Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Sinds mijn zwangerschap gaat het steeds minder

Ik heb al jaren last van PDS, soms gaat het heel goed maar sinds mijn zwangerschap gaat het steeds minder. Ik heb al meerdere onderzoeken gehad en PDS is het enige waar ze steeds bij uitkomen. Nu mijn vraag:

Als ik een PDS-aanval krijg (wat gelukkig niet meer wekelijks voorkomt) begint dit bij een heftig geluid van mijn darmen. Ik ga dan naar het toilet omdat het krampt. Dan kan ik normaal tot moeizaam naar het toilet.

Als ik dan even ga zitten of bijvoorbeeld in bed lig met mijn linkerbeen omhoog op het matras (alsof je je darm knelt) moet ik vaak rennen naar het toilet en komt het er waterdun uit. Hier blijven die krampen zo erg dat je gewoon 4/5 minuten soms veel langer alleen maar naar het toilet moet. Ik ga dan zweten & het gevoel dat je het daar beneden blijft aanspannen. Ik word hier enorm angstig van wat mij dan weer misselijk maakt. Mijn darmen blijven onrustig en dit kan in die volgorde zo een dag doorgaan, de volgende dag als ik wakker word is het óf over maar voelt het beurs en ben ik futloos/heb ik nergens zin in. Of zit het er nog steeds en kan ik niks eten.

Ben ik de enige die dit heeft en heeft iemand dé gouden tip? Ik heb al zoveel feestjes en belangrijke dagen hierdoor verpest..

Kim
10-06-2023

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>