Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Na hoeveel weken weer lopen?

Na hoeveel weken of maanden rust zijn jullie weer begonnen met lopen en of licht hardlopen of zwemmen of licht sporten? Gr Sandro

Sandro
27-05-2023
laatste reactie: 29-05-2023

1
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hi Sandro, ik ben na 3 maanden gestart, simpelweg omdat ik begon te merken dat ik fysiek steeds meer kon en eruit wilde. De eerste 2 weken heel rustig aan, kleine uitstapjes en rustig terug gaan als je merkt dat het teveel wordt. Begrijpen wat er gebeurt en snappen dat er niets aan de hand is
Daarna een 1/2 uur fietsen bij de fitness en tussen 125-140 bpm blijven. Echt aan houden. Daarna rustig de sauna in en douchen. Eenmaal thuis vaak s'middags even slapen en de rest van de dag niets. Daarna pas in de middag ook iets doen. Al is het een boodschapje of iets anders. In ieder geval proberen. Gaat niet makkelijk, maar gaat wennen. Soms een dag even niets en jezelf inhouden (bij mij echt een probleem, maar komt goed....vanmiddag weer gezwommen en veel gekletst). Zorg ervoor dat je het meeste voor max 16:00 doet. Je hebt daarna alle tijd om te zakken qua rust. Nu ben ik 2 maanden verder en begin te merken waar mijn grens ligt. Dit is puur testen en uitproberen. Weer even wat stappen terug, energie opladen. Goed eten.. ik eet 2 bananen per dag, pure chocolade, gezonde maaltijden en af en toe een wijntje. Alleen decafe en veel lullige spelletjes op m'n mobieltje. Zo dom mogelijk houden 😁 Stapje voor stapje bouw je dan alles op. Wat voor mij ook hielp is analyseren waar ik nu sta en wat ik ooit wilde. Gaf veel eye openers en een steeds duidelijker blik op wat ik over enige tijd wil gaan doen. Een ommezwaai qua carrière, maar zeker een waar m'n hart sneller van gaat kloppen.

Ga je ook meer op jezelf focussen. Je uiterlijk, verzorging, kleding, voorkomen, etc. Bijv sporten, op je voeding letten, vitamines, etc. Een gezonde geest zit in een gezond lichaam. Oude wijsheid klopt altijd..

Anoniem
27-05-2023
Reageer:
Is het normaal dat je tijdens je burn out totaal geen zin hebt om te werken? Ik ben 13 jaar met hart en ziel gaan werken, was de meest gemotiveerde persoon van het bedrijf, maakte op 13 jaar maar liefst 4 promoties, ik ergerde mij dood aan mensen die constant ziek waren en nu zit ik hier.. kreeg paniekaanvallen op het werk en melde mij 3 maanden ziek, erna 1 jaar 3/5 gewerkt maar het werk geluk kwam niet terug, nu net gestart terug voltijds bij een ander bedrijf maar ook daar geen motivatie om te werken, ik ben steeds op zoek naar zingeving in het werk.. ik verlang terug om de gemotiveerde werknemer te zijn van vroeger, en mij niet iedere dag naar het werk te moeten slepen!

Herkenbaar?

Ethias
28-05-2023
Reageer:
Totaal niet vreemd. Je zou ook een bore-out kunnen hebben. Je kunt ergens gewoon echt klaar mee zijn, ook al was het je passie. Ik las een tijdje terug nog over topsporters die hun hele leven bezig waren met hun sport met maar één doel 'de beste' worden. Of ze werden het of niet, maar voor velen was van dat doel van de ene op de andere dag weg. Dit kan door een gebeurtenis zijn of een inzicht of wat dan ook, maar zo vreemd is dit niet. Ik ben zelf 51 jaar en herken je gevoel goed. Mijn hele leven in de sales gezeten en ook telkens hogerop geklommen. Riant salaris, etc. maar de drive is weg. Te vaak hetzelfde spelletje gedaan en nagenoeg alles al meegemaakt. Zinvol werk is eventueel ook iets wat ik zou willen gaan doen. Volgende week heb ik voor het eerst een gesprek met een coach van het uwv om daarover te praten. Maar een commerciële baan is zeker niet meer wat ik zoek. Dus ja, het is heel herkenbaar en komt veel voor.

Anoniem
28-05-2023
Reageer:
Als ik nog 30 jaar zo moet gaan werken wordt ik gek denk ik, of zouden de meeste mensen hun naar het werk moeten slepen? Misschien was ik overgemotiveerd, een bore out kan ook maar dan zou ik echt niet weten welke job mij hieruit gaat halen. Heb een riant salaris nu opgezegd en volgens mij zit ik nog niet goed nu...

Ethias
29-05-2023
Reageer:
Misschien een tip:
Ga eens vrijwillegerswerk doen in een tak van sport waar je iets mee hebt. Je leert zo het sfeertje kennen en je zult merken of het wel of niet iets voor je is. Zo kan je bijv. voor culturele instellingen inspringen, maar ook binnen de sportwereld, sociale opvang, vluchtelingenwerk, dierenverzorging, natuurbehoud, etc. Gewoon snuffelen, kan altijd en kan je die onverwachte prikkel geven die je zoekt.

Anoniem
29-05-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>