Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Het voelt alsof ik het maar altijd moet verbergen

Hallo iedereen,

Ik heb nu ongeveer 7 jaar last van de PDS. Dit uit zich in elke dag last hebben van mijn buik. Ik moet elke ochtend heel rustig opstaan en dan goed ontbijten en twee glazen of soms meer lui water drinken zodat ik naar de toilet kan. Ik heb veel last van obstipatie. Op werk heb ik er moeite mee soms kan ik niet meer lopen van de steken. Ik moet altijd zorgvuldig mijn dagen plannen zodat ik geen al te heftige pijn aanvallen krijg. Ik merk dat ik er ook elke dag mee bezig ben dit maakt me moe en verdrietig…. Als ik hele vroege ochtenden moet werken gaat het meestal mis ik kan dan niet rustig opstaan waardoor ik de gehele dag vast zit met mijn ontlasting en pijnlijke steken. Ik kan hierdoor niet goed de focus leggen op mijn werk. Ik schaam me hiervoor en krijg ook vaak niet erkenning maar meer antwoorden als ach wat sneu maar moet je dan wil dit werk doen. Soms reageren mensen zelfs met ja dan moet je beter eten of stel je niet echt zo aan je gedachten maken het zo… ik voel me er echt heel verdrietig door en weet eigenlijk niet hoe ik ermee kan omgaan soms wil ik het gewoon even kwijt dat ik veel pijn heb.. maar het voelt alsof ik het maar altijd moet verbergen en door de pijn heen moet lachen

Lotte
14-04-2023
laatste reactie: 15-11-2023

2
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Zo herkenbaar. Zeker in de ochtend heb ik dit ook. Ik heb echt 2uur de tijd nodig om mij goed te voelen en dan nog een Strijd. Mijn lichaam is soms zo uitgeput. Maar moet dan toch naar werk en dat gaat met moeite. Maakt mij heel onzeker.

Miranda
27-10-2023
Reageer:
Herkenbaar. Wel moet ik zeggen dat het bij mij 'consistenter' wordt door het gebruik van psyliumvezels. Dat zorgt ervoor dat ik in de ochtend gewoon naar de wc kan en niet de hele dag met krampen loop omdat alles vast zit. Dan nog heb ik wel minimaal een uur nodig om rustig op te staan, en heel vroeg opstaan (voor 06.30) geeft ook problemen, maar voor een gemiddelde dag is het echt wel een uitkomst. Als ik de psylliumvezels een dag vergeet te nemen, merk ik de volgende dag meteen dat mijn stoelgang ontregeld is en ik er de hele dag mee in mn hoofd zit.

T
30-10-2023
Reageer:
Ja zelfde, liep zo uitverkoop hand dat ik van 3 tot 9 iedere 15 minuten moest. Ik heb verstopping, maar dat leek niet zo want er kwam wel wat uit. Behandelen met macrogol electrolyten. 3 zakken per dag tot het er uit is. Dan 1 zal per dag aanhouden. Sterkte.

Chantal
04-11-2023
Reageer:
Heel herkenbaar...ik heb ook.al bijna jaar veel pijn in de buik...je word er ongerust van..dokter denkt ook aan pds
Volgende week toch scan laten nemen van de buik

Kristel
15-11-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>