Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Overbelasting

Ik las via een nieuwsbericht dat er overbelasting is van de psychologische zorg. Ik heb Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit gestudeerd. Dat is een medische opleiding, dus ik heb ook vakken als psychologie en psychomotorische thereapie afgerond. Mochten mensen interesse hebben in mijn diensten. Ik ben te bereiken via de mail. Bij interesse, laat even een reactie achter hier.

Ruben
04-04-2024
laatste reactie: 20-04-2024

2
6
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Dag Ruben, de milion dollar question op dit forum is toch wel of iedereen kan genezen van een burnout? Misschien kun je daar wat over schrijven?

Anoniem
04-04-2024
Reageer:
Lijkt mij dat dat vooral met je woonsituatie te maken heeft.

Ruben
04-04-2024
Reageer:
Kan ik misschien aan jou vragen of je weet waarom mijn lichaam zo schokt,trilt,schommelt en raar ademt na afbouw betablokker???? O ja en zo duizelig dat ik niet kan lopen maar alle kanten opgeruwd word

Rita
15-04-2024
Reageer:
@Rita je lichaam is aan het wennen aan de situatie. Het heeft de tijd nodig, en probeer je lichaam ook de tijd te geven daarvoor met voldoende rust.

Ruben
20-04-2024
Reageer:
Sorry Ruben, maar waarop baseer je dat "het vooral te maken heeft met je woonsituatie" of mensen herstellen van burn-out? Dat vind ik een hele vreemde opmerking. Burn-out is het gevolg van langdurige overbelasting van het stresssysteem en allerlei factoren kunnen daar een rol in spelen. Evenzo kunnen allerlei factoren het herstel belemmeren. Om nu te zeggen dat vooral woonsituatie bepalend zou zijn, is echt veel te kort door de bocht. Zo zet je mensen op het verkeerde been.
Groet Tamar

Tamar
20-04-2024
Reageer:
Ik geloof overigens dat in principe iedereen (grotendeels) kan herstellen van burn-out. Maar het heeft onder andere wel te maken met de veranderbaarheid van de zaken die aanleiding waren voor de burn-out. Zo zou een puur werkgerelateerde oorzaak zoals werkdruk makkelijker te handelen zijn dan wanneer het met allerlei moeilijke privé omstandigheden te maken heeft. Ook persoonlijke factoren spelen een rol, zoals de mate waarin je geneigd bent om te piekeren, of je andere psychische klachten hebt, en of het de eerste keer is dat je een burnout doormaakt of al de zoveelste keer. Ook de context waarin je herstellen moet is natuurlijk van invloed. Bijvoorbeeld, kun je voldoende tot rust komen (of heb je kleine kinderen waar je voor moet zorgen? etc.), ervaar je voldoende steun vanuit je omgeving? Kortom, er kan nóóit simpel geduid worden wie wel helemaal zal herstellen van burn-out en bij wie er misschien klachten blijven. Wat dat laatste betreft, ook als je klachten houdt is herstel mogelijk; het gaat dan misschien niet meer over genezen, maar wel over hoe om te gaan met de klachten en toch een zinvol leven te leiden waar je voldoening uit haalt. Dat is een heel proces op zich, het gaat daarbij eigenlijk om rouw (bv je oude beroep niet meer kunnen uitoefenen).
Groet Tamar

Tamar
20-04-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>