Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Een grote doffe ellende

Er wordt vaak een beetje lacherig gedaan om PDS, maar in mijn geval is het echt een grote doffe ellende. Het beïnvloed mijn leven waardoor ik op dit moment zelfs al meer dan een jaar ziek thuis zit. Constant last van maag en darmen en daarnaast nog allerlei andere klachten zoals oorsuizen, branderige tong, depressief, slecht slapen, droge mond, veel plassen en constant boeren enz.

Ik vraag me dan ook steeds vaker af of dit wel PDS is. Ik kan me bijna niet voorstellen dat je je zo slecht kunt voelen met PDS. Allerlei onderzoeken laten niks geks zien.

Zijn er meer mensen die zich echt met periodes zo slecht voelen dat het zo'n grote invloed heeft op hun leven ? Ik heb veel stress en weet dat dit niet bevorderlijk is, maar je zo slecht kunnen voelen door je darmen .....pfff

Ger
10-01-2023
laatste reactie: 03-04-2023

3
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hallo ik heb precies dezelfde klachten het veroorzaakt een hoop stress en zo blijf ik in die cirkel zitten. Ik heb 2 keer covid gehad daarna is alle ellende begonnen, ik heb gelezen dat het corona virus in je organen blijft zitten.

Suus
11-01-2023
Reageer:
Test op Helicobacter pyloriinfectie.
Die bleek er bij mij ook te zitten. Kreeg tijdens corona ineens maagklachten.

Evelien
18-03-2023
Reageer:
Ontzettend herkenbaar, ik heb precies dezelfde klachten, nu voor enkele maanden. Inclusief de branderige tong, oorsuizen. Om gek van te worden!
Ik werk halve dagen maar dat is eigenlijk niet te doen. Ik snep dat je het niet op kan brengen om te werken, al je energie wordt weggezogen.
Het is echt vreselijk om zoveel klachten te hebben zonder duidelijke oorzaak.
Men denkt dat je een beetje buikpijn hebt maar kan niet inschatten hoe erg het is en hoe het alles beinvloed.
Let je op je voeding? Als er bij mij niets gevonden wordt ga ik toch voor het fodmapdieet denk ik. Misschien icm hypnotherapie ofzo. Wat je zegt; stress helpt niet. Maar je wordt vanzelf gestresst en hypochonder van alle klachten.
Ik geloof zeker dat we ons zo slecht kunnen voelen door onze darmen, het is ons buikbrein. Er is ook steeds meer bewijs voor dat je darmflora invloed heeft op je gehele gezondheid.
Sterkte en groet Anja

Anja
03-04-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>