Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Tijdsdruk door bedrijfsarts

Pushen van de bedrijfsarts zorgt ervoor dat ik toch niet helemaal los kan laten.

Ik zit sinds augustus vorig jaar thuis met een burnout. Ik was 2 maanden eerder al overspannen geraakt en helaas niet goed geluisterd en niet genoeg rust genomen.

Nu heb ik elke 2 maanden contact met een bedrijfsarts maar ik heb het gevoel dat hij mij aan het pushen is om weer aan het werk te gaan of aan reintegratie te gaan denken. Vanaf het eerste gesprek kreeg ik dit gevoel al. De laatste keer dat ik hem sprak zei hij: ik kan je niet eindeloos adviseren om ziek thuis te blijven.

Voor mijn gevoel zorgt deze druk ervoor dat ik toch niet helemaal los kan laten en mij over kan geven aan de burnout. Ben elke keer weer angstig als ik er weer heen moet en voelt alsof er tijdsdruk op mijn herstel zit waardoor ik toch weer paniekgevoelens krijg.

Iemand hier ervaring mee?

Meyndert
09-03-2023
laatste reactie: 12-06-2023

3
7
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi Meyndert,
Ik herken wat je zegt. Ik zit sinds juni thuis en in september zou ik eigenlijk weer aan het werk gaan. Dat lukte niet. Paar keer bij de bedrijfsarts geweest waar we afspraken dat ik 2x een uur per week zou gaan proberen. Elke keer lukte het niet, want ik was er zowel fysiek als mentaal niet klaar voor.
Begin februari ben ik dan eindelijk die 2x een uur begonnen en nu lukt me dat wel. Maar er zijn ook nog dagen bij dat ik me moet afmelden of dat ik na een half uur al ‘op’ ben. Ik denk dat jouw gevoel terecht is en dat je er wellicht nog niet klaar voor bent.

Y.
10-03-2023
Reageer:
Excuus er ging wat mis met mijn reactie plaatsen. Ik had nog toe willen voegen:

Wat vervelend dat de bedrijfsarts je pusht. Zo’n opmerking is niet gepast en heel onhandig als je iemand met een burnout voor je hebt. Dat draagt idd alleen maar bij aan jouw stress.

Ik wens je veel sterkte!

Y.
10-03-2023
Reageer:
Die bedrijfsarts weet niet waar hij/zij het over heeft, zo iemand pushen en stress bezorgen zou verboden moeten zijn. Je systeem is zeer fragiel voor stress en dingen die normaal niet boeien komen nu ineens heel hard binnen. Jammer voor hem, het gaat nog niet. Klaar. Dat is jouw goede recht!

Taco
10-03-2023
Reageer:
Dankjewel Y. en Taco,

Ik vraag me wel af wat mijn rechten zijn, misschien dat ik een second opinion ga opvragen bij mijn huisarts. Ik heb in juni al een week thuis gezeten van oververmoeidheid en ik moet zeggen dat ik me op het moment nog niet veel beter voel dan toen ik me ziek heb gemeld in augustus.

De tijdsdruk geeft me een heel beklemmend gevoel. Misschien moet ik dit ook met de bedrijfsarts bespreken maar ik voel me niet zo op mijn gemak bij deze heer sindsdien.

Meyndert
10-03-2023
Reageer:
Wat naar dat je je onder druk gezet voelt. Een second opinion is pas aan de orde als je het niet eens bent met het advies van de BA. Heeft hij/zij gezegd dat je alweer aan de slag moet of nog niet concreet? Hoe lastig ook, in de praktijk zal het wel loslopen; in het ergste geval moet je het gaan proberen (wat helaas wel veel spanning kan geven) maar al ben je er maar 5 minuten en vertrek je weer, dan heb je al commitment getoond. Zolang je naar meewerkt prima. En als het niet gaat dan begrijpt de BA ook wel dat forceren niet zal werken zolang jij hevige klachten hebt of krijgt door werk.
Maar mogelijk blijf je druk voelen en dat is zo naar en precies wat je niet wilt tijdens een BO! Sterkte.

M.
10-03-2023
Reageer:
Hoi M.

Dankjewel voor je reactie.

Er is nog geen concreet advies geweest dat ik weer moet maar werd sterk geïmpliceerd in het laatste gesprek dat dit mijn ‘laatste periode’ volledig thuis zou zijn. Dit terwijl ik nog meermaals per week kamp met paniekaanvallen, enorme spierpijn, duizeligheid en in sociaal isolement zit (ik heb een vriendin en hond thuis dus ben niet helemaal alleen. het is meer dat ik niet graag de deur uit ga momenteel, alleen om af en toe een rondje te lopen met de hond).

Ik spreek hem midden april weer maar ik kan me gewoon niet voorstellen dat het verstandig is om nu weer aan de slag te gaan. Als ik even niet die druk voel gaat het vaak ook een paar dagen beter, maar denken aan dit gesprek zet meestal weer een paniekaanval in gang.

Meyndert
12-03-2023
Reageer:
Iedereen die last heeft van een bedrijfsarts die er náást zit adviseer ik een second opinion aan te vragen. Laat je niets wijsmaken want het heeft wél zin. Ook een UWV- deskundige kan een verstandige optie zijn.

Second Opinion.
12-06-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>