Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Het voelt als een ballon of een soort beknelling

Hallo allemaal
Ik ben ouafa en ben 36 jaar
Ik heb sinds ongeveer 2 jaar last van mijn darmen. Het begon met dat ik dacht dat brandend maagzuur was naar continu opgeblazen gevoel. Het voelt als een ballon of een soort beknelling. Zitten is dan ook niet fijn want dan lijkt het net of mijn maag en darmen elkaar verdrukken. Doet ook zeer dan. Na het eten is het gevoel ook erger maar heb het ook op een lege maag. Dat opgeblazen gevoel houd dan meestal de hele dag aan. Het belemmerd zo mijn leven en werk het is echt niet prettig. Ik eet ontzettend vezelrijk want de MDL arts heeft gezegd dat het allemaal lucht is en dat de darmen geïrriteerd zijn. Krijg er ook ontzettende stress van en maakt me bang dat ik wat mankeer. Ik heb er nu alweer een paar maanden elke dag last van. Herkent iemand dit verhaal. Groetjes ouafa

Ouafa
02-02-2023
laatste reactie: 02-03-2024

12
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Herkenbaar geeft veel stress en dat maakt het weer erger

Suus
08-02-2023
Reageer:
Hoi Ouafa,
Eet je te snel zonder goed te kauwen?

Richard
09-07-2023
Reageer:
Ik heb precies hetzelfde. Het begon met na een dag wat veel gegeten te hebben. Toen de dag erna had ik niets gegeten tot 15.00 uur 's middags, en toen voelde ik ineens maagzuur opkomen, vreemd genoeg. De dagen erna bij het eten van iets kleins voelde ik het heel snel "borrelen" in mijn maag.
Kort erna kreeg ik een opgeblazen buik. We zijn nu 3 maanden verder en het is nog steeds niet over.

Ik heb onderzoek gehad op parasieten, bloedprikken, niets te zien. Volgende stap: echo van maag en darmen (en daarna misschien endoscopie?)

Frederik
18-07-2023
Reageer:
Fredrik jou klachten zijn heel herkenbaar, je post is al een van een tijd geleden. Hoe gaat het nu met je? Is er nog iets uit de onderzoeken gekomen.

Bianca
02-03-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>