Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Supplementen

Ik merkte al een paar weken dat ik veel last kreeg van cappuccino's drinken, met name op kantoor. Veel geborrel in mijn darmen, buikpijn en last van winderigheid. Erg lastig omdat je steeds richting toilet loopt. 2 weken geleden liep ik echt continue met buikpijn en ben richting huisarts gegaan, dacht dat het misschien mijn blindedarm was. Toevallig viel tegelijkertijd het tweejaarlijkse onderzoek in de bus voor darmkanker dus ook direct deze gedaan en opgestuurd. Onderzoek door de huisarts bracht niet veel op maar zij constateerde inderdaad ook het rumoer in de darmen en een drukpijn links onderin. Deze pijn komt voor bij PDS en devertikel maar vertelde ze, als je devertikel hebt komt dit met hoge koorts van zeker 38 graden en veel meer pijn en bloed bij de ontlasting. Diagnose was dus PDS waarbij het lijkt dat ik vooral word geprikkeld door volle melk. Cornflakes met halfvolle melk zijn geen probleem, maar iets met volle melk (oa cappuccino) maar ook melkchocolade en rijstepap geven geheid problemen. Lig dan eigenlijk een halve nacht wakker van buikpijn, geborrel in de darmen en winderigheid. Ook de uitslag van het darmonderzoek was in orde, geen bijzonderheden. Momenteel dus een beetje aan het onderzoeken wat nu wel en wat niet de klachten verergert maar alles wijst op volle melk. Heb nog geen supplementen oid gekocht, ben me erg aan het inlezen en zie met name dat capsules met pepermuntolie of probiotica goed zouden werken. Ben nu dus ook door jullie ervaringen aan het lezen mbt supplementen.

Eric
07-05-2023
laatste reactie: 13-05-2023

3
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hi Eric, na 2 jaar experimenteren ben ik er achter dat bij mij Chocolade voor een groot deel verantwoordelijk is voor de klachten. Ik gebruik Probiotica, Pepermuntolie en Iberogast en daarmee krijg ik alles redelijk onder controle.

Succes!

Gr. Luc

Luc
08-05-2023
Reageer:
Pepermuntolie capsules deden bij mij helaas helemaal niets! Ik ben van waldkornbrood overgestapt op speltbrood en dat valt beter. Ook neem ik per dag niet meer dan 1 kop koffie. Bij meer koffie is het gelijk mis. Verder neem ik als supplementen magnesium citraat eigen merk Kruidv*t 1 stuks bij het ontbijt. En 's avonds 1 omega 3 capsule na de warme maaltijd. Haring met uitjes verdraag ik niet meer, komt waarschijnlijk door de rauwe uien.

Gerrit
08-05-2023
Reageer:
Vraagje aan jullie: hoe reageert je buik dan als je dierlijkvetten neemt, zoals vlees, zuivel producten, etc?

Alvast dank
Rode

Rode Ster
11-05-2023
Reageer:
Met vlees heb ik weinig problemen al eet ik daar geen grote hoeveelheden van. Een braadworstje en saucijsje of stukje kipfilet gaan goed. Biefstuk en ander rood vlees laat ik bewust staan. Vis valt over het algemeen ook goed. Gewone volle yoghurt gaat meestal goed. Roomyoghurt van L*dl met stukjes sinaasappel valt dan weer verkeerd. Melk drink ik niet. Kaas is geen probleem.

Gerrit
13-05-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>