Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Opvliegers

Ik zit nu ongeveer een jaar met een burn out. Ik merk dat ik sinds een maand of 3 regelmatig last heb van opvliegers. Meestal als er te veel prikkels om me heen zijn, dan krijg ik het ineens heel warm en daardoor raak ik in paniek waardoor het alleen maar erger wordt. Ik ben 33 jaar en nog niet in de overgang dus daar kan het niet van komen. Ik sta wel de hele dag aan, ik ben mama van 4 jonge kindjes van 1 t/m 7 jaar met veel gebroken nachten. Het moment dat ik het even wat rustiger aan doe zwakt de opvlieger gelukkig meestal weer af maar toch blijf ik het eng vinden. Hebben meer mensen hier last van?

Eef
03-04-2024
laatste reactie: 04-04-2024

1
7
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hi Eef, ik heb dit dus ook, Ik ben 39 jaar, maar nog niet in de overgang.

Ik zit nu 6 maanden in mijn burn-out. Mijn oor thermometer ligt sinds mijn burn-out eigenlijk altijd in de buurt, ik denk vaak dat ik koorts heb, maar dan heb ik net 37 graden of eronder.

Soms zit ik in de avond met gloeiende wangen op de bank, en tijdens het werk (ik werk nu 16 uur) zit ik ook vaak met gloeiende wangen mijn werk te doen. De kachel is dan uit en het raam een stukje open.

Ik heb er ook meer last van na een drukke dag of visite thuis, ik denk dat het lichaam reageert op overprikkeling o.i.d.
Ik heb het ook wel eens als ik op zaterdagochtend naar de markt ga, maar dan bijv. na 10 min weer wegga omdat ik het nog helemaal niet trek.

Tijdens mijn menstruatie lijkt het ook allemaal erger (ik gebruik geen anticonceptie meer), heb jij dit ook?

Suus
03-04-2024
Reageer:
Hoi Suus,

Ja ik heb het ook erger tijdens de menstruatie. Ik ben dan ook veel onrustiger dan normaal.
Ik meet mijn temperatuur niet heel vaak, dit durf ik eigenlijk bijna nooit. Ben veel te bang dat ik dan toch hoge koorts heb.

Ik hoop dat die opvliegers snel een keer ophouden want ik word er zo onrustig van.

Eef
03-04-2024
Reageer:
Ja door stress kunnen je darmen heel gevoelig zijn heb ik ook last van ik probeer me te ontspannen wel moeilijk

Anoniem
> 2 jaar geleden
Reageer:
Hoi Suus,
Ik heb dit dus ook. Zeker een jaar of 1,5 al. Gloeiende wangen en denken dat ik koorts heb. Dit is niet zo.. zelf ben ik 36 en heb gewoon een perfecte cyclus. Werkelijk geen idee wat het is maar ik word er vaak wel "angstig" van. Soms pak ik een handdoekje die ik nat maak met koud water om enigszins een beetje te koelen. Ben benieuwd of meer hier last van hebben!


Cher
04-04-2024
Reageer:
Hoi Suus,

Ik heb een natuurlijke cyclus en ook regelmatig. Ik wil ook liever die troep niet in mijn lijf, in het verleden wel de pil geslikt maar ik werd daar juist heel onrustig van.

Ik heb ook regelmatig last van erg koude handen en voeten, heb jij dit ook? Ik sport verder niet maar wil hier wel mee gaan beginnen. Misschien dat dit ook helpt tegen de warmte aanvallen.

Eef
04-04-2024
Reageer:
Hoi Suus, burnout zorgt voor onregeling autonome zenuwstelsel zoals ook je thermostaat. Ik zit ook in n zware burnout... met paniek.. ben denk ik door de overgang en heb ook weer hitte aanvallen.. bij stress of overgang rust naar actie. Als je schrikt... kan je dat ook wel ns gemerkt hebben. Effe een hiite aanval. Jouw en mijn zenuwstelsel moet weer tot rust komen... en dus niet op tilt slaan bij overprikkeling... kan van alles zijn. Ps geldt ook bij mannen. Hou je taai
. Moet ik ook doen

B_anoniem
04-04-2024
Reageer:
@Eef
Ik krijg het vaak in de avond koud na zo'n 'gloei-aanval'. Ik ga meestal gloeien na het avondeten en een uurtje later krijg ik het koud en trek ik maar weer snel een trui aan. In de nachten vaak weer zweten... soms word ik wakker onder een natte/klamme deken.
En gloeien op werk is eigenlijk ook een vast patroon, ik denk zenuwen. Als ik weer naar huis ga, voel ik me weer beter.

@Cher
Ik word er ook snel angstig van, maar de laatste tijd negeer ik het wat meer wetende dat het toch weer weggaat.

Ik kom wel steeds vaker tot de conclusie dat ons lijf helemaal ontregeld is. Ik kan bijvoorbeeld nog steeds niet tegen harde geluiden (bijv. reclames op tv, of hard pratende mensen), concentratie is nog moeizaam, en ben gewoon nog snel moe.
Het moet allemaal slijten ben ik bang.


Suus
04-04-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>