Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Darmen laten onderzoeken?

Ik heb al sinds mijn 25e regelmatig last van darmklachten. Soms waren er perioden dat het wat beter ging , aar het komt altijd weer terug. Bij mij uiten de klachten zich in altijd veel te zachte ontlasting. Later zijn deze klachten wat erger geworden en soms zat er dan ook wat wit slijm bij de ontlasting. Daarbij heb ik ook vaak dat ik na de lunch een vol gevoel heb en ik moet opboeren. Inmiddels ben in de 50 gepasseerd en op basis van mijn verhaal geeft mijn arts aan dat het niet iets pathologisch is ( m.a.w. : het kan geen kwaad). Nu ben ik ook hypochondrisch en daardoor krijg ik soms de indruk dat ik niet heel serieus genomen wordt. Na aandringen heb ik in het voorjaar een bloedtesten laten doen. Hieruit kwam naar voren dat er geen aanwijzingen zijn voor coeliakie. Ondertussen heb ik nog steeds last van klachten als : hevige aandrang ( met name in de ochtend) , brijige ontlasting, opgeblazen gevoel. Ik had daarom voorgesteld om toch eens door mdl arts te laten kijken. Hier wil mijn HA niet aan. Hij stelde voor om eens bij diëtist te kijken. Is het niet handig of beter om gewoon eens mijn darmen te laten onderzoeken .

Anoniem
24-05-2023
laatste reactie: 29-05-2023

4
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ik heb precies dezelfde klachten. Ik denk niet dat een mdl arts zin heeft maar dat is aan jou natuurlijk.
Vaak komt ook daar helemaal niks naar voren ze sturen je weer naar huis met de mededeling, er is niks aan de hand. Maar ondertussen zorgen deze klachten er voor dat je een veel minder leuk leven hebt.
Ik heb ook allerlei dingen en onderzoeken geprobeerd. Maar allemaal zonder resultaat. Ook bij een diëtiste geweest ook zonder resultaat. Bij mij begonnen de klachten rond 26 jaar, ben nu 58 en nog steeds niks wijzer geworden.

Anoniem
29-05-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>