Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Hoe ga ik om met deze gevoelens?

Hoi, ik heb een vraag:
Hoe ga je om met je gevoelens als je partner je verlaten heeft voor een ander en met die ander verder gaat?
We waren 16 jaar samen en hebben 3 kinderen (14, 12 en 8). We zijn nu 9 maanden uit elkaar.
Mijn ex werd verliefd op een collega die 16 jaar jonger is. Voor mijn gevoel hadden we een fijn huwelijk en mijn leek dit ook te vinden maar hij zegt nu dat hij niet gelukkig was en daarom verliefd geworden is.
Ik moest er helaas zelf achterkomen.
Het is tussendoor ca 3 maanden uit geweest tussen hen en dat gaf mij enorm veel rust. Ik hoefde haar niet te accepteren in mijn leven en dat van de kinderen. Nu ze weer 'in the picture' is, heb ik weer veel last van onrust.
Ik kan er niet mee omgaan. Ervaar veel spanning en pieker er continue over. De kinderen vinden haar heel leuk (wat op zich positief is), maar ik ga er kapot aan.
Ik heb sinds 4 maanden een hele lieve en begripvolle man ontmoet maar onze relatie komt onder druk te staan doordat ik opnieuw spanningen ervaar nu de vrouw waar mijn ex me mee bedrogen heeft weer in beeld is.
Toen mijn ex in de periode dat hun relatie over was, met andere vrouwen aan het daten was, deed dat me niets. Het heeft dus echt te maken met het geit dat zij zich gemengd heeft in mijn huwelijk.

Heeft iemand tips? Want ik heb natuurlijk geen invloed op de acties van mijn ex. Hoe krijg ik grip op mijn eigen emoties? Ben echt getraumatiseerd door wat er gebeurd is.

Kat
25-03-2023
laatste reactie: 18-04-2024

1
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi Kat,

Ik herken me enorm in jouw verhaal. Ik loop tegen precies hetzelfde aan. Helaas geen tips voor je, maar wilde je even laten weten dat je niet de enige bent.
Het meest pijnlijke vind ik dat zij nu voor mijn kinderen zorgt als ik ze moet missen door haar. Ze is de hele tijd met mijn meisjes bezig. Nagels lakken, haren met een krultang bewerken, andere soort kleding voor ze kopen en oneindig veel. Ik haat het!

Sun
10-07-2023
Reageer:
Je moet je realiseren dat die andere vrouw eigenlijk niet zoveel met de situatie te maken heeft, denk ik. Het was je man die al deze keuzes maakte en die jou pijn deed dus het heeft geen zin dat op de andere vrouw te projecteren. Het is wel heel begrijpelijk en ik zou dat mens ook niet kunnen uitstaan en gevoelsmatig niet in de buurt van mijn kinderen willen maar het heeft geen zin om jezelf van binnen te verscheuren hiermee want de situatie is nu al eenmaal zo. Het beste is op jezelf en je kinderen focussen en zo sterk mogelijk proberen te zijn in je gedragingen. I've been there, dus het kan. Ik liet het vrij snel los en omarmde de andere vrouw sort of, al had ik daar geen zin in van binnen. Ik gedroeg mij zo sterk daarin, dat ik mijzelf al snel beter voelde en begon te stralen. Ik stond boven al dat irritante gedoe van ex met nieuwe partner. Ik kreeg toen ook een nieuwe partner en starte zelf ook een nieuw leven geestelijk. Heel bewust. En wat gebeurde? Mijn ex was zo jaloers als het maar kan om mij zo te zien stralen en krachtig te zien. Hij begon spijt te krijgen en wilde mij terug en zijn nieuwe vrouw dumpen. Daar was het mij niet om te doen dus ik wimpelde dat af en ging permanent verder met de nieuwe partner. Maar het voelde wel verdomd goed! Ik zei tegen mijn ex-partner dat ik loyaliteit belangrijk en ik dat bij mijn nieuwe partner meer ervaar. Ik zei er ook nog bij:"Eigenlijk moet ik je bedanken dat je mij hebt verlaten anders had ik nooit zo'n loyale partner gevonden. Ik ben zoveel blijer nu! " Ik zei dat niet om te stangen trouwens en voelde nog hartstikke veel pijn op dat moment maar ik dacht:"Ik ga niet stilstaan voor jou terwijl jij gewoon verder gaat. Ik ga ook verder en tien keer zo sterk als jij! " Mijn nieuwe relatie is nu ook sterker dan die van mijn ex en nieuwe vrouw. Vanaf het moment dat ik de ex en zijn vrouw losliet werd mijn leven eigenlijk direct beter dan die van hen. Het is geen wedstrijd, haha zo klinkt het😄, maar krachtig handelen, al voel je het niet zo in het begin, kan je echt vooruit helpen. Be the classy, kind, loving lady en vergroot je kracht. Die andere vrouw is maar een bijproduct, ze hoeft verder niet belangrijk te zijn. En als zij aardig is tegen je kinderen, heb je ook mazzel want zij had ook een gestoorde gek kunnen zijn. Laat haar lekker vaak oppassen en ga lekker uit eten met je nieuwe man. Zij wil toch perse een man met kinderen? Dan horen de 'lasten' er ook bij. Lekker juist zo'n extra oppas! Haha.

Anoniem
25-01-2024
Reageer:
Als je dit zo laat doorgaan en geen drastische beslissing neemt
dan ben je straks zijn concubine die je roept als hij wat van je wilt.
Ik weet het het is zo pijnlijk, je moet jezelf bij elkaar rapen
en voor jezelf gaan leven nu ben je een gevangene van de situatie
getraumatiseerd of niet

Robert
18-04-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>