Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Durf meerdere dagen per week een darmspoeling te doen

Net eventjes alle verhalen gelezen en zo herkenbaar. 48 jaar nu en sinds een jaar of 6, PDS patient. Ooit begonnen met 's nachts verschrikkelijke steken diep in de darmen te voelen. Gaandeweg beginnen reageren op bepaalde voeding. Ondertussen zelfs zo erg dat ik pikant eten niet meer kan verdragen. Alles geprobeerd, van Lucovitaal tot pré/probiotica en zovele andere middeltjes. Psyllium was zelfs een regelrechte ramp! Nog meer krampen en buikpijn.

Een kenmerk dat ik nog niet gelezen heb in de verhalen is een raar fenomeen dat ik ervaar. Ik voel aan krampen rond de anus en wat dieper (endeldarm) een PDS aanval opkomen. Het is moeilijk te omschrijven, maar het voelt als jeuk en irritatie tegelijk. En soms alsof met een naald of mes in mijn darmen wordt gepookt. Ik heb ook enorm veel last van obstipatie en durf meerdere dagen per week een darmspoeling te doen. Dat lucht zo op. Het gevoel lege darmen te hebben maakt mij ook relaxer. Heel gek allemaal.

Ik hou mij vast aan het feit dat de wetenschap zo snel evolueert de laatste jaren dat ik ervan overtuigd ben dat er ooit een oplossing komt voor PDS.

Oh ja, voor ik het nog vergeet, ik heb ook enorme last van vermoeidheid. Wat ik ook doe, hoeveel ik ook slaap, hoe veel ik rust, ik blijf doodop. Doodop en enorm veel geeuwen (alsof ik slaaptekort heb).

Benny
06-04-2023

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>