Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Ik hoop te achterhalen waar de klachten vandaan komen

Hoi allemaal,

Na terugkomst van een vakantie heb ik last van mijn darmen gekregen. Ik ervaar niet tot nauwelijks buikpijn. Of het dus echt om PDS gaat vind ik lastig om in te schatten. De klachten zijn vooral in de ochtend het ergst. Vooral de eerste keer naar de wc voelt alsof er een 'explosie' aan gas ontsnapt. Vaak komt er dan ook amper ontlasting uit. Dat gebeurt meestal binnen 20 minuten daarna. De ontlasting lijkt dan opzich goed te zijn. De geur is echter af en toe wat zoetig. Geen typische geur voor ontlasting. Wanneer ik stress ervaar in de ochtend, zijn de klachten heftiger in die zin dat ik dan al snel 5 keer naar de wc moet. Vaak zit er ook bloed bij. Het is om moedeloos van te worden. Vooral omdat ik voor die vakantie nooit klachten had en eigenlijk de ontlasting altijd vrij gemakkelijk kon ophouden. Bovendien lukt het me vaak niet meer om in de avond, ondanks aandrang, naar de wc te gaan. Daardoor ontstaat soms wel een wat onrustig gevoel in mijn buik. Dit verklaart wellicht ook de gasvorming de volgende ochtend. Uit het bloed- en ontlastingsonderzoek is gebleken dat ik een lactose-intolerantie heb. Ik ben nu ongeveer anderhalve week lactosevrij aan het eten, maar de klachten verminderen niet per se.

Ik hoop - eventueel via een kijkonderzoek - te achterhalen waar de klachten vandaan komen. Mochten jullie soortgelijke ervaringen hebben, dan hoor ik dat graag!

Anoniem
30-01-2023
laatste reactie: 11-03-2023

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Bloed bij ontlasting duid meestal op een darm ontsteking. Altijd naar de huisarts!

Anoniem
04-03-2023
Reageer:
Na het kijkonderzoek bleek het inderdaad om ontstekingen te gaan. Er is de diagnose colitis ulcerosa vastgesteld. Gelukkig helpen de voorgeschreven medicijnen om de ontsteking te remmen, waardoor de klachten een heel stuk minder zijn geworden.

Anoniem
11-03-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>