Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Net of ik een blaasontsteking heb. Maar dat is het niet.

Hallo ik heb al een aantal jaren last van pds. Nu ben ik in 2019 ook begonnen met blaas problemen. Het is net of ik een blaasontsteking heb. Maar dat is het niet. En hier kan ik zo een jaar last van houden. Kan dan slecht zitten en dat terwijl ik cassiere ben. Als ik zit dan komt er extra druk op, en moet ik nog vaker plassen. Iemand hier misschien bekend mee.
Alvast bedankt.

Popje
23-05-2023
laatste reactie: 27-07-2023

7
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Gaat het hier om een steriele blaasonsteking?
Heb zelf al kleine 10 jaar last van PDS/SIBO en sinds een paar jaar last van blaas als ik histamine rijke voeding eet. Gelukkig zelf achter gekomen, huisarts begrijpt niet dat histamine blaasproblemen kan uitlokken.
Vermijd zoveel mogelijk:
Citrusvruchten!
Vruchtensappen uit pak!
Ei (eigeel mag wel)
Spinazie
Noten
Chocolade
Koffie verminderen
Eet zoveel mogelijk vers dus geen voorverpakte voeding.

Wat betreft je PDS klachten, advies logboek bijhouden om te kijken van welke voeding je last krijgt.
Suiker en melkprodukten zijn denk ik voor bijna alle PDS patienten niet aan te raden!


Mel
30-06-2023
Reageer:
Mijn dokter legde een keer uit dat door PDS :
Je darmen zitten soms zo vol/verstopt dat het uiteindelijk op je blaas gaat drukken. Dit kan het gevoel geven van blaasontsteking, omdat je meer moet plassen en soms ook niet prettig kan uitplassen. Ook kan het zijn dat je hierdoor wel sneller kans hebt op een daadwerkelijke blaasontsteking.

Zelf heb ik hier ook vaak last van gehad als ik verstopte darmen had dat ik veel moest plassen.. heel heel vervelend.

Jessica
03-07-2023
Reageer:
Waarschijnlijk zijn je darmen gezwollen met lucht en dit drukt op je blaas… ik herken het gevoel zó goed…waarschijnlijk ben je slank ?
Er is gewoon geen plaats in je buik voor al die vervelende gassen door PDS en zodoende drukt alles naar beneden…gewoon mebeverine EG nemen 2x 2 tabletjes als het écht erg is , afbouwen als het rustiger wordt in je buik tot 3 x 1 tabletje per dag…

Anoniem
04-07-2023
Reageer:
Hi ik herken dus ook de zeer pijnlijke drukkende blaas ik loop hier al een tijdje mee en weet niet meer wat te doen. Ook ik heb pds maar die blaas is gekmakend herkennen jullie echt een zeer pijnlijke blaas zonder een bacterie te vinden. Heb nu toch antibiotica gekregen en dat heeft het branden wel verminderd maar de druk en het pijnlijke gevoel gaan niet echt weg

Linn
25-07-2023
Reageer:
Ik heb al sinds mijn 8ste blaas onstekingen (wel zeker meer dan 50 keer gehad) het kwam constant terug. Ook wel eens dezelfde pijn gehad en dat er niks gevonden was.
Ze hebben het vaak op de kweek gezet en hebben niks kunnen vinden. Cranberry’s van lucovitaal die je 1 keer per dag kan nemen kan de klachten sterk verminderen. En hoeft ook niet eens dagelijks. Heb er in ieder geval al jaren geen last meer van gelukkig (heb ook pds) en had altijd last van menstruatie, blaasonsteking en darm krampen. Geen pretje

anoniem
27-07-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>