benauwd voelt en verkeerd gaat ademen .

Bijna niks kunnen eten ondertussen 10 kilo kwijt .

Ook ik denk steeds dat dood ga of iets ernstigs heb . Gek word je er van . In de periode daar voor zat ik ook iedere weekend bij de hap .

En ook ik vraag me af , wanneer stopt dit , ik wil me leve terug .
Lol maken me dingen doen weer werken . Mijn zoon van 20 die hier geconfronteerd word vind ik vreselijk. Probeer me sterk te houden voor hem . Maar of dat goed is ?

Mijn herstel zal langer duren . Ik gun mij zelf ook die tijd .

Maar goed ooit gaat het over zeggen ze .
Sterkte allemaal .

Marian
31-08-2023
Reageer:
Ik herken dit ook. Soms nergens last van en dan van het ene op het andere moment slaat het om. Darmen gaan tekeer, last van zeurende pijn in de bovenbuik, tongbranden en brok gevoel. Maar ook onrustig, paniekerig en heel slecht slapen waardoor de klachten erger worden. Zo zit ik dus in een vicieuze cirkel waar ik maar niet uitkom. Echt vreselijk, wil gewoon mijn leven terug

Anoniem
16-09-2023
Reageer:
Goedemorgen, ik lees over jullie klachten en herken heel veel. Alleen wordt mij niet duidelijk of jullie het FODMAPDIEET ooit geprobeerd hebben. Dat heeft mij mijn leven weer teruggegeven. Ik kan niet meer alles eten, maar ik kom met weinig klachten de dag door.
Het is een zoektocht, maar het is het waard.
Vriendelijke groet en sterkte

Marijke
29-09-2023
Reageer:
Ja dat zijn helaas allemaal pds symptomen

Wil
08-10-2023
Reageer:
Herkenbaar pff, nu hier erge last van schouder pijn soms en rug..

Tim
08-10-2023
Reageer:
Hoi Thomas,

Sinds mijn 12e heb ik last van mijn darmen, w.s. ook een spastische dikke darm. Ik ben nu 63 en heb er nog steeds last van, alleen in de namiddag en de avond. Mensen met dit probleem schijnen meer zenuwen in de darmen te hebben dan mensen die dit niet hebben. Ik weet niet of je snel emotioneel bent of overgevoelig? Omdat de darmen als het ware met de hersenen zijn verbonden raken de darmen door stress overprikkeld en kun je dan klachten krijgen, zoals winderigheid, krampen en pijn, een opgeblazen buik. Het is belangrijk te ontdekken wanneer je de meeste klachten hebt en bij welke voedingsmiddelen en deze dan proberen te vermijden. Zelf ervaar ik ook al heel lang depressieve gevoelens, w.s. hoort dit ook bij deze aandoening. Proberen zoveel mogelijk te ontspannen (mediteren, de natuur in, naar muziek luisteren). Dan heb je hoop ik de minste klachten. Ik hoop dat je iets aan mijn reactie hebt.

Joyce
09-10-2023
Reageer:
Thomas je bent niet de enige. Artsen konden helaas niks voor mij betekenen. Kreeg telkens te horen dat ik ermee moet leren leven etc. Echter is dat zeer moeilijk. Helaas heb ik nog geen medicijn gevonden…

Katkatmiauw
24-10-2023
Reageer:
Wat enorm vervelend voor je. Ik heb ook last van dergelijke klachten, maar andersom. Plotseling een paar dagen of weken depressief, gevolgd door dagen of weken onrust, gejaagd, en daarna doodmoe en darmen in de knoop. Volgens mij heeft het te maken met chronische stress. Als er spanning bij komt, dan krijg ik weer die klachten.

Rianne
29-10-2023
Reageer:
Helaas heel herkenbaar. Ik heb vaak weken geen last en dan plotseling weken weer wel. Snap ook niet hoe het komt, lijkt vanuit het niets plotseling helemaal om te slaan. Lig nu ook weer huilend op de bank, zijn er meer mensen die last hebben van dit soort emoties ? Het ging weken best goed en dan plotseling weer een en al ellende.

Anoniem
03-11-2023
Reageer:
Ik herken jou klachten , ik voel precies het zelfde. Ik word er helemaal gek van , heel onrustig ook in mijn lijf. Zuurbranden , slikklachten , buikpijn , opgeblazen gevoel , maagpijn, buikpijn , pijnlijke mond tongbranden , last van mijn neus , oren pakt het kno gebied ook, hartkloppingen , soort van trillen binnen me buik, verstopping met diarree slijm , schuim weer harde ontlasting, kan geen eten verdragen voelt heel zwaar op me maag. Ik val dan ook af , gebruik maagzuurremmers helpt niet echt. 5 maagonderzoeken gehadin de loop van 12 jaar en 2 darm onderzoek niks uitgekomen . Je krijgt steeds te horen pds in combinatie met overgevoelige maag. Ik snap er niks van . Ik probeer gezond te eten veel water drinken veel bewegen , maar het mag niks baten , mijn galblaas is verwijderd in 2012 en sindsdien ervaar ik deze ellende. Gewrichtspijnen koortsiggevoel zonder koorts. Met wie kan ik in contact komen privé zodat ik mijn ervaring met andere kan delen en wat gebruiken jullie dat het een beetje leefbaar word. Soms heb ik maanden helemaal geen klachten en dan ineens slaat het toe .

