Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Ik ben zwaar verslaafd aan alcohol

Hoi, ik ben Suus. 42 jaar en ik ben zwaar verslaafd aan alcohol. Bijna dagelijks drink ik tot ik letterlijk omval. Ik heb al zoveel dingen binnen mijn gezin verpest. Mijn kinderen schamen zich voor me.
Het is allemaal te veel om op te noemen. Ik verscheen aangeschoten op een ouderavond van een van mijn kinderen. De eind musical van de jongste heb ik gemist omdat ik laveloos op bed lag.
En zo kan ik nog wel honderden dingen opnoemen.
Mijn man vond me een keer knock-out op de keukenvloer, ik had geen idee hoe ik daar terecht was gekomen. In de badkamer ben ik met mijn dronken kop een keer gevallen. Ik was bont en blauw. Ik schaam me steeds weer achteraf kapot, en voel me dan zo ellendig dat ik weer opnieuw ga drinken. Ik ben ook een ontzettende ruzie zoeker als ik gedronken heb. Mijn man moet het dan weer ontgelden. Ik walg zo vaak van mezelf. Ik zie een verwaarloosde vrouw met een opgeblazen drank kop als ik in de spiegel kijk. Mijn gezin verdiend dit niet. Ik ben een waardeloze vrouw en moeder.
Ik weet dat mijn man zo niet met me verder wil. Ik kan hem geen ongelijk geven.
Waarom ben ik zo'n zwakkeling!. Ik zie wat ik aanricht en tóch blijf ik doorgaan.
Ik heb een periode niets gedronken. Dat was een maand of 10. Tóch ben ik weer begonnen en drink nu zelfs meer dan daarvoor. Ik heb nu zó het gevoel dat ik een verloren zaak ben. Dat vooral mijn gezin beter af is zonder mij. Ik vind mezelf de moeite niet meer waard. Ik snap niks meer van mezelf!

Suus
25-02-2023
laatste reactie: 10-04-2024

1
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ik weet niet of je hulp hept gezocht zoniet beteen doen ret je zelf

Ik zelf drink ook maar dat is maar op een dag de vrijdag en daar wil ik ook vanaf ik drink 15 glazen bier op de avond, maar daardoor ben ik zaterdag depressief gewoon een rot dag en dat wil ik niet meer maar op dit moment lukt het me nog niet

Edwin
11-03-2023
Reageer:
Ik sta ervan te kijken hoe weinig tekstjes hier staat van mensen met een alcoholprobleem. Dat is volgens mij op zich ook raar omdat ik best veel mensen ken met een drankprobleem. Een vriend van mij die zelf veel drugs gebruikte, ja zelfs LSD zei eens: alcohol is een maatschappelijk geaccepteerde harddrugs en eigenlijk net zo erg als veel andere drugs. Ik denk dat hij daar gelijk in had. Ik wil aan Suus zeggen: Zet je over de schaamte heen. Het is niet jou schuld alleen, velen lopen in die val. Voor mijzelf geld dat ik langzaam ook te veel ben gaan drinken. Omdat ik jaren lang in het homowereldje uit ging. Jawel ga maar na. Een hetero jongen of meisje gaat een aantal jaren naar gelegenheden en krijgt meestal een relatie. Het uitgaan neemt daarna meestal af. In de regenboogwereld blijven we echter door kortere relaties veel langer uit gaan en feesten en drinken. Jongens en meiden let daar op. Alcohol maakt meer stuk dan je lief is kan ik je uit eigen ervaringen bezweren. Mede lotgenoten roep ik op om hier ook wat te schrijven. Laten we elkaar steunen. Zet je schaamte opzij. Suus en Edwin probeer te minderen en uiteindelijk te stoppen. Dat ga ik ook doen. Want op een dag is die alcohol niet feestelijk meer. Hou van jezelf! Doe je best en stop. Neem een sappie zei André Hazes. Proost.

Wolf
26-04-2023
Reageer:
Hoi .
Hoe is het met met je?

Ing
13-06-2023
Reageer:
Als eerste wil ik je meegeven....stop NOOIT zomaar zonder medisch toezicht van een arts! Het is levensgevaarlijk! De eerste stap is erkennen dat je verslaafd bent, verslaving is een ziekte. Zoals jij jezelf omschrijft is niet nodig, je bent geen zwakkeling, je bent ziek!
Ieder mens heeft in het leven wel eens de hulp van een ander nodig, dat maakt je nog geen slecht mens. Accepteer dat je hulp nodig hebt een zoek met je huisarts naar een goede verslavingskliniek waar je eerst onder medisch toezicht op een veilige manier kunt detoxen om vervolgens aan je triggers te werken. Daarbij zullen ookjouw man en kinderen betrokken worden. Ik wens je heel veel sterkte en geloof me, als je je laat helpen zul je jezelf versteld doen staan!

Valerie
21-08-2023
Reageer:
Mijn dochter is zwaar verslaafd aan alcohol. Ze is meermaals in verschillende instellingen opgenomen. Niets helpt, want drinkt ze dan wordt ze terug op straat gezet Heb nu na jaren het heft zelf in handen genomen. Ze heeft nu zware afkikverschijnselen. Hoop dat ze nu volhoudt.
Dit leven willen jullie niet. Kop op aub

Diana
10-04-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>