Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Niks histamine…

Ik wil even mijn verhaal kwijt over het topic “histamine” dat ik hier vaak lees , want ook ikzelf dacht dat ik histamine intolerant was tot voor kort … maar nu blijkt dat is niet zo… ik heb na een ware lijdensweg op spoed, onderzoeken in -en uitwendig , CT scans , bloedonderzoeken en
allergietests te horen gekregen dat het histamine-verhaal een échte hype blijkt te zijn en dat er van de 1000 gevallen die denken het te hebben er nog geen 1 écht histamine-intolerant is dus te verwaarlozen volgens de prof die mij behandelde.
Histamine overgevoeligheid kan blijkbaar maar heel eventjes in je ziekteverhaal een rol spelen , dus als gevolg van een andere ziekte of PDS en dan echt op dat moment maar heel kort …
De oplossing voor PDS ( die hij overigens ook een ziekte noemt maar niet bewijsbaar) ligt hem in het wegnemen van de triggers, dus geen stress, goed voedingspatroon en in mijn geval het middel Simalviane, een relatief nieuw produkt dat de krampen aan maag en darmen wegneemt en de gasophoping oplost …en HET HELPT..!! Dit middel is op voorschrift te verkrijgen bij je huisarts en bij ernstige klachten zoals bij mij 3 x per dag te nemen, zonder bijwerkingen dus een aanrader !

Anne
10-04-2024
laatste reactie: 11-04-2024

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Er zullen best heel veel verschillende reacties zijn met de onderzoeken wat betreft Histamine, maar vooralsnog is het bij mij een feit.
Of het een hype is ?
Ik denk het zelf niet, aangezien er toch internationaal flink aan wordt gewerkt door de wetenschap, dat doen ze niet voor niets.
Ze zijn er bij toeval achter gekomen dat Histamine een rol speelt bij hooikoorts en diegene die anti-histamine namen kregen ook minder last van de darmen.
De neurowetenschap is nog niet zo héél lang bezig met de techniek van de neurotransmitters.
Als je niet naar de lessen kunt, of naar de vereniging, op vakantie, …. dan grijp je elke mogelijkheid aan om te kijken of deze “hype” je misschien van de PDS afhelpt.
Zelf ben ik van mening dat het niets kost (je houd zelfs geld over) om het te proberen en het is beter dan medicijnen.
Ik merk zelf dat het wel degelijk iets met histamine te maken heeft.
Wie weet heb ik het mis, maar het is wel frappant dat het bij mij werkt.
Een allergie voor chocola, vroeg de dokter.
Nee, want als ik kaas, alcohol, tomaten, avocado en kant-en-klaar maaltijden laat staan kan ik met gemak een reep chocola opeten zonder problemen.
Een feit is dat tegen woordig veel voedsel wordt voorbereid, zelfs komplete maaltijden, en wat te denken aan de E-toevoegingen die zorgen voor de houdbaarheid.
Uw heerlijke verse maaltijd in het restaurant, neem van mij aan dat die meestal niet zo heel vers meer is.
Histamine wordt verzoorzaakt door fermenterende producten, en fermentatie komt door verouderingsprocessen.

Wat uw professor zegt is voor mij een beetje wazig.
« Histamine overgevoeligheid kan blijkbaar maar heel eventjes in je ziekteverhaal een rol spelen , dus als gevolg van een andere ziekte of PDS en dan echt op dat moment maar heel kort … »
Ik raad uw professor aan de vakliteratuur te lezen voor hij ze weggooit.
Bron : National Institutes of Health.

Uw medicijn Simalviane is niet de eerste de beste.
Ik lees commentaren van veel artsen die grote vraagtekens hebben bij de werking ervan en raden aan het medicijn niet zomaar te nemen.
Het verwoest je lever en dan ben je verder van huis.
Ik raad u aan in iedergeval uit te kijken met alcohol en let op uw huid en ogen.

CD
11-04-2024
Reageer:
Tja… de dingen die U opnoemt geven bij mij inderdaad ook klachten.. alcohol ,chocolade, tomaat, kaas, yoghurt , zuurkool etc.. maar wat moet je dan verder als je vreselijke pijn hebt ? Chemotherapie is ook schadelijk maar toch worden veel mensen weer beter na de kuur dus ja .. ik weet het ook niet meer wat ik moet, normaal gezien neem ik nooit iets van medicijnen en ben er zeker geen voorstander van .. ik wil gewoon me niet meer zo beroerd voelen

Anne H.
11-04-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>