Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Wat fijn om dit forum te hebben gevonden! Zeer herkenbaar.

Beste forumbezoekers,

wat fijn om dit forum te hebben gevonden! Veel van de dingen die mensen beschrijven zijn zeer herkenbaar, en het voelt enorm prettig om die bevestiging te krijgen in de vorm van jullie verhalen - hoe vervelend ik het natuurlijk ook voor alle vertellers vind! Ik leef met iedereen mee, maar het geeft me ook opluchting. Want misschien is er dan toch niets ernstigers met me aan de hand dan PDS. Want dat is al klote genoeg, als ik zo plat mag zijn.

Ik ben Jeroen, inmiddels bijna 32, en ik heb ongeveer twee jaar PDS-klachten. Een halfjaar na aanvang van de symptomen kreeg ik de daadwerkelijke diagnose PDS van de MDL-arts. Bij mij neemt het veelal dezelfde vormen aan als bij anderen hier. Buikpijn verspreid over de buik maar met name links bovenin, pijnsteken die tot hoog in de rug reiken (soms tot mijn schouders), vermoeidheid, duizeligheid, slappe benen. Diarree en verstopping wisselen elkaar af. Er zijn echter twee dingen die ik niemand anders hier zie benoemen, en daar zou ik van andere mensen wel graag feedback op krijgen:

1) Ik heb vaak pijn in mijn onderste ribben, over de hele lengte. Dan weer links, dan weer rechts. Vaak gaat het dan om de onderste drie ribben.

2) Mijn ontlasting is zeer grillig. Ik ga regelmatig letterlijk binnen een dag of zelfs binnen één toiletzitting van harde, droge ontlasting naar soms waterdunne, drijvende diarree.

Herkent iemand een of misschien zelfs beide van deze symptomen? Ik hoor jullie reacties graag.

Met vriendelijke groet,

Jeroen

Jeroen
07-02-2023
laatste reactie: 08-02-2023

3
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hallo ik heb ook pijn in mijn ribben soms aan beide kanten erg pijnlijk

Suus
08-02-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>