Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Ik ben nu 71

Vanaf het begin van mijn puberteit liep ik bij allerlei artsen omdat ik altijd zo vreselijk moe was. Niks kunnen vinden, uiteindelijk mijn amandelen eruit, maar dat hielp natuurlijk niet. Buikpijn en verstopping had ik al van jongs af aan, maar niemand die ooit het verband legde. Later herkende mijn huisarts de symptomen als PDS. Moet je mee leren leven, was het devies.
Ik ben nu 71. Soms blijven de klachten een paar maanden weg, dan spelen ze weer hevig op. Er is geen peil op te trekken. Vooral in de zomer met heet weer heb ik er last van: zeurende pijn links boven in mijn buik, die begint in de loop van de ochtend. Dan de hele dag winden en boeren laten, een opgezette buik, en moe, moe, moe!
Een vraag aan jullie: Ik kan overdag nooit gaan liggen want dan krijg ik een enorm opgezette buik die heel pijn doet. Pas na een uur of wat, na veel winden laten, gaat dat dan weer over. Lastig, want ik kan nooit eens even in de zon gaan liggen, of op de bank als ik moe ben. Wie herkent dit?

Ellen
25-06-2023
laatste reactie: 24-08-2023

8
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hey joke, dat heb ik ook jaren lang gehad. Ik had een slokdarm ontsteking. Ik zou als ik u was wel even langs de huisarts gaan zodat je weet waar het aan ligt :)

anoniem
26-06-2023
Reageer:
Ik heb ook weken aan een stuk een opgemiddenrif een tijd lang pijn gedaan heeft. Alles word verdrukt door gassen en daarna zeurt het. Meschien kunt u ergens niet tegen. Toch eens opletten wat u smorgens eet en drinkt. Probeer het dan te veranderen en kijk als het beter gaat. Het is jammer dat ze er nog steeds geen wondermiddel voor hebben, maar ik merk bij mezelf wel dat bepaalde voeding met teveel aan histamine, dat mijn darm klachtenblaze buik gehad, zo vervelend dat mijn verergeren(zelfs spierpijn) Ook wit brood.
Het is voor de meeste puzzelen met deze kwaal maar ik vermoed dat de klachten ergens uit voeding(intolerantie) komt, hooikoors kan de klachten ook sterk verergeren

Anoniem
26-06-2023
Reageer:
Heey kijk even naar je schildklier dan ben op

Anoniem
02-07-2023
Reageer:
Dank Anne, ik heb hier dezelfde symptomen. Super vervelend en ook wel alles uitgesloten en niks mee hart of longen. Wel longontsteking gehad begin dit jaar en ja hoor prednisol en antibiotica gehad, maand later begonnen de heftigste symptomen weer. Net of er lucht naar boven gedrukt wordt tegen het hart. Altijd opgeblazen buik en merk dat mineralen en vitamine slecht worden opgenomen. Dus ben weer aan extra magnesium met taurine beginnen en vitamine minerale complex van Bonusan. Dat is overigens wel goed spul. Hopelijk slaat de magnesium snel aan want dat verminderd de spierpijnen in rug ook.

Tim
08-07-2023
Reageer:
Overdag niet kunnen gaan liggen zonder daarna pijn te hebben in maag/buik gebied. Heel herkenbaar en niemand in mijn omgeving herkent het. Alsof er een knoop ergens zit. Gestrekt liggen en wachten op winden laten is het enige wat helpt. Ik heb dit zeker al wel 30 jaar en weet niet beter maar soms wel lastig inderdaad. Iets ernstigs kan het niet zijn lijkt me want ben op mijn pds klachten na verder gezond.

Anna
24-08-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>