Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

huiselijk geweld en seksueel misbruik van mij, door hem

Ik ben gescheiden van mijn ex na een moeilijke periode waarin ik toen ik er middenin zat niet goed begreep wat er allemaal gebeurde. Maar het was: huiselijk geweld en seksueel misbruik van mij, door hem.
We hebben samen 2 kinderen van nu inmiddels 10 en 7 jaar die een deel van de tijd ook bij en zijn. Omdat ik mijn kinderen een vader gun en een band met hen (als vader is hij oke).
Er spele in deze situatie allerlei dilemma's en ingewikkeldheden. Maar wat me momenteel bezighoud is: wat vertel ik hen over de reden waarom wij uit elkaar zijn. Ik weet dat mijn ex het wil houden bij 'we communiceerden niet goed met elkaar. Maar dat is nogal een understatement. Ik krijg er steeds meer moeite mee omdat wat ik hen nu vertel hooguit een stukje waarheid is, ik eerlijk wil kunnen zijn tegen hen. Daarnaast neem ik nu een heel stuk van de verantwoordelijkheid van de scheiding op me die eigenlijk bij hem hoort. Aan de andere kant wil ik mn kinderen niet belasten met dit verhaal en hun relatie met hun vader goed houden voor hen. En weer aan de andere kant ben ik bang dat ze op een gegeven moment iets van iemand anders horen.

Rosa
04-03-2023

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>