Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Ik vermoed nu een fructose intolerantie

Hoi allemaal,

Ik heb nu zo'n 3 a 4 jaar last van mijn darmen. Afgelopen 5 maanden moest ik stage lopen, waardoor ik gedwongen werd mijn darmprobleem onder ogen te komen.

5 maanden lang actief bezig geweest met mijn zoektocht. Ik heb een glutenvrij, lactosevrij en geen snelle suikers (dacht ik) dieet gevolgd en had nogsteeds last. Wel minder, maar alsnog wel teveel last. Ik begreep niet wat het nou kon zijn want ik lette zo goed op mijn voeding. Glutenvrij brood s'ochtends , fruit tussendoor, en 's middags en s'avonds een maaltijd met zoveel mogelijk groente en dat was het. Nog steeds last....

Tot ik een gesprek had met iemand die tegen mij zei, 'snelle suikers zitten toch ook in fruit?'. Aha daar viel het kwartje. Zou dat het dan zijn? Gestopt met fruit eten voor een paar dagen en de klachten waren bijna helemaal weg. Ik vermoed nu een fructose intolerantie.

Op dit moment eet ik dus glutenvrij, lactosevrij en suikervrij en het gaat stukken beter! Mijn vermoeden is dus dat het suiker is. Aankomend weekend ga ik gluten weer introduceren om te kijken hoe dat gaat. Spannend maar beetje bij beetje begint het verhaal bij een te komen.

Het is een zoektocht, maar geef niet op!

Liefs

Anoniem
23-01-2023

4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>