Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Past dit in pds?

Hallo allemaal, ik probeer mijn situatie even kort te schetsen…
Enkele maanden geleden kreeg ik voor het eerst heel erge krampen. Ik kan ze enkel vergelijken met weeën. Ze komen op en gaan af. Daarbij telkens enkele keren (3 à 4x) naar het grote toilet (normale stoelgang tot iets platter). Dat duurde telkens ongeveer een paar uur tot Max een dag. Daarna was het door en had ik geen klacht meer. Ik was ook niet misselijk en kon gewoon eten. Er werd oorspronkelijk gedacht aan nierstenen of galstenen, maar deze werden door onderzoek (Rx, echo) uitgesloten. Laatst werd er een ct-scan gemaakt omdat ik opnieuw dergelijke aanval had.
Op scan werd niets abnormaal gezien, enkel heel volle darmen. Vreemd vond ik, want ik ga dagelijks naar het grote toilet. Ik begon met een heel vezelrijk dieet en probiotica om alles weer vlotter te laten verlopen. Stoelgang ging op en af, d ene keer moeilijk, de andere keer potlooddun. Omdat het niet leek te helpen raadden ze me aan om te laxeren (zoals voor een coloscopie). Dat deed ik. De krampen zijn weg; maar nu heb ik echt veel last van die darmen. De ene dat ‘s morgens 2 x behoorlijke diarree en de rest van de dag niets. Dan weer ‘s nachts buikpijn (niet die krampende pijnen) en stoelgang alsof ik weer laxeerde.

Herkent iemand van jullie dit? Past dit in pds?
Ik heb pas in oktober een afspraak bij de gastro enteroloog in het ziekenhuis…

Anoniem
18-07-2023
laatste reactie: 29-08-2023

4
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ik heb ook last van volle dikke darm.kJan lang goed gaan maar door periode van stress dan krijg ik enorme buikpijn. Zit vaak boven in mijn darm waar die de bocht maakt en dat drukt dan tegen mijn maag zodat ik een branderig gevoel krijg.ondanks ik weet wat het is maak ik me altijd zorgen of het toch niet iets anders is en zo houd je het in stand. Is om moedeloos van te worden. Dit kan soms maanden duren en dan heel lang klachten vrij zijn. Maar het is er altijd eens per jaar

Anoniem
29-08-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>