Shurley
08-11-2023
Reageer:
Ik herken jou klachten , ik voel precies het zelfde. Ik word er helemaal gek van , heel onrustig ook in mijn lijf. Zuurbranden , slikklachten , buikpijn , opgeblazen gevoel , maagpijn, buikpijn , pijnlijke mond tongbranden , last van mijn neus , oren pakt het kno gebied ook, hartkloppingen , soort van trillen binnen me buik, verstopping met diarree slijm , schuim weer harde ontlasting, kan geen eten verdragen voelt heel zwaar op me maag. Ik val dan ook af , gebruik maagzuurremmers helpt niet echt. 5 maagonderzoeken gehadin de loop van 12 jaar en 2 darm onderzoek niks uitgekomen . Je krijgt steeds te horen pds in combinatie met overgevoelige maag. Ik snap er niks van . Ik probeer gezond te eten veel water drinken veel bewegen , maar het mag niks baten , mijn galblaas is verwijderd in 2012 en sindsdien ervaar ik deze ellende. Gewrichtspijnen koortsiggevoel zonder koorts. Met wie kan ik in contact komen privé zodat ik mijn ervaring met andere kan delen en wat gebruiken jullie dat het een beetje leefbaar word. Soms heb ik maanden helemaal geen klachten en dan ineens slaat het toe .

Shurley
22-11-2023
Reageer:
Ook ik herken de klachten, als ik zo opgeblazen ben moet ik steeds plassen. Ik kan ook geen normale broek aan dan meer, zo opgezet is mijn buik.
Gewrichtspijnen ook enorm erg gehad onder mri scan er komt nooit iets uit. Ze hebben gewoon geen idee.
Ook vaak depressieve gedachtes hierdoor want als ik een aanval heb kan ik gewoon niets doen alleen maar hangen op de bank of in bed.
Ik heb het al ruim 30 jaar. Altijd dacht ik er komt ooit een oplossing voor maar helaas is dit nog steeds niet het geval.

shawna
24-11-2023
Reageer:
Hier precies hetzelfde liedje. Kon je verhaal wel zelf geschreven hebben.

Anoniem
25-11-2023
Reageer:
Zijn er ook mensen met pds die zich koortsig voelen ? Maar als je gaat temperaturen geen verhoging.

Shurley
28-11-2023
Reageer:
Hoi Shirley, bedoel je een soort grieperig gevoel ? Dat heb ik wel, koud, rillingen, spierpijn, net alsof je griep hebt maar dan idd zonder koorts.

Thomas
29-11-2023
Reageer:
Hi Thomas, bedankt voor jou reactie . Het stelt mij toch een beetje gerust dat het bij PDS klachten hoort, maar ergens in mijn hoofd zegt het stemmetje dat het toch iets anders is , kan het maar niet laten voor wat het is . Het beheerst je dagelijkse leven. Ik zit nu in een periode geen eten kunnen verdragen zit aan de flesjes voeding . Gebruik forlax 2 zakjes op een dag veel drinken enzoo . 6 december heb ik weer een afspraak met de mdl arts ben benieuwd . Vorige weekend was ik bij de EHBO post beland met buikpijn zware opgeblazen gevoel overgeven . Herkent iemand ook branderige gevoel in je buik . Gr Shurley

Shurley
02-12-2023
Reageer:
Ik heb me de afgelopen 3 weken redelijk goed gevoeld en vandaag lig ik weer op de bank met een raar gevoel in mijn darmen, brandend maagzuur, oorsuizen, brok in mijn keel, depressief en zou het liefste de hele dag gaan huilen....

En er is de afgelopen dagen niks geks gebeurt naar mijn idee. Het is echt om moedeloos van te worden. Ook omdat ik er maar niet achter kom waarom me dit steeds weer gebeurt. Herkenbaar ? Het beheerst gewoon mijn leven

Anoniem
16-12-2023
Reageer:
Ik heb net zelf mijn verhaal neergeschreven maar wil graag reageren. Ik ben ook verschrikkelijk depressief en zou het liefste de hele dag op de bank gaan liggen huilen. Er zijn dus meer mensen die dit hebben blijkt wel. Bij mij komt dit ook samen met een aanval van PDS die dagen kan duren. Helaas kom ik er niet achter wat mijn triggers zijn, maar dat depressieve en onrustige gevoel is het ergste. Erger nog dan de lichamelijke klachten. Hebben jullie dit ook dat dit overheerst ? Als mijn darmen rustig zijn heb ik er geen last van. Heel vreemd allemaal en behoorlijk frustrerend. Het beheerst mijn leven volledig op dit moment. Kan er niet mee omgaan hoewel ik weet dat het over een paar dagen weer beter zal gaan. Iemand tips hoe hiermee om te gaan ?

Bert
29-12-2023
Reageer:
Ik heb ook vaak buikklachten duurt soms weken en ook snachts als ik op bed lig ben dan ook bang dat ik iets ergs heb dan blijft het weer weg en voel ik me ook een ander mens en raar gevoel in mijn buik strak gevoel en steken in mijn zij en onderrug pijnelijk

Jose
29-12-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>