Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Wat kunnen TCK’s zelf doen ter voorbereiding op een verhuizing of terugkeer naar het paspoortland?-2

Wat kunnen TCK’s zelf doen ter voorbereiding op een verhuizing of terugkeer naar het paspoortland?-2

Bij terugkeer naar het paspoortland kunnen TCK’s het gevoel hebben anders te zijn dan de mensen in hun omgeving. Een TCK deelt niet dezelfde ervaringen als de andere kinderen die met elkaar opgroeiden.

Het is belangrijk om te beseffen dat, ondanks dat je niet het gevoel hebt dat je “erbij” hoort, dit niet betekent dat er iets mis is met jou! TCK’s kunnen bestempeld worden als arrogant, puur en alleen omdat zij hun levensverhaal willen delen. Soms is het verstandig om de ervaringen iets af te zwakken totdat de mensen je beter leren kennen. In plaats van te vertellen: “Ik was in de kerstvakantie op het strand in Bali”, kun je zeggen: “Ik was eens op het strand en er gebeurde het volgende.”

Je hoeft je ervaringen niet te verloochenen, maar het kan enige tijd duren voordat mensen er klaar voor zijn om je verhaal te horen. Probeer vragen te stellen aan je leeftijdsgenoten zoals: “Heb jij heel je leven in dezelfde plaats gewoond?”, “Hoe is dat?” Op deze manier zal een leeftijdsgenoot ook vragen aan jou gaan stellen en kun je op deze manier je ervaringen delen.


1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:





+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>