Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Ik kan niet diep genoeg ademhalen

Ik heb burn out klachten, ik kan niet diep genoeg ademhalen dan krijg ik te weinig lucht. Mijn adem blijft oppervlakkig. Hierdoor krijg ik ook last van mijn spieren in m’n nek en keel. Ook heb ik oorsuizen en ben extreem moe. De ene week slaap ik overdag 2 uur en in de nacht nog de hele nacht door (dan maak ik wel 10 uur), de andere week lig ik nachten wakker terwijl ik hartstikke moe ben. Dit is voornamelijk als ik te veel gedaan heb of overprikkeld ben. Zaterdag heb ik een bruiloft gehad en nu heb ik al weer 3 dagen een soort hyperventilaties. Op de dag zelf niks aan de hand, daarna weer extreem moe. Is dit dan te veel geweest? Dag zelf ben ik niet moe. Ik let op mijn adem, dubbel zo lang uitademen, maar het doorademen lukt niet. Ik werk momenteel halve dagen de andere halve dag vul ik met yoga, wandelen, lezen, meditaties en slapen. Wat kan ik verder aan deze kortademigheid doen en hebben meer mensen hier last van? Is dit oude stress die nog in je lichaam zit? Zo ja wat kun je hier aan doen want ik ervaar momenteel geen stress. Wel de klachten nog..

Milou
26-04-2023
laatste reactie: 29-04-2023

1
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ja als je er na een bruiloft zo lang af ligt was het uiteraard teveel! Je mag best een dagje wat moe zijn, niet dagen extreem moe.

Taco
27-04-2023
Reageer:
Ja als je er na een bruiloft zo lang af ligt was het uiteraard teveel! Je mag best een dagje wat moe zijn, niet dagen extreem moe.

Taco
27-04-2023
Reageer:
Ik heb ook last van het niet diep door kunnen ademen. Bij mij is het inderdaad spanning die er al maanden in zit en nog moet loskomen.
Gister mee naar de fysio geweest toevallig. Met haar een oefening gedaan: ga op je rug liggen en leg iets van 0.5 - 1 kilo op je buik, daar ga je naartoe ademen. In door je neus en langzaam uit door je mond. Dit gaat het beste met wat getuite lippen. Ik oefen dit nu 3 x 10 ademhalingen ‘s ochtends en nog een keer ‘s avonds.
Let op je kan hier wel een beetje duizelig van worden maar dat schijnt normaal te zijn. Je lichaam moet weer gaan leren ontspannen te ademen als het ware.

In elk geval zijn je klachten dus heel herkenbaar, sterkte ermee!

Y.
27-04-2023
Reageer:
Hi Milou, zelfde ervaringen. Ik was met Koningsdag er toch op uit getrokken. Alhoewel ik mij s'ochtends al compleet gesloopt voelde en ik s'middags probeerde te slapen, maar van de spanning niet kon, was ik alsnog naar het lokale park gegaan waar het heel gezellig was. Ik had verwacht dat ik binnen een 1/2 uurtje alweer thuis zou zijn (of eerder), maar uiteindelijk urenlang tot het einde gebleven. De volgende dag was ik wederom moe, maar ik weet zeker dat ik mij misschien hetzelfde of zelfs slechter had gevoeld als ik niet was gegaan. M.a.w. dit soort dingen moet je blijven doen om uit je cocon te komen. Alleen de leuke dingen...geen moetjes. Voor mijn gevoel ben ik ook niet meer echt gespannen, maar soms betrap ik mijzelf er op dat ik kort en snel adem. Waarom? Soms geen flauw idee. Dit geldt ook voor momenten dat ik na 2 uur slapen middernacht wakker wordt en denk dat ik 8 uur of langer geslapen heb. Voel mij dan heel fit. Geen pijl op te trekken...Kortom, allemaal onderdeel van het herstelproces.

Dennis
29-04-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>