Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Intolerantie voor lactose en fructose

Hallo allemaal.

Heb even wat verhalen van andere gelezen en het zijn herkenbare verhalen,
Sinds een aantal jaren heb ik nogal erg last van mijn buik... hieruit is gekomen dat ik een intolerantie heb voor lactose en fructose... vorig jaar ben ik tot 3x toe flauwgevallen terwijl ik in een rustige omgeving / positie was.... daarna moet ik renne na de wc omdat het er dan als water uit komt... nu heb ik de laatste tijd als ik me niet goed voel en mijn darmen op gaan spelen dat ik , ga zweten, paniek aanvallen krijg "ga hyperventileren " en het idee heb dat ik flauwval.. heb onderzoeken in het ziekenhuis gehad en ze kunnen niks geks zien ze denken pds .. hier wordt ik erg onzeker van . Ga liever niet uiteten bang dat ik last krijg. Of ik moet daarna meteen na huis kunnen maar een drankje ergens doen daarna zit er niet meer in. Veel mensen lachen erom en denken dat het tussen m'n oren zit... ik weet momenteel ook even niet meer wat ik moet doen?? Osteopaat ..diëtiste...pillen ....acupunctuur... wat is jullie idee hier in..

Wendy
13-03-2023
laatste reactie: 23-04-2023

2
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Wat ik nog wil toevoegen heb zelf een lage bloeddruk vandaar het flauwvallen

Wendy
13-03-2023
Reageer:
Ik herken bijna alles! Helaas willen ze bij mij niet na kijken als ik een intolerantie heb, maar ik vermoed zelf van wel. Van zuivel en rauwe ui krijg ik ‘kramp aanvallen’. En als het geen aanval is dan heb ik dagen lang last van een soort spierpijn, maagzuur en opgeblaze buik, brok in de keel en soms lijkt het dieper te zitten in het middenrif (net iets boven de maagklep) Dan heb ik een verstopping voor dagen lang. ik val er nog net niet flauw van maar het kan behoorlijk pijn doen. En dat misselijk gevoel en koudzweet, niet te doen. Dan moet ik gewoon voor de wc gaan liggen. Ook hier denken ze wel eens dat het tussen mijn oren zit. Of dat sommige mensen zeggen dat darmen geen pijn kunnen doen. Bij PDS kan dat dus wel. Ik krijg altijd hartoverslagen voordat ik een aanval krijg, of het gaat slomer, of ineens vlugger. Heel apart. Ik heb PDS sinds ik rond een jaar of 11 was, kwam pas maar voren omdat ik steeds last van mijn blaas kreeg, en de menstruatie zorgden voor nog meer krampen tot kruipen aan toe. Toen vermoeden ze dus pds. Helaas kan ik u niet vertellen hoe je het moet stoppen. Ik ben jaren lang klachten vrij geweest, tenminste, geen aanvallen gehad. Wel buikpijn, licht misselijk ook wel eens hoofdpijn, krampen en steken, noem maar op.maar waar het precies aan ligt weet ik niet. Hopelijk in de toekomst hebben ze er iets voor.
Probeer uw paniek aanval te minderen. Is niet nodig. Pds kan geen kwaad maar kan wel echt heel vervelend zijn. Vooral als uw hart er ook nog es op gaat reageren. Sterkte gewenst

Anoniem
14-03-2023
Reageer:
Heb jij ook last van een of meerdere van deze dingen: dichte neus, benauwdheid, jeuk bij de mond of ogen, of last van de middenrif/luchtwegen (opgeblaze buik) na dat je iets hebt gegeten waar je niet tegen kan? Of overmatig slijm in de keel/maag problemen?

anoniem
14-03-2023
Reageer:
Ik heb inderdaad naast de PDS regelmatig last van verstopte neus. Ik moet in iedere tas en jaszak zakdoekjes meenemen. Dagelijks na iedere maaltijd last van een opgeblazen buik. Ook veel last van overmatig slijm in de keel.

Anoniem
31-03-2023
Reageer:
Beste Wendy ik heb dat ook veel zweten angstig hyperventelatie en ook veel maagpijn. Ik dacht ook wat is dit heb allerlei onderzoeken gehad maar ze konden verder niks vinden. Ze kwamen toch weer uit dat de klachten bij de pds hoort. Ik ben soms zo radeloos want die pds beheerst mijn hele leven. Hoop dat je er wat aan hebt dat ik zeg dat ik ook die klachten heb. Het ga je goed wendy. Groetjes mina

Mina
23-04-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>