Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Is dit een herkenbare instinker?

Ik ging vanochtend vol goede met mijn hond een stukje wandelen. Eerst een klein blokje om...he, dat voelde goed. Maar waarom ga ik niet even naar het bos..is bij mij om de hoek. Ik stap in de auto, hooguit 2 km. Loop een stukje de heide op, voel aan mijzelf dat een rondje van 4 km te ver is en draai halverwege om. Eenmaal thuis sta ik altijd van de stress en angst. Man, man, man....achteraf had ik gewoon niet de auto in moeten stappen en een 2e korte wandeling moeten doen. Ik moet helemaal tot rust komen. Maar ik voelde mij niet moe, maar wilde nog niet naar huis, want het ging zo lekker. Is dit een herkenbare instinker?

Herkenbaar?
06-05-2023
laatste reactie: 07-05-2023

1
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ik wandel elke dag met klachten licht gevoel in het hoofd spanningsklachten. Hoe meer ik bij het bos kom hoe beter ik me voel en minder duizelig. Als ik dan thuis kom voel ik juist dat me lichaam meer ontspannen is dan angstig en gespannen. Mij helpt elke dag wandelen enorm.

Anoniem
06-05-2023
Reageer:
Ok, dan ben je wellicht al wat verder dan ik. Ik wandelde letterlijk vanochtend voor het eerst weer een stuk(je) en het viel mij op dat mij pas veel lager en relaxter was dan 1 week daarvoor. Ik had dan ook veel rust genomen. Ik was nogal overmoedig geraakt en stelde gelijk een 2e doel en dat was een rondje lopen door het bos, dus ging naar huis en haalde mijn auto op en ging weer wandelen. Had ik het dus gelaten bij de 1e wandeling en daar genoegen mee had genomen, dan was dat beter geweest achteraf.

Anoniem
06-05-2023
Reageer:
Heel herkenbaar. Het voelt heel tegennatuurlijk om te stoppen als je je nog goed voelt. Toch is dat idd vaak wel het beste. Heb dat echt moeten leren (ben het eigenlijk nog steeds aan het leren).

Ik vind het wel positief om te lezen dat je zin had om nog even door te gaan, dat je er bewust bij stilstond dat het eerste stukje lopen goed voelde. Nu is de kunst nog om het daar dan bij te laten :)
Veel sterkte!

Y.
07-05-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>