Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Elke dag krampen

Ik heb lange tijd de dans ontsprongen, veel familieleden hebben er last van, maar de laatste 2 jaar merk ik dat ik nu ook de beurt ben.

Elke dag krampen. Zodra ik winderig word weet ik al genoeg: ik moet naar het toilet. Meerdere malen per dag. Van lichte vorm tot heftige zweetaanvallen die zo heftig zijn dat ik op de grond moet gaan liggen om af te koelen, omdat ik bang ben dat ik anders flauwval. De zweetdruppels druipen dan van heel mijn lichaam en ik heb verkoeling nodig. Het lijkt alsof mijn lichaam in een hyperverbranding gaat.

De afgelopen uren heb ik dit forum doorgenomen, dank voor alle reacties. Er vallen mij een paar dingen op aan alles wat geschreven is:
- voedsel aanpassen werkt, maar bij iedereen altijd slecht tijdelijk. Ik ga proberen enkele verschillende diëten/voedingspatronen te maken. Als mijn lichaam na enkele weken niet meer goed reageert op het ene voedingspatroon schakel ik over op de andere. Dan hopen dat mijn lichaam daar weer even aan moet wennen.

- Paniek voorkomen (makkelijker gezegd dan gedaan). Het lijkt alleen dat het hierdoor vaker voorkomt. Mezelf aanpraten dat het tijdelijk is en weer weg is als het eruit is en dat ik de maaltijd erna het andere voedingspatroon oppak.

- geen grote maaltijden, maar om de 3 uur iets kleins.

- altijd voorkomen: vet eten, suikers, koffie, thee, pittig eten, melk, citrus (Jus D’orange), geen drinken bij het eten (voor of na), fruit met veel suikers.

- standaard opnemen: 2 flessen water, bruine boterham met pindakaas, komkommers, appels, all in vitaminepil.

- dagelijks minimaal een half uur bewegen.

- notitieblok en álles opschrijven wat ik eet en drink en wanneer ik last krijg.

Ik houd jullie op de hoogte! Nogmaals: bedankt voor alle reacties. Ik hoop dat dit gaat werken. Sterkte en succes allemaal!

Dennis
03-03-2023

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>