Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Duizeligheid?

Hoi allemaal,

Ik herken veel vanuit de verhalen van 'lotgenoten'.
Wat ik mijzelf afvraag is of er meer mensen zijn die een rare vorm van duizeligheid ervaren. Het is geen draaiduizeligheid maar meer alsof je veel te veel gedronken hebt? Het ene moment is het sterker aanwezig dan het andere. Op zulke momenten voel ik mij ook vol en dof in het hoofd (ook lastig te omschrijven hoe dit voelt). Alles om mij heen lijkt ook in slow motion verwerkt te worden in mijn hoofd.
Zijn er mensen die dit herkennen? Loop hier al bijna een halfjaar mee..

Saskia
17-03-2024
laatste reactie: 31-03-2024

2
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Heel herkenbaar. Je krijgt dan een soort dof raar vol gevoel in je hoofd alsof je hoofd volloopt met iets. De wereld wordt raar je wordt afwezig enz. En dat duizelig is herkenbaar. Het is niet duizelig van ik zie alles draaien maar meer duizelig in je hoofd ofzo heel raar iets.

Lieke
17-03-2024
Reageer:
Ik heb al jaren last van dezelfde klachten, soms heb ik betere periodes, maar het komt altijd terug en blijft altijd in mijn hoofd dwalen. Sinds een week zit ik op het spoor van PPPD. Misschien herken jij je daar ook in en heb je er wat aan. Ik ga er binnenkort maar eens voor naar de huisarts, hopelijk voor een doorverwijzing voor vervolgonderzoek.

Vera
19-03-2024
Reageer:
Heb je ook last van spiertrekkingen?

Steve
27-03-2024
Reageer:
Heel herkenbaar! Overvalt me meestal opeens, als iets blijkbaar teveel is. Meestal is het dan na een nacht slapen over, soms ook niet. Een enkele keer word ik er spontaan mee wakker (maar dan is het we meer echt draaiduizeligheid). Mijn vriendinnen zien het inmiddels ook aan me, zeggen 'je gaat weer uit'. Duizeligheid zonder dat alles draait maar wel met vage misselijkheid erbij, vaak ook hoofdpijn, nekpijn, moe, alsof ik dingen niet meer scherp zie. Het voelt ook alsof m'n hoofd 'uit' gaat. Ik moet dan ook echt meteen naar huis want ga me snel alleen maar beroerder voelen.

Eva
30-03-2024
Reageer:
@ Steve: af en toe ook spiertrekkingen, met name in periodes dat ik meer gespannen ben. Moet zeggen dat het momenteel eigenlijk heel goed gaat met mijn klachten. Ik ervaar stukken minder angstgevoelens en wellicht daardoor ook veel minder klachten in mijn hoofd. Kan drukte ook veel beter handelen. Ik denk dat alle interventies die ik de afgelopen maanden toepas zijn vruchten beginnen af te werpen. (Yoga, Psycholoog, orthomolucair therapeut, werk op een laag pitje, wellicht de start van het lenteseizoen).. merk zelfs dat ik tijdens werk weer beter kan concentreren en weer scherper ben in mijn hoofd!

Saskia
31-03-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>