Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Vooral mentaal moe

Ik ben benieuwd of jullie burnout zijn door prive-omstandigheden of door werk. Bij mij heeft werk er namelijk helemaal niet mee te maken, maar juist iets dat vanaf mijn jeugd speelde. Het is net alsof ik nu uiteindelijk gevloerd ben door alles wat er gebeurd is en een nieuwe start moet gaan maken in deze periode.

Het voelt dus als een burnout, maar fysiek ben ik fit. Ik slaap redelijk, maar sta direct onder spanning als ik wakker wordt. Mijn behandeling start binnenkort en ik krijg (veel) meer energie als ik dingen onderneem dan dat ik thuis blijf zitten. Dus het is vooral mentaal moe.

Juliette
19-05-2023
laatste reactie: 29-05-2023

1
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Bij mij ook privéomstandigheden. Nu bijna een jaar verder werk ik wel weer een paar uur in de week, maar ik heb m’n werk elke dag gemist afgelopen jaar.

Iemand die dicht bij mij staat is nu ook mentaal ingestort door opeenstapeling van traumatische gebeurtenissen van jaren geleden. Bij ons beiden zijn de problemen begonnen met het plotseling overlijden van een dierbare.

Vind het heel rot voor je dat je dit mee moet maken. Fijn te horen dat je nog energie hebt om een beetje bezig te blijven. En ook dat je met behandeling gaat starten, ik hoop dat het je gaat helpen. Sterkte!

Y.
19-05-2023
Reageer:
Bij mij was het vooral werk, als speelt de combi met huishouden en gezin met 3 kinderen ook een rol. Het begon met spanning op het werk en dat werd steeds erger tot ik ook in rust niet meer kon ontspannen (ben nog heel lang doorgegaan). Het heeft lang geduurd voordat ik dat weer kon maar ik ben al die tijd wel op een heel laag pitje thuis dingetjes blijven doen, qua energie kon ik dat aan. Het verloop was wel heel grillig, al die tijd goede en slechte dagen/momenten. Gaandeweg wist ik dat die ‘terugvallen’ er hoe dan ook bijhoorden en kon ik ze beter accepteren. De spanning werd minder maar mijn draagkracht was nog minimaal en ik schoot nog snel in die spanning. Inmiddels merk ik dat ik weer veel meer aan kan en ook weer stress begin te verdragen. Ik kan weer ontspannen en kan weer opbouwen qua werk. Het vraagt veel tijd, dat vooral. Ben een jaar verder en heb het gevoel dat ik nu de laatste fase in ga.

M.
29-05-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>