Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Algehele malaise en pds

Regelmatig heb ik enkele dagen per maand last van een malaise of ziektegevoel ook lichte hoofdpijn en misselijkheid en natuurlijk het opgeblazen gevoel in de buik ik kan dan niet veel meer doen dan op de bank hangen ook mijn nachtrust is zeer onrustig herkend iemand dit?

Veronique
25-03-2024
laatste reactie: 11-04-2024

2
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi Veronique,

Precies dat heb ik dus ook. Voel me dan ook echt ziek, koude handen en voeten, koud gevoel in mijn lijf, koude rillingen, hoofdpijn, darmklachten, oorsuizen, slijm in mijn keel. Elke keer zomaar uit het niets nadat ik me weken redelijk goed gevoeld heb. En ik kom er maar niet achter wat dit triggert, echt om hopeloos van te worden. Na een dag of vier of vijf is het dan weer voorbij. Vervolgens herhaald dit patroon zich elke keer weer.

Thomas
30-03-2024
Reageer:
Hi,
Ik herken dit heel erg. Ik heb het zelfs bijna iedere dag. Ik ben zo ie zo een paar dagen per maand gewoon echt ziek. Mijn nachtrust is bijna altijd onrustig omdat ik altijd last heb van krampen savonds/nacht. Misselijkheid heb ik heel snel soms op het punt om te rennen naar het toilet. Als je je zo voelt, neem vooral je rust, warme thee (geen zwarte thee) en een kruikje voor je buik. Op tijd slapen en zo veel mogelijk rust krijgen. Probeer ook licht te eten.

Lis
01-04-2024
Reageer:
Aan ieder die dit wil horen.. maak jezelf niet ongerust.. ik leef al 40 jaar met dit fenomeen en ben onlangs op de spoed beland met deze vreselijke klachten, en na uitgebreid onderzoek ( en dan bedoel ik écht binnenstebuitenkeren) gastroscopie, scan alvleesklier en coloscopie blijkt dat ik een dolicholon heb d.w.z. een extra lange darm .. een euvel dat blijkbaar veel PDS patiënten met mij gemeen hebben …dus de diagnose is : niks levensbedreigends, geen voedselallergie ( getest) alleen PDS die mij overigens dit keer behoorlijk ziek heeft gemaakt .Ik ben thuis gekomen met een voorschriftje voor Simalviane ( 3x daags) en plots zijnalle symptomen als sneeuw voor de zon verdwenen , ik neem geen maagzuurremmers meer en voel me hier prima mee dus misschien iets om te proberen voor radeloze zielen zoals ikzelf was…? Het middel is zonder bijwerkingen maar wel op voorschrift van je huisarts dus ik zou je zeker aanraden dit es te proberen..

Annemieke
10-04-2024
Reageer:
Hoi iedereen blij te horen dat ik niet alleen ben met die symptomen, jammer genoeg wil mijn huisarts niet geloven dat je van pds nog andere klachten kunt krijgen ook volgens hem is het alleen buikpijn diarree constipatie
Dus ja daar sta je dan he met je klachten.

Grtjs Veronique

Veronique
11-04-2024
Reageer:
PDS en Dolicholon zijn twee totaal verschillende aandoeningen.
Dat je hier Simalviane voor krijgt vind ik zorgwekkend.
Simalviane heeft als werking het verdunnen van de ontlasting.
Bij PDS hebben veel mensen juist last van diaree.

CD
11-04-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>