Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Misschien dat je eventueel ook gewoon een allergie of intolerantie kan hebben

Voor alle mensen die niet eens zijn/ of denken geen PDS te hebben. Misschien dat jullie dit kan helpen, want zelf ben ik erachter gekomen dat het nachtschade allergie is, in combinatie met een cafeïne intolerantie terwijl mijn dokter me naar PDS wilde lijden.

Het is ongeveer 8 jaar geleden dat ik de eerste symptomen kreeg. Buik klachten, aparte ontlasting iedere keer, moe en er kwam steeds meer bij. Opbegeven moment kreeg ik ook uitslag, en ben in die tijd naar een specialist gegaan. Echter had dit niks opgeleverd, want ze zeiden het gaat wel over. Voorderest had ik er een lange tijd niks aan gedaan en ermee gelopen.

Uiteindelijk 2 jaar geleden naar de dokter gegaan, ze wilde wel een bloedtest doen. Dit 2x gedaan en er kwam niks uit. Toen wees me dokter me naar een website over PDS, en vertelde me dat ik daar even naar moest gaan kijken. Want de symptomen leken voor haar sterk op prikkelbare darm syndroom. Dus ik heb gekeken en zei tegen haar dit is het niet, ik ben er zeker van dat het iets anders is. Anders zou ik ook geen rare uitslag hebben. Ben nog een paar keer terug gegaan, met geen resultaat. Ook voor andere klachten I.V.M. een hele erge hoofdpijn. Kortom ik ben telkens van het kastje naar de muur gestuurd.

Toen dacht ik, ik ga het zelf wel doen. Iedere keer als ik wat at of dronk schreef ik het op, wanneer ik buikpijn kreeg ect. Eerst dacht ik dat ik een melk allergie had. Ik heb hiervoor wel 2 weken een dieet gevolgd, toch had ik elke x nog buikpijn. Opbegeven moment is het erger geworden, rode lippen hoesten. Dit wel bijna heel de dag door. Voor het hoesten ben ik ook terug gegaan (dokter) en ze zei me dat het wel over ging.

Uiteindelijk dacht ik misschien is het geen melk, want ik heb echt heel lang alle melk vermeden. Ik kreeg altijd buikklachten na koffie, dus niet melk maar cafeïne dan? Dus alle cafeïne vermeden, incl de ice tea die ik elle dag dronk. Het ging beter, maar ik had nog steeds last van een opgeblazen buik, soms stekende pijn, uitslag, hoesten, noem maar op.

Toen op een dag had ik chinese tomatensoep besteld, na het eten kreeg ik heel veel hoestklachten en buikpijn. Toen dacht ik tomaat en deed wat meer onderzoek. Toen kwam ik bij nachtschade terecht, toen dacht ik dit zou het best kunnen zijn, want ik eet iedere dag wel tomaat, aardappelzetmeel (zit in heel veel ingrediënten, ect.

Na een paar weken het vermijden van nachtschade groenten en fruit, waren de klachten extreem verminderd. Nu was het dus uitvogelen welke ingrediënten nachtschade bevatten. Bijvoorbeeld carotenen (E160a) hier kunnen ook nachtschade groenten voor gebruikt worden. Meestal maak ik alles zelf nu en dat gaat voornamelijk prima, maar zelfs ik maak vaak fouten. Ik had bijvoorbeeld tot 10 dagen geleden bakboter in de koelkast die carotenen bevatte.

Maar ik merk dat het heel moeilijk is om bijvoorbeeld bij kant en klare producten te kijken of er nachtschade inzit. Ik zie dan bijv: specerijen erop staan, dit kunnen ook pepers, chilli of paprika poeder zijn.

Maar met dit verhaal wil ik doorgeven, als je denkt dat je geen PDS hebt, misschien dat je eventueel ook gewoon een allergie of intolerantie kan hebben.

Wie weet, ik zie heel veel verhalen en ik wil jullie allemaal sterkte wensen, want het is echt zwaar om elke dag buikpijn te hebben.

Julie
20-02-2023

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>