Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Tip: orthomoleculair therapeut

Oplossing voor PDS klachten. Je kunt er vanaf komen en helemaal klachtenvrij zijn.

Jarenlang last gehad van darmklachten. Uiteindelijk ben ik gediagnosticeerd met PDS. Helaas konden ze hier niet veel aan doen. Ik kreeg psylliumvezels voorgeschreven en werd doorverwezen naar diëtist. Dit had allemaal geen effect gehad. Uiteindelijk ben ik op aanraden van een vriendin naar een orthomoleculair therapeut geweest in Haarlem die gespecialiseerd is in darmklachten (Gezonde Darmen Voor Jou). Hij vertelde mij dat er nog heel veel mogelijkheden waren om van de klachten af te komen en dat ik hier niet mijn hele leven lang last van hoefde te hebben. Wat een opluchting was dat.

Ik kreeg voedingsadvies op maat, kruiden, supplementen en onderzoeken om mijn darmen weer helemaal in balans te brengen. Zo werd er gekeken naar welke voeding ik goed kon verteren en welke combinaties het beste waren. Ik ben meer groente gaan eten, kleinere maaltijden genomen, gezondere vetten genomen en minder gluten en lactose gaan eten. Dit hielp al enorm. Ook de bereidingswijze heb ik aangepast en ik eet nu geen grote maaltijden met veel koolhydraten meer. Naast voedingsadvies kreeg ik supplementen, kruiden, probiotica en prebiotica om de darmen, lever, maag en spijsvertering weer op orde te krijgen. Daarnaast heb ik nog een darmmicrobioom onderzoek bij Medivere gedaan om te kijken naar voedselintoleranties, schimmels, darmflora, parasieten, verteringscapaciteit, ontstekingen en gisten. Het bleek dat ik vetten niet goed kon verteren en er een overgroei aan schimmels was. Daarnaast waren er weinig bifido en lactobacillen aanwezig.

Al met al een heel verlichtend traject waardoor ik precies de klachten van mijn buik kon achterhalen. Na een aantal maanden ben ik nu helemaal klachtenvrij en weet ik precies wat ik moet doen als de klachten weer terugkomen. Ik zou iedereen aanraden om naar een orthomoleculair therapeut te gaan of naar Gezonde Darmen Voor Jou.

Er zijn echt nog heel veel mogelijkheden om van de klachten af te komen. Wat fijn dat ik dit ontdekt hebt.

Lonneke
06-05-2023
laatste reactie: 24-11-2023

8
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Dit is inderdaad de beste oplossing om gezond te kunnen leven. Mijn zoon had reeds zeer lang veel diarree en dit is met bezoek aan de diëtiste die wel de opleiding arts heeft meegenomen , erg veel beter geworden. Maar mijn zoon is terug begonnen met het drinken van Lipton Ice-,,tea en ik meen dat zijn gewicht weer toeneemt. Kan iemand mij raad geven hoe ik hem kan helpen om toch de raad van de diëtiste te blijven volgen. Ik word moedeloos van de toestand die op watertrappen begint te gelijken.

VR
11-11-2023
Reageer:
Geloof ik niks van .

Anoniem
14-11-2023
Reageer:
Ik ben net als Lonneke ook bijna klachten vrij door naar voeding te kijken en de juiste probiotica te gebruiken. Je moet er zelf veel tijd en energie in steken maar het is het absoluut waard. Herkenbaar dus en super goed advies!!

Marieke
16-11-2023
Reageer:
Ook ik ben bij een orthomoculaire arts geweest in Haarlem het heeft me heel veel geld gekost en het heeft me niets verder geholpen.

shawna
24-11-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>