Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Eenzaam omdat mijn man in verpleeghuis js

Mijn man is nu 5 maanden in een verpleeghuis vanwege parkinson/dementie. De afgelopen 2 jaar waren zwaar voor mij met de verzorging en heb vaak snachts moeten helpen en ook overdag altijd aan staan door de hallucinaties en dementie. Ik vond het hrel moeilijk toen hij daar naar toe ging en opeens thuis alles weg was en zo leeg na 55 jaar samen.
Ik ga elke middag naar hem toe, maar als ik thuis kom dan ben ik alleen en dat vind ik erg moeilijk en huil veel. Hij wordt daar heel goed verzorgd, maar het is zo moeilijk om de zorg over te dragen. Mensen zeggen, dan heb je rust, maar zo ervaar ik het niet. Elke dag de deur uit om naar hem toe te gaan.
Ik ben 75 en ik vind het geen fijne pensioenjaren zo zonder mijn man en nu alle dingen die er ook nog bijkomen om hem te kunnen zien.
Eigenlijk onmenselijk na zo'n lange tijd samen en dan gedwongen gescheiden leven. Mijn man is gelukkig heel meegaand en iedereen vind hem lief in het verpleeghuis, maar dat maakt het voor mij toch moeilijk. Ik heb hem niet meer thuis.

Nicky
01-03-2024
laatste reactie: 26-04-2024

1
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Heel veel sterkte ….

Zara
04-03-2024
Reageer:
Ook mijn man was na 57 jaar huwelijk opgenomen in het verpleeghuis: alzheimer.
Hij is 4 weken geleden overleden en de pijn van het alleenzijn is vreselijk.
Ik zal het alleen (met uitzondering van mijn 2 zonen) alleen moeten doen.
Maar het is voor mij heel essentieel om deze situatie te delen met een lotgenoot

Mia
10-03-2024
Reageer:
Ik voel met u mee en wens u heel veel sterkte.
Ik heb ook 2 zonen en ze doen veel voor mij, toch heb ik het heel erg gemist dat ze me niet even elke dag op belden om te vragen hoe het met mij ging. Ik was opeens alleen en zo eenzaam toen mijn man was opgenomen in het verpleeghuis. Ik miste het zorgen voor hem heel erg en elke dag afscheid nemen in het verpleeghuis is heel zwaar.
Kinderen denken, nu heb je rust, maar dat is niet zo. Het voelt heel zwaar om de zorg voor mijn man af te staan en elke dag naar hem toe gaan om hem te zien.
Na 56 jaar bij elkaar zijn, zo had ik dat me niet voorgesteld.

Nicky
26-04-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>