Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Mijn probleem is drank...

Hoi.
Mijn probleem is drank...
Ik lan niet stoppen na een paar wijntjes.
En heb het hier moeilijk mee.
Probleem is dat mijn huwlijk hieraan kapot is gegaan.maar ook vrienschappen.
Herkent iemand dit???
Xxx mis kan iemand mij steunen

Ingrid
13-06-2023
laatste reactie: 15-02-2024

7
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi,
Ik lees jou verhaal...
Ik zou graag contact met je willen
Gr ingrid

Ingrid
21-10-2023
Reageer:
Ik herken dat zeer zeker.Voor mij is 1 pintje genoeg om te blijven drinken. Relaties zijn daardoor stuk gelopen of ik ging er niet voor omdat ik mij aan afspraken niet kon houden. Elke keer heb je spijt en schuldgevoelens schaamte omdat je mensen ontgoocheld. Het is en blijft een rode draad in mijn leven. Heb een 15 jaar intens aan hardlopen gedaan en toen had ik het wel onder controle omdat die endorfine die je voelt ook een soort prachtige verslaving is.Ben moeten stoppen door knieproblemen en dan is het duiveltje terug gekomen. Je krijgt door het drinken ook een soort geluksgevoel dus endorfine. Na vele moeilijke jaren neem ik nu elke dag mijn antabuse 100mg en heb geen probleem om niet te drinken. Enkel als ik stiekem 4 dagen geen pilletje pak dan begin ik te drinken tot het licht uitgaat. Nu neem ik ze elke dag terug en hoop dat ik het zo kan volhouden.Maar het blijft werken dag per dag .succes iedereen

Fluppe
12-11-2023
Reageer:
Ook ik heb een probleem
Om van de drank af te blijven
Het probleem is dat ik erg boos wordt als ik drank op hebt

Wil
09-01-2024
Reageer:
Ja, ik herken dit.

Ik heb ook geen stop knop. 1 van de 100 keer lukt het om bij één, twee of drie biertjes te laten. Het nemen van drank of andere middelen maakt dan ook direct alles kapot. Op de korte termijn en op de lange termijn. Want wie wil er nou met iemand omgaan die zichzelf niet in de hand heeft en veel schade berokkend? Niemand.

Vervolgens kan je ook niet meer met jezelf leven vanwege dat allemaal en dan is de neiging om nog meer te drinken, isoleren en noem het maar op. Juist het tegenovergestelde doen dus. Stoppen met die shit, erop uit gaan en hobby's vinden. Vooral in het begin niet in aanraking komen met drank en drugsgebruikers als je er niet van af kan blijven of het kost heel veel moeite.

Daarna rustig aan kijken of het lukt om er mee om te gaan in je nabije omgeving en anders gewoon uit de situatie: kies voor jezelf en zet je mentale en fysiek gezondheid op de eerste plek.

Hoop dat het iets helpt!


T
15-02-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>