Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Burnout & depressie

Hallo,
Ik heb ondertussen sinds 18 maanden last van burnout en depressie. In die periode heb ik ca 3 maanden thuis gezeten, 2 maand gewerkt, 6 maanden intensieve dagtherapie gevolgd, 2 maanden opnieuw gewerkt (60% deeltijds) maar ik geraak er echt niet uit. Wat is dit in hemelsnaam? Ik ben ongelukkig, heb bang dat mijn hele leven om zeep is, kan niet meer functioneren. Ik glijd alsmaar verder weg en ik sta er naar te kijken.
Ik heb al veel geprobeerd, gezonde levensstijl en sport, eindeloos veel therapie, job coaching voor het werk eens onder de loep te nemen...ga zo maar door. Ik heb echt dus moeite gestoken in het trachten doorgronden van mijn probleem alsook het tegen te gaan waar mogelijk. Ik krijg de vinger maar niet op de wonde gelegd. Het is alsof ik niet meer kan gelukkig zijn. Ik wil enkel met rust gelaten worden, sluit me meer en meer af van anderen.. Het gaat niet meer. Er komen ook vaker donkere gedachten in me op. Dit baart me echt zorgen. Zijn er andere mensen die ook al zolang out zijn en het idee hebben dat ze ondanks therapie en inspanningen maar geen beterschap kunnen teweeg brengen? Het is alsof ik probeer een roltrap op te gaan die in de verkeer richting gaat en dus naar beneden gaat. Ik weet het niet meer wat ik moet doen...

Kristof
05-03-2024
laatste reactie: 17-03-2024

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Helaas heel herkenbaar. Ik ben 8 maanden thuis waarvan de 1e 6 maanden werkelijk heel slecht waren. Moe, extreem moe gewoon dat je niet verder kunt lopen. Niet buiten adem maar het lichaam stopt er gewoon mee. Verder is er elke keer een andere kwaal, misselijk, veel opboeren, hoofdpijn, migraine, duizelig, benauwd en moeite met normaal ademen, koud en dan weer extreem warm. Ik herken mezelf niet meer en wil soms ook gewoon niet meer. Geen zin om te overleven, en dat elke dag weer. Ik slik ad en 3 x oxa per dag en dan nog voel ik me zo klotuh!!

Corrine
05-03-2024
Reageer:
Denk je niet dat het idee terug full time gaan werken je beangstigt omdat het teveel is maar niet gezegd mag worden,dat je onbewust dingen psychisch laat aanslepen?

Anoniem
17-03-2024
Reageer:
Wat ontzettend herkenbaar. Ik zit er nu (officieel) zo'n 20 maanden in maar voelde me daarvoor ook al jaren slecht. Zoveel geprobeerd, allerlei therapeuten, voedingssupplementen, diverse psychologen, antidepressiva, wandelen, affirmaties, noem het maar op. Maar kom er ook niet uit. Heb twee maanden geleden antibiotica gehad en sindsdien is het weer helemaal terug bij af. Het vertrouwen dat het goed komt wordt steeds minder helaas.

Na al die maanden nog steeds enorm veel lichamelijke en mentale klachten. Maag- en darmen, oorsuizen, tongbranden, onrustig, paniekerig, slijmvorming in mijn keel, hoofdpijn, depressief, emotioneel, slap gevoel, moe, noem het maar op of ik heb het wel. Het leven is zo echt niet meer leuk, heb nergens meer zin in. Ben veranderd in de tegenovergestelde persoon die ik was.

Ik ben ook wanhopig aan het worden op dit moment zeg ik eerlijk. Zoveel geprobeerd en niets lijkt te helpen.

Bert
17-03-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>